![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: odstawienie tabletek
Moja ginekolog tez zdziwiła sie ze po yasmin przytyłam,bo one mialy niby-nie zatrzymywac wody... ale mam wage z pomiarem wody i tłuszczu i ewidentnie mialam zatrzymaną wodę. Weronisia dziekuję za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
minął tydzień od odstawienia tabletek a ja ważę 2 kg mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
MY dodałaś mi otuchy
![]() Ja też muszę zgubić parę kilo, a tabletek nie biorę 3 tygodnie, więc jestem pełna nadziei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Weronisia na pewno zgubisz te kilogramy. Praktycznie wszystkie moje kolezanki, ktore w trakcie brania tabletek przytyły, po odstawieniu chudły nawet do 6kg! Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
No i jednak zdecydowałam się odstawić tabletki
![]() Prosze o odpowiedz bardziej doświadczone odemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
No jutro też jesteś zabezpieczona. Później niby nie.
Ja czułam się zabezpieczona aż do krwawienia. Ale tu na forum ogólnie wszystkie wizażanki radzą uważać. A więc po odstawieniu piguł = 0 zabezpieczenia. Ja jednak uważam, że skoro w 7-dniowej przerwie było się zabezpieczoną, to teraz też, tyle że po tej przerwie nie bierze się 1 pigułki. |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Weronisia dzieki za szybką odpowiedz
![]() ![]() Tak myśałam że jutro też. Zawsze wole sie upewnić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Okres po odstawieniu tabletek
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem, który nie daje mi spokoju.
Przez dwa miesiące brałam tabletki yasmin, okres z odstawienia wystapił prawidłowo. Zakończył się 24 września. Więcej tabletek już nie brałam. Dzisiaj jest już 17.10 a ja dalej nie dostałam normalnego okresu. Czytałam ,ze moze to byc spowodowane rozregulowaniem gospodarki hormonalnej w organizmie, ale ja jednak nie jestem spokojna. Po pewnym czasie od odstawienia tabletek moj sluz przybrał bardzo dziwną formę. przez pare dni zauwazyłam ze ma on formę przezroczystej galaretki, co mnie bardzo zmartwiło. Przypominało bezbarwną świeczkę żelową, były takie kawałki. Jednak to ustało. Pózniej zauwazyłam ,ze sluz robi sie biały i płynny, prawie cały czas czułam jakbym była mokra ,ze cos ze mnie cieknie. Od czasu keidy nie biore tabletek zabezpieczamy sie z chłopakiem prezerwatywami, nie pekła ani nic. Dwa dni temu kochałam sie z moim chłopakiem , wszystko było ok, lecz wieczorem poczyłam znów uczucie ze cos ze mnie wycieka. Ucieszyłam sie, iz jest to długo oczekiwana miesiączka, lecz tak nie było. Zauwazyłam tylko dziwny sluz, który był koloru-jasny braz,ni to jasny róz. Bardzo sie przestraszyłam. Miesiączka nie pojawiła sie, a plamienie ustało. Prosze was o porade, czy to moze byc wszysto wynikiem odstawienia tabletek? Czy tez powinnam sie szybko zgłosic do lekarza? a moze to ciąza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Dot.: Okres po odstawieniu tabletek
Skoro uprawialas sex z chlopakiem w prezerwatywie nie jestes w ciazy a miesiaczka po odstawieniu tabletek moze przyjsc nawet i za dwa miesiace..Ja tez odstawilam tabletki i rowniez mialam galaretowaty sluz..Okresu tez jeszcze nie mam a odstawilam tabletki 4 dni przed Toba..
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Galaretowaty śluz nie jest objawem chorobowym. Jak już się chce koniecznie coś po nim rozpoznać, to raczej dni płodne.
![]() W zaburzeniach hormonalnych takie plamienia można uznać za okres. Ale mogą też świadczyć o jakichś problemach. Brązowawa wydzielina zwykle spowodowana jest podbarwieniem krwią, ale może też być wynikiem stanu zapalnego. Generalnie martwimy się, gdy nie jest ona bezbarwna, czyli biała, zielonkawa, brązowa itp. I radzę nie robić takich huśtawek i zdecydować się na jeden środek anty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
czekac ,po 3 miesiacach bez okresu pojsc do lekarza.
ja po odstawieniu pigul dostalam okres po 37 dniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam dopiero po 32 dniach.
A konsystencja śłuzu o którym pisałaś, że galaretowaty, to by w skazywało na bardzo płodny śluz. To, że z nas coś wycieka, to w końcu normalna sprawa. Jeśli sluż jest białawy, nieprzeźroczysty, mętny, gęsty, to oznacza śłuz mniej płodny. Jeśli śluz jest przejrzysty, bezbarwny, rozciągliwy, przypomina białko jaja kurzego, to jest to bardzo płodny śluz. Są też dni całkowicie suche. Tak jak pisała Kropka należy się martwić gdy śluz ma kolor żółty, zielony, lub przy okazji coś nas tam swędzi, piecze, albo gdy okres nie pojawia się dłużej niż 3 miesiące. Czekaj cierpliwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
No wiec tak ... hmmm ... bylam na tabletkach antykoncepcyjnych przez ost 4 lata ... postanowilam zrobic przerwe bo tak zalecil lekarz ... gdy odstawilam tabletki po miesiacu jak w zegarku dostalam okres .. jednak teraz kolejny nie chce przyjsc .. mam uczucie dyskonfortu bo ciegle mnie pobolewa podbrzusze tak jak bym miala dostac okres .... mialam tez taki wodnisty sluz ze juz chyba z 10 razy myslalam ze to okres ... ogolnie zorbilam test ciazowy choc mialam za kazdym razem zabezpieczenie przy stosunku w postaci prezerwatywy ale zrobilam to dla mojego mezczyzny zeby sie nie martwil bo bylam przekonana ze nie ma takiej mozliwosci .... ogolnie mam juz 41 dzien cyklu okersu jak nie bylo tak nie ma ... zarejestrowalam sie do lekarza ... ale terminy sa obledne 3 tyg ... zastanawiam sie czy czekac tyle czy isc prywatnie .. zeby przepisal mi luteine od razu .. czy cierpiec katusze dalej i przezywac napiecie przedmiesiaczkowe do tzn "usranej śmierci" kiedy wrescie okes sie pojawi ... jak myslicie isc od razu czy jeszcze poczekac .. bo w sumie nie chce sie ciegle faszerowac to naowymi hormonami .. ale nie wiem czy wizyta i luteina nie jest juz konieczna ??
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszym cyklu przy ostatniej przerwie miałam okres po 37 dniach, w drugim po 34, a w trzecim po 51, więc...
![]() ![]() Ja myślę, że to całkiem normalne, ciało próbuje radzić sobie hormonalnie bez dopalacza i radzi sobie jak umie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
jezeli podejzewasz ciaze to zrób test.Odstawienie tabletek mzoe nosic z a soba skutki zatrzymania miesiaczki tyle ze nie wiem czy po 2 m-cach bo tak na prawde to twój organizm sie do nich nie zdazył przyzwyczaic a ty juz przestałąs je łykać.
ASIA27 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Nie biorę tabletek już trzy miesiące, martwię się bo teraz przed każdą miesiączką mam bolesne pryszcze na twarzy. Poza tym urosły mi włosy na brodzie a wypadają mi z głowy. Jedyny pozytyw to to, że znów mam ochotę na sex. Jak długo mój organizm będzie się odruwał, może ktoś miał taki sam problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Organizm po hormonach się nie musi odtruwać, bo ich nie magazynuje, są na bieżąco usuwane z organizmu. To o czym piszesz to raczej mi wygląda na zbyt małą produkcję estrogenu przez twoje jajniki, albo nadmiar androgenów
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
odstawic zawsze mozna w każdej chwili ale jezeli nie poczekasz do konca cyklu krwawienie wystapi wczesniej
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Brak miesiączki po odstawieniu tabletek
Mam problem... Odstawiłam tabletki na 3 miesiące w celu zrobienia wszelkich badań. Wcześniej brałam je przez 3 lata. Pierwszy okres po odstawieniu dostałam w normalnym czasie, za to na drgi czekam już 2 tygodnie. W ciąży nie jestem-zrobiłam test. Wydaje mi się, że to zwykłe rozregulowanie, ale moze któraś z Was też miała taki problem?? Na dniach wybieram się do lekarza, ale wcześniej chcę trochę wykorzystać Waszą wiedzę na ten temat
![]() Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brak miesiączki po odstawieniu tabletek
Wyszukiwarka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
![]()
mam maly problem z miesiaczka.otoz ostatnia miesiaczke dostalam 28 wrzesnia po zazyciu ostatniej tabletki microgynon po czym odstawilam calkowicie tabletki z powodu silnego bolu brzucha.w tej chwili czekam na kolejna miesiaczke i martwi mnie jej brak.nie wiem co sie dzieje ale po ostatnim stosunku(23 pazdziernik)zauwazylismy z mezem krew na jego narzadach a moja bielizna do isiejszego dnia jest czysta.nie wiem co sie dzieje gdyz nic nie zapowiada nadejscia miesiaczki.zawsze mialam bole brzucha i rozwolnienie ok tygodnia przad miesiaczka.a teraz nic oprocz tego ze wiecej sluzu mi sie wydzela ale jest on czysty (przejzysty) nie wydziela nieprzyjemnego zapachu.co sie dzieje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z miesiaczka
po odstawieniu pigul trzeba czekac do okresu ityle po 2-3 miesiacach gdy sie nie pojawia pojsc do lekarza ,jelsi nie uzywacie zabezpieczenia zrob test.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
jak juz znajdziesz, to daj znac, ja z tego samego powodu nie mam prawie miesiac, a wizyta dopiero w przyszlym tygodniu.
#265 |
Rozeznanie
|
nic nie moge znalezc..... ale ten problem na szczescie mnie juz nie dotyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|