Majówki 2016 - część trzecia - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 21:57   #2611
anulus17
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Kasienka i Kocie dalyscie mi do myslenia- teraz juz nikt nie wsiadzie do naszego auta bez pasow, bo pasazer moze tez zrobic krzywde..
a tak w ogole to mam kolezanke, ktorej jak mowie zapnij pas nie chce tego robic i trzyma pas w rece udajac tylko, ze zapiety tak wyglada z boku-nie wiem czy wiecie o co chodzi. troche to smieszne bo po co cala droge go trzymac, ta kolezanka tez namietnie wozila swoje dziecko bez fotelika.
Ponowie pytanie-ma ktos wozek typu parasolka?
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 22:14   #2612
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mów mi jeszcze
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Szok

Brawo Wy!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze rozpiera mnie duma

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Wozek parasolka - bede o tym myslec na wiosne
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 22:15   #2613
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Lenka 4 miesiace zasypiala sama w lozeczku, bez piersi, bujania, glaskania. poprostu kladlismy ja a ona zasypiala bez jakniecia a potem przyszly zeby... wlasnie spi na rekach a my ogladamy film, pojde spac to biore do lozka do nas

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

tak autostrady, omijam jak tylko jest to mozliwe jak jade sama
mission impossible
Stary 2016-11-23, 22:28   #2614
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-12-01 o 18:04
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 22:37   #2615
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam u koleżanki to on z tyłu i z dołu? jakoś jest pozapinany na stałe pasami do siedzenia. Ale nie wiem czy wszystkie tak mają a Ty tylko przypinasz dziecko pasami z fotelika.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

W ogóle się ostatnio posprzeczałam z siostrą. Powiedziałam jej, że muszę kupić dla Majki drugi fotelik i znowu ok tysiaka wydatek. To mnie wyśmiała, że znowu wymyślam bo ona ma za 3 stówki z allegro i jest dobry. jak ostatnio wiozła 2 letniego syna to te pasy mu tak luźno zwisały. W razie wypadku by od razu wyleciał z niego ... Niektórzy chyba myślą, że fotelik jest po to, żeby mandatu nie dostać.
Mój mąż jest niestety taki. Od 3 lat tolkuje, że dziecko w foteliku ma być ciasno zapięte...
Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Zwieksza bezpieczenstwo.

Niestety czesto tak jest ale moja kolezanka ost mowila ze wiozla dziecko na rekach, bo plakalo...

Fajnie miec blisko dziadkow

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

9s a Ty jaka masz? Jakies hybrydy z alie tez uzywasz?
Ooo, też mam 9s
Za ile wyhaczylas? Używam hybryd tylko z Ali. Baza i top Monasi, Bling, ojj pozapminalsm teraz... choć 2 Semilaci tez mam.
Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
To jest straszne. Czy słyszałaś kiedys o wypadkach. Wypadek jak nazwa wskazuje zdarza się nagle. Nie możesz przewidzieć. Słyszałaś o sytuacjach, że ludzie giną w wypadkach kilkaset metrów od domu. Twoje dziecko nie miałoby żadnych szans na przeżycie wypadku gdybyś trzymała je na kolanach. Wolałabym żeby płakala wniebogłosy niż narażać na to by tego płaczu więcej nie usłyszeć.

Przepraszam musiałam.

Pamietam jak jechalam ze spazmującą Hanią. Miała wtedy chyba 5 miesięcy. Bałam się, że coś jej się stanie od tego placzu, ale fotelik to fotelik.
Cytat:
Kasienka i Kocie dalyscie mi do myslenia- teraz juz nikt nie wsiadzie do naszego auta bez pasow, bo pasazer moze tez zrobic krzywde..
a tak w ogole to mam kolezanke, ktorej jak mowie zapnij pas nie chce tego robic i trzyma pas w rece udajac tylko, ze zapiety tak wyglada z boku-nie wiem czy wiecie o co chodzi. troche to smieszne bo po co cala droge go trzymac, ta kolezanka tez namietnie wozila swoje dziecko bez fotelika.
Oj, tak. Gdy wracaliśmy w niedzielę z chrzcin musialam pouczac moja mame, siedziała między dzieciakami z tylu i nie chciało jej się pasa zapinać, ale niestety ze mna nie ma takiej opcji

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 01:51   #2616
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam wyjca na autostradzie. Przez parę minut płakała, aż dojechałysmy do jakiejś stacji benzynowej. Zjechałam, wychyliłam się, wsadziłam smoczka do buzi i pojechałyśmy dalej. Zasnęła.
Ja siedziałam z Werka z tyłu, ale nic nie pomagało. Smoczek, zabawki, mleko - wszystko proponowalam, ale nic z tego. Szał ciał byl...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 04:36   #2617
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Mój mąż jest niestety taki. Od 3 lat tolkuje, że dziecko w foteliku ma być ciasno zapięte...

Ooo, też mam 9s
Za ile wyhaczylas? Używam hybryd tylko z Ali. Baza i top Monasi, Bling, ojj pozapminalsm teraz... choć 2 Semilaci tez mam.

Pamietam jak jechalam ze spazmującą Hanią. Miała wtedy chyba 5 miesięcy. Bałam się, że coś jej się stanie od tego placzu, ale fotelik to fotelik.

Oj, tak. Gdy wracaliśmy w niedzielę z chrzcin musialam pouczac moja mame, siedziała między dzieciakami z tylu i nie chciało jej się pasa zapinać, ale niestety ze mna nie ma takiej opcji
Za ok 50zl
Tez zamowilam kilka hybryd i baze z topem kads. Ciekawe co to bedzie

Znowu mam szpital w domu. Stary kilka dni marudzil ze chory, w nocy Zo dostala katar robie inhalacje i masc majerankowa i dumam czy dzwonic po lekarza.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 06:13   #2618
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Manu hybrydy Kads sa beznadziejne.
Stary 2016-11-24, 06:50   #2619
monika2736
Rozeznanie

U nas noc fajna, pierwsza pobudka 4.40 później 7.15 i Wojtuś dosypia.

Manu u nas też dalej katar, ale nie jest jakos bardzo uciążliwy, ale walczymy z nim ponad tydzień
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 06:54   #2620
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Manu hybrydy Kads sa beznadziejne.
No to nakupilam
Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
U nas noc fajna, pierwsza pobudka 4.40 później 7.15 i Wojtuś dosypia.

Manu u nas też dalej katar, ale nie jest jakos bardzo uciążliwy, ale walczymy z nim ponad tydzień
A co stosujecie?
Stary 2016-11-24, 07:01   #2621
dzustam
Zakorzenienie

Co do tego, czy ktoś przewozi własne dziecko w samochodzie w foteliku czy taczce - nic mi do tego. Teoretycznie, bo serce mnie boli i ja mam stracha na to patrząc , ale rodzic stanowi o własnym dziecku i ja to rozumiem.
Jednakże w naszym aucie panują pewne zasady: dzieci w fotelikach, dorośli w pasach. Nic mnie tak nie denerwuje jak dorosły, któremu mówi się o zapięciu pasów, a on macha ręką... ojtam ojtam. Wtedy jestem zmuszona powiedzieć, jak to siedzący bez pasów pasażer przy zderzeniu, dziwnym i niezwykłym prawem fizyki, z np. 50, 60 wątłych kilogramów wagi zaczyna ważyć kilka ton. I te kilka ton rzucone bezwładnie miażdży wszystko, co spotka na swej drodze, czyli innych (przypiętych) pasażerów. Ot i takie to zagadkowe i tajemne, przez niektórych niezgłębione, prawa fizyki.

Chce mi się coś dobrego do jedzenia

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 07:11   #2622
Monanka83
Zakorzenienie

Manu, my właśnie wyszliśmy takiego 3 dniowego kataru. Na 3 dni odciagalam raptem 2 razy, 2 razy dziennie disnemar i przeszło. Chyba nauczyłam się na błędach żeby nie odciagac gila na potęgę i to się sprawdza.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Co do tego, czy ktoś przewozi własne dziecko w samochodzie w foteliku czy taczce - nic mi do tego. Teoretycznie, bo serce mnie boli i ja mam stracha na to patrząc , ale rodzic stanowi o własnym dziecku i ja to rozumiem.
Jednakże w naszym aucie panują pewne zasady: dzieci w fotelikach, dorośli w pasach. Nic mnie tak nie denerwuje jak dorosły, któremu mówi się o zapięciu pasów, a on macha ręką... ojtam ojtam. Wtedy jestem zmuszona powiedzieć, jak to siedzący bez pasów pasażer przy zderzeniu, dziwnym i niezwykłym prawem fizyki, z np. 50, 60 wątłych kilogramów wagi zaczyna ważyć kilka ton. I te kilka ton rzucone bezwładnie miażdży wszystko, co spotka na swej drodze, czyli innych (przypiętych) pasażerów. Ot i takie to zagadkowe i tajemne, przez niektórych niezgłębione, prawa fizyki.

Chce mi się coś dobrego do jedzenia

Mi też. ...
Stary 2016-11-24, 07:22   #2623
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Manu, my właśnie wyszliśmy takiego 3 dniowego kataru. Na 3 dni odciagalam raptem 2 razy, 2 razy dziennie disnemar i przeszło. Chyba nauczyłam się na błędach żeby nie odciagac gila na potęgę i to się sprawdza.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Mi też. ...
Bede probowala w ostatecznosci odciagac w takim razie, moze to jest sposob.

Wlasnie zrobilam ciasto na nalerniki, beda ze szpinakiem, feta i kurczakiem. Wpadajcie
Stary 2016-11-24, 07:28   #2624
Monanka83
Zakorzenienie

Już smaruję wrotki i jadę!
Dzustam zaprzęgaj psy, czekamy!
Stary 2016-11-24, 07:35   #2625
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Bede probowala w ostatecznosci odciagac w takim razie, moze to jest sposob.

Wlasnie zrobilam ciasto na nalerniki, beda ze szpinakiem, feta i kurczakiem. Wpadajcie
Jedziemy do Warszawy na naleśniki

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Już smaruję wrotki i jadę!
Dzustam zaprzęgaj psy, czekamy!
Już je tylko wyczeszę, żeby wyglądały hipstersko i warszawsko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 07:37   #2626
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Jedziemy do Warszawy na naleśniki

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Już je tylko wyczeszę, żeby wyglądały hipstersko i warszawsko

Duży macie mróz? Nie popękają na zakrętach?
Stary 2016-11-24, 07:39   #2627
zabciajs
Zakorzenienie

W tamtym roku mlody chlopaczek wjechal mi w bok,z drogi podporzadkowanej prosto we mnie. Ja jechalam moze 20km/h bo wchodzilam z zakreru i nie zdarzylam sie rozpedzic. Widzial mnie, logiczne ze mial m ie przepuscic. Mialam wtedy wziac ze soba 4 latka. Na szczescie tego nie zrobilam. I jechalam tylko zawiez mame do pracy, jakies 4km od domu. Autem tam mi rzucilo na srodek jezdni, ze masakra-przy takiej predkosci! Do twgo huk.Nie wyobrazam sobie wypadkow przy 100na godzine :/
Autem juz z tego środka nie ruszyłam, tak mi koło skrzywił.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-24 o 07:41
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 07:42   #2628
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Nie do konca. Siedzialam na lozku obok lozeczka i mizialam ja po glowie. Jak wypluwala smoka to wkladalam go jej do reki. Wtedy ona sobie do paszczu i to ja uspokajalo. Jak ja jej wkladalam smoka to od razu go wypluwala i byl nerw. Mimo wszystko zasnela szybciutko. Ponizej 10min

Też zawsze siedzę na łóżku i ją głaszcze albo ona trzyma moją rękę. U nas działa, ani razy nie zasypiała mi na rękach przy piersi to może z 4 razy jej się tylko przysnęło IMG_1479973410.395427.jpg wczoraj byla taka maruda, ze miałam obawy kiedy tą rękę mogę spokojnie zabrać

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-24 o 07:44
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 07:45   #2629
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Jestem sobie na diecie niskoweglowej, kilogramy pieknie leca w dol, ale jak za chwile nie zjem czegos slodkiego to bede niebezpieczna.

OMG!!!! Mloda spadla z lozka. Twarza do podlogi. Chwila ryku a teraz gada do zyrafy. Serducho mi zaraz wyskoczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 07:46   #2630
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Duży macie mróz? Nie popękają na zakrętach?
Mrozu niet, wsio w pariadkie z pogodą.
Tylko słońca brak.

Szczerze lubię Warszawę w okolicy grudnia i iluminacji, więc jestem gotowa jechać na naleśniki.

Stary 2016-11-24, 07:49   #2631
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Też zawsze siedzę na łóżku i ją głaszcze albo ona trzyma moją rękę. U nas działa, ani razy nie zasypiała mi na rękach przy piersi to może z 4 razy jej się tylko przysnęło Załącznik 6758286 wczoraj byla taka maruda, ze miałam obawy kiedy tą rękę mogę spokojnie zabrać
Jaki bezruch! U nas przy zasypianiu nie da się nawet nieporuszonego zdjęcia zrobić

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Jestem sobie na diecie niskoweglowej, kilogramy pieknie leca w dol, ale jak za chwile nie zjem czegos slodkiego to bede niebezpieczna.

OMG!!!! Mloda spadla z lozka. Twarza do podlogi. Chwila ryku a teraz gada do zyrafy. Serducho mi zaraz wyskoczy
Oesuuuu, ale po żyrafiemu mówi?
Stary 2016-11-24, 07:50   #2632
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Też zawsze siedzę na łóżku i ją głaszcze albo ona trzyma moją rękę.
U nas tez tak wygląda. Albo leze tylko obok z telefonem w rękach. Ona sie wygada i idzie spac. Czasem przy piersi odplywa odrazu.
Stary 2016-11-24, 07:52   #2633
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam quinny zapp xtra ale nie wiem czy mogę polecać bo jeszcze nim nie jeździliśmy
Stary 2016-11-24, 07:53   #2634
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Jaki bezruch! U nas przy zasypianiu nie da się nawet nieporuszonego zdjęcia zrobić

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Oesuuuu, ale po żyrafiemu mówi?
Nie, po swojemu
Stracha mialam jak kuna w malinach. Nie wiem jak ona pokonala barbakan ale ☠☠☠la niezle...
Stary 2016-11-24, 07:58   #2635
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, po swojemu
Stracha mialam jak kuna w malinach. Nie wiem jak ona pokonala barbakan ale ☠☠☠la niezle...
Ale slodyczy juz pewnie jesc nie musisz cisnienie i cukier w gore
Stary 2016-11-24, 07:59   #2636
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Za ok 50zl
Tez zamowilam kilka hybryd i baze z topem kads. Ciekawe co to bedzie

Znowu mam szpital w domu. Stary kilka dni marudzil ze chory, w nocy Zo dostala katar robie inhalacje i masc majerankowa i dumam czy dzwonic po lekarza.

Manu krople do nosa Euphorbium S są polecane na katar u niemowlaków. One są homeopatyczne. U nas kiedyś zadziałały
Stary 2016-11-24, 08:00   #2637
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ale slodyczy juz pewnie jesc nie musisz cisnienie i cukier w gore
Oj tak! Jeszcze mi serducho wali. Staremu sie nie przyznam bo mnie zlinczuje
Stary 2016-11-24, 08:05   #2638
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

O mamciu, dobrze że Emi nic się nie stało. Kiedyś słyszałam że każde dziecko prędzej czy później zalicza upadek z łóżka, drżę na myśl że to jeszcze przed nami 😨
Cytat:
Też zawsze siedzę na łóżku i ją głaszcze albo ona trzyma moją rękę. U nas działa, ani razy nie zasypiała mi na rękach przy piersi to może z 4 razy jej się tylko przysnęło Załącznik 6758286 wczoraj byla taka maruda, ze miałam obawy kiedy tą rękę mogę spokojnie zabrać
Słodko sobie zasypia ☺ u nas ręka przy buzi działa jak zaczyna się wiercic przez sen, ładnie się wtedy uspokaja

Ala w 90% zasypia przy piersi. Pozostałe 10% to w wózku na spacerze albo sporadycznie sama położona na brzuszek
Z jednej strony boje się oduczania zasypiania przy cycku ale dopóki jestem na macierzyńskim to nie czuje potrzeby przedstawiania na zasypianie inaczej. A jak przyjdzie czas powrotu do pracy to Alicja będzie miała już ponad rok, drzemki i ich pory będą na pewno inne i w ogóle będzie juz zupełnie inna rzeczywistość wiec na razie nie martwię się na przyszłość 😊

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Oj tak! Jeszcze mi serducho wali. Staremu sie nie przyznam bo mnie zlinczuje
Prawidłowo, tez bym nawet slowkiem nie pisnela 😀

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 08:08   #2639
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Manu krople do nosa Euphorbium S są polecane na katar u niemowlaków. One są homeopatyczne. U nas kiedyś zadziałały
Kurcze a one tez od 2rż
Stary 2016-11-24, 08:08   #2640
dzustam
Zakorzenienie

Dobrze, że Emi zaczęła gadać do żyrafy. Gdyby płakała cały czas, to dopiero matka byś padła na zawał. Jak gada z żyrafą, to chyba wszystko ok.

Jeny, u nas zasypianie na rączkach. I drepcząc.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości