CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 15:19   #2641
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

Ursull kiedy sie wybierasz do PL?
na jedny forum jak napisalam swoje zdanie to zostala aksyalnie zjechana
My uzyway niekapka chociaz wiem ze najzdrowsza jest słomka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:22   #2642
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ursull kiedy sie wybierasz do PL?
na jedny forum jak napisalam swoje zdanie to zostala aksyalnie zjechana
My uzyway niekapka chociaz wiem ze najzdrowsza jest słomka
a dlaczego niekapek jest niezdrowy??

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:22   #2643
Haruno
Zadomowienie

I blada bo babka nie ma tej sluchawki

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:23   #2644
iwciag
Wtajemniczenie

a dlaczego niekapek nie??
Moja pediatra KAZAŁA mi wprowadzić od6m-ca chyba dokładnie nie pamiętam, ale jak piszę kazała
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:29   #2645
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
a dlaczego niekapek jest niezdrowy??
A ja czytalam (mam ksiazke z DVD "co nieco o rozwoju dziecka" ze najzdrowiej to najlepiej dawac od razu normalnie pic, sa takie specjalne kubeczki z wcieciem na brode noo

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

no a teraz zmykam bo przyszla mi paka akryli i bede w pazurkach grzebac do jutra baboly i sie tutaj nie awanturowac

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:30   #2646
superzabula
Zadomowienie

No dziewuchy widac, ze po Swietach, w koncu jest co czytac
U nas nastaly male rewolucje, Jasko tak popiernicza na czworaka, ze trza go gonicwlasnie jestesmy na etapie chowania wszystkiego co moze go zainteresowac, a moze mu zaszkodzic, czyli np. kable, ktore ubostwia
Co do zarelka to sie sie przyznaje, ze Jasko je duzo rzeczy, nie dostaje poprostu czegos co zawiera duze ilosci cukru lub niezdrowego tluszczu lub jest ciezkostarwne, ale tak to probowal juz bardzo duzo rzeczyNo teraz sie dowiaduje, ze w danonki to sam cukier...wiec to jednak dostajeale moim zdaniem niech kazdy robi jak uwaza

A zeby Wam nie bylo smutno to my tez jestesmy chorzy...Jasko zakatarzony a do tego kaszle, a ja zakatarzona i zachrypnieta

ursull bedzie w Bydzi i znajdziesc ciut czasu to daj cynk to sie spotkamy, a jak nie to moze przy innej okazjii, wiem jak to jest gdy wszystcy chca Was zobaczyc Co do Twojej wypowiedzi na temat zywienia to ja zczailam i nie potrzebnie burza sie wywiazala...Jak juz pisalam Jasio probowal roznych rzeczy, ale jak w Swieta moja ciotka chciala poczestowc Jasia kurczakiem smazonym( w glebokim oleju) w kokosie to myslalam, ze wyjde z siebie najgorsze, ze nawet nie zapytala mnie o zdanie tylko chciala mu buch do buziaka...troche sie zdziwila jak jej powiedzialam, ze sobie nie zycze!!! I jeszscze zdziwiona...no rece opadaja

anulka Ty to jednak madra kobita jestes tak ladnie to napisalas
"Ursull nie przejmuj sie...dziewcyzny niepotrzebnie sie podniecają....Cinusiowa to juz w ogóle wystrzeliła bez sensu Cinusiowa, ja mysl podobnie, ale po co te emocje? Przeciez mozna o tym porozmawiac normalnie"

marika widze, ze na odwyk idziesz w kocu bo juz balam sie dokad Cie to poprowadzi

Illbana Jasko tez zawsze w zlosci mowi "mama" Gratuluje pierwszego kg i pierwszego guza

magducha strasznie mi przykro z powodu Twojego taty, wiem co czujesz tez niestety to przezylam...dobrze, ze nie przelozyliscie slubu bo Twoj tato na pewno by tego nie chcial...zaraz jak bedziesz miala fotki to zapodaj z checia obejrzymy

Heksa no jak nas nie znasz??? Po d**** dostaniesz, zaladaj, zagladaj

Iwciag zazdroszcze Ci tych tancow, tez bym sobie z checia pojechala, zawsze sie swietnie bawimy z dziewuchami

Nie wiem czy juz sie chwalilam, ale kupilismy w koncu fotelik bo w tym malym to juz bysmy nie dali rady, tzn syncio by nie dal Pierwsza jazda zaliczona i co? zaraz usnal

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 15:39   #2647
Heksa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
A ja czytalam (mam ksiazke z DVD "co nieco o rozwoju dziecka" ze najzdrowiej to najlepiej dawac od razu normalnie pic, sa takie specjalne kubeczki z wcieciem na brode noo
Dokładnie, to samo wyczytałam. Że jak już koniecznie chcemy uczyć samodzielnego to z tych kubków słomkowych. A najlepsze są te takie specjalne kubeczki np medela ma je w ofercie. Coś takiego: http://www.babyclub.pl/product-pol-3...at-MEDELA.html

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 15:45   #2648
superzabula
Zadomowienie

My nie mamy problemu bo jasko nie chce pic z niekapka bardzo lubi oblewac sie z normalnego kubka hihihih

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 15:53   #2649
superzabula
Zadomowienie

Fotka nr 1: Jas spiacy na siedzaco
ftoka nr 2: nasz nowy nabytek

Kurcze cos ciezko sie u mnie odpowiada, starsznie zamula...

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 16:15   #2650
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

No właśnie chciałam spytać o fotelik, powiedz coś więcej albo daj jakiś link jak masz opis, no i cena najważniejsza jeśli możesz.
Co do danonków, to ja tez podałam kilka małemu, ale zdecydowałam się nie podawać więcej choć mu nic nie było po nich
Stary 2010-01-04, 16:19   #2651
ursull
Zakorzenienie

Heksa mam nadzieję,że Milusi ten katar na oskrzela nie pójdzie.Staram się odsysać,ale mała nienawidzi fridy,ani gruszki i istny cyrk przy oczyszczaniu mamy.nawilżam też powietrze i nosek,smaruję maścią majerankową i mam nadzieję,że wkońcu przejdzie.

Kaalinaa juz podwyższyłam jej główkę i dalej to samo.Co ciekawsze na moich rękach usypia,ale jak ją położę do łóżka to odrazu ryk.Wcześniej tak nie było

Blondynka dokładnie za tydzien w poniedziałek,ląduję coś około 19Ja też ma niekapki,ale Milucha się nimi bawi,a pić woli po "dorosłemu"Każy ma prawo do swojego zdania,o ile nie robi krzywdy,ani nie obraża tym innych.

Haruno szkoda,ale bez słuchawki ten zestaw też fajny i faktycznie tania przesyłka. Swoja drogą,to po co pisze,że może dodać słuchawkę,jeśli jej nie ma

Superżabula faktycznie coś muli,mialam problem,aby wejść na forum.Masz bardzo ładne zdjęcie profilowe na NKBrawa dla "popierniczjącego" Jasia.Zdrówka zyczymy.Podaj mi swój nr telefonu na priv.Jak będę w Bydzi to zadzwonię i się zmówimy
Jasio śpiący jest przesłodki,taka kuleczka,a fotelik wygląda fajnie. To dobrze,że w nim Jasiu zasnął,znaczy,ze poczuł się bezpiecznie

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-01-04 o 16:21
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 16:20   #2652
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:

no właśnie chciałam dopytać o fotelik, bo u nas tez pora na zmianę najwyższa powiedz coś więcej o nim, albo pokaż jakąś stronkę z opisem, no i cena jaka jeśli mogę spytać, bo to tez ważne(niestety)
Co do danonków podałam też małemu kilka ale postanowiłam odstawić je i nie dlatego, że małemu coś po nich było bo normalnie na nie zareagował
Stary 2010-01-04, 16:28   #2653
Heksa
Wtajemniczenie

Superżabula Jasiek jest boski I zgadzam się z Ursull - świetne zdjęcie na NK Mój potworek też nie chciał kubka niekapka (mama mi przywiozła kiedyś z polski). Za to ładnie pije z tego kubka z profilowanym brzegiem. Co prawda nie trzyma go samodzielnie, ale ładnie pije
Za fotelikiem też się musimy rozejrzeć, w zasadzie już jestem zdecydowana na konkretny model, teraz tylko trzeba kupić

Ursull, znam świetnie cyrki przy czyszczeniu noska. Co ciekawe gdy Igul był mały to cały czas się uśmiechał podczas czyszczenia Fridą. Teraz reaguje płaczem i natychmiastowym przewróceniem na brzuch i ucieczką gdzie pieprz rośnie Chyba nie podoba mu się to że przytrzymujemy mu lekko główkę podczas czyszczenia, bo to taka ruchliwa pchła że inaczej nie dajemy rady

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 16:43   #2654
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Superżabula Jasiek jest boski I zgadzam się z Ursull - świetne zdjęcie na NK Mój potworek też nie chciał kubka niekapka (mama mi przywiozła kiedyś z polski). Za to ładnie pije z tego kubka z profilowanym brzegiem. Co prawda nie trzyma go samodzielnie, ale ładnie pije
Za fotelikiem też się musimy rozejrzeć, w zasadzie już jestem zdecydowana na konkretny model, teraz tylko trzeba kupić

Ursull, znam świetnie cyrki przy czyszczeniu noska. Co ciekawe gdy Igul był mały to cały czas się uśmiechał podczas czyszczenia Fridą. Teraz reaguje płaczem i natychmiastowym przewróceniem na brzuch i ucieczką gdzie pieprz rośnie Chyba nie podoba mu się to że przytrzymujemy mu lekko główkę podczas czyszczenia, bo to taka ruchliwa pchła że inaczej nie dajemy rady
No własnie i jest problem.Milucha też kiedyś lubiła,a teraz to nie dość,że głowę to i rączki muszę przytrzymac.Masakra jakaś

Idę filmik jakiś obejrzeć,ale jeszcze tu wrócę

Stary 2010-01-04, 16:54   #2655
Illbana
Raczkowanie

Mój 1 kg, który poszedł, mam nadzieję, w siną dal bardzo dziękuje za gratulacje. Zaliczyliśmy dzisiaj spacerek, bo mieliśmy cudną pogodę – mrozik i słońce.
Wizaż mi muli makabrycznie.

Blondynka – głos oddany. Postaram się codziennie kliknąć, ale przypominaj co jakiś czas.

Mariczka – nie no, nie bój się –dam Ci wcześniej znać, że jestem już tylko chodzącym cieniem. Mam nadzieję, że już niedługo się spotkamy. Tak wyczuwam, że smutna jesteś. Co to za dołki-potworki Cię męczą? Co do postępów syna mego to wiesz, jak jest. Aż ostatnio zajrzałam do jego książeczki zdrowia i oto, co znalazłam w oczekiwanych osiągnięciach: „siedzi przez moment bez podtrzymywania, w pozycji na plecach wkłada stopę do buzi, pełza okrężnie i do tyłu, obserwuje osoby bliskie, gaworząc zaczyna łączyć sylaby”. To są oczekiwane osiągnięcia, więc wcale nie jest powiedziane, że dziecko musi to robić . Ja znowu włączyłam na luz. Ja myślę, że właśnie przez wątek zaczynamy sobie za dużo wkręcać.

Iwciag –a tam zaraz w piórka obrośniesz. Prawdę mówię i tylko prawdę. Podobasz mi się bez grzywki. A kombinezon – super.

Kuroikaze – super, że się cieszysz, że ja się cieszę. Też się uśmiałam z tego „edzio, edzio”.

Gosik – trzymam kciuki za wyniki i oby już wszystko było w porządku z Twoim kręgosłupem. Bardzo mi się podobało to, co napisałaś. Ostatnio dręczyły mnie podobne myśli, ale myślałam, że może przesadzam

Ursull – dostałam potwierdzenie odbioru kartki. Myślałam, że sprawdzasz pocztę codziennie, a tu patrz, niespodzianka mi nie wyszła buuu. Ten katarek u Milenki może ma związek z ząbkowaniem. W każdym razie życzę Wam, żeby szybko minął, bo wiem, że za fridą to Skrzacik nie przepada.

Anulka - Ty to chyba ukrywałaś swoje prawdziwe "ja" na poczekalni, bo takiej to ja Ciebie nie pamiętam (a podczytywałam Was od początku)

Madziu – Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego taty.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia, a przede wszystkim wytrwałości w pielęgnowaniu miłości.

Superzabula – dużo zdrówka dla Was. Nie widzę zdjęć Jaśka, ale to pewnie dlatego że mi muli strasznie. A Twoje zdjęcie na nk super.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:01   #2656
superzabula
Zadomowienie

iwciag prosze oto link
http://www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-i...hite_gray.html

ursull zaraz wysylam Ci nr kom

heksa a jaki Wy kupujecie fotelik???

Dziekuje za pozytywna opinie mojego zdjecia na NK, ale jeszcze mi cos w nim nie pasuje, musze chyba poszukac czegos innego, bo inne z Sylwka mam takie glupkowate
Jak mam wstawic filmik zebyscie zobaczyly jak Jasio raczkuje??

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 17:11   #2657
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana no bo tak jest odnośnie wkręcania sobie, ja tu się nauczyłam, ze nie należy porównywać, bo każde dziecko jest inne bla bla, ale jak czytam o tych osiągnięciach, to automatem porównuje, myśle:/ głupie co piszę ale tak jest.
A ja mam tak, jak nie mam grzywki to lubię się w grzywce, a jak ją mam to chce by szybko odrosła i bym była bez, taka durna pała ze mnie

Superzabula dzięki, dość drogi ten fotelik, może się rozejrzę za jakimś używanym, najlepiej tu w Wwie bym mogła ewentualnie podjechać zobaczyć
Stary 2010-01-04, 17:24   #2658
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Superzabula dzięki, dość drogi ten fotelik, może się rozejrzę za jakimś używanym, najlepiej tu w Wwie bym mogła ewentualnie podjechać zobaczyć
Nie wiem czy drogi, ale wiesz on jest juz do 36kg wiec chyba jak bysmy kupili osobno wczesniejszy i taki juz do konca to by na to samo wyszlo

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 17:29   #2659
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy drogi, ale wiesz on jest juz do 36kg wiec chyba jak bysmy kupili osobno wczesniejszy i taki juz do konca to by na to samo wyszlo
no fakt ja planuje kupić chyba do18kg jakoś one są takie pośrednie
a ceny są różne na prawdę bardzo duża rozbieżność

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-04 o 17:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 17:55   #2660
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
no fakt ja planuje kupić chyba do18kg jakoś one są takie pośrednie
a ceny są różne na prawdę bardzo duża rozbieżność
wiem, wiem, ze sa rozne ceny...no nam jakos ten podpasowal...poogladalism y rozne, poprzymierzalismy i wybralismy

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 18:07   #2661
Eve1603
Zakorzenienie

Uwaga !!!
To moj 1000 post !!!
Wieczorkiem popijawa !!!

Alez cudownie sie zadomowic

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:18   #2662
ursull
Zakorzenienie

Eve mi też do 1000 już niewiele brakuje.Na mnie mozesz liczyc,chetnie się z Tobą napiję

Superżabulka nr mam i już zapisałam

Iwciag faktycznie fotelik Żabci dość drogi,ale jedno chcę tylko doradzić,nie kupuj używanego,bo nie wiadomo czy jest na 100% sprawny. W sumie chyba lepeij zainwestować w taki do 36kg,tak myslę,ale sama nie wiem,bo jeszcze nie myslałam o kupnie nowego (najpierw samochodu muszę sie dorobić)

Milucha usnęła,ale cięzko było.Idę się plumpnąć,co by na popijawę z okazji Evowego 1000 posta być świerza i pachnąca

Stary 2010-01-04, 18:46   #2663
iwciag
Wtajemniczenie

Superzabula no fajny ten Wasz fotelik!Muszę obgadać sprawę z tżtem
Eve ja niestety nie pije pierdzielona głowa wciąż mnie boli
Ursull no chyba masz racje, nie pomyślałam o tym, że może być nie sprawny, a ja nawet nie będę umiała tego sprawdzić jeśli nawet pojadę go zobaczyć
Stary 2010-01-04, 18:53   #2664
superzabula
Zadomowienie

No Eve gartulacion potwierdzam, ze fajno sie zadomowic

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Iwciag my stwierdzilismy, ze lepiej zainwestowac w nowy bo to i tak na kupe czasu a uzywanego akurat fotelika bym sie bala z tej obawy co Ursull, ze nie wiadomo czy do konca sprawny...no chyba, ze kupisz od kogos znajomego i wiesz, ze jest ok

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-04, 18:55   #2665
Carolajna24
Zakorzenienie

jeżuuuu wizaż mnie wykończył psychicznie
też wam wyskakuje jakieś error??

wstawiam zdjęcie mojego opierzenie ezcze niestety w starym kolorze

Ursull wybaczone ale

blond bo...blond zmian potrzebuje
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:56   #2666
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Ania paluszki słone? same nie podrobione??
słone...jak to podrabiane?
Cytat:
anulka Ty to jednak madra kobita jestes tak ladnie to napisalas
"Ursull nie przejmuj sie...dziewcyzny niepotrzebnie sie podniecają....Cinusiowa to juz w ogóle wystrzeliła bez sensu Cinusiowa, ja mysl podobnie, ale po co te emocje? Przeciez mozna o tym porozmawiac normalnie"
kumata ze mnie bestia

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Anulka - Ty to chyba ukrywałaś swoje prawdziwe "ja" na poczekalni, bo takiej to ja Ciebie nie pamiętam (a podczytywałam Was od początku)
ale o co chodzi

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:14   #2667
iwciag
Wtajemniczenie

Superzabula nom racja racja z tym używanym fotelikiem. Muszę się teraz bardziej zainteresować tymi fotelikami i obgadać z tż

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Anulka no w sensie na małe kawałki, nie planuje podawać paluszków jeszcze, ale nie wyobrażam sobie, że Iwo zjada sam paluszka przecież on by sobie krzywdę zrobił
zresztą jak pisałam wcześniej moje dziecko to taki mosiek mały
Stary 2010-01-04, 19:18   #2668
Carolajna24
Zakorzenienie

Iwciag mosiek
a wiesz co to oznacza? W skrócie kretyn, głupek itp...albo żydowski chłopiec..
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:21   #2669
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Iwciag mosiek
a wiesz co to oznacza? W skrócie kretyn, głupek itp...albo żydowski chłopiec..
ja jeszcze inną definicje w slangu młodzieżowym tego słowa znalazłam
w moich ustach o moim dziecku znaczy to coś zupełnie innego niż żydowski chłopiec

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-04 o 19:37
Stary 2010-01-04, 19:43   #2670
Eve1603
Zakorzenienie

Jezuuuuu, szlag moze trafic z tymi errorami

Superzabciu Ty mnie rozumiesz, w koncu niedawno sama sie zadomowilas

Iwciag a moze herbatki sie napijesz?

Ursull czy juz sie wyplumkalas kochana? I czy pachniesz slicznie ?

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości