|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
niestety jestem mocno "obrzydliwa" na rozne smaki i zapachy, wlasnie soknczylam plukac gardlo woda z sola, a raczej powinnam nazwac to proba plukania... sniadanie wylądowało w zlewie...mam tylko nadzieje ze wyzdrowieje do porodu,zeby dziewczyn nie zarazic ani nie byc od nich odizolowaną... A z blizniakami rozniw bywa, kazdy dzien to moze byc, choc trzymam kciuki za "po Nowym Roku", zeby jeszcze podrosly troche.
wera, ja bym wolala byc nieszczesliwa z samotnosci,bez faceta, niz byc nieszczesliwa z jakims niedojzalym pacanem,przez ktorego co chwile bym plakala i sie denerwowala. Zaslugujesz na cos lepszego. bedac z nim zamykasz sie na lepsze jutro wg mnie. Ale to Twoje zycie, ja przerobilam jeden slaby zwiazek i teraz mam jak w niebie, uwiezylam ze nie jestem skazana na byle co,jestem cos warta i moge byc szczesliwa i traktowana z szacunkiem. Kazda z nas na to zasluguje. Trzymaj sie.
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-19 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
ja bym chciala pelne 36tyg ukonczyc
![]()
#2586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja lubie z mama robic zakupy, ale uwazam, ze jednak facet, ktory tez jest, ze tak powiem sprawca tego dziecka, by powinien sie jakos zaangazowac w te zakupy... A uwazacie, ze bysmy powinni w jakis sposob podziekowac moim rodzicom za to, ze kupili nam wozek? Bo wiadomo, ze jak ja go dostane to ich wysciskam i podziekuje, ale TŻ to pewnie nawet zadnego slowa nie powie ;/ Moglibysmy chociaz w jakis symboliczny sposob sie im odwdzieczyc...
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam: * lewatywa, maszynka, pomadka, woda niegazowana * Telefon komórkowy + ładowarka * majtki siatkowe, podkłady poporodowe, podpaski, podkłady fliselinowe * 3 ręczniki, koszule nocne, szlafrok kapcie i klapki, karmnik * Wkładki laktacyjne, Maść na pękające brodawki, Herbatka laktacyjna * Papier toaletowy, ręczniki papierowe, Termometr * Sztućce, kubek, krzyżówki i długopis * Przybory toaletowe (mydło w żelu, szampon, laktacyd, szczoteczka, pasta do zębów, grzebień, chusteczki higieniczne, nawilżane chusteczki, pilnik, krem) niespakowane: * coś do zjedzenia po porodzie (kanapka, batonik) * sok - nie cytrusowy, nie pestkowy * Pieniądze, książka do czytania dla dziecka: * Pampersy - paczka 2-5, 3 pieluszki tetrowe, mokre chusteczki * oliwka, krem do pupy, płyn do kąpieli, szczoteczka do włosów * kpl ubranek - na wyjscie - niespakowany a ja kolejne 4 dni później - 22.04 ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-12-19 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz zabiera sie mu jego zabawki, bo bedzie musial skupic sie na mnie, kumple i brat pojda bardziej w odstawke, opusci dom rodzinny i jemu sie w tym momencie krzywda dzieje... Ale juz powoli sie do tego przyzwyczaja, dlatego jeszcze z nim jestem... No ale moja cierpliowsc tez sie kiedys skonczy...nie bede na niego czekac niewiadomo ile, tym bardziej, ze mam juz propozycje od innych, ze sie chetnie mna i dzieckiem zaopiekuja jak zrezygnuje z TŻa ![]() Cytat:
A powiedzcie mi...jak to sie zalatwia z ta polozna? Idzie sie ogladac porodowke i daje sie tak oficjalnie jej w lape kase, zeby byla przy porodzie...? Jakos mi sie to nie podoba bo to jest takie wlasnie lapowkarstwo...;/
![]() |
#2589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po to Wam kupują, żeby jakoś tam odciążyć ![]() ![]() Weraa u mnie normalnie, ale to ja robiłam "dzieciowe" zakupy. Mój nie lubi łazić, stwierdził, że wiem lepiej, poza tym byłam na L4, a on w pracy. Czasem chciałam, ale przynajmniej mogłam sama decydować;-) O wybierał meble do pokoju Młodej ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zadomowienie
|
no, kończę dzisiaj 34 tydzień.
![]() Ale chyba jednak muszę leżeć plackiem, bo tylko wtedy nie czuję napierającej główki... czyli 2 tygodnie placka mnie czekają. Pięknie ![]() Dziewczyny, która z Was planuje pieluszki wielorazowe? Bo ja się chyba skuszę... ![]()
#2591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/francuskie-pielusz...368712411.html
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Rozeznanie
|
na chwilkę tylko poszłam się zdrzemnąć a tu tyle nadrabiania
![]() Jesteście bardzo produktywne dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Twoich zakupów, to przecież pisałam Tobie, że podkładów brać nie trzeba, bo to dają w szpitalu... Co do swoich praw w szpitalu - ja się z Wami zgadzam, że powinno się je znać, ale pamiętajcie, że szpitale i tak mają swoje własne zasady ![]() ![]() Podobnie te nakładki -ja też je sobie kupię, ale w szpitalu ich używać nie będę - nie wyobrażam sobie sytuacji, że wykłócam się o to z położną - 2 doby wytrzymam. Ja tutaj przytaczam rady położnej z sr, która pracuje na naszej porodówce - nie mam podstaw, by jej nie wierzyć. Dostosuję się przez te kilka dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
BAN stały
|
mysiopez no widzisz, nie dużo nam zostało
![]() wera nie można myśleć w ten sposób: "nie zrobię mu tego, bo mnie by było przykro" podczas gdy on Tobie dokładnie coś takiego robi! Przepraszam, ale moim zdaniem po prostu (może nieświadomie) mu na to pozwalasz. On nie czuje w Tobie zdecydowania pod tytułem: Nie chcesz być stały w byciu ze mną, to chcę być sama i dam radę bo jestem silna. On wie, że i tak tego nie zrobisz, bo zlitujesz się że sprawisz mu przecież przykrość. Przykro mi ale taka prawda. I wiem z własnego (niestety) i nie tylko własnego doświadczenia. A co do zakupów z TŻem,t o miło jak przejawia jakieś zainteresowanie tym co kupić, ale faktycznie jeśli nasi partnerzy nienawidzą sklepów, to nie warto ich ciągnąć. Wystarczy razem wcześniej coś wybrać i choćby zamówić przez internet chyba że same damy radę to przynieść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zadomowienie
|
Ja 24 kwietnia
![]() Aha - co do lewatyw, to u nas zalecają - można zrobić sobie w domu, ale są też na porodówce, więc można o nią poprosić. Ja skorzystam raczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie zamierzam pozwolić zrobić ze sobą co tylko oni chcą. Na co dzień umiem być baaardzo asertywna i dbać o swoje dobro więc problemów z powiedzeniem NIE nie widzę. Zresztą jesli przy porodzie chcemy mieć TŻa, to po to on jest żeby w razie czego potrafił zadbać o przestrzeganie naszych praw. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś podchodzę do tego tematu mniej nerwowo, nie chcę się stresować niepotrzebnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() make_up_istka - tylko u mnie trzeba dodać 3 dni, bo ja miałam dłuższy cykl;D nie zmienia to faktu, że dużo czasu nie zostało. cytrynko - moja połozna się mnie pyta, który to tydzień.. ona nie liczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Rozeznanie
|
Tak się okropnie najadłam, idę do łózia do męża pomęczyć go trochę przytulańcami :P
Nie jestem taka, podzielę się witaminkami. Dla wszystkich Mamusiek!!! ![]()
![]() |
#2600 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do podkładów, to przecież nawet na sr nam mówiła położna, że nie trzeba brać...no, ale zrobisz, jak zechcesz ![]() Widocznie mieli braki, bo wcześniej mówiła, że nie mają lewatyw, a tydzień temu już powiedziała, że jest ich pod dostatkiem...może z podkładami było podobnie... Ja nie kupuję - w razie co obok porodówki jest apteka, to mi mąż kupi, jakby czegoś zabrakło... ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() Aha - ostatni tydzień w sklepach, mimo kolejek był według mnie super - wszędzie mnie przepuszczali w kolejkach ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-19 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
BAN stały
|
mysiopez a ja nie wiem czy powinnam dodawać dni bo raz miałam cykle 28-, raz 30-, a raz 32-dniowe więc loteria
![]() Cytrynko ale w takim razie to co powiedziała Wam połozna nie oznacza wcale że może nie wyrazić zgody. Raczej wychodzi na to że jak nie zaprotestujesz, to Cię natną prawie na pewno ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to gdzieś, najwżej o coś się nawykłócam. Trzeba dochodzić swoich praw, choć rozsądnie. Bo jak widzę w pracy skargi na zespoły to ręce opadają. Ponieważ mam schizy, miałam taki skurcz pojedynczy, a może coś innego, ale porzy miękkim brzuchu. O 19 jadę na KTG bo znajoma ma dyżur ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
TŻ powiedział: nie martw się nie zostawię cię w szpitalu
![]()
![]() |
#2606 |
BAN stały
|
Będzie dobrze
![]() ![]() Został Ci już tylko tydzień... Też bym tak chciała już wiedzieć... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dobrzy ludzie tylko do aptek chodzą - 2 razy mnie przepuścili
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
![]() mama też mi mówi. A u mnie Od 3 dni po 1 razie, tak do minuty;-) Ale, że ja panikara do kwadratu, a znajoma ma dyżur to jadę. Przyznałam się , że byłam wczoraj w sklepie to dostałam od niej zj.. przez telefon: Leż na 4 literach w domu.A jutro chciałam wyjść, a bu. Chyba zostanę. Chyba, że KTG będzie git. Już zapomniałam jak wyglądają bóle na @ i tu again. Buuuuuuuuu Może to tylko napieranie dziecka na kanał? Za to kupiłam sobie kurtałkę -baleronka, na pociąży, bo zamarzam w swoim zwykłym płaszczu, choć wełniany i ocieplany. Muszę być jak na Alaskę.
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
hehe a ja w piątek zrobiłam wielkie oczy, bo w autobusie kobitka ustąpiła mi miejsca.........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
BAN stały
|
Faaaajnie, 5200g
![]() U mnie lekarz wątpi czy ja nieco ponad 3-kilowe będę w stanie urodzić... Gabi na razie jest mała tylko ma całkiem sporą główkę ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Muron mnie też się zdarzają gdzieś raz dziennie jakieś bardziej bolesne skurcze, ale o ile nie są częstsze to w ogóle nie reaguję ![]() lilijka najgłupiej się czuję jak mi jakiś stary dziadek w autobusie ustępuje miejsca, podczas gdy na pozostałych siedzeniach babki 20-50-letnie odwracają głowy żeby mnie nie widzieć... No i wtedy tak głupio, bo tu z jednej strony to stary dziadek, a z drugiej strony ja ledwo trzymam się na nogach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.