![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone 30+, 40+- kontynuacja
Kama może to taki mocniejszy spadek formy. Zresztą za chwilę zobaczysz. Mówisz ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
mar_jolka
|
Znam osoby ktore sie zarzekają ze nigdy kleszcz ich nie dopadl a jest to chorobsko. Wiesz ja mam nadzieje wielka ze pi prostu masz odplyw energii co przy tej pogodzie jest normalne. Ja zycze dobrego samopoczucia i sle dobre fluidy do Ciebie
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2017-04-26 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I to jest piękne, że tak pięknie się różnimy ![]() W moim otoczeniu kobiety dyskretnie pachną. Nie znoszę tzw. zapachowego ogona...który ciągnie się za kobietą godzinami ![]() Kama, Diorowskie Poison doceniam, ale męczą okrutnie otoczenie ![]() Pięknym zapachem był Tendre Poison, jedyny wyciszony i dyskretny. Kama robisz sobie sesję zdjęciową przed wizytą w gabinecie m.estet.? Ja zawsze ![]() ![]() Caffe, saute to ja lubię w łóżku ![]() ![]() ![]() I uwielbiam jak mężczyzna pachnie. Ja sama używam męskiego zapachu ( Issey Miyake ), bo pachnie latem lepiej na mnie niż na Tz. Zresztą Tż już dawno zrezygnował z tych perfum z uwagi na mnie ![]() Polecam perfumerię Quality, maja tam m.in. próbki zapachów niszowych. Caffe, może się skusisz? Caffe, zaintrygowałaś mnie wyznaniem, że facet zwrócił na Ciebie uwagę i jest to dla Ciebie kłopotliwa sytuacja... Caffe, to od nas zależy, w jakim miejscu wyznaczymy granicę i nie pozwolimy jej naruszyć. A jeśli sobie nie ufasz to musisz starać się unikać sytuacji face to face. Flirt jest niezobowiązujący ![]() ![]() Soso, powiadasz, że mięsożercy śmierdzą okrutnie? A ja twierdzę, że śmierdzą ci, którzy palą papierosy i najlepszy zapach nie jest w stanie tego smrodu zneutralizować ![]() A mięsożercy to może mają problemy, zresztą nie tylko oni... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
mar_jolka
|
Zrobilam byka..i nie umiem poprawic przez telefon...rzec zarzekac...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
LaMary ja mam w swoim otoczeniu palacza, który pachnie jak milion dolars
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Soso, zgadzam się z Tobą ![]() Kama, gratuluję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
LaMary, ale to, ze miesozercy maja inny zapach to prawda, kwestia potu
![]() ![]() ![]() Ja tam lubie, jak fajny zapach naturalny faceta miesza się z dobrymi perfumami ![]() Caffee, może Twoja niechęć do perfum wynika włąsnie w nadwrazliwosci olfaktorycznej? Marketingowa manipulacja mnie nie rusza, bo jest w każdej dziedzinie obecnie - kosmetyki, ciuchy...Wybitnej roznicy miedzy woda a kremem nie widze, obie sa kwestiami osobistymi, bliskimi ciała ![]() ![]() Natomiast jest prawda, ze zapachów jest teraz za dużo, firmy przescigaja się w tworzeniu "nowości", bliźniaczo do siebie podobnych. Kiedys można było zamknąć oczy i rozpoznawać bez pudła, teraz letnie wydania większości marek sa rownie słodko nijakie. Charakterystycznych zapachów jest mało, sa za trudne i zbyt ryzykowne najwyraźniej. I dobrze, bo mogę w spokoju ducha zuzywac zapachy bardziej charakterystyczne. I nie robie tego dla innych, lecz dla włąsnej przyjemności. Uspokajał mnie na przykład Matin calin CFP ( COmptoir Sur Pacyfique) - ciepłe mleko skondensowane moim zdaniem ![]() Zaczełam czarny krem Collistara. Hm, zuzyje, acz bez szalonego entuzjazmu. Czern wymaga starannego rozsmarowania, bo zostają smugi, raczej nie dla osob z cera tłusta i rozszerzonymi porami - bo można się upiekszyc czarnymi kropkami ![]() Bardzo fajny natomiast jest piling do ciała z Ziaji - piernikowy. Ma bardzo fajna konsystencje pasty cukrowej - nic nie spływa, nie osypuje się. Sciera dobrze , jest wydajny, pachnie pierniczkami, acz nie bardzo mocno. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- http://allegro.pl/ziaja-peeling-cukr...649086874.html Maskotka, nie masz czego gratulować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
mar_jolka
|
będę klęła jak szewc k..piiiip k..piiiip 3 stopnie i leje juz drugi dzien. Nie wytrzymam tego dluzej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sprawdzilam.. jutro tez leje temperatura bez zmian Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2017-04-26 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Marjolka, a ja patrze na czeresnie, akurat kwitnące i mysle, czy w ogole będą jakies owoce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Gang Iren
|
U nas też zimno. Niby od przyszłego tygodnia ma być ocieplenie.
Najmłodszy zaczął chodzić do przedszkola. 3 godz dziennie całkowitego spokoju ![]()
#252 |
Zadomowienie
|
Marjolka jak ja cie rozumiem...zimno mokro i ogolnie czuje sie jakby to pazdziernik byl a nie kwiecien...
Mielismy w planie majowke nad morzem ale na sama mysl ze mielibysmy jechac 500km zeby marznac i moknac dalismy sobie spokoj... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#253 |
Zakorzenienie
|
Lalique Encre Noire for Men,Hermes..
Męscy drwale mogą mi pachnieć tymi perfumami.. A jak nie pachną,to niechaj mają czyste skarpety i antyperspirantem posmarowane pachy.. ![]() Zalało nam kuchnię wczoraj. Wstawiłam pralkę i poszłam do góry posprzątać. Wróciłam po 20min i o mało na zawał nie zeszłam.. Najgorsze,że woda dostała sie pod panele. Wszystko mąż musiał zrywać. Wyobrażacie sobie? Nowo położone,śliczne,świeżutk ie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Gang Iren
|
Miszka, współczuję
![]()
#255 | |
Rozeznanie
|
U mnie też paskudnie...W dodatku synoptycy mają jakieś ewidentne problemy z prognozami kilkudniowymi...Wczoraj polsat na poniedziałek dawał 21 stopni
![]() ![]() Cóż tam w polityce? PO w koncu wyprzedza PiS...Nie to,żebym kibicowala platformie,ale nie cierpie tych drugich ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Miszka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#257 |
Zakorzenienie
|
Soso, nie chodziło mi o reklamę samą w sobie - tylko status luksusowego produktu który się w ten sposób tworzy. Inaczej odbiera się zapachy stojące na dolnej półce w Rossmanie, inaczej - na głównej wystawie Douglasa. Różnica pomiędzy nimi? Cena, której lwią częścią jest właśnie koszt reklamy. Bo te drogie perfumy często robione są z tych samych syntetycznych składników i nie zawsze są trwalsze, o w ostatnich latach to mam wrażenie że jakość stałe spada w dół.
Tak jak Kama napisała - wszystko pachnie łudząco podobnie, sztuczna wanilia i słodkie landrynki. Zapach jest bardziej osobisty niż krem, bo przybliża nam "pachnącą" osobę bardzo, bardzo blisko - jeśli czytałyście "Pachnidło" - to właśnie o to mi chodzi. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Miszka, współczuję kuchni, mam nadzieję że bałaganu zbyt dużo nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Kama, nie chciałam tego pisać - ale podobne objawy miałam przy grypie... może Ciebie jednak ominie. Spróbuj odpocząć, wcześniej położyć się spać, może to tylko wiosenne przesilenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Miszka, straszny pech
![]() Caffee, to, ze cena "markowych" perfum jest absurdalna to oczywista oczywistość. Dlatego dla mnie, jak cos jest za drogie - przestaje istnieć ![]() https://www.xperfume.pl/aquolina-cho...l-p-10998.html butelka słaba, zapach uwielbiam ![]() Na grype nie stawiam, miałam raz w zyciu, to jednak temperatura dochodzi wysoka. A dziś mnie miesnie nie bola, tylko dolegliwości gastryczne ![]() Jutro ultraformer ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A parafrazując Miszkę ![]() ![]() ![]() Kama, a my znowu chyba o innym kremie ![]() ![]() Tak, na początku czarna pulpa z Collistara mnie zniechęciła. Żel a tłuścioch, nie wchłania się do matu, nabłyszcza. Nauczyłam (!) się jednak nakładać krem czy żel w małej ilości ( a nie jak do tej pory szczodrze rozprowadzałam na twarzy ). Kolor czarny w słoiczku, ale na skórze delikatno-czarno-przezroczysty z widoczną miką czy też hydrolizowaną czarną perłą ![]() Zimą byłby świetny na dzień, bo subtelnie rozświetla, odżywia i ma naprawiać ![]() A do tego wyczytałam, że produkt zainspirowany trendem rynku azjatyckiego. Używam na noc. Służy mojej cerze, natomiast mogłabym się doczepić do zapachu. Jest koszmarny. Gdybym kremu nie kupowała w ciemno ( w czarno hehe...) to na pewno nie zagościłby na mojej półce z uwagi na ten mocny zapach. Na południu Włoch jest ładna pogoda i ma utrzymać się do 3.05. A w środę ma padać obficie ![]() ![]() ![]() Nie... wcale mi nie do śmiechu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Mnie jest ladnie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2017-04-26 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
mar_jolka
|
LaMary...jak ja Ci zazdroszcze tego wyjazdu...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
LaMary, tez musze zacząć nakłądac krem w mniejszej ilości
![]() ![]() Zycze dobrej pogody ![]() ![]() O, to tez fajnie wygląda ![]() http://www.topestetic.pl/sesderma/fa...-i-szyje-50-ml |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Kama - rzeczywiście skład tej sesedermy obiecujący, ale zawiera retinol i retinaldehyd. Nie bałabyś się stosować wiosną i latem? - jak już przyjdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mówiąc o tym, że to samo można odnieść do wszystkich innych kosmetyków, inaczej patrzysz na krem z Ziaja, a inaczej na krem Phenome. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Soso pochwal się swoją kolekcją
![]() Fajnie tak zanurzyłyśmy sie w zapachach.. Ile ich ,ile nas..i każdy inny.. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Soso, ja nie piszę o Tobie tylko o prawach rynku i to w jaki sposób są prane kobiece mózgi
![]() Kiedyś trafiłam w odmętach internetu na polski blog "perfumiarski" i szczerze mówiąc - byłam w lekkim szoku poziomem snobizmu ![]() Z kremami sprawa jest o tyle prostsza, że skład jednak nieco o wartości kosmetyku świadczy. Ja traktuje kremy... hmmm... Leczniczo? Mam wrażliwą skórę, muszę o nią dbać bo inaczej - źle oj źle ze mną. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Aha - miałam wam jeszcze napisać o jednym z moich ulubionych zapachów, który kojarzy mi się z dzieciństwem i nastraja niesamowicie pozytywnie: nie śmiejcie się - jest to zapach futra kota-dachowca ![]() ![]() Moja babcia miała zawsze kilka takich "odwiedzających" kotów, bo przychodziły i wychodziły kiedy chciały. Prosiły zazwyczaj o otworzenie drzwi wieczorem, tylko zimą nocowały w domu. Oczywiście od dziecka uwielbiałam je tarmosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Caffe, kocie futro , zdrowego kota - pachnie uroczo
![]() ![]() Ja na przykład pamiętam z wczesnego dzieciństwa zapach jednej mojej lalki - zagramanicznej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Gang Iren
|
Ja uwielbiam wąchać nasze świnki. One tak ładnie sianem pachną.
#269 |
mar_jolka
|
Ja tez mam zapachy-wspominajki. Caffeine zapachy zwierzat sa bardzo mile. Wcale nie smierdza. Nawet mokry pies to zapach pola wolnosci i wiatru
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Późnym wieczorem padał deszcz ze śniegiem. W nocy przymrozek. Rano ledwo drzwi od auta otworzyłam, tak przymarzły
![]() Póki co kawa. Zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.