|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Chociaż kiedyś się zdarzyło, ze szalała w łóżeczku jak po jakiś dragach, po 15 minutach już nie miałam pomysłów jak ja uśpić (kołysanie na rękach to dla niej super zabawa) wiec zawołałam tatę. Ja wyszłam a on za minutę przychodzi zadowolony. Pytam jak to zrobiłeś: zgasiłem jej światło.
![]()
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak i Fab, pamelita albo wózek
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Spokojnie matka. Ja nosilam i dreptalam jeszcze w poniedzialek. A we wtorek zasnela sama ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Fab, dzieki za wsparcie |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Rose, sprawdź czy na podłodze nie ma śladów co byś zdążyła je zatuszować
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Rose spokojnie. Juz jest ten pierwszy raz za Wami a tak na poważnie to na pewno nic się Emi nie stało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2647 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy drzwi dwuskrzydłowe i raz jak niosłam Młodego, to mi jedno skrzydło odskoczyło i uderzył w nie głową. Tez chwila ryku, czerwony ślad, a po 5 minutach ryku brak, śladu też. Cytat:
Śliczna ta Twoja Maja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ale ze jak to do 18 nie?
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam wczoraj dziecku pierwszy raz marchewkę i biegunki cudownie zniknęły. I teraz nie wiem czy to po marchewce czy dlatego, że coś jeszcze wykluczyłam z diety. Oby teraz nie miał zaparcia
![]() My z reguły usypiamy się na rękach, ostatnio dodatkowo na poduszce. Wczoraj był już na tyle zmęczony, że zasnął bez krzyków przy piersi. Ale nie wiem czy jestem w stanie codziennie go tak przeciągać, co się równa z noszeniem na rękach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dziś np spalam w chuscie, myslalam ze to nie mozliwe, a jednak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Rose, biedna Emi
U nas do tej pory było zasypianie tylko przy piersi, ale ostatnio coś się panience odwidziało ![]() Wczoraj na basenie rozmawiałam z inną mamą i pytam jak sypia jej dziecko, a ta mi z takim wstydem, że tylko przy piersi (mała 10 mies.), ja mówię, że spoko, u nas to samo i że w nocy też tylko z nami, to ona się otworzyła i też mówi, że śpią w trójkę podniosła mnie trochę na duchu (a ja pewnie ją), bo w realu spotykam tylko matki, których dzieci od pierwszej nocy śpią same w łóżeczkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Manu, ja chce twoje nalesniki!! Omomo
Prosze o kciuki dzis szczepienie mamy. Chusta przygotowana
|
|
|
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
Manu my też walczymy z katarem i pediatra zaleciła nam nasivin soft 3 razy dziennie po jednej kropelce. No i jest poprawa
Roses no to miałaś stresa od rana |
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyskakuje czasami z buzi, przy większych podskokach, ta pierś? ![]() U nas Alicja uskutecznia ewolucje. Leży u mnie na rękach, na boku, pije z piersi, w pewnym momencie podnosi się, wygina i sięga do drugiej (nie zmieniając strony). Kładzie się pije z tej właściwej do ułożenia i potem znów z drugiej mojej piersi, wygięta, w półsiadzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki sie trzymaja! Na co szczepicie? Cytat:
![]() Moj gnom ostatnio jak karmie ja na lezaco to uklada sie na plecach i nogi do gory i chce stopki tez do buzi wsadzic ![]() Akrobatki!
|
||
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Za to mój dzidziuch się popsuł z zasypianiem, sam nie, bujać nie, wszystko nie. Ganiamy się tak jakiś czas zanin odleci.
Przenieśliśmy plac zabaw na podłogę, bo już się bałam ewentualnego spadania z łóżka. No i po łóżku nie ma miejsca, żeby nauczyć się pełzać. Inna jakość zabawy, Wojtul tylko się turla od jednej zabawki do drugiej a najlepiej mu jak dopadnie zasłonę albo firankę ![]() A spotkanie z warszawską iluminacją to już niedługo, zaprzęgajcie psy, koty i co tam macie i wpadajcie ![]() Co myślicie o surowym ogórku...? Dziecko mi się patrzyło łapczywie na kanapkę to zdjęłam plasterek, nie zjadł ale wylizał i teraz myślę czy mu nie ukroić w słupka... |
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Slyszalam, ze mozna ogorka podobni maluchy lubia kiszone :p
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
W ksiazce piszo ze na zabkowanie dobry schlodzony ogorek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Obowiazkowe, 6w1 I pneumo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Quix jest jeszcze dobry na katar to roztwór hipertniczny i można długo stosować jak niecały czas
bo przy Katarze tylko takie roztwory hiper. Dziewczyny pisalyscie kiedyś o tym szczeniaczku ale już nie pamiętam czy ktoras to ma?
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię takich zabawek, ale to nie mnie mają się podobać
dzieciaki chyba chętnie się nimi bawią Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Bry!
![]() Gonicie pędzicie. Nie idzie sie odniesc do wszystkiego. W pamieci utkwiła mi oczywiscie spadająca Emi. No tak Igorasek przetarł ślady padu na twarz to teraz inne dzieci próbują ![]() Ooj jeszcze pamietam ten odglos i to co czulam wtedy... Emi teraz starsza na pewno nic sie nie stało. ️U nas dalej kupy brak. Ostatnio była we wtorek rano. Albo poniedzialek. Mowicie to konkretnie marchewka tak zatyka. Jadl ostatnio ją w niedzielę. W poniedz czy wrorek probowal cukinie. Bylo tez potem jabluszko i wczoraj tez. Dzis rano platki ryzowe ze sliwką ale cholera kwasna byla to doslodzilam bananem. Zobaczymy. Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-24 o 12:16 |
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Banan też zatwardza . Dzieci lubią kwaśny smak
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie psikam woda morska i inhaluje. Jest jakby lepiej ![]() A kojarzysz czy acerole mozna dla naszych maluchow? Cytat:
![]() Wymyslilam sobie prezent, tylko wymaga on mojej nieobecnosci przez 7h w domu. Pytanie czy dam rade?
|
||
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka standardowa - kilka razy podawanie smoczka, karmienie koło 4 i pobudka chwilę przed 7. Pogoda średnia, ponuro, chłodno, ale dzięki temu, że byłam umówiona z koleżanką na spacer, to znalazłam motywację, żeby się ruszyć z domu i przewietrzyć. Teraz P. korzysta z drzemki Młodej i odsypia częściowo nockę, jak wstaną to zjemy obiadek. Muszę też w końcu dokończyć rozpakowywanie się, bo średnio mi to idzie.
|
|
|
|
#2670 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie mam i nie chce mieć FB
Roses, zawsze możesz spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak serio, jak jeszcze byłam w ciąży to prawie wszystkie koleżanki z pracy mówiły, ze śpią z dzieckiem w łóżku, co mi wydawało się nie do pomyślenia. Nasz rzeczywiście śpi od początku sam w łóżeczku w nocy (spał ze mną jedynie jak byliśmy w szpitalu po porodzie). Natomiast w dzień jak odleci mi przy piersi nie jestem w stanie Go odłożyć do jego łóżeczka, bo zaraz się wybudza, więc zostawiam Go na naszym łóżku. Cytat:
Cytat:
Ann, ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Czy ja wiem? Chyba kwestia indywidualna - u nas z owoców najlepiej podchodzi malina, która jest raczej słodka ![]() Cytat:
Czyżby wizyta w spa?
Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-24 o 12:50 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

Emi teraz starsza na pewno nic sie nie stało.
️