|
|
#2641 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków
a studiuje ktos moze wlaśnie zarzadzanie na II stopniu i moglby podzielic sie opiniami na temat tego kierunku oraz czy wykladowcy bazuja na podstawach ktore wczesniej zdobywa sie na studiach I stopnia??
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jeszcze pytanie, czy składanie dokumentów na studia II stopnia zawsze jest we wrześniu? Bo trochę dziwne mi się to wydawało, na innych uczelniach od razu się dowozi, a tu od 23 września? :P
|
|
#2643 |
|
po prostu Em :)
|
Tak, zawsze.
Dzięki temu można bronić się we wrześniu i zdążyć.
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
ok, dziękuję za odpowiedź!
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowa o innych uniwersytetach.
|
|
|
#2646 |
|
|
Na części jest w lipcu.
|
|
|
#2647 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: UEK - akademik
cześć
poszukuję spokojnej współlokatorki do Fafika. Jestem na SUM rachunkowość i controlling, posiadam lodówkę
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale chciałabym zapytać czy ktoś studiuje może logistykę międzynarodową i czy polecacie i czy jest bardzo cieżko?;>
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: UEK - akademiki
Cytat:
co prawda w Fafiku nie mieszkałam, ale zdarzało mi się bywać. standard całkiem dobry, pokoje są dość duże (na moje oko większe niż na AGH) i raczej zadbane. łazienka na piętro chyba jedna (lub 2, tego nie jestem pewna). korytarze wyglądają super, aż miło popatrzeć. no i wielki plus za siłownię, która jest może wyposażona bez szału, ale darmowa dla mieszkańców i poćwiczyć się da. no i imprezy na Fafiku niczego sobie ludzie tam są bardzo rozrywkowi ogólnie życie studenckie w akademiku mają tam fajnie zorganizowane. robią np akcje zbierania książek dla młodszych roczników, które już starszym zbywają, wieczory filmowe i ogólnie mają dobrą organizację. gdybym miała wybierać, to chyba bym się zdecydowała na ten Fafik, możesz naprawdę fajnie trafić.jako minus poczytywałabym jedynie lokalizację, bo na uczelnie nie jest najbliżej. ale z miasteczka też nie ma blisko.
|
|
|
|
#2650 |
|
|
Pytaj raczej ogólnie o MSG, bo nie wszystkie specjalizację są nawet co roku otwierane, także ciężko będzie Ci znaleźć kogoś dokładnie z tej grupy.
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zapytać co najlepiej zdawać na maturze żeby się dostać na międzynarodowe stosunki gospodarcze?;>
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
uek.krakow.pl Zapewniam, że wszystko tam znajdziesz.
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#2654 |
|
Przyczajenie
|
Hej
chciałam się dowiedzieć, czy osoby które idą na studia zaoczne, wypełniając test językowy, też mają dokonać wyboru "drugiego języka", jak i "rezerwowego języka", czy trzeba to pominąć i wskazać tylko i wyłącznie pierwszy język?
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Wie ktoś może jak to jest gdy do października patrząc na dochody na pewno nie załapię się na stypendium socjalne, a od listopada rodzice utracą dochody i w przeliczeniu na członka rodziny będą dosłownie grosze? Mogę to jakoś załatwić żeby od początku mieć stypendium?
|
|
|
|
|
#2656 |
|
|
Nie, możesz się starać dopiero za rok.
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie praktyk, jeśli ktoś się orientuje czy są gdzieś może do wydrukowania programy praktyk na poszczególne kierunki? i dzienniczek praktyk muszę wypełnić sama, czy wypełnia je opiekun?
Dzięki za odp
Powinniście wierzyć w wygraną wbrew oczywistości, że nie możecie wygrać. Tylko taka wiara jest prawdziwa, a wszelka wiara, która szuka poparcia rozumu, nie jest prawdziwą wiarą! ![]() studentka administracji - III rok |
|
|
|
|
#2659 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
a przynajmniej ja nic o tym nie wiem. ma to być firma, której dzialalnosc jest w jakiś sposób pokrewna z Twoim kierunkiem studiow
|
|
|
|
#2660 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Na pierwszy wybór dostałam się na międzynarodowe stosunki gospodarcze, drugim wyborem była ekonomia, gdzie próg był niższy, jednak chciałabym podjąć studia włąśnie na nim. Czy wie ktoś może czy jest możliwość przeniesienia właśnie na ten drugi typowany kierunek?
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to musisz napisać pismo do dziekana na samym początku roku akademickiego. Najlepiej dopytaj w dziekanacie. Mojej koleżance się udało przenieść w pierwszym tygodniu października, a druga koleżanka pisała jakoś w połowie października i nie mogła.
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinniście wierzyć w wygraną wbrew oczywistości, że nie możecie wygrać. Tylko taka wiara jest prawdziwa, a wszelka wiara, która szuka poparcia rozumu, nie jest prawdziwą wiarą! ![]() studentka administracji - III rok |
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
i razem ustalacie jak te praktyki maja wygladacmoze być tez tak, ze firma Cie potrzebuje do konkretnej rzeczy i sami ci narzuca, co masz robic
|
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chcialam zapytac, jak to jest z jezykami??? czy jest jakis okreslony poziom tego pierwszego jezyka,na jaki musze sie dostac zeby kiedys tam zdac z niego egzamin- czy egzamin zdaje sie na jakims okreslonym poziomie, czy po prostu na takim, na ktorym prowadzony jest lektorat? Np, jesli z testu jezykowego zostane przydzielona z Ijezyka na poziom B1 to na takim bede zdawac egzamin, jesli na A1 czy A2 to na takim??? czy jeden jezyk musi byc na poziomie B2-bo takie informacje tez slyszalam...?
Zagmatwane to troszke, ale mam nadzieje ze ktos sie orientuje ![]() PS: w tym roku zaczynam studia na FiR i stad moje zapytnie... Edytowane przez lalotka Czas edycji: 2013-08-20 o 02:04 |
|
|
|
|
#2665 |
|
|
Egzamin zdajesz na takim poziomie, na jakim był Twój lektorat.
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
czyli jesli wybralam jezyk kontynuowany-j.angielski- to na podstawie testu diagnostycznego, ktory robilam, moge zostac przyporzadkowana na poziom A2???-np jesli test poszedl slabo. i wtedy kiedys tam bede na takim poziomie zdawac egzamin?
Zastanawia mnie to, bo istnieje podobno jakas norma europejska,ze jeden jezyk studenci musza zdac na poziomie B2. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Dwie osoby zadają sobie pytania w stylu "gdzie mieszkasz?", "masz rodzeństwo?" itp., potem dostają obrazek i mają powiedzieć np. co z obrazka wzięliby na wakacje i dlaczego Pisemny niewiele trudniejszy. I niestety tak wygląda to na wielu uczelniach jeśli chodzi o "poziom B2"
|
|
|
#2668 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za informacje
![]()
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dobrze rozumiem, że jak składam wniosek o stypendium to rejestruję się elektronicznie? Gdy wejdę w dział spraw bytowych i w te stypendia to gdy kliknę na wypełnianie wniosku, to przenosi mnie na stronę ueku do zaświadczeń jakie muszę wypełnić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Dzięki temu można bronić się we wrześniu i zdążyć.

ogólnie życie studenckie w akademiku mają tam fajnie zorganizowane. robią np akcje zbierania książek dla młodszych roczników, które już starszym zbywają, wieczory filmowe i ogólnie mają dobrą organizację. gdybym miała wybierać, to chyba bym się zdecydowała na ten Fafik, możesz naprawdę fajnie trafić.

uek.krakow.pl
Zapewniam, że wszystko tam znajdziesz.