|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu babeczka fajnie pisze http://smakimacierzynstwa.pl/jednora...becikowe-2016/ ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Mi zawsze leci z drugiej piersi podczas karmienia A ja jestem wyrodna, nie prasowalam nic ani razu
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-27 o 20:05 |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to Ci niespodzianka dowiedziec sie po czasie. ![]() Na pewno nie chcieli Cie niepokoic przy porodzie dlatego nic nikt nie powiedział.
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po tym dzisiejszym badaniu na samolocie mam jakieś plamienia. W ogóle bolało mnie jak badał ;((
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Ale zszyli Ci to chociaż zaraz po porodzie czy zostawili tak aby samo się zagoilo?
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogarnialam becikowe -poszlam do gopsu, dostalam papiery, uzupelnilam, oddalam, przyszla decyzja poczta, czekam na kase
. Bez problemu.
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
A my planujemy wlasnie przeprowadzke
i camping w weekend!
|
|
|
|
#2558 | |
|
Z deszczem w butach
|
Becikowe już nam przyszło, ale nie powiem, co i jak, bo mąż ogarniał temat. Za to czekam na 500+.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, czy inwestowalyscie w szumisie? Jeżeli tak to czy działa na Wasze dzieciaczki? Bo ja nie kupiłam, leci nam 8 tydzień i na małą działa suszarka, ale nie chce jej nadużywać, bo będziemy musieli ja wszędzie potem wozić. Weronika w nocy śpi ładnie, ale w dzień ma tylko krótkie drzemki po góra 30 min przeważnie, w dodatku trzeba jeździć wózkiem co chwile, bo ten sen taki niespokojny. Z racji mojego odciągania pokarmu denerwuje się potem, że czas leci, Ona nie śpi, a ja muszę odciagac żeby mieć co podać, wiec zastanawiałam się nad kupnem szumisia, moze by Ja wyciszyl troche i stad to pytanie. |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj mowa o dokumentach potwierdzających dochód - wymagany jest którykolwiek z nich czy wszystkie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Laski help- wiazana czy kolkowa?
Bede jej potrzebowac najczeesciej ponwyjsciu z samochodu, na przejscie po sklepie, maly spacer, ale tez wakacyje szlajania po miescie. Caly dzien grzebalam w internetach ale jestem glupsza niz bylam na poczatku. Zakladalam tylko wiazana a teraz jeszcze ta kolkowa mnie zastanawia.
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- wniosek (pobrałam ze strony gminy) - oświadczenie o dochodach (tez pobrany ze strony, nie wypełniałam go, bo nie wiedziałam jak i babka na miejscu mi mówiła co pisac) - zaświadczenie od ginekologa, że byłam pod opieką lekarza min. od 10 tyg. ciazy i, że wykonywałam badania w każdym trymestrze (druk tez pobierałam ze stronki) - zaświadczenie z zakładu pracy o składkach zdrowotnych Potem ksero dowodów osobistych tzn. mojego i męża, ksero pitu11 mojego i odcinek z krusu męża. I ksero aktu urodzenia dziecka. Chyba tyle ![]() Dzwoniłam wcześniej do gopsu co wymagają. |
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie potrzebowalam zadnych zaswiadczen o dochodach. Sami sprawdzali.
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Pytali tez czy od 2014 roku nie zmieniałam pracy, bo chyba wtedy świadectwa pracy są jeszcze potrzebne.
A ja od 2010roku w tym samym miejscu zatrudniona, a mąż na krusie. |
|
|
|
#2567 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
I tak najlepiej zasypia, gdy mu sama szumię Cytat:
|
||
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
udalo sie znowu! spacer najpierw w wozku ale placz npo to szybko chusta i tak z godzina zleciala. potem kapiel i jedzonko. no ispi w lozeczku - dzis pomogla nam suszarka - a ja doje mleko. pozmywam butelki i spaaac. szkoda ze w nocy trzeba wstawac ;p masakra, glowa mi leci i oczy sie kleja jak siedze na fotelu z laktatorem albo karmie
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
czekoladki sto lat
świętujecie z Alunią?
|
|
|
#2572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szumisia nie kupowalismy dostalismy go w prezencie, poczatkowo lepiej dzialal po prostu okap kuchenny, ciezko powiedzieczy dziala, mysle.ze.kwestoa nawyku...tyle tygodni jej to puszczamy ze chyba sie juz nauczyla z nim.zasypiac dzis juz drugi raz z nim.zasypia wlasnie sama. Fab...my musielismu zlozyc wszystkie xero naszych pitow za 2014, swiadectwa pracy od 2014, xero umowy o prace obecnej, zaswiadczenie o oplacanych skladkach na ubezpieczenie za drugi miesiac naszego zatrudnienia bo w 2015 obydwoje zmienialismy prace. Zaswiadczenie od lekarza ze od min 10tyg bylam pod opieka ginekologa. wniosek o becikowe, jakies oswiadczenia jeszcze maz.na.miejscu pisal, Jeszcze chcieli od meza xero wszyskich jego umow o dzielo od 2014 roku ale.ich wysmial bo skoro maja pity to po cholere im umowy, oraz zaswiadczenia o zatrudnieniu i dochodach chcieli. papierow wiecej niz do kredytu hipotecznego serio w naszym przypadku gruba teka
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedzialam ze to juz pora na takie wygibasy
![]() Milenka sie raz przekrecila ale jak lezala na kanapie gdzie sa takie spadki ze chyba sie sturlala po prostu
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-06-27 o 22:02 |
|
|
|
#2574 |
|
Z deszczem w butach
|
Potem zostaje już z aplikacją, która zazwyczaj jest włączona przez cały czas drzemki.
|
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córa jest leniwcem i chce być nadal prsekrecana przez osoby trzecie
![]() Co za wieczór. Biedulka ma dziś chyba jakieś rewolucje żołądkowe bo już od rana zauważyłam że nie odbekiwuje jej się przy odbiciu i wyjątkowo dużo ulewa takiego twarogu gęstego. No i przy wieczornym karmieniu po kąpieli tak się biedna zarzygala od stóp do głów i mnie oczywiście tez ale to akurat bez znaczenia. Tak mi jej szkoda bo się skarb mój wystraszył okrutnie. No i znów kąpiel bo włosy miała całkowicie białe zasnęła, obudzila się znów, znów ją ululałam przed chwilą, mam nadzieję że już spokojnie pospi mój aniołek
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam - CHUSTA TKANA LITTLE FROG - KYANIT
I czekamy z niecierpliwoscia. Mam nadzieje ze bede zadowolona.
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Franko w ciągu 3 tygodni przybrał 630 gramów wszystko z nim ok. Co do becikowego to najlepiej zadzwonić i dopytać, i nas tylko wniosek, zaświadczenie i tyle, bo resztę sobie sami sprawdzą. Urshoola strasznie macie dociekliwy urząd ale tak na serio to sami powinni ogarnąć temat, nie po to są pity i inne ceregiele żeby teczki od nowa robić. Żeby to była jakaś zawrotna kwota...Mam misia szumisia, mam wrażenie że raz Działa raz nie, lepszy jest niż suszara na pewno, można wziąć do wozka ![]() ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- Moje dziecko wędruje po łóżeczku, mamy osłonke z jednej strony. Ubrań nie prasuje, pieluch już też. Choć lubię prsowac i takie gładkie ubrania, szkoda mi teraz czasu na rzeczy które są nieraz 5 min czyste |
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
A co to nikt nie karmi?
My napychmy brzuszek. Wczoraj z okazji finalu GOT zjadlam pizze i zapilam bavaria 0% mniam ![]() Mona moja ostatnie dni tez ulewala na potege, mysle ze to przez upal. Ita gratulacje, teraz moze zaczac sie chustoswirstwo ![]() A gdzie nasza Zabcia? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

. Bez problemu.