|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Raczkowanie
|
Na początku mowa była tylko o patologii, a tu nagle, ze cały oddział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Rozeznanie
|
Apharel znów słownik. Nie pomaga rozmawianie tylko rozmasowanie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
nibyżona
|
Grrrr nie mogę zasnąć :/ nie wiem czy jest sens nawet zmuszać się do snu
![]()
#2645 |
Zadomowienie
|
Ja się właśnie przebudzilam i tez juz chyba nie usne, bo TŻ chrapie jak smok. Jak mnie to wkurza. Lekarz mu mówił, ze ma krzywa przegrodę i będzie chrapal leżąc na wznak, ale on oczywiście nie pójdzie na zabieg, bo się boi. Jak zacznie tym chrapaniem budzić mała, to go udusze.
#2646 |
Rozeznanie
|
Ja też nie mogę spać, jak wstanę na siku koło 3 to już po spaniu mam. Teraz do 6 aż mąż wstanie :/
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też przyłączam się do niespiacych. Narazie się już nie kładę, bo zaraz córkę będę budzić do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz ze u mnie też były takie skoki tętna na ktg i nikt się tym nie przejął. Powiedzieli, że mały się rusza i to dlatego. Po tej pamiętnej kroplówce po której myslalam,że umrę tętno miał na prawdę wysokie, widocznie też nie polubił tej kroplówki ![]() Ja nawet się wyspałam, zaraz wstaję sobie zrobić śniadanie, bo głodna jestem. Nie pochwaliłam wam się,że wczoraj poszłam na obiad do Maca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
Hej ja wstalam i myslalam ze nie wstane. Mam wrazenie ze ten krok chce mi sie rozerwać. Jesli to spojenie sie rozeszlo czy cos to sie chyba zastrzele. Z dnia na dzien jest gorzej. Wogle te podbrzusze ciagle mnie od wastania boli jakby ciagiem. Do tego palce i chyba bierze mnie przeziebienie. No masakra. Zobaczymy co jutro lekarz powie .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2650 |
Zadomowienie
|
No to spojenie to porazka😖😖😖najgorsze ze po 2gim przez pol roku po porodzie je odczuwalam. Teraz wspolczuje ludziom co maja polamane miednice.
Odpukac spie dobrze w tej ciazy.nawet siku w nocy bylam tylko ze dwa razy przez te 8 miesiecy. Zaraz ide do tesco szukac piornika dla starszaka. Dojsc dojde ale nie wiem czy wroce😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Lotso!
Jak zaczniesz rodzić w sklepie to może wyprawkę dla dzieciaków będziesz mieć w gratisie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Ja też nie śpię od 6. Non stop wstawalam. Nie wiem czy ten katar czy zeby tak dokuczaja. Najprędzej to i to. Marzę żeby się wyspać.
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
ja spię bardzo dobrze wstaje raz na siku i piciu
![]() W ogole postraszyli mnie wczoraj szpitalem i sie spakowałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Gosia pochwal się kołyska !
Ja też z tych szczęściar, co nie wstają w nocy na siku ![]() Ze spojeniem też jest kiepsko. Od chyba 2 dni robi się coraz gorzej. Młody musi już być w kanale , bo czuję jak mnie stuka głową za każdym razem jak wyprostuje nogi . Trochę to nieprzyjemne . Jeszcze wesele w ten weekend i już mogę stękać na całego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zadomowienie
|
Mój TŻ też chrapie jak smok.... dlatego czesto ląduje na kanapie :P z tym, że on ma akurat bezdechy i hm z leczeniem to jest tak, że mógłby spać w takiej specjalnej masce i moze by pomogło, ale tylko gdyby w niej spal. No nie wyrazil na to zgody :P
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Ja w ten weekend tez ide na impreze! Mój tato robi 60 urodziny! na współkę z kolegami i wychodzi z tego takie całkiem spore wesele ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te szpitale to chyba jakaś plaga na tym wątku ![]() Cytat:
Któras z was (Katka?) polecała kiedys biustonosze do karmienia z alliexpress. Czy mogłabym prosic o linki? Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-09-13 o 07:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Rozeznanie
|
O tak, krocze jest najgorsze. Dziwne, bo jak chodzę mnie nic nie boli, ale jak leżę i sie przewracam to już tak. Do góry jak leżę robię taki ruch "foczy", śmiesznie to wygląda. Czego człowiek to nie wymyśli by się dostosować do warunków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Goslawka, hehehe, dobre! Lotso,albo do apteki leki za darmo:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Goslawka pokaż kołyskę:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Lynn
Nie zamawiałam tak nigdy, ale chyba faktycznie spróbuję, bo u nas katar to prawie codzienność :P Szpitalem, bo mała miała trochę za wysoki puls wczoraj, przy drugim USG spadł do granicy normy więc mam być pod obserwacją :P No i ogólnie wyszła lekka tachykardia i lekka arytmia. Więc witajcie wizyty i KTG co tydzień. Dobrze, że mam Lux med bo bym zbankrutowala xD Co do kołyski to nie dam rady sama jej złożyć... tzn spojrzalam i za duzo czesci i nie chce mi sie :P ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- http://bambino-sklep.pl/p392,kolyska...i-posciel.html Coś takiego tylko z baby point, ale nie mogłam znaleźć takiej samej na necie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Wtajemniczenie
|
Ehh nic nie mówcie o kroczu, zmora... Podobnie jak u Buzn, mnie też najbardziej boli przy leżeniu i przewracaniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że jednak to tylko fałszywy alarm i nie będzie tachykardii ![]() ![]() Mnie kazał lekarz na ktg jezdzic do szpitala, bo tam będzie od razu lekarz, który odniesie się do wyniku. Dzisiaj będę tam dzwonić, bo nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Kołyska super i jeszcze na pilota- full wypas ![]() Chciałam pranie dzisiaj zrobic dziecięcych rzeczy, ale wczorajsze jeszcze mokre. Kurcze nie lubię takiej pogody, że nawet pranie nie schnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja😊Wysłałam wczoraj męża do apteki po Gaviscon i farmaceutka mu nie sprzedala... Powiedziała, że zawiera wodoroweglan sodu i nie powinno się go zażywać w ciąży.A na ulotce przecież pisze, że można🤔
Idę dzisiaj do lekarza, jak nie zapomnę to zapytam. I nie wiem, co mój mąż za maila napisał, ale ma być dzisiaj łóżeczko 😉 To które miało byc opóźnione o 2 tygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2663 |
Rozeznanie
|
Piękna kołyska
![]() A Ty Marzena będziesz musiała się pochwalić łóżeczkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-13 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
Ehh to ja już ze 2 miesiące jak biorę gaviscon, ale nawet mówiłam o tym mojemu ginowi i się nie przejął, więc chyba żadna to trucizna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
Apharel, czyli u was to prostowanie przegrody sie nie sprawdzilo. Nas lekarz zapewnia, ze to jest główną przyczyna chrapania, bo TŻ ma za malo powietrza i oddycha ustami w nocy. Jak go przekrece na bok to jest ok, ale na wznak to cala symfonia.
Mnie tez to spojenie coraz bardziej dokucza. W ogóle wczoraj po raz pierwszy miałam taka myśl, ze już by mogła mała wyjść. Napuchlam, jak bania, nie mam wcięcia w kostkach, a palce to jak serdelki. Katka, daj znać co po obchodzie powiedział lekarz.
#2666 |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Witam się środowo.
![]() Wczoraj zaliczyliśmy kolejne zajęcia ze sr. Byliśmy obejrzeć porodówkę i cały oddział. No fajnie jest ![]() Mam takie mieszane odczucia jeśli chodzi o rodzące które wczoraj były na dniu otwartym oglądać oddział. Jak był czas na pytania to jedyne jakie się pojawiały to z wydźwiękiem na to ze panią chcą chronić krocza i generalnie to od razu by na cc jechały. Ja wszystko rozumiem, że dla kobiety to ważne itd ale byłam zdziwiona ze te kwestie były dla nich najważniejsze z wszystkiego. Nie oceniam choć byłam zdziwiona. ![]() Katka trzymam kciuki za Ciebie !! Jutro wizytuję, ciekawe co tak słychać u młodej i jak szyjka. Hmmm.....miałam dzisiaj w planach prac ciuszki ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
Goslawka no i wrocilam do domu w dwupaku! Nie urodzilam i jestem 130zl do tylu bo tyle wydalam😀😀juz widze siebie jak przy kasie mowia mi ze mam zakupy za darmo i ja z wielkim usmiechem jeszcze z tych polek z kas laduje marsy twixy bounty itd😀😀widzicie to oczami wyobrazni???😀😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z małą jak narazie wszystko ok, a mimo to obowiązkowo muszę chodzić na ktg raz na tydzień, a od przyszłego tygodnia mam się pojawiać już dwa razy w tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny witam się z Wami z rana.
Jestem w 36t i 4 d ciąży od wczoraj zaczęłam łykać kapsułki z olejem wiesiła, 1 tabletka z rana druga w południe. Wczoraj czułam bardzo gwałtowne ruchy dziecka, nigdy tak wcześniej nie miałam, trochę zaczęłam się bać. W końcu dziecko ma teraz coraz mniej miejsca więc ruchy nie powinny być aż tak intensywne. Nawet dzisiejsej nocy je mocno czułam, chociaż zazwyczaj śpimy spokojnie. Dziewczyny proszę o poradę, co kupić 5 latce na urodziny? Idę w piątek na urodziny do siostrzenicy i nie wiem co jej kupić, zupełnie nie wiem jakie zabawki teraz się kupuje ![]()
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.