|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Jako naród jestesmy właściwie "pracodawcą" tej sejmowej bandy i mamy niezaprzeczalne prawo do bycia informowanymi o jakości pracy tychże państwa. Natomiast od przekazywania informacji są właśnie media, więc realizując swoje najnowsze pomysły o ograniczeniu dostępu dziennikarzom, nasz szanowny rząd de facto pokazuje nam środkowy palec.
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak,bo PO i .N to same prawdy objawione mówią... A Sikorski z Millerem to w Warszawie pod sejmem zupełnym przypadkiem się znaleźli. ![]() Śmiem twierdzić,że gdyby dzisiejsza opozycja była tak prawdomówna jak kłamliwe wg Ciebie jest PiS to by dalej rządziła. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6872829 1]Tyle, że takie sprawy nie powinny być z pogranicza przypuszczeń i wiary, a powinny być jasne, przejrzyste i weryfikowalne, nie powinny budzić wątpliwości, czyż nie ? A co do ograniczenia dostępu dziennikarzom do sejmu, to mam do Ciebie pytanie: co takiego się stało, co zaszło, że taka zmiana miałaby być konieczna ? Że w innych krajach jest podobnie ? Nawet jeżeli tak, to co z tego ? Co było złego (i czyim zdaniem) w obecnym kształcie 'wizytowania' dziennikarzy w gmachu Parlamentu ? Serio nie rozumiesz, że kiedy władzy zaczynają przeszkadzać dziennikarze, czyli de facto opinia publiczna, to znaczy, że na pewno nie ma ona czystych intencji, że nie chce być przejrzysta ? Po co tłumaczysz takie prymitywne, aroganckie postępowanie władzy tak, jak ona by chciała żebyś tłumaczył ? Przecież sobie robisz kuku, nikomu innemu. Otwórz oczy człowieku.[/QUOTE] Na co mam otworzyć oczy ? Mam je otwarte cały czas. ![]() Już napisałem jaki był powód tego wszystkiego - głupia decyzja bufona mylnie nazywanego marszałkiem (bo to galareta a nie 2 osoba w państwie) i jeszcze głupsza okupacja mównicy i fotela marszałka a'la Lepper i samoobrona. Fajne standardy ma opozycja i jakie światłe wzory... Nikt nie powiedział,że zarządzenie - skądinąd głupie i zupełnie niepotrzebne - marszałka sejmu nie zostanie zmienione. To nie jest jeszcze prawo stanowione, do stycznia może się jeszcze wiele zmienić, także bez spiny.
|
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
''Bez spiny'' to mozna bylo powiedziec kilka ''akcji'' temu...
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Już w poniedziałek będzie po całej akcji,bo ludzie muszą iść do pracy.
|
|
|
|
#245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ktos dzisiaj powiedzial, ze fenomenem PiSu jest to, ze wewnatrz partii nie toczy sie zadna debata. Obojetnie jak irracjonalny bylby nowy pomysl, wszystko jest praktycznie jednoglosnie uchwalane. Ja rozumiem, ze jest cos takiego jak dyscyplina partyjna, ale myslalam do tej pory, ze w partii zrzeszaja sie co prawda ludzie o podobnych pogladach, ale ze maja mimo wszystko swoje spojrzenie na dane sprawy. PS A najbardziej irytuje mnie, ze w tym kraju tak wiele do powiedzenia ma osoba, ktora nie pelni zadnej funkcji. Kim on jest, zeby wypowiadac sie za wszystkich? Kim jest, zeby dyktowac swoje poglady? Kim jest, zeby jego slowo bylo slowem ostatecznym? Serio, co on takiego ma w kieszeni, asa? Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 Czas edycji: 2016-12-17 o 21:31 |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Na cel, któremu służy ograniczenie dostępu dziennikarzom do budynku sejmu. Tłumaczysz to jakoś pokrętnie, że na zmiany będą dyżurować i jakieś inne dziwne historie opowiadasz. A zadałam Ci pytanie o to, co takiego zaszło, co się zmieniło w ostatnim czasie żeby taką zmianę wprowadzić ?
Cytat:
Po prostu koleś się wkurzył, że mu podskakują. Tak się traktuje opozycję ? Od kiedy ? Zablokowali mównicę, owszem. A że Ty masz skojarzenia z Lepperem, to Twój problem. |
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Kaczyńskiego to odpowiedź jest bardzo prosta - on jest spoiwem partii a poza tym otaczają go ignoranci i cymbały. Typowany na następcę góral ze Szczecina Brudziński ma wygląd podstarzałego kibola i w sumie intelekt na tym samym poziomie. Oni wszyscy są po prostu tak nieudolni,że bez Prezesa ta ferajna się rozpadnie,bo nie ma osoby,która by go zastąpiła. Przy takich personach jak Błaszczak, Waszczykowski i Kuchciński wychodzi,że gang Olsena tworzyli profesjonaliści... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6872879 1]Na cel, któremu służy ograniczenie dostępu dziennikarzom do budynku sejmu. Tłumaczysz to jakoś pokrętnie, że na zmiany będą dyżurować i jakieś inne dziwne historie opowiadasz. A zadałam Ci pytanie o to, co takiego zaszło, co się zmieniło w ostatnim czasie żeby taką zmianę wprowadzić ? Tak, on to nakręcił. Jemu puściły nerwy ale zważ, że potem do gry wszedł Kaczyński i szanse na kompromis zmalały do zera, postępowanie marszałka jeszcze się zaostrzyło. Po prostu koleś się wkurzył, że mu podskakują. Tak się traktuje opozycję ? Od kiedy ? Zablokowali mównicę, owszem. A że Ty masz skojarzenia z Lepperem, to Twój problem.[/QUOTE] Nie tłumaczę pokrętnie i nie opowiadam jakichś historii tylko dosłownie cytuję to co sami dziennikarze wiedzą o zarządzeniu marszałka w sprawie obecności mediów w nowym roku. Szczerze jednak wątpię czy to zarządzenie się utrzyma. Przypuszczam,że jednak będzie złagodzone. To,że Kuchciński jest niesamodzielny i podatny na wpływy jest powszechnie wiadome. To,że jest tak obrażalski i nerwowy to pewna nowość,bo wcześniej taki nie był. No i w sumie co miał zrobić,gdy PO i .N zablokowały fotel. Wzywać Straż Marszałkowską i ich siłą usunąć? Dopiero byłby lament. Skojarzenia z Lepperem to nie mój problem tylko prawda. Porównaj filmiki z tamtego okresu i wojnę Leppera z Borowskim. Swoją drogą takiego marszałka teraz nam brakuje jakim był Marek Borowski.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Naczelna Nastolatka
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ml#BoxNewsLink
polecam ten portal https://oko.press/a-marysia-o-ubekach/
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-12-17 o 23:06 |
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
PiS jak PiS, ale takiej durnej opozycji to już dawno w Polsce nie było. Skompromitowana do cna PO z kretynem Lewandowskim porównującym Warszawę do Aleppo (ale z tym doje.bał...), "eksperci" z .N na czele z tragarzem Balcerowicza robiącym z siebie głupka średnio raz w tygodniu, o PSL to już chyba w ogóle nie ma co wspominać, bo przecież to jedna wielka polityczna prostytutka, która pójdzie w tango z każdym, byle te swoje 5% w każdych wyborach mieć, a to wszystko okraszone naczelnym amatorem szczawiu i debilem politycznym ostatnich lat, czyli Niesiołowskim vel. Mirabelka. A wisienką na tym opozycyjnym torcie jest alimenciarz z armią byłych SB-ków, którzy masakrę górników nazywają "zamieszkami", stan wojenny odbywał się kulturalnie i płaczą, że nie są w stanie wyżyć za 2 tys. złotych. Jaka to jest alternatywa dla PiSu? Dziwicie się, że mają takie słupki w sondażach?
I tak jak PiS czasem lubię, czasem nienawidzę, to uważam, że w trakcie dzisiejszej hucpy pod sejmem powinny iść w ruch pały i rzeczywiście gaz łzawiący (bo go oczywiście nie użyto, wbrew temu co twierdziły TVNy). "Spontaniczna manifestacja" zgłoszona do urzędu miasta parę dni temu, jakiś debil kładący się na ulicy i udający rannego, Lis ogłaszający na Twitterze zamach stanu, ataki werbalne i nie tylko na posłów opuszczających budynek sejmu, a na koniec totalnie chamskie zachowanie wobec dziennikarzy TVP przez ludzi, którzy w tym samym czasie krzyczą "wolne media!" ( Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2016-12-17 o 23:25 |
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Przestań pleść takie androny.
I powtarzać plotki po oszołomie Marcu z Kukiz15. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-12-18 o 01:02 |
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
Skąd poroniony pomysł, że wypowiedź Lewandowskiego w PE zawierająca odniesienie do Aleppo, była jakimkolwiek porównaniem?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873280 6]Przestań pleść takie androny.[/QUOTE]
Ja wiem, że pałować można tylko górników i kibiców. Ciekawy jestem co by było, gdyby to PO/Nowoczesna rządziły, a środowiska prawicowe zorganizowały taką akcję? Też byś gadała o andronach? Nie musisz odpowiadać. Ty i tobie podobni zanosiliby się w gniewie, że takie bydło trzeba pałować, gazować, a najlepiej to powybijać. W końcu sam Wałęsa nie tak dawno namawiał do pałowania tych, którzy nie szanują władzy. No ale to był przecież tylko "pokojowy" protest KODu, a Pawłowicz zostałaby zlinczowana, gdyby nie policja. To jest ta demokracja, której chce Kijowski? [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873280 6]I powtarzać plotki po oszołomie Marcu z Kukiz15.[/QUOTE] Kpisz sobie? https://www.facebook.com/andrzejzblo...type=3&theater http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmio...ult.htm?page=2 Pewnie zbieg okoliczności, nie? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;68733006]Skąd poroniony pomysł, że wypowiedź Lewandowskiego w PE zawierająca odniesienie do Aleppo, była jakimkolwiek porównaniem?[/QUOTE] Jeśli Lewandowski po wypowiedzeniu słów: "PE jest w gorączce wyborczej, patrzy na Aleppo, a powinien patrzeć na ulice Warszawy" twierdzi, że nie dokonał w ten sposób porównania sytuacji w Aleppo z sytuacją w Polsce, musi być skończonym idiotą. Co to kogo obchodzi co miał naprawdę na myśli? To jest europoseł i nie może klepać takich rzeczy w nadziei, że zostanie odpowiednio zrozumiany. Jak Korwin coś palnie, to dziwnym trafem jest rozumiany, a tutaj oczywiście "zabrakło zrozumienia z drugiej strony".
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Czy da się jakiś sprawdzić co to za manifestacje były zgłoszone juz wcześniej? Tzn kto je zgłaszał i czy miały dotyczyć czegoś konkretnego? Bo nie lubię się opierać na insynuacjach i tym co się wydaje. Może były zgłoszone manifestacje przez kogoś innego i na inny temat? A przy okazji wyszła ta afera? Jeśli się tego nie da sprawdzić to moim zdaniem nie ma co gadać ze na pewno opozycja manipuluje albo napewno nie.
Swoją drogą widziałam nagranie jak jakiś facet kładł się na ziemię ze niby go policja spacyfikowala. Żenada i działa bardzo na niekorzyść manifestujacych. Powinni się do tego odnieść tak samo jak organizatorzy marszu niepodległości powinni się moim zdaniem tłumaczyć z incydentów na marszu. Tego się oczekuje. I ciekawa jestem jak naprawdę zachowała się policja. Bo wiem ze może być różnie. Sama pamiętam jak w lutym ubiegłego roku były manifestacje górników pod JSW i co robiła policja a co mówiono w mediach. Było to w moim mieście i był tam mój mąż i znajomi a w tv przekaz był zupełnie inny niż w rzeczywistości (m.in powtarzano ze górnicy wyrywali kostkę brukowa i rzucali w policję... tylko ze tam nie ma kostki brukowej nawet ). Dlatego ciekawi mnie czy policja serio pacyfikowala ludzi czy to jakaś prowokacja.Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#254 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty i tobie podobni...powiało Gomułką Cytat:
Skoro scena jest ruchoma, to widocznie można ją ad hoc postawić. Ale dziwne Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-12-18 o 09:10 |
||
|
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873479 1]Ty i tobie podobni...powiało Gomułką
Ja nie kpię, z Ciebie ktoś sobie kpi, a łykasz to jak pierwszy naiwny. Skoro scena jest ruchoma, to widocznie można ją ad hoc postawić. Ale dziwne Czyli generalnie jedyne na co Cię było stać to porównanie mnie do Gomułki. Powalająca moc argumentów. No ale w sumie czego ja się spodziewałem... A co do sceny to Kijowski chyba jest właścicielem tej firmy, że tak szybko przybyła na miejsce. Albo może akurat przejeżdżali i postanowili się "spontanicznie" dołączyć 😂. "Akurat przechodziliśmy z tragarzami". Cytat z "Misia", gdyby ktoś chciał wiedzieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#256 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Przestań fantazjować i szukać wszędzie spisku i sensacji, słabo ci idzie. A zresztą nawet jeżeli by przyjąć, że ktoś wcześniej faktycznie zarezerwował te terminy wiedząc co wtedy będzie procedowane w Sejmie (ustawa o budżecie na przyszły rok) i przewidując wynik tego głosowania (a nie trzeba być prorokiem do tego), no to co z tego ? Sam Jarosław zapowiadał, że grudzień będzie gorący, trzeba słuchać naczelnika i wyciągać wnioski. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-12-18 o 09:59 |
||
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873525 1]Skoro jedyne na ciebie stać, to wrzucać mnie do kategorii pt. ty i tobie podobni, to czego teraz się rzucasz ? Nieprzyjemnie ci ? No widzisz. Taki ton dyskusji narzuciłeś. [/QUOTE]
Nie jedyne, bo pisałem jeszcze m.in. o odwróceniu sytuacji protestujących, Wałęsie namawiającym do pałowania tych, którzy nie szanują władzy i o bardzo agresywnym zachowaniu wobec Pawłowicz. Ty zdołałaś przeczytać jedynie "ty i tobie podobni". Na resztę pewnie brakło argumentów, więc wyskoczyłaś z Gomułką. Z resztą, nie rozumiem co cię tak razi w tym stwierdzeniu? Ono kompletnie nie miało mieć pejoratywnego wydźwięku, a rzucasz się tak jakbym dodał na końcu jakąś niewybredną inwektywę. Musisz mieć strasznie niskie mniemanie o sobie, skoro czujesz się taką rzeczą obrażona. Uważasz, że jak ktoś ma podobne do ciebie poglądy, to jest to coś złego? [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873525 1] Przestań fantazjować i szukać wszędzie spisku i sensacji, słabo ci idzie.[/QUOTE] Jakiś koleś kładzie się na ulicy, udaje rannego, zaraz jakaś "sanitariuszka" sprawdza mu puls, ale to ja szukam spisku i sensacji.
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc uprzejmie proszę: na mój temat też przestań fantazjować. Serio nie umiesz rozmawiać inaczej niż walić ad personam jakieś domysły, insynuacje ? Weź człowieku przestań do mnie mówić najlepiej. EOT Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-12-18 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
W piatek demonstracja byla spontaniczna, w sobote nie.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6873574 1]Tak, stwierdzeniem 'ty i tobie podobni' zamknąłeś dyskusję, bo wynika z niego, że wiesz wszystko nie tylko o sprawach ale i o ludziach. To jest słabe i to skreśla ciebie jako rozmówcę, którego trzeba brać na serio.
Więc uprzejmie proszę: na mój temat też przestań fantazjować. Serio nie umiesz rozmawiać inaczej niż walić ad personam jakieś domysły, insynuacje ? Weź człowieku przestań do mnie mówić najlepiej. EOT[/QUOTE] I po raz kolejny zamiast odnieść się do konkretów wolisz się unosić i pisać jakieś androny. A co do "niepisania" do ciebie to po pierwsze, nie schlebiaj sobie, bo nie piszę tylko do ciebie, a po drugie skorzystaj z opcji ignorowania i masz ze mną święty spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#261 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy Korwin jest rozumiany, to materiał na inny wątek Z tego, co zauważyłam, najczęściej potem korwiniści tłumaczą co miszcz miał na myśli, bo niekoniecznie jest to takie jasne.
|
||
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;68739291]Skończonym idiotą, to trzeba być, by z całej wypowiedzi wybrać jeden fragment i kompletnie olać wszystko inne, co ten człowiek miał do powiedzenia
![]() Na przykład mnie obchodzi co miał naprawdę na myśli. Dlatego obejrzałam całą jego wypowiedź, a także przeczytałam późniejsze komentarze z każdej strony sceny politycznej, także jego własne. Obejrzałam też inne wypowiedzi polityków w PE, które miały miejsce tego dnia. Czy Korwin jest rozumiany, to materiał na inny wątek Z tego, co zauważyłam, najczęściej potem korwiniści tłumaczą co miszcz miał na myśli, bo niekoniecznie jest to takie jasne.[/QUOTE]Nie chce mi się dłużej o to kłócić. Uważam, że od europosła trzeba jednak pewnych rzeczy wymagać. Ty uważasz, że nic się nie stało, a ja że walnął mega gafę. I na tym poprzestańmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
A gdzieś ty wyczytał, że ja tak uważam? Bynajmniej. Uważam, że palnął gafę i bardzo dobrze, że potem się z tego tłumaczył. Uważam też, że przy wymaganiu tych "pewnych rzeczy" od europosła nie można popaść w skrajność i wymagać od niego nieskazitelności i bycia nadczłowiekiem, bo gafę w publicznym (i pewnie po części improwizowanym) przemówieniu może popełnić każdy i zapewne każdy, kto choć raz przemawiał publicznie, doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
BAN stały
|
Różnica jest taka że PO nie wyrzucała kamer z sejmu i opozycja mogła się wypowiadać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To samodzielna decyzja marszałka sejmu,który jako jego szef ustala zasady funkcjonowania tam mediów. Wprowadza to zarządzeniem,które nie jest głosowane. Inna sprawa,że marszałek jest idiotą a cała afera zupełnie niepotrzebna przez jego kretyńską decyzję. Nawet media pro pisowskie to krytykują więc to najlepiej świadczy o skali głupoty jego decyzji...
|
|
|
|
#266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I wiesz, skoro na PO juz postawilas kreske, to wymagaj sobie od PiSu - a raczej nie wymagaj, bo ich dzialania mozna tylko przyjac bez zastanowienia - ja sie jeszcze bede za kilka lat smiac, a raczej smiac przez lzy, jak demokracja w Polsce bedzie juz tylko wspomnieniem. |
|
|
|
|
|
#270 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Z tego, co zauważyłam, najczęściej potem korwiniści tłumaczą co miszcz miał na myśli, bo niekoniecznie jest to takie jasne.