Majówki 2016 - część trzecia - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 20:33   #2581
ola0605
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
To jest straszne. Czy słyszałaś kiedys o wypadkach. Wypadek jak nazwa wskazuje zdarza się nagle. Nie możesz przewidzieć. Słyszałaś o sytuacjach, że ludzie giną w wypadkach kilkaset metrów od domu. Twoje dziecko nie miałoby żadnych szans na przeżycie wypadku gdybyś trzymała je na kolanach. Wolałabym żeby płakala wniebogłosy niż narażać na to by tego płaczu więcej nie usłyszeć.

Przepraszam musiałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie. Każdy swoje dziecko niech przewozi jak chce. Ja dbam o bezpieczeństwo mojego
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:39   #2582
kaylla
Zakorzenienie

Moja Majka to już od chyba 2 miesięcy zasypia sama w łóżeczku. I tylko się modlę, żeby jej się nie zmieniło.

Mi też już się zdarzyło zaliczać jazdę samochodem z wyjącą Majką na tylnym siedzeniu. Ale też wolałam przetrzymać to niż wyciągnąć Majkę z fotelika. Nie będę ryzykować jej zdrowiem.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:43   #2583
majlla
Raczkowanie

Ech no tak wielką tragedia przewieźć dziecko na kolanach od razu równa się z wypadkiem bo po mieście taka szalona prędkość dopuszczona i tym bardziej jak wiedzie się dziecko na kolanach bo drze się to goni się jak wariat co nie? Dobra z mojej strony temat skończony . Tak jak piszecie każdy troszczy się o swoje i to jego sprawa co robi .
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:44   #2584
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Moja Majka to już od chyba 2 miesięcy zasypia sama w łóżeczku. I tylko się modlę, żeby jej się nie zmieniło.

Mi też już się zdarzyło zaliczać jazdę samochodem z wyjącą Majką na tylnym siedzeniu. Ale też wolałam przetrzymać to niż wyciągnąć Majkę z fotelika. Nie będę ryzykować jej zdrowiem.
Dziecko anioł, aż trudno uwierzyć
Stary 2016-11-23, 20:45   #2585
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Każdy swoje dziecko niech przewozi jak chce. Ja dbam o bezpieczeństwo mojego
Tak trochę w temacie moja teściowa ostatnio zaproponowała żeby Ige w gondoli zawieść do domu bo akurat spała to po co ja budzić. Argumentem było to, że jej drugi syn to wozi w gondoli bo wygodniej. Od razu zaznaczę że to żadna przystosowana do przewożenia dziecka. Myślę sobie jego dziecko niech wozi jak chce bo nie będę dorosłym ludziom tłumaczyć. Mój M.tylko się odezwał że my zawsze wozimy w foteliku.

A najgorsze jest to, że oni się z nas śmieją ze mamy takie sztywne zasady pff a my tyle razy bez fotelika jeździmy....

Kocie - też nigdy nie godze się na przewożenie innego dziecka bez fotelika. I czasem podpadłam.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:48   #2586
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Z resztą czy któraś z Was jeździła kiedyś w foteliku ? Na pewno nie . A teraz wielkie halo jak rodzic dZiecko na kolanach w samochodzie przewiezie.
Nie bylo wtedy ani tylu samochodow na drogach, ani takiej wiedzy jak obecnie.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:49   #2587
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jakie w ogóle macie maty ? Możecie podlinkowac? Jaki prezent dla naszych maluchów na święta ??
Na święta mata to chyba już u nas by musiała być na cala pow. pokoju, może nawet domu, bo już teraz wszystko poza mata ciekawsze. 2 fikołki i na dywanie.

edit : przeczytalam, że mate chcesz na prezent na swieta. Zresztą teraz się też już mało przyda, chyba, że dla innego młodszego maluszka

Dzis jechaliśmy autem do Poznania czyli 60 km i po 15 km przeraźliwy płacz, zatrzymaliśmy się, uspokoilismy Werke i dalej. Po 10 km to samo. Ciężko było, ale wytrzymałam i nie wyciagnelam Jej... po drugim postoju zasnęła.
Balabym się jazdy autostradą, jak nie ma się gdzie zatrzymać tyle km.

Edytowane przez majena_88
Czas edycji: 2016-11-23 o 20:54
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 20:51   #2588
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Jak my bylysmy male liczba aut byla zdecydowanie mniejsza, co za tym idzie mniejsza szansa na wypadek.
Moja nie cierpi fotelika (Rose cos o tym wie ) wiec staram sie nie jezdzic.
Uwazam, ze jazda z dzieckiem w samochodzie na rekach jest nieodpowiedzialna, ale kazdy ma swoje dziecko i swoje zdanie.
Oj tam zaraz nie cierpi. Zo po prostu spiewala Emi bardzo glosne kolysanki
Stary 2016-11-23, 20:55   #2589
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Hubcia i Emilianna niech nam tu organizują lekcje pokazowe dla naszych gałganów!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

A jak się czujesz Martunia?
O dziwo ok. Miałam jakiś jedno dniowy spadek formy. Ale pewnie lada dzień mnie złapie bo Zuzia chora a przytulania jej przecież nie odmowie...
Cytat:
Zwieksza bezpieczenstwo.

Niestety czesto tak jest ale moja kolezanka ost mowila ze wiozla dziecko na rekach, bo plakalo...

Fajnie miec blisko dziadkow

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

9s a Ty jaka masz? Jakies hybrydy z alie tez uzywasz?
Nam się zdarzyło raz Tymka wyjąć jak wracaliśmy z nad morza. Ale był korek i droga jednopasmowa więc samochody jechały 20km/h. I raz Zuzie też wyciagnelismy jak była malutka na a4 był wypadek i staliśmy w korku to ja trzymałam na kolanach żeby nie była tyle godzin w foteliku...
Cytat:
A czy to jest takie bardzo straszne jak ktoś przewiezie dziecko na kolanach ? Może zaistniala taka sytuacja, ze nie było innej opcji . Mi zdążyło się to nie raz pomimo postoju, uspokajania i tak nie chciała siedzieć w foteliku .
Już dziewczyny napisaly. Tak to jest straszne. I nie powinno mieć miejsca wiele razy. Byłam świadkiem wypadku gdy samochody na mieście ruszaly z czerwonego światła więc miały mała prędkość a mimo to auta wyglądały strasznie...

Cytat:
To jest straszne. Czy słyszałaś kiedys o wypadkach. Wypadek jak nazwa wskazuje zdarza się nagle. Nie możesz przewidzieć. Słyszałaś o sytuacjach, że ludzie giną w wypadkach kilkaset metrów od domu. Twoje dziecko nie miałoby żadnych szans na przeżycie wypadku gdybyś trzymała je na kolanach. Wolałabym żeby płakala wniebogłosy niż narażać na to by tego płaczu więcej nie usłyszeć.

Przepraszam musiałam.

Popieram każde słowo.

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:01   #2590
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Ech no tak wielką tragedia przewieźć dziecko na kolanach od razu równa się z wypadkiem bo po mieście taka szalona prędkość dopuszczona i tym bardziej jak wiedzie się dziecko na kolanach bo drze się to goni się jak wariat co nie? Dobra z mojej strony temat skończony . Tak jak piszecie każdy troszczy się o swoje i to jego sprawa co robi .
No oczywiście, bo wszyscy kierowcy jeżdżą przepisowo Nie wiem skąd jesteś, ale jak w Warszawie jadę 50km/h to siedzą mi na tyłku, migają światłami i trąbią, bo jadę za wolno. Już zaliczyliśmy niejedną jazdę z wydzierającym się wściekle Wojtulem - mąż zaciskał zęby ale nie pędził, jeszcze bardziej uważał na drogę. Wolał dowieźć dziecko ryczące, ale żywe niż gnać jak debil i ryzykować. Poza tym gratuluję zaufania do innych kierowców - Ty możesz jechać przepisowo, ale nigdy nie wiesz na kogo trafisz na drodze.
Na koniec przykład - stłuczka jak każda inna, tata się zagapił i nie zauważył, że kilka samochodów się zatrzymało. Wdepnął hamulec, ale przyczepa z tyłu wydłużyła drogę hamowania i puknął auto przed nami. Prędkość nie była duża, może 30 km/h. Ja na przednim siedzeniu zawisłam na pasach, odbiłam się z powrotem i znowu zawiesiłam na pasach. Efekt? Siniak wzdłuż pasa przez całą klatkę piersiową i ból pleców. Mama z tyłu jeszcze nie zapięła pasów, bo miałam wysiadać kawałek dalej na przystanku. Poleciała do przodu na mój fotel i popchnęła go do przodu, rozbiła nos i podbiła oko, do tego stłuczone i opuchnięte kolano. Co by było przy większej prędkości przy dziecku, które poleci bezwładnie? Mam nadzieję, że nikt z tych "tylko na chwilę na kolanach, co się stanie, po co ma płakać" nigdy się nie przekona.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:14   #2591
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
Na święta mata to chyba już u nas by musiała być na cala pow. pokoju, może nawet domu, bo już teraz wszystko poza mata ciekawsze. 2 fikołki i na dywanie.

edit : przeczytalam, że mate chcesz na prezent na swieta. Zresztą teraz się też już mało przyda, chyba, że dla innego młodszego maluszka

Dzis jechaliśmy autem do Poznania czyli 60 km i po 15 km przeraźliwy płacz, zatrzymaliśmy się, uspokoilismy Werke i dalej. Po 10 km to samo. Ciężko było, ale wytrzymałam i nie wyciagnelam Jej... po drugim postoju zasnęła.
Ja ostatnio miałam wyjca na autostradzie. Przez parę minut płakała, aż dojechałysmy do jakiejś stacji benzynowej. Zjechałam, wychyliłam się, wsadziłam smoczka do buzi i pojechałyśmy dalej. Zasnęła.

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Powiem więcej, ona na drzemki w ciągu dnia też tak zasypia Ale tylko pod warunkiem, że naprawdę jest śpiąca w momencie wkładania do łóżeczka, bo inaczej załącza się syrena. Ale jak jest śpiąca to wkładam do łóżeczka, daję pieluszkę i smoczka i wychodzę. Po minucie lub dwóch dziecko śpi. Oby tylko nie zemściło się na mnie to, że ją tu pochwaliłam
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 21:16   #2592
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Klątwa nadal trwa. Zasnęła
Stary 2016-11-23, 21:19   #2593
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
O dziwo ok. Miałam jakiś jedno dniowy spadek formy. Ale pewnie lada dzień mnie złapie bo Zuzia chora a przytulania jej przecież nie odmowie...

Nam się zdarzyło raz Tymka wyjąć jak wracaliśmy z nad morza. Ale był korek i droga jednopasmowa więc samochody jechały 20km/h. I raz Zuzie też wyciagnelismy jak była malutka na a4 był wypadek i staliśmy w korku to ja trzymałam na kolanach żeby nie była tyle godzin w foteliku...

Już dziewczyny napisaly. Tak to jest straszne. I nie powinno mieć miejsca wiele razy. Byłam świadkiem wypadku gdy samochody na mieście ruszaly z czerwonego światła więc miały mała prędkość a mimo to auta wyglądały strasznie...

Popieram każde słowo.

Czymajta się tam dzielnie choraki

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Oszzzz Ty yyy

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

A ja tu myślałam że Everestem jest uśpienie bez pamelity w buzi!
Stary 2016-11-23, 21:20   #2594
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Tak trochę w temacie moja teściowa ostatnio zaproponowała żeby Ige w gondoli zawieść do domu bo akurat spała to po co ja budzić. Argumentem było to, że jej drugi syn to wozi w gondoli bo wygodniej. Od razu zaznaczę że to żadna przystosowana do przewożenia dziecka. Myślę sobie jego dziecko niech wozi jak chce bo nie będę dorosłym ludziom tłumaczyć. Mój M.tylko się odezwał że my zawsze wozimy w foteliku.

A najgorsze jest to, że oni się z nas śmieją ze mamy takie sztywne zasady pff a my tyle razy bez fotelika jeździmy....

Kocie - też nigdy nie godze się na przewożenie innego dziecka bez fotelika. I czasem podpadłam.

Moja kiedyś sugerowala żeby Ale przewieźć w bujaczku bo tam sobie juz prawie zasypiala i po co ją przenosić do fotelika
Na szczęście nawet nie musiałam się odzywać bo mąż jej zaraz wywód strzelił ze chyba na głowę upadła

Nam zdarzyło się raz przewieźć Ale w gondoli bo byłyśmy na spacerze i tata nas musiał zgarnąć a fotelik w domu został. To były tylko 2-3km ale uwierzcie ze stresowalam się strasznie. Zaraz jakieś czarne myśli przychodziły mi do głowy i modlilam się żebyśmy juz do domu dojechali.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:24   #2595
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Z resztą czy któraś z Was jeździła kiedyś w foteliku ? Na pewno nie . A teraz wielkie halo jak rodzic dZiecko na kolanach w samochodzie przewiezie.
Nie, ale w czasach, gdy ja i podobnie jak pewnie pozostałe dziewczyny byłam dzieckiem, to po 1 samochody nie rozwijały takiej prędkości jak obecnie, po 2 było ich zdecydowanie mniej na drogach.

Cytat:
W pełni się pod tym podpisuję

Cytat:
Oj, to co jest dopuszczone to jedno, a to jak w rzeczywistości ludzie jeżdżą to drugie. Mało to debili za kółkiem? Już na serio nie chodzi o to jak Ty jedziesz, ale jak jadą inni... Zresztą Kot napisał jak się jeździ po Warszawie - tak samo jest w każdym większym mieście.

Cytat:

U nas też teściowa zapytała, czemu nie możemy nad morze w gondoli przewieść, bo będzie się męczył w foteliku 9 godzin...

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Nam się zdarzyło tak na stacji, gdy mąż przestawiał samochód od dystrybutora na miejsce obok, ale wiadomo, ze nie chodzi tu o sporadyczne sytuacje.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:24   #2596
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam u koleżanki to on z tyłu i z dołu? jakoś jest pozapinany na stałe pasami do siedzenia. Ale nie wiem czy wszystkie tak mają a Ty tylko przypinasz dziecko pasami z fotelika.
A to super, nie wiedziałam

Cytat:
Już? Poprzestawialiscie zegarki że już niby północ?
Ja dziś powalczyłam z Niną. Bolą mnie te sutki jak diabeł więc próbuję dać im trochę odpocząć. Ściągnęłam mlenio, dodałam troszkę kleiku żeby z butelki tak szaleńczo nie leciało i tak trochę jej podmienialam jak ją karmiłam przed spaniem - troszkę cycusia, wyjęłam wetknelam butelkę, jak się zaczęła miotac to znów cycus I tak w kółko. Koniec końców wypiła całe 120 ml i troszkę cycusia. Zakończyłam więc karmienie, schowałam bufet i jakimś cudem uspilam ją tylko wtulajac w siebie bez piersi w paszczy. Nie wiem jak to się stało
Oj tak szybko nie poszło. Zasnęła, ale przy próbie odłożenia, momentalnie się wybudziła. Wtedy wkroczyłam ja- matka Polka karmiąca i już cycuś nie miał ości
Brawo Ninka!

Cytat:
Zwieksza bezpieczenstwo.

Niestety czesto tak jest ale moja kolezanka ost mowila ze wiozla dziecko na rekach, bo plakalo...
Nie każdy fotelik z bazą ma lepsze wyniki w testach ale baza daje gwarancję dobrze wpiętego fotelika

Ja raz wyjęłam Marysię z fotelika w aucie. Byłam na siebie wściekła, że złamałam swoją żelazną zasadę, ale był mega korek, od 15 minut krążyliśmy i szukaliśmy miejsca parkingowego w obcym mieście (na wakacjach) Marysia wyła, mąż był tak zły i rozkojarzony, że bałam się, że faktycznie komuś stuknie, jak Marysia się nie uspokoi no i jechaliśmy 10km/h, w trasie w życiu bym jej nie wyjęła. Co ciekawe, kiedy jadę z nią sama, jej płacz w ogóle mnie nie stresuje

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:26   #2597
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Czymajta się tam dzielnie choraki

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Oszzzz Ty yyy

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

A ja tu myślałam że Everestem jest uśpienie bez pamelity w buzi!
Badz w gotowosci. Nie znasz dnia ani godziny!
Stary 2016-11-23, 21:26   #2598
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-12-01 o 18:03
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:32   #2599
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Clio a co tam u Tymka? Fajnie, ze o nas pamietasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 21:35   #2600
kasien_ka
Raczkowanie

Mia! Zgadzam się z każdym Twoim słowem. My po przejechaniu 100 km mieliśmy wypadek 100 metrów od domu. Hania nie miała jeszcze 8 tygodni, a auto uderzyło w jej stronę, bo kierowca nie zauważył!!!, że wjeżdża na skrzyżowanie! Nie chcę myśleć, co byłoby gdyby nie była w foteliku, albo gdybym ja nie miała zapietych pasów, siedziałam obok. Uważam, że każdy ma prawo do swoich decyzji, ale błagam wypadki zawsze są zaskoczeniem i fotelik to konieczność, nawet zmieniając miejsce na parkingu. Pierwszym pytanie ratowników z karetki i każdego w szpitalu było to czy była zapieta w foteliku.
kasien_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:36   #2601
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Cześć! Przepraszam że się nie odzywam, czytam na bieżąco ale na pisanie jakoś się nie składa.ciezko tak - raz na jakiś czas odnieść się do czegokolwiek a piszecie ostatnio jak szalone ( od razu widać że skok się skończył :p)

U nas wszystko dobrze. Dieta rozszerzona. Tymek je aż mu sie uszy trzęsą.
Dziś pojawił się pierwszy ząbek - właśnie wczoraj wieczorem pierwszy raz musiałam go wyjąć z łóżeczka i uśpić.niby zasypiał a budził się z płaczem co chwila - już myslalam że mi sie dziecko zepsuło a tu rano ząbek

Skończył mi się macierzyński już parę dni temu! Jestem teraz na urlopie - boje się powrotu do pracy

Także przepraszam że nie pisze ale ledwo daje radę nadrobić :p nawet ten post jakoś się udało sklecić ale i tak jest bardzo chaotyczny:p

Takze pozdro ciotki!
Pozdro 600 Clio!

Kiedy wracasz do pracy? co z Tymkiem? Macie opiekunkę? Tyleee pytań
Stary 2016-11-23, 21:37   #2602
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że sama

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Skończył mi się macierzyński już parę dni temu! Jestem teraz na urlopie - boje się powrotu do pracy
Cześć Kiedy wracasz do pracy?

Stary 2016-11-23, 21:38   #2603
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
A czy to jest takie bardzo straszne jak ktoś przewiezie dziecko na kolanach ? Może zaistniala taka sytuacja, ze nie było innej opcji . Mi zdążyło się to nie raz pomimo postoju, uspokajania i tak nie chciała siedzieć w foteliku .
Lenka tez nie raz nie dwa darla sie w aucie, ale ja nie wyciagam.
Kazdy robi jak uwaza, ale ja zawsze zapinam pasy-nawet w ciazy i kazdemu pasazerowi tez zwracam uwage-co zrobia ich sprawa. takze cala droge udaje czasmi pajaca, ale mala siedzi w foteliku. nawet nie ruszamy z parkingu dopoki mala jest nie zapieta.
a co do maty to jak wiesz mam chinska takze polecac nie bede nic
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:39   #2604
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Badz w gotowosci. Nie znasz dnia ani godziny!
Jeeeestem gotowaaaa, mocyyyy przybywajjjjjj
Stary 2016-11-23, 21:41   #2605
agassek
Zakorzenienie

Kasia, kurde, wyjmując Marysię miałam przed oczami Waszą historię nigdy więcej!

Stary 2016-11-23, 21:43   #2606
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez kasien_ka Pokaż wiadomość
Mia! Zgadzam się z każdym Twoim słowem. My po przejechaniu 100 km mieliśmy wypadek 100 metrów od domu. Hania nie miała jeszcze 8 tygodni, a auto uderzyło w jej stronę, bo kierowca nie zauważył!!!, że wjeżdża na skrzyżowanie! Nie chcę myśleć, co byłoby gdyby nie była w foteliku, albo gdybym ja nie miała zapietych pasów, siedziałam obok. Uważam, że każdy ma prawo do swoich decyzji, ale błagam wypadki zawsze są zaskoczeniem i fotelik to konieczność, nawet zmieniając miejsce na parkingu. Pierwszym pytanie ratowników z karetki i każdego w szpitalu było to czy była zapieta w foteliku.
O zesz w mordke. Az mnie ciary przeszly
Stary 2016-11-23, 21:45   #2607
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Lenka 4 miesiace zasypiala sama w lozeczku, bez piersi, bujania, glaskania. poprostu kladlismy ja a ona zasypiala bez jakniecia a potem przyszly zeby... wlasnie spi na rekach a my ogladamy film, pojde spac to biore do lozka do nas

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość

tak autostrady, omijam jak tylko jest to mozliwe jak jade sama
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 21:45   #2608
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ale że sama

Cześć Kiedy wracasz do pracy?

Nie do konca. Siedzialam na lozku obok lozeczka i mizialam ja po glowie. Jak wypluwala smoka to wkladalam go jej do reki. Wtedy ona sobie do paszczu i to ja uspokajalo. Jak ja jej wkladalam smoka to od razu go wypluwala i byl nerw. Mimo wszystko zasnela szybciutko. Ponizej 10min
Stary 2016-11-23, 21:48   #2609
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do konca. Siedzialam na lozku obok lozeczka i mizialam ja po glowie. Jak wypluwala smoka to wkladalam go jej do reki. Wtedy ona sobie do paszczu i to ja uspokajalo. Jak ja jej wkladalam smoka to od razu go wypluwala i byl nerw. Mimo wszystko zasnela szybciutko. Ponizej 10min
Mów mi jeszcze
Stary 2016-11-23, 21:50   #2610
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Szok

Brawo Wy!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości