wymarzony pierścionek -wymuszone zaręczyny - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-23, 13:28   #241
natka294
Rozeznanie

Dot.: wymarzony pierścionek -wymuszone zaręczyny

odkad zalozylam ten watek minelo troszke czasu... obecnie jestem szczesliwa narzeczona od 07.10, moj skarb mnie zaskoczyl bylo poprosto pieknie.to naparwde super chwila i niezwykle przezycie. przez kolejny tydzien zylam jakby gdzies tam u gory ,plywalam w oblokach.chodzilam z glowa w chumrach z usmiechem na twarzy.nie tylko mi sie udzielilo to szczescie.o dziwo moj mezczyzna chwalil sie na prawo i lewo stal sie taki inny.. naprawde wiele sie zmienilo od tamtej chwili ..niby nic a jednak... wszytskim zycze tak cudownych chwil.pozdrawiam
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 13:04   #242
itka22
Przyczajenie

Tak na marginesie to słyszałam, że KATEGORYCZNIE zabronione jestwedług przesądu, dawanie zegarka ukochanej osobie. Wręczenie zegarka komuś bliskiemu wróży rozstanie. Tak mi się o uszy obiło I nie zamierzam testować tego na sobie (a w planach miałam kiedyś wręczyć zegarek ukochanemu na urodzinki..)

Pozdrawiam
itka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 13:20   #243
itka22
Przyczajenie

Drogie kobitki...
Może opiszę tutaj swój "kliniczny" przyapdek wiem, że sytuacja nie jest do śmiechu. U mnie było podobnie jak u Was. Ja delikatnie podpytywałam mojego narzeczonego, ale jakoś zbywał mnie odpowiedziami a kiedyś ale jeszcze nie wiadomo kiedy. Jak każda zakochona do nieprzytomności kobieta chciałam usłyszeć, że tak już niedługo.. itd. A mój mężczyzna mnie zbywał. Pewnego dnia znużona i zdenerwowana już tą sytuacją jakoś o północy napisałam do niego sms-a długasnego, ze jak mnie wogóle nie chce to po co to wszystko. Potem było tłumaczenie z drugiej strony,że wszystko powolutku i na wszystko przyjdzie czas. Jeszcze była druga strona medalu czyli moi rodzice... Którzy dokuczali mi z powodu niezdecydowania mojego chłopaka (młodsza siostra która krócej chodziła ze swoim chłopakiem szybciej dostała pierscionek a ja 3 lata starsza od niej z dłuższym stazem związkowym.. czekałam i czekałam).Było kilka powaznych rozmow z moim kochaniem... i w efekcie koncowym juz stracilam nadzieje, bo mowil ze owszem ale nie chce pierscionka wreczac mi w taki powszedni dzien, tylko chce aby było wyjątkowo.
I było wyjątkowo... Do oswiadczyn doszlo w długi weekend majowy na wyjezdzie.. Bylismy na spacerze w Połczynie Zdroju- jest tam taki park przy uzdrowiskach i wlasnie na spacerze w tym parku nad jeziorkiem w strugach deszczu (bo cały weekend lało) mój narzeczony mi sie oświadczył i wręczył cudny pierścionek
Nie chcę nikogo pouczać, ale czasem warto przeczekac i poczekac. Nie mowie,ze dziesięciolecia, ale... troszkę U mnie to był rok. Ważne, zeby rozmawiac o wszystkim i starac sie zrozumiec drugą stronę i jej obawy.

Pozdrawiam serdecznie i życzę cierpliwości
itka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 16:17   #244
aniunia_81
Raczkowanie

dziewczynki! Pierścionek zakupiony!!!!!! tak!

teraz tylko czekam na odpowiednią chwilę myślę, że w święta lub jakoś w przerwie świątecznej ona będzie.

całuję Was
odezwę się po wszystkim....
aniunia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 16:35   #245
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez itka22 Pokaż wiadomość
Wręczenie zegarka komuś bliskiemu wróży rozstanie. Tak mi się o uszy obiło I nie zamierzam testować tego na sobie (a w planach miałam kiedyś wręczyć zegarek ukochanemu na urodzinki..)
Ja dostałam slicznego Citizena od męża nic na razie nie wrózy rozstania Choc o tym zabobonie też złyszłam... że czas mierzy... ale nie wiem do czego I podono butów nie wolno kupowac drugiej osobie, bo odejdzie To tez mnie nas nie tyczy
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 17:09   #246
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Ja słyszałam, że nawet kaktusów nie wolno dawać ale w czym ma przeszkodzić to nie wiem. Co do poruszanego tutaj tematu to też czekam i czekam na zaręczyny.....zwłaszcza teraz gdymoj TZ ma wyjechac do Afganistanu. Pozdrawiam Was cieplutko
Stary 2006-12-06, 21:08   #247
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na marginesie to słyszałam, że KATEGORYCZNIE zabronione jestwedług przesądu, dawanie zegarka ukochanej osobie. Wręczenie zegarka komuś bliskiemu wróży rozstanie. Tak mi się o uszy obiło I nie zamierzam testować tego na sobie (a w planach miałam kiedyś wręczyć zegarek ukochanemu na urodzinki..)

Pozdrawiam

Z tym zegarkiem podobnie słyszałam, nawet kapcie i świeczki zwłaszcza zapachowe mają niby negatywnie wpłynąc na relacje między dwojga ludźmi. rzekomo mają wywołać kłótnie
Stary 2006-12-07, 22:15   #248
Rzymianka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, moim zdaniem żadna dziewczyna po 23 roku życia, ze stażem dłuższym niż rok w związku nie powinna się przejmować wymuszonymi zaręczynami.Mają czekać po cichu 3 lata, aż łaskawie wybranek się zdecyduje?Faceci o tym nie myślą, boją się ślubu.A jeśli się rozmyśli?To czy 26 letnia dziewczyna ma szukać nowego?Dodajmy do tego rok w nowym związku czyli ma już 27, jeśli dodamy jeszcze rok do ślubu to 28.A kiedy dzieci?Facet zawsze znajdzie sobie dziewczynę, kobieta ma utrudnione zadanie.Tak więc dziewczyny subtelnie zmuszajcie, sugerujcie, itd, róbcie to tylko z głową.Jak was nie chce to i tak się nie oświadczy.A jak się oświadczy tzn, że jednak chciał.I jeszcze jedno.Nie marnujcie czasu na czekanie.Nie tkwijcie w związkach w których facetom jest wygodnie bez zobowiązań, a jeśli wy chcecie czegoś więcej to ich to nie obchodzi.Jeśli kocha to zasugerowane oświadczyny nie są żadnym problemem.
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 19:29   #249
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzymianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moim zdaniem żadna dziewczyna po 23 roku życia, ze stażem dłuższym niż rok w związku nie powinna się przejmować wymuszonymi zaręczynami.(...)Tak więc dziewczyny subtelnie zmuszajcie, sugerujcie, itd, róbcie to tylko z głową.Jak was nie chce to i tak się nie oświadczy.A jak się oświadczy tzn, że jednak chciał.I jeszcze jedno.Nie marnujcie czasu na czekanie.Nie tkwijcie w związkach w których facetom jest wygodnie bez zobowiązań, a jeśli wy chcecie czegoś więcej to ich to nie obchodzi.Jeśli kocha to zasugerowane oświadczyny nie są żadnym problemem.
Mam 22 lata i pół - z moim facetem spotykamy się od początku studiów - wiec już parę latek mineło. No i cóż ostatnio stało się z mną coś dziwnego i mam ochotę miałczeć TŻtowi - że tak bardzo chiałabym już być jego narzeczoną.
On cóż chyba mnie zbywa. Nie wiem, ale chyba po takim czasie mam chyba prawo, do takiego potwierdzenia, ze myśli o mnie poważnie wiąze ze mną jakieś plany. Cóż troszczy sie o mnie mówi, ze mnie kocha, ze stanowie idealny materiał na żonę, ze chce sie ze mna związać kiedyś w przyszłości. Więc nie rozumniem co mogła by zmienić taka deklaracja. Przecież jest dla nas obydwojga jasne, ze i tak nie bedziemy mogili sie związać zanim nie staniemy na własnych nogach i nie zaczniemy się utrzymywać ( narazie oboje studiujemy). Czasami wydaje mi sie, ze jest mu poprostu ze mna dobrze i nie chce nic zmieniać. W sumie mu się niedziwe..., za młodzi jesteśmy.....
ale z drugiej strony jakby sie jak by tak - no cóz mogła by wyjśc z tego niezła polka - jego rodzinka nie kocha mnie zbytnio

No to było by na tyle4 pozdrófffka

PS - edycja była bo TŻt podejrzał co spłodziłam i mnie steroryzował

Edytowane przez Wisienki
Czas edycji: 2006-12-10 o 20:12
Wisienki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-11, 12:27   #250
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ja powiem tylko tyle: mam 23 lata,od 3 lat jestesmy razem ,zaręczyn ani widu ani słychu....a ja się tym jakoś nie przejmuję Bo i po co? Przeciez ja wiem i on wie...A na wszystko przyjdzie ten odpowiedni czas.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-11, 12:57   #251
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Natomiast ja dziś sie tak zdenerwowałam, że łzy same mi kapały jak wracałam do domu. Otóż moj tż obiecał ze dostane pierscionek na świeta Bozego Narodzenia i dzis pyta sie mnie co chciałabym pod choinke wiec wspomniałam mu o tym a on mi odpowiada ze nie ma pieniędzy, ze musi wyremontowac auto wstretny egoista....ale dla rodzenstwa pieniądze ma opłaca im komputer, płaci abonament za telefon....a ja dopiero jestem na dalszym planie....tak sie zdenerwowałam ze nie chce go widziec przez święta i do końca roku.
Stary 2006-12-11, 16:37   #252
Rzymianka
Wtajemniczenie

Wisienki nie martw się.Będzie dobrze, faceci potrzebują czasu na decyzję (byle nie za długo).Wydaje mi się, że on Cię kocha.
Stokrotka_to_ja jeśli Tobie wszystko się podoba to nie ma żadnego kłopotu.Ważne żebyś była szczęśliwa.Niektóre dziewczyny w wieku 23 lat pragną zaręczyn, a niektóre nie i wporządku Ważne żeby te pierwsze i te drógie były usatysfakcjonowane.
KALWI23 może zrozumie jakie są priorytety? Dziewczyna ważniejsza niż auto.Ahh Ci mężczyźni.Nie martw się.
Stary 2006-12-11, 17:21   #253
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

KALWI23 może zrozumie jakie są priorytety? Dziewczyna ważniejsza niż auto.Ahh Ci mężczyźni.Nie martw się.[/quote]
Nie wierzę w to że zrozumie, już mi powiedział ze ma inne wydatki naprawde juz nie wiem co o tym myśleć w jego hierarchii wartości jestem dopiero za samochodem ..... a jak mu dzis powiedziałam że nie chce go widzieć to mi powiedział że ja wywracam kota ogonem. Co mam zrobic i poradzic na to, że bardzo chcę zaręczyn poprostu potrzebuję tego. Tak czuje i koniec.
Stary 2006-12-11, 20:46   #254
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
on mi odpowiada ze nie ma pieniędzy, ze musi wyremontowac auto wstretny egoista....ale dla rodzenstwa pieniądze ma opłaca im komputer, płaci abonament za telefon....a ja dopiero jestem na dalszym planie....tak sie zdenerwowałam ze nie chce go widziec przez święta i do końca roku.
to przykre... sama nie wiem jakbym zareagowała... ten samochod może bym przełkneła, bo czasami się przydaje , no ale jesl stać go na opłaty za przyjemności rodzeństwa, to mógłby się wysilić na przyjemność dla ciebie. A może jest pewny, że mu nie uciekniesz, że i tak i tak jestes, więc poczekasz na swoją kolej... Ale cię pocieszyłam...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-11, 21:42   #255
justyna_dt
Zakorzenienie

A ja myślę, że on knuje spisek i pierścionek już ma tylko chce Cię zbić z pantałyku

A ja wiem, wiem, wiem! Dobra, nie wiem na 100%, ale mnie TŻ naprowadza że to będzie już w te święta!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-11, 22:11   #256
Wisienki
Zakorzenienie

Smile Dot.: wymarzony pierścionek -wymuszone zaręczyny

Cytat:
Wisienki nie martw się.Będzie dobrze, faceci potrzebują czasu na decyzję (byle nie za długo).Wydaje mi się, że on Cię kocha.
wiem, ze mnie kocha ale i tak czasami mam ochotę pomiałczeć. W sumie tak naprawde wcale mi sie, aż tak bardzo nie spieszy..., ale miło pomyśleć jak to było by fajnie :rozmarzona:

Dzięki za wysłuchanie i za radę
Stary 2006-12-11, 22:28   #257
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

wiem na 100% że go nie dostane....dzis jeszcze był u mnie i poprostu po tym jak ze mną rozmawiał doszłam do tego wniosku...jeszcze mi wykrzyczał ze po co mi ten pierscionek, ze to pewnie za namową koleżanki, która sie teraz zaręcza, po czym stwierdził ze ona juz moze bo są razem 6 lat. mam 24 lata on 27 i odpowiedziałam ze ja tyle czekac nie bede.... chyba go zostawie i to na swieta niech sie cieszy autem i rodzenstwem. Poradzcie mi
Stary 2006-12-11, 22:30   #258
Rzymianka
Wtajemniczenie

Wisienki ooo dziewczyny mają chyba rację on chyba szykuje Ci niespodziankę.A co do zaręczyn to w pełni Cię rozumiem i popieram.
Stary 2006-12-11, 22:38   #259
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Wisienki ooo dziewczyny mają chyba rację on chyba szykuje Ci niespodziankę.A co do zaręczyn to w pełni Cię rozumiem i popieram.
oj chyba zaszła mała pomyłka - chodziło ci o KALWI23 ???

Cytat:
wiem na 100% że go nie dostane....dzis jeszcze był u mnie i poprostu po tym jak ze mną rozmawiał doszłam do tego wniosku...jeszcze mi wykrzyczał ze po co mi ten pierscionek, ze to pewnie za namową koleżanki, która sie teraz zaręcza, po czym stwierdził ze ona juz moze bo są razem 6 lat. mam 24 lata on 27 i odpowiedziałam ze ja tyle czekac nie bede.... chyba go zostawie i to na swieta niech sie cieszy autem i rodzenstwem. Poradzcie mi
nie bądź pochopna - poczekaj jeszcze trochę, aż emocije opadną i porozmawiaj z nim na spokojnie - powiedz co czujesz, dlaczego jest to dla ciebie takie ważne. Jeśli cię kocha to zrozumie i jakoś dojdziecie w tej kwesti do porozumienia.

PS. a może dziewczyny mają tacje i TWój tż rzeczywiście szykuje Ci miłą niespodziankę???
Stary 2006-12-11, 22:53   #260
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... moja rada? Uważam, że niepotrzebnie się unosisz. Warto poczekać Nie wiem, jak długo jesteście razem, ale skoro jesteście już "jakiś czas", to znaczy, że Wam razem dobrze. A skoro Wam razem dobrze, to jaki sens jest kończyć związek dlatego, że facet jeszcze nie chce dać Ci pierścionka? Widocznie sam musi do tego dojrzeć (oczywiście jeśli nie będzie to niespodzianka). No bo jakbyś się poczuła, gdybyś z nim teraz zerwała, a on Ci wypalił z tekstem: "Szkoda, bo chciałem Ci go dać w Wigilię..." i wyciąga nagle pudełeczko z szuflady?

Poza tym (taka całkowicie subiektywna opinia, bez urazy ), zależy Ci na nim czy na pierścionku? W sensie móc się nacieszyć tym "byciem wyjątkową", pokazać innym jak bardzo się kochacie? Można to robić bez pierścionka

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-12, 00:47   #261
ulaw2
Raczkowanie

GG do ulaw2

Cytat:

Pozdrawiam
Mamy XX wiek! Nie rozumiem tego rodzaju przesądów, a zegarek uważam za piękny prezent.
Podobnie perły mówi się, że to też źle, a w Francji matka daje perły pannie młodej na szczęście.
ulaw2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-12, 09:25   #262
Rzymianka
Wtajemniczenie

Wisienki pomyliłam się nie gniewaj się
Kalwi23 mi się wydaje, że tu nie chodzi o pierścionek tylko o zaręczyny.Zaczekaj aż miną święta, skoro obiecał kiedyś to może jednak będzie niespodzianka.Już mu powiedziałaś, że nie będziesz tyle czekać i bardzo dobrze.On już wie.Potem ustal sobie datę do której możesz czekać aż się zdecyduje bez szfanku dla siebie.Tzn denerwowania się, płakania itd.I po tym czasie jeśli dalej będziesz chciała to zerwiesz.Nie jestem za tkwieniem w związku w którym facet nie może się zdecydować.W ten sposób marnuje się tylko czas.Związek to dwie osoby i potrzeby każdej liczą się tak samo.Jeśli on wciąż nie będzie chciał się oświadczyć to znajdziesz kogoś kto Cię pokocha i niczego więcej nie będzie chciał jak tylko dać Ci pierścionek.
Stary 2006-12-12, 09:29   #263
justka_81
Raczkowanie

Poza tym (taka całkowicie subiektywna opinia, bez urazy ), zależy Ci na nim czy na pierścionku? W sensie móc się nacieszyć tym "byciem wyjątkową", pokazać innym jak bardzo się kochacie? Można to robić bez pierścionka [/quote]

Całkowicie się z tym zgadzam. Ja z moim TŻ zaręczyliśmy sie dopiero po 7 latach "chodzernia" i fakt, że teraz się z tego cieszę, ale stało się to dopiero wtedy, gdy oboje tego chcieliśmy. Nigdy nie było to dla mnie jakąś obsesją tak, jak dla niektórych dziewczyn, bo to On zawsze zaczynał temat ślubu, że już by chciał i kiedy to wreszcie nastąpi. Iwa stało się, ale dopiero wtedy, gdy i ja tego chciałam z całego serca. Przecież żeby się kochać i być ze sobą szczęśliwym wcale nie trzeba zaręczyn czy ślubu. I powiem Wam jedno, gdyby on bez przerwy naciskał i sie upierał, gdy ja jeszcze nie czułam się gotowa (chociaż od początku wiedziałam że będziemy ze sobą już na zawsze) to nie wiem czy taki wymuszony ślub miałby sens. Więc dajcie trochę swobody swoim facetom i poczekajcie aż Oni naprawdę będą tego chcieli. Wydaje mi się, że tylko wtedy ma to sens.
Pozdrawiam
justka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-12, 11:14   #264
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Może źle to napisałam ale nie wymuszam na nim tego żeby kupił mi pierścionek...rozmawialiś my o tym we wrzesniu wtedy sam zaczął i powiedział ze dostanę go w grudniu, a teraz że nie bo musi włożyc pieniądze w auto i to własnie najbardziej mnie zabolało, poczułam sie tak gdybym była dopiero za jego autem acha i dodał ze w styczniu zamierza sobie kupic aparat i mp3 dziewczyny przepłakałam całą noc dzisiaj...ale zawzięłam sie i postanowiłam ze tematu pierscionka juz nie poruszę NIGDY....powiedziałam mu ze po tym wszystkim juz nawet go nie chce. Naprawde nie bede czekac z tym 6, 7 lat. Wtedy juz bede po 30tce a dziecko chciałabym miec szybciej zanim skoncze 30 lat.
Stary 2006-12-12, 11:50   #265
Konto usunięte

Cytat:
w styczniu zamierza sobie kupic aparat i mp3 dziewczyny przepłakałam całą noc dzisiaj...ale zawzięłam sie i postanowiłam ze tematu pierscionka juz nie poruszę NIGDY....powiedziałam mu ze po tym wszystkim juz nawet go nie chce. Naprawde nie bede czekac z tym 6, 7 lat. Wtedy juz bede po 30tce a dziecko chciałabym miec szybciej zanim skoncze 30 lat.
NIe dziwię ci się... faceci jakoś w większości nie wiedzą.... nie chcą wiedzieć, że jest cos takiego jak zegar biologiczny u kobiety. W naszym przypadku też duuużo wody w rzece upłynęło zanim sie zaręczyliśmy. Miałam 22-23 jak sie poznaliśmy a 29 jak sie zaręczylismy i wzieliśmy ślub. Mąż twierdził że chciałby miec 3 dzieci... ale chyba myslał że w ciąży z trojaczkami będę. Teraz będzie dobrze jak przed 35 rokiem urodzę drugie dziecko
My myslimy o rodzinie i dzieciach, a faceci o nowym samochodzie i rzeczach materialnych.
Myślę że albo faktycznie będziesz miała niespodziankę na święta, albo facet jest okropnym egoistą. Gdyby chciał zrobic ci niespodziankę, to nie wiem po co cię denerwuje??? Przecież widzi że jest ci bardziej niż smutno, że się denerwujesz... i nie wiem... planuje paść przed tobą z bukietem kwiatów i pierścionkiem i powiedzieć że to był żart?? Ze sobie jaja robił z twoich emocji?
Jeśli jednak to co mówi jest prawdą: samochód, aparat itd... to ja bym sie zastanowiła na przyszłością w tym związku. Dziweczyny pytają czy bardziej zależy ci na facecie czy na pierścionku i słusznie. Ale pod jednym warunkiem: jesli wasz związek był udany, facet liczył się do tej pory z twoimi potrzebami to pewnie będzie tak dalej. Ale jesli ma tez inne priorytety to... byłabym ostrożna. Po slubie też z waszego budżetu będzie brał pieniądze na opłaty przyjemności dla rodzeństwa??? Zeby nie okazało się ze zabraknie mu pieniędzy na wasze wspólne wyjście do kina, albo kasa będzie twoja i jego Mam znajomą, która wyszła za mąż za faceta z mało orginalnego powodu... kasa/samochody... Pojechali kiedyś na zakupy, chciała kupic sobie jakis tam szampon, a on do niej: jak chcesz to ja mogę ci kupic ten pokrzywowy, a ty jak masz pieniądze to kup sobie ten który chcesz... no comments Ale pieniądze na nowe samochody miał.
KALWI zastanów się dobrze, pierścionek pierścionkiem, ale też całe zycie przed tobą. Lepiej miec dziecko po 30stce z normalnym facetem, niż przed 30 ze sknerusem i dzielącym fundusze pomiędzy siebie a swoją rodzinę.
Stary 2006-12-12, 12:30   #266
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Masz racje Elu teraz jezeli nawet bym go dostała to juz nie cieszyłabym sie tak bardzo jak wczesniej, nie po tym wszystkim...to chyba bedą moje najgorsze święta...wydaje mi sie że zaręczyny są wazne dla kazdej dziewczyny, a faceci tego nie rozumieją kiedys czytałam własnie ten wątek i w duchu sobie maslałam całe szczescie ze mnie to niedotyczy bo przeciez moj Misiek sam wyszedł z tą inicjatywą ja do niczego go nie zmuszałam...a teraz jestem w tej samej sytuacji co dziewczyny które założyły ten wątek, jesli nie gorszej, bo z mojego ukochanego mężczyzny wychodzi jakis sknerus...nie wiem cos we mnie pękło i juz nie bede patrzec na niego tak jak wczesniej, pierwszy raz w życiu tak paskudnie zagrał sobie na moich uczuciach, emocjach i bede to juz zawsze pamietac niestety, zresztą on juz widzi ze cos jest nie tak, że jestem smutna... ale to juz niczego nie zmieni. Pozdrawiam Was dziewczyny....
Stary 2006-12-12, 12:39   #267
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Zapomniałam dodac, ze w ostatnim czasie kupuje rzeczy tylko dla siebie firmowe bluzy, kurtki, polary itp ... a pozniej słysze podczas oglądania katalogów z bizuterią ze jestem materialistką przepraszam, ze tak ciągle pisze ale z Wami jest mi lżej bo potraficie wysłuchac i poradzic
Stary 2006-12-12, 17:59   #268
Rzymianka
Wtajemniczenie

Kalwi23 kiedyś nas uczyli na studiach, że ja facet nie chce rozmawiać, albo nie rozumie to trzeba mu powiedzieć coś w 4 krokach.1.Widzę że...(i tu dajesz to co widzisz, że rodzeństwu kupuje, opłaca itd...) 2.Myślę że...( i tu dajesz to co myślisz, że jesteś dla niego na drugim planie, że Cię to niepokoi, sama wiesz najlepiej) 3.Czuję że ( tutaj mówisz to co czujesz) 4. Chciałabym i tutaj mówisz jakie chciałabyś rozwiązanie, co proponujesz.Zawsze musisz mówić od ja, nigdy, że Ty tak robisz, Ty taki jesteś bo odbierze to jak atak.Napewno sobie wszystko wyjaśnicie.Może on poprostu nie wie, że tak Cie to dotyka.Trzymamy z Tobą, nie zamartwiaj się.
Stary 2006-12-12, 18:32   #269
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Dziewczyny jestescie kochane Rzymianko dziękuję Ci bardzo masz świętą racje zawsze zaczynałam z nim rozmowe od ...."BO TY itd" i rzeczywiscie odbierał to jak atak na siebie. Wyprubuje i powiem jak wypadło.
Stary 2006-12-12, 18:45   #270
Rzymianka
Wtajemniczenie

Kalwi 23 nie ma za co dziękować, trzymam mocno kciuki żeby wszystko skończyło się tak jak sobie wymarzyłaś.Nie jesteś sama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości