Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 21:31   #2581
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
hej ennkaa bylam dzis w Body Shopie i sa masla za 6£ - z blueberries i almonds oraz jest body soufle z ginger i almond body scrub (wszystkie wymienione po 6&pound
o matko! koniec swiata! A ile kosztuje taka przesyłka? Ten gosc narazie nie może...uczucia do kraju nad wisłą mu wróciły stanowczo za wcześnie...wrrr...chyba sama polecę na zakupy! dzięki za info!
Stary 2008-07-21, 21:35   #2582
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

A ja uzywam kosmetykow Simple od dluzszego czasu, zaczelam uzywac Avene, na poczatku super poprawa, a potem wszystko sie znowu nawrocilo, tz moje problemy ze skora,. wracajac do Simple to mam krem na dzien i na noc, plyn do demkijazu oczu, mleczko, tonik, maseczke oczyszczajaca i peeling. Jestem zachwycona. z makijazu nic nie zostaje, oczy mnie nie szczypia, po niczym, nawet jak sie spiesze i cos sie do nich dostanie, a moja skora jest nawilzona, ma jednolity kolor i jest gladziutka. Coz nie kazdemu da sie dogodzic.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:52   #2583
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Musze wam powiedziec dziewczyny, ze jestem bardzo zawiedziona kosmetykami Simple. Plyn do demakijazu oczu to totalna katastrofa, myslalam, ze wypali mi oczy. Lzy plynely mi przez kilka godzin. Mleczko do demakijazu jest OK na twarz, ale nie daj boze uzyc w okolicach oczu - nie piecze tak mocno, ale lzawia. I to wszystko z powodu kosmetykow 100% naturalnych, bez konserwantow, barwnikow itp? To co oni tak wladowali?
Ja bardzo lubię kosmetyki Simple, zwłaszcza mleczko do demakijażu, które mnie nie piecze, oczy nie zachodzą mgłą i nie łzawią; oczywiście każda cera jest inna. Dla mnie to KWC. Natomiast płyn do demakijażu oczu też mnie zawiódł, zalewałam się po nim łzami, oczy były czerwone, spuchnięte, a skóra wysuszona.

Natomiast chcę tylko powiedzieć, że to nie są kosmetyki naturalne i też jako takie się chyba nie reklamują. Nie słyszałam też o braku konserwantów Barwników, owszem, nie mają.
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:57   #2584
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Zgadzam sie, wiem tylko ze nie maja barwnikow i nie sa perfumowane, co mi bardzo odpowiada, bo ja bardzo latwo sie uczulam, a te polecila mi pani doktor, jak moja skora sie tak wysuszyla, ze az byla potrzebna pomoc lekarza. Nigdy za to nie slyszalam, ze sa naturalne.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:58   #2585
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię kosmetyki Simple, zwłaszcza mleczko do demakijażu, które mnie nie piecze, oczy nie zachodzą mgłą i nie łzawią; oczywiście każda cera jest inna. Dla mnie to KWC. Natomiast płyn do demakijażu oczu też mnie zawiódł, zalewałam się po nim łzami, oczy były czerwone, spuchnięte, a skóra wysuszona.

Natomiast chcę tylko powiedzieć, że to nie są kosmetyki naturalne i też jako takie się chyba nie reklamują. Nie słyszałam też o braku konserwantów Barwników, owszem, nie mają.
No przeholowalam z tymi konserwantami, nie ma o nich mowy, oczywiscie.

Oczywiscie, ze kazda cera inna i nie twierdze, ze beda niedobre dla kazdego. Ja sie zawiodlam i tyle.
Stary 2008-07-22, 00:09   #2586
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

ja tez sprobowalam plynu do demakijazu Simple i nawet nie byl najgorszy, ale i tak wrocilam do olejku dwufazowego Botanicsa. Poza tym testuje tez od niedawna plyn zmniejszajacy pory tejze linii.Zawiera glinke, wiec trzeba przed uzyciem potrzasnac buteleczka. Jak na razie nie zauwazylam wiekszych zmian.

A w ogole to od jakiegos czasu jest w Bootsie promocja na 3 kroki Clinique. Kazdy zestaw jest za 20 funtow. Pojemnosci 50-50-30ml. Zastanawiam sie, czy sie oplaca i czy to jest naprawde takie swietne. Zwlaszcza ten tonik, czysty spirit...?

Tak poza tym to zakochalam sie juz na zaboj w kosmetykach Urban Decay. Od kiedy tylko przyjechalam do UK mnie ciekawily, ale po dzisiejszym maratonie w drogerii sa moim No1! Nie dosc ze maja boskie kolory, zywe i takie energiczne, to na dodatek wszystkie maja boska teksture, sa bardzo praktyczne i trzymaja sie...az sama nie moge w to uwierzyc. Nie moglam sie zdecydowac, wiec pomazalam sobie reke wszystkiemi kredkami 24/7, eyelinerami z brokatem i eyelinerami-tuszami i tak sobie wrocilam z cala pomazana reka do domu. Tu wiadomo-rece mylam, wycieralam, ocieralam, tarlam, robilam tysiac rzeczy a one dalej w tym samym miesu. Brokat eyelinerowy sie w ogole nie osypal, az mi sie wierzyc nie chce. Kredki, ktore tez maja delikatne drobinki troche zmienily sie, bo juz nie sa takie migotliwe, jednak nasycenie nadal pozostalo. Jednak najlepszy jest ten eyeliner w plynie, jak emalia, chyba bede musiala go zdrapac. Nie wiem, jak to dziala na oczy, ale na impreze na pewno jest przydatne! Ahh, i ten cien, Midnight Cowboy...nie no, lece jutro do Bootsa!
Stary 2008-07-22, 10:05   #2587
olka_222
Zakorzenienie

beekeper nigdy nie zwróciłam uwagi na ich kosmetyki...

Tonik clinique miałam okazję powąchać w TK maxie. Jak dla mnie pachniał tak jak spirytus, więc mnie odrzuciło...
Stary 2008-07-22, 11:01   #2588
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Musze wam powiedziec dziewczyny, ze jestem bardzo zawiedziona kosmetykami Simple. Plyn do demakijazu oczu to totalna katastrofa, myslalam, ze wypali mi oczy. Lzy plynely mi przez kilka godzin. Mleczko do demakijazu jest OK na twarz, ale nie daj boze uzyc w okolicach oczu - nie piecze tak mocno, ale lzawia. I to wszystko z powodu kosmetykow 100% naturalnych, bez konserwantow, barwnikow itp? To co oni tak wladowali?
Plynu do demakijazu nie mialam, ale zel do mycia twarzy do cery wrazliwej jest super. Bardzo delikatny, bezzapachowy, ladnie usuwa wszystkie zanieczyszczenia. Nie bylam przekonana do tego zakupu, ale nie bylo mojej ulubionej pianki Botanics i takie mile zaskoczenie. Polecam!

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
A w ogole to od jakiegos czasu jest w Bootsie promocja na 3 kroki Clinique. Kazdy zestaw jest za 20 funtow. Pojemnosci 50-50-30ml. Zastanawiam sie, czy sie oplaca i czy to jest naprawde takie swietne. Zwlaszcza ten tonik, czysty spirit...?
Spriryt jak spiryt, ale dziala DD Moisturising Gel tez jest super moim zdaniem. Tylko mydelko w plynie nie przekonuje...

Cytat:
Tak poza tym to zakochalam sie juz na zaboj w kosmetykach Urban Decay. Od kiedy tylko przyjechalam do UK mnie ciekawily, ale po dzisiejszym maratonie w drogerii sa moim No1! Nie dosc ze maja boskie kolory, zywe i takie energiczne, to na dodatek wszystkie maja boska teksture, sa bardzo praktyczne i trzymaja sie...az sama nie moge w to uwierzyc. Nie moglam sie zdecydowac, wiec pomazalam sobie reke wszystkiemi kredkami 24/7, eyelinerami z brokatem i eyelinerami-tuszami i tak sobie wrocilam z cala pomazana reka do domu. Tu wiadomo-rece mylam, wycieralam, ocieralam, tarlam, robilam tysiac rzeczy a one dalej w tym samym miesu. Brokat eyelinerowy sie w ogole nie osypal, az mi sie wierzyc nie chce. Kredki, ktore tez maja delikatne drobinki troche zmienily sie, bo juz nie sa takie migotliwe, jednak nasycenie nadal pozostalo. Jednak najlepszy jest ten eyeliner w plynie, jak emalia, chyba bede musiala go zdrapac. Nie wiem, jak to dziala na oczy, ale na impreze na pewno jest przydatne! Ahh, i ten cien, Midnight Cowboy...nie no, lece jutro do Bootsa!
Bee, Urban Decay jest super. Oczywiscie odkrylam go dzieki mojemu kochanemu mezowi, ktory mi sprezentowal kilka cudeniek z ich kolekcji. Mam 2 kredki - granatowa i gleboki fiolet, palete do makijazu, 2 blyszczyki w naszyjniku niesmiertelniku. Szczegolnie przypadly mi do gustu cienie Deluxe, mam sliczny fuksjowy roz "Fishnet". Boska konsystencja... Poza tym kredki do oczu sa swietne, no i oczywiscie baza pod cienie do powiek!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 16:16   #2589
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Hej Laski !

Z Simple to jest tak, ze czesc rzeczy mi pasuje, a czesc nie. Krem Light Moisturiser i Rich Moinsturiser sa ok, przy czym ten 1 nadaje sie super pod makijaz, ten rich jest ok, ale czasem musze walnac poltlusty ivostinu, zwlaszcza ostatnio bo lato i skora sucha. Mydlo w kostce jest rewelacyjne, ale juz ten zel do twarzy mizerny, albo przynajmniej nie dla mnie. Seria jest dobra dla alergikow, dlatego jej uzywam, ale polski Iwostin lepszy .

Bylam dzis w TKmaxxie i zakupilam perfumy E. Arden 'Provocative woman" 100 ml EDP za.......19.99. YEAH Widzialam fajne zestawy cieni i zestawy pomadek Arden i duzo kremikow, jak ktos ma ochote.
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 16:42   #2590
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Ja sie sporo naczytalam o Urban Decay, widzialam mase reklam tej firmy. Skoro takie dobre, to musze je koniecznie obejrzec i potestowac.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:21   #2591
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Tak poza tym to zakochalam sie juz na zaboj w kosmetykach Urban Decay.

<ciach>

Nie moglam sie zdecydowac, wiec pomazalam sobie reke wszystkiemi kredkami 24/7, eyelinerami z brokatem i eyelinerami-tuszami i tak sobie wrocilam z cala pomazana reka do domu.
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Bee, Urban Decay jest super. Oczywiscie odkrylam go dzieki mojemu kochanemu mezowi, ktory mi sprezentowal kilka cudeniek z ich kolekcji. Mam 2 kredki - granatowa i gleboki fiolet
Ja też mam te kredki czarną i brązową - ta ostatnia ma złotawe drobinki. Obydwie wspaniale się nakładają, prawie że nie trzeba przyciskać kredki do powieki, kolor jest nasycony i dość dobrze się trzymają, choć na moich oczach czarna nieco się rozmazuje, jest taka jakaś tłusta po kilku godzinach noszenia i blednie... Wolę IsaDorę . Jeśli chodzi o brązową zaś, to trzyma się moim zdaniem lepiej no i ma raczej niepowtarzalny kolor; uwielbiam ją .

Jedna rzecz, która mi się w nich bardzo nie podoba to to, że zatyczki zbyt łatwo zsuwają się z kredek - już kilka razy upaprałam sobie pół torebki w środku - eh, tak to jest nosić wszystko przy sobie

Cytat:
Z Simple to jest tak, ze czesc rzeczy mi pasuje, a czesc nie.
<ciach>
Seria jest dobra dla alergikow, dlatego jej uzywam, ale polski Iwostin lepszy .
A mnie Iwostin uczula . Całą twarz miałam czerwoną i swędzącą, skóra mi się łuszczyła... tak reagowałam na dosłownie każdy produkt Iwostinu, który wypróbowałam. Wolę Simple jak widać, nie da się dogodzić wszystkim.
Stary 2008-07-23, 00:33   #2592
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam te kredki czarną i brązową - ta ostatnia ma złotawe drobinki. Obydwie wspaniale się nakładają, prawie że nie trzeba przyciskać kredki do powieki, kolor jest nasycony i dość dobrze się trzymają, choć na moich oczach czarna nieco się rozmazuje, jest taka jakaś tłusta po kilku godzinach noszenia i blednie... Wolę IsaDorę . Jeśli chodzi o brązową zaś, to trzyma się moim zdaniem lepiej no i ma raczej niepowtarzalny kolor; uwielbiam ją .
ooo, wlasnie na ta ciemno brazowa mialam ochote, chyba Bourbon sie nazywa. W ogole jest taki zestaw: ta kredka, mini-baza pod cienie, cien (Midnight Cowboy) i brokatowy eyeliner. Myslicie, ze sie oplaca...?
Stary 2008-07-23, 01:45   #2593
Olaola
Zadomowienie

Bee, ten kolor polecam z czystym sumieniem bardzo go lubię.

Co do zestawu, nie mam pojęcia, czy się opłaca , a jaka jest w ogóle jego cena? Bazy pod cienie, przynajmniej mi, strasznie wolno schodzą, więc całkiem fajnie mieć taką wersję mini
Stary 2008-07-23, 10:05   #2594
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, wlasnie na ta ciemno brazowa mialam ochote, chyba Bourbon sie nazywa. W ogole jest taki zestaw: ta kredka, mini-baza pod cienie, cien (Midnight Cowboy) i brokatowy eyeliner. Myslicie, ze sie oplaca...?
Przyjrzalam sie temu zestawowi i wyglada bardzo kuszaco.

Sprawdzilam i mam cien "Midnight cowboy rides again". To ten sam, ktory Tobie sie podoba? Moj ma bardzo duzo brokatu i tendencje do obsypywania sie na policzki podczas aplikacji... Ale kolorek bardzo ladny.

Cytat:
Co do zestawu, nie mam pojęcia, czy się opłaca , a jaka jest w ogóle jego cena? Bazy pod cienie, przynajmniej mi, strasznie wolno schodzą, więc całkiem fajnie mieć taką wersję mini
Fakt, ze baza pod cienie jest wydajna. Mam miniaturke 2.66ml i konca nie widac.
Stary 2008-07-24, 01:25   #2595
Beekeeper
Zakorzenienie

zestaw kosztuje 18 funtow przy cenie samej kredki 9 (cienie chyba tez tak podobnie kosztuja).

Co do Midnight Cowboy i tym drugim, to mysle, ze to jest ten sam cien tylko wznowiony. Nie wiem dokladnie, jaka jest jego historia i czy zostal ulepszony czy co, w kazdym razie sa chyba identyczne (chyba). To taki perlowy bez ze srebrnym brokatem, musi byc fajny na imprezy. Choc sama nie wiem...kusza mnie jeszcze ich palety, bo maja super. Tu mozna obejrzec http://www.urbandecay.com/categories/GiftsSets.cfm
Stary 2008-07-24, 10:07   #2596
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
zestaw kosztuje 18 funtow przy cenie samej kredki 9 (cienie chyba tez tak podobnie kosztuja).

Co do Midnight Cowboy i tym drugim, to mysle, ze to jest ten sam cien tylko wznowiony. Nie wiem dokladnie, jaka jest jego historia i czy zostal ulepszony czy co, w kazdym razie sa chyba identyczne (chyba). To taki perlowy bez ze srebrnym brokatem, musi byc fajny na imprezy. Choc sama nie wiem...kusza mnie jeszcze ich palety, bo maja super. Tu mozna obejrzec http://www.urbandecay.com/categories/GiftsSets.cfm

Ja zauwazylam, ze cienie deluxe i zwykle znacznie sie roznia konsystencja, iloscia brokatu itd. Cienie deluxe przypominaja mi cienie BeneFitu, sa bardzo jedwabiste, nie obsypuja sie, blyszczace drobinka drobinki sa praktycznie niewidoczne.

Z tych paletek to mam Ammo i Urban Arsenal tyle, ze ta druga w innych kolorach. Mysle nad Deluxe Shadow Box teraz http://www.urbandecay.com/categories...eShadowBox.cfm , albo kupie sobie jeszcze jakies pojedyncze cienie z tej serii bo fishnet jest boski

http://www.urbandecay.com/categories...eEyeshadow.cfm
Stary 2008-07-25, 00:39   #2597
olazmarsa
Przyczajenie

Hej ho!
Nawet kosmetyki z najwyzszych polek po przeliczeniu na zlotowki sa tu tansze anizeli w Polsce. Polecam Origins I Avedę. Jeśli chodzi o pielegnacje ciala, twarzy. Dla "maniakalnych nosow"- Jo Malone, Moltona Browna ( niezwykłe wody toaletowe, zele pod prysznic,linie zapachowe o których mozna mowic bez konca, ). To juz baaaardzo wysoka połka, taka od święta . Lecąc w dół jesli chodzi o ceny, jakość wciaż na b. przyzwoitym poziomie, rekomenduje mojego ukochanego Lusha ( www.lush.co.uk ). To taka mekka zapachów, recznie robionych kosmetykow, ilości przeogromne. Body Shop sie chowa. Niestety.
olazmarsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 00:56   #2598
karoleena
Rozeznanie

co do Urban Decay ostatnio kupilam sobie ich paletke do brwi- baardzo chwale. mam odcien honey pot i uzywam poki co tylko ciemniejszego z nich, po nalozeniu na pedzelek robi sie z cienia taki proszek, ktory latwo i na dluugo stapia sie z wloskami brwi, na koniec mozna raz machnac woskiem i włala piekne wyrazne brwi na caly dzien(no i jeszcze ta urocza miniaturowa pensteka)...
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 00:56   #2599
karoleena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoleena Pokaż wiadomość
co do Urban Decay ostatnio kupilam sobie ich paletke do brwi- baardzo chwale. mam odcien honey pot i uzywam poki co tylko ciemniejszego z nich, po nalozeniu na pedzelek robi sie z cienia taki proszek, ktory latwo i na dluugo stapia sie z wloskami brwi, na koniec mozna raz machnac woskiem i włala piekne wyrazne brwi na caly dzien(no i jeszcze ta urocza miniaturowa pensteka)...
http://www.urbandecay.com/categories/BrowBox.cfm
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:09   #2600
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoleena Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobna paletke BeneFitu, tyle ze ma jeden cien i wosk.
http://www.benefitcosmetics.co.uk/gp...1&bcBrand=core
Rzeczywiscie brwi ladnie wygladaja caly dzien. Ta mala pensetka ladniutka ale nie umywa sie do pelnowymiarowego Tweezermana.
Stary 2008-07-25, 15:21   #2601
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Wlasnie sie czaje na ta paletke Brow Zings benefita, testowalam ja wiele razy, sliczna;-)
Stary 2008-07-25, 16:48   #2602
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Czailam sie dzis na te baze Urban Decay, ale zrezygnowalam. Czy to jest wydajne, bo buteleczka malusienka? Poza tym teraz uzywam tylko cieni Chanel i DIora bo mam po jednej paletce od obu i chyba mi tak naprawde nie jest potrzebna baza, bo te cienie sie usper 3maja.

Kupilyscie sobie cos na wyprzedazach? , tyle ich teraz...
Stary 2008-07-25, 17:03   #2603
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Wlasnie sie czaje na ta paletke Brow Zings benefita, testowalam ja wiele razy, sliczna;-)
Jak chcesz ja kupic Hawa to ucieszy Cie pewnie, ze mozesz kupic 15% taniej przez ich strone www. Wystarczy wpisac kod ELLEUK15. (Znizka dotyczy wszystkich produktow na stronie, ale tylko do 30 lipca.)

Cytat:
Czailam sie dzis na te baze Urban Decay, ale zrezygnowalam. Czy to jest wydajne, bo buteleczka malusienka? Poza tym teraz uzywam tylko cieni Chanel i DIora bo mam po jednej paletce od obu i chyba mi tak naprawde nie jest potrzebna baza, bo te cienie sie usper 3maja.
Baza Urban Decay jest wydajna. A ja lamie sie czy bazy BeneFitu teraz nie sprobowac.
Stary 2008-07-25, 17:14   #2604
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:

Baza Urban Decay jest wydajna. A ja lamie sie czy bazy BeneFitu teraz nie sprobowac.
A mialas moze baze ArtDeco? Jesli tak, jak ja oceniasz w porownaniu z UD?
Stary 2008-07-25, 17:17   #2605
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam sie, ze nie mam porownania bo baza Urban Decay to moja pierwsza.
Stary 2008-07-25, 18:28   #2606
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz sobie porownac opinie na makeupalley.com Tam wygrywa jednak UDPP, 90% zadowolonych
Stary 2008-07-25, 19:26   #2607
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Jak chcesz ja kupic Hawa to ucieszy Cie pewnie, ze mozesz kupic 15% taniej przez ich strone www. Wystarczy wpisac kod ELLEUK15. (Znizka dotyczy wszystkich produktow na stronie, ale tylko do 30 lipca.)

Dziekuje za info, sprawdze sobie ich stronke ;-)
Stary 2008-07-27, 13:12   #2608
pieńkowa_dama
Zadomowienie

Dziewczyny, mam do Was małe pytanie.

Czy Boots robi promocje na serię Botanics typu kup 3 zapłać za 2 czy coś w tym stylu?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
pieńkowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-27, 13:23   #2609
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieńkowa_dama Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was małe pytanie.

Czy Boots robi promocje na serię Botanics typu kup 3 zapłać za 2 czy coś w tym stylu?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Bywaja takie promocje.
Stary 2008-07-27, 16:19   #2610
Olaola
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś z Was testowała Posietint Benefitu? Na żywo nie oglądałam, ale lubię Benetint, a kolor Posietint jest (na zdjęciach) jeszcze chyba fajniejszy... napiszcie, jeśli wypróbowałyście
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości