|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88503512]Aha, czyli te 100zł za abonament w upc to gdzie idzie? Ja nie piszę, że na reklamach się nie zarabia 🤷
Słuchaj, a płaciłabyś 100zł jakby na tvn leciały cały dzień reklamy i nie było ani jednego programu? Nie, to nie reklamy przyciągają klienta. Reklamy go zniechęcają. Tak samo jak zniechęcają go słabe produkcje, bo na lepsze szkoda kasy. Jakby tvn miał fajne materiały, to obroniłby się i spokojnie mógłby rządać większą kwotę z abonamentu, bo znalazłby klientów, którym zależy na dobrym materiale. Tylko tyle i aż tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] 100 zl z upc idzie do kieszeni janusza. A powaznie to sie doinformuj na temat kosztow prowadzenia dzialalnosci mediow. A tvn tak moze szarżowac abonamentem, ze łohoho, zwlaszcza w ramach bezplatnej telewizji naziemnej. Nie pogrążaj sie.
#2642 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że ta dyskusja jest jałowa, a tego pomysłu o podatkach nawet nie skomentuję, ale taka prawda, że jakość dziennikarstwa drastycznie spadła i ze świecą szukać dobrych, rzetelnych dziennikarzy. Podobnie jak w polityce, tak i w mediach ciągle te same twarze i to osób, które nie spełniają podstawowego warunku bycia dziennikarzem - nie mają żadnej wiedzy o świecie, nie potrafią się wysłowić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88503579]Telewizja nie powinna być dla wybranych? A popatrz kanałowe leczenie zęba jest dla wybranych. Hmm a też nie powinno, bo boli jak jasna cholera.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] nie rozmawiamy o stomatologii a o telewizji. ponawiam pytanie - nie widzisz problemu w tym, że Twój proponowany model powoduje wykluczenie informacyjne najbiedniejszych? |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2646 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Boze jak nie chinska produkcja to leczenie kanalowe. Co nastepne? Globalne ocieplenie? Akcje ratunkowe na Mount Everest?
#2648 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88503606]Nie. Nie widzę problemu. Za to widzę problem o wiele większy jakim jest ból zęba i to, że biedny człowiek musi chodzić szczerbaty, bo jedyne co może zrobić na nfz to go wyrwać. I to jest o wiele gorsze wykluczenie niż jakieś wykluczenie informacyjne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ale co ma telewizja do stomatologii. jak Ty to sobie wyobrażasz? że jak zabiorą kasę telewizji to nagle będzie można się leczyć kanałowo na nfz? daj spokój, nie jesteś aż tak naiwna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88503606]Nie. Nie widzę problemu. Za to widzę problem o wiele większy jakim jest ból zęba i to, że biedny człowiek musi chodzić szczerbaty, bo jedyne co może zrobić na nfz to go wyrwać. I to jest o wiele gorsze wykluczenie niż jakieś wykluczenie informacyjne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie, nie jest. Ty sie chyba wykluczylas na wlasne zyczenie skoro takie rzeczy piszesz.
#2650 |
BAN stały
|
Jak jeszcze raz zobacze slowo "prywaciarz" w tej dyskusji, to padne i juz nie wstane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Siedzę chora w domu, chętnie się pośmieje ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
3...2...1...
#2653 |
BAN stały
|
kopnienta wykluczenie informacyjne to poważna sprawa
weźmy sobie np. takie wybory na prezydenta. jak starsze osoby, bez dostępu do Internetu mają poznać kandydatów i ich programy wyborcze, jeśli jedynym źródłem do informacji jest pro-pisowska telewizja? jak mają odnosić się do pandemii, obostrzeń, szczepień jeśli wszystko co wiedzą pochodzi od stronniczej telewizji? teraz przynajmniej mają wybór. mogą oglądać tvp, mogą polsat, mogą tvn. i samemu zdecydować w co chcą wierzyć. w twoim modelu wyboru nie będzie. i żaden brak dostępu do leczenia kanałowego nie jest gorszym wykluczeniem. to jest innego rodzaju wykluczenie, ale nie da się porównywać które jest lepsze a które gorsze bo obydwa wpływają inaczej na człowieka. jak na wizażankę, która przy praktycznie wszystkich poprzednich dyskusjach zarzucała innym, że patrzą czarno-biało, teraz robisz dokładnie to samo. reklamy są be, bez reklam jest super. bez żadnego szerszego wglądu w sprawę, bez próby wyciagania jakiś daleko idących wniosków. |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Daje Ci order ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88503673]Uważam, że reklamy nie są be. Uważam, że nadmiar reklam jest be. A jest nadmiar, bo reklamy są łatwo dostępne i tanie. I mówię tu nie tylko o tych reklamach przed m jak miłość, bo reklama nie jedno ma imię. Ogólnie reklam jest ZA DUŻO. Obie dobrze wiemy, że jak coś jest tanie to zalewa i psuje rynek. W każdej dziedzinie życia. Czy to reklamy, czy kierunki studiów czy chińskie ciuchy. A później żyjemy w świecie, w którym czekolada nie jest czekoladą a artykuł w gazecie wygląda jak napisany przez gimnazjalistę. Co kto lubi
![]() rozwiązaniem tego nie jest jednak w żadnej mierze zmuszanie ludzi do dodatkowych opłat za dostęp do informacji. to jedynie sposób na większe ogłupianie społeczeństwa i dzielenie go na tych których stać na to aby wiedzieć co się dzieje w kraju i na świecie i tych których na to nie stać. widzisz mnóstwo problemów w społeczeństwie i słusznie, ale nie umiesz ich logicznie ze sobą powiązać i stworzyć sensownej siatki zależności. mieszasz pojęcia i problemy. może warto byłoby jednak trochę bardziej zainteresować się sytuacją w kraju i zgłębić nieco temat. bo na razie brzmisz tak jakbyś próbowała na siłę łączyć skrawki gdzieś zasłyszanych informacji i przeczytanych nagłówków. bardzo to wszystko pobieżne i powierzchowne. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88503642]Daje Ci order ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] ach, dziękuję dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() mam dużo pracy więc wiesz... wszystko jest ciekawsze ![]() Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-02-11 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Inna sprawa, że internet po prostu bolesnie obnazyl beznadziejną wiedzę i jakośc wielu dziennikarzy telewizyjnych i prasowych - bo miernoty z TV jak Pereira to jedno, drugie że taki Tomasz Lis jest dzisiaj znienawidzony przez swoje głupoty na twitterze zarowno przez lewice, jak i prawice. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Tłumaczycie to wszystko kopnientej już 50-ty raz. Myślicie, że za 51-szym załapie? Nie sądzę. Ta dyskusja do niczego nie doprowadzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak w każdym temacie gdzie wszystkie chcą (ja tez w tym oczywiście brałam udział) przekazać coś z sensem, a kopnięta swoje. Znaczy ja się z częścią jej założeń zgadzam choćby z przesytem reklam, bilbordów, tym, że jesteśmy dosłownie zalewani, atakowani wręcz tym guanem z każdej możliwej strony, ale to jest inna kwestia niż sedno problemu z obecna afera medialna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Ja na prawdę nic do kopnietej personalnie nie mam, ale wątki, a których pisze często są przez nią rozwalane. Tego czytać się nie da. Ktoś zawsze jej próbuje tłumaczyć, do niej nic nie dociera i tak w kółko. Może czas coś z tym zrobić. Do tej pory mi to nie przeszkadzało,ale teraz to nawet ja tracę cierpliwość.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2662 |
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych opis funduszy, gdzie ma trafic 50% daniny.
1. Pierdu pierdu pitu pitu 2. Zwiększenie atrakcyjnosci turystycznej Jakby to powiedziec ludzie nie moga wysiedziec w domu i znoszą jajo, wycieczka do lasu jest szałem i odskocznią, bo wyjazdy są mocno ograniczone od prawie roku a oni z tych pieniedzy chcą zwiekszac atrakcyjnosc turystyczną zaniedbanych rejonow? Po co? Dlaczego? Fundusz wsparcia Kultury i Dziedzictwa Narodowego w obszarze mediów ukierunkowany na finansowanie/dofinansowanie działań mających na celu: budowę platform dystrybucji informacji oraz analiz treści pojawiających się w mediach, w szczególności cyfrowych, budowę i rozwój kanałów i platform informacyjnych (audycji radiowych i telewizyjnych, portali internetowych) skierowanych do osób o różnym poziomie kompetencji cyfrowych, promowanie polskiego dorobku kulturalnego oraz sportu, wspieranie rozwoju radiofonii i kinematografii, wspieranie badań na temat mediów oraz podnoszenie poziomu wiedzy społeczeństwa na temat zagrożeń w mediach, w szczególności cyfrowych. Narodowy Fundusz Ochrony Zabytków finansujący wykonanie prac konserwatorskich lub restauratorskich oraz robót budowlanych przy zabytkach, zasilony będzie w najmniejszej części przychodami ze składek od reklamy. Dodatkowe finansowanie przyczyni się do wzrostu atrakcyjności turystycznej miejscowości o niewykorzystanym i nieujawnionym potencjale turystycznym.
#2663 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2021-02-11 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak trolluje to powinna zostać zbanowana na stałe i już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2665 |
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88503750]Jak w każdym temacie gdzie wszystkie chcą (ja tez w tym oczywiście brałam udział) przekazać coś z sensem, a kopnięta swoje. Znaczy ja się z częścią jej założeń zgadzam choćby z przesytem reklam, bilbordów, tym, że jesteśmy dosłownie zalewani, atakowani wręcz tym guanem z każdej możliwej strony, ale to jest inna kwestia niż sedno problemu z obecna afera medialna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] również. wcale nie zaprzeczam że reklamy w przestrzeni medialnej i publicznej są uciążliwe, że dostęp do leczenia stomatologicznego powinien być zdecydowanie lepszy czy że za pracę należy się wynagrodzenie za które da się żyć. tylko co to ma do strajku mediów i dlaczego to wszystko co wymieniłam powyżej miałoby powodować że podatek od reklam jest uzasadniony? |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
W temacie dzisiejszego tłustego czwartku - grafika na stronie ministerstwa zdrowia rozłożyła mnie na łopatki. No debile, debile wszędzie.
Po 1. Zamknęli wszystko, odebrali ludziom możliwość aktywności fizycznej i wrzucają posta o tym ile trzeba biegać, pływać albo uprawiać aerobik, żeby spalić pączka. No cyrk. Po 2. To nie pączki tuczą. Tuczy nadmiar kalorii. Mogliby się w końcu dokształcić. Po 3. Takie posty są szkodliwe. Żadne jedzenie nie powinno wywoływać wyrzutów sumienia. Każdy ma prawo zjeść pączka bez wyrzutów sumienia, że trzeba go spalić, żeby wyjść "na zero". To jest post ze strony mz: ![]() ![]() Odrobina dodatkowego wysiłku może jednak pomóc spalić ten nadmiar kalorii, wystarczy: ![]() ![]() ![]() 🤸 34 minuty aerobiku FB_IMG_1613048201814.jpg Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2021-02-11 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Andrzej nie zawodzi. Projekt wisi, mozna czytac a ten wystepuje publicznie z czyms takim:
– Przyznam, że☠nie znam szczegółów tego projektu ustawy, dlatego że nie była ona ze mną konsultowana. (…) Jeśli te pieniądze miałyby być skierowane do NFZ, to wydaje mi się, że jakiś rozsądek w tym jest – ocenił prezydent.
#2669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.