Lipcówki 2017 ❤ cz. 10 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-09, 23:47   #241
myszowata1313
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 10 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Hejka

Widzę, że była mowa o inhalatorach. Czym one się róznią od nebulizatorów? Bo słyszałam, że dla malucha nebulizator lepszy i zastanawiam się co kupić

Bacik dla teścia!
Nie widzę linka, ale dla mnie to mega mało, zamarzłabym!

U nas był dokładnie taki sam!
Jak nie jest zielony to chyba ok.

Skąd to?

Bacik dla tż!
A jak macie podnosić?
Ja cały czas się boję, że robię to źle...

Anna, Baby, Sill fajnie, że chrzciny udane.
U nas też było super
Mały był bardzo spokojny. W kościele pół mszy spał, pół obserwował bez jęknięcia. Na przyjęciu spał tylko trochę, ale był bardzo grzeczny. Cierpliwie znosił zdjęcia i przekładanie z rąk do rąk (ja znosiłam to zdecydowanie gorzej, ale ten jeden dzień starałam się nie marudzić ). Jedzenie rewelacja
W prezencie dostał pieniądze.
I tak się zastanawiam czy nie kupić mu czegoś na pamiątkę, bo nic takiego nie dostał
Co wy robicie z pieniędzmi z chrzcin dzieci? Odkładacie, kupujecie coś, idą w życie?

Ze złych wiadomości - po 2-3 lepszych nocach wróciliśmy już na dobre do karmienia co 2 godziny
Jakas dziewczyna wstawila na grupe sprzedazowa na fb. A juz usunelam jej nazwisko :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 06:51   #242
pestycyda
Zakorzenienie

Baby, super że dziecko się naprawiło

Karolina, jak dla mnie jest wystarczająco. Ślicznie

Calineczka, przez boczek podnosić. Ja tak podnoszę od zawsze. Popatrz na filmikach u zawitkowskiego.
Super że chrzciny udane.
Ja karmię w nocy co 1,5-2h nadal

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 07:06   #243
darietta
Zakorzenienie

Wiki dzisiaj coś niespokojna calą noc. Juz nawet nie patrzyła co ile ja karmię. Wierciła się i marudziła. Nawet wzięłam ją do siebie na łóżko i nie pomogło. Czuję że tej nocy nie wypoczełam.
Teraz niby spi ale trzyma cycusia.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 07:08   #244
Mała!
Zakorzenienie

Calineczka
Super, że chrzest sir udał, a mały był taki grzeczny.
U nas tez było kilka lepszych nocek, a katar i czeste wybudzanie znowu mu zmieniły i.jemy średnio co 2,5-3 h ... dziś np o 23, 1:30, 4:40 i teraz...

Baby
Ale grzeczniutka niunia, oby tak.juz zostało

Karola
Ślicznie jest.

Okropna pogoda u nas... tragedia, leje i wieje... ehhh nie lubie.

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-10-10 o 08:03
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 07:31   #245
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - wydaje mi sie, ze to czy akceptuje pierś zależy od tego jak bardzo jest głodna i pobudzona. Teraz np jesteśmy po awanturze i odrzucaniu piersi. Wyszłyśmy na dwór, pospala i jak wróciła to ssie. Cieszę sie z tych nocy, ze nie muszę wstawać.
To życzę jak najmniej awantur

U nas też zdarza się ostatnio coraz częściej że Łucja strasznie się denerwuje i nie chce piersi kiedy jest zmęczona - nie do pomyślenia przy Lili, u której ssanie piersi było panaceum.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Sili dobre z tym bucikiem 😂 prawdziwy kopciuszek z Lu 😍

Brawa za zainstalowanie umywalki

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
spotkalam kolezanke z bylej pracy. przyszla z dwoma corkami. nie widzialysmy sie z 10 lat!!
do tego ta znajoma z ktorą chodzimy razem mowi że jej szwagierka tez z nami pojdzie w przyszlym tyg. takze juz nas bedzie cztery! super. zamienilyśmy plac zabaw w parku na grote solną
Ekstra!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Byliśmy u fizjo. Miałam rację że młody trochę mi ucieka na jedną stronę to ze mnie wariatkę cała rodzina robila:/ generalnie niby młody nie jest do terapii bo to bardzo subtelna asymetria ale poćwiczyć nie zaszkodzi więc zapisaliśmy się do lekarza po skierowanie na rehabilitację. Podobno terminy są spoko w miarę ale lekarz dopiero 21 października. Póki co mamy uważać jak podnosimy itp. Powiedziałam że też jestem fizjoterapeutką, dostałam propozycję pracy i nie zapłaciłam za wizytę:p

TŻ mnie wkurza. Powiedziałam że fizjo miała pewne zastrzeżenia i pokazałam jak ma małego podnosić itp to on nadal twierdzi że wydziwiam. Dla niego potencjalna wada postawy to nie jest problem ano choroba:/ cały czas słyszę głupie teksty. Jeszcze mnie to irytuje bo nie dosyć że chodzi o dziecko to mam wrażenie że on podkopuje moje kompetencje zawodowe. Jakby moja praca nie miała znaczenia bo przecież wada postawy to nic takiego-.- się wyżaliłam...
Dobrze, że poszliście, kciuki za szybkie wyjście z asymetrii!! Hehehe to miłe że nie musiałaś płacić za wizytę
No i oczywiście dziewczyny mają rację że dla tż bacik się należy

Cytat:
Z nonie pisałam jakis czas temu, sprawnie ogarnia swoją małą zgraję 😊
Super!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Wbrew temu czego sie spodziewałam mózg został w środku xD

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Słodkie z tym kopciuszkiem

Wow 11km! Niezły z Ciebie spacerowicz

Cytat:
a na sobote starszak dostał zaproszenie na urodziny w sali zabaw. ehhh jak mnie sie nie chce tam jechać! tych matek nie znam ani nie mam ochoty poznawać jakoś.. ale starszak koniecznie chce iść bo wszyscy koledzy będą no cóż. albo może go z tatą wyśle? to nie bylby glupi pomysl!
Wyślij z tatą

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Załącznik 7268916
W końcu skończyłam ścianę nad łóżeczkiem w Alicji pokoju starczy czy dac więcej?
Bardzo ładnie Moim zdaniem jeśli więcej to minimalnie, ale tak jak teraz to też już fajnie wygląda

Cytat:
U nas też było super
Mały był bardzo spokojny. W kościele pół mszy spał, pół obserwował bez jęknięcia. Na przyjęciu spał tylko trochę, ale był bardzo grzeczny. Cierpliwie znosił zdjęcia i przekładanie z rąk do rąk (ja znosiłam to zdecydowanie gorzej, ale ten jeden dzień starałam się nie marudzić ). Jedzenie rewelacja
I tak się zastanawiam czy nie kupić mu czegoś na pamiątkę, bo nic takiego nie dostał
Co wy robicie z pieniędzmi z chrzcin dzieci? Odkładacie, kupujecie coś, idą w życie?

Ze złych wiadomości - po 2-3 lepszych nocach wróciliśmy już na dobre do karmienia co 2 godziny
Ekstra, brawo! Kciuki za rzadsze karmienia!

Morelle daj znać czy wszystko u Was ok, bo zaczynam się martwić!

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-10-10 o 07:32
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 07:37   #246
vadi
*sportaddict*

dziewczyny, na wypadające włosy bardzo polecam wcierkę z kozieradki

http://www.anwen.pl/2012/11/kozierad...jace-wosy.html

tylko uprzedzam, że wali rosołem
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 07:42   #247
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

Widzę, że była mowa o inhalatorach. Czym one się róznią od nebulizatorów? Bo słyszałam, że dla malucha nebulizator lepszy i zastanawiam się co kupić

Bacik dla teścia!

Nie widzę linka, ale dla mnie to mega mało, zamarzłabym!

U nas był dokładnie taki sam!

Jak nie jest zielony to chyba ok.

Skąd to?

Bacik dla tż!

A jak macie podnosić?

Ja cały czas się boję, że robię to źle...

U nas też było super

Następne grzeczne dziecko ❤️ super ze się wszystko udało my z pamiątek dostaliśmy dwa obrazki z aniołkami. Zastanawiam się czy nie powiesić jednego nad łóżeczkiem a pieniądze wplacamy na konto oszczędnościowe
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 08:15   #248
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Baby, super że dziecko się naprawiło

Karolina, jak dla mnie jest wystarczająco. Ślicznie

Calineczka, przez boczek podnosić. Ja tak podnoszę od zawsze. Popatrz na filmikach u zawitkowskiego.
Super że chrzciny udane.
Ja karmię w nocy co 1,5-2h nadal

U nas tez częste karmienia. Licze ze to sie niedlugo ustatkuje. Do tego Nele coraz gorzej przenieść z lozja do łóżeczka. Wybudza sie i albo zasnie albo oczy otwiera i gaworzy i usypianie znowu.

Kciuki za naprostowanie Wojtusia! Fajnie z tą ofertą pracy 😊
Cytat:

Używałam kiedyś, działa faktycznie lepiej niz Jantar ale ten smród rosołu masskryczny 😂

Calineczka gratki za udane chrzciny i wszystkiego dobrego 😙

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 08:21   #249
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, współczuję nocy.

Mała, u nas taka sama pogoda. Chyba nie pójdę nawet na spacer. Brrr
Katar dalej Was męczy? U nas chyba końcówka. Katarkiem praktycznie nic nie ściągam nawet po inhalacjach. Chrumkoli nadal ale to już chyba samo musi przejść. W nocy tylko raz odciagalam.

Stary 2017-10-10, 08:41   #250
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Vadi ważne że działa a zapach cóż mam już szczotke co wali kozą to i ja rosołem mogę pachnieć.
Stary 2017-10-10, 08:57   #251
taedio
MerDer 4ever

Dzień dobry!
Ale pogoda u nas do

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 09:04   #252
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda u nas też lepiej dzieki, jeszcze troszke jest ale bie jakoś dużo, ale jeszcze walczymy.

Pogoda wszedzie lipa... i ide w ten deszcz połazic niech sie mały przespi...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 09:08   #253
Agg_s
Wtajemniczenie

U nas nie pada.. Jeszcze Ale zimno i szaro mam nadzieję, że uda mi się spacer zaplanowany na 12, jednakże zdecydowanie krótszy niż wczoraj

Położyłam Bartka do łóżeczka, żeby popatrzył sobie na karuzelę przez 5 min jak ja się trochę ogarnę... a on wziął i zasnął drzemka nr 1 jak w zegarku

mini, mi się marzą narty.. snowboard nie dla mnie, obawiam się tej "jednej nogi" może w przyszłym roku

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-10-10 o 09:09
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 09:11   #254
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, ty to jesteś niezłomna z tymi spacerami. U mnie wg prognozy ma nie padać po 12 więc może jednak się wybiorę.

Aggs, ja sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko wzięło i zasnęło samo w łóżeczku zazdroszczę;p

Stary 2017-10-10, 09:13   #255
xzora
Zakorzenienie

Vadi - brawa za ćwiczenia.
Pestycyda - mi sie wydaje, ze w głębi duzy TZ wie ze masz racje
Minini - moze tata akurat pójdzie z synkiem na urodziny skoro mama nie ma ochoty
Baby2 - super, ze Maja tak ładnie spała w dzien. Moze akurat zostanie tak na dłużej.
Karolinuusia - moim zdaniem wystarczy gwiazdek
Calineczka - większość inhalatorów to tez nebulozatory, trzeba sprawdzać wymiar cząstek
Super, ze chrzciny udane - synek grzeczny, a jedzenie pyszne. Ja bym kupiła jakis medalik złoty zeby była pamiątka z uroczystości. Ja dostałam złoty łańcuszek z serduszkiem na chrzciny i niby nigdy go nie nosiłam, ale zawsze mama mi mówiła, ze to z chrztu i mam sentyment do niego.
Siilmariien - oby rzeczywiście tych awantur było jak najmniej u Klaudii, a Łucja niech wie co najlepsze i nie grymasi.

Dziewczyny - ja wam na wypadanie polecam maskę do włosów WAX Henna. Ja sie nakłada na skore głowy (na włosy tez) i trzyma 10-30min. Można tez czepek założyć zeby lepiej grzało. Henna wzmacnia cebulki włosowe i jeszcze przyspiesza wzrost kolejnych włosów. Ja kiedyś używałam i był super efekt, teraz poki co mi nie wypadają.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 09:23   #256
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi - brawa za ćwiczenia.
Pestycyda - mi sie wydaje, ze w głębi duzy TZ wie ze masz racje
Minini - moze tata akurat pójdzie z synkiem na urodziny skoro mama nie ma ochoty
Baby2 - super, ze Maja tak ładnie spała w dzien. Moze akurat zostanie tak na dłużej.
Karolinuusia - moim zdaniem wystarczy gwiazdek
Calineczka - większość inhalatorów to tez nebulozatory, trzeba sprawdzać wymiar cząstek
Super, ze chrzciny udane - synek grzeczny, a jedzenie pyszne. Ja bym kupiła jakis medalik złoty zeby była pamiątka z uroczystości. Ja dostałam złoty łańcuszek z serduszkiem na chrzciny i niby nigdy go nie nosiłam, ale zawsze mama mi mówiła, ze to z chrztu i mam sentyment do niego.
Siilmariien - oby rzeczywiście tych awantur było jak najmniej u Klaudii, a Łucja niech wie co najlepsze i nie grymasi.

Dziewczyny - ja wam na wypadanie polecam maskę do włosów WAX Henna. Ja sie nakłada na skore głowy (na włosy tez) i trzyma 10-30min. Można tez czepek założyć zeby lepiej grzało. Henna wzmacnia cebulki włosowe i jeszcze przyspiesza wzrost kolejnych włosów. Ja kiedyś używałam i był super efekt, teraz poki co mi nie wypadają.

O super że mi przypomniałas kiedyś ktoś mi mówił że jest super i polecana dla osób po chemioterapi. A pytanie mam spłukiwałaś ją samą wodą czy szamponem.
Stary 2017-10-10, 09:40   #257
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Vadi ważne że działa a zapach cóż mam już szczotke co wali kozą to i ja rosołem mogę pachnieć.
Hahaha😂

Cytat:
U nas nie pada.. Jeszcze Ale zimno i szaro mam nadzieję, że uda mi się spacer zaplanowany na 12, jednakże zdecydowanie krótszy niż wczoraj

Położyłam Bartka do łóżeczka, żeby popatrzył sobie na karuzelę przez 5 min jak ja się trochę ogarnę... a on wziął i zasnął drzemka nr 1 jak w zegarku

mini, mi się marzą narty.. snowboard nie dla mnie, obawiam się tej "jednej nogi" może w przyszłym roku
"Wziął i zasnął" dobre 😂 jeszcze nam sie nie zdarzyło 😀

Devileek fotki masz na mejlu 😊

Stary 2017-10-10, 09:56   #258
minini
Zadomowienie

Cytat:

haha najfajniejsze są takie drzemki-niespodzianki! mój czasem potrafi zasnąć na przewijaku po zmianie pieluchy jak go zostawie i ide tylko siku

boisz sie jednej nogi na desce? ja za to sie boje dwóch desek - każda na innej nodze a do tego kijki! jak ogarnąć panowanie nad czterema konczynami jednocześnie? jednak snowboard łatwiejszy

mlody śpi jeszcze od nocy. jadl o 3.30 o 7.30 i 10tej i znow zasnął. jem śniadanie w spokoju
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 10:04   #259
vadi
*sportaddict*

ten genialny WAX polecany po chemii był amerykański i od paru lat jest praktycznie nie do zdobycia, te polskie Pilomaxu i L'biotica to nie to samo niestety

edit: o, jest i to mega tanio! http://www.ezebra.pl/product-pol-292...ZYWKA-WAX.html

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-10-10 o 10:06
Stary 2017-10-10, 10:21   #260
Agg_s
Wtajemniczenie

Nooo tzn on ogólnie sam zasypia (najczęściej), ale jak go kładłam do łóżeczka to miał oczy jak 5zl jakby ktoś mi miesiąc temu powiedział ze moje dziecko będzie samo zasypialo to bym go wyśmiała :P musiałam z nim chodzić, bujać, śpiewać, szumiec i w ogóle stawać na rzęsach wiec Pestycyda i carolles - jeszcze nic straconego

Mini Hahahha to dopiero agent na przewijaku dobreee
Spróbowałabym kiedyś deski ale na jakiejś oślej łączce chociaż... teraz mam dziecko, nie mogę tak w życiu ryzykować

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 10:26   #261
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Nooo tzn on ogólnie sam zasypia (najczęściej), ale jak go kładłam do łóżeczka to miał oczy jak 5zl jakby ktoś mi miesiąc temu powiedział ze moje dziecko będzie samo zasypialo to bym go wyśmiała :P musiałam z nim chodzić, bujać, śpiewać, szumiec i w ogóle stawać na rzęsach wiec Pestycyda i carolles - jeszcze nic straconego
to pocieszające, u mnie też dramat...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

ja wolę snowboard zdecydowanie
Stary 2017-10-10, 10:38   #262
pestycyda
Zakorzenienie

Nam się raz zdarzyło że już był taki zemczoby że usnął w łóżeczku gdy go glaskalam po głowie.

Raz prawie zasnął w lezaczku ale wypadł mu smoczek i się rozwył:p

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ogłaszam dzień lenia. Młody śpi a ja pod kocem z kotem. Nie idę na żadne spacery. Foch na rzeczywistosc

Stary 2017-10-10, 10:47   #263
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Nam się raz zdarzyło że już był taki zemczoby że usnął w łóżeczku gdy go glaskalam po głowie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ogłaszam dzień lenia. Młody śpi a ja pod kocem z kotem. Nie idę na żadne spacery. Foch na rzeczywistosc

W domu tez trzeba posiedzieć

Moja sama zasypia w kołysce, łóżeczku i leżaczku ale ja ja od początku odkładałam tfu tfu zeby mi się dziecko nie popsuło
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 10:57   #264
siilmariien
Wtajemniczenie

Agg_s piona! Ja przed 8 szykowałam Lilę do przedszkola i zostawiłam Lu samą w łóżeczku, słyszałam że grzecznie bawi się dzwoniącym gąsiorem. Potem do niej przyszłam, pogadałyśmy sobie z Lu chwilę, a potem stwierdziłam że jeszcze sobie zerknę na wizaż żeby Was nadrobić trochęCzytam obok niej, po chwili patrzę, a ona śpi Dobre dziecko Przed chwilą się obudziła
Stary 2017-10-10, 11:02   #265
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Agg_s piona! Ja przed 8 szykowałam Lilę do przedszkola i zostawiłam Lu samą w łóżeczku, słyszałam że grzecznie bawi się dzwoniącym gąsiorem. Potem do niej przyszłam, pogadałyśmy sobie z Lu chwilę, a potem stwierdziłam że jeszcze sobie zerknę na wizaż żeby Was nadrobić trochęCzytam obok niej, po chwili patrzę, a ona śpi Dobre dziecko Przed chwilą się obudziła
Tyle godzin przespała od 8?
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Moja sama zasypia w kołysce, łóżeczku i leżaczku ale ja ja od początku odkładałam tfu tfu zeby mi się dziecko nie popsuło
Ja mojego też odkładałam od pocAtku ale zasypiał zawsze przy cycu. Teraz usypia na rękach zazwyczaj i w ciągu dnia daje się odłożyć. W nocy nie bardzo albo ja zasypiam.

Stary 2017-10-10, 11:16   #266
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Następne grzeczne dziecko ❤️ super ze się wszystko udało my z pamiątek dostaliśmy dwa obrazki z aniołkami. Zastanawiam się czy nie powiesić jednego nad łóżeczkiem a pieniądze wplacamy na konto oszczędnościowe
My też zastanawiamy się nad kontem bo Ala ma kopertę już zanim się urodzila i suma też się uzbierała, teraz po chrzcinach będzie więcej. W jakim banku i czy jakas lokata?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 11:18   #267
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤ cz. 10 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Hahaha

"Wziął i zasnął" dobre jeszcze nam sie nie zdarzyło

Devileek fotki masz na mejlu

Już patrze
Cytat:
to pocieszające, u mnie też dramat...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

ja wolę snowboard zdecydowanie

Ja chciała bym się nauczyć na snowboardzie ale w tym roku chyba jeszcze mi się nie uda ...

Byliśmy dziś z J. Na pobraniu krwi przed szczepieniem wcześniej zahaczylismy o pepco i rossman

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-10-10 o 11:19
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 11:19   #268
siilmariien
Wtajemniczenie

Pestycyda gdzieś ok 8:20 zasnęła. Troszkę ponad 3h snu Ja z nią teraz pospałam też sobie, bo wczoraj zagadalismy się z siostrą męża wieczorem i poszliśmy spać po 2 w nocyOgólnie Lu dobrze śpi o tej porze nad ranem. Wstała dziś ok 7 Lubi sobie pospać rano - mega demotywujace dla mnie, bo jakby wstała o 6 miałabym cały dzień, a jak z nią przysne i śpimy do 11 o ile Lila jest w przedszkolu, to mi się potem cały dzień rozłazi

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Vadi dzięki za linka
Stary 2017-10-10, 11:26   #269
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam ambitny plan przed chwilą wyjść na spacer jednak na to zimno, ogarnęłam siebie i Nelke i juz w drzwiach jak nie lunęło... Nie mam nawet parasola wiec siedzimy w domu.

Cytat:

Moja mo zasypiala przy piersi bez problemu albo najedzona odłożona do lozeczka przy szumiaiu a ostatnio jest problem 😞

Cytat:
Złote dziecko

Moja maruda dzis nie polezy sama nie pobawi sie. Właśnie leżymy w łóżku i gadamy, najedzona jak bąk ciekawe kiedy zaśnie,powinna się budzic po pierwszej drzemce a ona jeszcze nie śpi.

Stary 2017-10-10, 11:31   #270
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
O super że mi przypomniałas kiedyś ktoś mi mówił że jest super i polecana dla osób po chemioterapi. A pytanie mam spłukiwałaś ją samą wodą czy szamponem.
Splukiwalam sama wodą. Szampon przed maską.

Cytat:
haha najfajniejsze są takie drzemki-niespodzianki! mój czasem potrafi zasnąć na przewijaku po zmianie pieluchy jak go zostawie i ide tylko siku

boisz sie jednej nogi na desce? ja za to sie boje dwóch desek - każda na innej nodze a do tego kijki! jak ogarnąć panowanie nad czterema konczynami jednocześnie? jednak snowboard łatwiejszy

mlody śpi jeszcze od nocy. jadl o 3.30 o 7.30 i 10tej i znow zasnął. jem śniadanie w spokoju
Narty łatwiejsze, ale tez teraz snowboard bym wolała. Mniej kontuzjogenny dla kolan.

Cytat:
ten genialny WAX polecany po chemii był amerykański i od paru lat jest praktycznie nie do zdobycia, te polskie Pilomaxu i L'biotica to nie to samo niestety

edit: o, jest i to mega tanio! http://www.ezebra.pl/product-pol-292...ZYWKA-WAX.html

Brytyjski na Allegro czy innych portalach można kupić te brytyjskie maski. Na polski rynek oferuje je Pilomax (pewnie nawet na opakowaniu bedzie info dot produkcji UK). One dalej są produkowane w tym samym zakładzie w UK (dokładnie w Walii) i przywożone do Pl. Mają nieco inną formule (bez SLes), ale henny jest tyle samo wiec tak samo działają na wypadanie jak te z UK. Z kolei l-biotica ma juz mniej tej henny w składzie.

Moja mama zamówiła płaszczyk - futerko dla Klaudii na chrzest z Zalando. Miał byc biały a wpada w brzoskwinie. Muszę popatrzeć za czyms innym. Ten narazie zostawię, bo i tak jest 100dni na zwrot a nie wiem czy znajdę coś lepszego.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Pestycyda gdzieś ok 8:20 zasnęła. Troszkę ponad 3h snu Ja z nią teraz pospałam też sobie, bo wczoraj zagadalismy się z siostrą męża wieczorem i poszliśmy spać po 2 w nocyOgólnie Lu dobrze śpi o tej porze nad ranem. Wstała dziś ok 7 Lubi sobie pospać rano - mega demotywujace dla mnie, bo jakby wstała o 6 miałabym cały dzień, a jak z nią przysne i śpimy do 11 o ile Lila jest w przedszkolu, to mi się potem cały dzień rozłazi

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Vadi dzięki za linka

Do 11, wow!

Ja wstaje wtedy kiedy Klaudia zaczyna sie złościć. Czasami jest to 7.00, a zdarza nam sie tez do 9.00 poleżeć.

Zazdroszczę, ze wasze dzieci same zasypiają. Klaudia albo podczas KP albo na spacerze chuście. Innej opcji nie ma.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości