|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
A ta opcja, że położna po porodzie przychodzi do domu do dzidzi kilka razy to jak to się załatwia i kiedy?
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do darmowej szkoły rodzenia, 4 spotkania. Szczerze mówiąc więcej dowiedziałam się z wizażu od bardziej doświadczonych mam. Zajęcia z karmienia piersią polegały na pokazaniu nam na tablicy jakie są pozycje i koniec. Także ja słabo trafiłam. Szkoła rodzenia tak, ale dobra szkoła.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Po porodzie podaje się przychodnię, do której się chodzi i szpital wysyła informację do przychodni. U mnie było zamieszanie, bo junior jest w innej przychodni, a ja w innej. I jego papiery wysłali do jego przychodni, a przychodziła Polozna z mojej przychodni. I musieliśmy ściągać te dokumenty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a w którym msc lekarz daje wskazanie na cesarkę? Chodzi o to, że mój już mi przebąkiwał, że musimy o tym myśleć ze względu na epilepsję. Ale żadnego zaświadczenia nie dał. Czy on daje jakieś zaświadczenie na to? |
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale w Niemczech w tamtym roku było średnio 3 dni upału, tydzień deszczu i tak za zmianę, ale czas pokaże ![]() Co do gardła tez się obudziłam z bólem ale powoli przechodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź czy przy szpitalu nie ma. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#248 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie daje się poczucia że dziecko jest nadal w brzuchu a oswaja się z zastaną nową rzeczywistością, ale powoli. Ogólnie chodzi o spokój, mało bodźców, dotyk (np niezakładanie dzieciom tych rękawiczek niedrapek, kontakt ciało do ciało, wspólna kąpiel itp), ciasne spowijanie. Szum, dźwięk padającego deszczu może być elementem wspomagającym uspokajanie, ale nie jest konieczny. Są dzieci, które w ogóle tego nie potrzebują. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twoja też jak ją bolało to "sztywniała" i nie dała się utulić? Dla mnie to były najgorsze chwile jak nie mogłam jej pomóc i rozluźnić ![]() Cytat:
Cytat:
Człowiek znając dokładne ryzyko mógłby sam ocenić czy chce ten test robić. Cytat:
Wszystko się łączyło z rodzicielstwem bliskości, ale tu się okazało, że intuicyjnie je stosujemy ![]() Cytat:
W HM mierzyłam M i wizualnie była mniejsza ale jak przymierzyłam okazała się za duża. Co do szkoły rodzenia to chodziłam podczas pierwszej ciąży dopóki nie trafiłam do szpitala. Mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że więcej info znalazłam na blogu i wizażu Zapisując się do lekarza rodzinnego wybierasz tzw pielęgniarkę środowiskową i położoną. Ta wybrana położna powinna przyjeżdżać po porodzie. Jeśli przychodnia dziecka jest w tym samym miejscu co Twój lekarz rodzinny to szpital o wszystkim powiadamia. Jeśli gdzieś indziej to sama możesz zadzwonić do przychodni jak wrócisz do domu i poinformować, że już urodziłaś.
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
![]() pędzicie strasznie aż trudno nadążyć
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w biedronce "na wylotowce" byly tylko 4 rogale, a do sklepu wchodzilam pierwsza o 7 rano
wzielam ten w gwiazdki
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie jak pojadę to już będą puste półki. Wczoraj Tż wieczorem sprawdzał ale nie było
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie położna nic nie wspominała o żadnych wizytach. Pozwoliła sobie na komentarz nawet. Po co chcę chodzić na NFZ i blokować innym matkom miejsce skoro mnie stać na prywatne wizyty ( pokazywałam pierwsze USG, badania z gabinetu prywatnego). A w ciąży też położna do domu przychodzi? |
|
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej Biedronce pod domem nawet nie było koszulek i leginsów ciążowych.... Ale to jest straszne mały sklep i właśnie ze względu na wielkość większości towaru z gazetek nie ma
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I sa bezplatne, zwykle przy szpitalach, choc nie tylko |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto sprawdzić w konkretnej szkole, u mnie można było dopiero po 26 tygodniu. I u nas zapisywali dopiero na miesiąc/dwa przed porodem, nie wczesnej. Chodziłam w lipcu, a w sierpniu rodziłam. Dużo łatwiej byłoby chodzić na zajęcia tak w 6 miesiącu .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. I jakoś urodziłam i wychowałam. Teraz też nie będę, ale to głównie dlatego że do dużego miasta mam 1,5 h drogi to dla mnie teraz mega wysiłek i zagrożenie.
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się zakupić rogala 😊 ja chciałabym chodzić, bo nigdy nie miałam kontaktu z noworodkami dłużej jak 15minut trzymania na rękach i generalnie wiedzę na temat pielęgnacji czy żywienia mam minimalną.
|
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#261 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Ja byłam w biedronce po 8 przed praca i co było z 6rogali i ciuszków po 1 rozmiarze wzięłam koszule nocna i spodnie na lato zobaczymy czy będą dobre jak coś to sprzedam albo oddam . |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Kana 158 ....raczej daj jeszcze niżej zaraz pod pepkiem czy nawet tak jak ty pisałaś t9nja nigdy prawie nie znalazłam tętna
Niżej niżej spróbuj albo lekko ż jednej strony albo z drugiej Ja mam taką coś Ala trąbka słuchawkę...przykladam lekko dociskam, czasami tal jakby pod kątem z góry....raczej nie prostopadle. Przykładam dociskam i taknhakbym chciała kamerka niby luknac w tą czy w inna stronę....nie przesuwam tylko powoli tak kręcę i sprawdzam we wszystkie strony. Jak w jakimś miejscu nie wyczuje to przesuwam sluchawke kawałeczek dalej i znowu dociskam i kręcę powoli w różne strony Czasami 1 mm ma znaczenie, lekko przekrecw w inna stronę i nie słychać nic. Dlatego trzeba to robić powoli żeby nie zgubić i przegapić Powodzenia Podgladaczka z sąsiedniego wątku październikowego |
|
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
Z dnia na dzien mam coraz większy brzuszek <3
Dzisiaj 17tc
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
mi się udało dołapać ostatnią poduszkę w biedronce, byłam kolo 15. Ciuszka ani jednego nie widziałam
![]() Ja zamierzam chodzić do szkoły rodzenia, darmowej. Ale to dopiero po 20 tygodniu, bo takie są zasady
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez szkola rodzenia po 20tc
i tez zamierzam chodzic - tzn bardziej towarzyszyc mezowi, bo to jego musimy przeszkolic
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam dokladnie tak samo co Ty, czlowiek intuicyjnie wprowadzal zasady rodzicielstwa bliskosci, albo stostowal metody zalecane przy kolkach (np.hustanie o ktorym pisalam wczesniej lub metode brzuszek do brzuszka) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Jak wczoraj byłam w sklepie ciążowym, to zakłopotana pani pytała czy sklepów nie pomyliłam 🙄 ale ja dopiero 13tc.
Jestem ciekawa jak u mnie z brzuszkiem bo 1.07 wesele a ja nie wiem jaką sukienkę kupować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe dobra sytuacje mialas 😊😊 Ja na Twoim miejscu poczekalabym jeszcze troszke z zakupem bo to w sumie trudne to przewidzenia, jaki bedziesz miec wtedy brzuszek 😊 Czajcie moja sytuacje - pracodawca kontaktowal sie ze mna przedwczoraj ze nie wiedzial ze to on jeszcze a nie zus placi za wiekszosc kwietnia i powiedzial ze puszcza przelew - do tej pory nie dotarl 😕😕 co robic?
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł w końcu wynik badania. Ryzyko zespołu Downa 1 do 18810!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Leginsy kupiłam wcześniej na allegro więc te biedronkowe pewnie sobie odpuszczę. Zresztą plan mam taki by całe lato w sukienkach chodzić ale zostanie to zweryfikowane przez pogodę