Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-06, 19:58   #241
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Może jutro albo za parę dni spójrzę na ten kielich i nie będzie tak to źle wyglądać jak mi się wydaje. Ale pęknięcie i tak zostanie

Szwagierka dzwoniła do męża (???) że mam przyjechać przejrzeć ciuszki dla Jagódki. No jakby do mnie zadzwonić nie mogła.

Właśnie skończył się program Domowe rewolucje i pokazywała tam Dorota Szelągowska jak zmienić stary obraz w nowoczesny. I mi się przypomniało że mój stary obraz gdzieś mam na strychu i mogę go też w ten sposób przekształcić i dam tam zdjęcia Jagódki jak się urodzi ☺ jutro musze ho poszukać i zobaczyć w jakim jest w ogóle stanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:08   #242
talusiax33
Zadomowienie

BlackSanctum - dużo zdrowia dla córeczki!

Felliciti - Nosz cholera.. skoro tydzień temu zamawiałaś to już wtedy powinien powiedzieć że niestety ale ten kolor odpada, w ten sam dzień powinien do producenta zadzwonić i dopytać a nie ze przyjął Twoje zamówienie, nastawiłaś się i teraz co? Sorry nie ma... Wr! Dokładnie powinien Ci jakąś zniżkę dać tylko najgorsze, że jeszcze nie mają katalogu i znów to czekanie.. Ale kochana nic nie dzieje się bez przyczyny także nie ma co rozmyślać
Ładny ten Pesto no i też fajny odcień Grey Powder.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:19   #243
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Ja w parowarze całe obiady robie, np. na jeden poziom warzywa, na drugi ryż/kasza/soczewica na trzeci kurczaka/rybe/pulpety itp i w 30 minut obiad gotowy, bez żadnego mieszania i stania przy "garach" . Kapustę na gołąbki parze, gołąbki gotuję, ogólnie bardzo dużo można zrobić. Ciasta jeszcze nie robiłam, ale mnie zaciekawiło bardzo musze poczytać

a ten ryz/kasza nie wysypuje sie przez dziurki?
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:25   #244
gornek
Zakorzenienie

Mi pokazuje 59 dni do porodu wg om ale u mnie trzeba odliczyć jakies 2 tygodnie, wiec zostało naprawdę bardzo mało czasu. Wiec w tym miesiącu chce mieć wszystko gotowe, zeby dokupić łóżeczko z materacem w kwietniu i odebrać wózek. No Ew jakies drobiazgi ktore mi sie przypomną.
Ciuszki te ktore mi brakuja juz mi mama zapowiedziała,ze dokupi i przywiezie bo i tak chce przyjechać w dzień jak będę wychodzić a wcześniej mi te śpiochy nie sa potrzebne. Ale sama sie tez przejdę zobaczyć co w ogole w tej Wawie jest
Przypomniało mi sie, ze jutro mam wizytę u okulisty ostatni raz byłam na kontroli 1,5 roku temu a ze nosze okulary to fajnie by było wiedzieć czy mi sie wzrok bardziej nie popsuł :P
Macie moze pomysł na jakis obiad z ryżem ? Jakis sos i mięsko do tego czy cos..

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:29   #245
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Ryż się wsypuje do miseczki, zalewa wodą i umieszcza na najwyższej półce do mojego wchodzi jakieś 100-150gr więc parowar to raczej obiad dla dwóch osób.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:33   #246
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Do sypkich rzeczy są takie pojemniczki, u mnie kubeczki z przykrywką, albo miski. Wlewasz tam wodę wsypujesz ryz, normalnie solisz i to się gotuje w wodzie, tyle, że nic się nie przypali, nie musisz pilnować, mieszać itp. Dla mnie to bardzo wygodne, zwłaszcza przy dziecku

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:41   #247
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Zjadłam wlasnie jabłka z cynamonem i moge umierać hahah

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 20:45   #248
Melka88
Zakorzenienie

Dziewczyny, a w Lidlu coś dziś upolowałyście?

Ja męża rano wysłałam, zanim mnie wnerwił, i mam bodziaka, dwupak spodni i dwa dwupaki skarpetek

Dopiero co odetchnęłam, że zamówiliśmy mebelki, a jeszcze tyle przede mną! Wanienka, przewijak, łóżeczko turystyczne + materac, dla mnie szlafrok, japonki i papcie, i chyba jeszcze jedna koszula, kocyki, ręczniki, torba do szpitala..
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:51   #249
decorail
Zakorzenienie

Gornek - szykujesz się na pierwszą wątkową mamusię ciekawe czy ktoś się pospieszy jeszcze wcześniej

Melka - nawet nie ogarnęłam, że coś w Lidlu było mi też się niby wydawało, że już mamy dużo, a przede mną zamówienie na gemini, koszule do porodu i karmienia, materac, przewijak, wanienka... końca nie widać
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 20:57   #250
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Gornek - szykujesz się na pierwszą wątkową mamusię ciekawe czy ktoś się pospieszy jeszcze wcześniej

Melka - nawet nie ogarnęłam, że coś w Lidlu było mi też się niby wydawało, że już mamy dużo, a przede mną zamówienie na gemini, koszule do porodu i karmienia, materac, przewijak, wanienka... końca nie widać
Na gemini tylko ten koszyk dopycham i dopycham też, a muszę zamówić w końcu, bo pokładam nadzieję w tej poduszce ciążowej. Ostatnio często budzę się na plecach, a to niedobrze

A jeszcze potem jakaś mata edukacyjna, leżaczek lista nie ma końca faktycznie
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:02   #251
Baambi
Zadomowienie

Feliciti my po prostu wpisaliśmy w necie nazwę wózka plus kod wzoru i szybko znaleźliśmy

A pewnie, jeśli podoba wam sie inny wzór i do tego jest bardziej letni to super!

Fakt Bunny, wiedziałam o tym ale jakoś przeoczyłam ten fakt przy zakupie u jednego sprzedawcy

Zwycięstwo! mam magnum hehe
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 21:09   #252
gornek
Zakorzenienie

Decorail No właśnie tak wychodzi, ze chyba będę 1 ale to sie moze zmienić :P pewnie na koniec marca będę wiedziała cos bliżej kiedy bedzie cc a na dobra sprawę jestem w tyle z zakupami xd czasem mi sie wydaje, ze o połowie rzeczy zapomniałam i ich nie mam i nie zamówię. Gdzies muszę te cyckonosze dorwać do karmienia, chyba zamówię na Allegro jakies tanie a potem takie lepsze.

Stary 2017-03-06, 21:12   #253
CamomileS
Zadomowienie

Ja właśnie kupiłam dwa takie tanie staniki bawełniane, a położna.na szkole rodzenia mówiła że nie są takie dobre
Ale na razie nie kombinuje, zostawiam jak jest, dokupie coś po porodzie

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:15   #254
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ladne jest to miasto w ktorym mieszkasz? Mi tutaj brak starowek, to zawsze moja milosc byla. W liceum jezdzilam czasem na stopa do roznych miast by wlasnie pozwiedzac starowki

Mi z wyprawki odpada komoda I szafa bo jesli uda nam sie z tym domem ktory mamy na oku to tam w dwoch pokojach sa duze szafy wnekowe wiec spokojnie i my i nasze maluszki sie pomiescimy. Zostalo mi kupic podklady na lozko podklady poporodowe, wkladki laktacyjne, pampersy itd. Tylko, ze nie wiedzac kiedy sie wyprowadzimy stoje z tym w miejscu, tak samo z urzadzaniem kaciku dla maluchow.

Tak, miasto jest piękne! Starowka jest imponujaca, mozna sie zakochac i jest duuuzo takich uroczych zakamarkow w miescie, malych i duzych uliczek . Bardzo lubię Norymbergę.

Stary 2017-03-06, 21:16   #255
Baambi
Zadomowienie

Melka tak dokładnie w tym sklepie
bebetto holland zamówiliśmy

Mi to w ogole się wydaje że nas sporo ubylo, tzn że niektóre dziewczyny przestały się jakoś tak równocześnie odzywać.
Oby to nic poważnego i chwilowa niedyspozycja
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 21:17   #256
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupiłam dwa takie tanie staniki bawełniane, a położna.na szkole rodzenia mówiła że nie są takie dobre
Ale na razie nie kombinuje, zostawiam jak jest, dokupie coś po porodzie

To jakie sa dobre? Ja rozmawiałam z różnymi mamami i one mówiły, ze na te pierwsze staniki nie ma co inwestować za dużo, dopiero po ok miesiącu lepiej kupić jakis lepszy. Ja dopiero w sobotę na sr mam o laktacji i karmieniu to zobaczę do powiedza.

Stary 2017-03-06, 21:22   #257
mileena5
Zadomowienie

Hej dziewuszki! I ja sie melduje na nowym wątku <3 juz 5-ty !! Nie moge uwierzyć jak ten czas szybko leci w weekend bedziemy robic pokój malucha. Jutro, pojutrze i w czwartek mam szkole a dzis byłam w pracy znow zostało 86 dni !!!
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:22   #258
angellinka
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku, jeżeli jeszcze mnie ktoś pamięta. Podczytuję regularnie, gorzej z pisaniem.
Gratuluję udanych wizyt, zakupów...
Możecie polecić sprzedawcę z allegro dobrych gatunkowo pieluch kolorowych tetrowych, a kupowałyście u dolce _sonno koszule ?

Kiwaczka nie zazdroszczę "przygody" ze sprzętem, ja dostałam od ojca do poużywania wyciskarkę wolnoobrotową Norton i chucham, dmucham, żeby nic jej nie było
angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:31   #259
ukrajinka
Zakorzenienie

Camomile, Glassball dzieki za wyjasnienie.

Vikunia super, ze macie taka starowke
Stary 2017-03-06, 21:34   #260
fartuch
Zakorzenienie

Mama smerfuni, niby dlaczego nic nie mozna wieszać do trzeciego miesiąca? Pierwsze słyszę.
Moj synek jak mial miesiac to uwielbial kontrastowe obrazki, kilka nawet dostalismy od pediatry.
Stary 2017-03-06, 21:42   #261
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Najgorzej, że on nie rozumie, że o zdrowie malucha chodzi. Drzwiami trzaskał jak opętany jak wychodził do pracy

Ogarniam się i jedziemy do naszej wet. Myślę, że to spojówki. Oba oczka napuchnięte i zaczerwienione, z jednego ma wyciek. I to wszystko kwestia jednego dnia

Faceci są nawiedzeni . Tez czasami sie czuje normalnie jak wojowniczka Xena, bo oni to tacy beztroscy. Nie mowie nawet o TZ, ale moj tata jak przyjechali to dawal kotom surowe mieso do jedzenia, a prosilam, zeby nie dawac, bo to koty niewychodzace i toxo zarazic sie moga tylko przez surowe mieso. To nie, i tak dawal po kryjomu...

Ja dolaczam do grona placzacych, TZ mi dzisiaj "niechcacy" powiedzial, ze nic nie robie w domu, po czym sie zaczal wykrecac, ze on tak nie mowil i przepraszac.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Dzięki Misja za odp
Ja się zdecyduję na podkładkę na komodę, na nią ten sztywny przewijak a na niego będę kłaść chyba podkłady.

Prześliczna sowa Kasiunialusia, też chcem taką ;D

Zjadłam hotdoga na śniadanie
Robie przedostatnie pranie. Chwil parę poleniuchuję i zabieram się za prasowanie. Potem złożę zamówienie na gemini, nie ma co czekać skoro nie wiadomo jak szybko dojdzie.

A jutro ide na pobranie krwi, w piątek wizyta nie mogę się doczekać bo już minęło dużo czasu odkąd podglądalismy naszą kruszynkę
i oby sie okazało że sie obróciła chociaż odczuwam dalej ruchy bardziej poprzecznie.

Wlasnie tez chyba wezme podkladke na komode, genialne!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja ostatnio chciałam zrobić sobie herbatę z cytryną. Zaparzylam sobie kubeł Liptona, poczekalam, az ostygnie, biorę cytrynę, kroję plasterek, już chce wrzucać, patrzę, a ja ukroilam cebulę. tadaaaaaa. Dobrze, że nie wrzuciłam.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Misja - a może i tak, bo czuję się teraz o wiele lepiej

Vikunia - może Ci się tylko tak wydaje? ja bym tego chyba w życiu nie rozpoznała - póki lekarz mi nie powiedział jak leży dziecko to byłam pewna, że poprzecznie a leży głową w dół - kiedy masz usg?

Inez - brawa dla synka

W ogóle w jakim wieku można dziecko zacząć odzwyczajać od pampersów? Bo moja babcia twierdzi, że kiedyś to jak dziecko już siedziało to się je na nocnik sadzało Nie wiem czy jej się coś pomyliło czy faktycznie kiedyś, że nie było pampersów to rodzice jak najszybciej odzwyczajali dzieci do pieluch ?? Bo teraz to dzieci 2-3 letnie to właśnie z pampersami chodzą (przynajmniej te, co znam)

I brawa za kalafiory ciążowe

Kurcze tak na pepkiem czuje czkawke i ciagle tam jest taka okragla czesc ciala, stawiam na glowke... i bardzo mnie boli skora w tym miejscu, od nacisku...

Stary 2017-03-06, 21:46   #262
gornek
Zakorzenienie

Angellinka ja kolorowe tetrowe kupowałam na gemini firmy weber, jeszcze ich nie wypralam wiec nie wiem jak sie zachowują. Na Allegro dziewczyny kupowały juz flanelowe kolorowe wiec moze i tetrowe któraś brała. Ja z Allegro będę kupować ale białe tetrowe i kolorowe flanelowe, wiec tez nie bardzo pomogę bo biorę w ciemno.

Stary 2017-03-06, 21:49   #263
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Ojej też bym zjadła magnum
jedziemy do lidla dzisiaj to chyba wiem co kupię sese

zrobiłam zamówienie w gemini,w końcu! teraz będę czekać na paczkę

wyprasowałam dzisiaj jakieś 70% wszystkich ubranek/pieluszek na jutro już malutko zostało.
Po wypraniu widzę że tetrowe kolorowe ktore wybrałam są słabe. Dużo lepsze zwykłe białe od tego samego sprzedawcy więc domówię sobie jakieś 10 sztuk jeszcze

Zapraszam jeszcze do mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-06, 21:50   #264
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Kurcze tak na pepkiem czuje czkawke i ciagle tam jest taka okragla czesc ciala, stawiam na glowke... i bardzo mnie boli skora w tym miejscu, od nacisku...

Vikunia ja mam podobnie i wedlug usg z czwartku jest to pupa wiec nie martw sie na zapas
Stary 2017-03-06, 21:51   #265
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja wózek zamawiałam 22 lutego i niby na 10 kwietnia ma być, ciekawe czy przyjedzie wcześniej. Jaw piątek będę miała święto czyli wypłatę to zamówię z gemini, chociaż koszyk juz gotowy, resztę rzeczy z Allegro typu przewijak, reczniki itp No i do Rossmanna muszę podjechać po pampersy. Zostaną mi biustonosze, majty z wysokim stanem łóżeczko i materac do kupienia w kwietniu.
Ja cały czas tak sie czaje z praniem, chciałam odrazu pakować do walizki do szpitala ale nie chce mi sie jechać do ikei tylko po te worki strunowe :/ moze w sobotę podjedziemy chociaż Tz ma dyżur wiec na szkole rodzenia tez będziemy tak pod telefonem w razie co...
chyba sobie oborę jakie sobocie, moze to mnie ożywi bo nadal sie czuje jakby czołg mnie rozjechał xd

Gornek, zawsze mi sie chce smiac jak Twoj telefon przeinacza to, co chcialas napisac tym razem jednak naprawde nie wiem co znaczy "oborę jakie sobocie"

Stary 2017-03-06, 21:53   #266
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Nawet tego nie zauważyłam hahahah kurde ta autokorekta mnie dobija xd tam miało być chyba obiore jakies owoce xd

Stary 2017-03-06, 21:54   #267
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Aaaaa tz mnie rozpieszcza.. Przyniósł mi wlasnie koktajl: mleko, miód, mleczna czekolada i banan

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:56   #268
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku, jeżeli jeszcze mnie ktoś pamięta. Podczytuję regularnie, gorzej z pisaniem.
Gratuluję udanych wizyt, zakupów...
Możecie polecić sprzedawcę z allegro dobrych gatunkowo pieluch kolorowych tetrowych, a kupowałyście u dolce _sonno koszule ?

Kiwaczka nie zazdroszczę "przygody" ze sprzętem, ja dostałam od ojca do poużywania wyciskarkę wolnoobrotową Norton i chucham, dmucham, żeby nic jej nie było

Tak, kupiłam koszule granatowa zapinana na napy z serduszkiem i szlafrok. Oba zamówienia miały opóznienie, szlafrok dotarł po tygodniu, na maila odpisali dopiero drugiego. Ja podejrzewam ze to jest chińskie. Brak jest jakichkolwiek metek z nazwa producenta, jest tylko ze składem 100% bawełna. Jakość materiału ok. Wygląd tez fajny. Rozmiar pasuje. Bawełna jest cienka, po wypraniu nie jest juz taka miękka no i nowa śmierdzi octem.
Jak za te pieniądze jestem zadowolona, choć tak jak pisałam wyżej podejrzewam ze to jednak z Chin pochodzi.
Certyfikat bezpieczne dla dziecka jest dołączony oddzielnie. Taki mały kartonik z nazwa producenta.

dużo lepszą koszulkę kupiłam ze strony szykownamama za 50zl.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-06, 21:56   #269
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mama smerfuni, niby dlaczego nic nie mozna wieszać do trzeciego miesiąca? Pierwsze słyszę.
Moj synek jak mial miesiac to uwielbial kontrastowe obrazki, kilka nawet dostalismy od pediatry.
mi sie gdzies obilo o uszy zeby za wczesnie nie zawieszac dzidzi karuzeli nad lozeczkiem bo moze to zaburzac rozwoj, ale nie wiem w jakim sensie. Szkoda, ze nie pamietam gdzie to przeczytalam.
Stary 2017-03-06, 22:04   #270
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Zawał mam.
Wczoraj kupiliśmy miksero-szatkownico-kruszarko- blender z Boscha za 500zł. Chciałam go wyprobować. Źle włożyłam płytkę z tarką i poszło... płytka wyleciała z podstawki, zatamowała górną pokrywę i nie szło jej odkręcić. Musiałam na szybko podważyć nożem żeby zawiasów nie wytargać. Zamiast tego płytka porysowana, plastik delikatnie uszkodzony i... pojemnik w którym się wszystko trze pęknął... ani mężowi się nie przyznaje bo mnie zabije że nie zaglądam do instrukcji i teraz sprzętu ani na gwarancji nam nie przyjmą.. cudownie :/

. Ja bym probowala reklamowac. We wrzesniu wzielam do Polski, do rodzicow, moj blender kielichowy za miliony monet (prawie 200€) i chcialam przekrecic pokretlo o jedna funkcje, wiec stwierdzilam, ze mozna to zrobic przeciwnie do wskazowek zegara . Mina taty jak przekrecam pokretlo i zostaje mi w rekach-bezcenna. Zadzwonilam do WMF, powiedzialam, ze sie popsulo (cos tam nawymyslalam), odebrali go w DE ode mnie za darmo i za 3 dni dostalam nowiusienki .

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Nie wiem. Bo zawsze mogę na infolinii czy gdzieś powiedzieć że plastik mamy pęknięty w misie a sam mechanizm jest w tej pałce a ona jest cała i nic się z nią nie stało

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Więc może by przeszło. Ale żeby mąż się nie skapnął przez najbliższe kilka miesięcy bo będę sobie sama grób musiała wykopać

Ja mojemu sie przyznalam, jakos na poczatku ciazy byl mega poblazliwy, teraz pewnie tez by sie wsciekl

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Zawsze warto spróbwać

A jaka jest szansa, że mąż się nie dowie? Mój by pewnie nowy sprzęt chciał przetestować od razu..

Dzięki dziewczyny, mi się podoba najbardziej, obym to jutro załatwiła

Moj tak samo gadzeciarz.
Pamietacie moj prezent dla TZta w postaci nieumytej krajalnicy do ziemniakow? Zapomnial o tym chyba na amen, bo nawet przeprowadzke przezylo zapakowane i lezy sobie w jego polce

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Na szczęście sprzęt działa tylko ta nieszczęsna misa (kielich) jest pęknięty na ok 3cm. I tak właśnie myślę żeby poszukać samej tej misy na allegro czy gdzieś. Stresu się najadłam że omal nie urodziłam.

Felliciti, mąż na szczęście nie ma zapału do kszątania się po kuchni więc do wakacji na pewno nie będzie tego sprzętu szukać. A jak coś to szybko pobiegnę i sama będę chciała "jako przykładna żona" przygotować

Albo zwal na niego wejdz do kuchni i zacznij krzyczec, ze co to ma byc, nowy sprzet i juz ci zniszczyl

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Poszłam na to spotkanie z położną, a ona zapomniała

Uuuuu .... ale ten co wybrałaś teraz bardzo ładny

Jeju jak to zrobiłaś z tymi słodyczami? Mi się chyba nigdy nie uda

Mmmniam... a jeszcze do tego ziemniaczki z boczusiem

Przez Was dziś i ja lody kupiłam doooobre były tzn jeszcze są bo kupiłam duże pudełko ... waniliowe z sosem o smaku krówkowym i chrupkami karmelowymi

Ojojojoj ... spróbuj nagadać, że nie dopatrzyłaś, że tam popękane jest. Może coś się uda załatwić.

Jak przeczytałam Twoją historię to mi się przypomniała historia jak moja mama mieliła mięso w maszynce .... coś jej się mięsko przyblokowało i mama mądra główka pierwsza myśl ... popchnąć ... no to wzięła nóż i jak się nóż zaczął mielić to cała maszynka zaczęła trzaskać i pękać a wyłączyć się nie chciało, dopiero po wyjęciu wtyczki. Mama najpierw szok, a za chwile patrzy na mnie i się pyta ile mam kasy w skarbonce, bo lecimy gdzieś do sklepu kupić drugą żeby się tato nie zorientował co nabroiła tylko to wiecie taka maszynka była co ze 30 lat pewnie miała więc gdzie ona by ją znalazła to nie wiem teraz to się ze śmiechem wspomina

Ale historia dobrze, ze mamy pradem nie popiescilo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości