|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
o matko! koniec swiata! A ile kosztuje taka przesyłka? Ten gosc narazie nie może...uczucia do kraju nad wisłą mu wróciły stanowczo za wcześnie...wrrr...chyba sama polecę na zakupy! dzięki za info!
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
A ja uzywam kosmetykow Simple od dluzszego czasu, zaczelam uzywac Avene, na poczatku super poprawa, a potem wszystko sie znowu nawrocilo, tz moje problemy ze skora,. wracajac do Simple to mam krem na dzien i na noc, plyn do demkijazu oczu, mleczko, tonik, maseczke oczyszczajaca i peeling. Jestem zachwycona. z makijazu nic nie zostaje, oczy mnie nie szczypia, po niczym, nawet jak sie spiesze i cos sie do nich dostanie, a moja skora jest nawilzona, ma jednolity kolor i jest gladziutka. Coz nie kazdemu da sie dogodzic.
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast chcę tylko powiedzieć, że to nie są kosmetyki naturalne Barwników, owszem, nie mają.
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie, wiem tylko ze nie maja barwnikow i nie sa perfumowane, co mi bardzo odpowiada, bo ja bardzo latwo sie uczulam, a te polecila mi pani doktor, jak moja skora sie tak wysuszyla, ze az byla potrzebna pomoc lekarza. Nigdy za to nie slyszalam, ze sa naturalne.
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie, ze kazda cera inna i nie twierdze, ze beda niedobre dla kazdego. Ja sie zawiodlam i tyle.
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sprobowalam plynu do demakijazu Simple i nawet nie byl najgorszy, ale i tak wrocilam do olejku dwufazowego Botanicsa. Poza tym testuje tez od niedawna plyn zmniejszajacy pory tejze linii.Zawiera glinke, wiec trzeba przed uzyciem potrzasnac buteleczka. Jak na razie nie zauwazylam wiekszych zmian.
A w ogole to od jakiegos czasu jest w Bootsie promocja na 3 kroki Clinique. Kazdy zestaw jest za 20 funtow. Pojemnosci 50-50-30ml. Zastanawiam sie, czy sie oplaca i czy to jest naprawde takie swietne. Zwlaszcza ten tonik, czysty spirit...? ![]() Tak poza tym to zakochalam sie juz na zaboj w kosmetykach Urban Decay. Od kiedy tylko przyjechalam do UK mnie ciekawily, ale po dzisiejszym maratonie w drogerii sa moim No1! Nie dosc ze maja boskie kolory, zywe i takie energiczne, to na dodatek wszystkie maja boska teksture, sa bardzo praktyczne i trzymaja sie...az sama nie moge w to uwierzyc. Nie moglam sie zdecydowac, wiec pomazalam sobie reke wszystkiemi kredkami 24/7, eyelinerami z brokatem i eyelinerami-tuszami i tak sobie wrocilam z cala pomazana reka do domu. Tu wiadomo-rece mylam, wycieralam, ocieralam, tarlam, robilam tysiac rzeczy a one dalej w tym samym miesu. Brokat eyelinerowy sie w ogole nie osypal, az mi sie wierzyc nie chce. Kredki, ktore tez maja delikatne drobinki troche zmienily sie, bo juz nie sa takie migotliwe, jednak nasycenie nadal pozostalo. Jednak najlepszy jest ten eyeliner w plynie, jak emalia, chyba bede musiala go zdrapac. Nie wiem, jak to dziala na oczy, ale na impreze na pewno jest przydatne! Ahh, i ten cien, Midnight Cowboy...nie no, lece jutro do Bootsa!
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
beekeper nigdy nie zwróciłam uwagi na ich kosmetyki...
Tonik clinique miałam okazję powąchać w TK maxie. Jak dla mnie pachniał tak jak spirytus, więc mnie odrzuciło...
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DD Moisturising Gel tez jest super moim zdaniem. Tylko mydelko w plynie nie przekonuje...Cytat:
|
|||
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski !
Z Simple to jest tak, ze czesc rzeczy mi pasuje, a czesc nie. Krem Light Moisturiser i Rich Moinsturiser sa ok, przy czym ten 1 nadaje sie super pod makijaz, ten rich jest ok, ale czasem musze walnac poltlusty ivostinu, zwlaszcza ostatnio bo lato i skora sucha. Mydlo w kostce jest rewelacyjne, ale juz ten zel do twarzy mizerny, albo przynajmniej nie dla mnie. Seria jest dobra dla alergikow, dlatego jej uzywam, ale polski Iwostin lepszy .Bylam dzis w TKmaxxie i zakupilam perfumy E. Arden 'Provocative woman" 100 ml EDP za.......19.99. YEAH Widzialam fajne zestawy cieni i zestawy pomadek Arden i duzo kremikow, jak ktos ma ochote.
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie sporo naczytalam o Urban Decay, widzialam mase reklam tej firmy. Skoro takie dobre, to musze je koniecznie obejrzec i potestowac.
|
|
|
|
#2591 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wolę IsaDorę . Jeśli chodzi o brązową zaś, to trzyma się moim zdaniem lepiej no i ma raczej niepowtarzalny kolor; uwielbiam ją Jedna rzecz, która mi się w nich bardzo nie podoba to to, że zatyczki zbyt łatwo zsuwają się z kredek - już kilka razy upaprałam sobie pół torebki w środku - eh, tak to jest nosić wszystko przy sobie ![]() Cytat:
. Całą twarz miałam czerwoną i swędzącą, skóra mi się łuszczyła... tak reagowałam na dosłownie każdy produkt Iwostinu, który wypróbowałam. Wolę Simple jak widać, nie da się dogodzić wszystkim.
|
|||
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Bee, ten kolor polecam z czystym sumieniem
Co do zestawu, nie mam pojęcia, czy się opłaca , a jaka jest w ogóle jego cena? Bazy pod cienie, przynajmniej mi, strasznie wolno schodzą, więc całkiem fajnie mieć taką wersję mini
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzilam i mam cien "Midnight cowboy rides again". To ten sam, ktory Tobie sie podoba? Moj ma bardzo duzo brokatu i tendencje do obsypywania sie na policzki podczas aplikacji... Ale kolorek bardzo ladny. Cytat:
|
||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
zestaw kosztuje 18 funtow przy cenie samej kredki 9 (cienie chyba tez tak podobnie kosztuja).
Co do Midnight Cowboy i tym drugim, to mysle, ze to jest ten sam cien tylko wznowiony. Nie wiem dokladnie, jaka jest jego historia i czy zostal ulepszony czy co, w kazdym razie sa chyba identyczne (chyba). To taki perlowy bez ze srebrnym brokatem, musi byc fajny na imprezy. Choc sama nie wiem...kusza mnie jeszcze ich palety, bo maja super. Tu mozna obejrzec http://www.urbandecay.com/categories/GiftsSets.cfm
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauwazylam, ze cienie deluxe i zwykle znacznie sie roznia konsystencja, iloscia brokatu itd. Cienie deluxe przypominaja mi cienie BeneFitu, sa bardzo jedwabiste, nie obsypuja sie, blyszczace drobinka drobinki sa praktycznie niewidoczne. Z tych paletek to mam Ammo i Urban Arsenal tyle, ze ta druga w innych kolorach. Mysle nad Deluxe Shadow Box teraz http://www.urbandecay.com/categories...eShadowBox.cfm , albo kupie sobie jeszcze jakies pojedyncze cienie z tej serii bo fishnet jest boskihttp://www.urbandecay.com/categories...eEyeshadow.cfm |
|
|
|
|
#2597 |
|
Przyczajenie
|
Hej ho!
Nawet kosmetyki z najwyzszych polek po przeliczeniu na zlotowki sa tu tansze anizeli w Polsce. Polecam Origins I Avedę. Jeśli chodzi o pielegnacje ciala, twarzy. Dla "maniakalnych nosow"- Jo Malone, Moltona Browna ( niezwykłe wody toaletowe, zele pod prysznic,linie zapachowe o których mozna mowic bez konca, ). To juz baaaardzo wysoka połka, taka od święta . Lecąc w dół jesli chodzi o ceny, jakość wciaż na b. przyzwoitym poziomie, rekomenduje mojego ukochanego Lusha ( www.lush.co.uk ). To taka mekka zapachów, recznie robionych kosmetykow, ilości przeogromne. Body Shop sie chowa. Niestety.
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
co do Urban Decay ostatnio kupilam sobie ich paletke do brwi- baardzo chwale. mam odcien honey pot i uzywam poki co tylko ciemniejszego z nich, po nalozeniu na pedzelek robi sie z cienia taki proszek, ktory latwo i na dluugo stapia sie z wloskami brwi, na koniec mozna raz machnac woskiem i włala
piekne wyrazne brwi na caly dzien(no i jeszcze ta urocza miniaturowa pensteka)...
|
|
|
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.benefitcosmetics.co.uk/gp...1&bcBrand=core Rzeczywiscie brwi ladnie wygladaja caly dzien.
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie czaje na ta paletke Brow Zings benefita, testowalam ja wiele razy, sliczna;-)
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Czailam sie dzis na te baze Urban Decay, ale zrezygnowalam. Czy to jest wydajne, bo buteleczka malusienka? Poza tym teraz uzywam tylko cieni Chanel i DIora bo mam po jednej paletce od obu i chyba mi tak naprawde nie jest potrzebna baza, bo te cienie sie usper 3maja.
Kupilyscie sobie cos na wyprzedazach? , tyle ich teraz... |
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz sobie porownac opinie na makeupalley.com Tam wygrywa jednak UDPP, 90% zadowolonych
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam do Was małe pytanie.
Czy Boots robi promocje na serię Botanics typu kup 3 zapłać za 2 czy coś w tym stylu? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was testowała Posietint Benefitu?
Na żywo nie oglądałam, ale lubię Benetint, a kolor Posietint jest (na zdjęciach) jeszcze chyba fajniejszy... napiszcie, jeśli wypróbowałyście
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

. Lzy plynely mi przez kilka godzin. Mleczko do demakijazu jest OK na twarz, ale nie daj boze uzyc w okolicach oczu - nie piecze tak mocno, ale lzawia. I to wszystko z powodu kosmetykow 100% naturalnych, bez konserwantow, barwnikow itp? To co oni tak wladowali?
Barwników, owszem, nie mają.

DD Moisturising Gel tez jest super moim zdaniem. Tylko mydelko w plynie nie przekonuje...
.
Wolę IsaDorę 

, a jaka jest w ogóle jego cena? Bazy pod cienie, przynajmniej mi, strasznie wolno schodzą, więc całkiem fajnie mieć taką wersję mini