Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-04, 11:23   #2611
uno_deluxe
Rozeznanie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Malinka, mnie tydzień temu piersi dosłownie spuchły, sutków dotknąć nie mogłam.. zawsze przed okresem bolą mnie piersi, ale tym razem inaczej to wyglądało. Podbrzusze też bolało, plus uczucie „bulgotania” w jajnikach... w poniedziałek zaczęło się plamienie, wczoraj okres... ciało zaczęło świrować od kiedy zaczęły się starania
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 11:51   #2612
Ryksa
Rozeznanie

A ja nie mialam zadnego pms teraz, nic!! I jiz prawie uwierzylam, ze udalo nam sie pod koniec cyklu a jednak malpa przyszla.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 20:06   #2613
MoszKa88
Wtajemniczenie

Dobry wieczór Dziewczyny
ja dziś popołudniu wróciłam od rodziny TZta, bylismy tam cały weeknd. Pogoda cudowna. Wietrznie ale ciepło, podchodziliśmy po lesie, psy wybiegane, impreza zaliczona a dziś teraz odpoczywamy. Nadrobiłam Was, a zaraz do kilku wypowiedzi się odniosę. Jeśli chodzi o nasze starania to w dniach płodnych był cały zawrotnym raz, ale przez ostatnie wyniki i to co powiedział diabetolog wiem, że nie ma się co na ten cykl nastawiac, więc głowa lekka .
Cytat:
Napisane przez safie Pokaż wiadomość
A ja w tym cyklu schowałam kalendarz, nie liczę dni, nie obstawiam kiedy ma być owu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
My podobnie, i czuje ulgę . Był seks bez analizowania tylko przyjemność i dzięki temu ten cykl jest super
Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Możesz spróbować mierzyć po prostu po przebudzeniu, niezależnie od godziny. U części kobiet daje to całkiem czytelny obraz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ooo widzisz, dzięki za tipa . Najwiekszy problem mam w weekendy, bo po tygodniu musze odespać przynajmniej do 8 i myślałam, że te pomiary już się nie liczą, a jednak coś tam i z nich można wyczytać
Cytat:
No i jest o kreskę niżej , więc dziś odpuszczam.

Wiem, że starania jeszcze nie rozpoczęliscie, ale przykro mi
Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
U mnie też biało. Przed nami 7 cykl starań. Robię badania w tym cyklu i w połowie mam wizytę u gina. Zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego.

Przykro mi mam nadzieję, że wizyta u gina coś Wam powie więcej niż 'wszystko jest ok, proszę się starac'...
Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś przed terminem @ robiła test owu, tak żeby zobaczyć co wyjdzie? Nie wiem czy iść po ciążowy i zrobić jutro rano czy jak... W życiu nie miałam takiej krechy, zawsze te owu jakieś takie blade a tu... Miałam sie nie nakręcać, więc może Wy mnie sprowadzicie na ziemię Cykle mam mega regularne, dziś jest 9-10dpo... Załącznik 7729061

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Czasem dziewczynom w ciąży testy owu wychodziły pozytywnie. Zrób jutro test ciazowy trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
No różne są opinie... Ja po moich ostatnich doświadczeniach jednak mimo wszystko odradzam testowanie tyle dni przed @

PS u mnie chyba (w koncu) skończyło się to upierdliwe plamienie w 14dc. Dzisiaj już 17dc i nic Jeśli chodzi o starania to nie było w tym miesiącu nic spektakularnego, tylko raz w 12 i raz w 14dc. Niestety nie wiem kiedy dokładnie była ta owu, bo nie czułam bólu żadnego (w 12dc gin potwierdził pęcherzyk 18mm). Także na nic nie liczę, raczej czekam na okres teraz

Zaraz się zbieramy do lasu na poszukiwanie kasztanow, ale pogoda u nas w kratkę. Wczoraj ciepło i pięknie a w nocy tak wiało i lało i wieje do teraz że łeb urywa. Ale mimo wszystko dobrze jest wyjść na świeże powietrze . Miłej niedzieli wam życzę

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Cieszę się bardzo Kochana, że plemienia się skończyły jak nie w tym cyklu to w kolejnym jest szansa. Bardzo Wam kibicuje
Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej kobitki nie odzywam się za często bo mam ostatnio jakiś natłok myśli i wszystko mi buduje w głowie i nie chce wam smęcić ... raz mam że napewno się udało a zaraz że napewno du₩@&#a... dziś mam 29dc a od 22dc bolą piersi tak na dole i na wysokosci sutkow testy owu pozytywne od 20dc. Cykle nieregularne więc kij wie. W czwartek 26dc miałam ból na dole podbrzusza taki jakby mi ktoś igły wbijał. Ostry,kłujacy aż się zgielam w pół.
Przed # piersi bolaly nie zawsze tak średnio tydzień przed @ a teraz to już nie wiem czego mogę się spodziewac...

Smęc nam tutaj, w końcu od tego jesteśmy żeby sobie pomagać i się wspierać ten rollercoaster miewa każda z nas trzymam bardzo mocno kciuki, żeby się Wam udało
Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
Malinka, mnie tydzień temu piersi dosłownie spuchły, sutków dotknąć nie mogłam.. zawsze przed okresem bolą mnie piersi, ale tym razem inaczej to wyglądało. Podbrzusze też bolało, plus uczucie „bulgotania” w jajnikach... w poniedziałek zaczęło się plamienie, wczoraj okres... ciało zaczęło świrować od kiedy zaczęły się starania
Może niekoniecznie ciało świrować, a coś było na rzeczy ale się nie rozwinęło? Jakby nie było, życzę żeby się Wam niedługo udało

My dajemy sobie 3 miesiące na poprawę moich wynikow, więc do grudnia seksy będą dla przyjemnosci, bez planowania i kalendarzyka. W grudniu, bądź styczniu zaczniemy ponownie się starać . Z jednej strony jest mi smutno, że znowu trzeba czekać (na weekend miałam kontakt z rozkoszna roczna dziewczynka, i kiedy się z nią bawiłam moja macica wręcz krzyczała, że też taka chceee), a z drugiej czyje spokój, bo ewentualna przeszkoda została zdiagnozowana, i tylko trzeba się przyłożyć i będzie dobrze trochę mnie to na duszy podnosi .

Udanego wieczoru Kochane staraczki

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 20:21   #2614
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Wiem, że starania jeszcze nie rozpoczęliscie, ale przykro mi
W sumie niczego się po tym cyklu nie spodziewałam Jedynie o tyle mi szkoda, że we wcześniejszej wersji to miał być początek starań. Ale, jeśli dobrze pójdzie, to jeszcze tylko dwa cykle poczekam.
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 20:47   #2615
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie niczego się po tym cyklu nie spodziewałam Jedynie o tyle mi szkoda, że we wcześniejszej wersji to miał być początek starań. Ale, jeśli dobrze pójdzie, to jeszcze tylko dwa cykle poczekam.
Dwa cykle, szybko mina a potem ogień

Stary 2020-10-05, 07:11   #2616
sherlook
Zadomowienie

U mnie dziś humor lepszy. Jutro zrobię komplet badań potem przed owu wizyta i zobaczymy co będzie. To dobry ginekolog, więc raczej mnie nie oleje.

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2020-10-05 o 07:12
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 07:11   #2617
Kruszyna89
Zadomowienie

Dzień dobry jak po weekendzie? U nas na pełnych obrotach, ale podczytuje. Powodzenia w nowych cyklach ja też czekam. Już mnie piersi wieczorem zaczely boleć, tak jak zawsze xnic inaczej więc wsumie nawet wkrętek nie mam, o dziwo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-05, 07:36   #2618
MoszKa88
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
U mnie dziś humor lepszy. Jutro zrobię komplet badań potem przed owu wizyta i zobaczymy co będzie. To dobry ginekolog, więc raczej mnie nie oleje.

Trzymam kciuki za wyniki badań i wizytę u gina
Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry jak po weekendzie? U nas na pełnych obrotach, ale podczytuje. Powodzenia w nowych cyklach ja też czekam. Już mnie piersi wieczorem zaczely boleć, tak jak zawsze xnic inaczej więc wsumie nawet wkrętek nie mam, o dziwo

Wkręcę może i nie bedzie, ale cisza nie wykluczona

Wiecie co Dziewczyny, ja dziś musiałam zajrzeć do aplikacji, bo kompletnie nie miałam pojęcia, który to dziś dzień cyklu! cudowne uczucie .
Wczoraj wieczorem wzięłam pierwsza dawke lekow na IO, i dziś wstałam pierwszy raz od kilku tygodni z energia! Cuda, panie, cuda. Nie czuje sie jakby mi ktoś energię wyssał, tylko czuje sie wypoczęta i moj mozg również (nawet kawy na pobudzenie nie potrzebowalam). Z minusów, ganiam do toalety...
Udanego poniedziałku

Stary 2020-10-05, 08:01   #2619
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Trzymam kciuki za wyniki badań i wizytę u gina Wkręcę może i nie bedzie, ale cisza nie wykluczona

Wiecie co Dziewczyny, ja dziś musiałam zajrzeć do aplikacji, bo kompletnie nie miałam pojęcia, który to dziś dzień cyklu! cudowne uczucie .
Wczoraj wieczorem wzięłam pierwsza dawke lekow na IO, i dziś wstałam pierwszy raz od kilku tygodni z energia! Cuda, panie, cuda. Nie czuje sie jakby mi ktoś energię wyssał, tylko czuje sie wypoczęta i moj mozg również (nawet kawy na pobudzenie nie potrzebowalam). Z minusów, ganiam do toalety...
Udanego poniedziałku

Super, że tak szybko działa! Kurde, a mi dzisiaj tak ciężko było wstać, masakra, chodziłam po omacku bo oczu nie potrafiłam otworzyć.
Z ciężkich rzeczy wczoraj były ostatnie sexy... TZ w sobotę jedzie na badanie spermy i zero sexu nie żebym była jakaś nimfomania, ale cały tydzień 🤦☠♀️

Stary 2020-10-05, 08:34   #2620
MoszKa88
Wtajemniczenie

Kruszyna, wybacz miało być "wkrętek może nie, ale ciąża niewykluczona" co ten słownik z rana .

No wiesz, on seksu nie będzie mógł, ale chyba Ciebie zadowolić może w inny sposób

Stary 2020-10-05, 09:25   #2621
Kruszyna89
Zadomowienie

No tak, ale dla mnie to jest takie, nie dokończone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-05, 13:52   #2622
Kruszyna89
Zadomowienie

O joj, co tutaj tak cicho dziś

Stary 2020-10-05, 14:01   #2623
PannaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny pewnie zaciagely polowki do lozka
Stary 2020-10-05, 14:10   #2624
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie zaciagely polowki do lozka
Haha ja to przy tej jesiennej pogodzie starego do wyra zaciągnęłabym żeby mi było ciepło jak śpię

Stary 2020-10-05, 14:20   #2625
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Haha ja to przy tej jesiennej pogodzie starego do wyra zaciągnęłabym żeby mi było ciepło jak śpię
o tak.. żeby ogrzewał stópki
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 14:24   #2626
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _littleone Pokaż wiadomość
o tak.. żeby ogrzewał stópki

Stopy wazne, zeby cieple byly :p macica lubi cieplo
Stary 2020-10-05, 14:42   #2627
Unless
Rozeznanie

u mnie dzisiaj intensywny poniedziałek w pracy.

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 15:19   #2628
Kruszyna89
Zadomowienie

To chyba wszyscy mają taki zalatany dzień 🤦☠♀️ też tak macie, że jesteście przerażeni tym jak zapieprza czas, i jak czasu na wszystko brakuje? Nie mamy dzieci a już jest tak ciężko, żeby wszystko pogodzić

Stary 2020-10-05, 15:28   #2629
Johasia28
Zadomowienie

Dziewczyny a tak pytając prosto z mostu - przy staraniach w dni płodne jaką stosujecie częstotliwość zbliżeń? Dużo się niby mówi, że skutecznie powinno być co dwa dni ale już parę razy trafiłam na jakieś artykuły, że to już obalone, że młodsze plemniki są jakieś gorsze czy coś U mnie owulacja powinna być w czwartek i nie wiem czy tym razem nie pokusić się codzienne starania

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-05, 15:40   #2630
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak pytając prosto z mostu - przy staraniach w dni płodne jaką stosujecie częstotliwość zbliżeń? Dużo się niby mówi, że skutecznie powinno być co dwa dni ale już parę razy trafiłam na jakieś artykuły, że to już obalone, że młodsze plemniki są jakieś gorsze czy coś U mnie owulacja powinna być w czwartek i nie wiem czy tym razem nie pokusić się codzienne starania

Ja już stosowałam wszystkie techniki i żadna nic nie dała. Co drugi dzień, codzienne, co trzeci, co drugi i podczas owu dwa razy dziennie więc nie pomogę A tak szczerze, jak ma się udać to się uda nawet jak będzie raz w miesiącu i się idealnie trafi w dzień

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:31   #2631
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Ja już stosowałam wszystkie techniki i żadna nic nie dała. Co drugi dzień, codzienne, co trzeci, co drugi i podczas owu dwa razy dziennie więc nie pomogę A tak szczerze, jak ma się udać to się uda nawet jak będzie raz w miesiącu i się idealnie trafi w dzień

No właśnie tylko weź tu człowieku traf Ja mierze temp więc widzę kiedy jest owu teoretycznie ale no ostatnio właśnie kminilam co jeśli seksy były dajmy na to w poniedziałek, we wtorek jest skok temp a następne by miały być w środę, to w tą środę już może być po ptokach Kurde jakoś przed pierwszą ciąża spokojniej do tych wyliczeń podchodziłam

Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:39   #2632
Unless
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie. Jedni sie starają a wszysykie możliwe sposoby a inni raz a dobrze jeśli ma być to będzie, nasza Karo jest tego najlepszym przykładem

A ja zauważyłam właśnie u siebie takie coś dziwne, nawet nie można tego nazwać plamieniem bo tylko na papierze zostaje ślad. Taki przeźroczysty ale zanieczyszczony z taką minimalną nitką/kroplą czerwieni. 9dpo. Czy to może być implantacja? Poprzednio raczej nie miałam czegoś takiego więc sama nie wiem co myśleć

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 18:43   #2633
uno_deluxe
Rozeznanie

Johasia, codziennie, nawet po dwa razy
Stary 2020-10-05, 18:45   #2634
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
Dokładnie. Jedni sie starają a wszysykie możliwe sposoby a inni raz a dobrze jeśli ma być to będzie, nasza Karo jest tego najlepszym przykładem

A ja zauważyłam właśnie u siebie takie coś dziwne, nawet nie można tego nazwać plamieniem bo tylko na papierze zostaje ślad. Taki przeźroczysty ale zanieczyszczony z taką minimalną nitką/kroplą czerwieni. 9dpo. Czy to może być implantacja? Poprzednio raczej nie miałam czegoś takiego więc sama nie wiem co myśleć

Pewnie, że to może być implantacja ☺

Stary 2020-10-05, 18:48   #2635
uno_deluxe
Rozeznanie

Unless, to może być implementacja, ale taki objaw ma max 30% kobiet tylko.
Stary 2020-10-05, 19:18   #2636
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość

U mnie było co 2 dzień (zadziałało ). Być może lepiej codziennie, ale ja nie mam aż takiego turbo libido, a pragmatycznie do seksu nie chciałam podchodzić
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 20:30   #2637
MoszKa88
Wtajemniczenie

U mnie w pierwszej ciąży byl złoty strzał najwidoczniej w okolicach owu nie sprawdzalam dni płodnych, nie mierzyłam temp, totalny luz i spontan ale wtedy nie miałam IO

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-05, 20:52   #2638
maaalinowaaa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Podczytuje Was,ale na razie jakoś nie mam weny do pisania. Czuję, że muszę nabrać do tego wszystkiego dystansu. Ten cykl spisuję na straty,bo niby mam podwyższoną prolaktynę i spokojnie czekam aż będę mogła powtórzyć badania.

Stary 2020-10-05, 20:59   #2639
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
U mnie w pierwszej ciąży byl złoty strzał najwidoczniej w okolicach owu nie sprawdzalam dni płodnych, nie mierzyłam temp, totalny luz i spontan ale wtedy nie miałam IO

oo u mnie też w pierwszej był złoty - i to bardzo, bo po raz pierwszy nie użyliśmy zabezpieczenia, na wycieczce, podpici i weseli - raz nas tak podkusiło, potem już nie ryzykowaliśmy ale wystarczył taki jeden raz.
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 21:08   #2640
MoszKa88
Wtajemniczenie

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88184236]oo u mnie też w pierwszej był złoty - i to bardzo, bo po raz pierwszy nie użyliśmy zabezpieczenia, na wycieczce, podpici i weseli - raz nas tak podkusiło, potem już nie ryzykowaliśmy ale wystarczył taki jeden raz.[/QUOTE]No i tak jest najlepiej ☺☺
Po ciuchu liczę, że jak leki zadziałają to też nam będzie dany takie spontan i pyknie . Nadzieja umiera ostatnia
A na razie cieszę się z tego, że ten cykl odpuściliśmy, głowa odpoczywa i od razu mam jakiś lepszy nastrój ☺.
Tylko biegunka mnie trochę męczy po lekach :/ mam nadzieję, że organizm szybko się przyzwyczai

Edytowane przez MoszKa88
Czas edycji: 2020-10-05 o 21:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości