|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Rozumiem.
Czyli piersi bola Cie Od nawału pokarmu tak? Bo z pokarmem nie masz problemu? Na sutki probowalas jakis masci ? Bepanthen? Ja tylko pytam, sama mam o tym tyle pojecia ile wyczytalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2582 |
Raczkowanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Położna mi mówiła że jak bolą sutki przy kp to źle jest dziecko przystawione. Ja karmiłam tylko kilka dni ze względu na leki które przyjmowałam ale coś może w tym być. Jak mały zaczął ssać porządnie to ani pogryzionych sutków nie było ani nic nie bolało. Jeśli krwawisz czy coś poproś swoją położna co przychodzi o jakąś maść. Moja mi przywiozła taką co w Boots kosztuje 10f za małą tubeczkę. W dwa dni było wszystko wygojone. Domciątko przyżywałam to samo. Adaś zasypiał na moim brzuchu jak Twoja Sara. Ale u nas powodem były bóle brzucha. Teraz ma 4 miesiace i spi całą noc i w dzień drzemki nawet do 4 godz. Zależnie jaka pogoda jak zimno to śpi jak ciepło to ryczy i nie chce zasnąć. Niestety zasypia tylko po ululaniu na rękach a waży juz sporo i cięzko mi troche. Na szczęscie w nocy usypia bez niczego.
#2583 |
Zakorzenienie
|
Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Sutki mnie bola od ssania. Piersi mnie bola po karmieniu, czuje jakby sie napełniały.jakby kanaliki sie napełniały. Zresztą cały czas są wrażliwe, nawet podczas prysznica. Nie umiem żyć bez stanika. On mi pomaga w bólu. Nie mam nawalow mleka, bo mała je regularnie.
Zastanawiam sie kiedy ten ból i dyskomfort minie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-30 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Gang Iren
|
To chyba różnie bywa. Z Wiki bolało mnie jakoś niecały miesiąc,a z Erykiem po tygodniu już nie było bólu.
#2585 |
Rozeznanie
|
Odnosnie karmienia piersia to niestety w tym temacie nie pomoge. Mnie przy wiktorze bolaly piersi i sutki ale karmilam tylko pare dni, damian od urodzenia na butelce więc obeznana tylko w teorii jestem. Niech radza dziewczyny co karmily cycem
Mi damian wlasnie tez zonka zrobil, polozylam spac już na noc a on wlasnie wstal i ani mysli spac |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Rozeznanie
|
Wieki minely odkad tu pisalam ostatnim razem, podczytuje regularnie, ale nie mam czasu na pisani. Jednak po postach domciatka postanowilam napisac: Sluchaj Ajah I Uli bo dobrze prawia
![]() Twoja coreczka jest piekna! I tak slodko sobie spi u ciebie I tak jak ajah mysle ze ona po prostu tak bardzo was kocha I potrzebuje was czuc, jest spragniona bliskosci ![]() na pocieszenie ci napisze ze przejdzie, tez tak mialam, zyje, przezylam I teraz wszyscy mamy sie dobrze ![]()
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niepotrzebnie przeciez nie bylas matka, teraz nia jestes a to calkowiecie nowa rola, trzeba sie nauczyc, pierwsze miesiace sa po to zeby sie w tym ogarnac ![]() Cytat:
![]() Moja Klucha miala od 3 doby zycia kolki, az jej sie przepuklina pepkowa zrobila. Koniecznie trzeba odbijac mala po karmieniu, a tak to wiadomo masaze, espumisan , koperek, cieple kompresy na brzusio. Pozycja noszenie na rece lezaca jak kotka na galezi wskazana, Tylko uwazaj na sciagna swoich dloni. Przed kazdym karmieniem mala na chwile na brzuch, niech sie odbakuje Taki maluch musi spac nie pod rzad i cale noce ale musi jak sie budzi z placzem bardzo czesto to znaczy ze mu cos dolega Unormowanie latacji kolo 6 tygodnia. Ja zrobilam dzien przerwy zeby kmi sutki odpoczely, bardzo pomoglo. Mimo ze mala nie umiala i nie umie dalej jesc z butli. Chodzenie topless bardzo pomaga na gojenie Taki maluch musi spac nie pod rzad i cale noce ale musi jak sie budzi z placzem bardzo czesto to znaczy ze mu cos dolega
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-30 o 22:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
Rybkie dzięki za wsparcie i mile słówko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- A co do bólu piersi to juz jest lepiej niż na początku. Tez wietrze, smaruje mlekiem. Moze jeszcze kilka tygodni i bedzie super. Mała mi czasami rani sutki jak nerwowo pije, naciąga mi sutka, wierci sie, puszcza, łapie. Chce pić, ale nie umie sie jej odbić i walczy. Ciągnie, dlawi sie, no czasami coś jej nie idzie takie ładne ssanie. Moze sie ustabilizuje niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A i używamy infacol aby pomoc malej w odbiciu i chyba trochę pomaga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mala bezposrednio po karmieniu, spionizowana przez prawe ramie przerzucic ciut( tak polozyc daleko)jak jestes praworeczna, ma miec obie raczki do gory , i delikatnie lewa reka po pleckach opukac. Czasem dobre 10 minut tak trzeba Jeszce nie umie dobrze ssac, Przez takie niespokojne karmienie lyka duzo powietrza ![]() Nauczy sie w koncu, moja ladnie zaczela jesc kolo 4 miesiaca Sciskam ![]()
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-30 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiała pić ładnie, bo nie miała miejsca w brzuszku na mleczko, bo same powietrze było w środku. teraz jest troszkę lepiej, oczywiście, że dajemy ja na ramię, masujemy plecki, oklepujemy i jest poprawa. kładę ją na brzuszki, robię to co pisałaś. jest poprawa. Darianna dziś położyłam oprócz pieluszki przesiąkniętej moim zapachem, tak jak radziłaś mój "brudny" stanik koło jej główki, położyłam ją do kołyski i spi już około 30 minut sama!!! poza tym na materac położyłam taką "sflaczała" poduszkę, na całej długości koszyka, nie tylko pod główkę ale na całośc, żeby nadal miała płasko. i chyba jej troszkę miękko teraz i śpi. taka spokojna jest, nie rzuca się nie macha rękami. do tego oczywiście robię "ciiiii...ciiiii" i działa!!!! chyba się wczoraj tak wymęczyła i teraz już padła. zobaczymy jak długo będzie taka sielanka. az nie wie co robić jak mała mi tak sama, spokojnie śpi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty sobie odpocznij ![]()
![]() |
#2594 |
Rozeznanie
|
U mnie tez dzieci z pieluszka zasypialy i spaly, damian jak zasypia to obowiazkowo mietosi pieluche w garsci i się do niej tuli
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Domciatko trzymam za Ciebie caly czas mocno kciuki!
![]() ![]()
#2596 |
Zakorzenienie
|
Domciu odpocznij sobie.
Oby mała pospala sobie i też odpoczela. |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
pospala 30 minut sama
![]() no ale to dobry poczatek co nie? ja juz chyba lepiej sie czuje, za oknem sloneczko, piekna pogoda. no i w koncu weekend. tz bedzie wiecej w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
A jak się obudziła to w jakim humorze była?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
W dobrym powiedziałbym, trochę tam pomarudzila, pogadalam do niej jeszcze jak leżała.
Będziemy dalej próbować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Super! Oby było coraz lepiej. Jeszcze pomyslałam,że może lepiej by jej się spało gdyby była bardziej opatulona,np czymś takim: http://www.baby-shower.pl/images/sto...tulaczek_1.jpg Niektóre dzzieci tego potrzebują...
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak u Ciebie? Czujesz ze to juz blisko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poki co mi minelo, ale nigdy nie wiadomo co we mnie wstapi. Fizycznie tez ciezko, czuje sie jak 80latka z wielkim brzuchem, to dla mnie nowosc, bo przez cala ciaze czulam sie swietnie. Za 17 dni termin, mam nadzieje ze do tego czasu urodze. A Ty jak sie czujesz? Odpoczywasz tak jak lekarz kazal? ![]()
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kładłam obok małego moja koszule nocna ![]() Bedzie coraz lepiej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do metod zasypiania dla Domciątko nie pomogę, bo moja pod tym względem była (i jest ![]() ![]() Płakała i nie chciała spać tylko na samym początku, zanim nie wpadłam na to, że pomimo wiszenia na cycku ona się nie najada i wprowadziłam metodę mieszaną. Mam nadzieję, że z drugim dzieckiem będzie podobnie, chociaż koleżanki mnie straszą, że w przyrodzie musi być równowaga ![]() Ja miałam kryzys około 2 tygodnia. Przez tydzień. Później się zagoiło i było w porządku. Idę popełnić snikersowe muffinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie leze I tak mam zamiar do niedzieli bo juz mam dosc. Od poniedzialku wstaje I zyje normalnie, bez przegiecia ale w miare normalnie bo to lezenie jeszcze bardziej mnie dobija. Ze mi ciezko wstac , spac a nawet du.pe podetrzec to nawet nie wspominam ![]() Zostalo 28 dni do terminu. Nasluchuje sama siebie, jakis oznak ze to moze juz chociaz za 3 tygodnie I nic. Nic nie boli , nic nie kluje, czopu nie widac .. Zwariuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Jakbym czytala o sobie, we wszystkim wypatruje objawow nadchodzacego rozwiazania. Pokoj malego pucuje co chwile, gadam do niego bo TZ calymi dniami w pracy i moj Synek to jedyne towarzystwo jakie mam :P Nie martw sie, jeszcze troche musimy wytrzymac i bedziemy mialy swoje Malenstwa przy sobie!
![]()
#2607 |
Gang Iren
|
#2608 |
Rozeznanie
|
Mamy pierwszy zabek. To znaczy wystukalam go lyzeczka widze go, ale jeszcze nie wyszedl. Więc zatkany nos i mega marudzenie jakby usprawiedliwione. Jednak meeega marudny jest. Normalnie piszczy non stop tylko na rekach chce dodatkowo zatkany nos przeszkadza spac, kupie mu dziś chyba cos na zabkowanie
Czy u was tez tak zimno dziś? Masakra jak rano wstalam to myslalam ze zamarzne |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
U nas wychodzą 5-ki wszystkie naraz więc mam w domu małego awanturnika jak był młodszy to tylko płakał a teraz robi awantury z piekła rodem
![]()
#2610 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Unas zęby wyszły bez najmniejszych objawów nawet nie zauważyliśmy kiedy a wszyscy nas tak straszyli. Mąż miał nocke i mówił że chłodno było, a u mnie w mieszkaniu 23 stopnie więc nawet pojęcia nie mam jak jest na dworze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.