Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-20, 22:52   #2611
awusia
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Angela mozna pic smecte. Dostalam na IP. Bezpieczne w ciazy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 23:10   #2612
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Zawitalo do nas słoneczko wkoncu i wybraliśmy się do babci na wieś na grila dzień minął bardzo fajnie ale za to pod wieczór dorwala mnie jakaś biegunka, nie boli mnie brzuch tylko chodzę do wc... nie mam pojęcia od czego, bo na grilu wszystko świeże itd i masakra jakaś... kurde macie jakieś sposoby jak sobie radzić, co można zrobić aby pomogło?

Smecta, enterol

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Bebetto Vulcano. Widzialam na zywo. Maly. Lekki i mega tani. 1200w sklepie 2w1. 1600 3w1.

Muszę spojrzec na niego

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:30   #2613
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Bebetto Vulcano. Widzialam na zywo. Maly. Lekki i mega tani. 1200w sklepie 2w1. 1600 3w1.

Widziałam go w sklepie też mi się podoba bo jest właśnie mały i lekki a to mój priorytet jest na drugim miejscu na mojej liście zaraz po Riko

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:58   #2614
awusia
Zadomowienie

Tylko nie mozna kupic uzywki.. jedynie Barletta Adamexu. Tez spoko ale ciezsza sporo i mniej mi sie juz podoba.. za to u mnie "na miescie" kroluje Quinny i Mutsy.

Stary 2018-05-21, 07:03   #2615
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Widziałam go w sklepie też mi się podoba bo jest właśnie mały i lekki a to mój priorytet jest na drugim miejscu na mojej liście zaraz po Riko

Dziewczyny - jeśli szukałyście już wózków to jakie macie typy? Ja jestem totalnie nie w temacie i nawet nie wiem na co zwracać uwagę Na pewno musi być nie duży po złożeniu bo mamy mały bagażnik Kupujecie używany czy nowy? My się skłaniamy ku nowemu ale się jeszcze zastanawiam
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:30   #2616
So_close
Jedi

Kurcze, to dla mnie już ten mój cybex nie jest najlzejszy, bo wcześniej oglądałam spacerowki po 7-9 kg

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:31   #2617
awusia
Zadomowienie

A ja wlasnie chce duza sztywna gondole zeby mogl dziec w niej spac na wyjazdach i zeby dlugo posluzyla bo w spacerowce na plasko zima jest slabo(kolezanka rodzila 4.10). I zeby byl wzglednie lekki. Wiem, ze kupimy nowa spacerowke lekka i mala potem wiec poluje na uzywke, bo szkoda kasy na pol roku. Na olx wystawione sa same takie gdzie uzywany pol roku/rok. Czesto nowka spacerowka. Na rozmiarze mi nie zalezy, chociaz mamy male auto bo bedziemy wszedzie chodzic piechota. Jedynie do dziadkow jest wyprawa. Wybieram miedzy Bebetto a Adamexem. No chyba ze mnie oswieci jakis piorun z nieba.. bylam w 1 sklepie i te dwa minsie spodobaly, ale bylo tam malo firm wozkow.

Stary 2018-05-21, 07:52   #2618
Heledore
Zakorzenienie

Dla mnie istotne jest aby spacerówka składała się razem ze stelażem. Już mniejsza o gondolę ale nie wyobrażam sobie że pakuje stelaż do bagażnika a siedzisko spacerówki muszę ładować na tylne siedzenie bo jest nieskladalne. Wózek ma się składać caly.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:09   #2619
magdenka
Zakorzenienie

Heledore, dobrze że o tym piszesz. Wczoraj się właśnie zastanawiałam, czy to nie jest ważne. Na stronie bebetto można porównać modele i chyba tylko 2 składają się ze stelażem i to chyba właśnie ten tańszy vulcano.
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:21   #2620
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Dla mnie istotne jest aby spacerówka składała się razem ze stelażem. Już mniejsza o gondolę ale nie wyobrażam sobie że pakuje stelaż do bagażnika a siedzisko spacerówki muszę ładować na tylne siedzenie bo jest nieskladalne. Wózek ma się składać caly.

To ja nawet nie wiedziałam, że są takie co nie składają się razem.

Stary 2018-05-21, 08:21   #2621
Heledore
Zakorzenienie

Tak vulcano, Holland i jeszcze jeden. One wogole wydają się być niemal identyczne. Sprawdziłam nawet wagę i też prawie to samo. Myślałam o Holland... Ale skoro vulcano jest taki sam a tańszy.... Hmmmm (muszę poszukać sklepu gdzie będzie vulcano na wystawie)

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:32   #2622
Suqub
Zakorzenienie

Widziałam, że vulcano z 2018 roku waży poniżej 10kg. To znaczy stelaż chyba.

Stary 2018-05-21, 08:38   #2623
Pepsi_90
Raczkowanie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ja przestudiowalam anexa wzdłuż i wszerz. I tak anex sport na super koła dobry stelaż i świetna amortyzację. Ale dużo osób narzeka na spacerówkę ze niby dziecko się w niej zsuwa. A chodzi o to ze jak maja ludzie ustawiona amortyzację na gondole, to potem zmieniając na spacerówkę nie przestawiają jej.
Ponoć wystarczy ustawić amortyzację i dziec się nie zsuwa.
Według mnie z tych nowoczesnych wózków anex ma super Design, na prawdę te wózki jak dla mnie wyglądają fajnie i nowocześnie. Bresso tez wyglada fajnie ale chyba jest znacznie większy. W sensie gondola wydaje się olbrzymia. Wiec jeśli nie jesteś kurduplem jak ja (bo ja śmiesznie wyglądałam przy takich dużych wózkach) to chyba to kwestia tylko ceny
Zgadzam się z każdym zdaniem. Sami mieliśmy anex sport, tak wiec mogę się wypowiedzieć. Kochałam gondole, ten design. Wózek wpadł mi w oko w sklepie i nie chciałam już żadnego innego. Inną kwestią jest właśnie zsuwanie się dziecka w spacerówce. Ja tego nie zaobserwowałam, ale siostra faktycznie na to narzeka. Nie wiedziałam nawet, ze jest to kwestia ustawienia odpowiedniej amortyzacji.

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No ja dzis mojemu kliknelam 7 par butow na eobuwie

Wszystkie buty sportowe z ccc sa minus 50% moj poszedl do sklepu ale wszystko wybrane

I tak z ciekawosci wpisalam nr karty z CCC a tu dziala znizka online takze super wybral sobie rozne jak ktores beda zle to darmowy zwrot , paczke juz wyslali a zamowilam godzine temu ech taki sklep to pierwsza klasa trzeba przyznac [COLOR="Silver"]
O tak! Ja uwielbiam eobuwie ❤️

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Dla mnie to również jest bardzo ważne! Wyobraźcie sobie, że jedziecie z dzieckiem do miasta na zakupy samochodem. Najpierw wyciągacie stelaż, później siedzisko i dopiero dziecko. Wracając macie jeszcze pełno zakupów i znowu to samo - siaty z zakupami, dziecko, siedzisko, stelaż. Wszystko trochę waży. Ja byłam wykończona. Z tego powodu dość szybko kupiliśmy lekką spacerówkę, która składa się w całości.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
To ja nawet nie wiedziałam, że są takie co nie składają się razem.
Ja mam wrażenie, że jest to większość wózków 2w1. W sklepie facet pokazywał nam tylko jeden, który się składał (i kosztował 3,5 tys.) No ale to było 2 lata temu.

Edytowane przez Pepsi_90
Czas edycji: 2018-05-21 o 08:41
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:42   #2624
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z każdym zdaniem. Sami mieliśmy anex sport, tak wiec mogę się wypowiedzieć. Kochałam gondole, ten design. Wózek wpadł mi w oko w sklepie i nie chciałam już żadnego innego. Inną kwestią jest właśnie zsuwanie się dziecka w spacerówce. Ja tego nie zaobserwowałam, ale siostra faktycznie na to narzeka. Nie wiedziałam nawet, ze jest to kwestia ustawienia odpowiedniej amortyzacji.

O tak! Ja uwielbiam eobuwie ❤️

Dla mnie to również jest bardzo ważne! Wyobraźcie sobie, że jedziecie z dzieckiem do miasta na zakupy samochodem. Najpierw wyciągacie stelaż, później siedzisko i dopiero dziecko. Wracając macie jeszcze pełno zakupów i znowu to samo - siaty z zakupami, dziecko, siedzisko, stelaż. Wszystko trochę waży. Ja byłam wykończona. Z tego powodu dość szybko kupiliśmy lekką spacerówkę, która składa się w całości.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Ja mam wrażenie, że jest to większość wózków 2w1. W sklepie facet pokazywał nam tylko jeden, który się składał. No ale to było 2 lata temu.
Mnie osobiście akurat zbytnio to nie przeszkadza bo ja i tak większość czasu będę się poruszać z wózkiem. Córki wózek to może 3-4 razy był pakowany

Stary 2018-05-21, 08:48   #2625
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Mnie osobiście akurat zbytnio to nie przeszkadza bo ja i tak większość czasu będę się poruszać z wózkiem. Córki wózek to może 3-4 razy był pakowany
Dlatego właśnie każdy powinien dopasować wózek do władnych potrzeb. Ten, który jest dobry dla mnie, nie musi być odpowiedni dla innej osoby. Dobrze, że mamy forum, gdzie możemy sobie doradzić na co zwrócić uwagę. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam wielu rzeczy. Przy kolejnym dziecku jest się już bardziej świadomym.
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:50   #2626
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie każdy powinien dopasować wózek do władnych potrzeb. Ten, który jest dobry dla mnie, nie musi być odpowiedni dla innej osoby. Dobrze, że mamy forum, gdzie możemy sobie doradzić na co zwrócić uwagę. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam wielu rzeczy. Przy kolejnym dziecku jest się już bardziej świadomym.
Ja dużo patrzę na daszek. Chce aby był sztywny. W moim jedo był taki luźniejszy i bardzo mnie denerwowało. Szczególnie w spacerówce zwisał tak byle jak.

Stary 2018-05-21, 08:53   #2627
chupacabra88
Zadomowienie

Dokładnie, wszystko zależy jaki masz styl życia, gdzie mieszkasz, gdzie lubisz chodzic na spacery.

Weźcie pod uwagę:
- wielkość gondoli ( zima nawet do marca może uderzyć a dziec w spiworku będzie)
- wielkość budki (czy można ja przedłużyć? Dobra budka zabezpieczy przed wiatrem i słońcem. Parasolki sa kiepskie)
- koła (małe kółka w dziurawych chodnikach i leśnych ścieżkach nie dadzą rady. Sa to wózki raczej miejskie do galerii handlowej )

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:58   #2628
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Dokładnie, wszystko zależy jaki masz styl życia, gdzie mieszkasz, gdzie lubisz chodzic na spacery.

Weźcie pod uwagę:
- wielkość gondoli ( zima nawet do marca może uderzyć a dziec w spiworku będzie)
- wielkość budki (czy można ja przedłużyć? Dobra budka zabezpieczy przed wiatrem i słońcem. Parasolki sa kiepskie)
- koła (małe kółka w dziurawych chodnikach i leśnych ścieżkach nie dadzą rady. Sa to wózki raczej miejskie do galerii handlowej )

U mnie pierwszy rzut zawsze jest na koła. Pompowane i skrętne.

Stary 2018-05-21, 09:00   #2629
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

Weźcie pod uwagę:

Właśnie miałam o to pytać jak to jest z tą "odpowiednią" długością gondoli?

Jak na razie na żywo widziałam Bebetto i Anex, w oko również tak jak kilku z was wpadł mi ten Anex sport ale przy czytaniu specyfikacji doczytałam że gondola ma 77cm długości. Czy nie będzie krótkawa? Jednak do wiosny troszkę czasu upłynie a zimą dodatkowo dziecię w kombinezonie jeszcze i teraz zgłupiałam dzisiaj może uda mi się zajrzeć do takiego producenta z okolic i w modelu który mi się spodobał w sieci miała 88cm długości. Dobrze by było gdybym dziś jeszcze podjechała pomacać tego anexa to na świeżo miałabym porównanie obu gondoli, może się uda wyciągnąć męża

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 09:13   #2630
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość

Jak na razie na żywo widziałam Bebetto i Anex, w oko również tak jak kilku z was wpadł mi ten Anex sport ale przy czytaniu specyfikacji doczytałam że gondola ma 77cm długości. Czy nie będzie krótkawa? Jednak do wiosny troszkę czasu upłynie a zimą dodatkowo dziecię w kombinezonie jeszcze i teraz zgłupiałam dzisiaj może uda mi się zajrzeć do takiego producenta z okolic i w modelu który mi się spodobał w sieci miała 88cm długości. Dobrze by było gdybym dziś jeszcze podjechała pomacać tego anexa to na świeżo miałabym porównanie obu gondoli, może się uda wyciągnąć męża

Mój synek urodzil sie jako średniak 3,5kg i 54 cm. Gondoli uzywalismy prawie do 8 msc życia bo nie spieszyło mu się żeby usiąść. Miał wtedy 74 cm z tym że już było lato więc bez spiworkow, kocyków itd. Podnosilam lub zdejmowalam budkę i leżał na brzuchu wszystko widząc

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-21, 09:16   #2631
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość

Mój cybex ma jeszcze krótsza gondole bo 76 cm i wszędzie jest napisane na tych różnych blogach z opiniami ze to super dużo i ze dzieciak się zmieści zd śpiworkiem i dają plusy są te długość ze niby właśnie jest długa .... to nie wiem hehe ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 09:22   #2632
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Mój synek urodzil sie jako średniak 3,5kg i 54 cm. Gondoli uzywalismy prawie do 8 msc życia bo nie spieszyło mu się żeby usiąść. Miał wtedy 74 cm z tym że już było lato więc bez spiworkow, kocyków itd. Podnosilam lub zdejmowalam budkę i leżał na brzuchu wszystko widząc

O czyli do wiosny i ten Anex też by wystarczył w sumie, dziękuję za odpowiedź przy pierwszym maluchu ciężko to sobie tak zwizualizować

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Mój cybex ma jeszcze krótsza gondole bo 76 cm i wszędzie jest napisane na tych różnych blogach z opiniami ze to super dużo i ze dzieciak się zmieści zd śpiworkiem i dają plusy są te długość ze niby właśnie jest długa .... to nie wiem hehe ;D

Ja to już sama się gubię jeśli chodzi o wózek, mężu mój to już w ogóle abstrakcja nie wiem ile razy tłumaczyłam mu czym różni się 3w1 od 2w1 i dziś znowu gubił się z tym fotelikiem gdy niedawno rozmawialiśmy
Jakoś tak jak liczę teoretycznie ja i moja siostra miałyśmy 57-58cm mąż też podobnie a tu jednak od października licząc do marca to tak do tych 77cm mało mi się wydało ale doświadczone mamy pisały że wystarczy więc podniosły mnie na duchu bo z męża pomocnik będzie średni na miejscu

Stary 2018-05-21, 09:22   #2633
Suqub
Zakorzenienie

Kurczę to naprawdę ciężko ucelować. Moja gondola miała 80 cm, córkę woziłam w niej jakieś pół roku i powiem wam, że pod koniec, a to już był czerwiec, zajmowała całą. Spojrzałam na zdjęcia i sama się nie spodziewałam że aż tak wyszło.

Stary 2018-05-21, 09:30   #2634
izaa29
Zakorzenienie

I tego właśnie się boje, gdyż mąż niby długościowo jako noworodek podobnie ale mały klocek był 4700 ważył. A tu jednak właśnie śpiworki kocyki dlatego dziś jadę zobaczyć jeszcze ta większą opcje, sprawdziłam w sumie wagowo podobnie koła też ma pompowane skrętne także w sieci wygląda fajnie

Stary 2018-05-21, 09:33   #2635
chupacabra88
Zadomowienie

Ja mam teraz malutka gondole i nic na to nie poradzę bo w podwójnych wózkach to raczej mniejsze robią. Najwyżej będę nosić w chuście na początku wiosny

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-21, 09:49   #2636
lykki
Zadomowienie

Ja chce zwrocic uwaze na to jakie są kola(czy pompowane czy nie, skretne, amortyzacja), wielkosc gondoli, czy spacerowka sklada sie ze stelazem i czy jest obustronna, czy siedzisko jest kubelkowe czy nie, jaka jest waga wozka, czy spacerowke mozna rozlozyc na plasko. To chyba wszystko, chociaż to moj pierwszy wózek i czuje sie ciemna w tym temacie jeszcze podoba mi sie cybex balios s i bebetto holland, ten vulcano w jednolitym kolorze tez wydaje sie spoko, bo chyba mniejszy od holland (ten sie taki duży wydaje).

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 10:58   #2637
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Ja chce zwrocic uwaze na to jakie są kola(czy pompowane czy nie, skretne, amortyzacja), wielkosc gondoli, czy spacerowka sklada sie ze stelazem i czy jest obustronna, czy siedzisko jest kubelkowe czy nie, jaka jest waga wozka, czy spacerowke mozna rozlozyc na plasko. To chyba wszystko, chociaż to moj pierwszy wózek i czuje sie ciemna w tym temacie jeszcze podoba mi sie cybex balios s i bebetto holland, ten vulcano w jednolitym kolorze tez wydaje sie spoko, bo chyba mniejszy od holland (ten sie taki duży wydaje).

To ja chyba jako jedyna nadal sie wylamuje i ciagle mi sie podoba ten maxi cosi nova
Sprawdzilam to wszystko co wymienilas i spelnia kazdy punkt
Musze go zobaczyc na zywo czy tez bedzie mi sie podobac bo tak na zdjeciach owszem ale wazne jest wrazenie na zywo
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 11:13   #2638
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
To ja chyba jako jedyna nadal sie wylamuje i ciagle mi sie podoba ten maxi cosi nova

Sprawdzilam to wszystko co wymienilas i spelnia kazdy punkt

Musze go zobaczyc na zywo czy tez bedzie mi sie podobac bo tak na zdjeciach owszem ale wazne jest wrazenie na zywo

Nova jest śliczna ! Widziałam ostatnio na ulicy cudo ❤️ dla mnie po prostu ciut za droga. Brałam pod uwagę za to Stellę, ale dla mnie wydawała się zbyt duża, zbyt toporna. Na pewno jeszcze dzisiaj spojrzę na wózeczki bo jadę do galerii a tam akurat salon maxi cosi

PEDAGOG

Stary 2018-05-21, 11:35   #2639
So_close
Jedi

Ja to głównie patrze na wagę i łatwość składanka wózka. Nawet wygląd jest dla mnie drugorzedny No ale mieszkam w dość dużym mieście i bardzo często będę wózek przewozić autem.

So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 11:36   #2640
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Ja to głównie patrze na wagę i łatwość składanka wózka. Nawet wygląd jest dla mnie drugorzedny No ale mieszkam w dość dużym mieście i bardzo często będę wózek przewozić autem.

Właśnie każdy na inne rzeczy zwraca uwagę , dobrze ze tych wózków tyle jest , każdy znajdzie coś dla siebie ;D

Ja dziś oficjalnie skończyłam listę wyprawkowa, idzie do druku i ląduje na lodowce !

PEDAGOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości