Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-04, 15:11   #2641
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

czesc
umowilam sie na usg 3D.. co prawda na za tydzien ale juz 12stego kwietnia o 12stej.. strasznie jestem podekscytowana

poza tym kupilismy dzis pierwsza paczke huggiesow newborna akurat mieli promocje i takie duperelki jeszcze jak nozyczki, kilka par skarpetek husteczki nawilzane, ceratkowe majtusie..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 15:15   #2642
minisia
Zakorzenienie

kropka no to super z tym 3D

I gratulacje zrobienia pierwszych zakupów

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 15:18   #2643
Kancia
Zakorzenienie

dałam Adriana na brzuszkowe jak chcecie moze kuknac jaki ze mnie waleń
Stary 2007-04-04, 16:03   #2644
minisia
Zakorzenienie

Kancia ty to chyba jesteś niepoważna z tym określeniem waleń

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-04-04, 16:07   #2645
Kancia
Zakorzenienie

no kurde waże już 96 kg ech tak to jest jak sie łapie wszystkie kg myslę, ze po czesci to z tego, ze przed ciąza trzymalam sie diety niełączenia a teraz jem normalnie jakos to przezyje ale pozniej musze sie tego pozbyc chociaz pewnie nie bedzie łatwo

a zeby tego było mało to lekarz mi wesoło oznajmił, ze dzidzius od poprzedniej wizyty sobie nadrobił i jak wczesniej był w dolnej granicy normy tak teraz jest w górnej

z innej beczki: tak sobie patrze na cennik mojej kliniki i musze Wam powiedziec, ze maja naprawde dogodne ceny np za USG3D/4D z kolorowym Dopplerem 100zł chyba dobrze trafiłam raz w zyciu

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2007-04-04 o 16:47
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 17:42   #2646
kropka241
Zakorzenienie

nie no minisiu cos tam juz wczesniej kupowalam (tetrowki czy buteleczki i jakies uniwersalne bodziaki) ale jak juz poznamy plec to wtedy bedziemy kupowac cala reszte
znalazlam lozeczka na allegro (potem wkleje linka) juz z pelnym wyposarzeniem.. z kolderka, materacykiem, poszewkami, i ogolnie calosc do lozeczka za cos ponad 300zl

teraz spadam do pracy.. cos mi wczoraj wspominali ze maja dla mnie umowe.. cos dobry tydzien mi sie zaczal.. tfu, tfu.. nie zapeszac..
odpukane..
uciekam kochane bo sie spoznie..

Stary 2007-04-04, 17:43   #2647
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

No hejka!!

Po dłuższej przymusowej nieobecności jestem i załączam nową tabelkę A tymczasem lecę do paslik bo kupiłam jej dziś w Olsztynie śliczny materacyk dla małej Natalki do łózeczka!

Buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skfDC2.JPG (110,1 KB, 49 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 20:19   #2648
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

hej hej przyszła moja paczka z all z 99% rzeczy jestem bardzo zadowolona pieluchy super miękkie nie za grube, okrycie kąpielowe extra, wkładki laktacyjne szok super sie prezentują ...
barwa zmiennie dziś super choc nasz szczeniak mnie wykańcza
dziewczyny jak często czujecie dziennie ruchy?? teraz mi sie maluch uspokoił
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 20:30   #2649
Kancia
Zakorzenienie

ja teraz czuje dosc czesto jak na 20 tc co jakis czas mnie puka
najbardziej jak sie połoze albo jak sie poruszam i usiąde lub po jedzeniu
Stary 2007-04-04, 22:22   #2650
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

A ja sie chciałam pochwalić, że dzisiaj mamy STUDNIÓWKĘ!!

Swoja wage dopiszę za tydzień, bo przegapiłam ważenie w 24 tygodniu. Może to nawet i lepiej.

A! Słuchajcie, niedługo będę łazic w poszukiwaniu stanika dla matki karmiacej. Mam teraz tylko jeden stanik, który na mnie pasuje i fiszbiny już mi sie wbijają w cyce. :/ Muszę kupic sobie jakis fajny i przyszłosciowy model. Macie może jakies typy?

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 22:24   #2651
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
A ja sie chciałam pochwalić, że dzisiaj mamy STUDNIÓWKĘ!!

Swoja wage dopiszę za tydzień, bo przegapiłam ważenie w 24 tygodniu. Może to nawet i lepiej.

Witaj Shem szkoda ze nie mogłas byc na spotkanku w GM miło i sympatycznie było byłysmy we 4 , ale jak Madziorka wróci to zorganizujemy kolejne spotkanie i może sie załapiesz.

Pozdrawiam cie serdecznie
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 22:40   #2652
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

No niestety... I tak sie do babci spóźnilismy pół godziny, bo musiałąm w pracy dłużej zostać troszkę. :/

Ale na następnym spotkaniu będę na pewno

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 22:48   #2653
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
No niestety... I tak sie do babci spóźnilismy pół godziny, bo musiałąm w pracy dłużej zostać troszkę. :/

Ale na następnym spotkaniu będę na pewno

To miło, ale nie powiem duzo brzuszków sie koło nas kręciło
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 07:27   #2654
Kancia
Zakorzenienie

Shem to zalezy jakie staniki lubisz, ja długo szukalam takiego bez usztywnien i fiszbinów. Dopiero znalazlam na targu u jednej babki taki totalnie gładki bez niczego i w dobrej cenie cale 8 zł. Jednak to nie jest do karnienia . Natomiast jesli chodzi o cycki do karmienia to ceny mi sie nie podobaja bo szkoda mi dawać 39 zł na cycki znalazlam w Carrefourze czy w Tesco (nie pamietam juz) cycki do karmienia za 11 zł ale jak na złosc nie było mojego rozmiaru a i chyba najwiekszy był 85C lub D a ja potrzebuje deko wiekszy bo w tym sie ledwo zapinam

Generalnie to wkurza mnie to, ze na cięzarnych sie tak żeruje
Stary 2007-04-05, 09:31   #2655
kropka241
Zakorzenienie

ja z rozmiaru C lub male D skoczlam do F.. jedyne staniki co znalazlam i nie byly poprostu brzydkie w tym rozmiarze to byl triumph ale cena..brr.. oraz Donna-cena polowe nizsza a staniczki mam urocze

te do karmienia sa takie zwylke, nie podobaja mi sie ale bede tez niedlugo kupowac.. w tesco widzialam po 44zl ale nie rozgladalam sie za rozmiarem.. jeszcze..

Stary 2007-04-05, 09:47   #2656
cz.mamba
Raczkowanie

Jeśli chodzi o staniki to przerzuciłam się w ciąży na bezszwowe bo inne mnie drażniły. Kupiłam sobie taki stanik i top z firmy Hanna Style za 15 i 19 zł. A co do karmienia to kupiłam na wyprzedaży w Tesco za 15 zł, ale on jest taki gruby i nierzyjemny.
Stary 2007-04-05, 10:09   #2657
Kancia
Zakorzenienie

a mi cycki nie chca rosnąc nie musialam jeszcze zmieniac stanika ze starego teraz tylko jest bardziej wypełniony To jedyna rzecz w garderobie, ktorej nie musiałam zmieniac bo niestety w zadne spodnie juz dawno mi sie brzuch nie miesci ale w szmateksie kupiłam sobie 4 pary czarnych spodenek na gumce i moge smigac i nic mnie nie gniecie Szkoda tylko, ze nie ma fajnych bluzek ani tunik ostatnio
Stary 2007-04-05, 11:47   #2658
barwa
Rozeznanie

mnie tochę urosły - z b na c, ale róznica polega głównie na tym, ze mam pełniejsze miseczki. co do staników - od początku musiałąm odłożyć w kąt wszystkie seksi koronki, bo mnie drażniły, drapały itp., a pozostałe tez odpadły z powodu fiszbin, które mnie drażniły i drażnią do kwadratu. kupilam na allegro sportowy stanik firmy unno - mogę szczerze polecić i ostatnio taki koszulkowy top bezszwowy w orablu. ceny okolo 20zl. na razie nie kupuję odpinanych na karmienie, bo myśłę, ze do sierpnia jeszcze się rozrosnę. a i jeszcze jedno - czy też pociemniały Wam brodawki i stały się dużo większe? moje zajmują sporą część mojego małego biustu. ciekawe kiedy moje sutki staną się jak antenki - jak przeglądam gazetki dla mamusiek i są jakieś zdjęcia - wszystkie kobitki mają sutki jak guziki, moim jeszcze dużo do tego brakuje. mam nadzieję, ze się zmienią, bo marwię się o karmienie.

idę dziś kupić koszyczek na święconkę i jeszcze do mamy poradzić się, co do niego włożyć. w tym roku pierwsza Wielkanoc w nowym mieszkanku z męzusiem.
musi być cudownie.
barwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 13:01   #2659
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Hey Kobietki,
melduje swoją ponowną obecnośc na forum. Ale się cieszę, że już jestem!!!
Jeszcze nie zdążyłam nic przeczytać, ale widze, że mam ogromniaste zaległości, których raczej nie sposób nadrobić. Postaram się przeczytac jak najwięcej stron wstecz, żeby nie być w tyle, ale nie wiem, czy dam rade wrócic do postu nr 2072, na którym zakończyłam czytanie przed wyjazdem.

Później wkleje fotki i napisze więcej, a teraz tylko najwazniejsze:
-od 18 marca czuje bardzo wyraźne ruchy, teraz wiem, że wcześniej też je czułam, ale nie były tak wyraźne i nie byłam pewna, czy to to. A teraz dzień w dzień, kilka razy do dnia i codziennie wieczorem od 21.
-moja waga w 20 tc to 52 kg.
-16 kwietnia mam USG, i mam nadzieję, że wreszcie dowiem się, co do płci.

Teraz zmykam, zajrzę później, mam tu troszke do zrobienia w domciu przed Świętami, mimo że teściowa posprzątała mi doszczętnie cały dom. Kochana Kobieta.

38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 13:14   #2660
kropka241
Zakorzenienie

Lea
fajnie ze znow z nami jestes.. brakowalo nam tu ciebie na forum

bardzo sie ciesze..
opowiedz pozniej jak bylo ..

Stary 2007-04-05, 13:49   #2661
ajanna
Wtajemniczenie

barwa: nie mów proszę, że C to nieduży biust - ja całe życie miałam mniejszy niż A (prawie 0) - w czasie karmienia też. przy pierwszym dziecku powiększył się tylko na chwilę - do pełnego A w 2. i 3. dobie po porodzie (tzw. nawał laktacyjny), a sutki wcale nie zmieniły koloru, jedynie córka je troszkę wyciągnęła . teraz natomiast mam B i jestem w szoku . sutki zrobiły się też większe i niestety brązowe - z tego co wiem, to już tak na zawsze zostanie . no i siara się pojawia co i rusz - chyba będę musiała zacząć chodzić w staniku z wkładkami laktacyjnymi, a szczerze mówiąc nie cierpię tego - tzn. stanika. ponieważ nigdy go nie musiałam nosić, jest mi w nim strasznie niewygodnie . a co do staników do karmienia, to wszędzie piszą, żeby kupować je dopiero w 9. msc-u, bo piersi mogą się jeszcze powiększyć
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:27   #2662
minisia
Zakorzenienie

A sie melduję tylko na chwilkę, bo jestem mega chora Wróciłam od lekarza i mam wirusowe zapalenie gardła, czuję sie fatalnie, wszystko mnie boli, z nosa leci jak z kranu, oczy łzawią, normalnie do d... dostałam Duomox i pól apteki innych lekarstw - krople, syropy, tabletki, mąż też chory na zapalenie oskrzeli, ale już się lepiej cuzje - mamy poprostu w domu mały szpital

lea fajnie, że jesteś i wszystko OK

Mi się cycki powiększyły o jeden numer

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-04-05, 14:55   #2663
kropka241
Zakorzenienie

uciekaj do lozka minisiu.. wyspisz sie .. wygrzejesz i mam nadzieje ze szybko cie to chorobsko pusci.. zycze zdrowka i dla ciebie.. online wiec nie boj sie nie zaraze sie

Stary 2007-04-05, 16:10   #2664
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Hej. A ja podobnie jak Ajanna w pierwszej ciąży mam b. małe cycuchy tylko trochę pełniejsze. Boję się o pokarm, ale mam nadzieję, że dam radę i w czasie karmienia chociaż podrosną na jakiś czas. Zapewne mąż by się ucieszył, oczywiście ciągle powtarza jakie to moje są piekne, ale trochę mu nie wierzę . Widziałam na allegro staniki dla karmiących w różnych cenach, tylko ciekawe jaki to gatunek.
A ja w pasie mam już 100, cieszy mnie to. Dziwne co?
Wczoraj poskarżyłam się dla męża, że potrzebuję więcej czułości, bo ciągle jestem kobietą i myślę, że już go nie pociągam, a wiecie co on mi na to? Że ja nie mam tali, a to się kłuci z jego postrzeganiem piękna kobiety (no może trochę inaczej to ujął, ale ja miej więcej tak zrozumiałam) . Bałwan!!! Dodał jeszcze, że ciągle powtarza, że ładnie wyglądam, że mam ładną cerę i okrągłą buźkę. I myśli, że mi to wystarczy. Czuję się jak inkubator. Niech chociaż trochę poudaje, nie musi od razu uprawiać ze mną seksu (i tak mamy zakaz, a ja mam ochotę jak nigdy dotąd). Jak mi się przypomną czasy panieńskie, oj co my wyprawialiśmy , a teraz jak on wytrzymuje. Ostrzegłam, żeby tylko na baby nie poszedł.
Stary 2007-04-05, 16:28   #2665
cz.mamba
Raczkowanie

Minisiu! Życzę zdrowia!!! Łóżko i ukochany TŻ na każde zawołanie wystarczy, żebyś poczuła się lepiej!!!
Lea - musisz koniecznie napisac jak było.Fajnie, że już jesteś!!!
Zamówiłam wczoraj dla małego łóżeczko - kojec. Mam nadzieję, że bedzie takie śliczne jak na zdjęciu.
http://www.allegro.pl/item180825741_...ss_.html#photo
Stary 2007-04-05, 16:29   #2666
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Wczoraj poskarżyłam się dla męża, że potrzebuję więcej czułości, bo ciągle jestem kobietą i myślę, że już go nie pociągam, a wiecie co on mi na to? Że ja nie mam tali, a to się kłuci z jego postrzeganiem piękna kobiety (no może trochę inaczej to ujął, ale ja miej więcej tak zrozumiałam) . Bałwan!!! Dodał jeszcze, że ciągle powtarza, że ładnie wyglądam, że mam ładną cerę i okrągłą buźkę. I myśli, że mi to wystarczy. Czuję się jak inkubator. Niech chociaż trochę poudaje, nie musi od razu uprawiać ze mną seksu (i tak mamy zakaz, a ja mam ochotę jak nigdy dotąd). Jak mi się przypomną czasy panieńskie, oj co my wyprawialiśmy , a teraz jak on wytrzymuje. Ostrzegłam, żeby tylko na baby nie poszedł.
faktycznie balwan..
jakby mi TZ tak mowil to by spal osobno
i sam by sobie pral i gotowal

Stary 2007-04-05, 16:56   #2667
ajanna
Wtajemniczenie

kasia_mw: o pokarm nie masz się co martwić, jeżeli ktoś ma problemy z karmieniem piersią, to częściej kobiety z bardzo dużymi piersiami, a nie te z bardzo małymi. jeżeli będziesz karmić tylko i wyłącznie piersią, Twój organizm będzie wytwarzał dokładnie tyle mleka ile potrzebuje maleństwo.
co do męża, to gorsza sprawa - nie dziwie się, że się wściekasz.
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 17:20   #2668
Kancia
Zakorzenienie

o jaaa
czesc Lea kope lat ...

Barwa mi tez ściemniały i nie podobaja mi sie takie

kasia mw ale mnie rozbawiłas tym inkubatorem przejdzie TZtowi nie martw sie

minisia tony czosnku jedz

cz.mamba jak dojdzie to prosze o recenzje bo ja sie zastanawiam czy przez neta zamawiac

czesc kropka i ajanna

chyba o nikim nie zapomnialam
Stary 2007-04-05, 17:36   #2669
kropka241
Zakorzenienie

kancia.. ty to jestes
czesc

zobaczcie co zalazlam.. to tak jesli chodzi o ta rozmowe o szczepieniach..

http://wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=8646

szczepionka ktora tyle kosztuje jest w naszym kraju nieskuteczna:/

Stary 2007-04-05, 21:13   #2670
cz.mamba
Raczkowanie

[quote=Kancia;4074431]
cz.mamba jak dojdzie to prosze o recenzje bo ja sie zastanawiam czy przez neta zamawiac /quote]
Kanciu! My generalnie większość rzeczy dla małego zamawiamy przez internet, bo po 1. taniej niż w sklepie, a po 2. mogę to obejrzeć 100 razy zanim kupię i jeszcze po 3. nie muszę wychodzić z domu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości