Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-29, 08:38   #241
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ja nie wierzę już w ani jedno słowo lekarza i ani jeden symptom porodu, już nawet nie chce słuchać i czytac o tym. Wszystko to bzdury. Dziś mi mija 10 dzień bez czopa, Ula jest nisko od 34tc, co noc mam takie przepowiadacze, że gdyby była zima to mąż by już każdej nocy auto grzał, rozwarcie, biegunka itp. . Tymczasem wczoraj urodziła sąsiadka mojej mamy która nie miała ani jednego symptomu a na wizycie jej lekarz powiedział z kolei, że przenosi a termin miała na 8.10 więc tyle w temacie tych pierdół które gadają lekarze. Jak usłyszałam o tej sąsiadce to aż się popłakałam, mam już depresję i ogromny żal do mojego lekarza, że od kilku tygodni straszy mnie porodem za chwilę. Oddałabym dziś wszystko za to, żeby usłyszeć od lekarza że przenoszę i się miło zaskoczyć a za takie historie jakie ja mam serdecznie dziękuję.
Mnie straszyli przedwczesnym porodem w poprzedniej ciąży, a przenosiłam 8 dni. Teraz wychodzę z założenia, że jak mała będzie chciała wyjść to wyjdzie. Z jednej strony już bym chciała, z drugiej jestem podziębiona i średnio mi to pasuje. Do tego przepełnione oddziały we wszystkich szpitalach. Aż się rodzić nie chce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 08:44   #242
buzn
Rozeznanie

Marzena d-vitum.
Lynn już za za nami pierwsza noc w domu. Nie powiem bym się wyspalam. Ale to chyba już nie będzie możliwe przez 18 lat. Ale póki co mam pozytywne nastawienie. Póki....
Dziewoja ładnie, czekam na kolejną mamusie, może to ty😁
Migi ☹️
A oto mój słodziak w kolejnym dniu😍 To nic, że matkę osikal, puszcza bączki i cera mi się pogorszyła momentalnie, miała pierwszy zabieg w życiu ( CC) przez niego itd i pewnie wiele gorszego przede mną.
I tak był brakującym elementem mojego zycia😊

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170928_144124.jpg (40,9 KB, 101 załadowań)
buzn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 08:50   #243
migifigi
Wtajemniczenie

Buzn ale słodziaczek 😍😍
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 08:55   #244
nunny
Wtajemniczenie

Buzn ale ci zazdroszczę że masz go już w domu

Migifigi jeszcze 3 dni musisz jakoś wytrzymać, ciekawa jestem jak pójdzie kiedy już cie do szpitala wezmą, chociaż mam nadzieję że urodzisz przez weekend, a poród będzie szybki i lekki, należy ci się
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 08:55   #245
karmelka2017
Raczkowanie

Buzn slodziak😉 to ile razy wstawalas w nocy?dzueci wypełniają pustkę o której nie miałyśmy pojęcia😉

Mugifigi nie dziwne że masz dość 😘

Przeziębiona jestem, super. Muszę coś ugotować zanim młodą odbiorę że szkoły. Siły brak. Zastanawiam się czy nie zapisać się na usg, niby nic nie mówiła że mam zrobić (ona nie robi ) ale od 31tyg trochę minelo i nie wiem czy prxeplywy ok, łożysko itp. A jeszcze dwa tygodnie pochodzę z brzuchem .
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 08:59   #246
buzn
Rozeznanie

A dziewczyny czego używacie ( mamusie już) i czego będziecie używać ( przyszłe mamusie) na pupie po każdej zmianie pieluszki? Ja narazie używam Bepanthen. Ale mam też linomag zielony? Można? A linomag w różowym pudełeczku okrągłym, a alantan?
Bo sudocrem wysusza tak i tylko już na odparzenia,a do pielęgnacji zwykłej?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Karmelka prawie co godzinę, ale to chyba słaba jakoś mojego mleka jest powodem. W szpitalu mu wystarczało, a teraz jak już przybiera to chyba więcej potrzebuje. Dziś będę mieć laktator lovi prolactiv zamówiłam. To trochę może podkręcenie to.

Karmelka współczuję przeziębieniach.

Edytowane przez buzn
Czas edycji: 2017-09-29 o 08:56
Stary 2017-09-29, 09:00   #247
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
A dziewczyny czego używacie ( mamusie już) i czego będziecie używać ( przyszłe mamusie) na pupie po każdej zmianie pieluszki? Ja narazie używam Bepanthen. Ale mam też linomag zielony? Można? A linomag w różowym pudełeczku okrągłym, a alantan?
Nic nie używałam i nie będę teraz używać. Chyba, że będzie zaczerwienienie to linomag / alantan, a na odparzenie sudocrem. Nie ma sensu używać czegoś na wszelki wypadek, im mniej tym lepiej

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-29, 09:02   #248
buzn
Rozeznanie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7755882 6]Nic nie używałam i nie będę teraz używać. Chyba, że będzie zaczerwienienie to linomag / alantan, a na odparzenie sudocrem. Nie ma sensu używać czegoś na wszelki wypadek, im mniej tym lepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Widziałam,że w szpitalu używali i się balam,że jak nic tylko wytre do czystości to chusteczka, będzie błąd i za mało.

Stary 2017-09-29, 09:02   #249
dziewoja
Raczkowanie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7755882 6]Nic nie używałam i nie będę teraz używać. Chyba, że będzie zaczerwienienie to linomag / alantan, a na odparzenie sudocrem. Nie ma sensu używać czegoś na wszelki wypadek, im mniej tym lepiej

Zgadzam sie i tez nie mam w planie niczegp uzywac. Nawet do twarzy żadnego kremu nie mam, jedynie pliwke hipp.

dziewoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:07   #250
Smerfetka1990
Raczkowanie

Dziewczyny witam się spóźniona w nowym wątku. Dużo teraz się u mnie dzieje więc nie mam czasu pisać ani was nadrobić bo lecicie jak szalone 😉 buziaki dla wszystkich!

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:08   #251
buzn
Rozeznanie

A tak z rzeczy które miałam w szpitalu. Jednorazowe majtki z canpola beznadziejne!!! Ciasne, malorozciagliwe, sztuczne i do dupy. Lepsze te wielorazowe, bo materiałowe. Mama Bella podpaski poporodowe niby ok, ale to jak by wata w papierze, roluje się straszne. Ale chłonna. Podpaski poporodwe z canpola, takie duże, że sama na tyłku zostałam takich potowek,że będę to leczyć i leczyć, a miałam tyłek niemowlaka:/
Jedna paczka podpasek poporodowych to za mało. By czuć się świeżo po każdym prawie siku zmieniałam.
I mój hit, Ziaja mamma mia lano- maść, Super!! Pierwsze dwa dni sutki bolaly, ale teraz już do przeżycia i ten zapach:P I prosty sklad, więc pisze,że nie trzeba zmywać przed karmieniem, inne kremy też nie, ale skład przeraża. Sobie daje na sutki krem i masazyk kilka minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-29, 09:10   #252
Maartikrk
Zakorzenienie

Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Jeszcze nic, ale kilka rzeczy mnie kusi m.in. gryzaki drewniane (albo te uszy albo z Lullalove) oraz togo. Poza tym zastanawiam się nad kolejnym kocykiem z wypełnieniem. Mam jeden, ale myslalam, żeby go mieć do wózka, a osobny w domu, bo ze względu na krakowskie powietrze, wolałabym mieć jednak osobne lub na zmianę, ale tak jeszcze się zastanawiam, bo ogólnie staram się wprowadzić w moim życiu minimalizm Przeprowadzka mi uświadomiła mój problem z chomikowaniem...

Ile dni byliście w szpitalu?

Wow, spore rozwarcie! Dobrze wiedzieć, że to u góry brzucha to skurcze. Wczoraj miałam jeden długi, że nie mogłam się przewrócić na bok. Wyjątkowo nieprzyjemne uczucie, ale niebolesne na szczęscie.

Ja dziś zaczynam 40 tc. Weszłam na wagę- mimo zjedzenia kilku pizz, tony słodyczy przytyłam przez ostatnie 2 tyg jakieś 100 g Więc może nie przekroczę 20 kg nadbagażu Dzisiaj jadę na ktg, nie chce mi się przeokrutnie, zwłaszcza jak pomyślę o czekaniu w kolejce posród innych kobiet, które nie wiedzą, która jest ostatnia
mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Mnie ciagle kuszą jakieś kocyki. Do wózka na pewno będę używać innego bo jednak tak jak piszesz - to powietrze i syfek w Krakowie mnie przeraża nie chce tego do łóżeczka przenosić.

Cytat:
Widziałam,że w szpitalu używali i się balam,że jak nic tylko wytre do czystości to chusteczka, będzie błąd i za mało.

Niby po każdej zmianie pieluchy. Argumentacja położnej była taka ze ciagle ta skore przecieramy, "trzemy" wiec trzeba jej stworzyć kremem jakaś "bazę". Jednak wiem ze sporo mam nie używa nic albo tylko po kąpieli i ewentualnie dopiero jak się coś pojawi na pupie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:17   #253
LitttleHope
Raczkowanie

Wszystkie juz chyba nie wierzymy lekarzom bo daja taka zludna nadzieje , ze prawie juz, ze na włosku wszystko wisi bo to przygotowane czy tamto. A my dalej nie rodzimy. Babcia mojego meza stwierdzila , ze ja to i tak odwazna jestem bo ona z takimi bolami to by pewnie co dzien po karetkę dzwonila. Ja to juz niewiem jakie musze miec rozwarcie aby zaczac rodzic. Pogrzebal mi wczoraj mowil, ze krew moze leciec bo mocno zbadal a ja tam nie czuje roznicy 😒i nic nie lecialo. Co dzien taki maraton robie rano i po poludniu, wszyscy mi sie dziwia, ze dam rade, no ide przez sile przeciez..a brzuch to mi wisi juz tak nisko ze grazyna moja przesunela sie nabrzuch. A raczej brzuch na grazyne 😂.

Powiem Wam taki myk, bo wiadomo , ze smolke bardzo ciezko sie wyciera. Wiec podobno przed pierwsza kupa dobrze posladki posmarowac oliwka czy linomagiem to wtedy gladko schodzi
Ja osobiscie kupilam chyba wszystkie specyfiki do pupy ale tez nie jestem zwolennikiem uzywania tego ciagle. Podobmo olejem kokosowym tez mozna. Swoja droga niewiem jaka mala bedzie miala skore, syn mial atopowa to lekko nie bylo.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Buzn, jaki sliczny , okraglutki 😍

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:25   #254
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Hej

Ja właśnie lecę pod prysznic się ogarnąć a potem do gina, jestem niesamowicie ciekawa co powie. Przecież miałam nie dotrwać do 18wrzesnia w ogóle to man wrażenie że mi mała zmieniła pozycje na poprzeczna :O bo jakoś mnie przestała cisnąć na pęcherz, rzadko już mam zgagę, dziwne co nie? I to już tak od tygodnia chyba... no i jestem ciekawa kiedy każe mi się wstawić w szpitalu w razie braku porodu, termin mam na za tydzień, właśnie dziś zaczynam 40tc :O

Ja będę smarować linomagiem zielonym, ładnie natłuszcza.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:29   #255
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Karmelka prawie co godzinę, ale to chyba słaba jakoś mojego mleka jest powodem. W szpitalu mu wystarczało, a teraz jak już przybiera to chyba więcej potrzebuje. Dziś będę mieć laktator lovi prolactiv zamówiłam. To trochę może podkręcenie to.

Ja miałam linomag różowy na początku. Później już nic. Mąka ziemniaczana czasem.

Migifigi współczuję i rozumiem. Oby tylko poród był ekspresowy.

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-29, 09:38   #256
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Letstry Twój blog czyta się jednym tchem, pieknie napisane, łzy w oczach miałam cały czas Można wiedziec ile Florianek teraz waży? Bo nie jestem na facebooku.

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:40   #257
joasiala
Zadomowienie

Na pupe jak nic się nie działo nie używałam żadnych specyfików. W domu używałam zamiast chusteczek wacikow i wody. Jak coś zaczynało się dziać to zaczynałam od mąki ziemniaczanej. W pogotowiu miałam w razie czego bepanthen i sudocream.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej

Ja właśnie lecę pod prysznic się ogarnąć a potem do gina, jestem niesamowicie ciekawa co powie. Przecież miałam nie dotrwać do 18wrzesnia w ogóle to man wrażenie że mi mała zmieniła pozycje na poprzeczna :O bo jakoś mnie przestała cisnąć na pęcherz, rzadko już mam zgagę, dziwne co nie? I to już tak od tygodnia chyba... no i jestem ciekawa kiedy każe mi się wstawić w szpitalu w razie braku porodu, termin mam na za tydzień, właśnie dziś zaczynam 40tc :O

Ja już po prysznicu i za pół godzinki lecę na ktg. Jak zapis wyjdzie ok, to do szpitala mam się stawić w poniedziałek. Jak na ktg wyjdzie coś niepokojącego to odrazu mam zgłosić się na oddział 😱

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 09:54   #258
karmelka2017
Raczkowanie

Joasiala masz maila ode mnie i pv,nie wiem czy widziałaś.

Buzn co godzine, rzeczywiście kiepsko. Ja mam takie tkliwe sutki, ale mi dziwnie je dotykać. Też mam tą lano maść zuaja może zacznę smarować.
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:12   #259
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Marzena d-vitum.
Lynn już za za nami pierwsza noc w domu. Nie powiem bym się wyspalam. Ale to chyba już nie będzie możliwe przez 18 lat. Ale póki co mam pozytywne nastawienie. Póki....
Dziewoja ładnie, czekam na kolejną mamusie, może to ty😁
Migi ☹️
A oto mój słodziak w kolejnym dniu😍 To nic, że matkę osikal, puszcza bączki i cera mi się pogorszyła momentalnie, miała pierwszy zabieg w życiu ( CC) przez niego itd i pewnie wiele gorszego przede mną.
I tak był brakującym elementem mojego zycia😊

Śliczny maluszek!!! I spokojnie już niedługo się wyśpisz ;*

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej

Prysznic! U mnie w mieście woda skażona bakteriami zakaz używania, mycia i picia nawet po przegotowaniu xD więc wczoraj byliśmy się myć całą rodziną u teściowej gary stoja w zlewie od dwóch dni, beczkowóz dopiero wczoraj o 21 podstawili, ale też woda tylko do przegotowania. Powiem wam masakra, gotuję teraz wodę żeby w zlewie trochę pozmywać xD a rano przed badaniem myłam się mineralną xD takie szaleństwo
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-29, 10:15   #260
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karmelka2017 Pokaż wiadomość
Joasiala masz maila ode mnie i pv,nie wiem czy widziałaś.

Buzn co godzine, rzeczywiście kiepsko. Ja mam takie tkliwe sutki, ale mi dziwnie je dotykać. Też mam tą lano maść zuaja może zacznę smarować.
Ale że kiepsko, że dziecko co godzinę je? Musi sobie nakręcić produkcję. Położyć się z dzieckiem i karmić się całymi dniami. W końcu się unormuje. To jest jak najbardziej normalne na początku. I nie jest to słaba jakość pokarmu.

Stary 2017-09-29, 10:16   #261
goslawka
Zadomowienie

A co do pupy ja na początku używałam z ziaji do pośladków kremu, bo w szpitalu mowili zeby po kazdej zmianie pieluszki uzywać, pozniej zmadrzalam i tylko jak cos było lekko zaczerwienione to smarowałam ziajką, jak mocniej to linomagiem zielonym, jak raz miał odparzenie (moja wina bylismy na chrzcinach, był gorąc, a ja nie zauważyłam, że mój syn zrobił rzadką kupę) to od lekarza na recepte taka maść i powiem wam super działała!
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:28   #262
buzn
Rozeznanie

Goslawka ty ze Śląska? Bo na Śląsku jest w mięsie obok mnie taka sytuacja z woda

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7756140 6]Ale że kiepsko, że dziecko co godzinę je? Musi sobie nakręcić produkcję. Położyć się z dzieckiem i karmić się całymi dniami. W końcu się unormuje. To jest jak najbardziej normalne na początku. I nie jest to słaba jakość pokarmu.

Stary 2017-09-29, 10:35   #263
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Mnie ciagle kuszą jakieś kocyki. Do wózka na pewno będę używać innego bo jednak tak jak piszesz - to powietrze i syfek w Krakowie mnie przeraża nie chce tego do łóżeczka przenosić.

Niby po każdej zmianie pieluchy. Argumentacja położnej była taka ze ciagle ta skore przecieramy, "trzemy" wiec trzeba jej stworzyć kremem jakaś "bazę". Jednak wiem ze sporo mam nie używa nic albo tylko po kąpieli i ewentualnie dopiero jak się coś pojawi na pupie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tak robiłam i robię. Krem tylko w konieczności. Za to często zmieniałam pieluszki. Przez pierwszy rok mała nie miała ani razu czerwonej pupy. Teraz jest gorzej bo je dużo kwaśnych owoców i te kupki i siusiu są bardziej drażniące.

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:39   #264
very niceee
Zadomowienie

Ja zamierzam alantanem smarować, a jak coś się zadzieje to wtedy sudocrem. Sudocremu w ogóle nie kupowałam. Mam 2 małe słoiczki od położnej i powinny wystarczyć.

Też nie wierzę w te objawy porodu. U mnie każdy się dziwi, że ja jeszcze w dwupaku. Nawet do lekarza nie chce mi się dziś iść, bo i tak wiem, co usłyszę.

A, jeszcze miałam napisać, że Michałek do schrupania
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:43   #265
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Czytam bloga Letstry - łzy leeeccccą
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:52   #266
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Ja tak robiłam i robię. Krem tylko w konieczności. Za to często zmieniałam pieluszki. Przez pierwszy rok mała nie miała ani razu czerwonej pupy. Teraz jest gorzej bo je dużo kwaśnych owoców i te kupki i siusiu są bardziej drażniące.

No wiem, wiem są różne szkoły w sumie każda mama pewnie inaczej robi no i przede wszystkim obserwuje pupę .

Ja tak na prawdę z artykułów pielęgnacyjnych kupiłam żel do mycia niemowląt z Babydream (Sroako mnie przekonała), mam Bepanthen extra z dwa opakowania, Sudocrem malutki który dostałam na sr i krem z babydream na wiatr i zimno. W sumie to tyle. Żadnych balsamów i oliwek nie kupowałam. Po kąpieli osuszę ciałko, ewentualnie maść do pupy i koniec. Mam jeszcze chusteczki nawilżane z Kindii pure głównie dlatego że szpital wymaga więc kupiłam zestaw 3 opakowań, dwa zostaną w domu gdzieś na wyjścia a tak to waciki i woda.

Powiedzcie mi Mamy - ile pampków "1"nek średnio się zużyje (opakowań po ile sztuk) zanim dziecko przejdzie na 2ki. Wiem, że reguły nie ma ale średnio?
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 10:53   #267
dziewoja
Raczkowanie

Cytat:
No wiem, wiem są różne szkoły w sumie każda mama pewnie inaczej robi no i przede wszystkim obserwuje pupę .

Ja tak na prawdę z artykułów pielęgnacyjnych kupiłam żel do mycia niemowląt z Babydream (Sroako mnie przekonała), mam Bepanthen extra z dwa opakowania, Sudocrem malutki który dostałam na sr i krem z babydream na wiatr i zimno. W sumie to tyle. Żadnych balsamów i oliwek nie kupowałam. Po kąpieli osuszę ciałko, ewentualnie maść do pupy i koniec. Mam jeszcze chusteczki nawilżane z Kindii pure głównie dlatego że szpital wymaga więc kupiłam zestaw 3 opakowań, dwa zostaną w domu gdzieś na wyjścia a tak to waciki i woda.

Powiedzcie mi Mamy - ile pampków "1"nek średnio się zużyje (opakowań po ile sztuk) zanim dziecko przejdzie na 2ki. Wiem, że reguły nie ma ale średnio?
Tez jestem ciekawa

dziewoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 11:02   #268
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
To zależy z jaką wagą urodzi się dziecko. Moja dość długo używała 1, bo oprócz małej wagi, miała chudziutkie uda i w 2 siku wyplywalo bokiem ☺

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-29, 11:04   #269
buzn
Rozeznanie

Hmm, u mnie l chyba sporo poszło w ciągu tych 4 dni, mała paczka pampers się już kończy tam chyba było 27 pieluszek. Trochę szpital dał i trochę miałam gratisów dady. Od rana zmieniłam 5. Bo są np. przypadki- zmieniam po kupce,a tu nagle siku leci i już nową trzeba.

Stary 2017-09-29, 11:07   #270
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam maść Bepanthen i krem Alantan.Bepanthen wydaje mi się lepszy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości