CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-22, 14:59   #241
Aneta???
Zakorzenienie

Przekupka: 79 pkt / 100% pozyt.
GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Czy misha odezwała się?

Edit-no i mam mishę-
http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=118510.
Zabanowałam jej drugie konto-dmucham na zimne/pomijając fakt, że wymiany następowały z dwóch kont, co jest sprzeczne z regulaminem.

Daigee-jeśli do końca stycznia sprawa nie zostanie rozwiązana, daj znać.
Tylko z ciekawości .Dlaczego ta użytkowniczka dostała bana,skoro Daigee nie wysłała jej również swoich perfum?
Stary 2007-01-22, 15:08   #242
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

No to zaspokajam Twoją ciekawość-BANa dostał tylko klon, nie Misha.
Nie można wymieniać się z dwóch kont.
Gdybym- niezależnie od tej sytuacji z daigee-znalazła klona konta, zrobiłabym to samo.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 15:21   #243
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
No to zaspokajam Twoją ciekawość-BANa dostał tylko klon, nie Misha.
Nie można wymieniać się z dwóch kont.
Gdybym- niezależnie od tej sytuacji z daigee-znalazła klona konta, zrobiłabym to samo.
Ahaaa,wszystko jasne .

DAIGEE nie mogę tego jakoś przemilczeć,ale wydaje mi się,żeby być traktowanym poważnie,trzeba być poważnym (patrz,post astronomicznej.ani).Wiemy o co chodzi .Sama nie znoszę sytuacji,kiedy już doszło do ustalenia adresów,terminów itd. druga strona z niewiadomych przyczyn milczy,nie odpowiada na PW,ale pamiętajmy o tym,żeby żalić się na kogoś,trzeba samemu być fair .To tyle,co chciałam napisać,przepraszam z góry jeśli kogoś uraziłam,nie taki cel chciałam osiągnąć .
Stary 2007-01-23, 08:52   #244
monme
Raczkowanie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.

Ja chciałam napisać, że jestem w podobnej sytuacji jak Daigee.
09 stycznia 07 r. dogadałam się ostatecznie z Wizażanką MishaLuba na wymianę perfum, tzn. ona miała mi przesłać Senta Costume National, a ja jej Mure&Musc L'Artisan, z tym, że w związku z tym, iż nie posiadała żadnej przekupki, ona miała wysłać pierwsza i cóż do tej pory, a minęły dwa tygodnie nie otrzymałam umówionej paczki oraz żadnej odpowiedzi na PW z zapytaniem, co się dzieje, mimo, że logowała się np. ostatni raz 21 stycznia. To jest co najmniej mało poważne z jej strony, bo nawet, jeżeli wycofała się z wymiany, to cóż kosztuje wysłanie PW z tą informacją.
monme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-25, 12:54   #245
daigee
Zadomowienie

Przekupka: 63 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Tylko z ciekawości .Dlaczego ta użytkowniczka dostała bana,skoro Daigee nie wysłała jej również swoich perfum?
Nie wysłałam Mishy moich perfum dlatego że jest początkującą przekupką (żadnych pozytywnych punktów w IP). W takiej sytuacji to ona pierwsza wysyła kosmetyki a ja wysyłam moje kiedy otrzymam kosmetyki od niej i wszystko okazuję się być OK - zachęcam do przeczytania regulaminu
Stary 2007-01-25, 12:56   #246
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Czy misha odezwała się?

Edit-no i mam mishę-
http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=118510.
Zabanowałam jej drugie konto-dmucham na zimne/pomijając fakt, że wymiany następowały z dwóch kont, co jest sprzeczne z regulaminem.

Daigee-jeśli do końca stycznia sprawa nie zostanie rozwiązana, daj znać.
sylwio - odpisałam na pw. Bardzo dziękuję za zajęcie się tą sprawą
Stary 2007-01-25, 13:19   #247
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
Nie wysłałam Mishy moich perfum dlatego że jest początkującą przekupką (żadnych pozytywnych punktów w IP). W takiej sytuacji to ona pierwsza wysyła kosmetyki a ja wysyłam moje kiedy otrzymam kosmetyki od niej i wszystko okazuję się być OK - zachęcam do przeczytania regulaminu

Ale to jest tylko wymysł niektórych wizażanek,bardzo dobry zresztą wymysł,bo chronimy się przed oszustami,ale w regulaminie nie ma ani słowa o tym .Czytałam regulamin wielokrotnie .
Stary 2007-01-25, 17:43   #248
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Ale to jest tylko wymysł niektórych wizażanek,bardzo dobry zresztą wymysł,bo chronimy się przed oszustami,ale w regulaminie nie ma ani słowa o tym .Czytałam regulamin wielokrotnie .
No, w każdym razie super, że już zostało wyjaśnione dlaczego to nie ja czy monme dostałyśmy bana
Stary 2007-01-25, 17:56   #249
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
No, w każdym razie super, że już zostało wyjaśnione dlaczego to nie ja czy monme dostałyśmy bana

A dlaczego miałybyście dostać bana,bo nie rozumiem tu czegoś?
Stary 2007-01-25, 18:34   #250
daigee
Zadomowienie

Cytat:
A dlaczego miałybyście dostać bana,bo nie rozumiem tu czegoś?
Odniosłam wrażenie, że o to pytałaś (Twój post nr 241 w tym wątku, który został przeze mnie zacytowany wcześniej).
Możliwe, że nie do końca zrozumiałam o co dokładnie Ci chodzi.

EOT
Stary 2007-01-25, 19:51   #251
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Odniosłam wrażenie, że o to pytałaś (Twój post nr 241 w tym wątku, który został przeze mnie zacytowany wcześniej).
Możliwe, że nie do końca zrozumiałam o co dokładnie Ci chodzi.

EOT

Te złośliwe uwagi,proszę,zatrzymaj dla siebie.Ty nie musiałaś niczego rozumieć,bo ja pytałam Sylwi.gda o to,dlaczego użytkownik taki i taki dostał bana za coś,czego nie zrobił,wyjaśniła mi,że to klon,więc wszystko ok.Więc nie karz mi czytać regulaminów,bo na wizażu jestem dłużej od Ciebie,czytałam go wielokrotnie,ale chyba Ty nie.Z mojej strony EOT.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 05:51   #252
daigee
Zadomowienie

Aneto???, naprawdę przesadzasz a ja nie zamierzam Ci teraz tego udowadniać i się z Tobą licytować. Naprawdę chciałam pacyfistycznie spasować i przestać wykłócać się w taki niemądry sposób ale tak nie się z Tobą nie da. Nawrzucasz komuś, nawypisujesz niesprawiedliwe oskarżenia a potem na końcu zamieszczasz EOT.
Zapytałaś sylwię.gda o coś związanego ze mną i w swoim pytaniu użyłaś mojego nicka więc ośmieliłam się odpowiedzieć (przepraszam jeśli Cię uraziłam - tylko takie rozwiązanie widzę).
Jeszczę wrócę do sprawy zamieszczenia uwagi odnośnie zasad dla nowych użytkowniczek Targowiska w oficjalnym regulaminie. Prawdopodobnie nastąpiła zmiana, ponieważ doskonale pamiętam sformułowanie (mniej więcej) takie: " nowe użytkowniczki proszone są o wysyłanie swoich kosmetyków jako pierwsze. Proszę się nie oburzać ...". Z tego co pamietam napisała to sylwia. Czy mam rację sylwio?
Oczywiście jesteś użytkowniczką wizaz.pl dłużej niż ja - dokładnie 9 miesięcy i cztery dni. Jednak to o niczym w moim skromnym odczuciu nie świadczy.

uprzedzam, że tym razem naprawdę nie będę odpowiadać na kolejne zaczepne posty

pozdrawiam
Stary 2007-01-26, 08:18   #253
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Aby uciąć dyskusję:
Wzmiankę o tym, aby nowe dziewczyny były nie były 'obruszone' gdy poprosi się je o wysłanie jako pierwsze-dodałam do wątków redakcyjnych już dość dawno.
Natomiast wzmiankę, że będę zanotowywać w profilu urwanie kontaktu i niewywiązanie się ww.wymiany, dodałam kilka dni temu.

MishaLuba urwała kontakt zarówno z Monme, jak i Daigee i nie odpowiadała mimo logowania się na wizażu, a została słusznie poproszona o wysyłkę jako pierwsza (oczywiście mogła ona w każdym momencie po prostu napisać, że rezygnuje, a nie milczeć). Daigee oraz Monme słusznie więc zrobiły, że opisały sprawę tutaj. Nie można nazwać tego inaczej, jak lekceważeniem Wizażanek.

Inna sprawa-powtarzam już po raz wtóry-na wizażu można mieć wiele kont, ale na targowiskach można posługiwać się tylko jednym. Osobie, która wymienia się z więcej niż 1 konta, będę BANować jej drugie konto-niezależnie od tłumaczeń, że to konto cioci, kuzynki, siostry czy babci itd.

EDIT-mam nadzieję że od teraz treść regulaminu będzie w 100% klarowna i nie budząca wątpliwości-uściśliłam zasady.

Edytowane przez sylwia.gda
Czas edycji: 2007-01-26 o 11:42
Stary 2007-01-30, 13:03   #254
poziomka61
Rozeznanie

Przekupka: 36 pkt / 95% pozyt.

Cytat:
Osobie, która wymienia się z więcej niż 1 konta, będę BANować jej drugie konto-niezależnie od tłumaczeń, że to konto cioci, kuzynki, siostry czy babci itd.
I tak trzymać, popieram
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 15:26   #255
mamamichałka
Zadomowienie

Przekupka: 87 pkt / 99% pozyt.
GG do mamamichałka

Edytuję wpis-poniewaz moja sprawa została wyjaśniona i zakonczyła sie pomyslnie.

Edytowane przez mamamichałka
Czas edycji: 2007-02-03 o 08:54
mamamichałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 21:53   #256
MagJa
Zakorzenienie

Niestety jestem zmuszona dopisać to kolejną Wizażankę: bluekaktus

W jej wątku umawiałyśmy się na wymianę mojej maseczki i lakieru do paznokci w zamian za jej kalendarzyk z Twojego Stylu. To było 10 stycznia. Sama wysłałam kosmetyki 11 stycznia listem poleconym, a po dziś dzień nie otrzymałam od bluekaktus nic. Ani kalendarzyka ani żadnego tłumaczenia, dosłownie nic. Sama napisałam do niej PW po tygodniu, ale jak się okazało od 15 stycznia w ogóle się nie loguje na Wizażu. Próbowałam ją złapać na gg (dodam, że zawsze jak zagadywałam bluekaktus miała status "dostępny", ewentualnie "zaraz wracam"), ale nie odzywała się aż do przedwczoraj. W sumie to odezwała się osoba twierdząca, że jest mężem bluekaktus, ale obiecała, że przekaże, to co pisałam, bo aktualnie bluekaktus jest w pracy na II zmianę. Do dziś nikt się nie odezwał, na moje kolejne próby zagadania nikt nie odpowiada... Także moja cierpliwość się skończyła... Co prawda wiele nie straciłam, ale z drugiej strony moja wiara w Wizażanki została po raz kolejny zachwiana. Bo jak się okazuje nie można nawet ufać tym, które mają już kilka transakcji za sobą...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 09:03   #257
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamamichałka Pokaż wiadomość
Edytuję wpis-poniewaz moja sprawa została wyjaśniona i zakonczyła sie pomyslnie.
Potwierdzam, że kontakt z m-iskrą jest baaaardzo utrudniony. Jakiś czas temu w swoim wątku napisała, że jest chętna na wymianę ze mną na kilka rzeczy. Napisałam PW, żeby dogadać sprawę ale odpowiedź na nią otrzymałam po jakichś - lekko licząc - dwóch tygodniach.

mamomichałka, wierzę że jeszcze otzrymasz swoje kosmetyki. M-iskra jest może zabiegana i zapominalska ale uczciwa.

Stary 2007-02-03, 20:27   #258
mamamichałka
Zadomowienie

Przekupka: 87 pkt / 99% pozyt.
GG do mamamichałka

Cytat:
Potwierdzam, że kontakt z m-iskrą jest baaaardzo utrudniony. Jakiś czas temu w swoim wątku napisała, że jest chętna na wymianę ze mną na kilka rzeczy. Napisałam PW, żeby dogadać sprawę ale odpowiedź na nią otrzymałam po jakichś - lekko licząc - dwóch tygodniach.

mamomichałka, wierzę że jeszcze otzrymasz swoje kosmetyki. M-iskra jest może zabiegana i zapominalska ale uczciwa.

Daigee
Dzisiaj własnie otrzymałam przesyłke-ciesze sie że wszystko dobrze sie skonczyło.Mam tylko mały niesmak że nie dostałam żadnego pw z wyjasnieniem lub czymkolwiek...Kosmetyki miały iść w paczce do domu dziecka w Łodzi-i dosyc długo czekałam by dołożyc je do paczki.Nie zdążyłam-gdyż paczke przesłałam dzien wcześniej Szkoda że mnie nie poinformowała-że jest w drodze-no ale nic-bede miała okazje by wysłac drugą.
Właśnie dziwi mnie to-gdyż to moja 1 wymiana z m-iskra-jednak wydawa ła mi sie b.porządną wizażanką-wiadomo-,,siedząc,,na targowisku-widzi sie kto jaki jest.Zachowała sie troszeczke nieprofesjonalnie jak na ten poziom doświadczenia targowiskowego.
Co mam zrobic z przekupką w tym przypadku-pozytywna to jasne-ale czy napomknąc o utrudnieniach w komunikacji?
Stary 2007-02-05, 22:58   #259
Miodziolanka
Przyczajenie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

Witam
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję to pytanie, ale skoro już tutaj mówicie o regułach panujących na tym forum to odważę się zapytać.
Jestem tu nowa, dopiero co poznaje Wasze zasady, zwyczaje, z góry zaznaczam, że regulamin znam, choć niestety przez moje raczej nieobycie zdążyłam go niechcący naruszyć. Nie o to mi jednak chodzi.
Zastanawiam się nad tym, czy jeśli np. kilku osobom, których towar mnie zainteresował oferuję swój (ten sam) to czy to grzech. Przykładowo: jedna z Was ma perfumy X, ja oferuję jej w zamian moje, Ty mówisz że musisz je przetestowac, bo nie znasz zapachu. Czy w takiej sytuacji proponowanie komuś innemu tych samych perfum nie jest nie fair? Może to głupie pytanie, ale wolałabym wiedzieć, aby nie wyjść na osobę niewiarygodną.
Miodziolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-06, 12:00   #260
opolanka
Rozeznanie

Przekupka: 78 pkt / 100% pozyt.

Miodziolanko- Na ogół jezeli wizażanka prosi o czas, to kilka dni dajemy jej na zastanowienie a przy produkcie piszemy REZERWACJA, żeby ktoś potencjalnie zainteresowany mógł sie zgłosić ale wiedział, że wymiana zależy od decyzji pierwszej dziewczyny.
Lepiej nie obiecuj za wielu dziewczynom jednego produktu, bo będą rozczarowane - i je też może ominać jakaś fajna wymiana.
No a jezeli oferujesz juz coś 2 dziewczynom to koniecznie powiedz, że czekasz na decyzje innej wizażanki
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-06, 14:11   #261
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Generalnie można przyjąć taką zasadę, że jak już wymienisz się z kimś adresami na PW, to tej wymiany należy dopełnić do końca i się nie wycofywać. Zanim to nastąpi, można-oczywiście kulturalnie i w ramach dobrego smaku negocjować z paroma osobami. Można też zaznaczyć w wątku, że rozważasz propozycję od paru osób.
Stary 2007-02-12, 10:28   #262
rachelka
Przyczajenie

Przekupka: 17 pkt / 100% pozyt.
GG do rachelka Wyślij wiadomość przez Yahoo do rachelka Send a message via Skype™ to rachelka

Chciałam oznajmić, że MORENKA przysłała mi obiecane rzeczy, lepiej późno niż wcale.
Chyba moja interwencja poskutkowała.
Stary 2007-02-19, 14:55   #263
opolanka
Rozeznanie

Do niechlubnej listy dołacza Mademoiselle Jeanne

Niestety mimo iż ja informowałam- nie wysłała paczki poleconym, do czego przyznała sie dopiero po kilku moich PW, ze nic nie dotarło. mam wątpliwosci, czy w ogóle nadała przesyłkę.

Niestety jako ufna osoba wysłałam jej podkład Bourjois w tym samym czasie kiedy ona miała wysłać

Czekam i czekam
Stary 2007-02-20, 10:12   #264
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

A ja mam takie pytanie.
Dziewczyna przysłała mi kosmetyki - niestety, są przedatowane. Bez problemu zgodziła się na anulowanie wymianki i odesłanie kosmetyków z powrotem.
No ale - czemu ja mam płacić za odsyłanie do niej kosmetyków? Tak na logikę, to przecież tylko ja będę na tym stratna. (wiem, kilka zł to nie jest dużo, ale mnie chodzi o zasady).
Czy ktoś miał podobny przypadek i to rozwiązał jakoś inaczej?
Stary 2007-02-20, 11:10   #265
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie.
Dziewczyna przysłała mi kosmetyki - niestety, są przedatowane. Bez problemu zgodziła się na anulowanie wymianki i odesłanie kosmetyków z powrotem.
No ale - czemu ja mam płacić za odsyłanie do niej kosmetyków? Tak na logikę, to przecież tylko ja będę na tym stratna. (wiem, kilka zł to nie jest dużo, ale mnie chodzi o zasady).
Czy ktoś miał podobny przypadek i to rozwiązał jakoś inaczej?
Ja miałam podobny przypadek. Mniej więcej. To znaczy pomyliłam produkty. Umówiłam się z wizażanką na wymianę kredki i byłam przekonana, że mówimy o tej samej. Okazało się, że niestety nie. Zorientowałam się jak wysłałam paczkę i napisałam do wizażanki, zeby wstrzymała swoją przesyłkę bo pomyliłam kredki. Zaproponowałam, żeby mi odesłała moje kosmetyki a ja bym jej przelała na konto za przesyłkę. Jesli już by poszła przesyłka do mnie to przesłałabym jej kosmetyki do niej a w kopercie dołożyłabym kasę za przesyłkę w obie strony. Moim zdaniem to uczciwe. Wina była moja i niestety koszty powinnam ponieść ja. Wszystkie.
Całe szczęście jednak kredka przypasowała i wymianki nie trzeba było odkręcać. W Twoim przypadku powinno być jak piszesz...za przesyłki powinna płacić wizażanka, która zawiniła (nawet nieumyślnie, ale jednak). Chociaż nie wiem czy jest w regulaminie.
Stary 2007-02-20, 11:22   #266
sylwia.gda
Wtajemniczenie

To jest oczywiste, że dana osoba powinna zwrócić pieniądze za przesylkę i kopertę bąbelkową.
Stary 2007-02-20, 11:48   #267
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i wyjaśnienia
Wobec tego tak zrobię
Stary 2007-02-24, 09:29   #268
opolanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez opolanka Pokaż wiadomość
Do niechlubnej listy dołacza Mademoiselle Jeanne

Niestety mimo iż ja informowałam- nie wysłała paczki poleconym, do czego przyznała sie dopiero po kilku moich PW, ze nic nie dotarło. mam wątpliwosci, czy w ogóle nadała przesyłkę.

Niestety jako ufna osoba wysłałam jej podkład Bourjois w tym samym czasie kiedy ona miała wysłać

Czekam i czekam

Sylwio- czy wysyłaałś jakies upomnienie Mademoseiile Jeanne? Bo troche nei fair, ze ja mam upomnienie za założenie kilku watków a ona za złodziejstwo nic
Stary 2007-02-24, 10:35   #269
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Nie myl proszę ze sobą dwóch innych spraw-przestrzeganie regulaminu i Jelonkowego wątku to jedno, natomiast do załatwiania oszustw są przekupki -tak jak na allegro komentarze. Internetową policją nie jestem i zapewne się nie stanę
Ponaglenie wysyłam teraz-z czasem na załatwienie sprawy do 3 marca.
Stary 2007-02-24, 10:55   #270
opolanka
Rozeznanie

Dziekuje Po prostu czytałam wyzej, ze sie taką rzecza zajmowałaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości