Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 20:07   #2641
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Dzięki dziewczyny

Ja brzuch tylko oliwką posmaruję i na tym kończy się masowanie.

Kiedyś to nic nie było, a teraz to się kobietom w du..ach poprzewracało, bo twierdzą, że im ciężko.
Tylko prababcia miała ośmioro dzieci, a do wieku dorosłego dożyło dwoje.
Poza tym rodziny wielopokoleniowe mieszkały razem, grupa członków rodziny, babcie, które nie pracowały pomagały, część kobiet nie pracowała nigdy tylko rodziną się zajmowały. Teraz kobieta ma pracować, bo jest pasożytem, mieć dzieci, ale więcej niż jedno, bo jest egiostką, ma mieć porządek i jeszcze zainteresowania, ma też być szczupła i uprawiać jakiś sport. A to, ze ma rodzić bez znieczulenia i karmić piersią to oczywista oczywistość.
Stary 2014-09-29, 20:10   #2642
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy ale ja właśnie mam straszna ochotę na budyń, wiec cóż mi pozostało...
Ja na bita smietwne. A najlepiej ptysie z bita smietana. Niestety smietany brak w domu... bu

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Kiedyś to nic nie było, a teraz to się kobietom w du..ach poprzewracało, bo twierdzą, że im ciężko.
Poza tym rodziny wielopokoleniowe mieszkały razem, grupa członków rodziny, babcie, które nie pracowały pomagały, część kobiet nie pracowała nigdy tylko rodziną się zajmowały. Teraz kobieta ma pracować, bo jest pasożytem, mieć dzieci, ale więcej niż jedno, bo jest egiostką, ma mieć porządek i jeszcze zainteresowania, ma też być szczupła i uprawiać jakiś sport. A to, ze ma rodzić bez znieczulenia i karmić piersią to oczywista oczywistość.
Tak tak, i musi byc wulkanem energii i boginią seksu!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:11   #2643
aleska
Raczkowanie

Już po wizycie. Uff, wszystko świetnie. Doktor powiedział, że zawsze chciałby mieć takie wyniki przy ciążach

Młody w 31 tc waży 1944 g, czyli w ciągu 3 tygodni przybrał około 600 g.
Mi udało się przytyć tylko 1 kg (z czego 600 g to mały)

Termin porodu mam bez zmian 28-29.11

Dzięki za info o gemini. Czyli nastawiać się na około 5-7 dni. Mam nadzieję, że będą mieli wszystko na stanie

Cytat:
Uwaga chwale sie nowa sofka w pokoju Lilki jakies obrazeczki musze poszukac zeby powiesic nad nia
Śliczna sofa... zastanawiam się, czy dzisiaj nie przywieźli nam z Agaty takiej samej albo podobnej Kupowaliśmy grafitową do salonu, ale wygląda bardzo podobnie.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, który komplecik na wyjście ze szpitala?
http://allegro.pl/r-56-wyprawka-5cz-...584852935.html
Mi się podoba ten z babcią i dziadkiem. Jak dziadkowie sobie zasłużyli, to bym taki kupiła
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:13   #2644
benetta
Zadomowienie

tak sobie patrze jak się młody rusza.... z boku wypiął nóżke, po drugiej stronie dupka - rany jaki on już duży...

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:18   #2645
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mmmm
ja wczesniej przed kolacja zjadlam talerz kaszy manny z maselkiem i cynamonem
Cholera zabiłaś mnie... Jutro robię kasze mannę z masłem i kakao mmm , z cynamonem nie jadłam moze zrobię dodatkowy talerz dla Lilki to razem spróbujemy
Stary 2014-09-29, 20:23   #2646
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Koszmarny dzień miałam... w sumie mam , jakieś dołki, płakać mi się chce wszystko mnie wkurza ahh te hormony ..

Ja dziś kolejną pralkę ciuszków Lilki wyprałam, znowu się uzbierało.. Ostatnio wpadli znajomi i nakupowali całą siatę śpiochów i innych rzeczy zaraz biorę się za prasowanko. Jeszcze jedna pralka z białymi mi zostanie i z tetrami

Eclariss- współczuje ci że trafiłaś na takie babsztyle... ludzie mijają się z powołaniem...

Ela - Już miałam wcześniej pisać o sytuacji z twoim TŻ... zgadzam się z dziewczynami, że zachował się nieodpowiedzialnie i buracko Ja to bym mu wygarnęła wszystko co mi na sercu leży
Ja ostatnio miałam opory żeby mojego na kawalerskie puścić... też się naw☠☠☠☠... ale w sumie daaawno nigdzie z kolegami nie był więc już machnęłam ręką...

Lola
- sofka ślicznnaaaa , z jakiego sklepu zamawialiście ? widać że solidna

Sweet- słodka buziolinka

Ja pieluszek zamierzam wziąć pampers premium care 1 paczuszkę tam jest 33 szt.(których jeszcze nie mam ) TŻ dowiezie jak braknie
I jednak się pakuje w moją walizkę na kółkach,jest stosunkowo mała 35x55, a małej na wyjście spakuje rzeczy do kuferka podręcznego ..Ale ja to mam jeszcze czas :P myślę że tak za 2 tyg zaczne pakowanie
Tez mam dzisiaj jakis zly dzien, placzliwy....cos porobilam w domu, czulam takie zmeczenie ze sie rozplakalam heh

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Przez 2 godziny porzadkowalam u corki zabawki, doslownie wszystkie pojemniki wywalilam , corka mi pomagala oczywiscie. 1 worek na smieci poszedl do wywalenia
moze jutro wam pokaze jej pokoj

mialam juz wczesniej pisac, od paru dni musze czesto zmieniac wkladke co tak sluz wyplywa ze mnie, sprawdzam przy kazdym sikaniu czy to nie wody czasem

Begie mi sie podobaja te biale komplety
Wlasnie ja dzisiaj tez cos wiecej mam wydzieliny... Ale taki bialawy sluz...jak sprawdzasz czy to nie wody? Tymi paskami ph?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:25   #2647
Indra83
Wtajemniczenie

A ja dostałam o 18 zgagi i tak mnie męczy co chwilę, zjem rennie, a to popiję kefirem, ale na myśl o jedzeniu słabo mi się robi.

Jutro może racuszki z jabłkami zrobię?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 20:26   #2648
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem
Mała rośnie, waży 2400g +/- 350g
Mam znów pessar i spuchniętą wargę sromową mocno, ginka podejrzewa żylak, tylko go nie widać gołym okiem. Do kontroli za 2 tygodnie.
Super ze z malutka wszystko ok i pessar wrocil na swoje miejsce
Stary 2014-09-29, 20:27   #2649
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Uff, wszystko świetnie. Doktor powiedział, że zawsze chciałby mieć takie wyniki przy ciążach

Dzięki za info o gemini. Czyli nastawiać się na około 5-7 dni. Mam nadzieję, że będą mieli wszystko na stanie

Śliczna sofa... zastanawiam się, czy dzisiaj nie przywieźli nam z Agaty takiej samej albo podobnej Kupowaliśmy grafitową do salonu, ale wygliąda bardzo podobnie.

Mi się podoba ten z babcią i dziadkiem. Jak dziadkowie sobie zasłużyli, to bym taki kupiła
za wizytę , dzidzia sporo przybrała to dobrze.
Co do przytycia 1 kg z czego 600g dziecko to proszę sobie jaj nie robić, tylko zacząć jeść i tyć, co masz mieć lepiej niż np. ja

Nasza sofa jest 2R model Anna na ich stronie i w Sklepie wyglada mocno średnio bo jest w tandetnej ekoskorze i jest tańsza. Wybrałam materiał, kolor, nie wiedziałam jak będzie wygladała wiec lekki strach był, ale okazała sie super
Stary 2014-09-29, 20:27   #2650
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
A ja dostałam o 18 zgagi i tak mnie męczy co chwilę, zjem rennie, a to popiję kefirem, ale na myśl o jedzeniu słabo mi się robi.

Ale mi narobiłaś ochoty! Mam swoje ulubione placuszki ryżowe z jabłkami, idealne, ale zanim będę mogła je zjeść to nie wiem ile minie
Stary 2014-09-29, 20:35   #2651
benetta
Zadomowienie

Cytat:

mi od dwóch dni chodzą po głowie

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 20:44   #2652
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Śliczna sofa... zastanawiam się, czy dzisiaj nie przywieźli nam z Agaty takiej samej albo podobnej Kupowaliśmy grafitową do salonu, ale wygląda bardzo podobnie.

Synus spory juz

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
tak sobie patrze jak się młody rusza.... z boku wypiął nóżke, po drugiej stronie dupka - rany jaki on już duży...

A moja tak sie teraz wierci...masakra....prawi e jak ten alien z filmiku, ktory wczoraj ktoras z dziewczyn wrzucila szkoda tylko ze co chwile po pecherzu obrywam....juz z 10 razy bym sie chyba posikala...
Stary 2014-09-29, 20:45   #2653
Indra83
Wtajemniczenie

Sweet, po porodzie chyba będziesz mogła placuszki zjeść? To już niedługo, a jak robisz?

Zanet, pessar wrócił, czuję go znów i mam teraz lęki przed kupą Ginka powiedziała, że znow mógłby dwa tygodnie wytrzymać na swoim miejscu do następnej wizyty, a potem to już mogę rodzić, mam rozwarcie na palecale ostatnio też miałam.
Stary 2014-09-29, 20:45   #2654
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Tak tak, i musi byc wulkanem energii i boginią seksu!
I jeszcze robic kariere zawodową

Mnie dzisiaj wzielo na nalesniki z jablkami i zjadlam 3 i jeszcze 2 z powidlami sliwkowymi ktore sie smaza

Dziewczyny za wizyty fajnie, ze dzieciaki rosna ja dopiero 6.10 dowiem sie ile moj wazy i zobacze młodego

Ela - jak tam małz wrocil mam nadzieje że sie nie denerwujesz kochana

Tzet konczy pierwsze malowanie sypialni, ladny wyszedl ten szary teraz mysle nad dodatkami.... jakies sugestie?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-29 o 20:47
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:48   #2655
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Sweet, po porodzie chyba będziesz mogła placuszki zjeść? To już niedługo, a jak robisz?

Zanet, pessar wrócił, czuję go znów i mam teraz lęki przed kupą Ginka powiedziała, że znow mógłby dwa tygodnie wytrzymać na swoim miejscu do następnej wizyty, a potem to już mogę rodzić, mam rozwarcie na palecale ostatnio też miałam.
Tez bym miala lek....no ale tego sie nie ominie...
Na szczescie juz nie duzo zostalo
Stary 2014-09-29, 20:48   #2656
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
.
Kurczę, tak sobie myślę że jakby zjeść ze 3 smażone bez tłuszczu to nic mi się nie stanie... jutro misja
A robię z tego przepisu, naprawdę polecam!
http://www.wielkiezarcie.com/recipe51768.html
Stary 2014-09-29, 20:49   #2657
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Nasza sofa jest 2R model Anna na ich stronie i w Sklepie wyglada mocno średnio bo jest w tandetnej ekoskorze i jest tańsza. Wybrałam materiał, kolor, nie wiedziałam jak będzie wygladała wiec lekki strach był, ale okazała sie super
nie no w zyciu nie powiedzialabym ze ta kanapa bedzie tak rewelacyjnie wygladac patrzac na zdjecie z agata meble ;P
Stary 2014-09-29, 20:50   #2658
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Mnie dzisiaj wzielo na nalesniki z jablkami i zjadlam 3 i jeszcze 2 z powidlami sliwkowymi ktore sie smaza

Dziewczyny za wizyty fajnie, ze dzieciaki rosna ja dopiero 6.10 dowiem sie ile moj wazy i zobacze młodego

Tzet konczy pierwsze malowanie sypialni, ladny wyszedl ten szary teraz mysle nad dodatkami.... jakies sugestie?
Nie pamietam jakie masz inne kolory w pokoju, ale moze zolte, albo mieta turkus ?
Stary 2014-09-29, 20:51   #2659
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem
Mam znów pessar i spuchniętą wargę sromową mocno, ginka podejrzewa żylak, tylko go nie widać gołym okiem. Do kontroli za 2 tygodnie.
no cóż, nie chciałabym wróżyć, ale u mnie też od spuchnięcia się zaczęło....

brawa za wizytę

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja naprawdę nie wiem, kiedy Was nadrobię tyle piszecie, dziś odpoczywałam i wchodzę teraz, a tu od rana z 5 stron ale jak pomyślę o 40, które mnie minęły! to padam!

co do mnie, o infekcja grzybiczna bleee o skali przerażającej nie wiadomo skąd, gdzie, kiedy... na początku straszyli nawet gronkowcem, tylko co ma gronkowiec do przypuszczalnej grzybicy pochwy? ostatecznie wyszly standardowe candidie, co i tak mnie nie cieszylo, bo pieczenie było straszne. dostałam wtedy antybiotykoterapie. bali się zagrozenia dla dziecka, ale na szczecie pomylili się i wszystko okej. nie miałam dotad zadnego ktg!
teraz zbieram się w sobie, choć jeszcze nie przeszlo mi

czas za moment spakować torbe do szpitala i poprasować wszystko.
i uzupelnic brak w czytaniu watku, bo chyba sporo tu się dzialo? Ela, o co chodzi ? sprobuje się dokopać do Twoich spraw
a u mnie raz żylak, dwa nieogarnięty T, któremu by trzeba łomot spuścić...

Cytat:
Dzięki dziewczyny

dokładnie...

a ja po wizycie u naczyniowca....
ale się wysiedziałam.... godzinę czekałam, potem 25 minut w gabinecie.... ale przynajmniej wrażenie, że ta stówka tak na marne nie poszła, zajęła się mną pani doktor
a żylak cóż, podobno nie jest wcale aż taki duży, zrobiła usg, wszystko drożne, nie pozatykane, nic się nie dzieje... a jest, bo jest ucisk, jeszcze mnie rwa kulszowa na leżance złapała, więc to jej jeszcze potwierdziło. Heparyny w zastrzykach mi dawać nie będzie, bo nie widzi wskazań. Żylaki wchłaniają się tak do ok. pół roku po porodzie. Na teraz żeby sobie ulżyć mam robić okłady z kwasu bornego Borasol 3% i smarować maścią heparynową. Mogę jeszcze łykać taki jeden lek/suplement o nazwie... mam w torebce ulotkę, ale nie chce mi się wstawać.... ale nad nim się zastanawiam, kolejna piguła.... ale maść i kwas sobie zasunę

generalnie nie martwić się, ale obserwować, jakby nagle zaczerwieniło się, stwardniało, wtedy przyjść

co do tż
zdążył wrócić przed wizytą, więc został z Johnym, chociaż tyle....
i generalnie to chyba myślał, że powie przepraszam i będzie załatwione.... w sumie dobry plan, zniknąć na 3 dni, a potem powiedzieć przepraszam i już... a ja powinnam rzucić mu się w ramiona, bo przecież przeprosił.... niedoczekanie....
poszłam przeczytać bajkę małemu, a tż zasnął....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 20:56   #2660
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

ela, to super, że z żylakiem nic nie trzeba robić, teraz już w ogóle się nie stresuj, byle do porodu
A tżem się nie przejmuj, poolewaj go trochę, powinien się kajać co najmniej przez tydzień
Stary 2014-09-29, 21:08   #2661
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

U Ciebie chopczyk? Wiec TŻ i dzidzuś wiec proponuje szary z turkusem w odcieniu takim jak szary , jak jasny szary to jasny turkus z różem tez ślicznie wyglada ale dwóch facetów to moz byc bunt

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
nie no w zyciu nie powiedzialabym ze ta kanapa bedzie tak rewelacyjnie wygladac patrzac na zdjecie z agata meble ;P
U nas w salonie jest jeszcze gorszy niż ten czerwony bo taki piaskowy bez w ekoskorze bleeee, naprawdę sie bałam ale jednak wyobraźnia nie spłatała mi figla i jest swietnie
Stary 2014-09-29, 21:08   #2662
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
poszłam przeczytać bajkę małemu, a tż zasnął....
Posunięcie strategiczne, na przeczekanie. Skąd ja to znam.
Super, że żylak pod kontrolą.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:18   #2663
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ela super, że z tym żylakiem to nic poważnego
Stary 2014-09-29, 21:20   #2664
szybkawolna
Rozeznanie

Ela nie daj sie ! Pokaz ze zranil Twoje uczucia i ze ma szanowac Twoje zdanie ... ze ma szanowac Ciebie !

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

a jak nie bedzie grzeczny to wiesz pala albo fiskars
Stary 2014-09-29, 21:26   #2665
paulina119a
Zadomowienie

Aleska ale dzidziol duży ! Wychodzi na to, że tylko mój taki mikus

Indra super że pessar wrócił na swoje miejsce. Twoja niunia też spora

Lola pokoik robimy zielony. Wrzucę fotki jak juz skończymy Sama jestem ciekawa efektów...

Ela super wieści z tym zylakiem ! Dobrze rozegrałaś akcję z tzem

Zaraz oszaleję !!!! Tak mnie męczy dziś zgaga !!!!! Migdały po raz pierwszy nie pomogły a ja nie mam żadnej tabletki na zgagę w domu
Stary 2014-09-29, 21:33   #2666
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Kurczę, tak sobie myślę że jakby zjeść ze 3 smażone bez tłuszczu to nic mi się nie stanie... jutro misja
A robię z tego przepisu, naprawdę polecam!
http://www.wielkiezarcie.com/recipe51768.html
Wygladaja ciekawie
Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Nie pamietam jakie masz inne kolory w pokoju, ale moze zolte, albo mieta turkus ?
Szafa Pax z ikei z szaro szklanymi drzwiami, jasno drewniany regal i lozeczko tez bedzie z jasnego drewna i drewniane nasze szaro - brazowe lozko, jasno brazowe panele..

Cytat:
U Ciebie chopczyk? Wiec TŻ i dzidzuś wiec proponuje szary z turkusem w odcieniu takim jak szary , jak jasny szary to jasny turkus z różem tez ślicznie wyglada ale dwóch facetów to moz byc bunt [COLOR="Silver"]

U nas w salonie jest jeszcze gorszy niż ten czerwony bo taki piaskowy bez w ekoskorze bleeee, naprawdę sie bałam ale jednak wyobraźnia nie spłatała mi figla i jest swietnie
Chlopczyk wlasnie mysle zeby cos nad lozeczkiem kolorowego zawiesic na scianie...turkusowy fajny pomysl, minky tez jest turkusowy
A kanapa wymiata i te poduchy

Ela - dobrze, ze Cie naczyniowiec uspokoil odpoczywaj

Domylam tzeta z farby i idziemy spac
milej nocy
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:55   #2667
silesianna
Zakorzenienie

Kostka w temacie kolorow jestem ostatnio monotematyczna - do Twojego zestawienia ewidentnie turkus! Moze jeszcze szmaragd. Ale turkus - tak!

Wez jeszcze odcien tego szarego i jasnego drewna, odwroc kolory w paintcie lub innym programie graficznym i zobacz co wyjdzie. To taki patent na znalezienie kolorow dopelniajacych

Ela tak mialam nadzieje ze na masci heparynowej sie skonczy - super ze leczenie tylko miejscowe a tz-a bierz na przeczekanie, masz wygrac!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:57   #2668
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga chwale sie nowa sofka w pokoju Lilki jakies obrazeczki musze poszukac zeby powiesic nad nia
Super sofa

Cytat:
Jestem
za udaną wizytę. Mam nadzieję, że to nie żylak jednak

Ela super, że obejdzie się bez zastrzyków

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:15   #2669
aleska
Raczkowanie

Cytat:
za wizytę , dzidzia sporo przybrała to dobrze.
Co do przytycia 1 kg z czego 600g dziecko to proszę sobie jaj nie robić, tylko zacząć jeść i tyć, co masz mieć lepiej niż np. ja

Nasz model to Monty. Na wystawie też tandetna czerwona ekoskóra, więc dobierając tapicerkę, tez nie do końca wiedziałam, jak to będzie wyglądać. Teraz tylko jakieś poduchy muszę dobrać

ela_86 - super, że optymistycznie wygląda kwestia z żylakiem.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:17   #2670
fiorella22
Zadomowienie

u mnie dzis na kolacje krolowal wlasnie budyn- smietankowy z sokiem malinowym mniam!
narobilyscie mi checi na placuszki z jablkami- to juz jutro

Kostka, do szarego i jasnego koloru drewna kazdy kolor bedzie pasowal- turkus, zolty, zielen, nawet i pomarancz by ozywil szarosci. Tylko to by nie mogl byc raczej ostry kolor tylko taki przygaszony.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości