Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 18:45   #2581
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Ale z tą nauką to prawda ja może dziś bez wiekszych sukcesów, jedyny to to, że będę zdawać rosyjski na pięć po nowym roku :P Ech... Chciałabym iść spać a tu czeka mnei angielski dodatkowy a jak rpzyjdę do domu to może siądę na kompa, bo na 100% nie będę miała siły się uczyć... A zrobiłam tlyko 25% matmy na jutro
Stary 2008-12-16, 18:55   #2582
nANcY:*
Zadomowienie

Jes jes jes Mam tą 4 z histy, nie moglo być inaczej

Jeszcze jutro niemiecki... no i mam nadzieje, że mnie z matmy nie zapyta;/
Tak mi się nie chce uczyć szwabskich słóweeek uhhh

Be happy. It drives people crazy.
nANcY:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:03   #2583
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

A ja się nie uczę. Rozleniwiłam się przez 2 dni luzów w szkole...
Właśnie komponuję muzyczną składankę na urodziny i świetnie się bawię (aż mi się nogi same ruszają ).

Ach, kupiłam dzisiaj prezent na 18nastkę dla przyjaciółki- różowy komplet bielizny (może być?)

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:17   #2584
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam. Coś nam ostanio wątek pustoszeje
Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
gratuluję
a co do tego, że wątek pustoszeje.. ja ostatnio mniej czasu spędzam na komputerze.. tak wychodzi, ale też takie sobie postawiłam zadanie.. przynajmniej chodzę spać o 22:00... a nie jak wcześniej po 23, 24..
Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Uczą się wszystkie pilnie

No, ja myślę, że najwyższy czas, żebyśmy się wszystkie zaczęły uczyć. Ja tam zaczęłam.

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Odwiedziłam dziś bibliotekę (zbierałam się do tego 2 tygodnie) i mam szczęście uff udało mi się wypożyczyć ostatniego Freuda. Jakaś kobieta miała po niego dzisiaj przyjść i wypożyczyć dla syna ale ją uprzedziłam
No może teraz choć trochę ruszę z prezentacją....

Nadrobię zaległości na wizażu, zrobię analizę wierszy Leśmiana i biorę się za porządek.
Ja właśnie też zaczęłam o tym poważniej myśleć. Tylko jak na złość, polonistka, która mogłaby mi coś podpowiedzieć, jest na zwolnieniu.

Ehh, dziewczyny, mam tyle roboty... I jeszcze całe przygotowania z dekoracją studniówkową w ogole nie ruszają się do przodu...

Zdecydowanie przydadzą się te święta.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:26   #2585
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Hej dziewojki.
Czy możecie mi powiedziec na czym polega plan prezentacji? bo kurcze babka nam kaze oddac po swietach ale nie powiedziala co to jest xD xD
no nie gadaj :P

plan prezentacji razem z bibliografią ma zajmować stronę A4 maszynopisu. to Twoja "ściągawka" podczas mówienia - możesz ją ze sobą mieć. masz w niej ująć ogólnie omawiane przez siebie zagadnienia - wstęp, kolejno omawiane lektury itp i potem wnioski w internecie na pewno znajdziesz kilka przykładowych...

Cytat:
Napisane przez invissible
Zaaaaaaazdroszczę, też chcę!
ano też się strasznie cieszę na ten wyjazd, wreeeeeszcie trochę spokoju i prywatności. bo tak to jak nawet dzisiaj nie poszłam do szkoły i był u mnie TŻ, to a to mama dzwoniła, a to babcia przyszła... myślała że mnie obudziła, a ja po prostu byłam trochę rozkojarzona

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:43   #2586
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no nie gadaj :P

plan prezentacji razem z bibliografią ma zajmować stronę A4 maszynopisu. to Twoja "ściągawka" podczas mówienia - możesz ją ze sobą mieć. masz w niej ująć ogólnie omawiane przez siebie zagadnienia - wstęp, kolejno omawiane lektury itp i potem wnioski w internecie na pewno znajdziesz kilka przykładowych...
Dziękuję!

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:48   #2587
ilo16na
Zakorzenienie

Ja sie tam pilnie uczylam dzis niemieckiego i wczoraj.
Dodam ze to jezyk duzo trudniejszy od angielskiego ale go zdaje

Moja klasa sobie robi jaja po calosci- 3 osoby na lekcji niemieckiego
Wychowawce zatkalo jak sie dowiedzial(Pani naskarzyla)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:48   #2588
Renia90
Zakorzenienie

zrobiłam zadanie z gegry.. normalnie jestem z siebie dumna bo ostatnio strasznie się obijam

idę poćwiczyć, potem shower i zasiadam poczytać "Granicę"

Ilona u nas połowa klasa już robi sobie wolne i do szkoły nie chodzi.. wczoraj nie było 10 osób, dziś 11.. najbardziej wydziera się pani z polskiego, a co tam.. ich strata więc ja mam to w.. no ten tego

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2008-12-16 o 19:50
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 19:56   #2589
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
zrobiłam zadanie z gegry.. normalnie jestem z siebie dumna bo ostatnio strasznie się obijam

idę poćwiczyć, potem shower i zasiadam poczytać "Granicę"

Ilona u nas połowa klasa już robi sobie wolne i do szkoły nie chodzi.. wczoraj nie było 10 osób, dziś 11.. najbardziej wydziera się pani z polskiego, a co tam.. ich strata więc ja mam to w.. no ten tego
Ja mam kawalki granicy do polaka ustnego(jak bedzie strona o feminizmie to podaj mi ktora)

Nasza grupa od niemca liczy 9 osob i nigdy nie bylo 9 w szkole
Maksymalnie 6.

Ale nie zebym marudzila,lekcje sa prawie indywidualne,jest spokoj.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 21:36   #2590
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ej no bez sensu. Mogliby jutro nie robić lekcji Tak to będę siedzieć na angielskich, matmach etc, a prawda jest taka, że więcej z tych przedmiotów nauczę się w domu niż na lekcji.
Stary 2008-12-16, 21:52   #2591
Serendipity
Zakorzenienie

Ja nie żałuję tych co olewają nauke kiedy potem płaczą.
Nauczycielka nam powiedziała,że jak w czerwcu po wynikach ktoś płacze a ona sobie przypomni jak ją olewał,olewał fakultety,jej sprawdziany to w ogóle jej go nie żal i z przykrością muszę się z nią zgodzić.
Stary 2008-12-16, 22:16   #2592
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ja mam kawalki granicy do polaka ustnego(jak bedzie strona o feminizmie to podaj mi ktora)
ok postaram się nie przegapić

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Nauczycielka nam powiedziała,że jak w czerwcu po wynikach ktoś płacze a ona sobie przypomni jak ją olewał,olewał fakultety,jej sprawdziany to w ogóle jej go nie żal i z przykrością muszę się z nią zgodzić.
dokładnie

kurcze ale mi strzaskało plecy i tyłek na solarium.. chyba nowe lampy były bo to niemożliwe kurde.. normalnie wyglądam od tyłu jak buraczek mam nadzieję, że do jutra trochę zbrązowieje..

idę już spać, dobranoc dziewczyny

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 22:21   #2593
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Zgadzam sie
koleżanka uczy się całymi dniami fizyki (zdaje ją na matruze, a my już nie mamy jej w 3 kl.), często więc nie ma jej w szkole ale jak już jest to wszystko cicho nadrabia i nie narzeka. Z kolei druga koleżanka też często nie bywa ale ze zgoła innych powodów z tym że jak się pojawi to ma pretensje do całego świata, łącznie z nami nauczycielami i sprawdzianami, których w ciągu tygodnia uzbiera się masa. To czegoś takiego nie zniesę.

Zaczelam rozumieć o co chodzi w tym, że matura to egzamin dojrzałości. trzeba ocenić sytuację i zdecydować co chcesz robić w życiu bo jak nie chcesz chodzić do szkoły, to zrób miejsce innym. Szczególnie gdy ta szkoła jest oblegana
Stary 2008-12-16, 22:38   #2594
sydunia
Zakorzenienie

ja z kolei nie rozumiem podejścia jednej dziewczyny w klasie odnośnie wszystkiego w tej chwili. zdaje jedynie polski podstawę, matmę podstawę i ang rozszerzony. chce iść do Torunia na finanse lub coś w tym guście. ostatnio w szkole częściej jej nie widzę niż widzę. albo nie przyjdzie wcale, albo przyjdzie na kilka lekcji, albo przyjdzie do szkoły, po czym od razu uzna, że wraca do domu, bo po co ma siedzieć ale później po klasówkach zawsze mówi jakie głupie zadania są itp. wybitnie zdolna to ona na pewno nie jest. gdyby jeszcze nie przychodziła na te przedmioty, których nie zdaje na maturze. ale na takim angielskim mimo że nudny jak nie wiem, to coś robimy. tak samo mata. nawet jeśli my lecimy z rozszerzeniem, to jednak robiąc zadanie z matmy z rozszerzenia zawsze pojawią się tam elementy, których używa się w podstawie.

zresztą ona tak naprawdę nie wie czy nie zmieni deklaracji. w końcu zawsze w lutym może zmienić podstawę maty na rozsz i dopisać geo generalnie życzę jej powodzenia na maturze. widać ma ogromną wiarę w siebie, skoro jest przekonana, że matę zda na 90%, a ang też wysoko...

każdy jest kowalem swojego losu. niektórzy wolą przed maturą martwić się jak wygrzebią się z iluś zagrożeń, które im grożą, inni wolą martwić się o to jak ta matura im pójdzie
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 22:42   #2595
Cherry90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Zgadzam sie
koleżanka uczy się całymi dniami fizyki (zdaje ją na matruze, a my już nie mamy jej w 3 kl.), często więc nie ma jej w szkole ale jak już jest to wszystko cicho nadrabia i nie narzeka. Z kolei druga koleżanka też często nie bywa ale ze zgoła innych powodów z tym że jak się pojawi to ma pretensje do całego świata, łącznie z nami nauczycielami i sprawdzianami, których w ciągu tygodnia uzbiera się masa. To czegoś takiego nie zniesę.

Zaczelam rozumieć o co chodzi w tym, że matura to egzamin dojrzałości. trzeba ocenić sytuację i zdecydować co chcesz robić w życiu bo jak nie chcesz chodzić do szkoły, to zrób miejsce innym. Szczególnie gdy ta szkoła jest oblegana
U mnie też są dziewczyny, które notorycznie nie chodzą do szkoły, ale to nie mój problem ;P Jedna z nich jest dobra: piszę historię a ani razu się na fakultetach nie pojawiła, mimo iż mówi facetowi, że przyjdzie- to tak jakby łaskę mu robiła ;D
Mam do Was pytanie: czy byłybyście złe jeśli Wasz facet grałby sobie w butelkę na wyjeździe i podczas, gdy wylosował "zadanie" to powiedział tam jakiejś dziewczynie, że ma ściągnąć bluzkę? Moja koleżanka ma taką sytuację i jest oburzona
Cherry90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 22:43   #2596
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
ja z kolei nie rozumiem podejścia jednej dziewczyny w klasie odnośnie wszystkiego w tej chwili. zdaje jedynie polski podstawę, matmę podstawę i ang rozszerzony. chce iść do Torunia na finanse lub coś w tym guście. ostatnio w szkole częściej jej nie widzę niż widzę. albo nie przyjdzie wcale, albo przyjdzie na kilka lekcji, albo przyjdzie do szkoły, po czym od razu uzna, że wraca do domu, bo po co ma siedzieć ale później po klasówkach zawsze mówi jakie głupie zadania są itp. wybitnie zdolna to ona na pewno nie jest. gdyby jeszcze nie przychodziła na te przedmioty, których nie zdaje na maturze. ale na takim angielskim mimo że nudny jak nie wiem, to coś robimy. tak samo mata. nawet jeśli my lecimy z rozszerzeniem, to jednak robiąc zadanie z matmy z rozszerzenia zawsze pojawią się tam elementy, których używa się w podstawie.

zresztą ona tak naprawdę nie wie czy nie zmieni deklaracji. w końcu zawsze w lutym może zmienić podstawę maty na rozsz i dopisać geo generalnie życzę jej powodzenia na maturze. widać ma ogromną wiarę w siebie, skoro jest przekonana, że matę zda na 90%, a ang też wysoko...

każdy jest kowalem swojego losu. niektórzy wolą przed maturą martwić się jak wygrzebią się z iluś zagrożeń, które im grożą, inni wolą martwić się o to jak ta matura im pójdzie
Heh to moja pesymistyczna filozofia polegająca na kompletnym braku we własne siły się opłaca - chodze do szkoły i ćwiczę przed sprawdzianami, czasem anwet się zaprę i siędzę, kuję powtórkowo rózne rzeczy
Stary 2008-12-16, 22:43   #2597
Cherry90
Rozeznanie

[quote=invissible;10105885]No, ja myślę, że najwyższy czas, żebyśmy się wszystkie zaczęły uczyć. Ja tam zaczęłam.

Ja też powoli zbieram się w sobie ;D Powtarzasz tą historię od początku, czyli epokami? I jak się uczysz?
Cherry90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 07:46   #2598
gaia
Zadomowienie

Sydynia, grudniowa...

Też mam takich ludzi w klasie. Nie przyjdą do szkoły w np. środę, bo muszą się nauczyć na czwartek. Jak dla mnie to troche bezsensu zwłaszcza, ze w przykładową środę mamy 4h i kończymy po 12. I to nie jest jakiś wyjątkowy przypadek. Wiele osób tak robi.
Ale najbardziej mnie denerwują dziewczyny, które:
"wiesz nie przyjdę muszę sie pouczyć na maturę" rozumiem ze skoro ja chodzę do szkoły to nie zdam matury?

albo kolega, który stwierdził ze idze na ten sam kierunek co ja, na tej samej uczelni, gdzie potrzebna jest mat. rozsz. ale nie zaczął się jeszcze jej uczyć, na fakultety też nie chodzi, bo przeciez: "Ja mam ciocie w rekrutacji"

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 07:53   #2599
Serendipity
Zakorzenienie

Mam dzisiaj spr z geografi na 8.50 i właśnie wstałam.Super,facet mnie ukatrupi bo to trzecia geo z rzędu jak mnie nie ma.
Przypadek
Stary 2008-12-17, 08:37   #2600
xxboo
Zakorzenienie

boże, zaliczam historię DZISIAJ

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:07   #2601
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cherry90 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: czy byłybyście złe jeśli Wasz facet grałby sobie w butelkę na wyjeździe i podczas, gdy wylosował "zadanie" to powiedział tam jakiejś dziewczynie, że ma ściągnąć bluzkę? Moja koleżanka ma taką sytuację i jest oburzona
Nie myślę, że podeszłabym do tego na luzie. Gorzej gdyby ta dziewczyna zdjęła bluzkę a on się gapił z zainteresowaniem

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
boże, zaliczam historię DZISIAJ
powodzenia

U mnie w klasie nie ma w zasadzie takich przypadków, że ktoś olewa szkołę. No może jest jedna dziewczyna, która zdaje historie rozszerzoną i wydaje jej się, że jest taka mądra, że nie musi się uczyć na sprawdziany z tego przedmiotu. Potem dostaje dwoje, troje ale to jest wina nauczycielki a nie jej, bo nauczycielka jest taka beznadziejna. No fakt jest, ale co z tego? To nie ona pisze sprawdzian.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:23   #2602
Mini007
Zakorzenienie

xboo, trzymam kciukasy Uda Ci się, zobaczysz!

Jeszcze 6-7 godzin lekcyjnych do przerwy świątecznej
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 13:08   #2603
xxboo
Zakorzenienie

Udało się

PEDAGOG

Stary 2008-12-17, 13:17   #2604
Mini007
Zakorzenienie

A nie mówiłam? Gratulacje!
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 13:27   #2605
kasiencja
Pani Buka

ja posiedziałam dziś w szkole dwie godziny i wyszlam. nie robimy nic poza siedzeniem i gadaniem

po świętach mam sprawdzian ze średniowiecza w Polsce i całego działu "Polityka" z WOS-u, a prawie w ogóle go nie przerobiliśmy i nie wiem, jak się nauczę...

Stary 2008-12-17, 13:44   #2606
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam? Gratulacje!
Dziękuje

a teraz idę do łóżka bo mam gorączke i czuje się fatalnie

PEDAGOG

Stary 2008-12-17, 13:56   #2607
sydunia
Zakorzenienie

ja akurat dzisiaj perfidnie się zwolniłam z dwóch ostatnich lekcji, z czego na infie miałam sprawdzian ale dowiedziałam się o nim wczoraj, miała to być trzecia klasówka dzisiaj, w dodatku mam na jutro naprawdę naprawdę multum rzeczy do zrobienia. na infę bym poszła, gdyby nie to, że ja nie wiem z czego jest ten sprawdzian było to robione na dwóch lekcjach, z czego na pierwszej zaliczałam sprawdzian, na którym mnie nie było ze względu na konkurs, a tydz temu byłam chora. uznałam, że lepiej się na spokojnie dowiem o co tam chodzi i zaliczę po świętach

generalnie mam dzisiaj beznadziejny humor. ale nic, siadam do lekcji. nie wiem tylko od czego by tu zacząć nic nie wygląda przyjemnie
Stary 2008-12-17, 14:19   #2608
kasiencja
Pani Buka

ja się tak rozleniwiłam ostatnio że masakra

dziewczyny mam ważne pytanie - czytała któraś z was "Pannę Nikt", "Panią Bovary" albo "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"? chodzi mi o motyw samobójstwa w tych książkach...

Stary 2008-12-17, 14:27   #2609
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam ważne pytanie - czytała któraś z was "Pannę Nikt", "Panią Bovary" albo "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"? chodzi mi o motyw samobójstwa w tych książkach...
ja nie pomogę, bo czytałam jedynie kiedyś kawałek Stowarzyszenia, a i tak niewiele pamiętam
Stary 2008-12-17, 14:52   #2610
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
ja się tak rozleniwiłam ostatnio że masakra

hmm hmm, ja czytałam Pannę Nikt chyba w gimnazjum, ale w ogóle nie pamiętam o czym była. Stowarzyszenie oglądałam i czytałam. Tylko kto tam popełnił samobójstwo? wiem że ktoś umarł, ale czy to samobójstwo było czy nieszczęśliwy wypadek to już nie powiem. Polecam za to obejrzenie filmu, bo to książka jest na jego podstawie a nie odwrotnie.

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości