![]() |
#2641 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() Ja tak samo robię z zupą jak ty, to się właśnie nazywa wekowaniem ![]() W moim pojęciu...Wlewam wrzącą, zakręcam słoik i go przewracam... stoi tak do ostygnięcia, potem chowam do lodówki. -------- U mnie nie jest najgorzej. 28*C jak zaświeci słońce, to parówa. Staram się nie wychodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
U nas 35 w cieniu. Byłam dolać wody ptakom i wróciłam cała mokra .
A widzisz, bo dla mnie wekowanie to gotowanie słoików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mania w kinie (klimatyzowanym) na najnowszym filmie o MINIONKACH.
U nas skwar powiększa się z każdą chwilą. Miałam zabrać się za: ![]() Ale nie ma głupich, idę tu: 🛌 ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Babeczki, z weckowaniem zup, to u mnie jest różnie. Najczęściej gotuję kilka rodzajów naraz i to w hurtowych ilościach. Niestety, to pitraszenie pochłania mi dużo sił i zwyczajnie nie jestem w stanie od razu weckować. Za tę robotę zabieram się po jakimś odpoczynku. Zupy doprowadzam do wrzenia, wlewam, zakręcam, stawiam "do góry nogami", przykrywam ściereczką i po całkowitym wystudzeniu wstawiam do lodówki. No, idę poleżeć............ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
U nas trwa spora burza. Nadeszła z południa i idzie w kierunku Warszawy oraz Bydgoszczy.
⛈️🌩⛈️ Emmi, schowaj Melcię z towarzystwem...!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() -------------- Burza i deszcz dotarł do mnie o 4 Parówa, nie ma czym oddychać. Ma być ponad 30*C -------------------- ![]() Emmi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- A jak Wy się macie? Anusia ![]() Wszystkim ciężko, ponoć to ostatni taki upalny dzień. Wczoraj nastawiłam ogórki małosolne, zalałam je zimną wodą, dzisiaj są już zakiszone ![]() Wczoraj na obiad frytki w beztłuszczowej frytkownicy, panierowana ryba miruna....Emkowi bardzo się taki zestaw podoba, mówi, że może jeść to codziennie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jestem. Kawy pragnę jak niczego na tym świecie. Nalewam... moczę usta... cudowne uczucie... hura... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Jak mało do szczęścia potrzeba ![]() Jak tam u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak, nawet malutkie potrafią uszczęśliwić. ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- U nas OK. Mania i jej koleżanka z klasy grają sobie w jakąś komputerową grę. Dziadeczek i ja kawkujemy. W nocy wielka burza kilka razy odchodziła i wracała. Ulewa taka, że naszą ulicą prawdziwa rzeka płynęła. Pioruny trzaskały w słupy wysokiego napięcia, które na pobliskiej łące są. Straszne to było. Emmi, cieszę się, że Melcia z towarzystwem bezpieczne schronienie miała. ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Idę na wyrazy......... |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
4 pory roku i ja piąta
|
Byłam dzisiaj ale i tak się z Wami przywitam. Cześć
![]() Jest obecnie 25*C ma być maks poniżej 30*C, ale i tak jest duchota. Dzisiaj Madame Kicia przyniosła mi pod próg upolowaną mysz i to dorosłą, duża, taka tłuściutka, doceniam prezent ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cyfeciu ![]() ![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
4 pory roku i ja piąta
|
Napiszę Wam o czymś. Od kilku dni przez te upały mało jadłam, prawie nic. Mój posiłek, głównie składał się z picia mleka. I wyobraźcie sobie, że wczoraj, udało mi się ugotować zupę buraczaną. Nie byliśmy pewni z MM czy uda nam się ją przełknąć podczas upału ale weszła. I zupa - ciepły posiłek zrobił czary mary w moim organizmie - uruchomił łaknienie i chęć jedzenia, oprócz oczywiście pokrzepienia mnie. I wczoraj naprawdę sporo jadłam, załapały się kanapki i sałatka. Taka zupa to jest jednak moc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
CUDOWNIE......!! Coś w tym musi być, bo Mania zjadła trzy porcje zupy pomidorowej z kokardkami i jeszcze fasolkę szparagową z masłem i tartą bułeczką. Widać ciepłe danie odblokowało brzuszek naszego niejadka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pada deszcz, okno jest uchylone i znów zaczynam kichać. Zanieczyszczenia z deszczem...
Adi ![]() Powiem Wam, że z nowej lodówki wcale nie jestem jakoś tam bardzo zadowolona. Patrzyliśmy na wielkość itd, a mimo to pojawiła się owszem wyższa ale węższa i na dobrą sprawę mieści w podobie co stara. A stara ma nawet lepsze pojemniki mrożące. Ta nowa to jedynie to więcej półeczek i jakby lepiej do zagospodarowania produktów ale wcale, a wcale nie jest bardziej pojemna ![]() Cyferka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Zapraszam na niedzielne śniadanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-14 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
O, Emmi przygotowała iście królewskie śniadanie. Siadam i częstuję się z ochotą. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- O kurczę, ale może podczas użytkowania nóweczka pokaże swpje zalety i będziesz jednak zadowolona. Życzę Ci tego. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Ciągle mnie wywala i mocno mnie to niepokoi, bo to znak, ze serwer nawala. Zle to wróży. |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie ![]() Apetycznie wygląda śniadanko ![]() Emmi jak zwykle postarałaś się ![]() ----------- Z deszczem to jedna wielka ściema. Wszystkie urządzenia wskazują już od rana, że ma padać. Guzik z pętelką...tylko ciemne chmury hasają po niebie, a tak liczyłam na deszcz. Coś tam pokropiło, a ziemia sucha. Parę stopni mniej, ale parówa niesamowita. Miałam w planie kilka zaległych prac domowych, ale odpuszczam. Emmi, stawiam na odpoczynek ![]() ![]() Byłam już dwa razy w Kotełkowie, na cmentarzu. -------------- Emmi przyzwyczaisz się do nowej lodówki i o starej zapomnisz ![]() ---------- Adusia, a jak Wy się macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
och... serwer... nie, nie, nie... tylko nie to... (: Mnie jakoś nie wywala. Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale podczas Mani wakacji u nas, to ja tylko na komórce "pracuję". Tablet, na prośbę córki i ziecia gleboko schowany. Maniuta jest okularnicą i nie powinna często przed ekranami siedzieć. Telewizor, komórka i jej laptop to i tak bardzo dużo.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
tak, to prawda. Z tej przyczyny dzieci pozwoliły Mani laptopa do nas zabrać. Na komórce ma tzw. rodzicielską blokadę i on służy jej głównie do rozmów. Laptop do gier i połączeń wideo. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cyferuś, mamy się zupełnie dobrze. Maniuta spała gdzieś tak do 10. Ja nieco krócej. Dziadeczek jeszcze krócej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
five o' clock... zapraszam na herbatkę z małymi dodatkami... 🍒🍩☕️🫖☕️🍩🍒 |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Adusia, to ja na tę herbatkę przychodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
świetnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ja herbatkę zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Kurcze od rana słyszę dźwięk straży pożarnej i trąbiący wóz strażacki. Odkąd są te upały to nie mija godzina czy dwie aby karetka nie gnała na sygnale. Straszne dźwięki. W mieście to na porządku dziennym były, tu przez lata odzwyczaiłam się. Zapraszam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Próbuję sobie przypomnieć co dzisiaj zaplanowałam na obiad ![]() Próbuje gotować TS, ale odmienny tryb życia jakie nasze pokolenia preferują czy nasze obowiązki wymuszają, sprawia, że jej ewentualny obiad jest za późno. Liczą się chęci ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-15 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Emmi, cóż za wystawny bufet dzisiaj przygotowałaś
![]() Mówisz, ze TS zaczyna pichcić? To dobrze, dla nich obiad, a dla Was już kolacja moze być ![]() My też dość późno jemy obiady z tego co obserwuję u innych. Każdy ma obiady 12-13. A u nas to zazwyczaj tak 15-17 Czasem zdarza się wcześniej, ale to tak różnie z tym bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi wyśmienite przekąski ![]() Od rana jestem w biegu, dopiero usiadłam i popijam kawkę. Dzień obudził się dzisiaj bez słońca, jest chłodniej, ale to chwilowe. Emmi dźwięki jednostek ratunkowych zawsze mnie przerażają... ![]() Jak się czujesz? ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Ania ![]() Jak Ty się masz? Upały nadal? |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
![]() Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-15 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Przeoczyłam co dopisałyście ....
U mnie obiad o 15...przerwa śniadaniowa późno, bo o 10,30 zawsze chcę zmienić tą przerwę i przesunąć na wcześniej, ale Emek uparty, patrzy na pracownika. Tamten wychodzi z domu po śniadaniu, normalnie. --------- Emmi młodzi jedzą obiadokolacje, obserwuję swoje dzieci i widzę,że jest inaczej. Ale mnie to już nie obchodzi ![]() Wam też tego życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.