|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32746261]ja się ruszam aż za nadto i...nic
![]() [/QUOTE] |
|
|
|
#2613 |
|
Konto usunięte
|
ja dzis 12-20 w pracy, ale obudzilam sie bardziej niewyspana niz sie kladlam
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- dzis wygrana aukcja Handle with Care by Jodi Picoult (Paperback, 2009) - 2,85f sluchawki bo moje sie zepsuly juz;/ Creative EP-630 Noise Isolating Earphones (Black) za 12.99f |
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło
Drugie zajęcia na 12:15 i muszę brać taksówkę, bo nie zdążyłam się wyszykować na tramwaj
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
coffee ale przynajmniej sie wyspalas
ja dzis spalam bite 11 godz i czuje ze odpoczywam teraz ogarne troche pokoj i odpoczywam dalej |
|
|
|
#2616 |
|
after hours
|
witaj, Mneme, pewnie, że się da coś odłożyć
my wczoraj jakaś spożywka ale nie wiem, ile tż zapłacił, coś koło 50 zł jak myślę. i w new yorkerze 100 zł -koszula tż 60 zł i tuniko=sukienka dla mnie za 40, tzn idę dzisiaj, bo wczoraj odłożyliśmy rzeczy, wykorzystamy bon, który kupiłam tż na walentynki +apteka 29 zł.
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj:
- 150 rub drukowanie (rozbój w biały dzień - w Toruniu płacę max 11 gr za stronę, a tu za stronę wychodzi 55 gr - 5 razy więcej! - 62 rub - drugie śniadanie na uczelni (muszę te drugie śniadania ukrócić, bo też stwierdziłam, że za dużo na nie wydaję) - 26 rub - przejazd metrem Jutro jadę znowu do Auchan robić zapasy na kolejne 1,5 tygodnia, także pójdzie przynajmniej 1000 rubli (to trochę mniej niż 110 zł, bo rubel niecałe 11 gr kosztuje).
|
|
#2618 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
od progu się chwalę, że dziś kolejne 0,00 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2619 |
|
Konto usunięte
|
ja dzis 3.50f w tesco na slodycze
![]() tak to nic jutro ide na rano do pracy ;/ |
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o manifestacje, to faktycznie ostatnimi czasy często są, ale w tak wielkim mieście jak idziesz ulicą sobie zwyczajnie, trzeba mieć prawdziwego fuksa, żeby akurat na jakąś trafić. Chociaż ja często bywam w okolicach sławetnej ul. Twerskiej (główna ulica w centrum, prowadząca na Kreml), ale jestem tam za dnia, więc też jeszcze na żadną manifestację nie trafiłam. Kolega wczoraj wieczorem tam się na 1 manifestację nadział, ale nie było źle, choć lepiej trzymać się od tych manifestacji z daleka. Od paru dni po centrum łazi też więcej policji niż zwykle (śmiejemy się ze znajomymi, że niemal stadami już łażą A co do systemu politycznego, to on jeśli padnie, to za wiele lat moim zdaniem, bo społeczeństwo jest jeszcze zbyt apatyczne, a Putin ma poparcie oligarchów, których sam stworzył i którzy straciliby nielegalnie zdobyte majątki, gdyby ktoś inny przejął władzę. W przeciwieństwie do poprzednich lat, co się zaczęło ruszać i Putin nie ma już takiego autorytetu (stąd pewnie tyle policji w obawie przed zamieszkami, w piątek ogrodzili nawet Plac Czerwony, do którego są tylko 3 małe przejścia, oczywiście strzeżone mocno, żeby ktoś wyglądający podejrzanie się nie przemknął; ja póki co przełażę bez problemów - żeby dostać się pieszo do instytutu muszę przejść kawałek przez Plac Czerwony). Mnie się wydaje, że jednak media trochę to wszystko wyolbrzymiają - naprawdę da się tutaj żyć normalnie, no chyba, że ktoś uporczywie szuka demokracji, to o tym faktycznie można pomarzyć, ale w obecnym systemie da się normalnie funkcjonować. Zresztą jak ktoś chce znać więcej moich refleksji w związku z życiem w Moskwie to zapraszam na bloga: http://rosjaneczka.blogspot.com/ który staram się w miarę systematycznie uzupełniać, ale nie zawsze wychodzi przez brak czasu. Za jakiś czas (jak będę mieć w swoim doświadczeniu jeszcze więcej obserwacji), zamierzam zamieścić notkę o kontrastach w społeczeństwie rosyjskim - bardzo ciekawy temat (np. to że jest wielu biednych Rosjan nie dlatego, że nie ma pracy, a dlatego, że nie chcą wykonywać niektórych prac, typu sprzątanie czy kasjer w markecie i stanowiska te zajmują ludzie z Kaukazu albo Dalekiego Wschodu, podczas gdy ci Rosjanie wolą żebrać niż iść do takiej pracy).
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj 0
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj -10zł, bo dopadł mnie apetyt na słodycze
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry...
sie pochorowalam ![]() wczoraj szkolenie wiec wpadnie za del. a dzisiaj siedze i probuje jakos ogarnac prace...
|
#2626 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Boberki powracam z dziennym spowiadaniem się, bo codziennie wydaje po kilkanaście/kilkadziesiąt złotych na zakupy, jedzenie tradycyjnie. Siedzę i opycham się jak prosie i potem usypiam o 20 i tyle z mojego dnia
ale moje konto robi się puste a mam tyle celów, no szlagg ![]() ![]() ![]() ![]() a no i czekam też na zwrot podatku u mnie będzie nie dużo bo ok 400 zł, ale zawsze to coś, 1 rata kredytu na aparat |
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuję
Pomyślałam, że to będzie fajna pamiątka z wyjazdu - taki wirtualny pamiętnik Zdecydowałam się na publicznego bloga, bo pomyślałam, że przy okazji moje doświadczenia mogą się komuś przydać (przyszłorocznej ekipie stypendialnej choćby), czy w ogóle zainteresować, bo wielu ludzi ma skrajne wyobrażenia o Rosji Niektóre z nich oczywiście się sprawdzają, ale są też takie które są przesadzone No i na moim blogu staram się w związku z tym pisać o moich spostrzeżeniach na tego typu tematy ![]() Dzisiaj masakra wydatkowa: - 163 rub - bilet na 6 przejazdów metrem - 1802 rub - zakupy w Auchan: 2 sałatki, ćwikła, pasta z kabaczka, pasta ratatuj, pasta z bakłażana, 12 jogurtów activia, kasza jaglana (17,70 rub za 0,5 kg, więc dużo taniej niż w Polsce), 2 puszki rybne, 2 paczki muesli, chleb, 3 mrozonki, 2 paczki podpasek Libresse, krem do rąk Garnier, żel pod prysznic Palmolive Termal Spa, maska ochronna na twarz (w razie jakby epidemia wybuchła ponoć warto tu mieć coś takiego), ściereczki, wkładki higieniczne, balsam do ciała, 6 czy 7 saszetek szybkich kaszek, 3 opakowania wafli ryżowych, śmietanka do kawy, 2 herbatki owocowe, szczoteczka do zębów Colgate, 3 twarożki smakowe (1 już wszamany - orzechowy, pyszny ), ser żółty, serek topiony, pasta rybna do kanapek, ryż brązowy i paru rzeczy nie mogłam z tego paragonu jeszcze doczytać ![]() Następny horror zakupowy najwcześniej za 10 dni
|
|
#2632 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś jeszcze Nic ale pójdę do apteki;/
Wracam właśnie z pracy Tez czekam na zwrot mam nadziej z dostanę i będzie sie opłacało rozliczać ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e to już niedługo w sumie, szybko zleci ![]() ja nie zapomnę jak po sciągnięciu złomka - czułam się jakbym zębów nie miała ![]() :b rzydal:ehh dzwonilam dzisiaj do UP - brak ofert stażowych - cudownie;/ |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana 13-go lutego
jeszcze małżonowy pracodawca pitów firmy nie dostarczył, jak nasz już leżał w US Wspominałam już, że kupiłam kilka dni temu dolce Gusto i dwie paki kawy ?? ale to jeszcze przed reżimem oszczędnościowym kasa z pita i wsio na koncie leży spokojnie Padnięta dziś jestem, bo @ nadciągnęła ![]() Dziś wydałam 7 zł z hakiem na : program tv, chleb, banana i skittelsy dla cory ![]() Jutro będą big zakupy bo jedziemy do Auchana
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś wypłata Oddałam długi
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Babeczki, jestem pełna optymizmu
Rachunki opłacone, raty pościągane, a w naszym budżecie zostało... 1100zł Żarcia mamy spokojnie na 2 tygodnie nie licząc pieczywa ![]() Jeszcze tylko wymiana oleju w aucie (TŻ chwilowo ucichł o sprzedaży ) i zaczynamy w końcu odkładać!!! I jeszcze czekamy na zwrot podatku więc cieszę się jak cholera
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja wczoraj nic nie wydałam
byłam niby na meczu wczoraj, ale mam wejściówkę na cały sezon więc git. Widzę, że wy ładnie pieniążki odkładacie
|
|
|
|
#2638 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki, bo i tak jesteśmy fajowe babki! |
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32791748]
Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki, bo i tak jesteśmy fajowe babki! Wszystkiego naj baby ja zaraz smigam na spotkanie wiec znow bedzie del ![]()
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32791748]
Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki, bo i tak jesteśmy fajowe babki! najlepszego, czas dziś wydać dużo, nasze święto w końcu ![]() :brzyda l:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Drugie zajęcia na 12:15 i muszę brać taksówkę, bo nie zdążyłam się wyszykować na tramwaj

byłam u lekarza, zostawiłam ponad 50 zł w aptece
- zakupy w Auchan: 2 sałatki, ćwikła, pasta z kabaczka, pasta ratatuj, pasta z bakłażana, 12 jogurtów activia, kasza jaglana (17,70 rub za 0,5 kg, więc dużo taniej niż w Polsce), 2 puszki rybne, 2 paczki muesli, chleb, 3 mrozonki, 2 paczki podpasek Libresse, krem do rąk Garnier, żel pod prysznic Palmolive Termal Spa, maska ochronna na twarz (w razie jakby epidemia wybuchła ponoć warto tu mieć coś takiego), ściereczki, wkładki higieniczne, balsam do ciała, 6 czy 7 saszetek szybkich kaszek, 3 opakowania wafli ryżowych, śmietanka do kawy, 2 herbatki owocowe, szczoteczka do zębów Colgate, 3 twarożki smakowe (1 już wszamany - orzechowy, pyszny
), ser żółty, serek topiony, pasta rybna do kanapek, ryż brązowy i paru rzeczy nie mogłam z tego paragonu jeszcze doczytać
i dwie paki kawy