Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-18, 10:45   #241
ila1000
Rozeznanie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

A ta opcja, że położna po porodzie przychodzi do domu do dzidzi kilka razy to jak to się załatwia i kiedy?
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 10:48   #242
Molise
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży chodziłam do darmowej szkoły rodzenia, 4 spotkania. Szczerze mówiąc więcej dowiedziałam się z wizażu od bardziej doświadczonych mam. Zajęcia z karmienia piersią polegały na pokazaniu nam na tablicy jakie są pozycje i koniec. Także ja słabo trafiłam. Szkoła rodzenia tak, ale dobra szkoła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
A ta opcja, że położna po porodzie przychodzi do domu do dzidzi kilka razy to jak to się załatwia i kiedy?

Po porodzie podaje się przychodnię, do której się chodzi i szpital wysyła informację do przychodni. U mnie było zamieszanie, bo junior jest w innej przychodni, a ja w innej. I jego papiery wysłali do jego przychodni, a przychodziła Polozna z mojej przychodni. I musieliśmy ściągać te dokumenty.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 10:57   #243
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do darmowej szkoły rodzenia, 4 spotkania. Szczerze mówiąc więcej dowiedziałam się z wizażu od bardziej doświadczonych mam. Zajęcia z karmienia piersią polegały na pokazaniu nam na tablicy jakie są pozycje i koniec. Także ja słabo trafiłam. Szkoła rodzenia tak, ale dobra szkoła.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Po porodzie podaje się przychodnię, do której się chodzi i szpital wysyła informację do przychodni. U mnie było zamieszanie, bo junior jest w innej przychodni, a ja w innej. I jego papiery wysłali do jego przychodni, a przychodziła Polozna z mojej przychodni. I musieliśmy ściągać te dokumenty.

Dziękuję za odp

Dziewczyny, a w którym msc lekarz daje wskazanie na cesarkę? Chodzi o to, że mój już mi przebąkiwał, że musimy o tym myśleć ze względu na epilepsję. Ale żadnego zaświadczenia nie dał. Czy on daje jakieś zaświadczenie na to?
Stary 2017-05-18, 10:58   #244
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Zawsze można iść do bezpłatnej szkoły rodzenia nie wiem jak u was to działa, ale u mnie są ćwiczenia rano, wieczorem cykle wykładów o ciąży porodzie i noworodku. Oczywiście na wykłady z mężem warto iść !

Nawet nie wiem gdzie się dowiedzieć o takie bezpłatne szkoły rodzenia w mojej okolicy,będę musiała pobuszowac trochę w sieci😉

karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 10:58   #245
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Mąż rano mi wysłał sms że dorwał rogala w Biedronce Leginsy kupiłam wcześniej na allegro więc te biedronkowe pewnie sobie odpuszczę. Zresztą plan mam taki by całe lato w sukienkach chodzić ale zostanie to zweryfikowane przez pogodę

Gardło tak mnie boli że ledwo przełykać mogę
Mam taki sam plan i póki co pogoda sprzyja ale w Niemczech w tamtym roku było średnio 3 dni upału, tydzień deszczu i tak za zmianę, ale czas pokaże

Co do gardła tez się obudziłam z bólem ale powoli przechodzi

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 11:02   #246
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmen27 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem gdzie się dowiedzieć o takie bezpłatne szkoły rodzenia w mojej okolicy,będę musiała pobuszowac trochę w sieci

Sprawdź czy przy szpitalu nie ma.

Leon
Stary 2017-05-18, 11:12   #247
karmen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Sprawdź czy przy szpitalu nie ma.

Dobry pomysl😉

karmen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 11:38   #248
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
No i ja uważam ze myślę z głową.. logicznie myśląc używając szumisia czy innej uspokajajacej zabawki dajesz dziecku poczucie bycia w dalszym ciągu w brzuchu czy może jak przytulisz je do siebie ? Wiadomo każdą zrobi jak uważa ja wolę dziecko przytulić niż wydawać 200zl na zabawkę która może pójść w kąt..
Wiesz jak to czytam to mam wrażenie, że myślisz, że mamy korzystające z szumisiów nie biorą w ogóle dzieci na ręce tylko zostawiają je z misiem. Jak pisałam wyżej sama nie miałam tego gadżetu, ale były chwile gdy szum z yt pomógł mi uspokoić małą i nie widzę w tym niczego złego. Uważam, że lepsze było włączyć jej szum niż próbować na siłę tulić malucha, który się wije, odpycha, jest "sztywny" i czerwony od płaczu. A tak chwila szumu, robiła się spojona, rozluźniała i mogłam utulić, pocałować, uśpić.
I nie daje się poczucia że dziecko jest nadal w brzuchu a oswaja się z zastaną nową rzeczywistością, ale powoli. Ogólnie chodzi o spokój, mało bodźców, dotyk (np niezakładanie dzieciom tych rękawiczek niedrapek, kontakt ciało do ciało, wspólna kąpiel itp), ciasne spowijanie. Szum, dźwięk padającego deszczu może być elementem wspomagającym uspokajanie, ale nie jest konieczny. Są dzieci, które w ogóle tego nie potrzebują.
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Hej. Ja już po 9 byłam po wszystkim. Z tym, że musieli się dwa razy wkłuć, bo za pierwszym razem nie chciał płyn lecieć. Samo badanie nie bolało tylko takie nieprzyjemne i najgorzej jak próbowali pierwszy raz to gmerali i niezbyt fajne uczucie. Udało się pobrać czysty płyn więc zapłaciłam za Fisha. Wyniki może będą w tym tyg jeszcze.

Cieszę się bardzo, że masz to za sobą. Trzymam ogromne kciuki za wyniki
Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Dziewczyny Was też tak bolą kosci? Rano się budzę z bolem bioder, potem wystarczy że chwilę na twardym posiedzę a wstac nie mogę z bólu 😐

Oj bolą...niestety wszystko się rozluźnia i rozchodzi :/ Najgorzej zaczynają mnie boleć kości łonowe
Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Jak mnie mój mąż wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia.... Nie rozumie pacan jeden, że palenie mu szkodzi, ze ma bezdechy w nocy, że capi jak menel... Nie dociera. Chce palić i będzie palić.
Jejku..nie wytrzymałabym teraz. Chyba wywaliłabym z domu, gdyby mój palił
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Owszem, owszem. Bliskosci nie zastapi zaden gadzet, ale gdy spisz 3h na dobe to uwierz zaczynasz szukac sposobu, ktory ulatwi Ci chodz troche zycie.
Kolki u takich maluchow sa koszmarem. Przy Zosi nie potrzebowalam szumisi lub aplikacji z bialym szumem, ale przydal sie termoforek z pestek czeresni, rurki windi i suszarka. Tuleniem niestety bólu nie dalo sie pokonac.

Oj tak...termofor i nam ratował tyłek. I jak się śpi po 3 godziny (przerwane - nie ciurkiem) na dobę to serio można zacząć odchodzić od zmysłów.
Twoja też jak ją bolało to "sztywniała" i nie dała się utulić? Dla mnie to były najgorsze chwile jak nie mogłam jej pomóc i rozluźnić
Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
Wykoncza mnie zaparcia. Dzis po prostu siedzialam w toalecie i plakalam z bolu. Juz mi nic nie pomaga(len, kiwi, jablka, kefir, maslanka i ogorki kiszone, sliwki, nic, zero, czopki), a lactulozy nie moge.
A picie parafiny przyprawia mnie o mdlosci, ale dzielnie nalewam sobie do malego kieliszka i pije.
Współczuję. U mnie najbardziej pomaga picie, picie, picie i ruch. Niedużo, ale chociaż się przejść, bo inaczej też dramat.
Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Jakbym nie była w ciąży to pewnie bym się z nimi kłóciła że nie podają dokładnych danych u ilu kobiet testu nie da się wykonać. Przez co utrudniają podjęcie decyzji "w warunkach największej ilości informacji". Ale wolę sobie nerwów oszczędzić, dla dobra Bąbelka. Już stratę kasy przebolałam, teraz tylko 20dni czekania do USG połówkowego żeby się upewnić że wszystko jest dobrze

Qrde ale to chamstwo Człowiek znając dokładne ryzyko mógłby sam ocenić czy chce ten test robić.
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
O tak tak! tez jestem zwolenniczka tej teorii, o ile bede mogla sobie na to pozwolic przy pierwszym dziecku! Natomiast nie jestem jakos nastawiona na gadzety typu szumis itd. Ale jak to ja mowie, w teorii to ja sobie moge duzo wyobrazac, o tym, ze bede kp na zadanie, ze bez smoczka sie obejdziemy itd itp ..
.
Wiesz u mnie to wyszło naturalnie. Nie znałam jeszcze dokładnie tej teorii, a po prostu samo wychodziło. Sporo info znalazłam, gdy szukałam info o kolkach i kp. Wtedy zapoznałam się bliżej z tą teorią, odkryłam chustowanie, spowijanie itd Wszystko się łączyło z rodzicielstwem bliskości, ale tu się okazało, że intuicyjnie je stosujemy
Cytat:
Kurczę to mnie zmartwiłaś, bo kazalam mamie te M kupić a wygląda na to, że się w nich utopię.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Kiedy jest odpowiedni czas na znalezienie szkoły rodzenia? Zastanawiam się też nad fitnessem lub jogą w ciąży z instruktorem ale te zajecia są w godzinach pracy...

Wiesz co u mnie jedna M była. Może mi się trafiła jakaś felerna duża?
W HM mierzyłam M i wizualnie była mniejsza ale jak przymierzyłam okazała się za duża.

Co do szkoły rodzenia to chodziłam podczas pierwszej ciąży dopóki nie trafiłam do szpitala. Mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że więcej info znalazłam na blogu i wizażu
Cytat:
Zapisując się do lekarza rodzinnego wybierasz tzw pielęgniarkę środowiskową i położoną. Ta wybrana położna powinna przyjeżdżać po porodzie. Jeśli przychodnia dziecka jest w tym samym miejscu co Twój lekarz rodzinny to szpital o wszystkim powiadamia. Jeśli gdzieś indziej to sama możesz zadzwonić do przychodni jak wrócisz do domu i poinformować, że już urodziłaś.
Stary 2017-05-18, 11:49   #249
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Zawsze można iść do bezpłatnej szkoły rodzenia nie wiem jak u was to działa, ale u mnie są ćwiczenia rano, wieczorem cykle wykładów o ciąży porodzie i noworodku. Oczywiście na wykłady z mężem warto iść !

No i właśnie powiedzcie mi jak z tego korzystać, jak nie jest się na L4... ja pracuję popołudniami. Nawet prywatne szkoły mają zajęcia o 17... jeszcze do swojej przychodni obok ktorej jest bezpłatna szkoła rodzenia jadę 40minut to na te cwiczenia rano a potem na zajęcia to mi zejdzie prawie 3h na same dojazdy.

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 11:54   #250
ultraradiola
Wtajemniczenie

witam się w nowym wątku

pędzicie strasznie aż trudno nadążyć

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 11:58   #251
la figa
Wtajemniczenie

u mnie w biedronce "na wylotowce" byly tylko 4 rogale, a do sklepu wchodzilam pierwsza o 7 rano wzielam ten w gwiazdki
Stary 2017-05-18, 12:07   #252
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

To pewnie jak pojadę to już będą puste półki. Wczoraj Tż wieczorem sprawdzał ale nie było

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 12:19   #253
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
A nie masz spodkania z położna w czasie ciąży ?

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 12:28   #254
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
A nie masz spodkania z położna w czasie ciąży ?

Nie mam spotkania. Chodzę prywatnie do lekarza. Próbowałam państwowo ale nie ma miejsc. Poszłam do położnej, powiedziała, że lekarz musi prowadzić moją ciąże, ale okazało się, że lekarz będzie dostępny dla mnie w 13 tyg więc zdecydowanie było dla mnie przesada szczególnie, że historię miałam jaką miałam.
Ogólnie położna nic nie wspominała o żadnych wizytach.
Pozwoliła sobie na komentarz nawet. Po co chcę chodzić na NFZ i blokować innym matkom miejsce skoro mnie stać na prywatne wizyty ( pokazywałam pierwsze USG, badania z gabinetu prywatnego).
A w ciąży też położna do domu przychodzi?
Stary 2017-05-18, 12:30   #255
olala22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
To pewnie jak pojadę to już będą puste półki. Wczoraj Tż wieczorem sprawdzał ale nie było

W mojej Biedronce pod domem nawet nie było koszulek i leginsów ciążowych.... Ale to jest straszne mały sklep i właśnie ze względu na wielkość większości towaru z gazetek nie ma

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 12:40   #256
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę to mnie zmartwiłaś, bo kazalam mamie te M kupić a wygląda na to, że się w nich utopię.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Kiedy jest odpowiedni czas na znalezienie szkoły rodzenia? Zastanawiam się też nad fitnessem lub jogą w ciąży z instruktorem ale te zajecia są w godzinach pracy...

Z tego co czytalam to do szkoly rodzenia mozna chodzic po 20 tyg.
I sa bezplatne, zwykle przy szpitalach, choc nie tylko
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 13:05   #257
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Z tego co czytalam to do szkoly rodzenia mozna chodzic po 20 tyg.

I sa bezplatne, zwykle przy szpitalach, choc nie tylko

Warto sprawdzić w konkretnej szkole, u mnie można było dopiero po 26 tygodniu. I u nas zapisywali dopiero na miesiąc/dwa przed porodem, nie wczesnej. Chodziłam w lipcu, a w sierpniu rodziłam. Dużo łatwiej byłoby chodzić na zajęcia tak w 6 miesiącu ....

Leon
Stary 2017-05-18, 13:50   #258
dwakolory1
Wtajemniczenie

Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. I jakoś urodziłam i wychowałam. Teraz też nie będę, ale to głównie dlatego że do dużego miasta mam 1,5 h drogi to dla mnie teraz mega wysiłek i zagrożenie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 14:04   #259
dziobun
Zadomowienie

Udało mi się zakupić rogala 😊 ja chciałabym chodzić, bo nigdy nie miałam kontaktu z noworodkami dłużej jak 15minut trzymania na rękach i generalnie wiedzę na temat pielęgnacji czy żywienia mam minimalną.

Stary 2017-05-18, 14:05   #260
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam spotkania. Chodzę prywatnie do lekarza. Próbowałam państwowo ale nie ma miejsc. Poszłam do położnej, powiedziała, że lekarz musi prowadzić moją ciąże, ale okazało się, że lekarz będzie dostępny dla mnie w 13 tyg więc zdecydowanie było dla mnie przesada szczególnie, że historię miałam jaką miałam.
Ogólnie położna nic nie wspominała o żadnych wizytach.
Pozwoliła sobie na komentarz nawet. Po co chcę chodzić na NFZ i blokować innym matkom miejsce skoro mnie stać na prywatne wizyty ( pokazywałam pierwsze USG, badania z gabinetu prywatnego).
A w ciąży też położna do domu przychodzi?
Ale komentarz boze ,ze chodza po tym swiecie takie babska 😓 mnie polozna co 2 tyg bedzie badac wiec nie mam takiego problemu

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 14:10   #261
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Mam taki sam plan i póki co pogoda sprzyja ale w Niemczech w tamtym roku było średnio 3 dni upału, tydzień deszczu i tak za zmianę, ale czas pokaże

Co do gardła tez się obudziłam z bólem ale powoli przechodzi

Mnie też dziś gardło boki; ( i katar dostałam zero lodów obiecuje; )
Ja byłam w biedronce po 8 przed praca i co było z 6rogali i ciuszków po 1 rozmiarze wzięłam koszule nocna i spodnie na lato zobaczymy czy będą dobre jak coś to sprzedam albo oddam .
Stary 2017-05-18, 14:16   #262
alla83
Wtajemniczenie

Kana 158 ....raczej daj jeszcze niżej zaraz pod pepkiem czy nawet tak jak ty pisałaś t9nja nigdy prawie nie znalazłam tętna

Niżej niżej spróbuj albo lekko ż jednej strony albo z drugiej

Ja mam taką coś Ala trąbka słuchawkę...przykladam lekko dociskam, czasami tal jakby pod kątem z góry....raczej nie prostopadle.

Przykładam dociskam i taknhakbym chciała kamerka niby luknac w tą czy w inna stronę....nie przesuwam tylko powoli tak kręcę i sprawdzam we wszystkie strony.

Jak w jakimś miejscu nie wyczuje to przesuwam sluchawke kawałeczek dalej i znowu dociskam i kręcę powoli w różne strony

Czasami 1 mm ma znaczenie, lekko przekrecw w inna stronę i nie słychać nic. Dlatego trzeba to robić powoli żeby nie zgubić i przegapić

Powodzenia
Podgladaczka z sąsiedniego wątku październikowego
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 15:24   #263
201707171552
Konto usunięte

Z dnia na dzien mam coraz większy brzuszek <3
Dzisiaj 17tc
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 15:41   #264
ewcia1368
Zadomowienie

mi się udało dołapać ostatnią poduszkę w biedronce, byłam kolo 15. Ciuszka ani jednego nie widziałam
Ja zamierzam chodzić do szkoły rodzenia, darmowej. Ale to dopiero po 20 tygodniu, bo takie są zasady
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 15:51   #265
la figa
Wtajemniczenie

u mnie tez szkola rodzenia po 20tc i tez zamierzam chodzic - tzn bardziej towarzyszyc mezowi, bo to jego musimy przeszkolic
Stary 2017-05-18, 15:54   #266
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Wiesz jak to czytam to mam wrażenie, że myślisz, że mamy korzystające z szumisiów nie biorą w ogóle dzieci na ręce tylko zostawiają je z misiem. Jak pisałam wyżej sama nie miałam tego gadżetu, ale były chwile gdy szum z yt pomógł mi uspokoić małą i nie widzę w tym niczego złego. Uważam, że lepsze było włączyć jej szum niż próbować na siłę tulić malucha, który się wije, odpycha, jest "sztywny" i czerwony od płaczu. A tak chwila szumu, robiła się spojona, rozluźniała i mogłam utulić, pocałować, uśpić.
I nie daje się poczucia że dziecko jest nadal w brzuchu a oswaja się z zastaną nową rzeczywistością, ale powoli. Ogólnie chodzi o spokój, mało bodźców, dotyk (np niezakładanie dzieciom tych rękawiczek niedrapek, kontakt ciało do ciało, wspólna kąpiel itp), ciasne spowijanie. Szum, dźwięk padającego deszczu może być elementem wspomagającym uspokajanie, ale nie jest konieczny. Są dzieci, które w ogóle tego nie potrzebują.

Cieszę się bardzo, że masz to za sobą. Trzymam ogromne kciuki za wyniki

Oj bolą...niestety wszystko się rozluźnia i rozchodzi :/ Najgorzej zaczynają mnie boleć kości łonowe

Jejku..nie wytrzymałabym teraz. Chyba wywaliłabym z domu, gdyby mój palił

Oj tak...termofor i nam ratował tyłek. I jak się śpi po 3 godziny (przerwane - nie ciurkiem) na dobę to serio można zacząć odchodzić od zmysłów.
Twoja też jak ją bolało to "sztywniała" i nie dała się utulić? Dla mnie to były najgorsze chwile jak nie mogłam jej pomóc i rozluźnić

Współczuję. U mnie najbardziej pomaga picie, picie, picie i ruch. Niedużo, ale chociaż się przejść, bo inaczej też dramat.

Qrde ale to chamstwo Człowiek znając dokładne ryzyko mógłby sam ocenić czy chce ten test robić.

Wiesz u mnie to wyszło naturalnie. Nie znałam jeszcze dokładnie tej teorii, a po prostu samo wychodziło. Sporo info znalazłam, gdy szukałam info o kolkach i kp. Wtedy zapoznałam się bliżej z tą teorią, odkryłam chustowanie, spowijanie itd Wszystko się łączyło z rodzicielstwem bliskości, ale tu się okazało, że intuicyjnie je stosujemy

Wiesz co u mnie jedna M była. Może mi się trafiła jakaś felerna duża?
W HM mierzyłam M i wizualnie była mniejsza ale jak przymierzyłam okazała się za duża.

Co do szkoły rodzenia to chodziłam podczas pierwszej ciąży dopóki nie trafiłam do szpitala. Mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że więcej info znalazłam na blogu i wizażu

Zapisując się do lekarza rodzinnego wybierasz tzw pielęgniarkę środowiskową i położoną. Ta wybrana położna powinna przyjeżdżać po porodzie. Jeśli przychodnia dziecka jest w tym samym miejscu co Twój lekarz rodzinny to szpital o wszystkim powiadamia. Jeśli gdzieś indziej to sama możesz zadzwonić do przychodni jak wrócisz do domu i poinformować, że już urodziłaś.
Tak, wyginała się strasznie. Czasami mielismy wrazenie, ze nosimy małą deseczke. Pomagalo wtedy huśtanie dość intensywne - jedną ręką podtrzymywałam głowkę, drugą trzymałam pod pupą i huśtałam góra-dół, tak by buzia znalazla sie na chwile na wysokości mojej twarzy. Oj byla to niezla gimnastyka.

Mialam dokladnie tak samo co Ty, czlowiek intuicyjnie wprowadzal zasady rodzicielstwa bliskosci, albo stostowal metody zalecane przy kolkach (np.hustanie o ktorym pisalam wczesniej lub metode brzuszek do brzuszka)

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 15:55   #267
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Z dnia na dzien mam coraz większy brzuszek <3
Dzisiaj 17tc
Jak wczoraj byłam w sklepie ciążowym, to zakłopotana pani pytała czy sklepów nie pomyliłam 🙄 ale ja dopiero 13tc.
Jestem ciekawa jak u mnie z brzuszkiem bo 1.07 wesele a ja nie wiem jaką sukienkę kupować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-18, 15:58   #268
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. I jakoś urodziłam i wychowałam. Teraz też nie będę, ale to głównie dlatego że do dużego miasta mam 1,5 h drogi to dla mnie teraz mega wysiłek i zagrożenie.
Ja tez w pierwszej ciazy nie chodzilam, teraz tez nie zamierzam 😉

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 16:00   #269
aniusia0110
Raczkowanie

Cytat:
Jak wczoraj byłam w sklepie ciążowym, to zakłopotana pani pytała czy sklepów nie pomyliłam 🙄 ale ja dopiero 13tc.
Jestem ciekawa jak u mnie z brzuszkiem bo 1.07 wesele a ja nie wiem jaką sukienkę kupować

hehe dobra sytuacje mialas 😊😊

Ja na Twoim miejscu poczekalabym jeszcze troszke z zakupem bo to w sumie trudne to przewidzenia, jaki bedziesz miec wtedy brzuszek 😊

Czajcie moja sytuacje - pracodawca kontaktowal sie ze mna przedwczoraj ze nie wiedzial ze to on jeszcze a nie zus placi za wiekszosc kwietnia i powiedzial ze puszcza przelew - do tej pory nie dotarl 😕😕 co robic?

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-18, 16:31   #270
Madziuniusia
Zakorzenienie

Przyszedł w końcu wynik badania. Ryzyko zespołu Downa 1 do 18810!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości