![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szpinakożercy
nie wiem czy bylo o tym wczesniej ale ja uwielbiam jajecznice ze szpinakiem-polecam!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
lowe.lowe.lowe..
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
a ja lubie taka papeeee :P
![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam szpinak z jajem sadzonym i puree ziemniaczane, lasagne ze szpinakiem, a najbardziej- sos śmietanowo szpinakowy, do którego dorzucam usmażonego kurczaczka pokrojonego wcześniej w kostkę i obtoczonego w meksykańskiej przyprawie.
Przepis znalazłam na tej stronie: http://www.wielkiezarcie.com/recipe35381.html ![]()
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ja najczęściej robię sos szpinakowy z czosnkiem i fetą, szybkie i pyszne
![]() W innej wersji zamiast fety dodaję podsmażoną pierś z kurczaka, też smakuje wyśmienicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Hey...niebo w gebieeee, wczesniej jadlam szpinak tylko jako dziecko i go nie lubialam ale po przeczytaniu tego watku zrobilam sobie mrozony ze smietana i czosnkiem mniam mmm pychota. Mini dzieki za pomsl zeby tu zajrzec
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
dziś do swojego ulubionego makaronu ze SZPINAKIEM dodałam pieczarki i cebulkę, równie pyszne.
![]()
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
a ja zawsze lubiłam jeść duszone ziemniaki, na to jajko sadzone i szpinak do tego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpinak generalnie bardzo lubię, najczęściej smażony z fetą, pieprzem, odrobiną mąki i śmietany, pycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie miłośniczki i miłośników szpinaku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ja mam swój ulubiony przepis w którym szpinak odgrywa decydującą rolę!
Kupuję mrożony w liściach- taki w bryłkach Na jednej patelni smażę filety z kurczaka obtoczone w mące żeby nie pryskały a na drugiej najpierw duszę szpinak (rozmrożony i odciśnięty dokładnie z wody) z dużą ilością czosnku wyciśniętego, magii, solą i pieprzem, a jak już jest gotowy to podgotowuję go ze śmietaną 36% - ważne żeby nie była to żadna 18% czy 22% bo ona ma utrzymać gęstość i nadać maślany smak. Na usmażone filety nakładam dużo szpinaku na wierzch i już! Pyyycha! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Dziś chcę sama zrobić naleśniki ze szpinakiem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy sam szpinak i feta ![]() Pamiętaj o dodaniu dużej ilości pieprzu, przeciśniętego czosnku i gałki muszkatołowej ![]() Ja nie dodaję żadnego masła ani innego tłuszczu. Po prostu rozmrożony szpinak i feta...to wszystko!!
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Ale nie trzeba go po rozmrożeniu na patelni odsączyć? Czy po prostu ta cała woda wyparuje??
Acha i jesczze jedno. Czy ten zamrożony szpinak nie porysuje mi teflonowej patelni? Hmm...
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama! Edytowane przez caroline_1988 Czas edycji: 2010-03-11 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak robię z braku czasu. Jak mam pomysł na szpinakowy obiad to nie mam czasu czekac aż sie rozmrozi- muszę zazwyczaj szybko działać. Jak ty masz czas, a przy tym tyle wątpliwości co do tego mrożonego szpinaku to go rozmroź po prostu ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Już zrobiłam :P Połamałam go do garnka i już
![]()
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie szpinak jutro. Wyjęłam z zamrażarki przedostatnią torebkę. Uwielbiam szpinak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Otóż mam w domu fetę i szpinak. Przeczytałam, że mieszacie razem te składniki. Proszę poddajcie mi pomysł z czym to można podać( z makaronem?) lub czy mogę jeszcze coś dodać do tej papki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...6576,9495.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe55469.html
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Następnym razem pewnie użyję tego jako farszu do naleśników, chociaż pewnie dobrze też smakowałoby z canneloni.
Dzisiaj nie mogłam się oprzeć i wypróbowałam zwykłą wersję "sos" + kromka chleba. Trzeba przyznać, że było bardzo dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
a ja ostatnio zrobiłam szpinak z czosnkiem jako jedną z warstw tortu warzywnego i tak się zajadałam, że ach
Pene ze szpinakiem i feta to u mnie pozycja kultowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś z makaronem wszamam, i to za chwil 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Witam Fanki/Fanów szpinaku
![]() ![]() ![]() Babkę ziemniaczaną robię mniej więcej tak: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a+ziemniaczana Do sosu są potrzebne następujące składniki: mrożony szpinak rozdrobniony z Hortexu 4 serki topione w "kiełbasce" o smaku kremowym lub czosnkowym - przeważnie kupuję dwa kremowe, dwa czosnkowe (mowa o takowych http://www.kmdelikatesy.pl/node/24085) kostka rosołowa cebulka boczek wędzony czosnek Boczek i cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni. W garnku w małej ilości wody rozpuszczam kostkę rosołową i dodaję szpinak (może być zamrożony). Ogień podkręcam do minimum i czekam aż szpinak rozmrozi się i lekko odparuje. Do tego dodaję serki i podsmażony boczek z cebulą. Całość gotuję na małym ogniu pilnując, aby nie przypaliło się. Przyprawiam czosnkiem. Babkę polewam sosem szpinakowym i zajadam się ![]() Polecam, na prawdę warto spróbować. Sosik jest o smaku "serkowo-szpinakowym-czosnkowym" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
ja również uwielbiam szpinak, moje ulubione dania to: naleśniki ze szpinakiem, zupa szpinakowa, lazania ze szpinakiem i sosem serowym, szpinak z rondelka, makaron ze szpinakiem też ujdzie. Zaintrygował mnie ten wasz szpinakowy sos i musze sie skusić!
Jak ktoś by potrzebował przepis na naleśniki ze szpinakiem to podsuwam mój: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2567 Kiedyś zawsze do szpinaku dodawałam tylko cebule, czosnek, sól i pieprz ale od jakiegoś czasu daję ponadto sok z cytryny+gałka muszkatałowa [jadłam kiedys z samą solą, gałką i cytryną i też był super - a zawsze nieodłączny wydawał mi się czosnek a jednak nie jest] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Ostatnio jadłam pyszną pizzę ze świeżym szpinakiem, pomidorami i szynką, podobną do tej na zdjęciu, tylko ciasto cieńsze, jak włoskie a szynka parmeńska i jeszcze czosnek, i parmezan
![]() Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2010-06-05 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
ostatnio zajadam się szpinakiem w śmietanie z łososiem wędzonym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.