![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I
Cytat:
![]() No ja mam nadzieję, ze i nam się uda bez kapturkow. Mimo, że są małe to jednak trochę kłopotliwe. Przyszedl właśnie rogal do karmienia, więc może będzie łatwiej (nadzieja matką .....Ekmh...no właśnie).... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Czytam o Waszych nieodkładalnych dzieciach i zaczynam doceniać swoje - trzeba go co prawda czasami usypiać na rękach (jeżeli nie zaśnie przy cycku), ale potem robię transfer do łóżeczka i mam 2-3h spokoju. Chyba, że ma taki aktywniejszy okres, to się bawimy albo zostawiam go z konturowymi obrazkami. Jedynie po szczepieniu przez cały dzień nie dawał się odłożyć, tylko ciągle marudził, ale już przeszło
![]() NiEBiE, daj znać jak chusta. U mnie ratuje życie, kiedy Mały jest marudny. Udało nam się już w miarę opanować kangurka i kółkową, na szczęście synek chyba polubił motanie, bo często zasypia jeszcze zanim skończę wiązać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Ja swoją chustę wypralam...I co dalej?
Jak ja doprowadzić do stanu używalności? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
A jaką masz chustę i co w niej nie tak? Ja mam taką pasiastą Little Frog 100% bawełna, było napisane, że nadaje się dla noworodków. Tylko wyprałam i mogłam wiązać, bo była dosyć miękka. Teraz po kilku wiązaniach zrobiła się jeszcze przyjemniejsza w dotyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Coś czytałam o "łamaniu chusty"....
Też mam z little frog. Czas ogarnąć to motanie, bo w ciąży totalnie nie miałam do tego glowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
Te pasiaste bawełniane LF są na tyle miękkie, że nie trzeba ich łamać wcześniej. Zresztą, łamanie chusty to po prostu jej "wymiętolenie" po wielokrotnym wiązaniu, więc jak zaczniesz ćwiczyć, to sama to załatwisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
No i gites
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy następnym dziecku już będę wiedzieć że ma wisieć ile chce i laktator obowiązkowo do szpitala. Tak w ogóle to myślę że za rok będziemy się starać o rodzeństwo jak wszystko będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Zielona mój Bartek rzeczywiście jest nieodkladalny od kilku dni. Zastanawiam się czy mu to kiedyś przejdzie czy będę go do 18tki nosić.
![]() Dziś od 11 nie schodzi mi z rąk, ani zjeść ani nic zrobić. Dam znać jak nam pójdzie chustowanie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja laktatorem odciagam po 15 minut z każdej bo system 753 słabo się u mnie sprawdza i mało leci. Potwierdzam też że nastawienie i nastrój ma duży wpływ. Jak się poklocilam z Tz i stresowalam że tego mleka nie ma to rzeczywiście nic nie chciało lecieć. Ważne też żeby dużo pić i jeść. No i cierpliwość! U mnie jej bardzo brakowało a teraz się tak nie spinam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie karmiłam butla tylko strzykawka po palcu, bardzo powoli, zajmowało to około godzinę na 25 ml ale Bartek musiał dużo ssać palec żeby dostać mleczko. Myślę że to nas uratowało. Po wyjściu ze szpitala kupiłam wielka puszkę mleka za 50 zł i ani razu jej nie podałam. Podziwiam że już myślisz o rodzenstwie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o chusty, proszę powiedzcie mi jaką najlepiej kupić dla młodego w przystępnej cenie? Na co zwrócić uwagę? Wiem że jest dużo informacji w necie ale nie mam czasu czytać a nie chcę się kierować przeczytając tylko pobieżne informacje. Wolę od was zaufanych coś się dowiedzieć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pomogła wybrać kółkową - mam little frog jodełke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Przejrzę jeszcze w wolnej chwili wasze posty o chustach.
Denerwuje mnie ciągły bałagan i siedzenie z młodym na rękach. Tak to włoże go do chusty i będę mogła robić wiele rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
KPZ ja to nie mam jak siku zrobić i zjeść, teraz od 11 nie śpi wcale tylko je i marudzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przydałoby się jeszcze umyć głowę ![]() A głodna jestem ciągle! Po 3 dniach wieczorno-nocmego ryku odstawilam totalnie nabiał (w ramach eksperymentu czy to nietolerancja) A ja uwielbiam sery, jogurty, mleko.... I od tego czasu już w ogóle najeść się nie mogę;/ Zjadłabym coś wysoce kalorycznego. Pizzę, kebaba, albo giga hamburgera..... Mmmm.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Też mam awaryjne mm w szafce, ale będzie musiało być ciężko żebym to ruszyła. Jutro położna- po tygodniu sprawdzimy, jak młody przybiera. Oby ładnie
![]() KpZ, zobacz jak się bałaś w ciąży utraty "starego" życia, podejścia TŻta.. A tu już myślicie o rodzeństwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba, ze ja ja grzeje własnym ciałem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
U mnie już ten czas się skończył na całe szczęście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też około 20-22 stopni.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Mój też tak spał przy cycu.rozbieranie nie pomagała nawet. Po szpitalu jak dod domu przyjechaliśmy o 15 tak do 23 nie mogłam dibudzic go w ogóle.spanikowalan i ciocia pielęgniarka o 22 przyszła
Cukier mu mierzyć bo bałam się za mu spadł i go Noe dobudze ale był w normie. Ciocia wyszła i jasniepan się obudził. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Nocna zmiana wita... właśnie karmimy się. .. 3 raz tej nocy. Było o 1.3 I teraz.
Cicho tu... coś wizaż szwankowal chyba... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Magbes u nas podobnie - zasnął koło 1, obudziłam o 4, potem niespokojnie spał do 6 i ja już wtedy nie zasnęłam. Teraz je i już po spaniu raczej.
3 noc z rzędu prawie nieprzespana i pewnie 6 dzień z rzędu też bez snu. Chyba mam najbardziej nieodkladalne i niespiace dziecko wątku. A ja jestem już najprawdziwsze na swiecie zombie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Mój wczoraj usnął o 17.00 i spał do 22.10. Potem się karmiliśmy do północy. Potem pobudka była o 1.45 do 3.00 i o 4.30 do 6.00. Wstał o 7.50 i się aktualnie karmimy.
Za jakąś godzinę jedziemy skontrolować morfologię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Ja dziś wyspa na bo poszłam o 23 I karmiłam o 1.3.5.7 ale Max 15 minut z pielucha i spał. Za to teraz cyc i nie chce się odłożyć. A przy cycu kina.a drugie dziecię w domu......
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Mój nie chciał spać do 1, ale ja już padałam po całym dniu i tatuś z nim siedział, obudził mnie dopiero na karmienie. Potem wstawałam jeszcze ok 3 i 6:30. Po tym ostatnim karmieniu nie chciał już zasnąć niestety. Udało mi się go odłożyć na drzemkę dopiero godzinę temu. Mieliśmy iść na spacer, ale Mały jest taki marudny i płaczliwy, że odpuściłam - zamiast tego zrobiłam werandowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Oj j chwaliłam mojego jako jest grzeczny a tu mały Złotniki się robi. Fakt że często przespi w nocy 4-5 h i chwała Panie za to !!
Ale o zasypianiu samemu już nie ma mowy. Albo cycek albo noszenie i smoczek. Jedzenie z cyckow to nadal 2 h i potem i tak dokarmiam mm :-( Cały czas mam nadzieję że się uda przejść na KP ale to takie trudne :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż niestety idzie spać i żadne wrzaski młodego nie są w stanie go obudzić.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A później potrafi powiedzieć że jest zmęczony. W niedzielę spał od 22.30 do 9. Ja tyle nie spalam przez 3 noce. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.