|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() Jeszcze jak chodzilam z kijami to biegal, a teraz mam jak najwięcej leżeć to on też leży ![]() W jakim tempie? Biegasz cos wolniej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
dużo wolniej, i to działa
![]() cacajuate powinnam całować po stopach chyba ![]()
#2643 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Właśnie czytam wasze posty i muszę powiedzieć, że bardzo wam zazdroszczę. Jakieś kilka miesięcy temu sama zaczęłam biegać i doszłam nawet od 1 minuty do 15 minut ciągłego biegu . Niestety musiałam przerwać bieganie ze względu na kontuzję której nawet nie potrafię określić. Biegałam według określonego planu treningowego http://jak-biegac.pl/plan-treningowy-dla-początkujących biegaczy . Na drugi dzień po bieganiu strasznie spuchły mi łydki i były takie twarde ze nie mogłam położyć stopy na płasko. Gdy opuchlizna zeszła zaczęły boleć mnie kosci tak jakby mi ktoś wbijał szpilki w nogi ( ból odczuwałam na całych nogach). Podejrzewam że to mógl być achilles. Po dwutygodniowej przerwie wróciłam ponownie do biegania jednak tym razem biegłam o wiele mniej. Niestety na drugi dzień było to samo i leczę się do dzisiaj. Co do przyczyn to podejrzewam ze moze to przez nowe buty z asics chociaż byłoby to dziwne bo biega mi się w nich naprawdę dobrze. W następnym tygodniu mam wizytę u fizjoterapeuty. Boje się że już nie będę mogła wrócić do biegania. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Konto usunięte
|
Rudaa20: mysle, ze absolutnie musisz odwiedzic ortopede. Ze sciegnami i kontuzjami nie ma zartow!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Biegam już od jakiegoś czasu z urlopową przerwą ![]() polubiłam te wieczorne przeprawy osiedlowo - leśne ( zalezy od pogody ) Troche poczytałam wątek i widzę że można się sporo dowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj 20km
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2647 |
Zakorzenienie
|
hej wrocilam z wakacji ,biegów nowości nie było , był dogtrekking . trochę. km zrobiliśmy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze
![]() ![]()
#2649 |
Rozeznanie
|
dzis 15,29 km w 1;34
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
ja juz po bieganiu 4 km w 28 min
![]()
#2651 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate jak poszedl polmaraton???
Ja pauzuje, wczoraj i dzisiaj, nogi jednak bola:P ale kaprys taki mialam na ta 20tke, ze musialam ja machnac ![]() Dzisiaj nad morze ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2652 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro mam ostatni trening z obozu treningowego. Oj już mam dosyć dwa tyg codziennych ostrych treningów.
Dzisiaj 14km rowerkiem dojazdu na trening, 14km biegu po lesie, z przerwą na 9km na pływanie w jeziorze. Padam. I jak sobie radzicie z upalami? U mnie ten obóz to nie mam wyboru godziny biegowej, normalnie to bym po 21 biegała.
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Witam się po raz pierwszy na ty wątku
![]() ![]() Chcialam sobie kupić dzisiaj buty do biegania, bo w tych co mam nie jest zbyt wygodnie, po za tym bolą mnie nogi i stopy. Cos konkretnego by sie przydało. Nie biegam profesjonalnie, niezbyt dużo, ale wygodne buty bym chciala. Stawiam na oryginalne bo tu gdzie mieszkam nie jest to majątek. Mierzyłam fajne nike ale prawy but dobry, wygodny z lekkim luze a lewy ciasny, jakbym lewą nogę miała cuit większą i grubszą. Z tym prawym czułam sie super, z lewym juz nie. Co w takiej sytuacji, brac wiekszy rozmiar, czy liczyć na to ze but sie troche dopasuje, rozciągnie? Nie był za mały, bo nie czułam palcami konca buta no ale już nie lezal takw wygodnie jak prawy. A połówek akurat nie ma. Są tylko 4. Mierzylam tez new balance i nike zdecydowanie wygodniejsze. Ale tez zas rozmiar 3 juz był za mały, gdzie normalnie nosze 3, a czasami jest nawet małe ![]() Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2014-08-10 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
polmaraton super.
od wtorku nie biegal, bo noga mnie okropnie bolala od siatic nerve :-(. dzis juz ok, bede szla biegac. poza tym poluje na lokum wiec jestem bardzo zajeta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2659 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj tak wieje ze nie dam rady biegac oby jutro byla lelsza pogoda
![]()
#2660 |
Zakorzenienie
|
a mnie połamało, całe plecy w okolicy tyłka mnie bolą :/ stopy juz wyleczyłam miałam dzis pobiegać i dupa
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
mi praca póki co uniemożliwia bieganie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
LadyWhisper widziałas?
http://www.maratonypolskie.pl/mp_ind...30814&bieganie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Tu mama 2letniego synka, początkująca biegaczka ![]() Można dołączyć? Biegam od tygodnia , na początku było ciężko bo wytrzymywałam ledwo 10 minut ale z każdym kolejnym dniem było łatwiej . Dziś przebiegłam pół godziny bez zadyszki więc postęp jest . Ogólnie planuję dojść do godziny i biegać 5 dni w tygodniu . Ważę 63 kg i marzy mi się 55. Daję sobie na to rok czasu . Do tego chce poprawić moją sylwetką . Największym problemem dla mnie są boczki i brak talii . Jeśli mnie przyjmiecie do waszego grona będę wdzięczna . Potrzebuję motywacji i kogoś z kim będę mogła cieszyć się z małych sukcesów Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie przetrenuj się na początek ![]() Nie będzie lepiej jak będziesz biegać co drugi dzień? A w dni bez biegania siłownia albo jakieś ćwiczenia w domu np z Jillian Michaela, albo MelB? Zestawów ćwiczeń na youtube jest sporo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
|
Hej,
Ja też zaczęłam bieganie. Właściwie to do niego wróciłam po kilkuletniej przerwie. Jako dziecko i nastolatka nie cierpiałam joggingu, ale jakoś się przemogłam i oto jestem ![]() Aktualnie biegam od miesiąca, 4-5 razy w tygodniu po 30-45 minut. Planuję dojść do godziny biegu dziennie. Wreszcie też postanowiłam zainwestować w odpowiednie buty do biegania - w swoich treningowych butach firmy Krzak kupionych lata temu nie da się biegać. Z wagą nie mam problemów, ale chcę poprawić wydolność organizmu i troszkę lepiej upakować to co mam ![]()
#2666 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Odgrzewam temat. Artroskopia z czyszczeniem lakotki około rok temu + usunięcie kilku torbieli z kolana. Narazie czesciej marsz niz bieganie + od jakiegos czasu rower stacjonarny ale bol czasem powraca ( szczegolnie w miejscu gdzie był największy torbiel; zaraz koło rzepki od wewnętrznej strony. ). Szczegolnie po zrobieniu wiecej niz 10- 12 km w jeden dzien. Nawet marszu. Choc zazwyczaj staram sie 4-6 km co 1-3 dni chodzić. Niedużo wiem ale lepiej niz nic. Nie zawsze boli ale jednak. No i nie zawsze robie takie odcinki( 10-12km) Moze jakies ćwiczenia dodatkowe ?
Przed operacja było dosc spore pęknięcie z tego co lekarz mowil i troche do ,,czyszczenia" Pytanie tylko. Da sie biegać po rozgrzebanej lakotce?tak zeby sobie nie rozwalić bardziej kolana? |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() dziś 1 h 10 min biegu Biegacie z pulsometremczy telefonem by dowiedzieć się ile km miała trasa ? Nie zawsze chce mi się pulsometr zakładać, telefon chyba lepszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
BAN stały
|
Bieganie zawsze rozpoczynam na jesieni,ale już się chłodno robi więc niebawem trzeba będzie zacząć
![]() Najlepszy do biegania moim zdaniem jest plan 10-cio tygodniowy ![]() A najbardziej wnerwia mnie to,że jak bym się nie rozgrzewała to zawsze podczas biegania bolą mnie łydki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TrelciaMorelcia i jak bieganie idzie?
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny,
mam nadzieję, że doświadczone biegaczki posłużą mi radą. Biegać zaczęłam około 3 tygodnie temu (według rozpiski dla początkujących biegaczy tzn przeplatanie biegu z marszem). Wytrzymałościowo jestem w stanie biegać coraz dłużej, lecz gdzieś od tygodnia zmagam się z bolesnym skurczem łydki podczas biegu. Na stronach o bieganiu piszą raczej o bólach łydek (tzn bólach które utrzymują się np. cały dzień lub więcej) ja po około 5-6 minutach biegu doświadczam skurczu w jednej łydce (zawsze prawej i zawsze w okolicy goleni - na początku na dole teraz u góry) - gdy się dotykam w tym miejscu czuję stwardnienie. Wtedy nawet maszerować nie mogę. Wystarczy usiąść na 5 minut i mija, ale gdy zaczynam biec znowu łapie mnie ten skurcz. Po powrocie do domu nic mnie już nie boli. Biorę magnes profilaktycznie od bardzo długiego czasu a teraz zwiększyłam dawkę. Rozciągam się przed treningiem z filmikami z rozgrzewką przed bieganiem. Czy któraś z was tak miała lub macie dla mnie jakieś rady? Bardzo polubiłam bieganie, a teraz muszę wracać po 15 minutach do domu:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.