Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 16:57   #2611
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Fajny ten Glam Shine. Ile kosztował?
20,99 zł dziś trafiłam na ten, co ma Isa w R. przy Chmielnej, były wszystkie kolory z serii Fresh
Cytat:
Napisane przez isa666
Na szczęście wyrobiłam się z tym w niecałą godzinę, więc luz

Żele mnie uwiodły odkąd nosek napisała o tym różanym Wczoraj myłam się waniliowym i jestem zachwycona. Nie jest to taka jadalna wanilia, raczej przełamana jakąś perfumowo-gorzkawą nutką, więc zapach nie jest mdły

Cieszę się, że na stażu Ci sie podoba
i tak uważam, że nie powinni tak robić, jesteś dla nich za dobra

ja ten różany też lubię, dobrze odpręża
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Nie mam czasu pisac PW, więc napisze tutaj: Organzza, Karolina, dziękuję za przelewy Lakiery przyszły całe i zdrowe Dawno nie widziałam tylu różowych i czerwonych lakierów w jednej paczce Wydaje mi się, że tym razem nic nie pomylili
cieszę się bardzo

to kiedy spotkanie? macie czas w tym lub przyszłym tygodniu?
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kochanie: jeszcze nie wiem jak bo to 16 jestem w pracy
Umówiłam się na 16.30 Jeśli zdążę, to chcę iść do salonu i sprawdzić, jak by się komponował z suknią. Mam też przy sobie buty i kolczyki
Jeśli uda mi sie zrobić dobre zdjecia (jakoś nie umiem robić zdjeć makijazy ) to pokażę
też jestem ciekawa jak wyjdzie makijaż

ostatnio trafiłam na wizażu na ślubne zdjęcia - trochę inne niż zwykle się ogląda, spodobała mi się taka lekka "wariacja na temat" http://multimediastudio.com.pl/janas...aulina-i-radek - w zakładce "kategoria" można obejrzeć więcej par

Isa, współczuję użądlenia
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 18:36   #2612
Hosenka*
Zakorzenienie

Wróciłam po próbnym ... dobrze, że miałam okulary przeciwsłoneczne - mimo deszczu musiałam je ubrac ...

Chciałam makijaz granatowo-szary, a pomalowała mnie na niebiesko-różowo, ze srebrnymi akcentami i jakby tego było mało to cienie mają mega brokat Wygladam jak z targu ... Zamiast cienie wyciagnać w bok, to wymalowała mnie prawie po same brwi ... Oczy mam jeszcze mniejsze niż bez makijazu. Granicy między różowym a niebieskim nawet nie skomentuję ... prawie w lini prostej.

Chyab się sama jednak pomaluję ....

Organzza: bardzo się ciesze, że od paru lat królują tego typu zdjęcia, a nie u fotografa, na wymalowanych tłach.

Mój kolega miał sesję na jakiejś budowie, a koleżanka w polu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-08-02 o 18:48
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 19:17   #2613
emememsik
po prostu Em :)

rzyrafka, niestety nie wiem. Byłam dziś w GK i ich nie widziałam, ale też nie rozglądałam się za bardzo.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Piękna ta sesja do której linka podała Organzza. Nawet suknia mi się bardzo podoba, choć ja raczej bym się na taką nie odważyła.
Stary 2011-08-02, 20:27   #2614
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
może coś z tej morelowej serii? woda toaletowa fajnie pachnie, można używać jako mgiełki
fajna jest też winogronowa maseczka nawilżająca miałam też peeling morelowy, ale tu bez rewelacji

ja już drugi tydzień na stażu, na szczęście mam do wyrobienia 20h tygodniowo, mogę je dowolnie rozłożyć i dzięki temu czw i pt mam wolny może uda się przepracować 40h w jednym tygodniu - wtedy miałabym wolny cały kolejny tydzień i moglibyśmy pojechać gdzieś z TŻ tak jak myślałam z językiem bywa ciężko, różnie ma się życie do słuchanek czy rozmówek w szkole/na kursach językowych, gdzie mówi się płynnie, czysto, wyraźnie czasem trudno mi się połapać, o co komuś chodzi
Maseczkę też miałam, fajna była, ale teraz mam pełno saszetek i nie chcę robić zapasów.
Spojrzę na morelę

Fajnie, że możesz tak operować godzinami i 3mam kciuki, żeby wypalił jakiś wyjazd

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
W załączniku te moje. Niestety nie było innych kolorów, a w ogóle to jeszcze trwają wyprzedaże letnich klapek, japonek, sandałków...znaleźć jakieś balerinki bez odkrytych palców było ciężko, a w dodatku rozmiar 36 chyba najszybciej się rozchodzi Ale w sumie jesienne kolekcje jeszcze nie weszły, więc może ja się nieco pospieszyłam

Nie pamiętam ceny GS, ale teraz jest jakaś promocja w R. na kosmetyki L`Oreala

Na szczęście wyrobiłam się z tym w niecałą godzinę, więc luz

Fajne, muszę na żywo zobaczyć. No ja właśnie 36

Cytat:
Ja lubię ich krem stóp (odżywiający czy jakoś tak), krem do rąk "na zimę"... żele są całkiem fajne i ostatnio bardzo lubię ich szampony, te w zielonych butelkach - sa bez SLS, nawet silikonów nie mają i pachną ziołowo - używam tego z pokrzywą (pachnie jak kiełki słonecznika), pieni się nieźle. A w kolejce czeka jeszcze ten z łubinem.

Nie mam czasu pisac PW, więc napisze tutaj: Organzza, Karolina, dziękuję za przelewy Lakiery przyszły całe i zdrowe Dawno nie widziałam tylu różowych i czerwonych lakierów w jednej paczce Wydaje mi się, że tym razem nic nie pomylili
O przypomniałaś mi o tym zielonym szamponie, który chciałam wypróbować

Super, już się nie mogę doczekać

Cytat:

ostatnio trafiłam na wizażu na ślubne zdjęcia - trochę inne niż zwykle się ogląda, spodobała mi się taka lekka "wariacja na temat" http://multimediastudio.com.pl/janas...aulina-i-radek - w zakładce "kategoria" można obejrzeć więcej par
Ja w tym tygodniu raczej nie, ale w następnym oprócz pn jestem wolna Poza tym Estella wtedy wraca a ja mam dla niej żele a ona chyba jakieś kosmetyki dla Bossy to by było akurat spotkanie wymiankowe

Na szczęście dawno już nie widziałam tych sztucznych sesji w studiu w tapetą wodospadu w tle
Mi się bardzo podoba jak tematyka sesji jest związana w jakiś sposób z Parą Młodą. Np znajomi pracują w liniach lotniczych i część zdjęć mieli właśnie na lotnisku. Bardzo fajnie to wyszło

Miałam dziś tragiczny dzień w pracy, jutro będzie jeszcze gorzej

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:57   #2615
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię ich krem stóp (odżywiający czy jakoś tak), krem do rąk "na zimę"... żele są całkiem fajne i ostatnio bardzo lubię ich szampony, te w zielonych butelkach - sa bez SLS, nawet silikonów nie mają i pachną ziołowo - używam tego z pokrzywą (pachnie jak kiełki słonecznika), pieni się nieźle. A w kolejce czeka jeszcze ten z łubinem.
O, szampon zielony też kiedys miałam- masz na myśli taki eko cośtam w jasnozielonej dużej spłaszczonej butli?
żele niby ok, ale jednak to zamknięcie doprowadza mnie do szału :/
Cytat:
Osa mnie użądliła w palec u nogi Włożyłam stopę do kapcia, a ona tam była schowana i nagle jak mnie nie dziabnie...
Zapomniałam napisać, ze wczoraj użyłam masła Bielendy z olejkiem arganowym, jest bardzo treściwe i gęste. Dobre będzie na chłodniejsze dni. Zapach całkiem ładny i intensywny.
Ojejej, pamiętam z dzieciństwa te przygody z butami u babci z pasieką po drugiej stronie podwórka Cebulą smaruj. Albo pietruszką? Jakoś tak w każdym razie

O, jakby Ci się nudziło to sprawdź w Douglasie jak pachnie STYLE J. Sander i powiedz czy Twój nos też wyczuwa bliskie podobieństwo do tego masła
Cytat:
Fajne chociaz na dłuższą metę to rybie oko mnie irytuje. No i przynajmniej o 1 rozmiar za duży gorset wygląda fatalnie- ja rozumiem, że można nie chcieć "wypływać" przy każdym ruchu, no ale żeby się aż topić to też przesada fajny makijaż. I też nie lubię takich mega pozowanych zdjęć, bo generalnie "młodzi wychodzą telenowelowo na nich.
Cytat:
Chciałam makijaz granatowo-szary, a pomalowała mnie na niebiesko-różowo, ze srebrnymi akcentami i jakby tego było mało to cienie mają mega brokat Wygladam jak z targu ... Zamiast cienie wyciagnać w bok, to wymalowała mnie prawie po same brwi ... Oczy mam jeszcze mniejsze niż bez makijazu. Granicy między różowym a niebieskim nawet nie skomentuję ... prawie w lini prostej.
A skąd tę dziewczynę wzięłaś?
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
rzyrafka, niestety nie wiem. Byłam dziś w GK i ich nie widziałam, ale też nie rozglądałam się za bardzo.
dzięki, może mi się uda skoczyć jutro i tu i tu
Cytat:
czyli wcale nie był taki tragiczny

Byłam w Avonie, skończyło się na szczęście tylko na mydle w płynie, nie zapas

Poszperałam jeszcze trochę o aparatach, na amazonie USA mój ideał jest 500 zł tańszy

tymczasem mam juz w rękach Lumixa FP2 nowego tatowego- jest wielkości kasety magnetofonowej i wagi dużej tabliczki czekolady, ma fajny zasuwany obiektyw, malusie przyciski. Tylko ma niską światłosiłę (ale jestem mądra po przewertowaniu kilkudziesięciu tabelek z cyframi ) i brak trybów ekspozycji, z którymi się chciałam pobawić. W każdym razie na tamtem Lumix LX5 tak się już napaliłam, że nawet kupię go sobie sama za pierwsze zarobione pieniądze (jeśli to nastąpi w tym roku, odpukać)
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 06:44   #2616
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Chyab się sama jednak pomaluję ....

To faktycznie brzmi jak jakiś koszmar!
Hosenko myślę, że sama sobie lepszy makijaż zrobisz na pewno, w końcu masz talent do malowania oczek

Też mi się podobają takie inne sesje zdjęciowe: z przygotowań do ślubu, jak panna młoda się szykuje itd. Mojej koleżanki kuzynka jej zrobiła właśnie taką sesję i wyglądała o wiele lepiej niż późniejsza ustawiana przez fotografa

Cytat:
Fajne, muszę na żywo zobaczyć. No ja właśnie 36

Taaa, to nieszczęsne 36 zawsze najtrudniej znaleźć

Może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ojejej, pamiętam z dzieciństwa te przygody z butami u babci z pasieką po drugiej stronie podwórka Cebulą smaruj. Albo pietruszką? Jakoś tak w każdym razie

O, jakby Ci się nudziło to sprawdź w Douglasie jak pachnie STYLE J. Sander i powiedz czy Twój nos też wyczuwa bliskie podobieństwo do tego masła

W każdym razie na tamtem Lumix LX5 tak się już napaliłam, że nawet kupię go sobie sama za pierwsze zarobione pieniądze (jeśli to nastąpi w tym roku, odpukać)
Cebulą się smaruje Na szczęście tata mnie cebulą poratował, bo ja nie byłam w stanie nawet kroku zrobić. Paluch spuchł i bolał jeszcze trochę do wieczora.

Jak nie zapomnę to sprawdzę

To musisz chyba zacisnąć pasa na kosmetyki i zbierać na aparat. Ale jak się oszczędza na coś o czym się marzy to jakoś łatwiej to przychodzi
Stary 2011-08-03, 09:08   #2617
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
cieszę się bardzo

Mi tak jak Karolinie bardziej pasuje przyszły tydzień

My też nie mamy zdjęć ze studia - robiliśmy je na starym mieście, na naszej uczelni i w ogrodzie botanicznym, całkiem standardowo
Cytat:
Wróciłam po próbnym ... dobrze, że miałam okulary przeciwsłoneczne - mimo deszczu musiałam je ubrac ...
O rety, ja aż tak załamana po próbnym nie byłam Za to próbna fryzura przy pierwszym wietrze się rozpadła...
Cytat:
Na szczęście dawno już nie widziałam tych sztucznych sesji w studiu w tapetą wodospadu w tle
Ja całkiem niedawno widziałam - były tragiczne
Cytat:
O, szampon zielony też kiedys miałam- masz na myśli taki eko cośtam w jasnozielonej dużej spłaszczonej butli?
żele niby ok, ale jednak to zamknięcie doprowadza mnie do szału :/
[...]
W każdym razie na tamtem Lumix LX5 tak się już napaliłam, że nawet kupię go sobie sama za pierwsze zarobione pieniądze (jeśli to nastąpi w tym roku, odpukać)
A nie, tego nie miałam Chodzi mi o te z serii: http://www.yves-rocher.com.pl/wlosy/...egnacja_wlosow
Chociaż wczoraj użyłam tego z pokrzywą i TŻ stwierdził, że ten szampon ma zapach suchych liści

Na pewno się uda

Zapomniałam wczoraj się przyznać W poniedziałek musiałam jechać do miasta pod Warszawą i przy okazji wstąpiłam tam do Natury (kupiłam puder rozświetlający Catrice z kolekcji wonderland i lakier Candy Apple coloramy) i do małej drogerii, w której były lakiery firm, których nigdzie nie widzę w Warszawie w takiej ilości: różne bell, w tym większość z air flow, Paese i Virtual. A i tak w końcu kupiłam Bell, bo bardzo spodobał mi się fiolet

Też mam w pracy ciężkie dni, w dodatku nie wiem, kiedy się skończą, bo końca nie widać

Za to dziś wieczorem jedziemy do Ikei... Do kina samochodowego Grają Incepcję, nie widziałam tego filmu... no i nigdy nie byłam w takim kinie
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:00   #2618
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że możesz tak operować godzinami i 3mam kciuki, żeby wypalił jakiś wyjazd
dziś rozmawiałam z szefem i zgodził się na ten wolny tydzień, teraz pozostaje coś znaleźć
Cytat:
Mi tak jak Karolinie bardziej pasuje przyszły tydzień

My też nie mamy zdjęć ze studia - robiliśmy je na starym mieście, na naszej uczelni i w ogrodzie botanicznym, całkiem standardowo

Za to dziś wieczorem jedziemy do Ikei... Do kina samochodowego Grają Incepcję, nie widziałam tego filmu... no i nigdy nie byłam w takim kinie
niech będzie przyszły

pomysł z uczelnią świetny (to zdjęcie, które widziałam też)

mój TŻ i nasi znajomi byli zachwyceni tym filmem, cały czas po wyjściu z kina to był temat numer 1 na pewno gdyby Ikea nie była tak daleko to też by się wybrali mnie się aż tak nie podobał, ale ja nie gustuję w takich, niemniej trochę można się w trakcie i po nagłówkować

moje ostatnie nabytki balsam Diora to prezent, sama bym się na coś takiego chyba nie skusiła przynajmniej nie za regularną cenę
a lakier to Strawberry Sorbet, na paznokciu bardzo podobny do Bella 438 tylko Bell ma niebieskie drobinki, a Essie różowe i widoczne z baaaardzo bliska - dlatego nie wiem czy ze mną zostanie, nie lubię jak coś mi się dubluje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (42,1 KB, 35 załadowań)
Double with me?
Stary 2011-08-03, 20:05   #2619
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
To musisz chyba zacisnąć pasa na kosmetyki i zbierać na aparat. Ale jak się oszczędza na coś o czym się marzy to jakoś łatwiej to przychodzi
To nawet nie będzie kwestia oszczędzenia tylko w ogóle posiadania takiej ilości pieniędzy
Cytat:
A nie, tego nie miałam Chodzi mi o te z serii: http://www.yves-rocher.com.pl/wlosy/...egnacja_wlosow
Chociaż wczoraj użyłam tego z pokrzywą i TŻ stwierdził, że ten szampon ma zapach suchych liści

Zapomniałam wczoraj się przyznać W poniedziałek musiałam jechać do miasta pod Warszawą i przy okazji wstąpiłam tam do Natury (kupiłam puder rozświetlający Catrice z kolekcji wonderland i lakier Candy Apple coloramy) i do małej drogerii, w której były lakiery firm, których nigdzie nie widzę w Warszawie w takiej ilości: różne bell, w tym większość z air flow, Paese i Virtual. A i tak w końcu kupiłam Bell, bo bardzo spodobał mi się fiolet

A, to tych nie używałam

Ja tez się muszę przyznać- własnie przytargałam lakier Paese ciemnozielony, śliczny jest ciemniejszy i chłodniejszy niż Catrice Run Forest Run- ten jest taki "bożonarodzeniowy" a Paese taki bardziej stylowy

Widziałam to w kinie a ostatnio z siostrą na laptopie- wciągające, aczkolwiek cała historia za bardzo naciągana i się trochę kupy nie trzyma.
Cytat:
moje ostatnie nabytki balsam Diora to prezent, sama bym się na coś takiego chyba nie skusiła przynajmniej nie za regularną cenę
a lakier to Strawberry Sorbet, na paznokciu bardzo podobny do Bella 438 tylko Bell ma niebieskie drobinki, a Essie różowe i widoczne z baaaardzo bliska - dlatego nie wiem czy ze mną zostanie, nie lubię jak coś mi się dubluje
Też nie lubie dublowania i ostatnio zaczynam miec problem z przypomnieniem sobie czy dany odcień już posiadam w kolekcji lakierów

I byłam w kinie na "Moskwa, Belgia"- na takie komedie romantyczne mogłabym chodzić codziennie, wszystkie badziewia walentynkowe mogą się schować!
Stary 2011-08-03, 20:52   #2620
emememsik
po prostu Em :)

Ja byłam na Incepcji dwa razy w kinie, bardzo mi się podobało. Ale potrzebowałam tego drugiego razu, żeby wszystko ogarnąć.
Stary 2011-08-03, 21:55   #2621
karolina1985
Zakorzenienie

Nina ja zawsze wszelkie róże i czerwienie przygarnę, więc gdybyś się pozbywała to daj znać, dogadamy się

Izka pokaż parę zdjęć z pleneru
Całkiem zapomniałam o tym kinie samochodowym, też się chciałam wybrać

W pracy było tak jak się spodziewałam Potem jeszcze byłam na badaniu opinii publicznej i wróciłam do domu o 22iej o jednej kanapce
Na osłodę wstąpiłam do Sephory, bo szukam jakiejś inspiracji perfumowej.
Wąchałam jakąś nowość Jimmy Choo. Czy to jakaś inspiracja Flowerbombką?Bo i flakon prawie identyczny i zapach jakiś podobny

I zużyłam żel pod prysznic

Stary 2011-08-04, 06:46   #2622
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Super nabytki
Jak Ci się podoba Glam Shine?

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja byłam na Incepcji dwa razy w kinie, bardzo mi się podobało. Ale potrzebowałam tego drugiego razu, żeby wszystko ogarnąć.
A ja Incepcji jeszcze ani raz nie widziałam W ogóle nie pamiętam kiedy obejrzałam jakiś kinowy hit, chyba ostatnim był Avatar. A jeszcze prawie cała saga Harrego Pottera na mnie czeka, bo od części "Zakon Feniksa" nie widziałam co jest dalej.

Cytat:
Wąchałam jakąś nowość Jimmy Choo. Czy to jakaś inspiracja Flowerbombką?Bo i flakon prawie identyczny i zapach jakiś podobny
Ja go nie wąchałam, ale jak zobaczyłam flakonik odniosłam identyczne wrażenie.
Flowerbombki są dla mnie za słodkie, więc jeśli ten zapach jest podobny to raczej nie będę się z nim zapoznawać

EDIT: Otworzyłam dziś wreszcie emulsję SPF 30 Cleanance Avene. Na pierwszy rzut oka bieli chyba bardziej niż emulsja SPF 50

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-08-04 o 06:48
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:26   #2623
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
pomysł z uczelnią świetny (to zdjęcie, które widziałam też)

mój TŻ i nasi znajomi byli zachwyceni tym filmem, cały czas po wyjściu z kina to był temat numer 1 na pewno gdyby Ikea nie była tak daleko to też by się wybrali mnie się aż tak nie podobał, ale ja nie gustuję w takich, niemniej trochę można się w trakcie i po nagłówkować
Dziękuję Nasza uczelnia jest tak piękna, że trudno by było ją pominąć

W końcu tam pojechaliśmy... i wróciliśmy do domu:/ Wszystko byłoby fajnie, ale w momencie jak zaczął się film jakiś baran zaparkował tuż przed nami, w miejscu gdzie nie wolno parkować, w dodatku wysokim samochodem Oczywiście już nie było miejsc, żeby się przestawić. Nawet nie chciało nam się kłócić, więc pojechaliśmy do domu, obejrzeliśmy jeden odcinek serialu (strasznie nas wciągnęło "jak poznałem waszą matkę") i poszliśmy wcześnie spać Ale jak tylko wróciłam to "zdobyłam" Incepcję i pewnie dziś obejrzymy
A do kina samochodowego następnym razem pojedziemy godzinę wcześniej, zaparkujemy tak, żeby nikt nie mógł już nam przeszkodzić i pójdziemy najpierw na zakupy

Śliczne zakupy, takie różowe Kusicie tymi błyszczykami l'oreala
Cytat:
I byłam w kinie na "Moskwa, Belgia"- na takie komedie romantyczne mogłabym chodzić codziennie, wszystkie badziewia walentynkowe mogą się schować!
O, muszę zapamiętać, też nie lubię walentynkowych tworów
Cytat:
Izka pokaż parę zdjęć z pleneru
Całkiem zapomniałam o tym kinie samochodowym, też się chciałam wybrać

W pracy było tak jak się spodziewałam Potem jeszcze byłam na badaniu opinii publicznej i wróciłam do domu o 22iej o jednej kanapce
Pokażę, postaram się dzisiaj wieczorem, dobrze? Bo tu ich nie mam, albo poszukam na picasie TŻta, to może pokażę wcześniej
Cytat:
W ogóle nie pamiętam kiedy obejrzałam jakiś kinowy hit, chyba ostatnim był Avatar. A jeszcze prawie cała saga Harrego Pottera na mnie czeka, bo od części "Zakon Feniksa" nie widziałam co jest dalej.
Ja ostatnio byłam na Piratach z Karaibów, zmotywowała nas duża promocja w multikinie Też mam ochotę obejrzeć ostatnie części Harrego, nawet nie wiem, na której skończyłam

Stary 2011-08-04, 08:19   #2624
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu tam pojechaliśmy... i wróciliśmy do domu:/ Wszystko byłoby fajnie, ale w momencie jak zaczął się film jakiś baran zaparkował tuż przed nami, w miejscu gdzie nie wolno parkować, w dodatku wysokim samochodem
A to chamstwo Karnego kutasa było mu na szybę przykleić

Nasmarowałam się olejkiem i idę na słoneczko niedługo. Nad morzem się nie opaliłam, to teraz muszę opaleniznę nadrobić

EDIT: Był pan paczkonosz i przyniósł moją 50-ml Ricci Ricci. Zakochałam się w tym zapachu
Dostałam też próbkę TM Angel La rose.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-08-04 o 09:31
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:43   #2625
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
A to chamstwo Karnego kutasa było mu na szybę przykleić

Nasmarowałam się olejkiem i idę na słoneczko niedługo. Nad morzem się nie opaliłam, to teraz muszę opaleniznę nadrobić

No chamstwo. Ktoś nawet na niego trąbił, ale ten został...

Zazdroszczę urlopu, zwłaszcza jak jest taka ładna pogoda

Jest nowa gazetka SP, chyba kupię tusz maybelline... i kilka innych rzeczy

Stary 2011-08-04, 12:33   #2626
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
I zużyłam żel pod prysznic
a ja szampon, otworzyłam teraz kolagenowy na objętośc Loreala.
Cytat:
Otworzyłam dziś wreszcie emulsję SPF 30 Cleanance Avene. Na pierwszy rzut oka bieli chyba bardziej niż emulsja SPF 50
Dla mnie idealny jest ten filterek Synchroline
Cytat:
W końcu tam pojechaliśmy... i wróciliśmy do domu:/ Wszystko byłoby fajnie, ale w momencie jak zaczął się film jakiś baran zaparkował tuż przed nami, w miejscu gdzie nie wolno parkować, w dodatku wysokim samochodem Oczywiście już nie było miejsc, żeby się przestawić. Nawet nie chciało nam się kłócić, więc pojechaliśmy do domu

O, muszę zapamiętać, też nie lubię walentynkowych tworów

Ja ostatnio byłam na Piratach z Karaibów, zmotywowała nas duża promocja w multikinie Też mam ochotę obejrzeć ostatnie części Harrego, nawet nie wiem, na której skończyłam
Ja ostatnio nie toleruję głupoty kierowców i jak tylko się da to kulturalnie uświadamiam. A na takiego buraka to trzeba było ochronę obiektu wezwać może?

ja też nie znoszę. Dziś idę znów do tego kina, jak się uda to na 2 filmy "80 dni" i "między nami".
Na HP nie mam żadnego ciśnienia- cośtam kiedyś ogladałam ale żeby mnie to jakoś wciągnęło to nie powiem.
Cytat:
Wczoraj obejrzałam z linków po stronie, duużo rzeczy kusi

Maluję wreszcie pazurki, wypróbuję aż 3 nowe lakiery
Stary 2011-08-04, 12:41   #2627
isa666
Zakorzenienie

Ale mi dogrzało Uwielbiam taką pogodę, choć niestety mgliste poranki mi powoli zaczynają uświadamiać, że niedługo jesień...

Ricci Ricci tak po dokładniejszym wwąchaniu się przypomina mi nieco Black XS Paco Rabanne, które kiedyś miałam. Mają jakieś podobne cukrowo-kwiatowe nutki
Stary 2011-08-04, 19:49   #2628
rzyrafka
Zakorzenienie

A ja wymarzłam w kinie, ale warto było a potem jeszcze małe rozpieszczanko w postaci bellka AirFlow 707
Stary 2011-08-05, 10:07   #2629
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio nie toleruję głupoty kierowców i jak tylko się da to kulturalnie uświadamiam. A na takiego buraka to trzeba było ochronę obiektu wezwać może?
Jakaś dziewczyna mu wcześniej zwracała uwagę, ktoś trąbił... A że film się zaczął, to nie chciało nam się szukać ochrony (choć nie wiem, czy w ogóle parking Ikei ma jakąś ochronę w nocy). Gdyby to było przed rozpoczęciem filmu to bym się kłóciła

Isa, jeszcze cały sierpień! I jak ciepło teraz, jeszcze duuużo czasu do jesieni

Mam okropną ochotę na zamówienie apteczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 11:13   #2630
isa666
Zakorzenienie

kochanie dla mnie poranne mgły i żniwa (u mnie trwają już od 2-3 dni) to już oznaka schyłku lata, bo jakoś tak od zawsze to czerwiec i lipiec kojarzyły mi sie z pełnią lata, a sierpień właśnie ze zbliżającą się jesienią... Ale dopóki sierpień jest ładny, suchy i upalny to jest super
Wczoraj w dodatku mnie nieźle opaliło, bo po powrocie z nad morza byłam prawie że blada. Dopiero teraz mam ładną opaleniznę

Apropos zakupów - mnie kosmetycznie nic nie kusi jak na razie. Mam wszystko, co mi potrzeba i może jedynie chętnie bym nabyła kilka maseczek w saszetkach, bo dawno się nie maseczkowałam. Co prawda moja twarz nie wymaga teraz specjalnego traktowania, bo jest w dobrej kondycji, ale tak dla relaksu jakąś maseczkę bym chętnie wieczorem zastosowała
Stary 2011-08-05, 11:43   #2631
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
kochanie dla mnie poranne mgły i żniwa (u mnie trwają już od 2-3 dni) to już oznaka schyłku lata, bo jakoś tak od zawsze to czerwiec i lipiec kojarzyły mi sie z pełnią lata, a sierpień właśnie ze zbliżającą się jesienią... Ale dopóki sierpień jest ładny, suchy i upalny to jest super
Wczoraj w dodatku mnie nieźle opaliło, bo po powrocie z nad morza byłam prawie że blada. Dopiero teraz mam ładną opaleniznę

Apropos zakupów - mnie kosmetycznie nic nie kusi jak na razie. Mam wszystko, co mi potrzeba i może jedynie chętnie bym nabyła kilka maseczek w saszetkach, bo dawno się nie maseczkowałam. Co prawda moja twarz nie wymaga teraz specjalnego traktowania, bo jest w dobrej kondycji, ale tak dla relaksu jakąś maseczkę bym chętnie wieczorem zastosowała
Nie jestes jedyna, na Mazurach wg właścicieli pensjonatów sezon trwa do końca lipca, później to już koniec lata jest Ale ja próbuję się oszukać, że to jeszcze długo do jesieni, a jak jest taka piękna pogoda, to łatwo mi się przekonać

Z saszetkowych bardzo lubię daxa rozgrzewającą. Najbardziej mnie relaksuje, trudno ją znaleźć bo przez jakiś czas była wycofana, ale to moja ulubiona

Stary 2011-08-05, 11:54   #2632
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś dziewczyna mu wcześniej zwracała uwagę, ktoś trąbił... A że film się zaczął, to nie chciało nam się szukać ochrony (choć nie wiem, czy w ogóle parking Ikei ma jakąś ochronę w nocy). Gdyby to było przed rozpoczęciem filmu to bym się kłóciła

Isa, jeszcze cały sierpień! I jak ciepło teraz, jeszcze duuużo czasu do jesieni

Mam okropną ochotę na zamówienie apteczne
Ech, grunt, że zawsze jest jakieś wyjście z takiej sytuacji

Ja uwielbiam sierpień i wrzesień gdy są ciepłe- zapach powietrza jest niesamowity

A ja bym dalej kupowała lakiery, ale po wczorajszym Bellku pognałam wpłacić resztę kasy do wpłatomatu, tak mi się trudniej wydaje na pierdoły
Cytat:
Mnie z SP dużo kusi- peelingi SecretSoapStore, SanoFlore (przydałoby się wreszcie wypróbować coś z linii na niedoskonałości), masła FlosLeku

Wypróbowałam wczoraj lakier wysuszający Vipera Focus On- niegłupi, chociaż z utwardzeniem gorzej. Dziś spróbuję na łapkach, bo oczywiście wczoraj zdążyłam tylko stopy
Stary 2011-08-05, 12:27   #2633
isa666
Zakorzenienie

kochanie ja właśnie rzadko używam maseczek saszetkowych, częściej kupuję w tubkach np. z Planet Spa z Avonu, bo te maseczki mi dobrze służą.
Ale chętnie bym teraz zaopatrzyła się w jakieś różne w saszetkach co by trochę potestować
Stary 2011-08-06, 09:08   #2634
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mnie z SP dużo kusi- peelingi SecretSoapStore, SanoFlore (przydałoby się wreszcie wypróbować coś z linii na niedoskonałości), masła FlosLeku
Ja poszłam po krem dla mamy a wyszłam z balsamem mango i marakuja, który ubóstwiam (chociaż teraz mam ten z opuncją i białą herbatą i też mam ślinotok ) i 2 masłami (arbuz i liczi plus truskawka i poziomka). Ceny z kartą są niezłe, chyba taniej nie widziałam nigdzie, więc aż żal nie brać
I jako, że jechałam do rodziców to przed pociągiem wstąpiłam jeszcze do Natury w Centrum z nadzieją, że jak zawsze nie będzie róży Catrice... A tu jak na złość były i wpadł mi do koszyka brązowy i truskawka Tego brzoskwiniowego używałam ostatnio cały tydzień, dzień w dzień aż musiałam go odłożyć do innej kosmetyczki, żeby inne róże nie leżały bezczynnie

Stary 2011-08-06, 11:36   #2635
Hosenka*
Zakorzenienie

Rzadko chodze do Biedronki, a teraz tak się "obłowiłam" ze szok

Kupiłam m.in. takie 2 kuferki na kosmetyki

Karolina: takie fajne sa róże Catrice? Ja ostatnio używam non stop Coral Sleeka - w opakowaniu jest badzo mocny i przerażający, ale na skórze o wiele delikatniejszy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2633.jpg (58,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2639.jpg (53,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2635.jpg (54,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2637.jpg (56,1 KB, 27 załadowań)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-08-06 o 11:38
Stary 2011-08-06, 11:43   #2636
isa666
Zakorzenienie

Hosenko ale fajne kuferki Jaka cena?
Ja się czaję powoli na zakup takich pudełek z pokrywką np. z Ikei albo koszyczków na kosmetyki. Zwłaszcza perfumy chciałabym do czegoś włożyć, bo co biorę jakiś flakonik to mi się zawsze jakiś inny wywróci (już za ciasno mam na półce ).
Stary 2011-08-06, 11:53   #2637
Hosenka*
Zakorzenienie

Isa: 19,90/szt

Instagram

Stary 2011-08-06, 12:21   #2638
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Isa: 19,90/szt
Dzięki Widzę, że są w aktualnej gazetce, tylko ciekawe czy w którejś z moich 2 Biedronek je znajdę Looknę w poniedziałek po pracy.
Stary 2011-08-06, 12:27   #2639
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie lubie dublowania i ostatnio zaczynam miec problem z przypomnieniem sobie czy dany odcień już posiadam w kolekcji lakierów
ja tak dużo lakierów nie mam, ale właśnie upodobanie do róży i czerwieni jak Karolina i nagle okazuje się, że coś jest do czegoś za bardzo podobne
Cytat:
Nina ja zawsze wszelkie róże i czerwienie przygarnę, więc gdybyś się pozbywała to daj znać, dogadamy się

Na osłodę wstąpiłam do Sephory, bo szukam jakiejś inspiracji perfumowej.
jak się namyślę to na pewno będę o Tobie pamiętać

fakt, Jimmy Choo jest jak kopia Flowerbomba z jakimś mocniejszym (piżmowym?) akcentem a do niego z kolei bardzo podobny jest któryś Playboy (play it lovely? jakiś różowy, koleżanka z pracy katuje mnie nim)
Cytat:
Super nabytki
Jak Ci się podoba Glam Shine?

EDIT: Otworzyłam dziś wreszcie emulsję SPF 30 Cleanance Avene. Na pierwszy rzut oka bieli chyba bardziej niż emulsja SPF 50
[/COLOR]
bardzo fajny dobra trwałość, ładny efekt tafli, tylko u mnie praktycznie nie daje koloru, ale i tak go lubię! i ważne, że nie drażni mnie jego malinowy zapach (a to często główny powód, dla którego przestaję używać niektórych błyszczyków)

też mam jeszcze ten SPF 30 i niezbyt go lubię odechciewa mi się filtrować jak pomyślę o tej lepkiej mazi
Cytat:
W końcu tam pojechaliśmy... i wróciliśmy do domu:/ Wszystko byłoby fajnie, ale w momencie jak zaczął się film jakiś baran zaparkował tuż przed nami, w miejscu gdzie nie wolno parkować, w dodatku wysokim samochodem Oczywiście już nie było miejsc, żeby się przestawić. Nawet nie chciało nam się kłócić, więc pojechaliśmy do domu, obejrzeliśmy jeden odcinek serialu (strasznie nas wciągnęło "jak poznałem waszą matkę") i poszliśmy wcześnie spać Ale jak tylko wróciłam to "zdobyłam" Incepcję i pewnie dziś obejrzymy
A do kina samochodowego następnym razem pojedziemy godzinę wcześniej, zaparkujemy tak, żeby nikt nie mógł już nam przeszkodzić i pójdziemy najpierw na zakupy

Śliczne zakupy, takie różowe Kusicie tymi błyszczykami l'oreala
co za palant dobrze, że mimo to obejrzycie film
wczoraj byłam w planetarium przy Centrum Nauki Kopernik i oni też na dworze pokazują bezpłatnie (co piątek o 21) jakiś film, wczoraj podobno była Incepcja jak byłam na 18, to już ludzie się zbierali, żeby zająć leżaki inaczej siedzi się na jakichś pufkach albo betonowych niby-ławkach

co do seriali też lubię How I met your mother, ostatnio oglądam też Mike and Molly

błyszczyk L'Oreala warto kupić w tej promocyjnej cenie o ile lubi się efekt tafli na ustach
Cytat:
I jako, że jechałam do rodziców to przed pociągiem wstąpiłam jeszcze do Natury w Centrum z nadzieją, że jak zawsze nie będzie róży Catrice... A tu jak na złość były i wpadł mi do koszyka brązowy i truskawka Tego brzoskwiniowego używałam ostatnio cały tydzień, dzień w dzień aż musiałam go odłożyć do innej kosmetyczki, żeby inne róże nie leżały bezczynnie
ha! wiedziałam, że w końcu ulegniesz
ta truskawka to mój ulubiony z Catrice w sumie mogliby wprowadzić nowe kolory
Cytat:
ładne te kuferki

Warszawianki, możemy zrobić spotkanie w każdy dzień oprócz piątku? w sobotę rano wyjeżdżam nad morze i w piątek nie dam rady..
Double with me?
Stary 2011-08-06, 14:22   #2640
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam m.in. takie 2 kuferki na kosmetyki

Karolina: takie fajne sa róże Catrice? Ja ostatnio używam non stop Coral Sleeka - w opakowaniu jest badzo mocny i przerażający, ale na skórze o wiele delikatniejszy.
Fajne te kuferki Może zmolestuję brata to mi pojedzie i kupi, bo u mnie w Biedronce mały wybór.
Ja z Biedrony bardzo lubię ten sławny żel micelarny do twarzy

Bardzo fajne Na początku jak Magdy i Organzza zachwalały to jakoś nie byłam przekonana, po testach na ręku jakieś takie mi się nijakie wydawały i nawet tutaj chyba marudziłam o tym. A potem się w końcu skusiłam na brzoskwinię i tak ja pisałam używałam ostatnio non stop. Myślę, że warto wypróbować za tę cenę

Cytat:
ja tak dużo lakierów nie mam, ale właśnie upodobanie do róży i czerwieni jak Karolina i nagle okazuje się, że coś jest do czegoś za bardzo podobne
jak się namyślę to na pewno będę o Tobie pamiętać

A co do podobieństwa to prawdopodobnie jakby ktoś zobaczył mój zbiorek to stwierdziłby, że wszystkie takie same, ale ja tam różnicę widzę i jakoś trudno pozbyć mi się chociaż jednej sztuki

Cytat:
fakt, Jimmy Choo jest jak kopia Flowerbomba z jakimś mocniejszym (piżmowym?) akcentem a do niego z kolei bardzo podobny jest któryś Playboy (play it lovely? jakiś różowy, koleżanka z pracy katuje mnie nim)
Playboya nie znam, Flowerbombkę nawet miałam przez chwilę,ale mnie zamęczyła i puściłam dalej. Jimmy Choo wydaje mi się właśnie delikatniejszy od bombki, ale też nie na dłuższą metę.
Chciałabym coś nowego, ale jakoś nic mnie nie zachwyca.

Cytat:
bardzo fajny dobra trwałość, ładny efekt tafli, tylko u mnie praktycznie nie daje koloru, ale i tak go lubię! i ważne, że nie drażni mnie jego malinowy zapach (a to często główny powód, dla którego przestaję używać niektórych błyszczyków)
Kusisz

Cytat:
co za palant dobrze, że mimo to obejrzycie film
wczoraj byłam w planetarium przy Centrum Nauki Kopernik i oni też na dworze pokazują bezpłatnie (co piątek o 21) jakiś film, wczoraj podobno była Incepcja jak byłam na 18, to już ludzie się zbierali, żeby zająć leżaki inaczej siedzi się na jakichś pufkach albo betonowych niby-ławkach
O, nawet nie wiedziałam. W tamtym roku parę razy byliśmy z TŻtem na kinie plenerowym w w-wskich parkach, b.fajnie było
A w tym roku jakoś przegapiłam i tę Ikeę i plener. Niby jeszcze będą w sierpniu jakieś filmy, ale już nic specjalnie ciekawego.

Cytat:
ha! wiedziałam, że w końcu ulegniesz
ta truskawka to mój ulubiony z Catrice w sumie mogliby wprowadzić nowe kolory
Stałam się taka przewidywalna
W poniedziałek pierwszy test truskawki

Cytat:
Warszawianki, możemy zrobić spotkanie w każdy dzień oprócz piątku? w sobotę rano wyjeżdżam nad morze i w piątek nie dam rady..
Kurcze!Zapomniałam, że ja też jadę w piątek nad morze O ile oczywiście znajdziemy jakąś kwaterę no i zdecydujemy wreszcie gdzie w ogóle jechać
A Wy gdzie się wybieracie?Dawno rezerwowałaś?
To umówmy się jakoś konkretnie już może?
Od wtorku do czwartku ja mogę codziennie.Kto ma jeszcze jakieś dni kiedy nie może?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości