sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-22, 17:27   #2551
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Ola, a czytałaś o przenosinach Beadshopu?
właściciekla caly sklep przetachała ręcznie sama z jednego miejsca na drugie, o zmianie adresu informowali mailem z nowościami.. troche wyrozumialości proponuje jednak.

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 17:36   #2552
krutko
Raczkowanie

Juz się pojawiły nowości w Beadshopie i wreszcie są szczypce z wąskimi noskami. Hurrraaa
krutko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 17:53   #2553
canela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olenka_ola Pokaż wiadomość
a ja trochę ponarzekam na beadshop bo zamówienie zrobiłam w środę, kasę na koncie mieli już w czwartek a ja do dziś nie mam paczki nawet na ich stronie nie ma że wysłano a tak mi zależało na szybkiej przesyłce (koleżanka robiła zakupy dzień wcześniej i już w piątek miała )
Napisz do beadshopu, może coś przeoczyli?
Przy takiej ilości zamówień, nie tylko ludzie nie wyrabiają, ale czasami sam system może szwankować. Teraz już powoli wraca tam wszystko do normy, więc może to jednak jakiś błąd.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:02   #2554
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

W Beadshopie mają być dwie nowe osoby. Oby były równie kompetentne i ładnie kompletowały zamówienia, tak, aby nie było braków (owszem, dziś zrobiłam u nich zamówienie i liczę na to, że wszystko pójdzie tak dobrze, jak zwykle). I mam nadzieję, że w piątek zdąży to dojść do mnie. Jak nie - trudno, jest jeszcze przyszły weekend.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:03   #2555
olenka_ola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
Ola, a czytałaś o przenosinach Beadshopu?
właściciekla caly sklep przetachała ręcznie sama z jednego miejsca na drugie, o zmianie adresu informowali mailem z nowościami.. troche wyrozumialości proponuje jednak.
O przenosinach dowiaduję się od Ciebie, żadnego maila nie dostałam
poprzednia przesyła tez długo trwała, a może mi sie wydaje
Zz jakość kamieni jestem zadowolona oprócz małej kalii która była uszczerbiona, napisałam ale odpowiedzi nie dostałam

Każdemu należy się wolny weekend i odpoczynek od pracy ale ja nie wiedziałam, że cały sklep przenosi się
olenka_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:43   #2556
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Tońka - już sa. dwie nowe laski

FORZA FERRARI!
Stary 2007-10-22, 19:44   #2557
canela
Zadomowienie

Wkurzyłam się dziś strasznie. Jakiś czas temu robiłam zamówienie w Kadoro, napsioczyłam na nich potem strasznie, bo prosiłam o konkretny odcień kamieni (wysłałam zdjęcie), bo robiłam zamówienie, a wysłali mi coś totalnie innego (ale to TOTALNIE). Olałam to, bo miałam zrobić albo bransę/albo zawieszkę, a na jedno z tych by mi starczyło tego nieszczęsnego kamienia. Ale dziś okazało się, że mam zrobić oba. Za nic w świecie z trzeh oliwek w prawidłowym kolorze i dwóch z *** wyjętych nie da się zrobić i bransoletki i zawieszki. Jestem zła okropnie! Nie wiem, czy mam tam napisać, czy co. Jak nie mieli takiego odcienia, to mogli do mnie napisać, czy to problem? Dobrałabym jeszcze jedną oliwkę. Argggrrrrhh!

próbki i odlewki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 20:58   #2558
Grzegorz Skaruz
Raczkowanie

GG do Grzegorz Skaruz

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się dziś strasznie. Jakiś czas temu robiłam zamówienie w Kadoro, napsioczyłam na nich potem strasznie, bo prosiłam o konkretny odcień kamieni (wysłałam zdjęcie), bo robiłam zamówienie, a wysłali mi coś totalnie innego (ale to TOTALNIE). Olałam to, bo miałam zrobić albo bransę/albo zawieszkę, a na jedno z tych by mi starczyło tego nieszczęsnego kamienia. Ale dziś okazało się, że mam zrobić oba. Za nic w świecie z trzeh oliwek w prawidłowym kolorze i dwóch z *** wyjętych nie da się zrobić i bransoletki i zawieszki. Jestem zła okropnie! Nie wiem, czy mam tam napisać, czy co. Jak nie mieli takiego odcienia, to mogli do mnie napisać, czy to problem? Dobrałabym jeszcze jedną oliwkę. Argggrrrrhh!
Obiecuję sprawdzić jutro w firmie dlaczego zostały wysłane takie niepasujące.

Grzegorz Skaruz
Współwłaściciel Kadoro

Edytowane przez Grzegorz Skaruz
Czas edycji: 2007-10-23 o 22:27
Grzegorz Skaruz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 14:29   #2559
Grzegorz Skaruz
Raczkowanie

GG do Grzegorz Skaruz

Pani Urszulo,

Pani opinia jest dla nas krzywdząca, ale nie wiemy dlaczego tak jest, bo straliśmy się aby w pełni spełnic Pani oczekiwania i choć w mailu napisała Pani (cytuję): "W miarę możliwości proszę, aby zamówiony przeze mnie onyks tęczowy był w podobnej kolorystyce, jak ten na załączonym zdjęciu.... "

Mimo że napisała Pani "w miarę mozliwości", nie machnęliśmy ręka na ta prośbę nie mając dopasowanych odpowiednio kamyków, tylko dzwoniliśmy do Pani i ustalaliśmy, że te co są mamy przesłać. Zgodziła się Pani na takie rozwiązanie, więc jest nam bardzo przykro, że teraz czytamy o tym na forum.

Dlaczego nie zgłosiła się Pani do nas po tym jak otrzymała zamówienie? Moglibyśmy np. dosłać Pani tę oliwkę jesli brakowało jej Pani do całości, może rozwiązalibyśmy ten problem w inny sposób. Prosze uwierzyć, że zalezy nam na zadowoleniu klienta i nie jest w naszym interesie aby klient nie był zadowolony z dokonanych zakupów.

Żeby nie zaśmiecać forum, ewentualną odpowiedź proponuję przenieść na maila.

Pozdrawiam serdecznie
Współwłaściciel sklepu Kadoro

Edytowane przez Grzegorz Skaruz
Czas edycji: 2007-10-23 o 22:26
Stary 2007-10-23, 20:10   #2560
canela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grzegorz Skaruz Pokaż wiadomość
tylko dzwoniliśmy do Pani i ustalaliśmy, że te co są mamy przesłać. Zgodziła się Pani na takie rozwiązanie, więc jest nam bardzo przykro, że teraz czytamy o tym na forum.
To już jest bezczelne kłamstwo, ponieważ nikt do mnie nie dzwonił. Pamiętałabym chyba.

próbki i odlewki
Stary 2007-10-23, 20:30   #2561
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

I to, że tak powiem reklama "Współwłaściciel sklepu Kadoro" i podany mail z linkiem do strony...

aisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 20:54   #2562
lawenda99
Zakorzenienie

a co zamiast tego? 'współwłaściciel Sklepu O Którym Mowa'?
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 21:53   #2563
Tsu
Wtajemniczenie

Ech, Pan Grzegorz chyba ma wykupioną reklamę na wizażu...

Ja się raz na Kadoro przejechałam, drugi raz było ok, ale i tak mam "stracha", żeby tam kupować.
Tsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 22:34   #2564
Grzegorz Skaruz
Raczkowanie

GG do Grzegorz Skaruz

W przypadku niejasności zawsze dzwonimy do klientów - tak jest szybciej niż pisać na maila i czekać na odpowiedź. Dzięki temu paczki mogą "wyjść" tego samego dnia.

Nie chcę się teraz kłócić czy dzwoniliśmy czy nie - nie mam na to dowodów, bo zamówienie było zrealizowane blisko 2 tygodnie temu, więc ewentualne ostatnio wybierane numery w komórce zostały i tak już nadpisane.

Jeśli jest Pani niezadowolona, proszę po prostu odesłać te kamienie, zwrócimy za nie pieniądze i dodatkowo za koszt przesyłki.

Dwa poprzednie posty przeedytowałem aby nie było końcówki .pl

Stary 2007-10-24, 11:44   #2565
ellena
Zadomowienie

A ja jestem bardzo zadowolona z Kadoro - robiłam tam dwa razy zamówienie i zawsze wszystko było super dobrane, zapakowane, przemiły sms informujący o wysyłce, która zawsze była błyskawicznie! I bardzo się cieszę, że ten sklep powstał, bo widzę, że właściciel bardzo się stara, czyta fora i po prostu nie kładzie lachy typu "chcecie to kupujcie, nie chcecie to nie".

I muszę pochwalić jeszcze Beadshop - błyskawiczna wysyłka - złożyłam zamówienie przedwczoraj, zapłaciłam, wczoraj było wysłane i już dziś jest u mnie!
Zamawiałam głównie nowości, przepiękne! Gratisy obecne (ale to inny wątek).
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 12:16   #2566
Joagre
Raczkowanie

Witam serdecznie

Nie wiem czy jeszcze ktoś tutaj zagląda ale chcę zapytac się jakie znacie dobre sklepy internetowe z naturalnymi minerałami oraz półfabrykantami srebrnymi???? Nie interesuja mnie szklane koraliki i posrebrzane elementy Będę wdzięczna za odpowiedź!!!!!
Joagre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 13:12   #2567
olenka_ola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
I muszę pochwalić jeszcze Beadshop - błyskawiczna wysyłka - złożyłam zamówienie przedwczoraj, zapłaciłam, wczoraj było wysłane i już dziś jest u mnie!
Zamawiałam głównie nowości, przepiękne! Gratisy obecne (ale to inny wątek).
no ryczeć mi sie chce
mam nadzieje że moje zeszło tygodniowe zamówienie będzie dziś w skrzynce
a chce jeszcze zrobić nowe zakupy na 200,00 i chyba mocno sie zastanowię, chcę wydać dużo kasy na kamyczki, gdzie oprócz beadshopu mogę mieć dużyyy wybór
Stary 2007-10-24, 13:25   #2568
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez olenka_ola Pokaż wiadomość
no ryczeć mi sie chce
mam nadzieje że moje zeszło tygodniowe zamówienie będzie dziś w skrzynce
a chce jeszcze zrobić nowe zakupy na 200,00 i chyba mocno sie zastanowię, chcę wydać dużo kasy na kamyczki, gdzie oprócz beadshopu mogę mieć dużyyy wybór
Olbrzymi wybór i towar w I gatunku mają Skarby Natury! I ciągle nowości są dokładane!

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 13:32   #2569
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Olbrzymi wybór i towar w I gatunku mają Skarby Natury! I ciągle nowości są dokładane!
No właśnie Czekam kiedy się skończy dodawanie nowości i zastanawiam się jak się ograniczyć do niewielkiej kwoty wydatków. Patrząc na te cuda chciałoby się wydać całą wypłatę na srebro i minerały przecudnej urody...ach....

Cytat:
Witam serdecznie

Nie wiem czy jeszcze ktoś tutaj zagląda ale chcę zapytac się jakie znacie dobre sklepy internetowe z naturalnymi minerałami oraz półfabrykantami srebrnymi???? Nie interesuja mnie szklane koraliki i posrebrzane elementy Będę wdzięczna za odpowiedź!!!!!
A wystarczyło popatrzeć na wątek widniejący na samej niemal górze ...
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 14:17   #2570
Joagre
Raczkowanie

tak widziałam adresy tych sklepów i znam je Chciałam po prostu zapytac sie o sklepy z naturalnymi kamieniami i srebrem
Stary 2007-10-24, 14:26   #2571
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

to niemożna sobie oferty wszyskich sklepów przejrzeć albo tego watku przeczytac...? no ludzie, kurcze..... tyle sie o tym pisze gdzie co fajne, gdZie co niefajne, kto co poleca - jak myślisz, czemu to piszemy? po to, żeby można bylo sobie to przeczytać i dowiedziec sie co jest fajnego. twoje pytanienie jest jakos specjalnie odkrywcze, o srebrze i minerałach w tym watku wiele razy byla mowa wystarczy się wysilić i przeczytać :|

FORZA FERRARI!
Stary 2007-10-24, 14:27   #2572
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Napisane przez Joagre Pokaż wiadomość
tak widziałam adresy tych sklepów i znam je Chciałam po prostu zapytac sie o sklepy z naturalnymi kamieniami i srebrem
I w tych sklepach ich niby nie ma ? Proszę Cię, przeglądnij zawartość tych sklepów i nie pisz, że tam tylko szklane koraliki i metalowe półfabrykaty można kupić...
No i gdybyś dokładnie przeczytała całą moją odpowiedź lub odpowiedź RudejAB w tym wątku tuż nad moim postem, to natknęłabyś się na wymienione dopiero co Skarby Natury Jeśli i tutaj nie zobaczysz minerałów i srebra to nikt Ci już chyba na tym forum nie będzie w stanie pomóc
Zyczę powodzenia w trudnych poszukiwaniach ukrytych skarbów
Stary 2007-10-24, 14:31   #2573
Joagre
Raczkowanie

aha...dzieki za miłą odpowiedź a Skarby Natury znam Przepraszam nie wiedziełam że napisanie paru nazw sklepów sprawi taką trudność...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 14:45   #2574
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Napisane przez Joagre Pokaż wiadomość
aha...dzieki za miłą odpowiedź a Skarby Natury znam
Dziwne... I uważasz, że tam jest za mały wybór srebra i minerałów? Hmmm. ja to bym tam mogła fortunę wydać

Cytat:
Przepraszam nie wiedziełam że napisanie paru nazw sklepów sprawi taką trudność...
Nie Tylko trudność chyba sprawia przeczytanie... W tych linkach i na tym forum są chyba wszystkie znane nam sklepy. Gdy tylko ktoś znajduje jakiś nowy - natychmiast nam o nim donosi , więc nic tylko czytać.
Stary 2007-10-24, 17:22   #2575
olenka_ola
Raczkowanie

no i będę ryczeć jeszcze bardziej, chyba pożegnam się z beadshopem na zawsze
paczkę dostałam i zaczęłam przeglądać jej zawartość porażka, muszę napisać znowu reklamacje
Kupiłam kalie z Kormeolu i te są cudnie idealne a reszta to porażka
dokupiłam duży kwarc różowy i w środku ma aż 4 dziury czyli 2 dodatkowe i znowu jest uszczerbiona na górze , 2 kalie zielone również są uszkodzone i co ja mam zrobić ?
Może zrobię zdjęcie i im prześle ?
I nie odpowiedzieli mi na moją poprzednią reklamację gdzie też była uszkodzona mała różowa kalia
Gratis też na kolana nie powala
Jestem rozczarowana

RudaAB dzięki za linka Głowa (a może portfel ) mnie aż rozbolał. Czy zdarzało wam się reklamować coś ze Skarbów Natury ? np kalie, bardzo mi na nich zależy
Stary 2007-10-24, 17:24   #2576
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

a to przepraszam, zwracam honor

aisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 18:33   #2577
A_qq
Raczkowanie

Joagre, na ogół jestem cierpliwym człowiekiem, ale Twoje posty mnie wyprowadzily z równowagi..

Większość sklepów internetowych ma podane na wstępie linki z podziałem na kategorie: szklane koraliki, kamienie naturalne, półfabrykaty, z podziałem na metal, srebro itp...
Jeżeli nie chce Ci się nawet kliknąć w link podany jak na tacy to naprawdę nie rozumiem po co chcesz się zabierać za robienie biżuterii? To znacznie bardziej męczące i pracochłonne zajęcie niż poruszanie myszką
Czego oczekujesz? Że ktoś tu zrobi dłuuuuuugaśną listę sklepów, zeby zaoszczędzić Ci wysiłku korzystania z Googli, bądź przejrzenia forum?

Bardzo przepraszam, ale "cuś mi pękło"

Wracając do tematu: gorąco polecam beadshop. Jestem po trzykrotnych, w ostatnim czasie zakupach w tym sklepie i jestem pod wrażeniem
A_qq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 19:31   #2578
Candi
Rozeznanie

Ja ostatnio reklamowałam kamienie w Beadshopie - dostałam błyskawiczną odpowiedź [po kilku minutach od wysłania maila!] oraz zwrot pieniążków za reklamowane produkty na konto w tempie równie blyskawicznym. Pełen profesjonalizm Nadal uważam, ze jeśli braki/wadliwy towar nie zdarzają się nagminnie, to małe wpadki należy wybaczać, szczególnie, że obsługa ogólnie bez zarzutu. Mnie, mimo, że jestem straszliwie drobiazgowa i zawsze, ale to zawsze sprawdzam dokładnie, czy wsadziłam konkretne rzezcy do dobrej paczki, zdarzyło się wyslać nie ten kolor kolczyków, co trzeba. i autentycznie nie mam pojęcia, jak to się stalo.
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 20:31   #2579
zuzka92
Zadomowienie

GG do zuzka92

Do mnie przyszło dziś zamówienie z beadshopu b. szybka przesyłka + gratis, czyli jak zwykle gites
zuzka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 12:06   #2580
la_ana
Raczkowanie

Od trzech dni nie działa mi korallo A chciałam tam zrobić zamówienie Nie wiem czy to tylko u mnie tak, czy coś im padło... Jak jest u Was?

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości