|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Cytat:
Ja znałam, ale co z tego, skoro nadal nie wiem, o co chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W miarę aktualne foty niektórych z nas są w klubie ![]() E tam, ja mogę pogadać o wszystkim. Od filozofii po malowanie paznokci ![]() Sanetko, współczuję nerwowej końcówki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sanetko trzymam kciuki, mam nadzieję ze wszystko pójdzie po Twej myśli ![]() Taaa, na początku to każdemu lekarzowi chodzi o dobro pacjenta, chcą ludzi ratować, świat zmieniać... A potem wychodzą takie kwiatki ![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj wieczorem testowalam swoje szminki ![]() ![]() ![]() Faceci ![]() Ja dziś mam dyżur w przychodni od 7... Musiałam o 5.30 wstać ![]() ![]() Dziewczyny znacie/polecicie coś na spierzchniete usta? Nic nie pomaga, od lat używam carmexu a teraz nawet on rady nie daje
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2012-10-27 o 07:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Betti, spróbuj miodu.
Sanetko, współczuję przeżyć na końcówce ciąży. Mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli. U nas od rana pada śnieg. Moje dziecko jest nim oczarowane i pokazało mi, że śnieg jest też w kuli śnieżnej, którą mu pokazywałam codziennie i opowiadałam, że niedługo na dworze też będzie taki śnieg ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-10-27 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Sanetko współczuję. Haniu ważne, ze gorączka przeszła. Twin u nas też śnieg ![]() A ja mam babski weekend z Mają, bo mąz od wczoraj jest na studiach. Będzie dopiero jutro, ale gdzieś o 23. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Madziu to jednak trzydniówka
![]() Także okazało się że temperatura wcale nie musi być bardzo wysoka.
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj przełożyłam Maję do spacerówki. Miałam dośc cyrków - śpi jest super, obudzi się to jest ryk, bo jej się nudzi i nic nie widzi. Teraz spacery są przyjemnością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że przełożyłaś..w końcu to już duża dziewczyna ![]() Ja moją zainstalowałam w spacerówce jak miała 4 miechy.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Haniu chciałam poczekać do pół roku, ale kurcze szkoda dziecka
![]() Szłaś jakąś listą co kiedy wprowadzać dziecku? Maja na razie jadła marchew, ziemniaka i dynię. Jeszcze jabłko i gluten będe wprowadzała a potem nie wiem. Patrzyłam w necie, to co lista to inne rzeczy proponują. |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale np..od 7 miesiąca daję już surowe warzywa..typu ogórek, pomidor. Z owocami np nie uważam w ogóle..gruszkę dałam już w 5 miesiącu. Jak wiesz ekspozycji na glutem nie zrobiłam. Jakoś od 2 tyg daję po prostu chlebek do pożucia. Nic jej nie jest od tego. Dziś wszamała pół kromki ![]()
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Haniu też muszę jakąś dobrą listę rozszerzania diety znaleźć. Zobacze na stronie bobovity w takim razie.
A mięsko do zupki (ale nie na wywarze) to po 6 m-ce, prawda? Pamiętam, że u Ciebie był problem z tym glutenem, Ciekawe jak będzie u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie chodzi o to żeby pomału wszystko wprowadzać. Wiadomo że to co dla ciebie jest ciężkostrawne dla dziecka też będzie. Groszek, por, mięsa czerwone nie należą do lekkostrawnych dlatego trzeba je wprowadzać po ok 2 miesiącach od rozpoczęcia rozszerzania diety. To samo alergeny..wiadomo ze nie dasz od razu, ale jak układ pokarmowy będzie już rozwinięty.
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Haniu dziękuję za info. No właśnie na razie staram się tak powoli wszystko wprowadzać, nie ma sie co spieszyć.
aaa i jak robiłaś ten gluten to : - wsypywałaś łyżeczkę do zupki - robiłaś zupkę + robiłaś kaszkę i to mieszałaś. Nie wiem czy to jest jakaś różnica ![]() Pediatra mi kazała wprowadzać właśnie w zupce jarzynowej, ale zapomniałam się o to zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najłatwiej gotować zupke dodając do niej po prostu pół łyżeczki kaszki. Tudzież całej łyżeczki jak gotujesz na 2 dni. Ja tak właśnie robiłam..zupka na 2 dni- łyżeczka kaszki do zupki.
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
aha.. no w sumie tak nawet będzie prościej
![]() A jak gotowałaś na 2 dni, to oliwę dodawałaś od razu, czy przed każdym podaniem? Chyba od razu, potem to wszystko zmiksować i już. |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile to się człowiek musi dowiedzieć ![]() A jak ci mija powrót do pracy? Juz troszkę lepiej, czy dalej tak ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Też sobie to tak tłumaczę, że wyjdę do ludzi i będzie spoko. Poza tym Maja będzie z mężem + czasami z moim rodzicami (ale to na chwilę, jak nam sie godziny pracy nałożą). Gorzej jakbym musiała ją np. do żłobka oddać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
cześć
Dziewczyny, jak to jest, że jak szukam tanich biletów lotniczych, to nigdy nie mogę nic znaleźć poniżej 250zł? Patrzę z różnych lotnisk i w różnych kierunkach, nawet termin w zasadzie w przybliżeniu tylko określiłam i nic. Tyle się słyszy o tanich biletach, ale za cholerę nie mogę nic znaleźć. Czy w biurach podróży da się kupić tani bilet czy lepiej samemu szukać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jest wybrać kierunek bez dat, albo daty bardzo szerokie, np. w obrębie roku i po wyszukaniu samemu sobie "przekartkować" kalendarz z odlotami, wtedy zobaczysz, kiedy są tanie (czasem to jest jeden lot w miesiącu)... ale da się znaleźć. Ja wyszukuję na wizzairze i ryanairze, nie przez wyszukiwarki tanich lotów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niby lot jeden kosztuje niecałe 100, ale oczywiście w ciągu miesiąca po nim nie ma jak wrócić, bo są powroty mega drogie, a potem dochodzą opłaty za wejście na pokład, zajęcie siedzenia, za wystawienie biletu, odprawę itd. Myślałam, że minęły te czasy, kiedy nie podawali ostatecznej ceny, ale jednak nie, dalej nie wiadomo, ile bilet kosztuje, dopóki go nie zarezerwujesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
no właśnie to podstawowa cena biletu, przed chwilą chciałam już płacić i doliczyli 280zł za opłatę kartą kredytową i 300zł opłaty transakcyjnej i z 250 zrobiło się dużo więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i taki bilet w super okazyjnej cenie nigdy nie będzie uwzględniał obowiązkowych opłat lotniskowych, opłaty administracyjnej (czyli za użycie karty), więc tutaj już masz plus 100zł od ceny podstawowej. Do tego dochodzi opłata za bagaż główny, jeśli chcesz brać (100 - 200zł). A i ostatnio Wizzair wprowadził "super uproszczenie", kiedyś można było wnieść bezpłatnie na pokład bagaż do 10kg, a teraz bezpłatny jest tylko mały plecak/torebka. Duży bagaż podręczny kosztuje przy płatności w internecie 10 euro. A i trzeba pamiętać o odprawie online, o tym, żeby wydrukować kartę, bo na lotnisku za wszystko pobierane są dodatkowe opłaty. Jeśli zakup miałby być przez biuro podróży/portal internetowy do sprzedaży biletów lotniczych, to doliczają do ceny biletu ok. 50-60zł. Także jak masz kartę , to lepiej samemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mankamentem jest to, że trzeba się dostosować do terminu, a nie dostosować termin do nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, nie udało mi się nic znaleźć. Musiałabym lecieć na tydzień, a to już trochę za długo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Misku, ja szukam właśnie biletu do Barcelony Paryża Rzymu albo Londynu w tanich liniach i też nic nie moge znaleźć :/ A szukam na marzec/kwiecien i nic... A planowałam z koleżanka jakiś fajny krotki wypad
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja też szukam czegoś na krótki wypad z rodziną do Barcelony lub Paryża z kilku różnych lotnisk i w różnym terminie i nic nie znalazłam ciekawego. Znaczy znalazłam w piątek, ale karta była tu, a dziś już nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.