Wiosenne Ploteczki 20 kilku-latek! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 11:38   #2611
mansikkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne Ploteczki 20 kilku-latek!

Takim sposobem to rozwalisz sobie organizm. Najpierw plastry potem tabletki? Przerwa dłuższa i znowu tabletki.
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 11:52   #2612
Sofiax
BAN stały

Będę krwawić non stop bez hormonów

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

mam anemię, nie wiem co ja teraz zrobię ale mam dość ludzi którzy mnie BN otaczają , którzy wiecznie mnie spędzają w poczucie winy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

no nic, zrobię te odstawienie , potem pójdę prywatnie bo mnie wykańczą na NFZ
Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 11:54   #2613
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofiax Pokaż wiadomość
Moja poradnia gina nie istnieje okazało się,ze jednak mieści się na drugim końcu miasta a ja nie mam leków nie mam nic, teraz znając mnie to bd krwawić cały miesiąc a mam silną anemię. Moi bliscy na to tylko "twoja wina" "masz co chciałaś" to na nagrobku też mam nadzieję że mi tak napiszą. Lekarze zniszczyli mi zdrowie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Normalnie mam tak dość wszystkiego że już siły nie mam
To jedz na ten drugi kobiec miasta albo wybierz inna poradnie ginekologiczna. Jest taka mozliwosc? Co do anemii to masz wyniki badan potwierdzajace ja? Jezeli tak to wal do rodzinnego i niech ci zelazo wypisza.

Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 11:58   #2614
Sofiax
BAN stały

Mam żelazo ale mam problemy hormonalne i będę bardzo krwawić nie wiadomo ile , na ten koniec miasta nie zdążyłam bo poszłam na ulicę gdzie pierwotnie dostałam adres ale może fakt ,że po tych wszystkich preparatach powinnam zrobić odstawienie. Zaczne od przyszłego miesiąca chodzić prywatnie do gina ale nie mam siły, wszystko szło dobrze bo jeden lekarz nawalił potem drugi i mój organizm podupada przez takie leczenie. Jeszcze rodzina mnie odbiła, jak tak można w sytuacji kiedy może stać mi się Krzywda"masz co chciałaś " i trudno. No fajnie.
Stary 2016-06-02, 12:00   #2615
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Mam żelazo ale mam problemy hormonalne i będę bardzo krwawić nie wiadomo ile , na ten koniec miasta nie zdążyłam bo poszłam na ulicę gdzie pierwotnie dostałam adres ale może fakt ,że po tych wszystkich preparatach powinnam zrobić odstawienie. Zaczne od przyszłego miesiąca chodzić prywatnie do gina ale nie mam siły, wszystko szło dobrze bo jeden lekarz nawalił potem drugi i mój organizm podupada przez takie leczenie. Jeszcze rodzina mnie odbiła, jak tak można w sytuacji kiedy może stać mi się Krzywda"masz co chciałaś " i trudno. No fajnie.
Autobusy miejskie nie kursuja?

Z moim A
Stary 2016-06-02, 12:02   #2616
Sofiax
BAN stały

lekarz nie przyjmuje już

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

mogę jeszcze do rodzinnego iść wybłagać receptę na poprzednie tabletki ale nie wiem czy to dobry pomysł
Stary 2016-06-02, 12:05   #2617
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz nie przyjmuje już

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

mogę jeszcze do rodzinnego iść wybłagać receptę na poprzednie tabletki ale nie wiem czy to dobry pomysł
Tzn dzis czy w ogole na NFZ.

Z moim A

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 12:57   #2618
Sofiax
BAN stały

dziś już nie przyjmuje, poszłam do rodzinnego powiedziałam jak jest i doktor powiedziała,ze jeżeli pilastry brałam zaledwie tydzień to w tej sytuacji lepiej jak wezmę tabletki te które brałam kilka miesięcy no i w sumie ten Vibin nie był zły poza plamieniami przy przedostatniej tabletce które w 4 opakowaniu się nie pojawiły i kupiłam zamiennik który ma 24 tabletki + 4 placebo, zobaczymy co to będzie
Stary 2016-06-02, 13:21   #2619
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Jezeli nie przyjmuje dzis to bym zapytala sie o jutro i poszla. Nie zawracala glowy rodzinnym bo to roznie bywa z nimi.

Z moim A
Stary 2016-06-02, 13:23   #2620
Sofiax
BAN stały

no ale nie mogę robić 8 dni przerwy
Stary 2016-06-02, 15:59   #2621
allura
Raczkowanie

Wow, naprawili wizaz i znów mogę odpisywać

Sofiax dobrze, że poszłaś do rodzinnego, ja też tak kiedyś zrobiłam jak nie miałam wyjścia. A co do tabletek - czasem trzeba dużo pozmieniać, by trafić na odpowiednie Ile razy zmieniałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 16:17   #2622
cherrylady060
Raczkowanie

Jak tak czytam to tylko utwierdzam się w moim negatywnym nastawieniu do tabletek. Nie dość że zdrowie można zniszczyć to jeszcze nerwicy nabawic.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
cherrylady060 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:30   #2623
IrelandBreakfast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Po co badanie?
Chociażby po to żeby zobaczyć czy plemniki się poprawiły bo ostatnio były tragiczne wyniki i czy mamy szansę na dziecko ze strony Tż
Trzymam kciuki

Cytat:
Moja poradnia gina nie istnieje okazało się,ze jednak mieści się na drugim końcu miasta a ja nie mam leków nie mam nic, teraz znając mnie to bd krwawić cały miesiąc a mam silną anemię. Moi bliscy na to tylko "twoja wina" "masz co chciałaś" to na nagrobku też mam nadzieję że mi tak napiszą. Lekarze zniszczyli mi zdrowie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Normalnie mam tak dość wszystkiego że już siły nie mam
Idź prywatnie, na nic nie czekaj. Tak na marginesie to też mam wiecznie anemię i to przez moje okresy. Na tabletkach poprawiły mi się wyniki, w lutym odstawiłam i znów to samo

Cytat:
Napisane przez cherrylady060 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam to tylko utwierdzam się w moim negatywnym nastawieniu do tabletek. Nie dość że zdrowie można zniszczyć to jeszcze nerwicy nabawic.

A jak się zabezpieczasz, jak mogę wiedzieć?

Mamy w żłobku 2 nowych dzieci. Jeden to chłopczyk taki super, git majonez a drugi to ryksa konkretna

Od kilku dni mam w planach położyć się chwilę po 22, a codziennie kładę się po 23 Mam nadzieję, że dziś się już uda

Przestań się zamartwiać. Bóg się tym już zajmuje.
IrelandBreakfast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:32   #2624
cherrylady060
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IrelandBreakfast Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Idź prywatnie, na nic nie czekaj. Tak na marginesie to też mam wiecznie anemię i to przez moje okresy. Na tabletkach poprawiły mi się wyniki, w lutym odstawiłam i znów to samo

A jak się zabezpieczasz, jak mogę wiedzieć?

Mamy w żłobku 2 nowych dzieci. Jeden to chłopczyk taki super, git majonez a drugi to ryksa konkretna

Od kilku dni mam w planach położyć się chwilę po 22, a codziennie kładę się po 23 Mam nadzieję, że dziś się już uda
Już pisałam, prezerwatywy

cherrylady060 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:34   #2625
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherrylady060 Pokaż wiadomość

Ja dobrze że zareagowałam szybkie na ból nogi. Chociaż i tak czytałam że trzeba 3msc przyjmowania aby się unormowalo Ale wolałam nie ryzykować.
Niektórzy doborze reagują na hormony a inni nie. Trzeba obserwować swój organizm
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2016-06-02, 17:37   #2626
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez allura Pokaż wiadomość
Wow, naprawili wizaz i znów mogę odpisywać

Sofiax dobrze, że poszłaś do rodzinnego, ja też tak kiedyś zrobiłam jak nie miałam wyjścia. A co do tabletek - czasem trzeba dużo pozmieniać, by trafić na odpowiednie Ile razy zmieniałaś?
łącznie z plastrami to 4 ale 2 były w jednym miesiącu

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Ireland no właśnie ja głównie dlatego tak się zdenerwowałam bo nie wiem co by było gdybym miała jeszcze miesiąc krwawić...
Stary 2016-06-02, 17:51   #2627
karolinaaa92
Zakorzenienie

Czasami trzeba kilku podejść, żeby trafić na idealne dla siebie tabletki.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:53   #2628
Sofiax
BAN stały

karolinaaa92 Moja mama dzisiaj rozmawiała o stażach z ekspedientką i okazało się,ze bardzo dobry ginekolog do którego prywatnie jest się ciężko dostać jest jej wujkiem :x Więc może mi się uda do niego dostać
Stary 2016-06-02, 17:55   #2629
allura
Raczkowanie

Ja dwa razy próbowałam tabletek - najpierw cztery miesiące, a cztery lata później brałam przez pół roku - zawsze bolały mnie nogi, więc chyba to nie dla mnie. Niby mi lekarz powiedział, że jakby coś było nie tak to mam przychodzić i będziemy zmieniać do skutku, ale stwierdziłam, że po co tak się truć i martwic się, skoro i tak nie zachodzę w ciążę, czy się zabezpieczam czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 17:58   #2630
mansikkaa
Zakorzenienie

https://www.instagram.com/p/BEOZvizRSX8/ jako ginekolog ma dobrze opinie i nie wiem co sądzić. Inni mówią aby badania robić inni nie
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2016-06-02, 18:03   #2631
Sofiax
BAN stały

Na pewno zawsze warto badania zrobić ja miałam, jedynie brak badania hormonów mnie denerwuje

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

ja jestem ciekawa o co chodzi,ze wszystko to samo w 2 dawkach to co albo moje albo te co mi szkodziły?
Stary 2016-06-02, 18:29   #2632
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
https://www.instagram.com/p/BEOZvizRSX8/ jako ginekolog ma dobrze opinie i nie wiem co sądzić. Inni mówią aby badania robić inni nie
ja też słyszałam, że badanie żeby dopasować tabletki to bzdura i w sumie tak jak pisze ta ginekolog... jak kobieta jest zdrowa, nie ma problemów z hormonami to niby na jakiej podstawie dobrać dawkę? wali się w ciemno

Ja powiem z własnego doświadczenia... nie mam żadnych skutków ubocznych brania aktualnych tabletek któregoś razu poszłam do apteki i pech chciał, że nie było moich ale był zamiennik przez 3 miesiące brania zamiennika przybyło mi 10kg, czułam się fatalnie a seks mógł nie istnieć... i niby ta sama dawka hormonu ale co miało wpływ? nie hormony a wypełniacze... tu już skład nie był identyczny teraz biorę te moje i jest cacy ostatnio miałam robione badania i wszystko jest elegancko a biorę tabsy 8lat
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:36   #2633
mansikkaa
Zakorzenienie

Uffff. Wujek wydrukuje mi 3 razy moja prace to zaoszczędzone. Na sam wydruk poszlobymi z 70zł a tak ryze papieru muszę dac
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 19:27   #2634
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Nasiedzialam sie z malym na podworku. Tz pomalowal juz w salonie dwie sciany. Jutro pozostale dwie i drugi raz bedzie malowal je i w sobote bede mogla w koncu sobie posprzatac

Z moim A
Stary 2016-06-02, 19:54   #2635
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
ja też słyszałam, że badanie żeby dopasować tabletki to bzdura i w sumie tak jak pisze ta ginekolog... jak kobieta jest zdrowa, nie ma problemów z hormonami to niby na jakiej podstawie dobrać dawkę? wali się w ciemno

Ja powiem z własnego doświadczenia... nie mam żadnych skutków ubocznych brania aktualnych tabletek któregoś razu poszłam do apteki i pech chciał, że nie było moich ale był zamiennik przez 3 miesiące brania zamiennika przybyło mi 10kg, czułam się fatalnie a seks mógł nie istnieć... i niby ta sama dawka hormonu ale co miało wpływ? nie hormony a wypełniacze... tu już skład nie był identyczny teraz biorę te moje i jest cacy ostatnio miałam robione badania i wszystko jest elegancko a biorę tabsy 8lat
No niby tak ale nawet jak nie jest zdrowa to hormonów badać zwyczajnie nie chcą. Miałam pierdyliard badan na tarczycę,wszystkie wyszły w normie a reszta ich nie obchodzi. Nie rozumiem tego. Może zadam bzdurne pytanie ale gdzie te wypełniacze można znaleźć? Wszędzie gdzie nie spojrzeć w skład to otoczka i hormony a otoczka jest taka sama jak w innych lekach które biorę.

Cytat:
Uffff. Wujek wydrukuje mi 3 razy moja prace to zaoszczędzone. Na sam wydruk poszlobymi z 70zł a tak ryze papieru muszę dac
O fajnie ,że tak Ci się udało

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Nasiedzialam sie z malym na podworku. Tz pomalowal juz w salonie dwie sciany. Jutro pozostale dwie i drugi raz bedzie malowal je i w sobote bede mogla w koncu sobie posprzatac

Czeko dopiero miałaś skurcze , może odpuść sprzątanie i Tż do tego zagoń ?
Stary 2016-06-02, 20:24   #2636
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak ale nawet jak nie jest zdrowa to hormonów badać zwyczajnie nie chcą. Miałam pierdyliard badan na tarczycę,wszystkie wyszły w normie a reszta ich nie obchodzi. Nie rozumiem tego. Może zadam bzdurne pytanie ale gdzie te wypełniacze można znaleźć? Wszędzie gdzie nie spojrzeć w skład to otoczka i hormony a otoczka jest taka sama jak w innych lekach które biorę.

O fajnie ,że tak Ci się udało

Czeko dopiero miałaś skurcze , może odpuść sprzątanie i Tż do tego zagoń ?
porównałam ulotki
Ja nie wiem jak się sprawa ma gdy są problemy zdrowotne bo ja ich zwyczajnie nie mam...
22.08.18
IG
Stary 2016-06-02, 21:04   #2637
Sofiax
BAN stały

porównałam ulotki i w zasadzie jednego składnika nie ma w wypełniaczach.

W zasadzie zobaczymy jak to będzie bo Vibin jest 21+7 a MYWY 24+4 i na stronie o tabletkach poczytałam ,że taki system zaopbiega dolegliwością ze strony niskich dawek hormonów więc może te plamienia nie będą występowały

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Asik to szczęściara z Ciebie bo ja od początku miesiączkowania mam z tym problem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 21:10   #2638
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdro.

Ja właśnie poprawiam swoją pracę, bo muszę dzisiaj połączyć wszystkie części w jeden plik i mama mi jutro wydrukuje w pracy pierwszą wersję. Czasami na kompie nie zauważy się wszystkich błędów, więc chcę najpierw jeszcze przejrzeć wydrukowaną, zanim będę drukować już oficjalnie. Mnie sam druk + oprawa wyniesie ok. 120 zł.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:15   #2639
Sofiax
BAN stały

Kurczę a może poszukaj gdzieś taniej bo z takimi sprawami jest różnie w cenach
Stary 2016-06-02, 21:34   #2640
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
porównałam ulotki i w zasadzie jednego składnika nie ma w wypełniaczach.

W zasadzie zobaczymy jak to będzie bo Vibin jest 21+7 a MYWY 24+4 i na stronie o tabletkach poczytałam ,że taki system zaopbiega dolegliwością ze strony niskich dawek hormonów więc może te plamienia nie będą występowały

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Asik to szczęściara z Ciebie bo ja od początku miesiączkowania mam z tym problem
czy szczęściara? i bez tego nie mam lekko tylko, że po prostu przyjmuję to na klatę, że jestem taka a nie inna i jakoś z tym żyję...
22.08.18
IG
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości