|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Ja zabrałam z tamtego roku stroje bez mierzenia, a tu klops bo góry małe i szybko tutaj szukałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Asta, moja też nadal śpi...
dzisiaj u nas akurat nie dzień kąpieli (kąpiemy co drugi dzień), więc niech śpi, skoro jej dobrze
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ostanio sie zastanawiam jak to jest z tymi drzemkami w dzien, na ile to zalezy ode mnie... w chuscie spi dluzej... nie chce jakos w to ingerowac, niech spi ile potrzebuje, ale chustowanie nie zawsze się uda i wtedy mam wyrzuty sumienia że jej pospać nie daje czy coś
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja zasypia koło 22, więc dzisiaj to jakiś szok. Byłyśmy odwiedzić wizażową ciocię Kasien_ka i Hanię i nas tak wymęczyły
|
|
|
#2556 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Ann, rzeczywiscie ty jestes chyba dyszke młodsza ode mnie, ale uwierz, mam znajome w moim wieku, z ktorymi rowniez rozjechaly nam sie priorytety
![]() Mona, jestes niemozliwa Manu, dzieki za link. Biere ![]() Ita, zdolniacha z tego twojego bejbe. Wakacjujcie sie tam. Jak wrocisz to trzasnij nam tu posta na trzy strony z dokladna relacja z podrozy. Wiesz, tak jak dzieci w podstawowce na jezyku polskim, pisza opowiadania o minionych wakacjach ![]() Agassek, nie wszystko pralam bo balam sie ze cos zniszcze. Kilka sztun mrozilam ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Moje dziecko tez jest buldogiem. Myslalam ze tak ma byc ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, fajnie ![]() Obudziła się akurat jak brałam prysznic, co to była za histeria ale już najedzona, mam nadzieję, że będzie dobrze spała w nocy
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Kocie, nam pediatra radziła kłaść Małego na brzuchu i oklepywac aby nadmiar śliny spływał.
|
|
|
|
#2560 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ann jak tak piszesz to czuję się jak dinozaur a w głowie dalej 20 lat
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak się bawić to się bawić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Warszawianki co z naszym spotkaniem? Ide dzis na cwiczenia z wozkiem ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
manu, mówię przecież - poniedziałek albo wtorek, na pyszne lody
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chceeeeeeee!
Kocie, a jak Natusia konsternacji?
|
|
#2567 |
|
Moderatorka z pazurem
|
No to organizunemy imreze
![]() Wlasnie, ciekawe co u Konsternacji |
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale serio? bo ja naprawde chetnie
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2569 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Serio serio
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po przerwie
Bo troszkę zaginęłam w akcji ![]() Już nawet mąż się dopytuje co tam u "KUN" słychać ![]() Troszkę mi szczerze mnie pochłonął szał macierzyństwa i wszystkiego wokół. U mnie zmiany na lepsze pokochałam w końcu swoją ukochaną córę bo było z tym ciężko przez moje problemy zdrowotne po porodzie. Była złość do całego świata i do tego maleństwa. Ale teraz jest wspaniale radzimy sobie dobrze i pojawiają się myśli o rodzeństwie ale jeszcze nie teraz ![]() Dla dziewczyn które jeszcze nie robiły CHRZTU. Zastanówcie się 500 razy nad tym kogo chcecie na Chrzestnych. Na 1,5 miesiąca swoich kandydatów informowaliśmy o tym fakcie, tzn. prosiliśmy ich o zostanie rodzicami Chrzestnymi Emilki. Wszystko pasowało było ok. Termin wybrany 14.08. U mnie brat cioteczny u męża siostra dopiero co po bierzmowaniu 17 lat do ktorej nie bylismy przekonani ale tak wypadalo bo jedyna siostra cioteczna itd. A podsuwałam mu kandydatkę inną bardzo fajną dziewczynę żonę jego brata ciotecznego która już ma 2jke dzieci i mamy z nimi częsty kontakt. W połowie lipca, dzwoni mąż potwierdzać do Siostry wszystko a ona mówi, ze jej ten termin nie pasuje bo wyjeżdża za granicę i cały lipiec i kawałek sierpnia jej nie ma. OK wiec pytamy kiedy. 7.08 może być więc zmieniamy o nią wszystko wszystkie terminy znów rodzina informowana o zmianie terminu każdy pyta co dlaczego i po co. Ale OK dało rade pozmieniać i jest OK. Koniec lipca...obdzwaniamy wszystkich żeby potwierdzić wszystko na 100% żeby zaprosić już tak oficjalnie i UWAGA!!! dowiadujemy się od BABCI męża zarówno i babci Matki Chrzestnej że Owa Nasza Matka Chrzestna zrezygnowała z wyjazdu bo Chrzest miał być 14 a nie 7. I jak ma być 7.08 to nie będzie miała jak przyjechać bo rodzice jadą na wczasy. Heloł....człowiek 17letni nie potrafi kuźwa o sobie sam decydować? tylko jeszcze mieszać w to rodziców babcie ciotki? Ale to nie koniec. Mówimy trudno nie będzie rodziców, to nawet po nia pojedziemy. No i gitara wszystko gra umówione transport załatwiony. Żeby było lepiej w miedzyczasie zamawialam szatke i świecę z haftem i datą no i juz się nie dało zmienić daty i tam mielismy wyszyte 14.08 ale matka cwaniara wyczaila że na swiecy są kwiatuszki naklejane materialowe odczepiłam i idealnie zakryły "14". Dziecko ma po prostu teraz uniwersalną "pamiątkę chrztu świętego 08.2016". Nagle nadchodzi czwartek. przed Chrzcinami. 4.08 godz. 17.30 Dzwoni do teściowej Babcia. Akurat byłysmy razem na spacerze więc byłam tego świadkiem. I mówi że Nasza Matka Chrzestna złapała jakis wirus bostoński na obozie i nie przyjedzie na Chrzest. Tylko czemu nie dzwoni ona do nas tylko....Babcia która z nia nie mieszka!!! My się dowiedzieliśmy de facto ostatni. Dzwoni za chwilę mąż zły i wnerwiony tak że mu się aż głos łamał i mówi żebym swoja siostrę błagała żeby była Chrzestną. Zdecydowaliśmy że poprosimy tę żone brata o której wspomniałam. Ucieszyła się że w końcu sie spełni jej marzenie bo zawsze chciala być chrzestna a nikt nigdy jej nie poprosił. Radość nam sprawiła ogromną, bo głupio prosić kogoś w czwartek na Chrzest który jest w niedzielę...Więc ja biegiem do Kościoła zmienić dane Chrzestnej o kancelaria do 18. Tak kolejka ludzi, ja ostatnia... nagle wybija 17:55 zostałam tylko ja a ksiądz wychodzi i mi drzwi zamyka że już dziś to nie bo on musi zaraz mszę odprawić... ![]() Poczulam jakby mi ktoś w pysk dał. Zalamalam ręcę i mowie jak to...przecież to Wam się musi zgadzac nie mnie a sytuacja taka i taka. A ksiądz beszczel mi mówi że mam na mszy zostac i po mszy przyjść. Dziecko z teściową na spacerze głodne...więc znowu biegiem ich szukać nakarmić i znowu do kościoła...no ale w końcu udało się... Następny dzień...Piatek...spowiedź Emi do teściowej my do kościoła a że 1 piatek miesiaca...za pokutę wszystkie te ceremonie 1 piatkowe no i prawie 2 g w kościele....spowiednik... ten ksiądz co mi drzwi zakmnął...sobie myślałam... a żeby Cię tak cos zzczyściło... Niedziela. Chrzest. Chrztu udziela kto? spowiednik co mi drzwi zamknął Emi jeszcze dopadl głód w Kościele wyszliśmy na Zakrystię nakarmić głoda i potem podczas Chrztu i polewania głowy śmiała się i traktowała wszystko jak zabawę. Dzielna dziewczyna...Uffff opisałam się ale musiałam bo ten cyrk z Chrzestną i tymi terminami....przestrzegam Was po prostu zastanówcie się i ufajcie swojej intuicji...od początku myśleliśmy o kandydatce która ostatecznie została Chrzestną widocznie Bóg tak chciał tak sobie tłumaczę. PS. Podrzućcie pomysły na urlop w 2 tyg września gdzie jechać z maleństwem. Gdzie byłyście lub gdzie planujecie ? czy coś polecacie odradzacie?
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, ja polecam Warmię! Całe dwa tygodnie urlopu K. przesiedzialysmy w domu
piękne okoliczności natury, zielone płuca itp.
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szkoda,że do Wawy daleko ![]() Mamy tam przyjaciół (Ci co biorą ślub za tydzień). Ale Krakowianek tez chyba sporo- Bona, Arnika kto jeszcze do zacnego grona? Niby ja mam daleko, ale autostradą to 40-50min. Urshula niezła opowieść. Nierozgarnięta życiowo ta dziewczyna. Dobrze, ze fajnie sie skonczyło. A nie była zdziwiona, ze tak pozno ja prosiliscie? Wie z jakiego powodu? Gabrysia spi bidulka, bo bladym świtem musialyśmy wtać do ortopedy, a to nie jej pora taki jak i nie moja. Bede zmięta. Z bodrami mamy wszystko ok. Szyje trzeba rehabilitować.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-26 o 08:33 |
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas było ryzyko że ksiądz nie zezwoli na moją siostrą bo nie mogła pójść do spowiedzi. Ale na szczęście ksiądz chciał tylko zaświadczenie a sakramenty ona wszystkie przyjęła więc obyło się bez niespodzianek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spacery tak pozno robilam bo wcezsniej upały i inne takie
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Urshoola - cieszę się, że już sobie wszystko poukladalas i możesz cieszyć się macierzyństwem. Przeżyć związanych ze ślubem nie zazdroszczę.
Zabcia - a co jest nie tak z szyją gabi? Czy ktoś wie co u konsternacji i Natki? |
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Kaylla z CHRZTEM kochana ;-) rozumiem ze to klasyczne przejezyczenie ;-) slubu juz tak drobnostkowo nie pamietam ;-)
zabciu no byla zdziwiona bo o Chrzcinach gadalismy kilka razy wczesniej bo jak pisalam mamy dobry kontakt i czesty ale maz troche ubarwil historie i wyszlo calkiem ok. Mona a masz pokoje do wynajecia?😃😃😃 Nie bardzo wiem co zrobic z tym wyjazdem bo w gory blizej od nas niz nad morze ale z kolei w gory z wozkiem...jakos srednio a nie zawsze i wszedzie pojdziemy w chuscie. Wczoraj Emi ponad godz spedzila w aucie w jedna strone...no nawet jakos wytrwala ale zasnac nie chciala wcale denerwowala sie juz troche pod koniec ale padla juz pod blokiem.Macie jakies patenty na wydluzenie podrozy z Waszymi malenstwami?
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ita, Ula witajcie siostry marnotrawne Ita korzystaj z urlopu i wracaj do nas we wrześniu ![]() Ula a właśnie wczoraj miałam do Ciebie napisać na fb gdzie Ty się podziewasz Fajnie czytać, że wszystkie złe emocje już was opuściły i została tylko radość z macierzyństwa. Nie zazdroszczę zawirowań związanych z chrztem, ale dobrze że ostatecznie Emi dostała odpowiedzialną chrzestną |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Urshoola a czemu chusta nie wszedzie w gorach? Idealna! Kapelusik na głowke i heja!
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-26 o 10:07 |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Urshoola - oczywiście o chrzest chodziło
jakim cudem z tego ślub wyszedł to ja nie wiem. Nawet na słownik zwalić nie mogę:PTo ja dziewczyny, w odróżnieniu od niektórych z was potrzebuje się czasem wyrwać z domu. Nie tylko po to, żeby pogadać ze znajomymi, ale również po to, żeby w trakcie tej rozmowy moc się skupić na niej, a nie na zabawianiu czy uspokajaniu malucha. Na szczęście tatuś nie ma problemu z tym żeby raz na jakiś czas zostać. A jak wrócimy z urlopu to musimy jeszcze kiedyś babcie wykorzystać, żebyśmy z P. Mogli iść na randkę
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Mi póki co niczzego nie brakuje, no może czasem kreatywności przy animacjach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

i szybko tutaj szukałam 

szok
dzisiaj u nas akurat nie dzień kąpieli (kąpiemy co drugi dzień), więc niech śpi, skoro jej dobrze

a w głowie dalej 20 lat