Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 00:15   #2641
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez lovela5 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę! To też cenna informacja I jeśli możesz to napisz dlaczego nie poelcasz :P
moze nie bede pisac wprost, bo ostatecznie wyszlo wszystko dobrze, ale takiego stresu jaki mielismy my to nie zycze nikomu, wiec dlatego odradzam kamerzysta to Daniel M., a odradzam dlatego, ze gosc zadzwonil do TZta w dniu slubu, ok. godz. 10 (a mial byc u nas o 12), ze jednak nie dojedzie, bo zepsul mu sie samochod to nic, ze mogl zamowic taksowke, poprosic sasiada, szwagra, kogokolwiek a nas nie powinno interesowac to, ze jemu zepsul sie samochod jednak szanowny pan uparcie twierdzil, ze nie ma czym dojechac w koncu poprosilismy naszego swiadka, ktory pojechal po niego, ale wg mnie takie zachowanie jest niedopusczalne, wiec nie polecam. Ja o calej sprawie dowiedzialam sie jak juz kamerzysta byl w drodze, ale i tak myslalam, ze wyjde z siebie. Dobrze ze moj TZ nie jest nerwowy, zachowal zimna krew i dotransportowal goscia na czas, ale bede go teraz szczerze odradzac kazemu

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:32   #2642
fct
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
My chodzilismy do Skalski Dance School, zaczelismy ponad rok wczesniej na zwyklym kursie tanca towarzyskiego, zrobilismy 5 stopni, a nastepnie miesiac przed weselem kupilismy kilka indywidualnych lekcji u naszej instruktorki i ulozylismy uklad do pierwszego tanca w wiekszosci z tych krokow, ktore znalismy. Wyszlo naturalnie i bez zadnej pomylki

A jaka jest, czy też była wtedy cena indywidualnej lekcji?
Bo my opowiadamy się za takim rozwiązaniem tej kwestii
Stary 2012-12-27, 15:15   #2643
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mucia18 Pokaż wiadomość
a możecie polecić fajnego i nie zbyt drogiego - haha nie orientuje się i tak w kosztach- fotografa/ bez kamerzysty..

My też bardzo długo nie mogliśmy się zdecydowac na fotografa ale teraz jestem pewna swojego wyboru. Ale każdy ma inne wymagania i gusta sama musisz stwierdzic czy ci się podobaja jego zdjęcia. Jak dla mnie boskie!!!

Edytowane przez kreoolka
Czas edycji: 2012-12-28 o 08:51
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:11   #2644
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
moze nie bede pisac wprost, bo ostatecznie wyszlo wszystko dobrze, ale takiego stresu jaki mielismy my to nie zycze nikomu, wiec dlatego odradzam kamerzysta to Daniel M., a odradzam dlatego, ze gosc zadzwonil do TZta w dniu slubu, ok. godz. 10 (a mial byc u nas o 12), ze jednak nie dojedzie, bo zepsul mu sie samochod to nic, ze mogl zamowic taksowke, poprosic sasiada, szwagra, kogokolwiek a nas nie powinno interesowac to, ze jemu zepsul sie samochod jednak szanowny pan uparcie twierdzil, ze nie ma czym dojechac w koncu poprosilismy naszego swiadka, ktory pojechal po niego, ale wg mnie takie zachowanie jest niedopusczalne, wiec nie polecam. Ja o calej sprawie dowiedzialam sie jak juz kamerzysta byl w drodze, ale i tak myslalam, ze wyjde z siebie. Dobrze ze moj TZ nie jest nerwowy, zachowal zimna krew i dotransportowal goscia na czas, ale bede go teraz szczerze odradzac kazemu
Wow no to nie źle..... A możesz podać nazwe firmy na priva ??
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:12   #2645
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
Art pixel studio
Vip studio
Cameleon
Najlepiej szukać na vimeo;-)

Czy Ty już kogoś wybrałaś ? Zastanawiam się nad Art Pixel i Vip......
Stary 2012-12-28, 09:23   #2646
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:

Ale mieliście historię :O Za to twój TŻ zachował się super, że powiedział ci jak już wszystko na spokojnie załatwił
Ale jak tu byc czegoś pewnym.... ludzie są tacy nie odpowiedzialni i nie profesjonalni hmmm
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 14:16   #2647
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovela5 Pokaż wiadomość
Czy Ty już kogoś wybrałaś ? Zastanawiam się nad Art Pixel i Vip......
my mamy art pixel studio

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 21:09   #2648
Zuzik06
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki, w przyszłym miesiacu jedziemy oglądać sale. czy któraś z Was miała doczynienia z salą w Owczarach firmy Weselmy Sie, albo z samą firmą?? Jak wrażenia? sala nam sie bardzo podoba i lokalizacje mają super, troche sie na nich nastawiłam, ale boje sie bo opinie są albo super cudne, albo super tragiczne...
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:33   #2649
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
nasz kamerzysta dotarł na czas ale co z tego jak na nagranie czekamy już od 20 października.... Pan nie ma czasu żeby odebrać od nas telefon
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:35   #2650
missbennet
Zakorzenienie

cześć
dziewczyny, wybaczcie, że zmieniam temat, ale mam pytanie, na które krakowianki najlepiej i najszybciej będą mogły odpowiedzieć zakochałam się w sukniach firmy Nabla, jednak mieszkam na śląsku i wyprawa do Krakowa tylko po to by zmierzyć sukienkę, która nie będzie tak piękna jak na zdjęciach jest troszeczkę bezsensowne i nie ukrywam, że kosztowne. W związku z tym mam pytanie- czy któraś z was szła do ślubu w sukni tej firmy? Jakie są ceny, jakość, szybkość uszycia, dostępność większych rozmiarów? (teraz noszę 42, ale do sierpnia, czyli do ślubu zamierzam nosić co najmniej rozmiar mniej ). Najbardziej interesuje mnie suknia Fanny Będę wdzięczna jeśli mogłybyście odpowiedzieć w PW, bo nie zawsze mam czas zajrzeć na forum, a nie chciałabym przegapić odpowiedzi
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 15:44   #2651
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
cześć
dziewczyny, wybaczcie, że zmieniam temat, ale mam pytanie, na które krakowianki najlepiej i najszybciej będą mogły odpowiedzieć zakochałam się w sukniach firmy Nabla, jednak mieszkam na śląsku i wyprawa do Krakowa tylko po to by zmierzyć sukienkę, która nie będzie tak piękna jak na zdjęciach jest troszeczkę bezsensowne i nie ukrywam, że kosztowne. W związku z tym mam pytanie- czy któraś z was szła do ślubu w sukni tej firmy? Jakie są ceny, jakość, szybkość uszycia, dostępność większych rozmiarów? (teraz noszę 42, ale do sierpnia, czyli do ślubu zamierzam nosić co najmniej rozmiar mniej ). Najbardziej interesuje mnie suknia Fanny Będę wdzięczna jeśli mogłybyście odpowiedzieć w PW, bo nie zawsze mam czas zajrzeć na forum, a nie chciałabym przegapić odpowiedzi
Z żoną jednym z pierwszych z salonów jakie odwiedziliśmy była Nabla od razu wiedziałem, że stamtąd będzie suknia bo najbardziej mi się tam suknie podobały i obsługa. Zwiedziliśmy chyba wszystkie salony w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie.

Moja żona sobie tam uszyła suknię. Spodobała jej się jedna suknia za ponad 6 tyś zł, niestety w salonie w którym miała być dostępna powiedzieli, że nie ma jej na stanie bo jest szyta w Italii więc trzeba wpłacić 30% zadatku a potem będzie można przymierzać i ewentualnie nie brać - oczywiście tracąc zadatek.

Więc wróciliśmy do Nabli i żona pokazała zdjęcie z katalogu, Pani powiedziała, że nie będzie problemu, zdjęła z żony miarę ok. 5 mc przed ślubem, na 2 mc była przymierzyć roboczą wersję sukni a na 3 tyg. przed ślubem była do odbioru.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 17:23   #2652
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Z żoną jednym z pierwszych z salonów jakie odwiedziliśmy była Nabla od razu wiedziałem, że stamtąd będzie suknia bo najbardziej mi się tam suknie podobały i obsługa. Zwiedziliśmy chyba wszystkie salony w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie.

Moja żona sobie tam uszyła suknię. Spodobała jej się jedna suknia za ponad 6 tyś zł, niestety w salonie w którym miała być dostępna powiedzieli, że nie ma jej na stanie bo jest szyta w Italii więc trzeba wpłacić 30% zadatku a potem będzie można przymierzać i ewentualnie nie brać - oczywiście tracąc zadatek.

Więc wróciliśmy do Nabli i żona pokazała zdjęcie z katalogu, Pani powiedziała, że nie będzie problemu, zdjęła z żony miarę ok. 5 mc przed ślubem, na 2 mc była przymierzyć roboczą wersję sukni a na 3 tyg. przed ślubem była do odbioru.
a możesz zdradzić ile płaciła za tą sukienkę?
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 17:39   #2653
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
a możesz zdradzić ile płaciła za tą sukienkę?
To było 5 lat temu - suknia + długi welon 3 tyś zł.
Stary 2013-01-05, 23:32   #2654
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
my mamy art pixel studio

My już też Zdecydowaliśmy się na nich po długim zastanowieniu. Dzięki za wszystkie rady Mam nadzieję że się spiszą na medal
Stary 2013-01-06, 16:51   #2655
samiramis
Raczkowanie

Koleżanka miała szyta suknię w Nabli kilka lat temu. Widziałam sukienkę na żywo i wyglądała na uszytą porządnie. Miała tez dość nietypowy welon (też tam szyty) oraz bolerko. wszystko musiało wyglądać w dniu ślubu pięknie (ja widziałam tylko na wieszaku w szafie).
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 21:08   #2656
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Koronkowe suknie nabli to koszt ok. 4000 zł

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:05   #2657
madzia_taiki
Raczkowanie

Witam,
My już po
Dla zainteresowanych podaję co, gdzie, jak i Kto
Bo wiem, że sama przygotowując się do ślubu i wesela szukałam pomocy
Niestety nie wiem czy wydanie opinii bedzie juz reklamą ?>?

Suknia -Salon sukien ślubnych ksymena Katowice
lokal - Szafrantu Niepołomice
Zespól - kapitalna kapela kapelusze
makijaż i fryzura - Madzia Moniczewska
paznokcie * Edyta Chudzik
buty - arte di roma + mark shoes (ale niestety nie użyłam w ogóle)
ciasta i tort - Krzysztof Słowik
w Kościele - chór - liberi deus
Alkohol wódka stock + alkohole na bar
kwiaciarnia - Magia Kwiatów w udzie śląskiej
Fotograf - Agnieszka Cudak
madzia_taiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:55   #2658
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia_taiki Pokaż wiadomość

lokal - Szafrantu Niepołomice

Ten lokal to sama mogę polecić chociaż jest troche daleko od Krakowa. Jedyna przyczyna dlaczego się na niego niezdecydowaliśmy było dlatego że nie mięli wolnych sobót w 2013 we wrześniu czy maju.

Byliśmy tam na degustacji wegańskiego jedzenia które kucharz po raz pierwszy w życiu przygotowywał i musze przyznać że byłam w szoku jakie to było dobre.... Tak więc bardzo polecam Ale trzeba rezerwować termin dużo wcześniej.....

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look upon the murder of men." ~ Leonardo Da Vinci

Stary 2013-01-10, 09:52   #2659
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Koleżanka miała szyta suknię w Nabli kilka lat temu. Widziałam sukienkę na żywo i wyglądała na uszytą porządnie. Miała tez dość nietypowy welon (też tam szyty) oraz bolerko. wszystko musiało wyglądać w dniu ślubu pięknie (ja widziałam tylko na wieszaku w szafie).
Ja też przymierzałam sukienki Nabli i nie powiem są bardzo ładne ale ostatecznie kupiłam w Madonnie- Pronovias moim zdaniem lepsza gatunkowo i cenowo wyszło na to samo....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 20:38   #2660
samiramis
Raczkowanie

Ja także sukienkę kupowałam w innym salonie. Osobiście uważam, że sukienki z Madonny są przereklamowane. Nie mam zbyt dobrego zdania o tym salonie- byłam chyba 3 razy i nie udało mi się przymierzyć żadnej sukni, pomimo iż za 3 razem byłyśmy umówione z koleżanką na mierzenie na konkretną godzinę. Czekałyśmy chyba ok 40 min aż zwolni się jakaś przymierzalnia i w tym czasie oglądałyśmy sukienki na wieszakach- dla mnie większość z nich przypominała stare firanki (choć wtedy akurat był sezon na koronki).
Przypomniało mi się też, że w tym roku znajoma tez miała sukienkę szytą w Nabli- podobno kosztowała ok 5 tyś ze względu właśnie na koronkę. Suknia nawet ładna ale wcale nie była starannie wykończona jak na taką kwotę i szycie na zamówienie to żadna rewelacja.
Stary 2013-01-15, 14:50   #2661
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Ja także sukienkę kupowałam w innym salonie. Osobiście uważam, że sukienki z Madonny są przereklamowane. Nie mam zbyt dobrego zdania o tym salonie- byłam chyba 3 razy i nie udało mi się przymierzyć żadnej sukni, pomimo iż za 3 razem byłyśmy umówione z koleżanką na mierzenie na konkretną godzinę. Czekałyśmy chyba ok 40 min aż zwolni się jakaś przymierzalnia i w tym czasie oglądałyśmy sukienki na wieszakach- dla mnie większość z nich przypominała stare firanki (choć wtedy akurat był sezon na koronki).
Przypomniało mi się też, że w tym roku znajoma tez miała sukienkę szytą w Nabli- podobno kosztowała ok 5 tyś ze względu właśnie na koronkę. Suknia nawet ładna ale wcale nie była starannie wykończona jak na taką kwotę i szycie na zamówienie to żadna rewelacja.
to jak ze wszystkim, to zależy czego się szuka i na co się trafi, ja byłam zadowolona z sukienki z Madonny chociaż lubią wciskać droższe modele i to nie jest fajne
Stary 2013-01-15, 17:58   #2662
dolceana
Raczkowanie

Cześć dziewczęta!

Długo mnie nie było i widzę, że wątek się ciągle się "rozszerza"
Jak już pisałam, my ślub mamy 7.09.2013
I chyba już w większości wszystko mamy
Projekt sukienki złożony u krawcowej i kamerzysta też w końcu załatwiony
Zaczęłam się zastanawiać teraz nad bukietem.
Moje drużki mają sukienki w kolorze chabrowym.
I zastanawiam się czy w takich odcieniach szukać im bukiety?
Jak myslicie?
I czy może któraś z Was wie gdzie w Krakowie można zrobił ładne ale nie koniecznie bardzo drogie bukiety?

No i jeszcze chciałam zapytać czy może wiecie gdzie można przetopić złoto na obrączki? Jeszcze się nie zajęłam szukaniem takich miejsc a może któraś z Was mogłaby coś polecić?

Bedę wdzięczna za pomoc!
Swoją również służę
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:11   #2663
aania88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolceana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta!

Jak myslicie?
I czy może któraś z Was wie gdzie w Krakowie można zrobił ładne ale nie koniecznie bardzo drogie bukiety?

No i jeszcze chciałam zapytać czy może wiecie gdzie można przetopić złoto na obrączki? Jeszcze się nie zajęłam szukaniem takich miejsc a może któraś z Was mogłaby coś polecić?

Bedę wdzięczna za pomoc!
Swoją również służę
Jeśli chodzi o obrączki, to ja mogę polecić Węca, na Kurczaba 3. My tam robiliśmy obrączki z własnego złota, wyszły ładnie, no i nie drogo Z tego co pamiętam, to chyba teraz zimą powinny być jakieś promocje.
aania88 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 10:16   #2664
dolceana
Raczkowanie

Dziękuję za wskazówkę!
Na pewno się tam wybierzemy w wolnej chwili.
Niby czas jeszcze jest ale im więcej załatwimy teraz tym mniej zostanie na później.

A auto do ślubu wypożyczaliście?
My chcemy to zrobić, ale niektóre ceny wręcz "powalają"... a to wszystko przez to, że ma być "do ślubu" ;/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A wybrałyście już piosenki na pierwszy taniec??

Ja póki co mam 2:
a) Brian Adams- Here I am
b) One Republic- Good life

Nie wiem do której łatwiej będzie taniec dobrać.
No i w ogóle pasowałoby już się zapisać na kurs tańca ;/ a czasu brak
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:18   #2665
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczęta!

Jak myslicie?
Ja zamawialam bukiet pod Jubilatem, w kwiaciarni Margaritta, jako jedyna kwiaciarnia spelnila moje marzenie i zrobiono mi bukiet z piwonii, gdzie we wszystkich innych kwiaciarniach dostawalam odpowiedz, ze W LIPCU NIE MA PIWONII
Wiec polecam!

Dodatkowo jak sie okazalo ta sama kwiaciarnia dekorowala nasza sale, wiec i tam zamowilam kwiaty dla rodzicow, ktore zostaly dostarczone na sale, z wlascicielka kwiaciarni zrozumialysmy sie idealnie, wszystkie kwiaty i dekoracje byly takie jak sobie wyobrazalam.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:09   #2666
aania88
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za wskazówkę!
Na pewno się tam wybierzemy w wolnej chwili.
Niby czas jeszcze jest ale im więcej załatwimy teraz tym mniej zostanie na później.

A auto do ślubu wypożyczaliście?
My chcemy to zrobić, ale niektóre ceny wręcz "powalają"... a to wszystko przez to, że ma być "do ślubu" ;/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A wybrałyście już piosenki na pierwszy taniec??

Ja póki co mam 2:
a) Brian Adams- Here I am
b) One Republic- Good life

Nie wiem do której łatwiej będzie taniec dobrać.
No i w ogóle pasowałoby już się zapisać na kurs tańca ;/ a czasu brak
My auta na pewno nie będziemy wypożyczać, uważam, że to zbędny wydatek, a staramy się zminimalizować koszty
Na pierwszy taniec jest wiele dobrych kawałków, ale ja mam straszny sentyment do Lady Pank "Zawsze tam gdzie Ty", więc pewnie na tym stanie
aania88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:47   #2667
19izka89
Rozeznanie

Dziewczyny pomocy!
Polećcie mi proszę jakiś dobry zakład krawiecki.
Potrzebuję dopasować suknię, która jest na mnie za duża.
19izka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 22:15   #2668
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Polećcie mi proszę jakiś dobry zakład krawiecki.
Potrzebuję dopasować suknię, która jest na mnie za duża.

polecam Panią, która miała kiedyś zakład na Wielickiej
przeniosła się bodajże na Bieżanowską

http://www.studioamelia.pl/home

nawet na stronie swoją suknię znalazłam

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:12   #2669
Mariam
Raczkowanie

w Krakowie lada moment targi ślubne, wybieracie się? na które, bo są dwie imprezy tydzień po tygodniu 20 i 27 stycznia, wie ktoś o co tu chodzi?
Mariam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 19:23   #2670
samiramis
Raczkowanie

to są dwie różne firmy które je organizują. te na Klimeckiego są raczej większe. Parę lat temu byłam na jednych i drugich.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości