|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakiego gatunku muzyki słuchasz ??? | |||
| Alternatywna (punk, reggae, ska itd.) |
|
258 | 20,22% |
| Metel, rock, gotyk |
|
463 | 36,29% |
| Hip Hop, Rap |
|
129 | 10,11% |
| Dance, Techno, Klubowa |
|
130 | 10,19% |
| Pop |
|
68 | 5,33% |
| Klasyczna |
|
18 | 1,41% |
| Innego (Jakiego ?) |
|
142 | 11,13% |
| wszystko mi jedno czego słucham :-P |
|
66 | 5,17% |
| Nie lubię muzyki |
|
2 | 0,16% |
| Głosujący: 1276. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki gatunek muzyki słuchacie :> ??? <sonda>
Z kolei ja uwielbiam rock. To chyba najlepsza muzyka pod słońcem. Najbardziel lubię zespoły takie jak" Green Day, Linkin Park, Depeche Mode, Placebo, T**** H****
Hi, hi, hi. Jednak mimo wszystko: GREEN DAY RULEZZ!!! Wokalista tego zespołu jest cudooowny i megasłodki!POZDRAWIAM
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Zaznaczyłam drugą odpowiedź, chociaż w moim przypadku chodzi bardziej o tzw. rock progresywny czyli Porcupine tree, Rush czy Dream theater (wiem,wiem mało kto zna
), ale uwielbiam też trip hop np. Portis head
|
|
#243 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Slucham glownie rocka (w tym duzo kalifornijskiego) , muzyke alternatywna i tzw. britpop. Kocham muzyke brytyjska, a do tego mieszkam w miescie, z ktorych pochodza niektore moje ulubione zespoly, chocby Oasis.
Z nazw m.in.: Arctic Monkeys, Hard-Fi, Block Party, Snow Patrol, Dirty Pretty Things, Fall Out Boy, Placebo, Orson. A ze spokojniejszych: The Kooks (zwlaszcza nowy singiel "Naive" Z inszych gatunkow: Jack Johnson (takie spokojne ballady wokal+gitara), The Streets, Bob Sinclar (szcz.nowy singiel "World Hold On") |
|
|
|
|
#244 |
|
Podróżniczka
|
Zaznaczylam odpowiedz trzecia - chociaz nie slucham ani techno ani dance jedynie klubowej w szeroko rozumianym pojeciu
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja słucham w zasadzie prawie każdego gatunku muzyki.
Ni mam ulubionego artysty. Jezli piosenka mi się podoba to nieważne kto to śpiewa i jaki to gatunek. Takie pomieszanie z poplataniem. Od polskiego starego rocka, przez pop, dance, techno, hip hop, muzykę poważną, trochę metalu. Wszystko oprócz disco polo!
|
|
|
#246 |
|
|
A przy disco polo mozna sie swietnie bawic
W liceum jak jezdzilismy na wycieczki klasowe to puszczalismy w autobusie disco polo i kazdy spiewal wnieboglosy. Na imprezach tez wesolo mozna sie przy tym bawic. Zwlaszcza jak sie jest w stanie upojenia Bo i taneczna muzyka i latwe prymitywne teksty |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
heheh - metal,rock i gothic w większości tu na forum!
.
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio serio mówie!!!No i oczywiście góralskie klimaty też są super zwłaszcza na ognisko Kapela-"Wina nalej" RuLeZZzzZ
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Metal, rozne rodzaje w zaleznosci od nastroju
|
|
#251 |
|
|
Rock i pop punk.
Czasem pop, ale to rzadko. Za co? Za te piękne gitary i perkusję, za teksty, za przesłanie. |
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Nirvana[kocham, uwielbiam, ubóstwiam
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Metel i spółka
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
ja triphop jak massive atack i takie am zeschizowane kawalki jak
paul oakenfold feat.brittany murphy-faster kill pussycat radiohead - talkshow rob dougan-born yesterday ( instrumantal) john frizzel-my little box caesars-4 jerk it out Mj_Cole-Questions _Massive Atack - Missing 04-The Chemical Brothers _ Hold Tight London (feat Anna L 102-royksopp-eple 04 - Nouvelle Vague - Too Drunk to Fuck Amon Tobin - Sordid bonobo - Scuba (Amon Tobin remix) Chemical Brothers - My Elastic Eye Chemical Brothers ft. Richard Ashcroft - The Test Daft Punk - Technologic Downtempo Drop Leaf Riddim - Footprints Gentelman - Intoxication Gentelman - Runaway Gentleman - Dem Gone High contrast - brief encounter Jason Nevins Feat Holly - I`m In Heaven Jose Gonzalez - Heartbeats 320 kbps (Sony Bravia advert) Massive Atack - Angel Massive Atack - Teardrop massive atack - yoga Maxwell - This Woman's Work Nelly Furtado - Maneater(new single 2006 real version) nerd - rockstar (remix) Sergio Mendes - 02 - That Heat feat[1]. Erykah Badu And Will I Am - www.torrentazos.com The Generals Daughter - Sea Lion Woman Wicker Park Soundtrack - 13. Mum - We Have A Map Of The Piano Wicker Park Soundtrack - 15. Aqualung - Strange and Beautiful Wicker Park Soundtrack - 16. Mogwai - I Know You Are But What Am I Wicker Park Soundtrack - 17. Coldplay - The Scientist Wyclef Jean f. Mary J. Blige - 911 02 - Amon Tobin - Supermodified - Four Ton Mantis oto moje ulubione mmmmm
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Słucham rocka i metalu, ponieważ podoba mi się ta muzyka
|
|
|
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
nie ograniczam się szufladkami [aczkolwiek są one potrzebne- do częściowego rozeznania, nie podoba mi się jedynie podział ludzi].
słucham szeroko pojętego rocka [alternatywa, punkrock, rock gotycki] lubię reggae. uwielbiam poezję śpiewaną [m.in. dzięki olsztyńskim spotkaniom zamkowym Śpiewajmy poezję ]od czasu do czasu słucham jazzu- głównie po męczącym i stresującym dniu- ta muzyka w połączeniu z dobrym winkiem i miłym towarzystwem czyni cuda! ![]() lubię folk- np. irlandzki
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim - R&B
to jest gatunek muzyki wart polecenia i zachęcenia do słuchania bo ma w sobie coś niesamowitego Poza tym (zeby nie było, że ograniczyłam się tylko do jednego gatunku, bo tak nie jest =) slucham wszystkiego po trochu) nie pogardzę muzyką pop, "lekkim" rocki'em :p i rap'em. Własciwie mogłabym dodać, że ogólnie czarna muzyka jest w moim guście, ale otwarta jestem na wszelkie nowości i dlatego może jeszcze nie zgłupiałam
|
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Moje ulubione gatunki to:
metal, gotyk, punk rock, jakikolwiek inny rock, ale również taka muzyka jaką wykonuje massive attack, shpongle, chemical brothers. Nielubię się ograniczać ;-) |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Słucham baaardzo różnej muzyki, właściwie co mi wpadnie w ucho
![]() R'n'b, a od czasu gdy jestem z TŻtem słucham house, funk, bo on to uwielbbia i mnie zaraził ![]() Ale często wpadają mi w ucho kawąłki popowe, rockowe, a w tym momencie słucham Jamala, więc trudno powiedzieć jakiego jednego gatunku muzyki konkretnie słucham
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Metal, rock, gotyk.
Z przypadku jazz (króluje Morphine) i klasyka ![]() Ukochane zespoły? My Dying Bride, Type O Negative, Moonspell, Nine Inch Nails, Opeth, Nick Cave and TBS, HIM (a co ), The 69 Eyes, Paradise Lost, MM, Darkseed...
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
ja różnie to zalezy od nastroju nie ma okreslonego gatunku ktorego slucham zawsze lubie poezje spiewana
muzyke chóralną ale tez pop hip hop czasem rock i "rąbanki" techno wiec skrajnie rożnie
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Ja slucham Hip Hopu, popularnych piosenek z radia, House - jak chodze na dyskoteki, Popu
Hip hopu bo siedze w klimacie Radia - lubie wiedziec czasem co sie dzieje House - kazdy lubi sie bawic Popu- Backstreet Boys rzadza!!! ![]() A wykonawcy moi ulubieni to : TEDE, Borix, Pih, Busta Rhymes, Pharell W., Sean Paul, Krakowscy wykonawcy HH , C-Bool, MBrother ( niezbyt ambitnie :P)Na jaja powinnam napisac ze slucham Tokio Hotel i Blog27 ale sie wstydze :P
|
|
|
#263 | ||
|
Raczkowanie
|
Alternatywna i rock, ale zaznaczyłam alternatywną
Kocham brzmienia gitarki, prekusji
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez głownie rocke, reggae, ska, czasami cos jeszcze . Ale zaznaczyłam alternatywna
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Metalu i gotyku, rocka już bardzo rzadko. Czasem też muzyki klubowej czy szeroko pojętej muzyki elektronicznej.
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Zaznaczyłam inne,bo 1) nie potrafię określić jednego stylu,2) najbardziej lubię tych wykonawców,którzy umykają wszelkiemu szufladkowaniu.
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Słucham głównie reggae, hip-hopu, rocka, popu czasem, muzyki elektronicznej szeroko pojętej, bywa że i metalu...pomieszanie z poplątaniem
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
też "metel",rock - tego najwięcej i najczęściej- system of a down,slipknot,katatonia,s oil.....Ale ogólnie to różnej muzyki słucham(alternatywnej,hip-hop,rap,trance,house
),n ajczęściej to zalezy od humorku ;-)
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaznaczyłam''metal, gotyk, rock'', ale również uwielbiam punk i trochę mniej ska
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
głownie słucham jazzu,nujazzu,chilloutu,d owntempo
oprócz tego czasami ska,reggae,klasyczną,chór y męskie,poezję śpiewaną,gospel
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

Hi, hi, hi. Jednak mimo wszystko: GREEN DAY RULEZZ!!! Wokalista tego zespołu jest cudooowny i megasłodki!

), ale uwielbiam też trip hop np. Portis head

Takie pomieszanie z poplataniem. Od polskiego starego rocka, przez pop, dance, techno, hip hop, muzykę poważną, trochę metalu. Wszystko oprócz disco polo!
.