Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 16:56   #2641
gaia
Zadomowienie

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Miałam znowu poloneza na wułefie... Eee... Moze to ujdzie, ciekawe jak będzie z walcem xD Mam nadzieję, że "dostanę" jakiegoś partnera, któremu uda się mnie zdominowac i prowadzić xD Bo nie potafię tańczyć (nie każdy rodzi się z tym talentem), ale mam taką naturę, ze musze psotawić na swoim i... no w przypadku tańca może to być porażka xD :P
Jutro po szkole (tj. wigilii klasowej) pójdę zrobić sobie zdjęcie do dowowdu. Wreszcie !
NicRu a na jakiej to jest zasadzie ten polonez u nas w szkole? Kazdy tańczy ze swoim partnerem czy z kims ze szkoły? I wy go już cwiczycie o kurcze! My jeszcze nic a nic...
No dla mnie to akurat nie problem, bo poloneza, krakowiaka itp to umiem tańczyć. Ciemne karty mojej przeszłości czyli Zespół Pieśni i Tańca
Szkoda tylko, że bardziej przydatne tance u mnie leżą...dosłownie.

Dziś imprezowo Najpierw do tawerny żeglarskiej na opłatek a potem do klubu na 18 koleżanki. Tylko jak ja jt wstanę na wigilię klasową

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 17:21   #2642
nicRu
maszyna, nie człowiek

Z tego co wiem mozna tanczyc z kims poza szkoly, pBeata mowila ze nawet na probe moze taka osoba spoko przyjsc. My po prostu sobie tak w czwartki tanczymy bo nasi faceci maja wułef na tych samych godzinach co my. I tak sobie tańczymy z pBeatą i pGashem
Stary 2008-12-18, 17:23   #2643
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Z tego co wiem mozna tanczyc z kims poza szkoly, pBeata mowila ze nawet na probe moze taka osoba spoko przyjsc. My po prostu sobie tak w czwartki tanczymy bo nasi faceci maja wułef na tych samych godzinach co my. I tak sobie tańczymy z pBeatą i pGashem
Ja też tak mam wf równocześnie. No w sumie ja nie mam wfów
A Beti to mója wych. A o studniówce to tylko mowi tyle, żeby kasę wpłacać haha :P

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 18:00   #2644
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Heej.

Ja mam dzisiaj dość ponury nastrój i doszłam do wniosku, ze nie mam się komu wyżalić, to wyrzucę smutki na wizażu.

Bo... ostatnimi czasy doszłam do wniosku, że ten rok maturalny to w moim wydaniu taki "rok na przeczekanie"... Bo przyznam szczerze, że w chwili obecnej nie jestem jakoś specjalnie przeszczęśliwa... Cały czas na coś czekam, praktycznie czekam na zmianę w każdym aspekcie mojego życia...
Znajomi - ludzie w moim otoczeniu są po prostu... dziwni. Owszem, jest sporo osób, choćby w mojej klasie, które lubię. Ale tylko w szkole. Nie mam ochoty się z nimi spotykać, bo nie są mi bliscy. Jak mam do wyboru spotkać się z nimi, a zostać w domu, wolę to drugie... Zawsze lepiej się dogadywałam ze znajomymi TŻta, oni byli tacy normalni, dało się z nimi pogadać, pośmiać. Mam 3 koleżanki, takie troche lepsze... Ale to nie to. Trochę nie umiem się z nimi zgrać, to nie ten typ człowieka. Inne poczucie humoru (trochę dziecinne?), męczący sposób bycia (nie jestem osobą, która całą swoją uwagę poswięca jednej, niedopieszczonej koleżance, zdecydowanie wolę przyjaźnie na zasadzie... wolności... Nie wiem, jak to ująć, po prostu jej przyjaźń jest... przytłaczająca.) Oprócz tego, jestem chyba typem indywidualisty i męczy mnie takie trochę udawanie świetnych relacji z ludźmi, kiedy ich nie ma... Dlatego nie mogę doczekać się studiów.
Druga kwestia - nie mogę się doczekać, kiedy w końcu pójdę w świat, robić to, co chcę, nie być ograniczoną przez szkołę, wymagania rodziców, wstawanie rano... Będę bardziej sama decydować o sobie niż inny o mnie decydują.

To wszystko sprawia, ze czekam, czekam, czekam... A to męczy.
I jest źródlem frustracji.

Czy ktoś rozumie?
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 18:31   #2645
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja doskonale rozumiem. Mam prawie to samo .. Jedna bliska przyjaciółka i znajomi, z któymi pogadam, ale jakoś wolę posiedzieć w domu niż wyjść z nimi na miato.
Stary 2008-12-18, 19:09   #2646
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja zapomniałam dodać, że moja "dotychczasowa" najlepsza przyjaciółka zapomniała, ze żyję. Ostatnio gadałm z nią tak dłuzej i bardziej prywatnie w ... wakacje.

Smutne.
Bo ona nie ma czasu.
Stary 2008-12-18, 19:23   #2647
kasiencja
Pani Buka

no ja doszłam do przykrego wniosku że jeżeli ja nie wykazuję jakiejś chęci utrzymania kontaktu z kimś i się do niego/niej nie odzywam sama, to ta druga strona bardzo rzadko wykazuje jakąś inicjatywę...

też mam mało przyjaciół czy bliskich znajomych. no ale dobrze że jest TŻ

z jednej strony bardzo chciałabym, żeby ten rok szkolny już się skończył, żeby móc zacząc inne, nowe życie, a z drugiej strasznie się boję, bo nie wiem, jak ono miałoby wyglądać..

także rozumiem doskonale

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 19:28   #2648
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

No, u mnie TŻ też satnowi jedyny pozytywny element.

Szkoda tylko, ze to jeszcze tyle czasu, zanim coś się zmieni...
Stary 2008-12-18, 19:35   #2649
Flames
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Flames
Czas edycji: 2008-12-18 o 23:17
Flames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 20:27   #2650
kasiencja
Pani Buka

do pewnego stopnia trzeba pogodzić się z tym, że przez nasze życie przewija się mnóstwo osób, a zdecydowana większość z nich tylko przez pewien etap... zmieniamy się my, zmienia się nasze otoczenie i tak to wychodzi :/ zwłaszcza teraz kiedy jeszcze nie jesteśmy dorosłe. z dziewczyną, z którą przez ładnych parę lat widziałam się codziennie, teraz też nie mam żadnego kontaktu ale co zrobić?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 11:58   #2651
zanetka007
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
A co tu tak pusto? Wszystkie jeszcze na wigiliach, na zakupach czy w wirze sprzątania??

Pada śnieg! Ale i tak zaraz stopnieje.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 12:05   #2652
Serendipity
Zakorzenienie

u mnie wigilie są jutro.dzisiaj był "lekcje"
Stary 2008-12-19, 12:42   #2653
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Ja niedawno wróciłam - popłakałam się równo. Ehh. Melancholijny nastrój mnie napadł, jak sobie pomyślę, że to już ostatnia wigilia z tymi ludźmi...

Ale teraz przynajmniej mamy SZESTANŚCIE DNI WOLNEGO!

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:57   #2654
nicRu
maszyna, nie człowiek

A aj się cieszę... Po usłyszeniu tylu życzeń od uśmeichniętych osób które i tak mają mnie gdzieś te 16 dni wolnego będzie piękne. Chciałabym wiosnę, ciepełko, jakąś imprezę ogrodową w stylu grill i dicho z wieży...ech :c A nie śnieg i zimno!
Stary 2008-12-19, 13:12   #2655
Renia90
Zakorzenienie

brrr ale zmarzłam.. butki mi przemokły mam nadzieję, że się nie rozchoruję!

szczerze to jak by mnie nie było dziś na wigilii klasowej(o ile to można tak nazwać) nie żałowałabym, klasa tak zgrana, że szkoda gadać ;/

w ogóle nie czuję, że idą święta.. i humor mam zepsuty, aż się popłakałam.. jeszcze 2 dni temu byłam taka szczęśliwa a teraz do kitu

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 13:17   #2656
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
w ogóle nie czuję, że idą święta.. i humor mam zepsuty, aż się popłakałam.. jeszcze 2 dni temu byłam taka szczęśliwa a teraz do kitu
A stało się coś?

Ja tam po Wigilii klasowej jestem zawiedziona. Nie ten sam klimat, co rok temu... W ogóle kilka osób nie przyszło... Szkoda. Jakos inaczej myślałam, ze będzie. Ale cóż... Chyba na potwierdzeie tego, co napisałam parę postów wyżej.

I wiecie co. Gdyby nie to, ze przyjeżdża do mnie TŻ i to na całe wolne, to moje życie byłoby smutne.
Stary 2008-12-19, 13:21   #2657
ilo16na
Zakorzenienie

Ja tez sie dzis poryczalam w szkole,w ogole prawie z nimi nie bylam na wigilii.
Siadlam z nimi pod koniec i nie rozmawialam a z pewna osoba sie nawet poklocilam.
Zle sie czulam i stalam w kacie i nie zostalo mi nalane to co wszystkim(placilam tez) i jak wyrazilam oburzenie to na mnie pape darli

Nie chce byc juz z nimi dluzej

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 13:21   #2658
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
A stało się coś?

I wiecie co. Gdyby nie to, ze przyjeżdża do mnie TŻ i to na całe wolne, to moje życie byłoby smutne.
no właśnie chodzi i o sprawy sercowe. sama już nie wiem co mam myśleć, nie wiem na czym stoję. próbowałam rozmawiać ale odpowiedź za dużo mi nie podpowiedziała..

przez te wszystkie dni kiedy teraz mamy wolne, chciałam dużo zrobić.. ale, że samopoczucie do kitu pewnie znów za dużo nie zrobię ;/ mam nadzieję, że to długo nie potrwa.

i wiecie co? bardzo chciałabym wrócić do dzieciństwa.. niczym się nie przejmować, takie beztroskie życie..

Ilona
u nas było tak: z jednej strony stołu-wychowawczyni, ja i 3 koleżanki.. reszta klasy po drugiej stronie stołu.. robili co chcieli, mieli drugą stronę stołu gdzieś.. zresztą ja się tym nie przejmuję, też zaczynam mieć ich gdzieś...
klasa w szkole wygląda na zgraną, jednak z mojej i co poniektórych osób nie.
Niby lubię swoją klasę, czasami bywa miło, śmiesznie.. czasem..

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2008-12-19 o 13:31
Stary 2008-12-19, 13:41   #2659
Mini007
Zakorzenienie

Dziewczyny, tak siedzę i się zastanawiam... I stwierdziłam, że Was zapytam, tylko proszę, nie bierzcie tego jak atak. Dlaczego ciągle smucicie, narzekacie, marudzicie? Czy to przemęczenie szkołą? Myślałam, że jak już zaczniecie te dwa tygodnie wolnego to wybuchnie tu entuzjazm...

Ja jestem z Wigilii zadowolona, co prawda, z klasą się widuję baaardzo rzadko, ale mimo wszystko poszłam. Było bardzo miło, dwóch chłopaczków wymamrotało "wesołych Świąt" i uciekło, zostawiwszy mnie w połowie moich życzeń, ale nie mam do nich pretensji - co powiedzieć osobie, której się nie zna? W tym roku nie wręczaliśmy sobie prezentów, ale dla mnie to lepiej - nie znając ich za bardzo, nie wiem, co lubią i co sprawiłoby im radość. Później mieliśmy akademię z okazji 90. rocznicy wybuchu powstania wielkopolskiego - moja szkoła nosi imię Powstańców Wielkopolskich. Wróciłam do domu i faktycznie sprzątam... Tzn. teraz mam chwilę wolnego, zgrywam zdjęcia na dysk
Uszy do góry i jazda smażyć pyszne babeczki
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 13:44   #2660
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
no właśnie chodzi i o sprawy sercowe. sama już nie wiem co mam myśleć, nie wiem na czym stoję. próbowałam rozmawiać ale odpowiedź za dużo mi nie podpowiedziała..
Sprawy sercowe są najgorsze... Nie wiem, co ci doradzić, bo z wątku domyślam się, ze nie chodzi o "stałego" TŻta, a niestety już wyszłam z wprawy w kwestii rozpoczynania związków...

Powiem Ci tylko, że uszy do góry. Wszystko się na pewno wyjaśni... tak lub inaczej. A jeśli inaczej - to nie przejmuj się, bo wtedy znaczy, ze nbie był Ciebie wart.

Cytat:
Dlaczego ciągle smucicie, narzekacie, marudzicie? Czy to przemęczenie szkołą?
Moze i przemęczenenie, może szara i smutna zima. Nie wiem. W moim przypadku to trwa od dawna, tylko starałam się to zachować dla siebie, a ostatnio mnie naszło ze zdwojoną siłą, to się podzieliłam.

Edytowane przez invissible
Czas edycji: 2008-12-19 o 13:45
Stary 2008-12-19, 13:44   #2661
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak siedzę i się zastanawiam... I stwierdziłam, że Was zapytam, tylko proszę, nie bierzcie tego jak atak. Dlaczego ciągle smucicie, narzekacie, marudzicie? Czy to przemęczenie szkołą? Myślałam, że jak już zaczniecie te dwa tygodnie wolnego to wybuchnie tu entuzjazm...
wierz mi, że czasami się staram nie marudzić, smucić.. ale często się nie da.
na dokładkę pokłóciłam się z mamą.

my też w tym roku nie robiliśmy sobie prezentów-i dobrze.

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-12-19, 13:46   #2662
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawy sercowe są najgorsze... Nie wiem, co ci doradzić, bo z wątku domyślam się, ze nie chodzi o "stałego" TŻta, a niestety już wyszłam z wprawy w kwestii rozpoczynania związków...

Powiem Ci tylko, że uszy do góry. Wszystko się na pewno wyjaśni... tak lub inaczej. A jeśli inaczej - to nie przejmuj się, bo wtedy znaczy, ze nbie był Ciebie wart.
no tak nie chodzi o stałego TŻta.. szczerze to nie wiem co mnie tak do niego ciągnie.. zakochałam się i już.. tylko ileż to może trwać..

przepraszam za post pod postem. idę zaraz na obiadek-dzieci ryba na stole

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-12-19, 13:56   #2663
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

Moze i przemęczenenie, może szara i smutna zima. Nie wiem. W moim przypadku to trwa od dawna, tylko starałam się to zachować dla siebie, a ostatnio mnie naszło ze zdwojoną siłą, to się podzieliłam.
Ja tak samo
Przemeczenie,stres i mnie nerwy biora albo smutek( i nie widuje sie ostatnio z Tz-etem przez moje pewne problemy zdrowotne)
Ciagle prawie ostatnio rycze w szkole,kiedys sie krepowalam przy nich,teraz juz nic mnie nie rusza(ze makijaz ze patrza na mnie) i nie raz rycze jak bobr.
Dzis mnie jakis smutek dopadl i sie poryczalam a klasa myslala ze to przez nich ze mi cos powiedzieli itd(nie byl to glowny powod)
a to moj prywatny problem wplynal na to.

Stary 2008-12-19, 13:58   #2664
zanetka007
Wtajemniczenie

Mini007 a czemu się z nimi rzadko widujesz? Może już mówiłaś, ale ja jakoś nie pamiętam...

A Dziewczyny pewnie jeszcze trochę są smutne, bo nie załapały świąteczno-noworocznego nastroju...
Zaraz jak wpadną w wir gotowania, sprzątania, a później dostaną prezenty to bd szczęśliwe...
A w końcu stres itp też swoje robią, ale teraz wolneeee!
Upragnione!

Uśmiech!

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 14:01   #2665
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja dla poprawienia humoru kupiłam sobie tiszert z kotem :P
Stary 2008-12-19, 14:07   #2666
Mini007
Zakorzenienie

Rozumiem. Ale to przecież nic dobrego i chyba takie samonakręcające się koło. Jasne, że są takie dni kiedy już po prostu się nie da i trzeba ryknąć zdrowo, ale potem przecież zawsze pora na uśmiech...
A pogoda faktycznie paskudna, ja tu na śnieg czekam jak na zbawienie. Dzisiaj za oknem szaro, żeby nie mała choinka to nie wiem, czy widziałabym, co piszę. W tej szarości moja pomarańczowa głowa jaśnieje jak pochodnia

Żanetko, ponieważ w połowie uczę się w domu. Tygodniowo 7-8 godzin lekcyjnych w szkole, 9 w domu. Siłą rzeczy widuję ich gdzieś tam na korytarzu, ale z reguły nie zamieniamy nawet paru zdań, każdy pędzi do klasy. Mimo to było dziś bardzo sympatycznie.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 14:24   #2667
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość

Ja jestem z Wigilii zadowolona, co prawda, z klasą się widuję baaardzo rzadko, ale mimo wszystko poszłam. Było bardzo miło, dwóch chłopaczków wymamrotało "wesołych Świąt" i uciekło, zostawiwszy mnie w połowie moich życzeń, ale nie mam do nich pretensji - co powiedzieć osobie, której się nie zna? W tym roku nie wręczaliśmy sobie prezentów, ale dla mnie to lepiej - nie znając ich za bardzo, nie wiem, co lubią i co sprawiłoby im radość. Później mieliśmy akademię z okazji 90. rocznicy wybuchu powstania wielkopolskiego - moja szkoła nosi imię Powstańców Wielkopolskich. Wróciłam do domu i faktycznie sprzątam... Tzn. teraz mam chwilę wolnego, zgrywam zdjęcia na dysk
Uszy do góry i jazda smażyć pyszne babeczki
no właśnie też czuje ten pesymizm bijący od wszystkich

Jak to z klasą widujesz się b. rzadko? Przecież lekcje są codziennie? Macie klasy podzielone na grupy?

spoznilam sie, odp widze wyzej, ehh... ^^'

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 14:50   #2668
ilo16na
Zakorzenienie

A mnie dzisiejsza wigilia zalamala.
W sumie dlatego tez ryczalam ze bylo mi przykro ze 1 do zyczen do mnie byli ci ktorzy 3 lata mi dupe obrabiali i do teraz cos do mnie maja.
I ze czuje sie samotna w klasie.
Jak jest jakas akcja(kino,itd..) to ja nigdy o tym nie wiem.
Albo jakby byla zmiana planu to oni mi nie powiedza chodz sami moga wiedziec(taka uprzejmosc)

Stary 2008-12-19, 14:59   #2669
Neszikaa
Zadomowienie

A ja jestem bardzo zadowolona Tyle miłych słów co dzisiaj usłyszałam, zwłaszcza od jednej osoby, że aż grzech nie być zadowolonym
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 15:00   #2670
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A mnie dzisiejsza wigilia zalamala.
W sumie dlatego tez ryczalam ze bylo mi przykro ze 1 do zyczen do mnie byli ci ktorzy 3 lata mi dupe obrabiali i do teraz cos do mnie maja.
I ze czuje sie samotna w klasie.
Jak jest jakas akcja(kino,itd..) to ja nigdy o tym nie wiem.
Albo jakby byla zmiana planu to oni mi nie powiedza chodz sami moga wiedziec(taka uprzejmosc)
no cóż.. nie zazdroszczę klasy ;/ dziwni ludzie! ;/ nie przejmuj si(wiem, dobrze mi się mówi) zostały tylko 4 miesiące.

kurcze brzuszek mnie rozbolał bo @ przyszła.. załączam muzykę i uciekam do łóżeczka, bo nie chce brać tabletki

i jeszcze tutaj!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości