|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy, wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XIV porostomaniaczek!
Ja nic nie kupiłam... już miałam w ręce puder i podkład.. ale po co mi jak sie malować nie umiem
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tragedia dla mnie jak się zaczynam świecić po 4 godzinach
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mieszana, ale płytko unaczyniona. Czerwone poliki w stresujących sytuacjach są nie do pokonania.
|
|
|
|
|
#2644 |
|
nibyżona
|
aga nie żal mi, bo mam jeszcze po opakowaniu małych biovaxow, a reszta to rzeczy ktore mi sie nie sprawdzily
![]() ja tez pokrzywe znowu pije ![]() w rossmanie nic nie kupilam bo sie nie maluje ![]() a o polityce zal gadac
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra i jedna! Znam takie przypadki, że "następnym razem to już na pewno będzie córka/syn" a kończyło się np. na 5 tej samej płci. Jak to mówią, nadziej umiera ostania. A moim zdaniem cała ta polityka jest g... warta i już dawno temu przestałam oglądać wiadomości, bo szkoda mi nerwów. Zarówno PO jak i PiS to takie same typki, tylko jedne z nich się trochę cwaniej z tym kryli. Ale jak mówię, szkoda nerwów. ![]() Ja sobie kupiłam podkład z Rimmela March Perfection Foundation i korektor z Manhattanu. Jedyne co mnie do szału doprowadza to światło w Rosku, bo testowałam chyba ze trzy odcienie tego samego fluidu i każdy na twarzy wyglądał tak samo.
|
|
|
#2646 |
|
Konto usunięte
|
Daggmara, szczęśliwego rozwiązania
![]() Dzisiaj znowu nałożę kokosa
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Z deszczem w butach
|
Ja nie wiem, kiedy teraz bede w Rossie, ale w sumie nic do makijazu nie potrzebuje
![]() Za to wlasnie przegladalam gazetke SP, od jutra jest promo na suplementy na wlosy, skore, paznokcie 1+1 za grosz. Moze kogos zainteresuje. |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Konto usunięte
|
A te rossmannowe promocje będą też jutro? Dzisiaj totalnie nie miałam czasu nawet na 10 minut zboczyć do drogerii…
Cytat:
) i tym podobne. Brałam Vitapil, ten przynajmniej działał, ale w porównaniu do moich obecnych supli to cienki pikuś.Teraz popaczyłam, czym wyróżniają się składy tych typowo "upiększających", po przeczytaniu składów tych "nieupiększających" doszłam do wniosku, że te co nie upiększają mają większe dawki lub więcej składników łączą. Z uporem maniaka przejrzałam suple na dozie i wybrałam optymalne połączenie ilości składników, większych dawek i oczywiście niskiej ceny ![]() I muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Z bliżej nieznanych przyczyn zaczęły mi lecieć włosy z głowy niczym jesienne liście, na grzebieniu zostawały garście (co prawda mam bardzo długie włosy, tak że nawet 5 włosów wygląda tragicznie, a co dopiero większe ilości…), paznokcie się łamały, skóra przesuszała. A już po dwóch tygodniach łykania tabsów włosów wypadało znacznie mniej, teraz to jest święto lasu jak jakiś na grzebieniu zostanie. Szkoda tylko, że nie reagowałam dużo wcześniej, albo że nie łykałam nic od czasu do czasu prewencyjnie. Czupryna teraz dużo rzadsza
|
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
tatty fajne masz porównania
mi ostatnio ciągle się paznokcie łamią, co nie zapuszczę, to zaraz któryś padnie i znowu muszę spiłować każde po kolei a staram się jeść zdowo itp.
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5925816 1]A te rossmannowe promocje będą też jutro? Dzisiaj totalnie nie miałam czasu nawet na 10 minut zboczyć do drogerii…
Ja sobie sama dobrałam suple, bo raczej tak sobie wspominam jakieś skrzypovity (a po kij mi, jak sama skrzyp warzę ) i tym podobne. Brałam Vitapil, ten przynajmniej działał, ale w porównaniu do moich obecnych supli to cienki pikuś.Teraz popaczyłam, czym wyróżniają się składy tych typowo "upiększających", po przeczytaniu składów tych "nieupiększających" doszłam do wniosku, że te co nie upiększają mają większe dawki lub więcej składników łączą. Z uporem maniaka przejrzałam suple na dozie i wybrałam optymalne połączenie ilości składników, większych dawek i oczywiście niskiej ceny ![]() I muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Z bliżej nieznanych przyczyn zaczęły mi lecieć włosy z głowy niczym jesienne liście, na grzebieniu zostawały garście (co prawda mam bardzo długie włosy, tak że nawet 5 włosów wygląda tragicznie, a co dopiero większe ilości…), paznokcie się łamały, skóra przesuszała. A już po dwóch tygodniach łykania tabsów włosów wypadało znacznie mniej, teraz to jest święto lasu jak jakiś na grzebieniu zostanie. Szkoda tylko, że nie reagowałam dużo wcześniej, albo że nie łykałam nic od czasu do czasu prewencyjnie. Czupryna teraz dużo rzadsza [/QUOTE]Tak, będą do 26.04. Potem będą przez tydzień na tusze, kredki, eyelinery i cienie, a potem na pomadki i odżywki/lakiery do paznokci Cytat:
) i moczenie ich raz w tyg w oliwie z sokiem z cytryny No i w mojej diecie ogromna ilość warzyw i owoców pewnie też ma spory wpływ na to
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba poczytam o tym bo trochę i ja tak mam
|
|
|
|
#2652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też tak miałam od jesieni aż do niedawna. Ciężko powiedzieć, co mi konkretnie pomogło, bo przypuściłam zmasowany atak. Suple + skrzyp polny + olej na pazurki, cierpliwe skracanie pilniczkiem szklanym aż do momentu, kiedy przestaną się rozdwajać. |
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2655 |
|
nibyżona
|
ciekawe ze te male biovaxy tak sie roznia w odczuciach
duze biovaxy chyba az tak nie
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rossmana to akurat dzisiaj skonczyl mi sie podklad wiec chcac niechcac musze isc kupic ![]() Wczoraj uzylam wody lawendowej + olejku z ecolab i efekt swietny dzisiaj mam ten sam zestaw |
|
|
|
|
|
#2657 |
|
nibyżona
|
własnie odebralam od kuriera żel stymulujacy z BiovaxMed i jestem mega ciekawa
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje Caviar nie lubią, Minerały i Orchid - spoko, ale bez efektu wow. |
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Z deszczem w butach
|
A ja siedzę z henna na glowie
jakos troche duzo rozrobilam, szczodrze nakladalam, a i tak zostalo tyle, ze praktycznie w cale wlosy wsmarowalam
|
|
|
|
|
#2660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
za końcówki---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Pomyśl przyszłościowo!
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|||
|
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Udało mi się załapać na promocję w rossku
![]() Kupiłam silikonową bazę pod makijaż z daxa z myślą o jakichś większych wyjściach, 2 podkłady z sorayi bo i tak zawsze takie kupuję, dwa pudry z rimmela bo akurat trafiłam na rossmann, w którym nie było szafy manhattana.. Ale pozytywnie mnie zaskoczyło, że promocja jest nie tylko na produkty z szaf i że bazy pod makijaż też są na promocji A przy kasach zauważyłam promocję na rzeczy z syoss. Jak któraś lubi, to może się przyda ![]() Mnie się udało wygrać zestaw z wizażu do testowania, ale jeszcze czeka na denko zaczętych kosmetyków. |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
Kurde olejowalam wczoraj włosy, umyłam szamponem i nalozylam na nie tylko balsam agafii na kwiatowym propolisie na dość długo i włosy są niby fajne takie pełne objętości, ale suche, "cieńsze" i pozbawione blasku :-/ jakby były przeproteinowane..
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Hej, u mnie też paznokcie bardzo słabe ( może to zasługa hormonów ciążowych). Aaa co do włosów to wracam do starej, dobrej i śmierdzącej kozieradki
wcieram codziennie ( przynajmniej się staram :P ) Zobaczymy czy włosy wypięknieją
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Kozieradkę uwielbiam
dziwny dzień dzisiaj, jakaś taka nie do roboty jestem :-/
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Bu, u mnie zaczęło się pociążowe wypadanie
wtarłam moje olejki. Zmieszałam na skalp paprykowy i łopianowy, a na długość winogronowy. Kiedyś uratowały wypadanie, oby było tak i tym razem
|
|
#2666 |
|
Konto usunięte
|
Nałożyłam olej kokosowy
Dzisiaj na króko ale zawsze coś.
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio miałam klientkę. ..urodziła pół roku temu. Tak jej włosy wypadały ze miałam zapchana wannę, cała szczotkę i...ręce! !!we włosach. Masakra
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Z deszczem w butach
|
Dlatego ja sie zamierzam suplementowac. Dziecko w brzuchu i poza nim jednak mocno pasozytuje na organizmie matki i dostaje wszystko, co najlepsze. Wydaje mi sie, ze takie wypadanie musi byc zasluga niedoborow, ktore niestety powstaja.
Ja mam nadzieje, ze tak straszne wypadanie mnie nie dopadnie, bo przy moih cieniasach to juz bylaby bida do kwadratu.. ale przynajmniej w wakacje pewnie znowu sie wezme za wcieranie mam ochote wreszcie Sese wyprobowac.
|
|
|
|
|
#2670 |
|
nibyżona
|
chyba zainwestuje w papiloty
![]() chcialam sprawdzic i 2 pasma zakrecilam sobie na takie suche chusteczki z rossmana (tami -swoja droge spoko sprawa) iiii... chyba lepiej mi bedzie w lekkim baranku ![]() szkoda, ze nie chcialo mi sie nakrecic wiecej ogolnie spoko sprawa, ale chyba papiloty beda lepsze ![]() wstawiam fotke, moze duzo nie widac ale no
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2016-04-22 o 10:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

To jest tragedia dla mnie jak się zaczynam świecić po 4 godzinach 

Jedyne co mnie do szału doprowadza to światło w Rosku, bo testowałam chyba ze trzy odcienie tego samego fluidu i każdy na twarzy wyglądał tak samo.

za końcówki