![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Poza tym wolalabym dac cos co zostanie im na pamiatke, na zawsze, a nie cos co sie zaraz zje albo wypije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
nie w kazdym realu są i nie w każdym te kosze są od 100 zł, nie zawsze są tam świeże produkty i szczerze? tanie Was wyjdzie, jak sobie same zrobicie taki kosz. Takie skromne rady byłej pracownicy
![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
ale mi nie chodzilo o to, zeby te kosze kupowac w Realu, tylko ze wlasnie nie chcialabym takiego bo mi sie w tym Real'owskim kojarzy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Dot.: co dać rodzicom na podziękowanie za wesele?
a ja się nie zgadzam my zakupiliśmy te ksiegi dla rodziców i są bardzo piękne z specjalnym stojakiem,także nie popieram tego co piszecie i stwierdzam że jest to głupota!!!Jak najbardziej polecam moi rodzice jak i teście byli zachwyceni do tego koszyk kwiatów w którym był misiek pluszak który na szyi miał zawieszony smoczek(co oznaczało że skończyło sie dzieciństwo) coś pieknego. Wszyscy byli pod wrarzeniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
No tak kasia5552 ale kazdy czlowiek jest inny, mamy rozne gusta, to co mi sie podoba nie musi sie podobac Tobie i na odwrot. Widzialam taka ksiege na zywo,osobiscie mi sie to niezbyt podoba, szczegolnie material (plastik) i sztuczne kwiaty przy księdze, ale wazne ze Wy byliscie zadowoleni. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rodzicom planujemy wręczyć albumy na zdjęcia w drewnianych oprawach. Na wewnętrznej stronie "okładki" będą wydrukowane na papierze czerpanym podziękowania. Kiedy już będziemy mieć zdjęcia ze ślubu to włożymy je właśni do tego albumu. Nie lubimy durnostojek, a kwiaty nie są trwałe. Chciałabym żeby mieli pamiątkę na całe życie, której nie będą chować w szafie z zażenowaniem, ale coś na co będzie im się miło patrzyło.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My też dajemy albumy, a w domu dostaną ręcznie wykonane podziękowania i po 1 długiej bordowej róży. W sumie to nie wiem czy nie skorzystam z Twojej podpowiedzi (pomysłu) ![]() ![]() A powiedz mi dajecie albumy wcześniej na ślubie czy juz uzupełnione po? bo my raczej potem uzupełnione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
mój brat z żoną rodzicom dał bukiet róż w wazonie z podziękowaniami.
http://allegro.pl/item734718710_wazo..._rodzicow.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=jadira;13647055]Czesc dziewczyny, ja mialam podobny problem, co by tu wreczyc rodzicom, wiem ze moim rodzice nie chcieliby i tak zadnych podarkow bo zapewne wystarczylyby same zyczenia, no ale mimo wszystko cos symbolicznego nie zaszkodzi. Napewno rodzice (moi i TZ ta) dostana po dlugasnej rózyczce i drewnianym kawalku 'zwoju' na ktorym wygrawerowane sa zyczenia, po wszystkim powiesza sobie na ścianie
![]() jadira swietny pomysl mozesz napisac gdzie takie cos mozna dostac?
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie czy u kogoś jest sytuacja, że z jednaj strony rodzice są rozwiedzeni? I co w takim przypadku - robicie normalne publizne podziekowanie? Trochę sobie tego nie wyobrażam bo napewno będą czuli się głupio, żeby razem tam wyjść , nie mówiac już o wspólnym tańcu.... poradzcie coś. A może podziękować rodzicom po weselu, ale tak kameralnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;14111407]A ja mam pytanie czy u kogoś jest sytuacja, że z jednaj strony rodzice są rozwiedzeni? I co w takim przypadku - robicie normalne publizne podziekowanie? Trochę sobie tego nie wyobrażam bo napewno będą czuli się głupio, żeby razem tam wyjść , nie mówiac już o wspólnym tańcu.... poradzcie coś. A może podziękować rodzicom po weselu, ale tak kameralnie?[/QUOTE]
Ładnych parę lat temu mój tata był na weselu swojej córki z pierwszego małżeństwa, i mimo że z byłą żoną nie ma żadnego kontaktu i rozstali się w niezbyt miłej atmosferze (jakieś 25 lat temu) to wyszli na środek w trakcie podziękowań i zgodnie zatańczyli. Miło że mieli na uwadze dobro córki i że to jest jej dzień i nie miejsce na stare waśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Hej!
To i ja sie dolaczam z zapytaniem ![]() Planuje tylko slub cywilny(moze za kilka lat koscielny) i takze zastanawiam sie jak podziekowac rodzicom?? Bede miala tylko skromne przyjecie,ale wydaje mi sie,ze nie wazne czy to slub koscielny i wesele czy tylko cywilny i przyjecie-podziekowac trzeba..Myslalam,zeby podzekowac rodzicom na osobnosci nie w czasie przyjecia,tylko mam problem co im wreczyc? Niewiem czy bede miala profesjonalne zdjecia,wiec album chyba odpada.Alkohol i kwiaty tez nie za bardzo(no chyba,ze nic innego nie znajde) Mojego Tz-ta rodzice sa rozwiedzeni,takze im musze dac prezent osobno..Pomozcie ![]() Przejzalam kilka stronek i jedynie co mi sie spodobalo to to,no chyba,ze moze jakies statuetki,puchary? Tylko Kochani rodzice musze zmienic na Kochana Mamo,Kochany Tato..
Za kazdym nickiem kryje sie imie,za kazdym imieniem kryje sie czlowiek.Za kazdym czlowiekiem-uczucia. Szanujmy sie nawzajem w sieci.. Papierowo-zapraszam ![]() Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2009-09-07 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem jak podziękujemy rodzicom, na pewno będzie to miało miejsce na sali, ale co jak to jeszcze kwestia dogadania z TŻ, który nie przepada za publicznymi wystąpieniami.
Teściowa mówiła, że na weselu na którym była jedna para zrobiła coś jakby krótki pokaz slajdów ze zdjęciami (i adekwatnym do niego tekstem) i muzyczką w tle. Taka podróż w przeszłość. DJ miał rzutnik, więc zdecydowali się na coś takiego. Ja raczej czegoś takiego nie widzę ![]() Znowu gdzie indziej panna młoda zaśpiewała cudownych rodziców mam a mąż przygrywał na gitarce ![]() Osobiście wolę tradycyjnie + jakiś upominek ![]() No i ta piosenka "cudownych rodziców mam" jak słyszę pierwsze dzwięki to juz ryczę... Bosz...to będzie katastrofa...ale z tego co zdołałam się wypytac i zorientować to rodzice chyba bardzo na nią liczą ![]()
![]() |
![]() |
#257 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Moze komus przydadza sie piosenki z mojego zbioru dla rodziców:
1. "Cudownych Rodziców mam" Urszula Sipińska 2. "Radość najpiękniejszych lat" Anna Jantar 3. "Walc dla Rodziców" Bayer Full 4. "Podziękowanie dla Rodziców" Cliver 5. "Yesterday" The Beatles 6. "Kochani Rodzice" Dwa Kamraty 7. "Kochani Rodzice" Kumpliki 8. "Dzięki Wam" Mały Chór Wielkich Serc 9. Doda http://www.wrzuta.pl/audio/cRKyXXe4NF/dzieki_wam 10.Kumpliki - Rodzice 11.Bayer Full - Walc Dla Rodzicow 12.Bernadeta Kowalska - Kochani Moi Rodzice 13.Dzięki Wam - Mały chór wielkich serc http://www.wrzuta.pl/audio/alZyvGBCEO/skaldo wie_-_zyczenia_z_calego_serca 14.'Mój stały ląd' Krystyny Giżowskiej http://www.na-wesele.com/piosenki-dla-rodzicow/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Wypożyczaj do woli, nie pobieram tantiemów za prawa autorskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny pomysł!!! Na pewno go wypróbuję, bo nie chciałabym typowego podziękowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() obyło się bez łez ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Moja mama też jest beksą więc cudownych rodziców mam odpada, bo mi się rozmaże
![]() pozwolę sobię wykorzystać ślubowanie dla teściów a później ładnie im podziękujemy tak z serducha bez żadnych wierszyków i sztucznych przemówień a jako prezent tak sobie myślę ![]() i ubiorę w te koszulki pluszaki jakieś milutkie misie do tego oczywiście standardowe kwiaty co o tym sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
koszulka super pomysł ale miś pluszowy dla rodziców
![]() ![]() Jeśli chodzi o piosenkę to ja tez jej na początku nie chciałam ale wiedziałam, że moi rodzice chcą mimo tego, że będą płakać ze wzruszenia, chyba nie ma takiego twardziela, któremu właśnie w tym momencie nie popłynęła by łezka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zaczełam zastanawiać się nad inną piosenką niż cudownych rodziców mam
![]() No i damy kosze...w nim srobiazgi...plus może jak będzie kasa...zaproszenie na kolację w dowolnie wybranym terminie ![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
kolacja fajny pomysł
![]() a do tego kosza to co zamierzacie włożyć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Witam. My podziękowania dla rodziców zrobimy tuz przed ceremonią zaślubin po błogosławieństwie, jeszcze w domu. To dla nas i dla naszych rodziców będzie osobista rzecz, więc nie chcemy publiczności. Na weselu mogłaby być ewentualnie tylko piosenka z dedykacją dla rodziców (ale u nas nie będzie bo robimy tylko małe przyjęcie).
Rodzice dostaną od nas na pewno kwiaty i coś jeszcze, ale jeszcze nie wiem co.... ![]() A tak w dniu ślubu dać same kwiaty to trochę głupio, bo o tych fotoksiegach nic im nie powiemy, bo to będzie niespodzianka. Może z kwiatami damy mamom biżuterię, a tatom...nie wiem co ![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
a tatom butelkę dobrego wina
![]() można jeszcze ją wygrawerować ale to już podnosi jej koszt, moja koleżanka dała swoim rodzicom na rocznice ślubu właśnie taką wygrawerowaną butelkę i dwa piękne kieliszki a wszystko razem w pięknej drewnianej skrzynce ![]() ja swoim rodzicom tak jak wcześniej już wspominałam dałam duży kosz kwiatów i dobre wino w skrzynce, na której wygrawerowałam podziękowania od siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.