Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 01:23   #2611
palinkaaa13
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

czesc dziewczyny
mam tradzik od ok 8 lat czasem lepiej zcasem gorzej teraz jestem w czasie gorzej ida swieta chcialabym wygladac dobrze cieszyc sie nimi a nie tak jak rok temu cale w domu ;( powoli łapie przez to dola serio... wybieram sie za niedlugo znowu do dermatologa poniewaz zrobilam sobie badanie wymazu z pryszcza i wynik byl ze mam bakterie propionibacterium acnes slyszalam ze dobrze na nia dziala tetralysal... a z tego co widze to po przestaniu brania go wsyztsko wraca czasem w gorszej postaci nawet??? czy to prawda??? czy u kogos nie bylo powrotu syfow po kuracji????blagam pomozcie
palinkaaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 13:39   #2612
palinkaaa13
Raczkowanie

do kubuniu dziekuje za odpowiedz bardzo mnie to podbudowalo to co napisalas za pare dni wybieram sie do mojego dermatologa i napomne chyba o tym tetralysalu jej. ale bardzo bym cie prosila o pare informacji jeszcze na jego temat a mianowicie jak to wygladalo za czasow pierwszej kuracji nim tzn czy w czasie stosowania mialas jakis wysyp ? czy jak to wygladalo bo nie scierpie jakbym go zaczela brac teraz zeby na swieta bylo gorzej niz teraz powiem ci ze chyba bym sie zamknela w pokoju i nie wyszla pare dni swiatecznych ;(((( a czy po odstawieniu jego po 1 kuracji to po jakim zcasie pojawily sie syfy? i czy to bylo w postaci takiej jak wczesniej czy moze mniej po prostu tego bylo?z gory dziekuje ci za info, nawet nie wiesz jak sie ucieszylam gdy zobaczylam odp osd ciebie pozdrawiam gorąco

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

do kubuniu :przepraszam ze tak chaotycznie pisalam ale robilam 2 rzeczy naraz jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi a mainowicie jak to jest przy tym antybiotyku z suchoscia skory ??? jak bralam np unidox to luszczyla mi sie na potege ;( potrafilo sie utrzymywac to luszczenie nawet do 4 miesiecy po ostaniej tabletce.
Stary 2012-12-06, 18:37   #2613
palinkaaa13
Raczkowanie

do kubuniu: dziekuje slicznie za wyczerpujaca odpowiedz we wtorek wybieram sie do dermy i wszystko bedzie jasne czy zaczynam walke tetralysalem najbardziej boje się wysypu podczas kuracji oraz nawrotu po skonczeniu, jezeli staloby sie tak ze miesiac albo nawet 2 tyg po skonczeniu zacznie mnie wysypywac to wpadne w konkretna depreche juz teraz wychodze z domu bardzo rzadko .... tylko jak mam cos zalatwic i stoje pod sciana... zyc sie odechciewa przez nie no ale nic cierpliwosci we wt bedzie wszytsko jasne mam nadzieje ze zamelduje sie tu i bee trzymac recepte w reku na tetralysal a nie kolejne masci co wysusza moja skore na wior i dadza polepszenie na momencik albo i w ogole.
czołem
Stary 2012-12-16, 11:32   #2614
albin
Rozeznanie

Witam
Z trądzikiem męczę się od 7 lat. Brałam kiedyś Tetralysal i pamiętam, że była poprawa jednak nie na długo. W zeszłym roku zdecydowałam się na terapie Izotekiem - to był największy błąd. Izotek brałam przez 7 miesięcy, niestety po 4 miesiącach trądzik wrócił i po leczeniu nie ma już żadnego śladu. Teraz znowu postanowiłam dać szanse Tetralysalowi, ponieważ po Izoteku żaden lek nie jest mi straszny, tym bardziej, że kiedyś dobrze zniosłam kuracje Tetralysalem.

Dermatolog zapisała mi 1 tabletke 300mg dziennie przez półtora miesiąca. I tu moje pytanie. Przez jak długi okres czasu najlepiej brać Tetralysal? I jak dawkować tabletki, żeby nie odstawić tego z dnia na dzień?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
albin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 12:08   #2615
palinkaaa13
Raczkowanie

a ten tetralysal to jak u ciebie z nim bylo??? mialas wysyp jakis podczas brania??? a po jakim czasie od odstawinia ci wrocil tradzik?? i czy taki sam czy gorszy???
Stary 2012-12-17, 13:01   #2616
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Kolokwialnie mówiąc, chyba się chlastne. Antybiotyk piłam 3 tygodnie, pod koniec zmniejszałam dawke i musiałam odstawić, bo mój refluksowy żołądek nie wytrzymał tego.
I co? mija tydzien od odstawienia, a juz wracają mi pierwsze niespodzianki.

W sumie spodziewałam sie tego, u mnie Tetra nie wywaliła wszytskiego na zewnątrz jak było w wypadku curacne (zupełne oczyszczenie wagrów, sucha cera), tetra ukryła to w srodku i teraz wraca, niestety bardzo szybko.
Stary 2012-12-17, 20:46   #2617
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palinkaaa13 Pokaż wiadomość
a ten tetralysal to jak u ciebie z nim bylo??? mialas wysyp jakis podczas brania??? a po jakim czasie od odstawinia ci wrocil tradzik?? i czy taki sam czy gorszy???
Nie miałam wysypu, jak zaczęłam brać to stopniowo coraz mniej miałam na twarzy. Hmmm nie pamiętam dokładnie po jakim czasie, ale chyba ok 2 3 miesiące Ale potem i tak było ciut lepiej niż przed leczeniem.
albin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 21:10   #2618
apows
Zadomowienie

Dot.: Tetralysal

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień temu, po trwającej trzy miesiące kuracji odstawiłam Tetralysal no i teraz mam straszny wysyp. Czy jeśli w przeciągu paru dni zaczne kuracje od nowa to jest sznasa że skóra troche sie uspokoji a zmiany znikną? Nie mówie że podczas kuracji było idealnie ale na pewno wyglądałam lepiej niż teraz..
Tak to już jest z tym specyfikiem, mój syn miał to samo. Jak wrócił do terapii było lepiej ale długo tak można? W ogóle trądzik zżera jego psychikę, źle się z nim czuje, czuje się po prostu gorszy od rówieśników.
Stary 2012-12-19, 13:00   #2619
pink_pocket
Rozeznanie

Dot.: Tetralysal

Ja zaczynam brać od przyszłego tygodnia wczoraj dermatolog mi zapisał
Mam do Was pytania bo zapomniałam go spytać i nie mogę się dodzwonić czy ten lek można przyjmować gdy bierze się tabletki antykoncepcyjne?
z góry dzięki
pink_pocket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:22   #2620
carolyna86
Zakorzenienie

witajcie w Nowym Roku! Oby to był nasz rok - rok wygranej walki z tym paskudztwem

mi tetralysal nie pomógł
3 mam kciuki aby wam pomógł

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:36
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:51   #2621
kaamilaa007
Przyczajenie

Tetralysal stosowałam - kuracja zalecona przez dermatologa trwała pół roku. Pierwsze dwa miesiące - żadnych zmian na mojej twarzy. Miesiąc ttrzeci - cera idealna.. jak pupcia niemowlęcia. Nawet nie przypuszczałam, że jeszcze bede miala kiedys taką śliczną, gładką buzię. Po pół roku - koniec kuracji... i mega wysyp pryszczy... tak jakby znowu cząstka mnie zamarła. Minął rok od konca kuracji. Po przeczytaniu roznych artykulow, rozmowach z ludzmi.. wybieram sie do ginekologa po tabletki., w ktorych widze kolejna (mam nadzieje ostatnia) szanse. Pozdrawiam wszystkich i zycze duzo cierpliwosci.. bo przy walce z tradzikiem napewno sie przyda!
kaamilaa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 12:23   #2622
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
witajcie w Nowym Roku! Oby to był nasz rok - rok wygranej walki z tym paskudztwem
Mam nadzieję że wiesz że to nielegalne.. ani z regulaminem forum ani z prawem.

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:39
Visez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:34   #2623
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że wiesz że to nielegalne.. ani z regulaminem forum ani z prawem.
o to w takim razie dzięki że mnie uświadomiłaś bo nie wiedziałam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 17:18   #2624
serdusio
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
od października biorę Tetralysal na trądzik spowodowany odstawieniem tabletek anty. Grudzień rozpoczęłam o zmniejszenia dawki. Efekt jest taki, że trądzik ustąpił(ciekawe na jak długo), ale pojawił się łój. Cera jest tłusta bez względu na to czego używam, a włosy muszę myć codziennie (chociaż czasami mam ochotę zrobić to rano i wieczorem). Jestem w kropce... dermatolog nie potrafi mi pomóc, więc na własną rękę szukam przyczyny (i sposobu).
Któraś z Was miała może podobny problem i czy jest możliwe żeby nadprodukcję łoju powodowała tetracyklina ?

serdusio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 21:00   #2625
q3sebo
Przyczajenie

Antybiotyki tylko zaleczają a nie wyleczają - słowa mojej nowej dermatolog, dzięki której odstawiłem antybiotyki i zrobiłem badania przed decyzją o pójście w izoteka (żaden wcześniejszy dermatolog nie zlecił mi badań wątroby!! tylko maści i antybiotyki aż się przekręcisz...) lub temu podobny lek, na których wyszło, że mam na próbie wątrobowej przekroczone max dopuszczalne normy 4 krotnie i witaj hepatologu. Mogę poradzić Wam jedną rzeczy, jeśli boli Was brzuch po antybiotykach i chcecie je dalej stosować = truć się, stosujcie dwie oczywiste oczywistości o których oczywiście Wasz dermatolog Wam powiedział:
1 - probiotyki (dicoflor, lnex forte itp.) odnawia zdrowe bakterie które niszczy antybiotyk
2 - osłonowe na wątrobe (essentiale, esseliv, liv 52, hepatobon, hepatil itp.) bo co jasne wszystko co wrzucamy przez nasz otwór w buzi musi przetrawić niestety nasza kochana wątroba...
Wasz dermatol ma Was wyleczyć z tego co macie na Twarzy/Głowie to jest jego cel, Wasza wątroba go nie obchodzi jak Wam padnie to Was odeśle do gastro lub hepatologa i powie no ale Twarz macie już ładną . Ja jestem po klinmedycynie, tetra, azimecynie - wszystko antybiotyki i po tetrze jak mialem LZS na glowie zacząłem mieć stany zapalne na twarzy.. na co moja była dermatolog, że to normalne i powinienem więcej tetry jeszcze brać bo się oczyszcza skóra (pff co za głupota). Odstawiłem tetre i na głowie LZS zaczyna powracać (jakto po tetrze a z twarzy wszystko mi się wygoilo i mam buźke jak miałem jak pupa niemowlaka. Zalecam Wam wizyte u dermy lub internisty i skierowanko na badania profilu wątroby, bo możecie się dowiedzieć zbyt późno.., że macie stany zapalne i wyniszczoną wątrobe po antybiotykach a wątroba to ważna rzecz...
Pzdr S
q3sebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 15:36   #2626
bananowyew
Raczkowanie

też stosuje tetralysal, zaczynam drugi miesiac ale moj dermatolog nawet nie raczyl mi powiedziec o leku oslonowym (na szczescie ja wiedzialam ze trzeba go dokupic) a o badaniach jakichkolwiek nie wspomne... tylko spojrzy na twarz "jest poprawa" i wypisuje recepte ...
bananowyew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:13   #2627
acotam
Raczkowanie

Hej ja tez dopiero co zaczełam zazywac TETRALYSAL i do tego dematolog dała mi epiduo czy ktos stosował ten antybiotyk razem z żelem?
acotam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 17:20   #2628
bananowyew
Raczkowanie

acotam - ja stosuje tetralysal razem z duac gel (epiduo też stosowałam w połączeniu z inną maścią, ale na duac chyba najlepiej reaguję)
bananowyew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 21:11   #2629
mania_93
Przyczajenie

GG do mania_93

Hej Ja stosuje Tetralysal od 52 dni i efekty były po pierwszych dwóch opakowaniach, a teraz znów mam "nawrót", że tak to ujmę. Wyskakują duże czerwone krosty, po których zostają ciemno-bordowe ślady. Jedyne pocieszenie jest to, że bledną. Jednak jest powrót, z którym sobie nie radzę zbytnio, bo byłam już taka szczęśliwa, że mogę znów patrzeć w lustro Mam nadzieję, że to minie i zniknie na zawsze, gdyż moja "przygoda" z trądzikiem rozpoczęła się 7 lat temu. Co prawda były to raczej fazy ładnej skóry i ogromnego trądziku na przemian, ale mam już dosyć. Nie poddaję się na razie, ale mam kryzys i pytanie do was kochani Komentatorzy czy mieliście może wysypkę, która swędziała? Niby w ulotce wspomniana jest jako objawy niepożądane, ale czytając fora na nic takiego się nie natknęłam więc kieruję zapytanie do Was.
mania_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 23:46   #2630
palinkaaa13
Raczkowanie

do kubuniu : przepraszam ze tak dlugo mnie nie bylo ale dopiero etraz udalo mi sie dostac do dermatologa no i stalo sie przepisala mi tetralysal 1 tabletka dziennie do tego papka na twarz robiona w aptece -papka kumerfelta taka zolta zawiesina, powiem szczerze ze widze znaczna poprawe bo od 3 miesiacy jem normatabs takie tabletki bez recepty z ziolami i nie wiem czy to od tego ale fajna ta skore mam teraz nawet, mialam pare ropnych rozwalonych na policzku i dermatolog sie zasugerowala tym i dlatego mi przepisala tetralysal. w sumie jak napne skore to widze sporo takich malych bruzdek co pewnie wyjda zaraz na wierzch i beda syfki ;/ sama nie wiem czy zaczac ten tetralysal czy nie mysle sobie a moze bede w tym malym odsetku ze uda sie raz na zawsze wytepic to dziadostwo tetralysalem albo chociaz na pare lat, a potem sobie mysle a moze pogorszy mi sie i bedzie wysyp po odstawieniu ze zdwojona sila albo bedzie i wysyp i sucha skora jako skutek antybiotyku... oj ten tradzik to po prostu KATASTROFA jakas ;/ tyle lat sie meczyc ;/
Stary 2013-01-17, 15:38   #2631
xcandykillerx
Raczkowanie

Nie chce tutaj odbiegac od tematu czy nigoko straszyc. Dziewczyny ja zazywalam tetralysal przez jakis czas gdy bylam mlodsza moj dermatolog przepisal mi pare opakowan i powiem wam szczerze nie liczcie na cud, mam 26 lat i pyszcze od 12 roku zycia, stosowalam tysiace kosmetykow papek, tabletek i tym podobnych i powiem wam nie ma na to zlotego srodka, czasami poprostu trzeba znalesc cos co trzyma nasza cere w dobrej kondycji i przy tym nie niszczy naszego zdrowia i poprostu pogodzic sie z tym. Wracajac do tetralysalu, blagam was uzywajcie przy tym oslony na zoladek bo nabawicie sie nietolerancji laktozy tak jak ja, zauwazylam ze od momentu odstawienia tetralysalu cos bylo nie tak i co sie okazalo antybiotyki i tetralysal wyniszczyly mi zoladek i teraz nie trawie laktozy, wyda wam sie to smieszne ale co gdy bedziecie musialy sobie odmowic przyjemnosci typu kawa z mlekiem do konca zycia? Ciagle szukanie idealnego leku na pryszcze ktory bedzie tym zlotym srodkiem moze was tylko wpedzic w depresje, wiec powiem to teraz taki srodek nie istnieje wiec nie spedzajcie na tym zycia..
xcandykillerx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 07:22   #2632
Yoassa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kubuniu Pokaż wiadomość
Witaj Palinkaaa13!
Czekałam z niecierpliwością na wiadomość od Ciebie,bo bardzo chciałam podzielić się moimi nowymi odkryciami. Zaczęło się od tego, że jakoś chyba w połowie grudnia okropnie zaczęła pogarszać mi się cera, po protu katastrofa z dnia na dzień budziłam się z coraz większą ilością niespodzianek na twarzy - grudki, krostki, podskórne gulki. W akcie desperacji chciałam znów rozpocząć kurację Tetralysalem. Dzięki Bogu, że mój derm wyjechał i nie miałam możliwości dostać receptę. Siedziałam całe dni na forach w poszukiwaniu jakiegoś specyfiku, który pomoże mi dotrwać do wizyty. I natrafiłam na wiele pozytywnych komentarzy na temat naturalnych kosmetyków z Biochemii Urody (podaje Ci od razu link: http://www.biochemiaurody.com/ ). Już kiedyś wcześniej miałam styczność z ich kosmetykami i jakoś mnie nie zachwyciły, ale teraz w akcie desperacji postanowiłam zamówić kilka polecanych na trądzikowców specyfików Zamówiłam:
- serum Olejek regulujący Lemon, który nakładam na całą buzię na noc, zawiera bardzo wiele dobroczynnych składników i już po pierwszej nocy widać poprawę w wyglądzie buzi oraz zmniejszenie krostek!!! byłam w szoku!!
- żel hialuronowy, który po pół godziny nakładam na olejek, aby przeciwdziałać zapychaniu porów, chociaż kilka już razy pozostawiłam na buzi sam olejek i wcale nie zapchał Poza tym żel hialuronowy jest rewelacyjny pod makijaż, można go łączyć z innymi kremami, maseczkami, jest po prostu boski.
- olej tamanu, który działa rewelacyjnie stosowany punktowo na przebarwienia po wyleczonych już krostkach. Nie będę Ci tu pisać wypracowania co robi dla naszej cery, bo wszystko co znajduje się na stronie Biochemii na jego temat moim zdaniem jest prawdą.
Palinkaaa13 po tygodniu stosowania tych specyfików już widziałam ogromną poprawę mojej cery. Oczywiście odwołałam wizytę u derm i teraz dziękuję Bogu, że nie zaczęłam znów brać Tetralysalu. Teraz stosuje te kosmetyki już prawie miesiąc i jestem zachwycona. Dodatkowo od tygodnia co druga noc na zmianę z olejkiem Lemon smaruję się Avene Triacneal. Swoją drogą ten krem to dla mnie kolejne odkrycie wszechczasów i zbawienie dla mojej buzi. Poczytaj sobie koniecznie o nim, ja troszkę się obawiałam wysypu po jego zastosowaniu,ale wyskakują mi pojedyncze krostki i bardzo, bardzo szybko się goją i znikają.
Palinkaaa13 oczywiście poczytaj sobie informacje i opinie o tych wszystkich kosmetykach, które ci poleciłam i wybierz coś dla siebie. Ja mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że uratowały moja buzię. Nie jest ona jeszcze idealna,ale widzę ogromną poprawę. Mam nadzieję, że w takim tempie do wiosny buzia będzie śliczna. Jeśli miałabym ci doradzać, to zamiast wydawać pieniądze na antybiotyk zamów sobie te naturalne kosmetyki z Biochemii. U mnie pewnie zadziałało to wszystko naraz, czyli ograniczenie chemii w produktach, które nakładam na twarz. W tym momencie nie stosuję już nawet żadnych kryjących podkładów, tylko lekki krem BB i punktowo korektor na pojedyncze krostki. Także wyobraź sobie, jak teraz wygląda moja buzia.
Palinkaaa13 wybacz, że tak się rozpisałam, ale bardzo chciałam ci to wszystko opowiedzieć Głowa do góry, skoro nie masz bardzo dużo zmian, jedynie te policzki to nie truj się Tetralysalem. Ostatecznie zawsze będziesz mogła zacząć go stosować. Ja teraz żałuje, że tak późno zdecydowałam się na Triacneal i kosmetyki z Biochemii.
Podaje Ci mojego maila pkpost@onet.pl, gdybyś chciała uzyskać więcej informacji i w ogóle popisać o naszych zmaganiach,bo mam jeszcze kilka super dobrych i sprawdzonych kosmetyków do pielęgnacji, a nie chcę Cię dłużej zanudzać
Pozdrawiam Cie serdecznie! Czekam na wiadomość tu albo na mailu.
Mogę podpisać się pod tym postem. Tetralysal brałam 2 razy w życiu, mając ok 16 a później 24 lat. Szkoda zdrowia. Jasne, niektórym pomaga, ale najpierw warto spróbować naturalnych metod. BU może nie wyleczyło mi buzi w pełni, ale teraz noszę tylko lekki puder mineralny i jest ok. Mam serum z kwasem migdałowym na twarz, tonik mleczny na dekolt, tamanu (choć tu szału nie widzę), żel HA, olej z pestek malin i kilka produktów do włosów. Dobrze wiedzieć, co się kładzie na skórę i być świadomym pielęgnacji. Acha, jeszcze płyn miceralny, super ale za drogi i olejek myjący pomarańczowy, ale on niestety mnie zapchał. Dobrze za to usuwa makijaż oczu.
I koniecznie zmiana poszewki poduszki do tydzień!
Poczytaj i spróbuj najpierw!
Yoassa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:47   #2633
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Po tetralysalu mi wszystko wróciło w tydzień. dodatkowo ucierpiał bardzo mój żoładek. NIgdy więcej;/

Zgadzam się, to tylko bezsenowne, chwilowe zaleczanie. Zeby wyleczyć trzeba mieć przyczynę. Ale wiadomo, człowiek zdesperowany wszytskiego się chwyta.

Zainteresowały mnie te naturalne kosmetyki. Mam tylko pytanie. Czy wraz z zamówieniem dostane wszystko aby te mazidła wykonać? Czy jest tam instrukcja?
I jeszcze jedno. Moze ktos mógłby mi doradzić które kosmetyki będą najlepsze do skóry bardzo przetłuszczającej się, z srednio nasilonym, zwykłym trądzikiem. (tzn bez żadnych gul, głównie zaskórniki)
Stary 2013-01-20, 09:54   #2634
q3sebo
Przyczajenie

Dla tych z bolącym żołądkiem powtórze jeszcze raz. Osłonka na żołądek, o której mówicie nie załatwi Wam sprawy. Owa osłonka odnawia tylko flore bakteryjną w żołądku/jelitach, którą wyniszcza antybiotyk. To co Wam może boleć to ucisk, stan zapalany lub ... związane z zatruciem antybiotykiem Waszej wątroby, tak samo jak zatruwa się ona grzybami czy alkoholem. Osłonka nie osłoni Wam wątroby! Trzeba brać jeszcze leki na wątrobę. Czyli wszelkie essentiale, esselivy, hepatile, liv 52, hepatobony i zioła, co na kogo lepiej działa wedle indywidualnych odczuć. Ja brałem już wszystkie antybiotyki jakie są (są chyba 3 grupy) poza (nie antybiotykiem) Izotekiem i jemu podobnymi. Jak miałem Łojotokowe Zapalenie Mieszków Włosowych tak mam z chwilowymi stanami wyciszenia. Jak Was boli to zróbcie zwykle pobranie krwi i do laboratorium na badanie profilu wątrobowego. Bilirubina, APS i ALT - sprawdźcie czy trzymacie normę, bo można się nie miło zdziwić i zamiast przejmować się cerą zaczniecie się martwić swoją wątrobą, której to niewydolność może mieć poważne konsekwencje. Antybiotyki stosowane na dłuższą metę ostro trują..
q3sebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 12:25   #2635
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Kubuniu, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
Stary 2013-01-20, 17:36   #2636
ama147
Przyczajenie

Exclamation Czy po tym czasie Tetralysal i Duac powinny już działać .?

Od listopada biorę Tetralysal, wieczorem nakładam maść duac, a rano Skinnoren. I szczerze powiem- zero poprawy ! Jestem załamana. To nie są tanie leki, a wg nie ma efektów. Czy po okresie 3 miesięcy powinna być jakaś poprawa czy dopiero na zakończenie terapii, to jest po 12 tygodniach .?
Mam dość duży trądzik, sporo ropniaków, ale większość pod skórą. Jestem w 1 klasie Liceum i po prostu trądzik to dla mnie jak skazanie ! Męczę się z nim od ponad 4 lat. Dopiero od października 2012 zaczęłam się leczyć u dermatologa, wcześniej działałam na własną rękę. Chciałam iść wcześniej, ale mama mówiła, że to bez sensu, teraz żałuję, że ją posłuchałam, bo mogłam działać, jak trądzik był mniejszy ;(
ama147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 18:22   #2637
anetka1590
Przyczajenie

Dot.: Czy po tym czasie Tetralysal i Duac powinny już działać .?

Ja właśnie zakończyłam terapię Tetralysalem i nie ma poprawy. Wzięłam 3 opakowania po 16 tabletek, przez 16 dni 2 razy dziennie, następnie po 1 tabletce. Wieczorem smaruję twarz Differinem i poza tym, że trądzik się nieco zmniejszył to nie widzę super rezultatów. Dobre rezultaty są po stosowaniu pochodnych witaminy A + antykoncepcja. Polecam Ci też zabiegi mikrodermabrazji, jednak najpierw musiałabyś podleczyć trochę skórę, bo przy ropniakach nie jest to wskazane. Zapytaj swojego dermatologa jednak o te pochodne witaminy A.
anetka1590 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 18:53   #2638
Hiromi_Ise
Raczkowanie

hmmmm, ja dostałam jakieś 3 lata temu tetrylasal po paru miesiącach walki z ropnym trądzikiem masą różnych kremów, w tym maści z antybiotykami, kremami robionymi na zamówienie, itd. Mogę powiedzieć, że po trzecim, czwartym dniu od zaczęcia łykania tetrylasalu (na początku 2 razy dziennie) mogłam zauważyć poprawę, a po ok miesiącu po trądziku i bliznach nie było praktycznie śladu. (Szczerze mówiąc, nie pamiętam czy miałam stosować do tego jakiś krem, więc tu nie jestem w stanie się wypowiedzieć.) Myślę, że jak tak długo nie widzisz efektów to powinnaś iść do dermatologa po inny specyfik (zapewne antybiotyk), szkoda się tym truć skoro nie widzisz żadnej poprawy. Takie moje zdanie, dermatolog prawdę Ci powie (mam nadzieję...)
Hiromi_Ise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 19:00   #2639
Atanvarne
Raczkowanie

też miałam problemy z trądzikiem, na początku jak zwykle, zwykłe pryszcze, ale po pewnym czasie miałam bardzo bolące podskórne gule, no i też "zwykle" pryszcze które wyłaziły na zewnątrz. również tak jak Ty najpierw działalam na własną rękęm dopiero jak sytuacja pogorszyla sie tak, że byłam przerażona-zwróciłam sie po pomoc do dermatologa. Stosowałam tetralysal, brevoksyl,zineryt i aknemycine jednoczesnie, tak przepisał lekarz. nie pamiętam dokładnie czym miałam smarować rano, czym wieczorem bo to bylo trochę dawno. efekty widoczne były po około miesiącu. po trzech miesiącach koleżanki nie mogły się nadziwić że zostało to wyleczone tak ładnie. po odstawieniu tetralysalu czyli po 3 miesiacach pryszcze próbowały wrócić, szybko zwróciłam sie do dermatologa, przepisał kuracje tetralysalem na kolejne 3 miesiace. Obecnie moja skóra jest ładna, wiadomo że skłonności do trądziku pozostaną zawsze, ale mam zawsze brevoksyl, benzacne lub inne cuda, na jakieś pojedyncze "niespodzianki" i w końcu jest dobrze Wiadomo ze nie wszystkie leki działają na wszystkich, może na Ciebie zadziała coś innego ,każdy ma inną skórę i każdy potrzebuje wiecej lub mniej czasu zeby sie pozbyć tego problemu. Może powinnaś zwrócić się do dermatologa ze swoimi obawami, a on doradzi i może zmieni leki na coś innego. Jeżeli sytacja będzie się powtarzać, a lekarz nie będzie umiał pomóc, może poprostu trzeba będzie zmienić lekarzaNa pewno coś pomoże
Atanvarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 12:02   #2640
sacrilege
Raczkowanie

też mam problemy z trądzikiem i dermatolog przepisał mi całą litanię leków w tym oczywiście wyświechtany tetralysal na 3 miesiące, duac, differin, i jeszcze jakieś specyfiki, których nazw juz nie pamiętam. Brałam ten nieszczęsny tetralysal przez 2 tyg, ale zaczynałam sie dziwnie czuć, bolał mnie żołądek. Zaczęłam przeszukiwać net i znalazłam wiele ciekawych info na temat tetralysalu ( oczywiście wiem, ze trzeba brac poprawke na niektóre rewelacje internetowych znachorów) ale konsultowałam się też z mamą, która jest lekarzem i od początku była przeciwna braniu silnego antybiotyku przez tak długi okres czasu!! antybiotyki to nie cukierki.. poza tym są badania, które udowadniają, że ten lek nie likwiduje tradziku ale go usypia na jakiś czas, dlatego problem prawie zawsze powraca :/ podziękowałam za to świństwo i odstawiłam, natomiast twarz smaruję duac'kiem na noc a w dzień nawilżam serum hydraphase z LRP i o dziwo mam twarz jak marzenie , nie wiem jak długo taki stan się utrzyma ale jak na razie jest ok. Nie jestem dermatologiem ale każdy wie, że antybiotyki to poważna sprawa, wiem trądzik to świństwo ale czy warto zatruwać cały organizm żeby sie pozbyć krostek...hmm
sacrilege jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości