Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 09:51   #2641
DontEverLookBack
BAN stały

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

cześć dziewczyny,
mój dermatolog przepisał mi Tetrasyl 300 + Aknemycin + Dermoklar do mycia.
Wcześniej próbowałam leczyć się "na własną rękę" stosując szereg maści, np . La Roche Posay Effaclar Duo - bez skutku. Dem powiedział mi, że to jest bardzo dobra firma tylko ja jestem już w zbyt "zaawansowanym stadium" i po prostu szkoda na nie pieniędzy.
Póki co jestem w 7 dniu kuracji. Zauważyłam, że skóra mniej się przetłuszcza. Bolące "bulwy" szybciej się goją a nowe rzadziej wyskakują. Po 3 opakowaniach mam zgłosić się do kontroli. Czytając wasze odczucia w trakcie zażywania tego leku widzę, że miałam podobne objawy- w pierwszych dniach strasznie bolał mnie żołądek ale teraz już nic nie odczuwam. Obowiązkowo nakazał mi brać osłony przy antybiotyku i jeść dużo jogurtów. Zobaczymy jak to dalej się potoczy
Dużo wytrwałości wam życze!
DontEverLookBack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:01   #2642
DontEverLookBack
BAN stały

cześć dziewczyny,
mój dermatolog przepisał mi Tetralysal 300 + Aknemycin + Dermoklar do mycia.
Wcześniej próbowałam leczyć się "na własną rękę" stosując szereg maści, np . La Roche Posay Effaclar Duo - bez skutku. Dem powiedział mi, że to jest bardzo dobra firma tylko ja jestem już w zbyt "zaawansowanym stadium" i po prostu szkoda na nie pieniędzy. Póki co jestem w 7 dniu kuracji. Zauważyłam, że skóra mniej się przetłuszcza. Bolące "bulwy" szybciej się goją a nowe rzadziej wyskakują.
Ja również w pierwszych dniach stosowania antybiotyku odczuwałam ból żołądka ale teraz już nic mnie nie boli. Dem nakazał mi brać osłony do antybiotyku i jeść dużo jogurtów.
Po 3 opakowaniach jadę do kontroli- zobaczymy jakie będą efekty
Życzę Wam dużo wytrwałości i cierpliwości !
Stary 2013-01-27, 09:44   #2643
honey87
Raczkowanie

Ja tetrę łykam już 3,5 miesiąca. Znikła kaszka, którą miałam na żuchwie. Aktualnie mam jednego pryszcza na żuchwie który już pomału się wysusza. Ja żadnych efektów ubocznych tego leku nie odczułam. Przez pierwsze 2 miesiące brałam osłonowo dicoflor, pomimo iż moja derma stwierdziła, że nie potrzeba, ponieważ tetra jest łagodnym lekiem i większości pacjentów służy. Nie wiem ile w tym prawdy, zdania są podzielone. Natomiast mi ten lek pomógł. Myślę, że niedługo zakończymy leczenie..skóra naprawdę jest inna!
honey87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 13:14   #2644
palinkaaa13
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Ja jestem w trakcie 8 dnia tetralysalu, 1 tabletka dziennie 300 mg. Rano jem 1 tabletkę bioprazolu (osłonowo), w porze obiadowej jem tetralysal i wieczorem nystatyne, tej akurat derma mi nie przepisala- musialam sama sobie ja zalatwic bo widomo kobiety takie cos musza jesc podczas anytybiotyku. I wiecie co nic narazie nie widze zeby bylo lepiej, nawet powiem wam ze gorzej , do tego wszytsko co widze nowego na buzi pod wieczor to rozwalam wyglądam teraz tragicznie załamka jak brałam unidox czy tez doxycyclinum to 2 razy dzinnie i było po tyg już widać poprawę..a teraz...lipaaa Niby nie miałam tak zaawansowanego trądzika ale już od ok. 8 lat się z tym męczę Czy któras z was miała przepisaną tylko 1 tabletke 300 mg dziennie?? jak to wtedy u takiej osoby było??pozdrawiam wszystkich męczących się z tym dziadostwem.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

witam cie serdecznie,
wlasnie czytalam pare twoich starych postow i jestem ciekawa jak tam u ciebie po tak dlugim czasie z cera???
pozdrawiam serdecznie
palinkaaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 17:34   #2645
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Palinka, ja miałam 1 tabletkę dziennie. Już 3go dnia była poprawa.
Stary 2013-01-31, 08:44   #2646
mania_93
Przyczajenie

GG do mania_93

Do palinkaaa13,
Ja również stosuję jedną tabletkę dziennie od 66 dni i mam kilka dni poprawy a potem kilka dni masakry może ja akurat tak reaguję na ten lek. Ogólnie na początku terapii miałam efekt podobny do Twojego, tylko u mnie był problem z trądzikiem podskórnym. Był widać pod światło taką straszną kaszkę na policzkach i czole. To była istna tragedia teraz nie ma 'kaszki,' co prawda, ale wyskakują czerwone plamy a następnie duży pryszcz, który sobie rośnie. Jak stosujesz na niego maść to sam się wchłonie po kilku dniach, no ale wiadomo, że te kilka dni musisz z tym chodzić na twarzy. Mam nadzieje, że nie masz tkanki blizno-twórczej? Bo mi po każdym wyprysku, nawet nie ruszanym zostaje ślad więc w trakcie leczenia wyglądam równie strasznie co przed. Jedyny plus tej terapii tetralysalem jest taki, że skóra wydaję się być gładsza, nie ma podskórnych zaskórników, ale są inne problemy. . . Poczekaj na efekty, może Tobie pomoże powinnaś je widzieć przy drugim opakowaniu raczej (w sensie na początku drugiego) pozdrawiam i powodzenia!!! Wytrwaj w tym, bo może być warto.

Edytowane przez mania_93
Czas edycji: 2013-01-31 o 08:46
mania_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:05   #2647
DontEverLookBack
BAN stały

Hej,
Ja również biorę od 14 dni 1 tabl. dziennie- ale wieczorem , przed kolacją. do tego osłonę Linex Forte i jogurty i tak jak pisze mania_93 raz jest lepiej raz gorzej.
Ale bardzo pomaga mi maść Aknemycin na wypryski. Mam przepisane 3 opakowania tetry a później do kontroli.
Zauważyłam też, że kaszka którą miałam na czole znacznie się pomniejszyła. Niestety mam sporo blizn, zostają mi czerwone plamki po wypryskach. Mam nadzieje, że jak już pozbędę się tego dziadostwa znajdę jakiś cudowny lek na blizny
Stary 2013-01-31, 11:10   #2648
palinkaaa13
Raczkowanie

HEJ DZIWCZYNY !
Ja na twarzy na chwilę obecną mam chyba wsyztsko: aktywne wypryski, te ktore wysychaja, te ktore są rozwalone bo już nie mogłam wytrzymać taka kaszke gdzie niegdzie, oraz zaskórniki które rosną a potem przeradzają się w pryszcza do tego pełno przebarwień brązowych i tych czerwonych na czole mam taka gule która próbowałam zlikwidować i teraz jest jeszcze gorzej, stało się bolący wulkan zaogniony i spuchnęte tak że aż mimiczna zmarszczka na czole mi się rozprostowała... TRAGEDIA tłumaczę sobie to tak że wsyztsko musi wyjść na zewnątrz i potem będzie cacy w końcu to dopiero 9-ąty dzień z tetralysalem. najgorsze jest na brodzie a dokładnie w miejscu tak jakby na samej gorze bródki pod ustami bardziej to tam mam takie coś czego nie umiem nazwać i to już jest od chyba 2 lat. Wygląda to tak że są to blizny takie wypukłe które czasem sa blade a czasem czerwone i nie wiem co tam w srodku jest bo tego za nic sie nie da wycisnac nie mam pojecia jka to nazwac... Boże mam nadzieje że ten tetralysal mi pomoże bo naprawde wpędzę się już w mega doła... dzyiewczyny chyba mamy ładnie zasyfiony organizm od środka skoro to ciągle wychodzi i cały zcas tam coś siedzi. Co do tych blizn to ja w sumie zawsze miałam tak że same znikały z czasem wiadomo raczej długi czas musiał minąć, ogólnie bałam się stosować czegoś radykalnego jak ciagle miałam coś na twarzy, jakiś zapalny stan. Raz się przemogłam i poszłam na taki zabieg mezoterapia igłowa. Wtedy Pani mi zrobiła głębsze kwasy i piling a potem oszczykiwała twarz koktajlami przeciwtrądzikowymi i odżywiającymi to powiem wam że to tylko aktywowało mi to co siedziało w środku pod skóra a potem wysyp. Dlatego jak takie cos sie robi trzeba mieć w miare ogarnięta buzke bez jakis strasznych rzeczy a tym bardziej zaskórników które sobie tam siedzą w środku niby ich nie widac a potem bachhh nagle wszystkie wychodzą po ingerencji i mamy czerwona pizze na buzi aaa i ja stosuję narazie na twarz apteczny robiony lek żółta papka jestem z niej zadowolona bardzo nazywa się aqua cumerfelt 200. I dzisiaj czekam na przesyłkę z kremami do twarzy z iwostina sensitia oraz z jadwigi (papka i puder)postanowiłam nawilżać buzke ile się da bo po wcześniejszych antybiotykach miałam wysvchniętą na wiór i to utrzymywało się nawet do 5 miesięcy po. Taki już mam biedny ten organizm ufff ale żem się rozpisała. pozdrawiam was wszystkie
Stary 2013-01-31, 12:33   #2649
carolyna86
Zakorzenienie

wiem że to temat o tetra, ale...
byłam wczoraj u lekarza ogólnego i ta zapytała mnie co mi się stało (a mam zapalenie mieszków) i mówię jej że antybiotyki nie pomagają, teraz smaruję się maścią... Ona na to że jeśli to nie pomoże to radzi zainteresować się hiduroterapią, że wielu osobom pomogło na trądzik nieco to ekstremalne podejście no ale czego ja już nie próbowałam
może będzie to pomocny post dla którejś i pójdzie w tę stronę lecząc to g.wno
albo może któraś posiada takie doświadczenie i może podzielić się opinią??

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 18:38   #2650
acotam
Raczkowanie

Stosuje ten antybiotyk juz od trzech tygodni i nie widze zadnej poprawy. Stosuje go razem z takim zelem i kremem. Na poczatku bralam po 2 tabletki dziennie teraz normalnie po jednej na noc tak jak zalecila mi dermatolog.
Mam pyatnie po jakim czasie widac efekty? Mam pelno takich chrostek, tradziku na policzkach
acotam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 12:30   #2651
DontEverLookBack
BAN stały

acotam, to jest sprawa indywidualna każdego organizmu. Każda z nas inaczej reaguje na antybiotyk. jeśli poczytasz wypowiedzi dziewczyn zobaczysz, że u każdej działa on inaczej i w różnym czasie widać było efekty. ja wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie (16 tabl) i od początku brałam po 1 tabl. przed kolacją. i widzę, że moja twarz się "wyciszyła" , miałam i kaszkę na czole i bolące duże gule na twarzy, ale widzę że się powoli uspokaja twarz, w przeciwieństwie do pleców bo tam różnicy nie widzę. Mam jeszcze dwa opakowania leku i później do kontroli.
Pozdrawiam i powodzenia w walce z tym paskudztwem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 15:20   #2652
acotam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DontEverLookBack Pokaż wiadomość
acotam, to jest sprawa indywidualna każdego organizmu. Każda z nas inaczej reaguje na antybiotyk. jeśli poczytasz wypowiedzi dziewczyn zobaczysz, że u każdej działa on inaczej i w różnym czasie widać było efekty. ja wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie (16 tabl) i od początku brałam po 1 tabl. przed kolacją. i widzę, że moja twarz się "wyciszyła" , miałam i kaszkę na czole i bolące duże gule na twarzy, ale widzę że się powoli uspokaja twarz, w przeciwieństwie do pleców bo tam różnicy nie widzę. Mam jeszcze dwa opakowania leku i później do kontroli.
Pozdrawiam i powodzenia w walce z tym paskudztwem
Dziękuje Mi zostało 1.5 opakowania i potem do kontroli tyle, ze mam bardzo duzo takiego tradziku, grudek w jednym miejscu a nie pojedyncze wiec pewnie dlatego trudno dostrzec efekty
Napisze po tych opakowaniach czy cos sie zmieniło
acotam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:04   #2653
DontEverLookBack
BAN stały

acotam, napisz koniecznie! jestem bardzo ciekawa jakie efekty będą u Ciebie. ja mam dość tego świństwa , po każdej krostce zostaje mi ślad, mam nadzieje że z czasem to wyblaknie...
Stary 2013-02-04, 17:50   #2654
palinkaaa13
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
U mnie minął właśnie 13 dzień z tetralysalem i co ? i nie wiem troche coś tam lepiej bywało żeby potem wyszło coś nowego co rozwaliłam od razu ciagle i ciagle są te syfy i boję się że mam za małą dawkę 1 tabs 300 mg dziennie. Zastanawiam się czy nie zwiększyć sobie dawki na pare dni do 2 tabletek dziennie. Ogólnie nie podoba mi się stan mojej buzi teraz czy na efekty tego leku po 1 tabletce dziennie 300 mg trzeba czekać po prostu dłużej?? już tyle kasy wywaliłam na te wszystkie mazidła i kosmetyki że ryczeć się chce i żeby to naprawdę pomagało.... czasem mam wrażenie że sama sobie montuję w głowie żę coś tam pomagają... Odechciewa mi się wychodzić do ludzi już ... miałam nadzieję że ten tetralysal to będzie to coś co na jakiś czas chociaż pomoże mi odzyskać pewność siebie... Myślałam że możeby iść na czyszczenie twarzy aby odblokować te pory i żeby wszytsko wyszło ale kosmetyczka mi powiedziała że nie wolno robić takich rzeczy podczas antybiotykoterapi, tak samo jak np mikrodermoabrazji... ciekawe że ja codzień coś wymęczę na buzi.... no nic czekam na wasze spostrzeżenia, a może dziewczyny wam coś się teraz polepszyło nagle po tym leku???już parę dni nie pisałyście.pozdrawiam gorąco
Stary 2013-02-05, 09:58   #2655
.:Mala:.
Przyczajenie

palinkaaa13 SPOKOJNIE
Po pierwsze, nie zwiększaj dawki na własną rękę. To jest antybiotyk, a dawka 300 jest już dość duża.
Po drugie, nie sugeruj się innymi tak bardzo. Jedni widzą efekt po tygodniu, a inni muszą na niego poczekać dłużej. U mnie coś się ruszyło po ok. 2 miesiącach.
Po trzecie Podziękuj kosmetyczce że nie chciała Ci zrobić żadnego zabiegu na twarz. To wszystko musi wyjść samo. A na to potrzeba trochę czasu.
Osobiście skupiła bym się już od początku nad neutralizowaniem skutków ubocznych antybiotyku. Będziesz go brała dość długo. Ja brałam ponad 3 miesiące i wierz mi w ostatnich tygodniach mój organizm domagał się końca terapii. Polecam pić jogurty, ale może warto również przyjmować jakieś leki osłonowe.
Mam jeszcze jedno spostrzeżenie. Czasem jest tak, że nieświadomie same robimy sobie krzywdę :/ przez na przykład złą pielęgnację. Nie przesadzajmy z peelingami! Oraz obserwujmy swoją skóre, po stosowaniu różnych kosmetyków. Ja ostatnio skorzystałam z promocji w Rossmanie i kupiłam podkład Rimmela. I co? I walczę z wysypem Z podkulonym ogonem wróciłam do mojego pudru mineralnego EM i chyba jestem na niego skazana.
Trzymam kciuki ! Głowa do góry, na pewno nastąpi poprawa ale nie od razu
.:Mala:. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:52   #2656
bohochic
BAN stały

Dziewczyny chciałam poruszyć temat powtarzania kuracji tetralysalem w przypadku nawrotów. Z doświadczenia mojego i mojej siostry wiem, że jest to bez sensu. Ja mialam 3 razy kurację a ona 2, za każdym razem trądzik wracał. Teraz żałuję czasu i pieniędzy, bo mogłam od razu zdecydować się na kurację jedynym lekiem, który na prawdę działa na uporczywy trądzik - izotretynoiną. Od mojej kuracji minęły już 3 lata i jest cały czas dobrze, może nie idealnie, ale przyzwoicie w porównaniu z wcześniejszą masakra
bohochic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:13   #2657
nazelie
Raczkowanie

Ja dzisiaj rozpoczęłam swoją 'przygodę' z leczeniem trądziku antybiotykami. Do tej pory wystarczały lekkie papki z apteki, ale to co dzieje się na mojej twarzy od listopada można nazwać "burzą z piorunami". Mam nadzieję, że TETRALYSAL mi pomoże i wreszcie będę się cieszyć gładką skórą ....
Stary 2013-02-11, 21:09   #2658
palinkaaa13
Raczkowanie

do nazelie : witaj a jaka masz dawke??? i jakbys mogla opisac jakie masz zmiany trądzikowe??? ja mam dawkę 300 mg dziennie w postaci jednej tabletki i od 3 tygodni nie widze za bardzo efektu ciagle mi sie robia te syfy wychodza i wychodza... nie wiem czy to znaczy ze oczyszcza mi sie buzka?? i bedzie potem lepiej jak wsyztsko wyjdzie??? czy po prostu nie dziala przy takiej malej dawce na mnie nie podoba mi sie to narazie juz mam dosc
Stary 2013-02-13, 11:37   #2659
DontEverLookBack
BAN stały

nazelie i paulinkaaa13, ja jestem po 27 tabl przy dawce 300 mg raz na dobę i muszę powiedzieć, że jestem w miarę zadowolona. cudów od początku nie oczekiwałam ale te bolące, duże gule już mi nie wychodzą z taką intensywnością jak kiedyś. dwie, trzy i wsio. więcej takich małych, drobnych krostek się pojawia. no i te ślady, okropne przebarwienia tego mam sporo
Stary 2013-02-13, 15:46   #2660
nazelie
Raczkowanie

Ostatnio na twarzy zaczęły mi się pojawiać nacieki i to głównie 'zaprowadziło' mnie do dermatologa.
Stosuję dawkę 300 mg, dwa razy dziennie, przez 2 tygodnie. Na razie nie narzekam, nie jest gorzej, pojawiło mi się kilka małych krost, ale po tym co ostatnio miałam na twarzy to jest nic. Zauważyłam za to poprawę na dekolcie, a skóra twarzy jest jakby mniej tłusta
Stary 2013-02-17, 21:09   #2661
palinkaaa13
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
Co u was słychac? jak tam leczenie? ja byłam u dermy i zwiekszyla mi dawke na tydzien po 2 tabletki dziennie czyli 2x 300mg no i w sumie te wieksze dziady nie wyskakuja juz tak czesto ale taka kaszka dużo zaskorników, jedne większe drugie mniejsze.... mam straszna ochotę iść z tym do kosmetyczki przecież samo to nie zniknie a ona to sterylnie wyczyści... lepiej to niż sama będę dłubać a ja mam taka tendencje ze codzień przed snem coś dłubie przy buzce... co myslicie???iść??? jak czytałam dzienniki osób co leczą się izotekiem to nawet wyczytałam że też chodzili bo mieli zamknięte zaskórniki i długo nie mogły zniknąć więc sięgneli po coś mechanicznego typu czyszczenie u kosmetyczki. 3majcie się dziewczynki jestem bardzo ciekawa czy coś się ruszyło u tych które mają dawke 1 x 300 mg na dzień. pozdrawiam cieplutko
Stary 2013-02-20, 19:55   #2662
joanna91x
Przyczajenie

Cool Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Hej mam problem z trądzikiem juz od jakiś 3 lat i wcześniej brałam tylko maści zewnętrzne. Teraz dostałam tetralysal 300 jedną tabl dziennie i aknemycin smarować dwa razy dziennie. Wzięłam juz 11 tabletek i szczerze mówiąc nie zauważyłam efektów a wręcz przeciwnie. Jest troche gorzej niż w momencie kiedy zaczełam brać ale wyczytałam na ulotce aknemycin że zmiany mogą się nasilić dopóki skóra się nie przyzwyczai. Mam nadzieję ze niedługo zaobserwuje jakieś efekty bo szczerze mówiąc mam juz dosyć stanu jaki zapanował na mojej twarzy.. Troche sobie tutaj poczytałam i troszkę się boję że jak przestane brać to się wszystko nasili ale póki co jestem dobrej myśli Pozdrawiam
joanna91x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:38   #2663
nazelie
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki
U mnie na twarzy niewiele się zmieniło. Tzn. wyskoczyło mi kilka małych krost, ale jest to do przeżycia. Chociaż dzisiaj rano patrząc w lustro stwierdziłam, że moja twarz wygląda trochę lepiej niż ostatnio Małymi kroczkami, idziemy do przodu Troszkę mi tylko szkoda imprez, bo nie ryzykuję picia alkoholu i staram się nie malować, żeby skóra miała czym oddychać. Nie wiem czemu mam wrażanie, że jak zrobię make up, to natychmiast wyjdą mi te okropne nacieki. W sobotę idę do dermy, zobaczymy co dalej mi poleci/zapisze.
Dziewczynki, czy któraś z Was stosowała maść Skinoren ? Jeżeli tak, to czy Wam cokolwiek pomogła.
Stary 2013-02-21, 10:23   #2664
joanna91x
Przyczajenie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Hej Nazelie używałam skinoren ale mi dermatolog przepisał go raczej na przebarwienia i jedyne co zauważyłam po nim to swędzenie twarzy. Strasznie mi ją podrażnił i musiałam używać rzadziej niż było zalecane. Na trądzik to raczej słaby lek.

Edytowane przez joanna91x
Czas edycji: 2013-02-21 o 10:22
Stary 2013-02-21, 11:26   #2665
nazelie
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o Skinoren mam takie same odczucia jak Ty joanna91x. Po maści cynkowej były większe efekty i chociaż twarz mnie tak nie swędziała i jest dużo tańsza.
Stary 2013-02-21, 13:43   #2666
joanna91x
Przyczajenie

A stosujecie jakas diete do terapii antybiotykowej? Bo moja dermatolog nic nie wspomniala na ten temat a wczesniej slyszalam ze dieta ma znaczenie przy tradziku,,, w sensie nie opychanie sie jakas chemią..
Stary 2013-02-22, 21:24   #2667
monciaaaaaaa
Przyczajenie

Biorę tatralysal dopiero tydzień i dermatolog przepisała mi jeszcze atrederm. Po tygodniu wysyp jakiego moja skóra dawno nie widziała ale może tak ma być.
Jeśli chodzi o jedzenie to moja derma zakazała mi: żółtego sera, mleka, jogurtów, cytrusów, wszystkiego co ostre, czekolady, ketchupu i kazała pić 1 l wody dziennie. Zobaczymy. Z tego co czytam to już lepsze opinie ma atrederm niż tetralysal, ale może w połączeniu wytępią mi to świństwo z linii żuchwy. Powodzenia
monciaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 01:17   #2668
palinkaaa13
Raczkowanie

Ja dobiłam dzisiaj równy miesiąc z tetralysalem, jadlam od poczatku 1 tabletke dziennie, czyli 300mg, ale nie dawalo to efektu wiec derma zwiekszyla mi na tydzien do 2 tabletek czyli 600mg, po tygodniu wrocilam do 1 tabletki i dupa wcale lepij nie bylo jak jadlam 2 tabletki, ciagle cos wyskakuje raz mniej raz wiecej...teraz od dzisiaj zas biore 2 tabsy dziennie bo derma kazal mi zwiekszyc sobie co jakis czas na 2 tabsy jak zauwaze pogorszenie ale zebym nie jadla dlugo tych 2 bo sie organizm przyzwyczai;/ szczerze? nie wiem dam jeszcze miesiac temu lekowi i jak nie bedzie efektu to zasugeruje dermatolozce izotek.... jak mam lazic wysuszona na wior to z wizja slicznej buzki za pare miechow a nie.... ja juz mam DOSC.. CHCE TA WIOSNE LATO I WAKACJE PRZEZYC NIE CHOWAJAC SIE W DOMU....cieszyc sie zyciem jak kazdy w moim wieku.... mam 23 lata a od 16 sie mecze z tym cholerstwem .... tlumacze sobie ze skora sie oczyszcza i jak wsyztsko wyjdzie to bedzie w kocnu pieknie....
Stary 2013-02-23, 11:00   #2669
sasha_91
Raczkowanie

Jakieś niecały miesiąc temu byłam u dermatologa. Przypisała mi Normatabs (non stop) oraz Tetracyclinum(po trzy przy pierszym opakowaniu, drugim-po dwie). Następnie Tetralysal. Teraz jestem właśnie przy tym ostatnim, raz dziennie. Na dzień dobry usłyszałam o izoteku. Ale póki co musimy spróbować antybiotyków. Gorzej nie jest. Nic nowego nie wyskakuje. Ale blizny pozostają. Więc nadal JEST ŹLE.
Co do diet, to wydaje mi się, że to kłamstwo. Chyba, że w grę wchodzi uczulenie na gluten - celiakia. Ja przez 9 miesięcy żyłam na drakońskiej diecie. Poprawy nie było, w ogóle. Czy antybiotyki w ogóle kiedykolwiek komuś pomogły? Ja usłyszałam, ze nie ma szans. Bo one działają jedynie chwilowo. I jednym wyjściem jest izotek właśnie?
sasha_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 12:28   #2670
katarzynkaaa2
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie!! Dzisiaj byłam u dermatologa i przepisał też mi Tetralysal do łykania i jakiś płyn do smarowania na noc "Aknemycin plus" ale doczytałam się w ulotce Tetralysalu, że nie można go łączyć z retinoidami podawanymi ogólnie, bo może to nawet prowadzić do utraty wzroku !!! A ten płyn składa się z retinoidów!!! i co teraz??? ;(
katarzynkaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości