Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-16, 14:32   #2641
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Hej Kochane, w imieniu Filipka, dziekuje za buziaczki i życzenia!

Widzę, że faktycznie , nie ja jedna mam kłopoty Z fifkeim w nocy, wiem, że dla was średnie to pocieszenie, ale dobzre wiedzieć, że nie jestem sama!U nas to raczje nie zeby, dwa na dole ślicznie wyszły juz jakos czas temu a grne na razie widzę ze sie nie szykują, tak wiec nie wiem co. Podobno Filip jest rozpieszczony, fajnie, ale ja tego nie zrobiłam specjalnie....

Płatku, czemu nie wolno Ci karmic Mateuszka w nocy? Pzrez to odejrzenie astmy? Fifek jeszcze czasem je w nocy, np., kiedy dostanie butlę ok. 19-20, to potem banokowo ok 1-2 w nocy musi zjeść....Dziwic sieze waży juz 10kg... Ja za chwile chyba też bede beczka, bo mam ochotę na słodkie....

A co do Super Niani, to mi wczoraj ręce opadły....Franek to...no szkoda mi słów. CZegos takiego w życiu nie widziałam i nie chce widzieć....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 14:57   #2642
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme przez chorobę też. Przed każdym jedzenie musze Mateuszka położyć sobie na kolana głową w dół i pzez ok. 5min.klepać po pleckach, potem posadzić i włożyć mu do gardła palca aby odkaszlnął tę zalegającą flgmę,a wiadomo w nocy tego nie mogę zrobić. Jak tak nie zrobię to ciężej mu jest jeść przez co i oddychać, gdyż ma zawalone gardełko. Zresztą odradza rodzicą karmić w nocy bo jest to tylko przyzwyczajenie przez dziecko i wcale ono nie musi jeść wystarczy podać do picia wodę czy herbatkę. Potem wiadomo rodzice mają zarwane noce co zresztą widać po nas . Mam nadzieje, że dobrze Ci to wytłumaczyłam.

Mati waży prawie 8kg.,a ubranka nosimy już na 74-80cm.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 15:02   #2643
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny jakie butki kupujecie na zimę swoim dzieciaczkom?
Stary 2006-10-16, 15:31   #2644
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Ja nie kupuję żadnych, no chyba żeby Natalka rwała się do chodzenia, ale wątpię w to. Ma takie grube bamboszki z grubym futerkiem w środku. A poza tym mam zamiar kupić kombinezon od razu z bucikami....hmmm jeśli to mozna nazwać bucikami .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 15:47   #2645
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję żadnych, no chyba żeby Natalka rwała się do chodzenia, ale wątpię w to. Ma takie grube bamboszki z grubym futerkiem w środku. A poza tym mam zamiar kupić kombinezon od razu z bucikami....hmmm jeśli to mozna nazwać bucikami .

ja tak samo . nawet myslałam zeby jakies buciki kupic i mowie małżowi "trzeba kupic Oliwce buciki na zime" a on na to "A po co"? no faktycznie jak sie zastanowilam to nie wiem po co . Chodzic to ona jeszcze długo nie bedzie, a w kombinezonie ma takie bucikopodobne "coś". Po domu może latac w bamboszach, które i tak sobie natychmiast sciągnie z nóg bo nie lubi . tak wiec jeden wydatek mniej.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 16:43   #2646
ch_aga
Zadomowienie

Ja też poluję na kombinezon z dopinanymi bucioszkami Właśnie wróciłam z trzygodzinnego spaceru. Muszek całe czas spał a ja zmarzłam jak cholera. Jutro to już biorę szalik, rękawiczki i zimowe butki dla mnie oczywiście, bo Muszek w wózku ma cieplutko
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 17:15   #2647
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Buziaczki dla Filipka

Ja dziś miałam jechać na zakupy ale przyjezdza do mnie kolezanka i przełożyłam to na jutro też musze kupic kombinezon i jakieś butki na zime bo dziś Pati na spacerze nóżki zmarzły
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 18:10   #2648
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oglądałam się za takimi ortalionowymi bucikami jak mówia Tiaara, ale są tylko przy kombinezonach, a ja jeden już mam dla niego, a potrzebuję coś na stópki do kurteczki i spodenków, które mu kupiłam .

Dzisiaj zrobiłam Matiemu jarzynową i pogniotłam warzywka widelcem więc były grudki. Czasami się dławił, ale trochę zjadł jednak słoiczki zdecydowanie bardziej mu smakują .
Stary 2006-10-16, 18:52   #2649
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Meme przez chorobę też. Przed każdym jedzenie musze Mateuszka położyć sobie na kolana głową w dół i pzez ok. 5min.klepać po pleckach, potem posadzić i włożyć mu do gardła palca aby odkaszlnął tę zalegającą flgmę,a wiadomo w nocy tego nie mogę zrobić. Jak tak nie zrobię to ciężej mu jest jeść przez co i oddychać, gdyż ma zawalone gardełko. Zresztą odradza rodzicą karmić w nocy bo jest to tylko przyzwyczajenie przez dziecko i wcale ono nie musi jeść wystarczy podać do picia wodę czy herbatkę. Potem wiadomo rodzice mają zarwane noce co zresztą widać po nas . Mam nadzieje, że dobrze Ci to wytłumaczyłam.

Mati waży prawie 8kg.,a ubranka nosimy już na 74-80cm.
Płatku a ta lekarka mówiła jak oduczyć dziecko tego jedzenia w nocy ???
Bo niby to tylko przyzwyczajenie ale jak ja wice daje w nocy butle to ona 200 ml wypija wiec wygląda jakby głodna była, bo jakby nie była to chyba by tyle nie wypiła . Ja bardzo bym chciała zeby Wika w nocy nie jadla tylko nie wiem jak tego dokonac ?

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 21:50   #2650
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

na zime chocby i takie butki. dla mnie cudo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=133457675
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=132825383
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=132910650
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=133879356

co do nocnego spania Wiktoria nie chce znowu oststnio spac e wlasnym lozeczku. w dzien spi spokojn ie za to w nocy kombinuje i wychodzi zawsze tak ze spi z nami. niezbyt mi wygodnie i troszku jestem niewyspana na nastepny dzien. ale coz zrobic.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 22:12   #2651
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Płatku a ta lekarka mówiła jak oduczyć dziecko tego jedzenia w nocy ???
Bo niby to tylko przyzwyczajenie ale jak ja wice daje w nocy butle to ona 200 ml wypija wiec wygląda jakby głodna była, bo jakby nie była to chyba by tyle nie wypiła . Ja bardzo bym chciała zeby Wika w nocy nie jadla tylko nie wiem jak tego dokonac ?

Alien kazała mi zamiast mleka podawać herbatkę albo wodę. Mówiła, że my też po kolacji już przecież w nocy nie jemy i dziecko w wieku naszych dzieci też tego nie potrzebują jest to tylko przyzwyczajenie, nic więcej się niedopytywałam. Rodzice popełniają ten błąd, a później mają nieprzespane noce . No i że Mati wygląda bardzo dobrze i nie potrzeba dokarmiać go w nocy .

Tiaaro śliczne te budki, ale chyba dla dziewczynki .

Joasiu gdzie Ty się kobieto całe dwa dni podziewałaś ?
Stary 2006-10-16, 22:17   #2652
agika11
Zadomowienie

No jakieś nocne fatum nad naszymi dzieciaczkami. Kamilcio wczoraj też nie mógł zasnąć. Skończyło się na tym, że usnął trzymając mnie kurczowo za palec . No ale noc już przespał. A dzisiaj też dał czadu z zasypianiem (a może to my daliśmy czadu). Po przyjeździe z pracy poleciałam z nim na godzinny spacer. Wróciliśmy po 18. Dałam mu jeść 100 ml gęstej kaszki mleczno ryżowej z pół słoiczka deserku. POchłonął w ciągu 5 minut. BYło to około 18.20. Przed 19 położyliśmy gop spać, a on marudził i marudził i nic nie pomagało. JA tu się śpieszę na aerobik a ten odstawia cyrki. W końcu tak się rozryczał, że dałam mu herbatki - wypił 80 ml i jak się skończyła dalej ryk. WIęc dałam mu butlę - a on cały szczęśliwy wypił prawie całą butlę. Normalnie byłam w szoku . Ale mądre dziecko - myśli sobie co ja na głodnego pójdę spać?
DZiewczyny, ja to się chyba poprzestawiałam po tej ciąży. Normalnie wstaję 5.20, kładę się spać około 23 i normalnie dobrze się czuję. A obowiązków mam dużo więcej - zakupy, spacer, pranie, prasowanie, obiad, lunch na następny dzień, zajmowanie się KAmilkiem , aerobik,.... . Przed ciążą później wstawałam, wcześniej chodziłam spać, miałam mniej obowiązków, a gorzej się czułam. Organizm chyba się przystosował do skrajnych warunków. Wy też tak macie?

Jutro idę do kina z kumpelą na film "Diabeł ubiera się u Prady". Jestem bardzo ciekawa.
Dobrej nocy
Stary 2006-10-16, 22:27   #2653
agika11
Zadomowienie

Tiaaro fajne butki - musze poszperać za chłopięcymi.
Płatku, a ja właśnie myślę, czy dać Milkowi jeszcze butlę zanim się położe. ALe mu nie dam, bo jeszcze mi się przyzwyczai
chciałam jeszcze wrzucić zdjęcia Kamilcia w nowej kurtce, ale mi gdzieś kabelek wcięło
Stary 2006-10-16, 22:32   #2654
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

platku prosze bardzo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=131876019
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 22:44   #2655
agika11
Zadomowienie

dzięki Tiaaro
Płatku, a tak przy okazji to twój MAti wazy podobnie jak KAmilek. NAsz też waży prawie 8 kg

I buziaczek dla Filipka z okazji miesięczninek
Meme ja też pochwalam decyzję. I nie myśl już o tym. I nie denerwuj się bo dzidzi będzie potem niespokojne i da ci w kość. Relaks
Już naprawdę idę spać.
Stary 2006-10-17, 07:35   #2656
agika11
Zadomowienie

Dzień dobry - witam wszystkie słonecznie (bo mróz dzisiaj ) i gorącym kubkiem kawy .

Dziewczyny, czy u was też tak zimno??? Normalnie porażka, jutro wpakuję małego w kombinezon zimowy, bo normalnie strasznie rano dzisiaj jest. U nas 2-3 stopnie. DObrze, że samochodem jeździmy, a nie autobusami.

U nas noc przespana MAm nadzieję, że u was tez.
Zmykam - osiągać sukces
Miłego dnia
Stary 2006-10-17, 08:08   #2657
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiarro dziękuje fajne te butki . Wczoraj dzwoniła do mnie siostra, że ma jakieś na zimę dla Mateuszka od koleżanki pojade do domku to zobaczymy jeszcze się wstrzymam z kupnem.

Właśnie robi się coraz zimniej, a ja tak boję się tej zimy ze względu na Matiego oczywiście. Agiko Mati popłakiwał w nocy za jadzonkiem(chyba), ale dałam mu herbatkę i spał. Myśle, że się przyzwyczai to już trzecia noc bez jedzenia. Głodny nie jest bo wypija na noc 200ml kaszki, a to dla niego bardzo dużo . Po całej nocy wypił teraz tylko 70ml. mleka . Drugą noc z rzędu śpi ze mną bo inaczej muszę stać przy łóżeczku całą noc i go głaskać już zwątpłam w to że kedykolwiek będzie spał spokojnie . Oczywiście od rana marudzi kiedy ta SOBOTA .
Stary 2006-10-17, 08:43   #2658
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Melduje się na posterunku. Miałam popsutego kompa później napiszę bo Julka płacze

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 09:10   #2659
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Agika u nas tak samo zimno
Niestety co do nocy to u nas znowu płacz ale już troche mniejszy może jej troche przechodzi mam nadzieje że wkońcu się wyśpie

Tiaro super te butki ale ja chyba kupie już takie do chodzenia bo może zacznie Pati już chodzić i bede musiała i tak je wkońcu kupić.
Stary 2006-10-17, 09:44   #2660
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie
U nas dziś słoneczny dzień,tylko nie wiem jaka temperatura, bo nie zaglądałam jeszcze na termometr .

Tiaro super te buciki, do których podałaś ostatniego linka, zwłaszcza te a la kozaczki, CUDO

Natalka przespała dzis całą noc, jak zasnęła wczoraj o 20-tej tak obudziła sie dopiero prawie pół do dziewiątej rano . Wręcz przeciwnie do mnie . Nie mogłam usnąć wczoraj, usnęłam po północy, a obudziłam sie juz przed siódmą. Poczytałam sobie książkę, akurat ją skończyłam, zabieram sie za kolejną .
Natalka zaczęła znowu dziwnie charczeć, a był juz spokój prawie dwa tygodnie, specjalnie odpusciliśmy sobie basen przez ostatnie dwie soboty, żeby sie przypadkiem nie rozchorowała. Coś mi sie zdaje że pojedziemy dopiero w listopadzie na kolejne pływanie

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 10:01   #2661
kasiulka
Zakorzenienie

A u nas niestety ryki nocne, wiec łącze sie w cierpieniu z Płatkiem i Hanią. Juz straciłam rachube ile razy musiałam do Oliwki wstac, mam wrażenie ze w ogole nie spałam.

U nas zimno jak diabli, rano były 2 stopnie

Oliwka
Stary 2006-10-17, 11:16   #2662
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko zaglądałaś dobrze Oliwce w buźkę, czy aby jej ząbki nie wychodzą oj biudulko .
Stary 2006-10-17, 11:32   #2663
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ani śladu zębów wiec przyczyna chyba jest inna. Mam kolejne podejrzenie - smoczek. Oliwka przyzwyczaiła sie do smoczka (nie ukrywam ze duża w tym zasługa dziadków ), ostatnio bez smoczka nie potrafi zasnac a jak jej wypadnie z buzi to sie budzi i w ryk. Próbujemy ją odzwyczaic ale jest cięzko, tym bardziej ze jak jestesmy w robocie to Oliwka i tak zakneblowana smoczkiem przez dziadków.
A tak w ogole to strasznie podejrzliwa sie zrobiłam, ciagle cos podejrzewam i wietrzę podstęp

Oliwka
Stary 2006-10-17, 11:38   #2664
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kasiulka podejrzewam że u Oliwki też to będzie wina ząbków ja to Pati wziełam do nas do łózka bo bym musiała całą noc chyba stać przy łózeczku a tak tylko ją cyckiem co chwila uspokajałam.
Stary 2006-10-17, 11:50   #2665
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
A u nas niestety ryki nocne, wiec łącze sie w cierpieniu z Płatkiem i Hanią. Juz straciłam rachube ile razy musiałam do Oliwki wstac, mam wrażenie ze w ogole nie spałam.

U nas zimno jak diabli, rano były 2 stopnie
Kasiulko moze się przyzwyczaisz do tych nocek, chociaz ja mam tak co noc przed 10 miesięcy juz i jakoś nie nie przyzwyczaiłam
A tak serio to mi się wydaje, że to jednak moze być wina ząbków bo Oliwka z natury jest grzeczna wiec jakby jej ząbki dokuczał t owszystko jasne, wyjdą i bedziesz znowy spala całe nocki. Zobaczysz
A co do ząbków to wcale tak nie musi być, że coś tam widac, mojej Wice jeden ząbke wychodzi bardzo długo ponad miesiąc, wiec nie tak odrazu widać co i jak ale ja juz teraz nauczyłam się rozpoznawać jej rodzaj marudzenia ze względu na ząbki.

Jak ja mam wstawać do Wiki po 20 razy w nocy, tak ze juz sama nie pamietam czy spałam czy nie i ile razy wstawałam, to wole spac z nią w łóżku bo wtedy to przynajmniej nie kreci mi się w glowie od tego wstawania a wkurza mnie jak ktoś mi mówi, ze czego na ze mną spi, ze robie zle, że dziecko powinno spac w swoim łóżeczku. Ja wiem to dobrze, ze powinno ale ja juz poprostu nie mam siły na takie wstawanie co chwile.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 12:18   #2666
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No właśnie ja też wole wziąść Mateusza do łóżka do siebie niż wstawać co chwilę. Z nim też się nie wyśpie bo maca mnie po twarzy sprawdzjąc czy jestem, albo wchodzi na mnie, tuli się, albo spycha nogami kopiąc mnie , ale wolę to niż nieprzytomnie stać przy łóżeczku. Tylko tż się wścieka bo we trójkę jest strasznie ciasno i wyganiam go na materac . Wiem, że to nasz błąd, że jak jęczał to zawsze brałam go do siebie, ale odzwyczaić się go nie da- próbowałam i tak musiał zasypiać u nas, a później go spowrotem przekładałam i tak potrafiliśmy nawet co godzinę .
Stary 2006-10-17, 13:28   #2667
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alien wszystkiego najlepszego dla Wiki dużo zdrówka i radości .
Stary 2006-10-17, 13:42   #2668
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Buziaczki dla Wiki
Stary 2006-10-17, 14:19   #2669
kasiulka
Zakorzenienie

O rety, Wiki ma 10 miechów... juuuż . Gratulacje, buziaki i usciski od ciotki kasiulki

Ja probowałam spac z Oliwką w łóżku ale to był horror, wstawałam polamana jak paragraf, wszystkie kosci mnie bolały, bałam sie poruszyc i co chwila sie budziłam i sprawdzałam czy jej nie przygniotłam, czy nie ma kołdry na głowie, czy nie spadła itp. Ale takie pouczanie jak kto ma robic to tez mnie wkurza (moja tesciowa mnie ostatnio zaczyna pouczac ) - przeciez nie ma nic złego w tym ze dzieciaczki spią z rodzicami, na pewno jest to wygodniejsze niz to nieszczęsne wstawanie

Oliwka
Stary 2006-10-17, 15:11   #2670
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko ja bym bardzo chciała aby Mateusz sam spał w łóżeczku, ale jest to niemożliwe też wstaje połamana, wczoraj np. nie mogłam przez cały dzień skręcić szyją w lewo tak mnie bolała .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości