Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-12, 10:03   #241
molly18
Raczkowanie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
Na ostatnim weselu, na którym byłam, para młoda wygłosiła krótkie podziękowania (panna młoda 2-3 zdania, a pan młody po prostu 'dziękuję'). Mieli przygotowane 2 kosze (1 dla rodziców młodej, drugi - młodego oczywiście), w których było mnóstwo słodyczy (jakieś czekoladki, ptasie mleczka, takie bardziej eleganckie) + jakiś lepszy alkohol (chyba wino). Kosze były wielkie i elegancko zapakowane. Dość fajny pomysł moim zdaniem
Tez widzialam takie kosze. Moze i fajny pomysl ale mi sie od razu skojarzylo z takimi koszami, ktore stoja przy kasach w "Realu", kosztuja okolo 100-200zl i takie roznosci tam sa. Tylko te kosze to sa raczej dla ludzi ktorzy nie maja pomyslu na prezent albo kupuja go w ostatniej chwili (w koncu stoja przy kasie ). No i nie chcialabym zeby moi rodzice dostali prezent 'z braku pomyslu' albo z 'ostatniej chwili'. Tylko, ze to mi sie tak kojarzy i wiem ze mojej mamie tez pewnie by sie tak skojarzylo.
Poza tym wolalabym dac cos co zostanie im na pamiatke, na zawsze, a nie cos co sie zaraz zje albo wypije chyba ze to zamiast kwiatow ktos by chcial..
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 11:27   #242
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Tez widzialam takie kosze. Moze i fajny pomysl ale mi sie od razu skojarzylo z takimi koszami, ktore stoja przy kasach w "Realu", kosztuja okolo 100-200zl i takie roznosci tam sa. Tylko te kosze to sa raczej dla ludzi ktorzy nie maja pomyslu na prezent albo kupuja go w ostatniej chwili (w koncu stoja przy kasie ). No i nie chcialabym zeby moi rodzice dostali prezent 'z braku pomyslu' albo z 'ostatniej chwili'. Tylko, ze to mi sie tak kojarzy i wiem ze mojej mamie tez pewnie by sie tak skojarzylo.
Poza tym wolalabym dac cos co zostanie im na pamiatke, na zawsze, a nie cos co sie zaraz zje albo wypije chyba ze to zamiast kwiatow ktos by chcial..
Prawdę powiedziawszy, nie miałam pojęcia, że w Realu przy kasie są takie kosze
Stary 2009-08-16, 14:55   #243
chilanes
Zakorzenienie

nie w kazdym realu są i nie w każdym te kosze są od 100 zł, nie zawsze są tam świeże produkty i szczerze? tanie Was wyjdzie, jak sobie same zrobicie taki kosz. Takie skromne rady byłej pracownicy
Stary 2009-08-17, 08:53   #244
molly18
Raczkowanie

ale mi nie chodzilo o to, zeby te kosze kupowac w Realu, tylko ze wlasnie nie chcialabym takiego bo mi sie w tym Real'owskim kojarzy :/
Stary 2009-08-20, 12:11   #245
kasia5552
Przyczajenie

Dot.: co dać rodzicom na podziękowanie za wesele?

Cytat:
Napisane przez dotka4 Pokaż wiadomość
Popieram, widziałam to coś na żywo, TANDETA,okropne fuj :-(
a ja się nie zgadzam my zakupiliśmy te ksiegi dla rodziców i są bardzo piękne z specjalnym stojakiem,także nie popieram tego co piszecie i stwierdzam że jest to głupota!!!Jak najbardziej polecam moi rodzice jak i teście byli zachwyceni do tego koszyk kwiatów w którym był misiek pluszak który na szyi miał zawieszony smoczek(co oznaczało że skończyło sie dzieciństwo) coś pieknego. Wszyscy byli pod wrarzeniem...
kasia5552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 12:43   #246
jadira
Raczkowanie

No tak kasia5552 ale kazdy czlowiek jest inny, mamy rozne gusta, to co mi sie podoba nie musi sie podobac Tobie i na odwrot. Widzialam taka ksiege na zywo,osobiscie mi sie to niezbyt podoba, szczegolnie material (plastik) i sztuczne kwiaty przy księdze, ale wazne ze Wy byliscie zadowoleni. Pozdrawiam
Stary 2009-08-27, 15:02   #247
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez kasia5552 Pokaż wiadomość
a ja się nie zgadzam my zakupiliśmy te ksiegi dla rodziców i są bardzo piękne z specjalnym stojakiem,także nie popieram tego co piszecie i stwierdzam że jest to głupota!!!Jak najbardziej polecam moi rodzice jak i teście byli zachwyceni do tego koszyk kwiatów w którym był misiek pluszak który na szyi miał zawieszony smoczek(co oznaczało że skończyło sie dzieciństwo) coś pieknego. Wszyscy byli pod wrarzeniem...
Cytat:
Napisane przez jadira Pokaż wiadomość
No tak kasia5552 ale kazdy czlowiek jest inny, mamy rozne gusta, to co mi sie podoba nie musi sie podobac Tobie i na odwrot. Widzialam taka ksiege na zywo,osobiscie mi sie to niezbyt podoba, szczegolnie material (plastik) i sztuczne kwiaty przy księdze, ale wazne ze Wy byliscie zadowoleni. Pozdrawiam
Moja mama robi własnoręcznie takie księgi. Nie znoszę ich dla mnie to cała esencja kiczu.
Rodzicom planujemy wręczyć albumy na zdjęcia w drewnianych oprawach. Na wewnętrznej stronie "okładki" będą wydrukowane na papierze czerpanym podziękowania. Kiedy już będziemy mieć zdjęcia ze ślubu to włożymy je właśni do tego albumu. Nie lubimy durnostojek, a kwiaty nie są trwałe. Chciałabym żeby mieli pamiątkę na całe życie, której nie będą chować w szafie z zażenowaniem, ale coś na co będzie im się miło patrzyło.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 12:27   #248
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Moja mama robi własnoręcznie takie księgi. Nie znoszę ich dla mnie to cała esencja kiczu.
Rodzicom planujemy wręczyć albumy na zdjęcia w drewnianych oprawach. Na wewnętrznej stronie "okładki" będą wydrukowane na papierze czerpanym podziękowania. Kiedy już będziemy mieć zdjęcia ze ślubu to włożymy je właśni do tego albumu. Nie lubimy durnostojek, a kwiaty nie są trwałe. Chciałabym żeby mieli pamiątkę na całe życie, której nie będą chować w szafie z zażenowaniem, ale coś na co będzie im się miło patrzyło.
dokładnie, dla mnie to jest totalny kicz-jeszcze widziałąm jak znajomi dawali to coś rodzicom- o rany..kurzozbieracz i tyle. jeżeli komuś się to podoba to niech tak pozostanie ,ale nie pisze osobom, którym się to niepodoba nie krytykując przy tym tych, którym się te księgi podobają-że to głupota..-dot. wypowiedzi Kasi5552 -czego dalej nie skomentuje.

My też dajemy albumy, a w domu dostaną ręcznie wykonane podziękowania i po 1 długiej bordowej róży.

W sumie to nie wiem czy nie skorzystam z Twojej podpowiedzi (pomysłu), żeby na albumie były podziękowania-jeszcze pomyślę, bo osobno ręcznie robione i dodatkowo na albumie, niby krótsze-to będzie za dużo moim zdaniem. więc to jeszcze przemyślę

A powiedz mi dajecie albumy wcześniej na ślubie czy juz uzupełnione po? bo my raczej potem uzupełnione.
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 13:21   #249
niunia32
Zakorzenienie

mój brat z żoną rodzicom dał bukiet róż w wazonie z podziękowaniami.

http://allegro.pl/item734718710_wazo..._rodzicow.html

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 13:52   #250
Izi9975
Raczkowanie

[QUOTE=jadira;13647055]Czesc dziewczyny, ja mialam podobny problem, co by tu wreczyc rodzicom, wiem ze moim rodzice nie chcieliby i tak zadnych podarkow bo zapewne wystarczylyby same zyczenia, no ale mimo wszystko cos symbolicznego nie zaszkodzi. Napewno rodzice (moi i TZ ta) dostana po dlugasnej rózyczce i drewnianym kawalku 'zwoju' na ktorym wygrawerowane sa zyczenia, po wszystkim powiesza sobie na ścianie

jadira swietny pomysl mozesz napisac gdzie takie cos mozna dostac?
Stary 2009-09-06, 20:21   #251
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
dokładnie, dla mnie to jest totalny kicz-jeszcze widziałąm jak znajomi dawali to coś rodzicom- o rany..kurzozbieracz i tyle. jeżeli komuś się to podoba to niech tak pozostanie ,ale nie pisze osobom, którym się to niepodoba nie krytykując przy tym tych, którym się te księgi podobają-że to głupota..-dot. wypowiedzi Kasi5552 -czego dalej nie skomentuje.

My też dajemy albumy, a w domu dostaną ręcznie wykonane podziękowania i po 1 długiej bordowej róży.

W sumie to nie wiem czy nie skorzystam z Twojej podpowiedzi (pomysłu), żeby na albumie były podziękowania-jeszcze pomyślę, bo osobno ręcznie robione i dodatkowo na albumie, niby krótsze-to będzie za dużo moim zdaniem. więc to jeszcze przemyślę

A powiedz mi dajecie albumy wcześniej na ślubie czy juz uzupełnione po? bo my raczej potem uzupełnione.
Plan jest taki żeby w dniu ślubu dać im ten album z właśnie pierwszą stroną z podziękowaniem, a później jak dostaniemy zdjęcia od fotografa to albumy wypożyczymy( ) i uzupełnimy zdjęciami.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 20:48   #252
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

A ja mam pytanie czy u kogoś jest sytuacja, że z jednaj strony rodzice są rozwiedzeni? I co w takim przypadku - robicie normalne publizne podziekowanie? Trochę sobie tego nie wyobrażam bo napewno będą czuli się głupio, żeby razem tam wyjść , nie mówiac już o wspólnym tańcu.... poradzcie coś. A może podziękować rodzicom po weselu, ale tak kameralnie?
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 21:14   #253
piratte
Zadomowienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;14111407]A ja mam pytanie czy u kogoś jest sytuacja, że z jednaj strony rodzice są rozwiedzeni? I co w takim przypadku - robicie normalne publizne podziekowanie? Trochę sobie tego nie wyobrażam bo napewno będą czuli się głupio, żeby razem tam wyjść , nie mówiac już o wspólnym tańcu.... poradzcie coś. A może podziękować rodzicom po weselu, ale tak kameralnie?[/QUOTE]
Ładnych parę lat temu mój tata był na weselu swojej córki z pierwszego małżeństwa, i mimo że z byłą żoną nie ma żadnego kontaktu i rozstali się w niezbyt miłej atmosferze (jakieś 25 lat temu) to wyszli na środek w trakcie podziękowań i zgodnie zatańczyli. Miło że mieli na uwadze dobro córki i że to jest jej dzień i nie miejsce na stare waśnie
piratte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 09:40   #254
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piratte Pokaż wiadomość
Ładnych parę lat temu mój tata był na weselu swojej córki z pierwszego małżeństwa, i mimo że z byłą żoną nie ma żadnego kontaktu i rozstali się w niezbyt miłej atmosferze (jakieś 25 lat temu) to wyszli na środek w trakcie podziękowań i zgodnie zatańczyli. Miło że mieli na uwadze dobro córki i że to jest jej dzień i nie miejsce na stare waśnie
Z reszta przeciez nie trzeba tanczyc, albo mozna zatanczyc w koleczku (wszyscy razem). U mnie chyba nie bedzie w ogole tanca, bo bedzie nieparzyscie (rodzice tz, mama z ojczymem i tata), ale DJ nam podpowiedzial, zeby po zyczeniach po prostu wzniesc toast dla rodzicow i zeby wspolnie z reszta gosci zaspiewac im 'sto lat'. Mysle, ze to lepszy pomysl niz jakis wymuszany taniec. A z rodzicami i tak na pewno zatanczymy w trakcie wesela
Stary 2009-09-07, 10:17   #255
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Hej!
To i ja sie dolaczam z zapytaniem
Planuje tylko slub cywilny(moze za kilka lat koscielny) i takze zastanawiam sie jak podziekowac rodzicom?? Bede miala tylko skromne przyjecie,ale wydaje mi sie,ze nie wazne czy to slub koscielny i wesele czy tylko cywilny i przyjecie-podziekowac trzeba..Myslalam,zeby podzekowac rodzicom na osobnosci nie w czasie przyjecia,tylko mam problem co im wreczyc? Niewiem czy bede miala profesjonalne zdjecia,wiec album chyba odpada.Alkohol i kwiaty tez nie za bardzo(no chyba,ze nic innego nie znajde) Mojego Tz-ta rodzice sa rozwiedzeni,takze im musze dac prezent osobno..Pomozcie
Przejzalam kilka stronek i jedynie co mi sie spodobalo to to,no chyba,ze moze jakies statuetki,puchary? Tylko Kochani rodzice musze zmienic na Kochana Mamo,Kochany Tato..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (63,9 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wazon-z-mloda-para-orygi_607.jpg (74,0 KB, 78 załadowań)

Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/

Edytowane przez monika1001
Czas edycji: 2009-09-07 o 10:39
monika1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 21:35   #256
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Ja jeszcze nie wiem jak podziękujemy rodzicom, na pewno będzie to miało miejsce na sali, ale co jak to jeszcze kwestia dogadania z TŻ, który nie przepada za publicznymi wystąpieniami.
Teściowa mówiła, że na weselu na którym była jedna para zrobiła coś jakby krótki pokaz slajdów ze zdjęciami (i adekwatnym do niego tekstem) i muzyczką w tle. Taka podróż w przeszłość. DJ miał rzutnik, więc zdecydowali się na coś takiego.
Ja raczej czegoś takiego nie widzę
Znowu gdzie indziej panna młoda zaśpiewała cudownych rodziców mam a mąż przygrywał na gitarce ...też jak dla mnie odpada...
Osobiście wolę tradycyjnie + jakiś upominek może jakiś wypad na weekend.
No i ta piosenka "cudownych rodziców mam" jak słyszę pierwsze dzwięki to juz ryczę... Bosz...to będzie katastrofa...ale z tego co zdołałam się wypytac i zorientować to rodzice chyba bardzo na nią liczą ajjajaj
Stary 2009-09-07, 22:25   #257
pliszka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
a my zrobiliśmy podziękowanie dla rodziców na wesoło i było ogromną niespodzianką ..... Oczywiście rodzicom nakłamaliśmy, że nię będzie podziękowania, bo to takie rzewne i po co nam takie publiczne rozczulanie się :d

wodzirej poprosił rodziców na środek sali i zaczął:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także teściami.
Toteż na prosbę państwa młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na idealnego teścia - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ślubuję ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką )

wodzirej: czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
rodzice : <śmiech> ślubujemy

wodzirej: czy ślubujecie co tydzień przyjmować wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

wodzirej: czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku waszych dzieci?
rodzice : ślubujemy

wodzirej: czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to wasze dzieci?

wodzirej: czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

wodzirej: czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

wodzirej: czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

wodzirej: czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

po wszystkim wodzirej włączył utwór
anna jantar & natalia kukulska - radość najpiękniejszych lat
a my stanęliśmy naprzeciw naszych rodziów (nietypowo bo była cała 5-tka - moja teściowa ma drugiego męża) i ja tylko powiedziałam, że to jest utwór dedykowany za radość najpiękniejszych lat jakie mogliśmy spędzić przy ich boku i które to będziemy pamiętaki do końca życia.
po czym mój mąż wręczył mamusiom oromniaste kosze z różami, a ja trzem tatuśkom pięknie zapakowane albumy (oczywiście nie mieli pojęcia, że po nocach lepiliśmy własnoręcznie te albumy metodą scerpbookingu - były tam zdjęcia od naszego dzieciństwa poprzez lata szkolne młodość, aż do ślubu cywilnego).

tatuśkowie ochoczo odpakowali albumy i podnieśli do góry pokazując pozostałym gościom poszczególne kartki .... Wszyscy oglądali, śmiali się i kołysali się nucąc piosenkę radość najpiękniejszych lat ...

obyło się bez wzruszeń i sereotypowego kółeczka .... A było po prostu śmiesznie i radośnie.

może kogoś zainspiruje ten pomysł, ślubowanie można modyfikować wg własnych potrzeb i uznania.

rewelacja pozwolę sobie być może wypożyczyć co nieco
pliszka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 13:27   #258
kasienkakg
Zadomowienie

Moze komus przydadza sie piosenki z mojego zbioru dla rodziców:
1. "Cudownych Rodziców mam" Urszula Sipińska
2. "Radość najpiękniejszych lat" Anna Jantar
3. "Walc dla Rodziców" Bayer Full
4. "Podziękowanie dla Rodziców" Cliver
5. "Yesterday" The Beatles
6. "Kochani Rodzice" Dwa Kamraty
7. "Kochani Rodzice" Kumpliki
8. "Dzięki Wam" Mały Chór Wielkich Serc
9. Doda
http://www.wrzuta.pl/audio/cRKyXXe4NF/dzieki_wam
10.Kumpliki - Rodzice
11.Bayer Full - Walc Dla Rodzicow
12.Bernadeta Kowalska - Kochani Moi Rodzice
13.Dzięki Wam - Mały chór wielkich serc
http://www.wrzuta.pl/audio/alZyvGBCEO/skaldo wie_-_zyczenia_z_calego_serca
14.'Mój stały ląd' Krystyny Giżowskiej
http://www.na-wesele.com/piosenki-dla-rodzicow/
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 11:50   #259
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pliszka79 Pokaż wiadomość
rewelacja pozwolę sobie być może wypożyczyć co nieco
Wypożyczaj do woli, nie pobieram tantiemów za prawa autorskie
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 13:47   #260
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
A my zrobiliśmy podziękowanie dla rodziców NA WESOŁO i było ogromną niespodzianką ..... oczywiście rodzicom nakłamaliśmy, że nię będzie podziękowania, bo to takie rzewne i po co nam takie publiczne rozczulanie się

Wodzirej poprosił rodziców na środek sali i zaczął:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prosbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką )

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Po wszystkim Wodzirej włączył utwór
Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat
A my stanęliśmy naprzeciw naszych rodziów (nietypowo bo była cała 5-tka - moja teściowa ma drugiego męża) i ja tylko powiedziałam, że to jest utwór dedykowany za radość najpiękniejszych lat jakie mogliśmy spędzić przy ich boku i które to będziemy pamiętaki do końca życia.
Po czym mój mąż wręczył mamusiom oromniaste kosze z różami, a ja trzem tatuśkom pięknie zapakowane albumy (oczywiście nie mieli pojęcia, że po nocach lepiliśmy własnoręcznie te albumy metodą scerpbookingu - były tam zdjęcia od naszego dzieciństwa poprzez lata szkolne młodość, aż do ślubu cywilnego).

Tatuśkowie ochoczo odpakowali albumy i podnieśli do góry pokazując pozostałym gościom poszczególne kartki .... wszyscy oglądali, śmiali się i kołysali się nucąc piosenkę Radość najpiękniejszych lat ...

Obyło się bez wzruszeń i sereotypowego kółeczka .... a było po prostu śmiesznie i radośnie.

Może kogoś zainspiruje ten pomysł, ślubowanie można modyfikować wg własnych potrzeb i uznania.

Świetny pomysł!!! Na pewno go wypróbuję, bo nie chciałabym typowego podziękowania

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 22:49   #261
beatawg
Przyczajenie

hej a ja zastanawiam się nad podziękowaniem dla rodziców... po pierwsze moi rodzice uwazają że jest to tylko pokazówka i licytacja "kto sie rozpłacze", a po drugie rozumiem podziękowania dla rodziócw, ale za co narazie mam dziękować teściom??? przecież mnie nie wychowywali??... hmmm... nie wiem sama w jaki sposób to rozwiązac....
beatawg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 09:14   #262
alusia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatawg Pokaż wiadomość
hej a ja zastanawiam się nad podziękowaniem dla rodziców... po pierwsze moi rodzice uwazają że jest to tylko pokazówka i licytacja "kto sie rozpłacze", a po drugie rozumiem podziękowania dla rodziócw, ale za co narazie mam dziękować teściom??? przecież mnie nie wychowywali??... hmmm... nie wiem sama w jaki sposób to rozwiązac....
Ja zrobiłam tak, aby nikt nie płakał poprosiłam dj'a o piosenkę "Walc dla Rodziców" - weselsza niż oklepana "Cudownych rodziców mam", a podziękowania daliśmy im zapakowane tak, żeby mogli je odpakować po powrocie do domu dałam im taki kolaż zdjęć czarno-białych z dzieciństwa i wierszyk, podpisałam go tak"Wasza córka XXX z XXX"(mąż). Było to moje podziękowanie rodzicom, zaś mąż miał dla swej mamy podpis "Twój syn XXX z XXX(żoną)". Każdy z nas podziękował po prostu swoim rodzicom, a nie teściom
obyło się bez łez moja mama była zadowolona, że te podziękowania były zapakowane, bo na bank by się popłakała
alusia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 19:28   #263
beatawg
Przyczajenie

Dzięki takie zapakowane prezenty- podziękowania to super pomysł
beatawg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 19:02   #264
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5552 Pokaż wiadomość
a co w tym jest pięknego? Kawałek plastiku w kształcie książki, ze sztucznymi kwiatami i stojakiem. Zbieracz kurzu
Cytat:
Napisane przez piratte Pokaż wiadomość
szkoda, że nie wszyscy potrafią się tak z klasą zachować
Cytat:
Napisane przez beatawg Pokaż wiadomość
Ty dziękujesz swoim rodzicom, Tż swoim... mi się to wydawało oczywiste
Stary 2009-12-01, 09:55   #265
prycia
Przyczajenie

Moja mama też jest beksą więc cudownych rodziców mam odpada, bo mi się rozmaże
pozwolę sobię wykorzystać ślubowanie dla teściów a później ładnie im podziękujemy tak z serducha bez żadnych wierszyków i sztucznych przemówień
a jako prezent tak sobie myślę ostatnio widziałam synka mojej koleżanki w koszulce "kocham swoją mamusię" jest tez "kocham swojego tatusia"
i ubiorę w te koszulki pluszaki jakieś milutkie misie do tego oczywiście standardowe kwiaty
co o tym sądzicie?
prycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 10:25   #266
andziat
Zakorzenienie

koszulka super pomysł ale miś pluszowy dla rodziców w sumie taką koszulkę to ty powinnaś nosić tak jak syn koleżanki, tak mi się wydaje przynajmniej jeśli już bardzo chcesz koszulkę, to tu dziewczyny na forum pisały o takich koszulkach "najlepszy tata/mama na świecie" czy coś w tym stylu, może tak by było lepiej.
Jeśli chodzi o piosenkę to ja tez jej na początku nie chciałam ale wiedziałam, że moi rodzice chcą mimo tego, że będą płakać ze wzruszenia, chyba nie ma takiego twardziela, któremu właśnie w tym momencie nie popłynęła by łezka Mimo, że jest to piosenka, która przewija się przez wesela od kilkunastu dobrych lat, to jednak uważam, że lepszej nikt nie napisał
andziat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 10:33   #267
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Ostatnio zaczełam zastanawiać się nad inną piosenką niż cudownych rodziców mam
No i damy kosze...w nim srobiazgi...plus może jak będzie kasa...zaproszenie na kolację w dowolnie wybranym terminie
Stary 2009-12-01, 11:50   #268
andziat
Zakorzenienie

kolacja fajny pomysł
a do tego kosza to co zamierzacie włożyć ?
Stary 2009-12-04, 09:05   #269
gorzka prawda
Zadomowienie

Witam. My podziękowania dla rodziców zrobimy tuz przed ceremonią zaślubin po błogosławieństwie, jeszcze w domu. To dla nas i dla naszych rodziców będzie osobista rzecz, więc nie chcemy publiczności. Na weselu mogłaby być ewentualnie tylko piosenka z dedykacją dla rodziców (ale u nas nie będzie bo robimy tylko małe przyjęcie).
Rodzice dostaną od nas na pewno kwiaty i coś jeszcze, ale jeszcze nie wiem co...., ponieważ dopiero po ślubie damy im piękne fotoksięgi z naszymi zdjęciami z dnia ślubu i sesji, które zamówimy u naszego fotografa.
A tak w dniu ślubu dać same kwiaty to trochę głupio, bo o tych fotoksiegach nic im nie powiemy, bo to będzie niespodzianka.
Może z kwiatami damy mamom biżuterię, a tatom...nie wiem co. Mamy jeszcze trochę czasu - pomyślimy.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 10:09   #270
andziat
Zakorzenienie

a tatom butelkę dobrego wina
można jeszcze ją wygrawerować ale to już podnosi jej koszt, moja koleżanka dała swoim rodzicom na rocznice ślubu właśnie taką wygrawerowaną butelkę i dwa piękne kieliszki a wszystko razem w pięknej drewnianej skrzynce
ja swoim rodzicom tak jak wcześniej już wspominałam dałam duży kosz kwiatów i dobre wino w skrzynce, na której wygrawerowałam podziękowania od siebie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości