Buciki ślubne - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 09:32   #2641
Goyya
Raczkowanie

Dot.: Buciki ślubne

karadka- faktycznie suknia w podobnym stylu,zwlaszcza tez tiulowy dol masz tam kolo pod spodem na halce?bo sie troche boje,ze to malo wygodne jestja mam miec...i sie boje
teram- a jakie buty bys do tego widziala jesli z kolorem?
czy poza sklepem dla tancerzy mozna w krakowie jeszcze gdzie buty slubne na wymiar zrobic??
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 09:52   #2642
karadka
Zadomowienie

Goyya - jak mierzylam suknie w salonie jak wybieralam to ta moja miala ksztalt bardziej rybki i byla do niej halka z dwoma kolami, ale ze lepiej mi lezal kroj A to zdecydowalam sie zaryzykowac i robili mi ta sama suknie tylko na kroj A i jak mialam pierwsza przymiarke i zobaczylam halke to miala 3 kola i byla szersza niz ta w ogyginale i przyznam ze to byl dobry pomysl bo duzo lepiej wyglada ta suknia na ten kroj A
co do kol to ja na poczatku tez nie bylam zwolenniczka i mierzylam suknie szerokie bez halki z kolami i to dla mnie porazka bo wszystko wlazi miedzy nogi i jest strasznie niewygodne a halka jest super wygodna bo przynajmniej mozna sie poruszac a i jeszcze dodam ze pani pokazala mi jak mozna isc do wc w mojej sukni - wklada sie suknie w halke super pomysl!!!
karadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:22   #2643
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
Goyya - jak mierzylam suknie w salonie jak wybieralam to ta moja miala ksztalt bardziej rybki i byla do niej halka z dwoma kolami, ale ze lepiej mi lezal kroj A to zdecydowalam sie zaryzykowac i robili mi ta sama suknie tylko na kroj A i jak mialam pierwsza przymiarke i zobaczylam halke to miala 3 kola i byla szersza niz ta w ogyginale i przyznam ze to byl dobry pomysl bo duzo lepiej wyglada ta suknia na ten kroj A
co do kol to ja na poczatku tez nie bylam zwolenniczka i mierzylam suknie szerokie bez halki z kolami i to dla mnie porazka bo wszystko wlazi miedzy nogi i jest strasznie niewygodne a halka jest super wygodna bo przynajmniej mozna sie poruszac a i jeszcze dodam ze pani pokazala mi jak mozna isc do wc w mojej sukni - wklada sie suknie w halke super pomysl!!!
super pomysl z ta toaleta)
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:56   #2644
megagusia
Przyczajenie

A o to moje butki do ślubu

http://www.aldoshoes.com/uk/women/sh...83406-orpin/61

teraz tylko muszę je znaleźć w sklepie i kupić.
megagusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:32   #2645
bluemooon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwet85 Pokaż wiadomość
a ha ,zapomnialam,kobitki.
jesli ktoras z was zastanawia sie nad kupnem tych samych bucikow co ja ,lub je juz nabyla,to chcialam tylko powiedziec ,ze ta wstazka do zawiazywania dodana przez producenta jest wazka i ma kompletnie inny odcien rozu niz caly but.Moze dla kogos to nie problem ,ale mi to bardzo przeszkadzalo ,wiec zakupilam pare metrow szerokiej atlasowki w kolorze butow ....i mi sie tak lepiej podobalo.a wiec na zdjeciu ktore dodalam wczesniej sa moje buciki juz po malej modyfikacji(Te na mojej stopie)
Przepraszam ,ze dopiero teraz przyszlo mi do glowy ,zeby was o tym poinformowac:-(POZDROWIONKA

Dzieki, dzieki!! wszystkie wskazowki sie przydadza!! jak tam zdjecia???
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:03   #2646
dziewczyna29
Przyczajenie

Mnie się osobiście podobają takie butki jakie podałam w załączniku. Jestem przyzwyczajona do chodzenia czy tańczenia w butach na wysokim obcasie, więc dla mnie to nie byłby problem. W życiu nie założyłabym butów z tymi okropnymi długimi szpicami... a niski obcas jest dla mnie ble :P Takie mam zdanie i tyle Jestem zakochana w szpilach na wysokim obcasie i takie będę mieć na ślubie. Poza tym, jestem niska i nie chcę wyglądać jak karzełek Pozdrawiam.
dziewczyna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:08   #2647
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna29 Pokaż wiadomość
Mnie się osobiście podobają takie butki jakie podałam w załączniku. Jestem przyzwyczajona do chodzenia czy tańczenia w butach na wysokim obcasie, więc dla mnie to nie byłby problem. W życiu nie założyłabym butów z tymi okropnymi długimi szpicami... a niski obcas jest dla mnie ble :P Takie mam zdanie i tyle Jestem zakochana w szpilach na wysokim obcasie i takie będę mieć na ślubie. Poza tym, jestem niska i nie chcę wyglądać jak karzełek Pozdrawiam.
Ja zawsze byłam przeciwniczką czubów, ale niedawno się skusiłam i na wesele przyjaciółki włożyłam buty ze szpicami - dosyć krótkimi, ale jednak. I wiem już, że więcej nie założę. Zupełnie inaczej się w nich tańczy, szczególnie coś szybszego, jak disco samba. Nigdy już

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2010-10-13 o 13:13
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 13:24   #2648
dziewczyna29
Przyczajenie

Mysiak, możliwe... Ja nie będę oceniać, bo ja tylko w takich szpilkach chodzę I jest mi bardzo wygodnie. I w ogóle lepiej się czuję. Oczywiście, jak będę miała wesele swoje, to zmienię po ceremonii na niski obcas Bo jednak wysokie obcasy to wysokie
Stary 2010-10-13, 13:28   #2649
mysiak
Wtajemniczenie

Ja najbardziej kocham szpilki + 1-2cm platformę Ale tańczy mi się lepiej na 6-7cm obcasach (nie wiem jak się fachowo nazywają - nie słupki, tylko trochę grubsze szpilki z szerszym dołem, ale nie kaczuszka) i cienkiej podeszwie. I takie pewnie kupię

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2010-10-13, 13:30   #2650
dziewczyna29
Przyczajenie

O tak!! Ja platformy kocham )
Stary 2010-10-13, 18:23   #2651
emiii_87
Rozeznanie

no to coś dla kochających wysoki obcas i platformy ja właśnie takie chcę, bo mój narzeczony jest dużo wyższy ode mnie. Również najwygodniej mi się tańczy w 6-7 cm obcasie. dlatego poluję na wyższe ale z platformą wtedy bedą wygodniejsze na razie na pierwszym liście w moich zbiorach są te na zjęciu. Mają 8,5 cm z platformą. Niestety znalazłam je tylko w internecie i boję się ryzykować z zamawianiem tak bez mierzenia. Na szczęście mam jeszcze czas na polowania

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-10-13 o 18:27
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 18:30   #2652
emiii_87
Rozeznanie

ojj nie, to nie te. pomyliły mi się zdjęcia pierwsze na mojej liście są te które teraz załączam

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-10-13, 18:49   #2653
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
ojj nie, to nie te. pomyliły mi się zdjęcia pierwsze na mojej liście są te które teraz załączam
Obie pary bardzo, bardzo mi się podobają

Stary 2010-10-13, 19:15   #2654
choctawhatcheeana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
zakladajac ze nie imprezujesz codziennie, albo przez 3 dni w tygodniu to spokojnie na 3 lata, to nie jest taki zwykly zamsz, ale najwazniejsze jest to zeby kupic buty organoleptycznie tzn trzeba je przymierzyc, chodzi o to ze musza byc "przymałe" bardzo ciasno przylegajace po bokach, to ma byc przedluzenie stopy i nie moze noga "latac" ani nic, nie polecam najwyzszych obacow ani najmniejszych, taki 6cm jest ok.

czasem załuję ze nie mozna w nich chodzic po dworze, bo kocham w nich chodzic i nie tylko a na prawde sa w przeroznych waraicjach kolorystycznych.
w butach do tanca mozna wybrac tzw. podeszwe poligumowa - niewielka doplata wtedy - i z taka podeszwa mozna ich uzywac poza parkietem; ja wlasnie taka podeszwe wybieram do moich slubnych butow tanecznych

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczyna29 Pokaż wiadomość
fantastyczne butki szukam wlasnie czegos podobnego w bezu lub ivory, obcas 12 cm, odkryte palce - bede miec krotka sukienke, wiec chce miec piekne butki a uzyje je tylko przez pierwszych pare godzin, potem zmienie na buty taneczne. Na razie niestety nie znalazlam zadnych. Sa co prawda na internecie, ale nie chce ryzykowac niedobranego rozmiaru... wiec mam nadzieje, ze cos sie jednak nawinie
choctawhatcheeana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:57   #2655
dziewczyna29
Przyczajenie

Choctawhateeana, krótką sukieneczkę będziesz mieć? Ooo. Może się pochwalisz, co? W takim razie Ty jeszcze bardziej musisz zwrócić uwagę na wygląd butków
Emi, buty w drugim załączniku są boskie! Ale lepsze by były bez tej... noo, wiecie o co mi chodzi Bez tej wstążeczki. Ale tak czy siak są w moim guście
Stary 2010-10-13, 20:43   #2656
choctawhatcheeana
Raczkowanie

sukienka sie szyje wg zalaczonego zdjecia;
jeszcze nie zdecydowalam czy bede miala do lydki czy do kolan - zobacze przy przymiarce w listopadzie
a jako ze mam duzy biust+nie jestem chudzinka+mam talie+nie wstydze sie swoich nog, hehe, to wybrany fason powinien wygladac na mnie ok
wiem, ze to nie jest tradycyjna suknia slubna i na pewno zbulwersuje co niektore osoby (mam na mysli szczegolnie starsze panie) dlatego juz nie chce sie wybijac z butami w innym kolorze, haha, chociaz mam straaaaszna na to ochote
najpierw musze jednak wziac slub cywilny (zagranica) a po kilku miesiacach dopiero koscielny, tak ze moze jednak zaszaleje i z innym kolorem do cywilnego - jest tyle przepieknych kolorowych butow w sklepach... usmiechaly sie do mnie i prosily zeby je wziac ze soba
Stary 2010-10-13, 20:59   #2657
dziewczyna29
Przyczajenie

Nie no... Suknia jest boska!!! Naprawdę! - mamy bardzo podobny gust
Mnie osobiście podobają się sukienki do kolan, no ale na ślub... tak nie bardzo pasuje Ja osobiście bym nie założyła, no ale co kto lubi i jak kto uważa!
Co Twoi rodzice na Twój wybór? Twój przyszły mąż? Bo mało która PM-ka decyduje się na taką suknię... Dużo kobitek boi się opinii innych ludzi. Ja mimo że nie lubię długich sukien to na ślubie chcę mieć taką i nie wyobrażam sobie mieć na ślubie krótką sukienkę!! - w krótkich się jeszcze nachodzę
Ale ta jest piękna... przeraźliwie piękna
Stary 2010-10-13, 21:16   #2658
choctawhatcheeana
Raczkowanie

jeszcze na forum tej sukienki nie pokazywalam, wiec milo uslyszec pozytywna opinie
wiem, wiem, nietradycyjnie... ale nie lubie dlugich sukienek! i nie wyobrazam sobie siebie w dlugiej stawiam na komfort, dobre samopoczucie przede wszystkim - gdybym miala dluga to bym byla skrepowana... dziwne, co?
a co goscie weselni o tym sadza to mnie za bardzo nie interesuje, mam nadzieje, ze w ciagu godziny to przetrawia i przezyja, haha, i sie beda dobrze bawic na weselu
moj kochany narzeczony jest spoko z tym faktem i to najwazniejsze
kwestia sukienki bedzie ta czescia wchodzenia w zwiazek malzenski, ktora bedzie tylko i wylacznie dla zadowolenia mnie samej, totalnie egoistycznie!!! haha
Stary 2010-10-13, 21:36   #2659
emiii_87
Rozeznanie

jeśli tamte Wam się podobają to wrzucę jeszcze jeden z moich typów które mam zapisane w folderze pt. ślub dodam że podobają mi się baaardzo buciki kolorowe do ślubu, ale nie będą mi pasowały niestety...

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 21:59   #2660
choctawhatcheeana
Raczkowanie

aha, wygladaja rozsadnie jesli chcesz w nich byc przez cale wesele - ale troszke przebrzmialy fason... ?
ja poszukuje czegos w stylu jak na zdjeciu ponizej: potrzebuje ivory - czy moze ktos z zachodniopomorskiego podpowiedziec sklep, gdzie moglabym popatrzec w nadziei znalezienia aktualnych trendow mody obuwniczej? moze byc w szczecinie, koszalinie

Edytowane przez choctawhatcheeana
Czas edycji: 2010-10-13 o 22:00 Powód: zapomnialam fotki
Stary 2010-10-13, 22:06   #2661
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez choctawhatcheeana Pokaż wiadomość
aha, wygladaja rozsadnie jesli chcesz w nich byc przez cale wesele - ale troszke przebrzmialy fason... ?
ja poszukuje czegos w stylu jak na zdjeciu ponizej: potrzebuje ivory - czy moze ktos z zachodniopomorskiego podpowiedziec sklep, gdzie moglabym popatrzec w nadziei znalezienia aktualnych trendow mody obuwniczej? moze byc w szczecinie, koszalinie
bardzo ciekawa propozycja, śliczne butki. Chciałabym takie wysokie, ale mój zdrowy rozsądek przemawia żeby wybrać jednak takie w których przetańczę całą noc, ze wszystkimi wujkami itd.

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-10-13, 22:21   #2662
choctawhatcheeana
Raczkowanie

emiii, ale przeciez mozesz wziac sobie niskie na zmiane? albo zainwestowac w buty do tanca? a ja mam krotka kiecke slubna to chce sie 'wyszczuplic' bez odchudzania, haha, noszac wysokie obcasy!
sprawdzilam - dziala

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

ciekawa jestem na ktore sie zdecydujesz - kokardka czy supelek, wstazeczka czy pasek ....? a masz kokarde lub taki supelek na sukni slubnej? to by ulatwilo wybor...
Stary 2010-10-13, 22:30   #2663
teram
Raczkowanie

Cytat:
Fajny fason Wydaje mi się ze do Twojej sukienki powinnaś wybrac właśnie cos z odkrytymi palcami , coś subtelnego. Ja niesty mialam duży problem z zakupem LADNYCH butów słubnych bo w salonach ślubnych wszystkie buty są na jedno kopyto i zazwyczaj 2, 3 producentów. Slub mialam 11.09 , butow szukalam 2 miesiace przed slubem i niestety bylo troszke za pozno bo letnie kolekcje szybko sie rozeszly....Polecam Ci bardzo buty firmy Membur (można kupic niektóre modele w jednym ze sklepów z odzieżą w Auchan lub w necie) oczywiscie Kazar w Galxy, czasem cos ciekawego sie trafi w J.Fashion , Ryłko (galxy) lub na Fali...Jesli stawiasz na jakosc i niepowtarzalnosc to polecam wycieczke do Poznania bo Szczecin to butowe pustkowie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 22:47   #2664
choctawhatcheeana
Raczkowanie

fakt, ja juz poobchodzilam wiekszosc sklepow w bratyslawie i albo nie sa wygodne (przewaznie w czubku palcow, zgniataja za bardzo) albo nie ma koloru...
Ty mialas fantastyczne butki - i zazdroszcze ci Twojej czerwieni slubnej!!! wspaniale
dziekuje za podpowiedz ze szczecinskimi sklepami - poobchodze je juz w listopadzie a jakby co to Poznan akurat bedzie mi wtedy po drodze - nie zebym sie zabijala przez wymarzone buty, ale... haha!
Stary 2010-10-14, 09:34   #2665
bluemooon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
super ta wstazka! uwielbiam takie, bardzo sexy
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:36   #2666
mysiak
Wtajemniczenie

Bezczelnie reklamujesz się na forum. Cztery pierwsze posty składają się wyłącznie z reklamy a reklama na Wizażu jest PŁATNA. Będzie BAN

Stary 2010-10-16, 20:57   #2667
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
emiii, ale przeciez mozesz wziac sobie niskie na zmiane? albo zainwestowac w buty do tanca? a ja mam krotka kiecke slubna to chce sie 'wyszczuplic' bez odchudzania, haha, noszac wysokie obcasy!
sprawdzilam - dziala

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

ciekawa jestem na ktore sie zdecydujesz - kokardka czy supelek, wstazeczka czy pasek ....? a masz kokarde lub taki supelek na sukni slubnej? to by ulatwilo wybor...
No właśnie nie wiem które wybiorę ale mam jeszze duuużo czasu. O butach tanecznych też myślałam. Zobaczymy jak to będzie. co do sukienki to wrzuałam ją na wątku suknia marzeń- nie ma żadnyh kokardek ani supełków. A żeby nie offtopować wrzucam jeszcze kilka propozycji. ojj.. nie nie wrzucam, nie można kopiować tych zdjęć. Ale butki są po prostu mega.. zobaczcie sobie http://myweddspace.pl/zrodla/firma/buty_slubne/menbur/ Tylko obcas chyba z 11 cm albo więcej najbardziej mi się podobają te z perełkami

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-10-18, 12:20   #2668
Malenska
Zadomowienie

GG do Malenska

Dziewczyny ja nie bardzo dam radę chodzić w butach na obcasie (problemy z kręgosłupem) i tak sobie myślę może kupić na ślub w kościele buty na małych kaczuszkach max 3 cm a na wesele płaskie balerinki ?? Macie jakieś wzory lub strony do takich butów ??
Malenska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 18:45   #2669
aleida
Rozeznanie

Z tymi balerinkami to bardzo dobry pomysł. Sama dla siebie kupiłam takie balerinki ale nie założyłam ich bo moje butki okazały się mega wygodne tak więc leżą nowiutkie w szafie poniżej wklejam zdjęcie butków ślubnych i balerinek. Na tym zdjęciu nie widać ale balerinki mają taki sam kolor jak butki no i są satynowe .

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:39   #2670
basett
Przyczajenie

Moje ślubne wrzosowe szpileczki.

Przetańczyłam w nich calutka noc.
Obcas 12 cm z 2 cm platformą.

Edytowane przez basett
Czas edycji: 2010-10-22 o 22:04
basett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości