Wyjazd faceta do przyjaciółki - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-27, 21:57   #241
Sofiax
BAN stały

Dot.: Wyjazd faceta do przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Ona w ogóle nie odpisywała tobie.
Wyglądało jakby pisała do wszystkich ale ok nie będę się już udzielać ale też proszę i nie adresowanie postów do mnie i o mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-27, 23:20   #242
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofiax Pokaż wiadomość
Wyglądało jakby pisała do wszystkich ale ok nie będę się już udzielać ale też proszę i nie adresowanie postów do mnie i o mnie

Myślałam, że właśnie po to się jest na forum, żeby pisać posty i na nie odpowiadać, prowadzić jakieś dyskusje
Stary 2016-11-27, 23:21   #243
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Myślałam, że właśnie po to się jest na forum, żeby pisać posty i na nie odpowiadać, prowadzić jakieś dyskusje
Ja też ale widać są osoby które mogą i te które nie mogą udzielać odpowiedzi bo mój zły związek niszczy innym światopogląd.

Stary 2016-11-28, 07:49   #244
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Przestań się nad sobą uzalac i robić z siebie ofiarę ;-)

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 07:57   #245
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ale widać są osoby które mogą i te które nie mogą udzielać odpowiedzi bo mój zły związek niszczy innym światopogląd.

Wszyscy wiemy, jak to się skończy. Wyłącz wizaż.
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 10:12   #246
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Ale gdzie wy tu widzicie nierówność płci, jak taki sam kaganiec i brak szacunku jest narzucany i na kobietę i na mężczyznę? Przecież obie piszą, że ani same nie chcą przyjaciół, ani nie życzą sobie żeby partner miał - to równouprawnienie, tylko mroczne.
Takie mroczne równouprawnienie można byłoby nazwać po staropolsku równoubezprawnieniem...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 18:49   #247
emeczka
Wtajemniczenie

Wyjazd faceta do przyjaciółki

Moze i nie mam zdrowego związku, może wg Was mam niską samoocenę... dla mnie by to było niekomfortowe, gdyby mój mąż pojechał do przyjaciółki. Mam dużo luzu, jeśli chodzi o spotykanie się z płcią przeciwna sam na sam - i ja mam przyjaciół i mąż ma przyjaciółki. EDIT: ale gdybym znalazła sie w takiej sytuacji, luzu by mi nie starczyło

Nie przemawiają do mnie argumenty w stylu "moze musi mu się wygadać". To nie moze do niego zadzwonić? Mamy XXI wiek, naprawdę jest mnóstwo opcji. Byłoby mi cieżko to zrozumieć tym bardziej, ze z tego co zrozumiałam, ona przyjedzie na święta, będzie wtedy okazja do spotkania. Równie dobrze ona, skoro tak tęskni i potrzebuje kontaktu, moze przyjechać do miejscowości, w której mieszka Tinker i jej tz. Skoro przyjedzie tam na święta, to wnioskuje, ze ma tam rodzine.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.

Edytowane przez emeczka
Czas edycji: 2016-11-28 o 18:51
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 19:53   #248
201701170929
Konto usunięte

[QUOTE=emeczka;68039811]Moze i nie mam zdrowego związku, może wg Was mam niską samoocenę... dla mnie by to było niekomfortowe, gdyby mój mąż pojechał do przyjaciółki. Mam dużo luzu, jeśli chodzi o spotykanie się z płcią przeciwna sam na sam - i ja mam przyjaciół i mąż ma przyjaciółki. EDIT: ale gdybym znalazła sie w takiej sytuacji, luzu by mi nie starczyło

Nie przemawiają do mnie argumenty w stylu "moze musi mu się wygadać". To nie moze do niego zadzwonić? Mamy XXI wiek, naprawdę jest mnóstwo opcji. Byłoby mi cieżko to zrozumieć tym bardziej, ze z tego co zrozumiałam, ona przyjedzie na święta, będzie wtedy okazja do spotkania. Równie dobrze ona, skoro tak tęskni i potrzebuje kontaktu, moze przyjechać do miejscowości, w której mieszka Tinker i jej tz. Skoro przyjedzie tam na święta, to wnioskuje, ze ma tam rodzine.
/QUOTE]

Uważam tak samo. Swoboda swobodą, ale gdzieś pewne granice się kończą jest wiele opcji na spotkanie się i pogadanie na osobności czy w spokoju i niekoniecznie facet musi zostawać na noc u innej kobiety. Poza tym jak ktoś tutaj napisał kilka stron wcześniej takie przyjaźnie są "naciągane" różnie się to może skończyć a nuż jedna ze stron się zakocha/zauroczy jesteśmy tylko ludźmi, a pozwalanie na to by facet/ mąż nocował u innej kobiety to według mnie proszenie się o kłopoty tudzież stąpanie po cieńkim lodzie. Sama w sobie wydaje się dziwna sytuacja, że przyjaciółka wie, ze facet ma kobietę, a nie ma oporów by mu proponować wspólny "przyjacielski" weekend.
201701170929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 12:39   #249
przemek73
BAN stały

Miałem kiedyś dobrą przyjaciółkę-kumpelę. Studiowaliśmy razem, lubiliśmy się, ale nic damsko-męskiego nas nie łączyło. Oboje byliśmy w związkach. Opowiadaliśmy sobie wzajemnie o problemach z naszymi partnerami. Wyskakiwaliśmy czasem na piwo po zajęciach. Potem nasze drogi się rozeszły - ona przeniosła się na studia do innego miasta. Nie widzieliśmy się prawie rok, ale mocny wirtualny kontakt utrzymywaliśmy cały czas. Chcieliśmy się spotkać, ale ciągle nie było okazji, albo coś komuś wypadało w ostatnim momencie. W końcu do spotkania doszło - ona do mnie przyjechała na weekend. Ponieważ nie miała gdzie spać, a ja mieszkałem sam (bo moja dziewczyna odeszła), to naturalnym było, że przenocuje u mnie. Wcześniej uzgodniliśmy, że ona śpi w łóżku, a ja w drugim pokoju na podłodze i sama wyraźnie zaznaczyła, żeby mi do głowy nie przychodziły jakieś pomysły.
Przyjechała. Byliśmy na piwie. Potem w domu wypiliśmy jeszcze całe wino słuchając muzyki i rozmawiając do późna, tak naprawdę blisko i szczerze. Było fajnie, miło i przyjemnie... i naprawdę całkowicie aseksualnie. W końcu zmęczeni postanowiliśmy, że się kładziemy. A że mnie się jakoś wybitnie nie uśmiechało spać na podłodze w śpiworze, to mówię jej "Monika, łóżko szerokie, nawet Cię nie dotknę..." i naprawdę miałem w tym momencie takie czyste zamiary. Kiwnęła głową, że OK. Poszła do łazienki, potem ja, kiedy po cichu położyłem się obok niej, bo myślałem, że już śpi, wzięła moja dłoń i włożyła sobie do majtek, a jak chciałem coś powiedzieć, to drugą dłonią zakryła mi usta... ot życie.
przemek73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 13:32   #250
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Faktycznie pouczające. Tak całkiem samo się stało. Magia!
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 13:59   #251
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Erotoman gawedziarz, szkoda komentować imo.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 14:07   #252
201705080934
Konto usunięte

Wydaje mi się, że osoby, które zakładają, że przyjaźń jest zagrożeniem dla związku nie doświadczyły po prostu prawdziwej przyjaźni. Przyjaźń to decyzja, związek to decyzja, zdrada to decyzja, samo się nie robi - bez względu na atrakcyjność innych osób. Przykład u mnie "w rodzinie": przyjaźnię się blisko z przystojniakiem, któremu się też fizycznie podobam. Spotykamy się sam na sam, nikt nas nie pilnuje, mało tego - ileś razy nocowaliśmy u siebie wzajemnie. Seksu nie było, bo wolimy mieć relację czystą i jasną. Kibicujemy sobie w sprawach sercowych, życzymy sobie dobrze także na tym polu. Do głowy by mi nie przyszło rozbijanie jego związków. Nie jestem dla nich zagrożeniem, wręcz przeciwnie, sprzymierzeńcem. To, że kogoś uważam za atrakcyjnego, nie sprawia, że szukam tylko okazji do bzykania. A dajcie spokój, co to w ogóle za podejście...

Nie chciałabym poza tym partnera, który nie umie się powstrzymać od kopulacji z przyjaciółmi, sąsiadami czy kimkolwiek innym. Ani takiego, który mnie o podobną skłonność podejrzewa. To obleśne.

A podejście jednej z wizażanek: "wszyscy mnie chcą przelecieć" to już całkiem jakiś kosmos i zakrawa na paranoję...

Edytowane przez 201705080934
Czas edycji: 2016-11-29 o 14:13
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 17:59   #253
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że osoby, które zakładają, że przyjaźń jest zagrożeniem dla związku nie doświadczyły po prostu prawdziwej przyjaźni. Przyjaźń to decyzja, związek to decyzja, zdrada to decyzja, samo się nie robi - bez względu na atrakcyjność innych osób. Przykład u mnie "w rodzinie": przyjaźnię się blisko z przystojniakiem, któremu się też fizycznie podobam. Spotykamy się sam na sam, nikt nas nie pilnuje, mało tego - ileś razy nocowaliśmy u siebie wzajemnie. Seksu nie było, bo wolimy mieć relację czystą i jasną. Kibicujemy sobie w sprawach sercowych, życzymy sobie dobrze także na tym polu. Do głowy by mi nie przyszło rozbijanie jego związków. Nie jestem dla nich zagrożeniem, wręcz przeciwnie, sprzymierzeńcem. To, że kogoś uważam za atrakcyjnego, nie sprawia, że szukam tylko okazji do bzykania. A dajcie spokój, co to w ogóle za podejście...

Nie chciałabym poza tym partnera, który nie umie się powstrzymać od kopulacji z przyjaciółmi, sąsiadami czy kimkolwiek innym. Ani takiego, który mnie o podobną skłonność podejrzewa. To obleśne.

A podejście jednej z wizażanek: "wszyscy mnie chcą przelecieć" to już całkiem jakiś kosmos i zakrawa na paranoję...
No ale to niestety nie działa tak, ze jak sie przyjazni x czasu i nie ma pociagu fizycznego, to nigdy on nie nastapi. Uwazam ze im blizej sie z kims przyjazni, tym wieksza jest na to szansa. Ale nie mowie ze odrazu nastapi zdrada, to jak dla mnie sa dwie calkiem inne rzeczy.
Dlatego np. dla mnie sprawa przyjazni damsko meskiej nie jest taka prosta i oczywista jak ludzi tej samej plci. I wlasnie nie chodzi tu o postrzeganie kogokolwiek jako obiektu seksualnego, a o zwykle ludzkie uczucia.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 18:13   #254
Djuno
Regulator reniferów

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;68076581]No ale to niestety nie działa tak, ze jak sie przyjazni x czasu i nie ma pociagu fizycznego, to nigdy on nie nastapi. [/QUOTE]
Serio? I poważnie pytam, ma ktoś coś na potwierdzenie tej tezy? I nie, że tam po trzech czy sześciu miesiącach, ale po dekadzie?
Stary 2016-11-29, 18:32   #255
Mikosuchi
Przyczajenie

Skoro możesz jechać to jedź i faktycznie daj im troche czasu żeby mogli pogadać

Sent from my LG-K430 using Wizaz Forum mobile app
Mikosuchi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 19:19   #256
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Serio? I poważnie pytam, ma ktoś coś na potwierdzenie tej tezy? I nie, że tam po trzech czy sześciu miesiącach, ale po dekadzie?
No w tej sytuacji to bi mają przechlapane
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 11:42   #257
AlaZala
Zadomowienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6808027 6]No w tej sytuacji to bi mają przechlapane [/QUOTE]

W polskim heteronormatywnym społeczeństwie oni nie istnieją, a jeśli nawet istnieją, to pozbawieni są jakiegokolwiek wpływu na kształtowanie norm kulturowych i obyczajowych...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 17:22   #258
201705080934
Konto usunięte

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;68076581]No ale to niestety nie działa tak, ze jak sie przyjazni x czasu i nie ma pociagu fizycznego, to nigdy on nie nastapi. Uwazam ze im blizej sie z kims przyjazni, tym wieksza jest na to szansa. Ale nie mowie ze odrazu nastapi zdrada, to jak dla mnie sa dwie calkiem inne rzeczy.
Dlatego np. dla mnie sprawa przyjazni damsko meskiej nie jest taka prosta i oczywista jak ludzi tej samej plci. I wlasnie nie chodzi tu o postrzeganie kogokolwiek jako obiektu seksualnego, a o zwykle ludzkie uczucia.[/QUOTE]
Toteż właśnie piszę o sytuacji, kiedy ten pociąg już jest i nic nie zmienia. Możemy się ze sobą przespać, ale nie musimy. Możemy skoczyć z dachu, jak wejście będzie otwarte, ale też nie musimy. To są cały czas wyłącznie decyzje. Nie jesteśmy zwierzętami i nikt nas nie musi pilnować. Gdyby ktoś próbował, obraziłabym się śmiertelnie, bo jakie ten ktoś musiałby mieć o nas zdanie, żeby to robić?

Jest pociąg fizyczny czy go nie ma, p... się od razu nie trzeba.

Edytowane przez 201705080934
Czas edycji: 2016-11-30 o 17:24
Stary 2016-11-30, 17:26   #259
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
Toteż właśnie piszę o sytuacji, kiedy ten pociąg już jest i nic nie zmienia. Możemy się ze sobą przespać, ale nie musimy. Możemy skoczyć z dachu, jak wejście będzie otwarte, ale też nie musimy. To są cały czas wyłącznie decyzje. Nie jesteśmy zwierzętami i nikt nas nie musi pilnować. Gdyby ktoś próbował, obraziłabym się śmiertelnie, bo jakie ten ktoś musiałby mieć o nas zdanie, żeby to robić?

Jest pociąg fizyczny czy go nie ma, p... się od razu nie trzeba.

Zgadzam sie w 100%
Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 17:29   #260
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100%
Cieszę się, że ktoś mnie zrozumiał

Stary 2016-11-30, 17:39   #261
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przemek73 Pokaż wiadomość
Miałem kiedyś dobrą przyjaciółkę-kumpelę. Studiowaliśmy razem, lubiliśmy się, ale nic damsko-męskiego nas nie łączyło. Oboje byliśmy w związkach. Opowiadaliśmy sobie wzajemnie o problemach z naszymi partnerami. Wyskakiwaliśmy czasem na piwo po zajęciach. Potem nasze drogi się rozeszły - ona przeniosła się na studia do innego miasta. Nie widzieliśmy się prawie rok, ale mocny wirtualny kontakt utrzymywaliśmy cały czas. Chcieliśmy się spotkać, ale ciągle nie było okazji, albo coś komuś wypadało w ostatnim momencie. W końcu do spotkania doszło - ona do mnie przyjechała na weekend. Ponieważ nie miała gdzie spać, a ja mieszkałem sam (bo moja dziewczyna odeszła), to naturalnym było, że przenocuje u mnie. Wcześniej uzgodniliśmy, że ona śpi w łóżku, a ja w drugim pokoju na podłodze i sama wyraźnie zaznaczyła, żeby mi do głowy nie przychodziły jakieś pomysły.
Przyjechała. Byliśmy na piwie. Potem w domu wypiliśmy jeszcze całe wino słuchając muzyki i rozmawiając do późna, tak naprawdę blisko i szczerze. Było fajnie, miło i przyjemnie... i naprawdę całkowicie aseksualnie. W końcu zmęczeni postanowiliśmy, że się kładziemy. A że mnie się jakoś wybitnie nie uśmiechało spać na podłodze w śpiworze, to mówię jej "Monika, łóżko szerokie, nawet Cię nie dotknę..." i naprawdę miałem w tym momencie takie czyste zamiary. Kiwnęła głową, że OK. Poszła do łazienki, potem ja, kiedy po cichu położyłem się obok niej, bo myślałem, że już śpi, wzięła moja dłoń i włożyła sobie do majtek, a jak chciałem coś powiedzieć, to drugą dłonią zakryła mi usta... ot życie.
I co dalej?

Właśnie dlatego nie wierzę w przyjaźń damsko - męska.

Stary 2016-11-30, 19:02   #262
Candy_lips
Zakorzenienie

No tak, ale co innego kolezanka, ktora sie facetowi podoba, ale wiadomo kocha swoja kobiete i umie sie powstrzymac. No, ale jezeli to przyjaciolka i podoba mu sie, to tak tez mozna sie powstrzymac, oczywiscie, bo to zalezy od naszych zasad i jak kogos kochamy to tez jest nam latwiej byc wiernymi, bo nie chcemy stracic tej osoby. Jednak dla mnie to i tak wtedy to juz jest kuszenie losu, zwlaszcza jesli jest to nocowanie razem. Latwiej przekroczyc granice. No chyba, ze naprawde takie nocowanie jest rzadko, bo jak pisalam czestego nocowania na pewno bym nie zaakceptowala, bo to jednak wtedy jest podejrzane i to jest cos co powinno byc robione z dziewczyna jak sie ja ma, czeste spedzanie nocy itp.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 19:16   #263
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No tak, ale co innego kolezanka, ktora sie facetowi podoba, ale wiadomo kocha swoja kobiete i umie sie powstrzymac. No, ale jezeli to przyjaciolka i podoba mu sie, to tak tez mozna sie powstrzymac, oczywiscie, bo to zalezy od naszych zasad i jak kogos kochamy to tez jest nam latwiej byc wiernymi, bo nie chcemy stracic tej osoby. Jednak dla mnie to i tak wtedy to juz jest kuszenie losu, zwlaszcza jesli jest to nocowanie razem. Latwiej przekroczyc granice. No chyba, ze naprawde takie nocowanie jest rzadko, bo jak pisalam czestego nocowania na pewno bym nie zaakceptowala, bo to jednak wtedy jest podejrzane i to jest cos co powinno byc robione z dziewczyna jak sie ja ma, czeste spedzanie nocy itp.
Wiadomo, że rzadko, nie urządzamy regularnie piżamkowych imprezek Parę razy to było najprostsze rozwiązanie z różnych powodów, ale bez przesady, nie zdarza się notorycznie. Głównie się spotykamy na mieście albo w domu bez nocowania, bo i czemu by to miało służyć. Po prostu w razie czego to żadna wielka sprawa moim zdaniem.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Na zasadzie: "Mam remont, klozet mi wybuchł, cokolwiek w tym rodzaju - zanocuję u ciebie".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 19:38   #264
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
I co dalej?

Właśnie dlatego nie wierzę w przyjaźń damsko - męska.

Dlatego, że przypadkowy wizażanek opisał swoją (możliwe, że zmyśloną) historię w internecie? Czy może dlatego, że nie dasz rady przenocować z dowolnym mężczyzną pod jednym dachem, przez przypadek nie odbywając z nim stosunku? Tak czy siak, proszę cię, nie przenoś swoich wyobrażeń na całą populację.
Stary 2016-11-30, 19:55   #265
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Dlatego, że przypadkowy wizażanek opisał swoją (możliwe, że zmyśloną) historię w internecie? Czy może dlatego, że nie dasz rady przenocować z dowolnym mężczyzną pod jednym dachem, przez przypadek nie odbywając z nim stosunku? Tak czy siak, proszę cię, nie przenoś swoich wyobrażeń na całą populację.
Żeby skały sfrały ja zdania nie zmienię i nie wiem co musiałoby się stać abym zmieniła.

Stary 2016-11-30, 19:58   #266
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
O to, to!

Stary 2016-11-30, 20:00   #267
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Żeby skały sfrały ja zdania nie zmienię i nie wiem co musiałoby się stać abym zmieniła.

A co ty masz do tego? Fortuna odpowiedziała na tandetny post - fantazję nastolatka, w dodatku dopytując co dalej. Interesuje mnie, w jaki sposób potwierdza to jej teorię.
Stary 2016-11-30, 20:31   #268
przemek73
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
I co dalej?
Po weekendzie wróciła do siebie, a nasza znajomość znowu była tylko wirtualna. Pisaliśmy do siebie dość długo, ale nigdy się już nie spotkaliśmy. Z czasem pisaliśmy coraz rzadziej, aż umarło to śmiercią naturalną. Ostatnie wieści jakie miałem, to że wyszła za mąż i jest w ciąży (z innym facetem niż ten, którego była dziewczyną podczas "przygody" ze mną). Tą wiadomość wymieniliśmy przez Naszą-Klasę, to było w czasach przed FB, ładnych parę lat temu. Obecnie nie utrzymujemy żadnego kontaktu.

Oczywiście, że nie należy uogólniać tego na całą populację i na wszystkie przyjaźnie damsko-męskie. Ale przynajmniej ja, mam z tego naukę taką, że przysłowie "okazja czyni złodzieja" nie wzięło się znikąd.
Stary 2016-12-01, 09:21   #269
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez przemek73 Pokaż wiadomość
Po weekendzie wróciła do siebie, a nasza znajomość znowu była tylko wirtualna. Pisaliśmy do siebie dość długo, ale nigdy się już nie spotkaliśmy. Z czasem pisaliśmy coraz rzadziej, aż umarło to śmiercią naturalną. Ostatnie wieści jakie miałem, to że wyszła za mąż i jest w ciąży (z innym facetem niż ten, którego była dziewczyną podczas "przygody" ze mną). Tą wiadomość wymieniliśmy przez Naszą-Klasę, to było w czasach przed FB, ładnych parę lat temu. Obecnie nie utrzymujemy żadnego kontaktu.

Oczywiście, że nie należy uogólniać tego na całą populację i na wszystkie przyjaźnie damsko-męskie. Ale przynajmniej ja, mam z tego naukę taką, że przysłowie "okazja czyni złodzieja" nie wzięło się znikąd.
Ale masz świadomość że nie musiałeś z nią tego robić?

Stary 2016-12-01, 10:28   #270
przemek73
BAN stały

Cytat:
Ale masz świadomość że nie musiałeś z nią tego robić?
Nie pomyślałem nawet w ten sposób... tzn. że nie musiałem tego robić. W ogóle co to za niepasujące do sytuacji słowo...

Sprawy miały się tak, że od samego początku znajomości, dokładnie od drugiej rozmowy, powiedziałem jej, że uważam, że jest atrakcyjna i nie miał to być komplement, ani próba podrywu, tylko powód dla którego chciałem uzasadnić, że uważam takie wspólne spotkania sam na sam, za nie do końca dobre, skoro oboje jesteśmy w związkach. Przyznała mi wtedy poniekąd rację, ale jednak coś nas do siebie przyciągało, bo zaproponowała jeszcze jedno spotkanie, na którym powiedziała, że ona też uważa, że ja jestem atrakcyjny, ale skoro oboje mamy tego świadomość, to jak umówimy się, że nie prowokujemy, nie flirtujemy, to uda się utrzymać wszystko na stopie przyjacielskiej. Dość szybko kwestia tej atrakcyjności zeszła na plan dalszy, a najważniejsze stało się posiadanie przyjaciela płci odmiennej, z którym można było porozmawiać na każdy temat. I tak to działało prawie dwa długie lata, aż do momentu jej wyjazdu. Mieliśmy pewne dziwne zasady, np. nie dotykaliśmy się w ogóle, nie podawaliśmy ręki na powitanie, żadnego misia na pożegnanie, czy pocałunku w policzek. Nie siadaliśmy obok siebie, żeby np. stykać się ramionami. Nigdy nie spotkałem jej chłopaka, ona nigdy nie spotkała mojej dziewczyny, ale np. nie kryłem się na wyjeździe wakacyjnym, żeby wysłać kartkę koleżance ze studiów.

Kiedy mieliśmy się spotkać przypomniałem jej że zawsze mi się podobała, a ja jestem wyposzczony i nie mam już dla kogo zachowywać wierności. Ona stwierdziła, że w ogóle nie wyobraża sobie seksu ze mną, bo to byłoby jakby brat przespał się z siostrą. Nasze spotkanie faktycznie było takie jak wcześniejsze wyjścia po zajęciach na piwo. Nikt nie flirtował, nikt nie podrywał, nie było patrzenia sobie w oczy jak na randkach. No i nagle BUM.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości