Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-21, 13:48   #241
Guerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
To polecam jarmark na nikiszowcu w Katowicach, tylko trzeba zobaczyć na necie kiedy jest bo jest tylko jeden weekend pewnie jak się wpisze jarmark nikiszowiec Katowice 2017 to będzie coś już pisało...
Ale klimat istnie wiedeński

Sprawdziłam, jest 8-10 grudzień. Polecam z całego serca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Juz obczailam gdzie, co i jak mamy godzinke drogi na ten Jarmark tak więc zostało tylko obgadać z tz i zweryfikować jak wtedy pracuje

Stary 2017-11-21, 13:51   #242
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Chyba takie zdjecia jak sie przytulają to są możliwe tylko jak są w jednym worku owodniowym U mnie są dwa osobne. Ciekawe czy takie dzieciaki w ogóle obczajaja w brzuchu, ze ktoś drugi tam jeszcze z nimi siedzi
Ja ostatnio miałam zalamke,ze dziecko siedzi samo w brzuchu. Nikt z nim nie jest. Nikt nie może przytulic. Jest tam ciemno.... i że to aż 9 mcy w samotności.
Oczywiście wiem jakie to bezsensowne z mojej strony ale miałam taki chwilowy kryzys.
Moja psycha swiruje. Mam za dużo czasu wolnego
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 13:52   #243
_annika_
Zadomowienie

Ladyroses, o 15:30. Na sama myśl, ze niedługo musze wyjsć z domu juz mi sie zbiera na wymioty...

Ja uwielbiam klimat świat, ale tylko od strony gotowania. To pieczenie ciast, pierniczków, dań wigilijnych. Mogłabym przez tydzien z kuchni nie wychodzić

Aczkolwiek za samym siedzeniem przy stole i gadaniem z ciotkami to juz nie przepadam... co roku sobie obiecujemy, ze olewamy święta i jedziemy na narty, ale jakoś co roku znów ulegam tej magii gotowania i zostajemy
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 13:52   #244
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Ja nie chce robić, chyba że będą wskazania z USG...

Jeżeli na USG cos nie tak to raczej wskazanie do powazniejszych badan niż pappa. Pappe zaleca się każdej kobiecie, właśnie przy prawidłowym USG.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 13:52   #245
Agnessssa
Rozeznanie

Mi z OM wychodzi 26.05, a z USG 4-5.06

W tamtej ciąży z OM 9.04, z USG 25.04, czekali na termin z USG, aby mały nie był wcześniakiem w razie W i cc zrobili 04.04, ale ostatecznie bardziej ten termin z USG by pasował, bo młody wypaciany był w mazi jeszcze.
Stary 2017-11-21, 13:52   #246
goldika
Zakorzenienie

Annika a z ciekawości. Na UG płacisz podwójnie jak jesteś w ciąży blizniaczej?
Bo to jednak dwa dzieciaczki. Pytam z ciekawości.
Stary 2017-11-21, 13:53   #247
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdarzają się Wam duszności teraz? Bo u mnie dziś Jest masakra- duszności, zawroty głowy, mega senność (przestałam już pół dnia). Ostatnia morfologia 3 tygodnia temu była ok, więc bym się zdziwiła jakby teraz wyszła anemia.
Ja mam, ciężko mi się oddycha, trochę sapię. Mam też cały czas lekko obrzęknięta śluzówkę w nosie, i raz działają obie dziurki a raz jedna

Ja to nie wiem co ta ciąża robi ze spaniem, teraz śpię więcej niż na początku, czasem linka w dzień. Wcześniej wogole nie mogłam spać, budziłam się w nocy, od 4 już leżakowałam.
Ale sny to mnie dobijają, zawsze miałam bujne marzenia senne ale teraz to bije rekordy. Śnią mi się całkiem realne,fabularne rzeczy albo jakieś totalne abstrakcje.
Dzisiaj oczywiście, śniło mi się że podczas siusiania zaczęła mi lecieć krew i w którymś momencie próbowałam to tamowac dłonią i papierem ale się nie dało. Krew ciekła po rękach...
Potem śniło mi się ,że na USG lekarz powiedział że to córka (to już drugi raz mi się śni dziewczynka).
Potem jakieś głupoty o montowaniu silników rakietowych w samochodach, ja nie chciałam bo krzyczałam że to za duża produkcja smogu a i tak jakość powietrza słaba, a TŻ powiedział, że ja się nie znam i jestem tylko pasażerem i nie będę decydować.
Normalbie się wykończę w nocy, moje sny są tak emocjonujące w przeciwieństwie do całkiem spokojnych i nudnych dni

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:00   #248
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Melduję się dziś po wizycie
Wyniki krwi całkiem ok, po badaniu pani gin powiedziała, że od ostatniej wizyty dzidzi ladnie urosło. Kolejna wizyta za miesiąc a w międzyczasie usg i blizej wizyty znow badania krwi i moczu- standard.
A ja przytyłam prawi 2 kg. Praktycznie nic nie czuje, nie wiem gdzie mi to weszło?
Cieszę się ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Polecam przeczytać, pappe naprawdę zaleca się zawsze.

https://mamaginekolog.pl/badania-pre...t-papp-a-nipt/

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:01   #249
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam zalamke,ze dziecko siedzi samo w brzuchu. Nikt z nim nie jest. Nikt nie może przytulic. Jest tam ciemno.... i że to aż 9 mcy w samotności.
Oczywiście wiem jakie to bezsensowne z mojej strony ale miałam taki chwilowy kryzys.
Wygrałas

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:03   #250
misiol
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Jutro na obiad zamierzam zrobić kluski śląskie. Znacie, lubicie?
Ja bardzo lubię, ale sama nigdy nie robiłam... Na weselach zawsze się zajadam

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, ja jestem w takim stanie i tak wyglądam, ze nie wiem czy mnie recepcjonistka wpuści do tego ginekologa..
A ja mogę się domyślać, że przy takim samopoczuciu człowiek wygląda tak jak się czuje... Ja czasem idę po chleb i w kolejce stoję zielona. A makijażu to już nie pamiętam, jak się robi.

Cytat:
Dziewczyny, zdarzają się Wam duszności teraz? Bo u mnie dziś Jest masakra- duszności, zawroty głowy, mega senność
Senność i mdłości. W głowie mi się kręci, jak za długo stoję, ale to też raczej przez mdłości

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Melduję się dziś po wizycie
Wyniki krwi całkiem ok, po badaniu pani gin powiedziała, że od ostatniej wizyty dzidzi ladnie urosło.
Gratulacje
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:06   #251
triolka
Zadomowienie

Będę miała późno wizytę...lekarz poród ma pacjentki także mam dzwonić po 17 dopiero na zwiady...

Stary 2017-11-21, 14:12   #252
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Annika a z ciekawości. Na UG płacisz podwójnie jak jesteś w ciąży blizniaczej?
Bo to jednak dwa dzieciaczki. Pytam z ciekawości.
Pierwsze dziecko 200zl, każde następne 100

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

G
Cytat:
Ha! Jedno zmartwienie w tej ciąży mi odpada... uff

A tak na serio to padłam właśnie ze śmiechu Ja bardziej mam takie rozkminki na zasadzie czy dzieci sie nie przegryzły przez worek owodniowy i mi nerki pożerają, bo mnie strasznie bolą :P
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:18   #253
misiol
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio miałam zalamke,ze dziecko siedzi samo w brzuchu. Nikt z nim nie jest. Nikt nie może przytulic. Jest tam ciemno.... i że to aż 9 mcy w samotności
dzieć kołysany, jeść dostaje, niedługo będzie wszystko słyszał, myślę, że się nie nudzi
Stary 2017-11-21, 14:19   #254
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

Też mam zadyszki i osłabienia mnie nieraz dopadają z zawrotami głowy ( w nd. mi się krew z nosa puściła, ale to chyba z nerwów po sobocie).
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:26   #255
Olanzapinka
Zadomowienie

Hej!

Przywitam się w nowym wątku żebyście nie myślały że was porzuciłam bez słowa

Jestem na bieżąco, trzymam kciuki codziennie za wizyty i..... czekam na lepsze czasy bo u mnie to wegetacja a nie życie nie sprzątam, nie gotuje, nie zajmuję się dzieckiem i mężem. Tylko leżę i zdycham. Nawet nie wiem w którym jestem tygodniu Jeszcze z miesiąc i mam nadzieję że wrócę do życia 😂

Pozdrawiam
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:30   #256
tanzanka
Zadomowienie

Goldika, ja tez nie robię chyba, że na usg wskazania wyjdą
Gratulacje z wizyty ;*
Czekamy na kolejne wieści
Strasznie się cieszę, że przeszedł mi (mam nadzieje) okres wegetacji

Wracam spać, dzień bez drzemki jest potworny! Musi być drzemka!
tez mi często słabo, duszno i nie mogę powietrza nabrać do końca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:31   #257
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Ulżyło mi że nie jestem sama z tymi dusznosciami do tej pory ten objaw kojarzył mi się z 3 trymestrem, a tu w 10 tygodniu takie atrakcje.

Co do brzucha to u mnie jeszcze tydzień temu przypominał oponke, a od wczoraj jest już zdecydowanie okrągły. TŻ się nawet zdziwił ze tak nagle się ten brzuszek pojawił (wcześniej ponad tydzień bolały mnie więzadła, więc czułam że coś się szykuje). No i TŻ stwierdził że brzuszek wygląda zdecydowanie na ciążowy a nie jak nadwaga. Tylko przez to teraz mi trudniej ukryć mój stan, a niektórych jeszcze nie chcemy informować o ciąży. Jak przymierzyłam dziś koszule która chciałam ubrać na rozdanie dyplomów, stwierdziłam że tylko bardziej podkreśla ten brzuszek ale z dobrze skrojonym żakietem prawie nie widać
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 14:35   #258
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Ulżyło mi że nie jestem sama z tymi dusznosciami do tej pory ten objaw kojarzył mi się z 3 trymestrem, a tu w 10 tygodniu takie atrakcje.

Co do brzucha to u mnie jeszcze tydzień temu przypominał oponke, a od wczoraj jest już zdecydowanie okrągły. TŻ się nawet zdziwił ze tak nagle się ten brzuszek pojawił (wcześniej ponad tydzień bolały mnie więzadła, więc czułam że coś się szykuje). No i TŻ stwierdził że brzuszek wygląda zdecydowanie na ciążowy a nie jak nadwaga. Tylko przez to teraz mi trudniej ukryć mój stan, a niektórych jeszcze nie chcemy informować o ciąży. Jak przymierzyłam dziś koszule która chciałam ubrać na rozdanie dyplomów, stwierdziłam że tylko bardziej podkreśla ten brzuszek ale z dobrze skrojonym żakietem prawie nie widać
Ja ostatnio chciałam na rodzinną imprezę w knajpie założyć koszulę, okazało się, że wyglądam w niej jak baleronik i rozchodzi mi się w cyckach. Przytyłam do tej pory 1,5 kg i zawsze byłam typem jabłka, i teraz też jakoś mi się zebrało w brzuchu i schabach

Stary 2017-11-21, 14:47   #259
misiol
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Hej!

Jestem na bieżąco, trzymam kciuki codziennie za wizyty i..... czekam na lepsze czasy bo u mnie to wegetacja a nie życie nie sprzątam, nie gotuje, nie zajmuję się dzieckiem i mężem. Tylko leżę i zdycham. Nawet nie wiem w którym jestem tygodniu Jeszcze z miesiąc i mam nadzieję że wrócę do życia
Przytulam... Ja już nie wymiotuję, tylko mi niedobrze, głównie rano i wieczorem. Słodkie napoje gazowane mi trochę pomagają a mały nie pyta, co się dzieje? Wie, że będzie miał rodzeństwo?

Marmoladka i zawiechaczarny, macie takie podobne awatary, że mi się mylicie większość z Was rozpoznaję po awatarach właśnie
Stary 2017-11-21, 14:57   #260
aaby
Zakorzenienie

Dobra laski, zmykam z pracy.
Odbiorę ostatni wynik, odbiorę małą z przedszkola, męża z pracy (czuję się jak kierowca ), szybki obiad i w drogę.
Jak to mówią - łisz mi lak

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:09   #261
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dobra laski, zmykam z pracy.
Odbiorę ostatni wynik, odbiorę małą z przedszkola, męża z pracy (czuję się jak kierowca ), szybki obiad i w drogę.
Jak to mówią - łisz mi lak
Powodzenia
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:14   #262
ladyroses
Zakorzenienie

Mi też się myli zawiecha z Marmoladkazjablka po avatarach

Ja już gotowa, tz bierze prysznic i za pół godziny wyruszamy... Trzymajcie kciuki, żeby wszystko na ug było dobrze! I żeby krew do pappa pobierala mi ludzka pielęgniarka, bo stamtąd uciekne... Już mam takie plany że nie pójdę na to pappa..
Głupia ja!

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Mam nadzieję że wszystkie tutaj przekażemy same dobre wieści!

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:17   #263
Feliska
Zakorzenienie

Karolinka Super, że wizyta udana i maluch rośnie!

Ja miewam szybko zadyszki, ale duszności samych w sobie nie mam. Mdłości raz większe, raz mniejsze, ale nie ma tragedii, więc nie mogę narzekać.

W kwestii brzuszka - ja też nadwagi nigdy nie miałam, bo jestem wysoka i rozmiar 38-40, ale niestety typ jabłka i zawsze wszystko mi idzie głównie w brzuch (nienawidzę tego ), teraz moją podstawową zmianą jest to, że nie mogę brzucha wciągnąć pewnie już nie ma miejsca, gdzie się schować
Mam nadzieję, że na święta już będzie troszkę chociaż widać coś okrągłego, w miarę ciążowego, bo marzą mi się takie fotki z mężem na tle choinki i takie tam
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:24   #264
Konto usunięte

Ladyroses będzie dobrze, daj znać po wizycie co i jak
Stary 2017-11-21, 15:30   #265
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
Przytulam... Ja już nie wymiotuję, tylko mi niedobrze, głównie rano i wieczorem. Słodkie napoje gazowane mi trochę pomagają a mały nie pyta, co się dzieje? Wie, że będzie miał rodzeństwo?

Marmoladka i zawiechaczarny, macie takie podobne awatary, że mi się mylicie większość z Was rozpoznaję po awatarach właśnie
Ja wcześniej nie wymiotowałam a teraz zdarza mi się co raz częściej
Mój mały ma dopiero 2 i pół roku i jest jeszcze głupiutki nie czai kompletnie mojego stanu. Na szczęście umie się sam sobą zająć i nie jestem mu potrzebna do zabawy. Położy się chwilę ze mną, da całusa, przytuli i biegnie dalej się bawić.
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:30   #266
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Hej!

Jestem na bieżąco, trzymam kciuki codziennie za wizyty i..... czekam na lepsze czasy bo u mnie to wegetacja a nie życie nie sprzątam, nie gotuje, nie zajmuję się dzieckiem i mężem. Tylko leżę i zdycham. Nawet nie wiem w którym jestem tygodniu Jeszcze z miesiąc i mam nadzieję że wrócę do życia

Pozdrawiam
Wegetacja to jest dobrze nazwane znam znam.
Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Mi też się myli zawiecha z Marmoladkazjablka po avatarach

Ja już gotowa, tz bierze prysznic i za pół godziny wyruszamy... Trzymajcie kciuki, żeby wszystko na ug było dobrze! I żeby krew do pappa pobierala mi ludzka pielęgniarka, bo stamtąd uciekne... Już mam takie plany że nie pójdę na to pappa..
Głupia ja!

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Mam nadzieję że wszystkie tutaj przekażemy same dobre wieści!

Wiesz co, ja kiedys tez mialam taka panike przed pobieraniem krwi, a teraz jest mi zupełnie wszystko jedno. Odkad zachorowalam i musialam miec badania częściej niz raz na kilka lat jak wczesniej, to teraz przychodze i daje reke bez problemu. Mysle, ze jak sie dobrze nastawisz to po tych wszystkich badaniach w ciazy tez uda Ci sie wyluzowac Wszystko siedzi w glowie

I mi sie tak samo myli Zawiecha z Marmoladka

Edytowane przez pajeczyna
Czas edycji: 2017-11-21 o 15:37
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:40   #267
goldika
Zakorzenienie

Kupiłam morszczuka i rozmrażal się w zlewie. Pojechałam do pkola bo młodego a durny pies mi zjadł całą rybę. Jak na nienawidzę czasami tego psa. Codziennie jest karmiony a ciągle kradnie jedzenie. Z szafek, że stolu. Piekarni tez sobie otwiera
Ale mi smutno. Od dawna nie miałam ochoty na normalny obiad. Dizs naszło mnie na rybę i juz po rybie.... a kupiłam kilogram
Stary 2017-11-21, 15:41   #268
pajeczyna
Zadomowienie

W ogole u was brzuszki rosna, nawet tym z dalszym terminem od mojego a u mnie plaskosc absolutna. Jeszcze schudlam, wiec tym bardziej, mialabym super brzuch gdyby nie to, ze moje miesnie sa nieuzywane od miesiaca, tyle ze to wcale nie jest ciazowy brzuszek, nikt nie moglby miec najmniejszych podejrzen. Troche zazdroszcze juz! Podejrzewam, ze pozno mi urosnie, tak jak mojej mamie, bo ja jestem patyczak raczej.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-21, 15:46   #269
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
W ogole u was brzuszki rosna, nawet tym z dalszym terminem od mojego a u mnie plaskosc absolutna. Jeszcze schudlam, wiec tym bardziej, mialabym super brzuch gdyby nie to, ze moje miesnie sa nieuzywane od miesiaca, tyle ze to wcale nie jest ciazowy brzuszek, nikt nie moglby miec najmniejszych podejrzen. Troche zazdroszcze juz! Podejrzewam, ze pozno mi urosnie, tak jak mojej mamie, bo ja jestem patyczak raczej.

Mi to raczej dupsko rośnie

Stary 2017-11-21, 15:48   #270
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość

Chętnie bym się zamieniła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości