|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
a dziekuje
![]()
#2642 |
Rozeznanie
|
Wiem ze to typowa glodowka ale ja zwyczajnie inaczej nie potrafie schudnac, teraz i ta dieta mi jakoś kiepsko idzie bo non stop jestem glodna i i tak ciagle podjadam więc to takie oszukiwanie siebie ze na diecie jestem.
Wiem, ze jest wiele polecanych diet, ale ja beznadziejnym przypadkiem jestem, bo wielu rzeczy nie lubie jesc i prosciej było wybrac glodowke dlatego zastanawiam się czy wyprawa do gp i dietetyka ma sens czy oni pomoga w dobraniu diety dla kogos kto wielu rzeczy nie zje |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
15 dni do terminu, a tu nic sie podejrzanego nie dzieje..
![]() Dzien Dobry ![]()
#2644 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to w to za bardzo nie wnikałam,bo mi diety nie były nigdy potrzebne. Wiem tyle co koleżanka powiedziała,mówiła że to zdrowe,że to w sumie nie jest całkiem dieta tylko styl odżywiania na całe życie,że właśnie głodna na niej nie chodziła,że na serce dobra. Tyle zapamiętałam. Cytat:
![]()
![]() |
#2645 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Ja nie wierze w zadne diety, lepiej mi się wydaje jest zmienić nawyki żywieniowe ograniczyć fast foody słodycze i inne swinstwa do tego trochę ruchu i efekty jakieś będą. Zawsze mnie zastanawiało jak funkcjonują ludzie na diecie 1000 kcal aż zrobiłam eksperyment na sobie i przez tydzień jadlam tylko tego 1000. Najgorszy tydzień w moim życiu, nigdy więcej żadnych diet bo to totalne glodzenie się i jakoś nie chce mi się wierzyć w długotrwałe efekty nue mówiąc ile szkody to musi przynosić dla organizmu. Ale ro tylko moje zdanie niech każdy robi jak uważa dla miego najlepiej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() Spróbuj iść do GP i powiedz jaki masz problem z jedzeniem napewno Ci pomogą najważniejsze to otworzyć się na zmiany i zmienić myślenie ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Ludzie chcą wszystko na już a kolorowe czasopisma polecają takie diety co nie jest zdrowe lepiej schudnąć powoli a zdrowo niż nabawić się jojo Nie rozumiem tez tej pogoni za tymi produktami light...
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- karta ciąży (u mnie to był blue folder) - luźna koszulka do porodu, skarpetki - majtki siateczkowe (przy drugim porodzie nie miałam, kupiłam trochę większe zwykłe bawełniane czarne w primarku ![]() - 2-3 koszule (miałam rozpinane z przodu żeby łatwiej karmić) - szlafrok, klapki (plus takie pod prysznic) - kosmetyki - ręcznik (choć u mnie dawali) - coś do czytania, ładowarka do tel - coś luźnego na wyjście (rodziłam latem-miałam legginsy i tunikę) - duże podpaski (maternity pad) - wkładki laktacyjne - biustonosz do karmienia Dla dziecka: - 2-3 body z krótkim rękawem - 2-3 pajace - pieluszki i chusteczki - niedrapki - ubranko na wyjście stosowne do pogody - kocyk - fotelik (mąż przywiózł jak nas odbierał) Pakowałam się do małej walizki na kółkach-nie trzeba było tego nosić i nic się nie pogniotło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2650 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
14.08.2010 - Ślub 05.05.2011 - Nadia 20.10.2013 - Daria ![]() 2014 - 55 2015 - 48 Edytowane przez Fikusek82 Czas edycji: 2013-09-02 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- No ja mam to co pisala hanjah - dokladnie to samo , I ta torba mi sie wydaje taaaaka wielkaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak kosmetykow do kapieli zadnych nie polecaja.
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś powtarza ale niewyraźnie i raczej powtarza intonacje a nie słowo. Rzadko kiedy składa zdanie z 2 słów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co mnie cieszy to chce powtarzac, bo kiedys ciezko z tym było. Jednak wiele nadal mowi w swoim jezyku. I np. wczoraj mowi:.......(cos po swojemu), siusiu, ok?i pobiegł do łazienki. Zauwazylam tez poprawe w wymowie kilku wyrazow np. jeszcze poł roku temu mowił:woha, mleho, teraz juz wymawia prawidlowo ![]() Konsultowałas z kims? Ja czekam teraz na odzew logopedy z przychodni, ale niecierpliwie sie konsultacja w szpitalu, bo zalecaja Nam dreny ![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Mam identyczna jak ta
![]() Tylko troche wieksza bo mam jeszcze po bokach zamki
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
a zaleciła jakies cwiczenia?Sprawdzała wedzidełko?
#2659 | |
Rozeznanie
|
Dobry
Ja właśnie czekam na domową wizytę położnej (pomiędzy 3 a 5 pm) U Was też przychodzą na takie spotkanie poza murami przychodni? Pewnie, nie ma problemu ![]() Piekłam z tego przepisu: www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-ze-snikersami-i-sosem-karmelowym Moja rada, spokojnie można sos zrobić z połowy, ewentualnie 2/3 porcji, bo wychodzi za dużo. Cytat:
![]() ![]() Masz dzieci tak jak zawsze chciałam tzn.dwoje i po dłuższej przerwie kolejne ![]() Haniu dzięki za listę. Zapisałam sobie. Ja mam teraz koniec 34t a mój mąż już się chyba zestresował, bo ściągnął mi walizkę ze strychu i kazał się pakować ![]() Ja jeszcze nie jestem gotowa, jeszcze mam pracę, potem szwagra z narzeczoną przez tydzień, urodzinki starszej córki... Potem pomyślę o sobie, noworodku, pakowaniu... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszą córę kąpałam w szpitalu, ale wtedy długo leżałyśmy. W szpitalu używali niebieskiego Johnson's (mildest ever)-potem używałam go w domu. Cytat:
Naprawdę polecam walizkę na kółkach ![]() ![]() ------- Jesteśmy po przedszkolu ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mam ją zostawić samą na 2 godziny... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Gang Iren
|
Co do wyprawki,to ja do szpitala zabralam dwie mniejsze torby. Tak bylo mi wygodniej,ze jedna dla mnie,jedna dla dziecka.
#2662 |
Zadomowienie
|
Hej,
My juz w domu ![]() ![]() Nikos mial mnostwo kolegow do zabawy, cale dnie spedzal na dworze, Antos za to caly czas z babcia ![]() Bylismy z malym u podiatry w Pl, zrobilismy mnostwo badan ( pamietacie jak pisalam ze malemu robi sie dziura w klatce), ookazalo sie ze maly ma poczatki krzywicy I alergie najprawdopodobniej na mleko krowie. Dostalismy zwiekszona dawke witaminy D I kropelki na alergie a ja jestem na calkowicie bezmlecznej diecie. Odkad bierzemy te kropelki maly zaczal calkiem ladnie jesc ( pierwszy tydzien w Pl nie chcial wogole jesc w dzien ![]() ![]() ![]() Aniu- na Zuzie jeszcze nie jest za pozno ![]()
#2663 |
Zakorzenienie
|
Węzidełko ma ok.
Cwiczenia dała ale takie,które już robiliśmy mimochodem. Może powinnam ćwiczyć z Olą codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my od razu zostawialismy dzieci...tyle ze na tym 2-godzinnym zajecia przez pierwsze 2 tyg byly po godz, tak w ramach oswojenia. Teraz 3 godz, ale tez dzieci przez 2 tyg zostaja po 2 godz. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ponadto nie czekałabym na przedszkole ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() Ostatnim razem chyba tez pisalas ze nie miałas ochoty wracac do UK ![]() (oczywiscie po pobycie w Pl ![]() Dobrze, ze wszystko sprawdziliscie i trzymam kciuki by leki pomogły ![]() A na Zuzie wiem, ze jeszcze nie jest za pózno ![]() ![]() Mialam dzis telefon z przychodni i jutro na 10.00 mam badania krwi. Szkoda, ze nie ma gdzie Seby zostawic i musze go wziac.
![]() |
#2665 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie mamuski
![]() ale mialam dzisiaj dzien hoho. najpierw scan..pani stwierdzila ze mam pelen zoladek i musi go wykonac dowcipnie, pelnym zoladkiem nazwala owsianke, ktora jadlam o 7 rano czyli 4 godz przed badaniem ![]() ![]() no ale bejbik rosnie jak na drozdzach, wazy 2200g, ma glowke o 3 tyg wieksza niz tydz ciazy i tutaj niech nie szaleje za bardzo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze muszę Dorotkę pochwalić, bo z mową bardzo się rozwinęła. Ciągle gada, składa zdania i reaguje adekwatnie do sytuacji, np: "nic się nie stało", "wszystko w porządku", "niech ci będzie"
![]() ![]() Niektóre słowa wymawia niewyraźnie: zjabłam, zababa, brabo. Niczego z nią nie ćwiczyłam i w sumie nie wiem czy powinnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Z tym, ze nadmuchiwanie balona, picie przez slomke, wystawianie języka, robienie dziobka, próby gwizdania itd. są ćwiczeniami aparatu mowy ![]() Sylwana witaj ![]() Ula nie wyglupiaj sie z glodowkami. Charlie dobrze pisze, ja sie więc rozwijać nie bede ![]()
![]() |
#2668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania ![]() Ja tez zauwazylam postep, no ale jeszcze daleka droga...licze jednak ze po zabiegu (o ile bedzie konieczny)bedzie poprawa ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-09-02 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Gang Iren
|
[QUOTE=ewi83;42593074]
Bylismy z malym u podiatry w Pl, zrobilismy mnostwo badan ( pamietacie jak pisalam ze malemu robi sie dziura w klatce), ookazalo sie ze maly ma poczatki krzywicy /QUOTE] Dobrze,że przebadaliście i teraz będzie już na pewno dobrze! A powiedz mi,wy mu podawaliście wit D wcześniej? Cytat:
O zobacz,pierwszy raz się spotykam z czymś takim,że nie mogą zrobić przez brzuch usg. Jaki duży już dzidziuś,tzn dzidziusiowa ![]()
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy 10-tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.