|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
Co do picia też bym chyba swoją herbatę zostawiła, jak teście by nie mogli aż tyle zrobić. My tak trzymamy w domu kawę dla gości, bo nikt kawy nie pije, przeważnie z pół opakowania wywalam jak się przeterminuje...
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj jednak nie spaghetti bolognese, tylko zamówiliśmy chińskie żarcie ![]() Jak się wzięlismy za robotę, to nie było kiedy ugotować. A i tak nie wszystko zrobiliśmy. Ale szafka w kuchni wisi, rzeczy w miarę poukładane w niej. No i posprzątaliśmy caaaaałą graciarnio-spiżarnię, a wierzcie mi, to było wyzwanie, zeszło nam praktycznie od 16 do 20 ![]() Jakieś stare ogórki kiszone, jabłka prażone (co jeszcze moja babcia robiła, ze 3 lata temu ).Narobiliśmy chyba z milion wielkich worów ze śmieciami, dobrze że w piątek zabierają, to wystawimy ładny zestawik Zdziwią się, bo dziadek zawsze wystawia 1 worek z plastikiem, 1 z papierem, a szkło to od czasu do czasu, a tu będą ze 4 z plastikiem, 2 z papierem i 3 ze szkłem Także plan na jutro: przykręcić karnisz, zegar, obrazki, odkurzyć, umyć podłogi, zrobić obiad, a popołudniu jechać do chrzestnej TŻta i na zakupy
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dotka, zmeczylam sie czytajac to wszystko co zrobiliscie i macie zaplanowane Zrobilo mi sie zimno na nosie I leje! Akurat w moj wolny dzien
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Konto usunięte
|
Cześć czołem, na razie ODPUKAĆ bardzo mocno ale tesciowie pierwszy raz w życiu są autentycznie mili jak do tej pory. TŻ zadzwonił do nich i jasno powiedział że potrzebuje jogurtu, musli, zielonej herbaty etc. I wszystko było!
Weekend upłynął więc w miarę spokojnie, pomijając babcię TŻta która zapytała poufałym tonem czy nowe dzieciątka będą i odpowiedziałam jej opryskliwym tonem że nie będzie i że ma dać mi spokój. Trochę mi się później głupio zrobiło bo to starowinka, ale na Boga, nie dam się zaszczuć. Jednej parze w tej rodzinie którzy nie mają dzieci bo nie mogą nie dają spokoju aż przykro na nich patrzeć czasem... Także po południu będę już w domu, u siebie. Po drodze obejrzymy kolejny odcinek Peaky Blinders - Kash , pierwszy z drugiej serii był swietny! , wieczorem pójdę się sponiewierać na treningu, a w poniedziałek znowu do pracy! jeszcze poprosiłam lekarza o komplet skierowań (bo mam wszystko bezpłatnie w ramach abonamentu) i w poniedziałek rano mam być na czczo i bez kropli picia... ale masakra ![]() Dotka któraś z dziewczyn już o tym pisała, ale ogólnie teraz mamy kilka filarów: 1) sub konto emerytalno-oszczędnościwe 2) sub konto wakacyjne 3) jedno konto z dwiema kartami na jedzeniowo-życiowe na które co piątek przelewamy kwotę na cały tydzień która ma nam wystarczyć 4) plus mamy z góry ustalony budżet na swoje wydatki na osobę I jakoś się udaje, chociaż nie ma lekko
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-11-16 o 10:53 |
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Rise w jakim banku macie konto, że jest możliwość tyle sub kont otworzyć? Nie znam się jeszcze tak szczegolowo na tym więc z ciekawości pytam
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
Nie wszystkie mamy w tym samym banku
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Mam teraz konto w PKO ale noszę się z zamiarem zmiany banku i biorę pod uwagę ofertę gdzie jest możliwość otwarcia subkonta właśnie
![]() Mama zrobiła domowy rosolek z wiejskiej kurki! Uwielbiam taki
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Rise, rozumiem, chociaż myślałam, że to jakies innowacyjne patenty
Subkonto oszczędnościowe oczywiście mamy A Wy dzieci ogólnie planujecie, czy nie? Bo nie wiem na ile pytanie babci było nie na miejscu ![]() U nas ostatnio też ten temat oczywiście.. Na imprezie rodzinnej, coś się śmialiśmy, że mój TŻ został 'wujkiem', bo się opiekowaliśmy psem mojego brata (czyli moim 'bratankiem'), no i hahaha, hihihi, wujkiem został itd. Na co nagle matka TŻta wypaliła 'no a tatą to kiedy zostanie?'. Dżizas... ![]() Powiesiliśmy karnisze firanki, ale się przytulnie zrobiło + posprzątałam całą werandę, jak umyłam drzwi do spiżarni, to się TŻ przyszedł zapytać, czy je pomalowałam na nowo, tak biją bielą po oczach Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-11-16 o 13:59 |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja się zaraz do pracy zbieram. Jeszcze dziś i 4 dni wolnego, a za 2 tygodnie wakacje :cwaniak: już odliczam ![]() nie lubię wścibskich pytań. Tak jak nas każdy pyta kiedy zaręczyny i ślub. Wkurza mnie to. Teraz o to pytają, potem o dziecko, potem o kolejne i tak ciągle. Jakby ludzie swojego życia nie mieli...
|
#2652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), na specjalnym koncie, do tego dwie karty i w ramach tej kwoty na życie po prostu wpisujemy ją w całości do budzetu co tydzień bez rozdrabiania się Dotka Nie planujemy przynajmniej przez 10 lat (a jak dla mnie najlepiej wcale...), a już zaczynają mnie i Tżta męczyć. Nie rozumiem kto daje ludziom prawo wpierdzielania się w takie intymne sprawy i pytania w stylu 'i jak tam, starasz się pewnie z żoną, taka jest ładna' albo komentarze nt tego że musimy mieć dzieci bo ktoś chce zostać dziadkiem lub babcią... to jest dla mnie nie do przyjęcia
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsza impreza udana, choć trochę przeciągnięta. Adaś nie mógł spać. W nocy biegał po mieszkaniu. Poszedł spać razem z nami ok 1 w nocy.
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
skąd ja znam to wpierdzielanie się w ciąże, dzieci i wszystko..... teście mają podejście, że poród powinien być 9 mcy po ślubie... ostatnio byliśmy u nich i sąsiadka wpadła - teściowa pokazała - a to moja wnuczka; sąsiadka - jak to, taka mała??? a teściowa - tak, bo moje dzieci strasznie się ociągały - myślałam, że gardło poderżnę tak się wpieniłam.... młodsza o 5 lat siostra TŻta wzięła ślub dużo przed nim, dziecko urodziło się chyba z 7 lat po ślubie; a my solą w oku - no ale poznaliśmy się w okolicy trzydziestki, to w tak geriatrycznym wieku trzeba było się już na pierwszej randce rozmnożyć widać..... ale ja po chamsku ukróciłam pytania o drugie, polecam, t. się obraziła, ale więcej nie spytała - bo były komentarze, no to teraz szybko drugie? kiedy drugie? jak mamusia będzie mieć trzecie!
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale C fajnie ![]() Mnie też sporo osób pyta o zaręczyny. OStatnio kolega w pracy zapytał ile jestem z TŻ i byl w szoku, że jeszcze nie jesteśmy zaręczeni. Jesteśmy ze sobą 4 lata. Cytat:
Wróciłam z wyborów, obywatelski obowiązek spelniony!
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem co w tym dziwnego? To znaczy nie jestem też zwolennikiem wiecznego 'chodzenia' ze sobą, albo wiecznego narzeczeństwa, ale kilka lat związku to na prawdę nie pół życia, więc nie rozumiem takich 'nacisków'. U nas również zdarzają się pytania o ciążę. Wiadomo, pół roku po ślubie to przecież już prawie na porodówce powinnam być. ![]() Ostatnio nawet kolega (z którym absolutnie blisko nie jestem, żeby nie powiedzieć gorzej) z pracy mnie zapytał. Sam się chajtał w zeszłym roku i jakoś nie widzę, żeby go do rodzicielstwa ciągnęło, więc nie rozumiem skąd zainteresowanie planami rozrodczymi u innych. ![]() Czasem to się ludzie serio powinni ugryźć w język, bo pomijam, że to niczyja poza potencjalnymi rodzicami sprawa, to mogą na prawdę przykrość zrobić. Co jak właśnie ludzie nie mogą mieć dzieci, albo starają się latami i nie wychodzi. Moja koleżanka straciła jedną ciążę bodajże w 10 tygodniu. Musiała mieć zabieg. Ciężko to zniosła, kilka tygodni posiedziała w domu. Wróciła do pracy i kilka dni nie minęło, a zaczęły się pytania - głównie od Pań w średnim wieku, to kiedy w końcu zajdzie w ciąże i ją donosi? Nosz kur..! ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Też już byliśmy. Chociaż co mnie lekko załamało, jak się podpisywaliśmy na liście to byliśmy drudzy na całą wielką stronę (z 30 nazwisk jak nic)!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-11-16 o 16:08 |
||
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie pytają albo z czystej/glupiej ciekawości lub nie mają własnego życia. Będę chciała/będziemy chcieli weźmiemy ślub i bedą dzieci jak nie to nie :P
Ostatnio mnie babcia od strony taty rozwaliła, zapropnowala że zapłaci Nam za ślub tj oplatę za kościol jeśli nie mamy pieniędzy :P Grzecznie podziękowałam ;]
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2659 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale a propo ślubu to wczoraj usiedliśmy z Tż i obgadaliśmy ten temat będzie wesele dla nabliższej rodziny i przyjaciół na 60 osób więc zaczynamy szukać sali Ijaa rozumiem, że jak się pobierzemy to mam się nastawić na pytania o dziecko? ludzie chyba naprawdę nie widzą nic złego w takim wtrącaniu się w życie innych, kompletny brak kultury jak dla mnie ![]() Rise cieszę się, że weekend nie był taki zły a jak tam zdrowie teścia? my dopiero dziś zaczniemy drugi sezon Peaky ☠
|
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mina pytające bezcenna. ![]() Cytat:
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
w pytaniu o dziecko wg mnie poza wścibstwem jest jeszcze drugie dno - w końcu ktoś kto je zadaje, powinien pomyśleć, że co 5ta para w Polsce w tej chwili ma mniejszy lub większy problem z płodnością - a nie każdy ma ochotę zwierzać się z tego rodzinie i przy niedzielnym obiedzie wałkować wyniki swych badań ginekologicznych.....
ja miałam takie pytania zaraz po poronieniu, nikt nie wiedział, że byłam w ciąży i że poroniłam też nie (i nadal nie wie)
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, bardzo wścibskie są takie pytania, ale ludzie nie mają co robić w życiu to żyją życiem innych
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
My mielismy Jasia 3 lata po slubie to mnie juz szlak trafial od tych pytan.
Moja tesciowa wpienia mnie na maksa wtracaniem sie w zajmowanie sie Jasiem. Dzisiaj bylismy na urodzinach kuzynki TZ i Jas mial ubrane spodenki na szelkach. On nie lubi jak Mu sie szelki wbijaja wiec mu zostawilam troche luzu zeby go nie cisnely w ramiona. Podczas wizyty 3 razy mu szelki luzowalam po tym jak babcia bez pytania mu naciagala.
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my właśnie rozpoczęliśmy sezon grzewczy i mamy w domu małą saunę! ![]() Wiem, że dla Was to nic wyjątkowego, ale ja jestem mega dumna z mojego Męża bo sam (ewentualnie z moją czy kolegi pomocą, typu tu potrzymaj, albo tam dociśnij) zrobił całą instalację grzewczą, która śmiga aż miło.
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także fajnie Wam! Troszkę za dużo jem u rodziców, tzn nie opycham się nie wiadomo jak, ale mniej zdrowo niż jak sama sobie jedzenie szykuje. Tutaj za dużo smakołyków ktorych nie mam na co dzień jak mieszkam sama. Probuję się zmobilizować i zacząć chodzić na basen, staram się ćwiczyć sama w mieszkaniu, kręcę hula hop. Do końca roku chce zrzucić 5 kg i jest to wykonalne - jednak nie mam zamiaru katować się dietami i codziennym wysiłkiem - ze wzgledów zdrowotnych nie mogę sobie na to pozwolić
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
A jestem raczej chłodnolubna. Jest mi źle, jak jest za gorąco.
Dzisiaj tak nagrzaliśmy, żeby nową instalację 'rozruszać' i zobaczyć czy wszystko działa jak trzeba.
|
|
#2667 |
|
Konto usunięte
|
ijaa brawo dla A. taki chłop w domu to prawdziwy skarb
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
O u mnie pytania o ślub/dziecko też na porządku dziennym
![]() Mojemu bratu sie dziecko urodziło i tez ciągle że ślub ślub Przetrawić nie moga, że nie wszyscy chcą lecieć do ołtarza
|
#2670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

biedne chłopaki bo wracaliśmy ze sklepu autem i juz sie złe czułam no i niestety rozchorowałam sie ( żołądek ńie wytrzymał ). 

I leje! Akurat w moj wolny dzien 

Sam się chajtał w zeszłym roku i jakoś nie widzę, żeby go do rodzicielstwa ciągnęło, więc nie rozumiem skąd zainteresowanie planami rozrodczymi u innych. 
ludzie chyba naprawdę nie widzą nic złego w takim wtrącaniu się w życie innych, kompletny brak kultury jak dla mnie