|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cytat:
mamy godzinke drogi na ten Jarmark tak więc zostało tylko obgadać z tz i zweryfikować jak wtedy pracuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wiem jakie to bezsensowne z mojej strony ale miałam taki chwilowy kryzys. Moja psycha swiruje. Mam za dużo czasu wolnego |
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Ladyroses, o 15:30. Na sama myśl, ze niedługo musze wyjsć z domu juz mi sie zbiera na wymioty...
Ja uwielbiam klimat świat, ale tylko od strony gotowania. To pieczenie ciast, pierniczków, dań wigilijnych. Mogłabym przez tydzien z kuchni nie wychodzić Aczkolwiek za samym siedzeniem przy stole i gadaniem z ciotkami to juz nie przepadam... co roku sobie obiecujemy, ze olewamy święta i jedziemy na narty, ale jakoś co roku znów ulegam tej magii gotowania i zostajemy
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Mi z OM wychodzi 26.05, a z USG 4-5.06
![]() W tamtej ciąży z OM 9.04, z USG 25.04, czekali na termin z USG, aby mały nie był wcześniakiem w razie W i cc zrobili 04.04, ale ostatecznie bardziej ten termin z USG by pasował, bo młody wypaciany był w mazi jeszcze.
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Annika a z ciekawości. Na UG płacisz podwójnie jak jesteś w ciąży blizniaczej?
Bo to jednak dwa dzieciaczki. Pytam z ciekawości. |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to nie wiem co ta ciąża robi ze spaniem, teraz śpię więcej niż na początku, czasem linka w dzień. Wcześniej wogole nie mogłam spać, budziłam się w nocy, od 4 już leżakowałam. Ale sny to mnie dobijają, zawsze miałam bujne marzenia senne ale teraz to bije rekordy. Śnią mi się całkiem realne,fabularne rzeczy albo jakieś totalne abstrakcje. Dzisiaj oczywiście, śniło mi się że podczas siusiania zaczęła mi lecieć krew i w którymś momencie próbowałam to tamowac dłonią i papierem ale się nie dało. Krew ciekła po rękach... Potem śniło mi się ,że na USG lekarz powiedział że to córka (to już drugi raz mi się śni dziewczynka). Potem jakieś głupoty o montowaniu silników rakietowych w samochodach, ja nie chciałam bo krzyczałam że to za duża produkcja smogu a i tak jakość powietrza słaba, a TŻ powiedział, że ja się nie znam i jestem tylko pasażerem i nie będę decydować. Normalbie się wykończę w nocy, moje sny są tak emocjonujące w przeciwieństwie do całkiem spokojnych i nudnych dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Polecam przeczytać, pappe naprawdę zaleca się zawsze. https://mamaginekolog.pl/badania-pre...t-papp-a-nipt/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię, ale sama nigdy nie robiłam... Na weselach zawsze się zajadam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Będę miała późno wizytę...lekarz poród ma pacjentki także mam dzwonić po 17 dopiero na zwiady...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- G Cytat:
![]() A tak na serio to padłam właśnie ze śmiechu Ja bardziej mam takie rozkminki na zasadzie czy dzieci sie nie przegryzły przez worek owodniowy i mi nerki pożerają, bo mnie strasznie bolą :P
|
||
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Też mam zadyszki i osłabienia mnie nieraz dopadają z zawrotami głowy ( w nd. mi się krew z nosa puściła, ale to chyba z nerwów po sobocie).
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Przywitam się w nowym wątku żebyście nie myślały że was porzuciłam bez słowa ![]() Jestem na bieżąco, trzymam kciuki codziennie za wizyty i..... czekam na lepsze czasy bo u mnie to wegetacja a nie życie nie sprzątam, nie gotuje, nie zajmuję się dzieckiem i mężem. Tylko leżę i zdycham. Nawet nie wiem w którym jestem tygodniu Pozdrawiam |
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Goldika, ja tez nie robię
chyba, że na usg wskazania wyjdą Gratulacje z wizyty ;* Czekamy na kolejne wieści ![]() Strasznie się cieszę, że przeszedł mi (mam nadzieje) okres wegetacji Wracam spać, dzień bez drzemki jest potworny! Musi być drzemka! tez mi często słabo, duszno i nie mogę powietrza nabrać do końca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulżyło mi że nie jestem sama z tymi dusznosciami
do tej pory ten objaw kojarzył mi się z 3 trymestrem, a tu w 10 tygodniu takie atrakcje.Co do brzucha to u mnie jeszcze tydzień temu przypominał oponke, a od wczoraj jest już zdecydowanie okrągły. TŻ się nawet zdziwił ze tak nagle się ten brzuszek pojawił (wcześniej ponad tydzień bolały mnie więzadła, więc czułam że coś się szykuje). No i TŻ stwierdził że brzuszek wygląda zdecydowanie na ciążowy a nie jak nadwaga. Tylko przez to teraz mi trudniej ukryć mój stan, a niektórych jeszcze nie chcemy informować o ciąży. Jak przymierzyłam dziś koszule która chciałam ubrać na rozdanie dyplomów, stwierdziłam że tylko bardziej podkreśla ten brzuszek ale z dobrze skrojonym żakietem prawie nie widać
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mały nie pyta, co się dzieje? Wie, że będzie miał rodzeństwo? Marmoladka i zawiechaczarny, macie takie podobne awatary, że mi się mylicie większość z Was rozpoznaję po awatarach właśnie
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski, zmykam z pracy.
Odbiorę ostatni wynik, odbiorę małą z przedszkola, męża z pracy (czuję się jak kierowca ), szybki obiad i w drogę. Jak to mówią - łisz mi lak
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się myli zawiecha z Marmoladkazjablka po avatarach
![]() Ja już gotowa, tz bierze prysznic i za pół godziny wyruszamy... Trzymajcie kciuki, żeby wszystko na ug było dobrze! I żeby krew do pappa pobierala mi ludzka pielęgniarka, bo stamtąd uciekne... Już mam takie plany że nie pójdę na to pappa.. Głupia ja! ![]() Trzymam kciuki za pozostałe wizyty! Mam nadzieję że wszystkie tutaj przekażemy same dobre wieści! ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinka Super, że wizyta udana i maluch rośnie!
![]() Ja miewam szybko zadyszki, ale duszności samych w sobie nie mam. Mdłości raz większe, raz mniejsze, ale nie ma tragedii, więc nie mogę narzekać. W kwestii brzuszka - ja też nadwagi nigdy nie miałam, bo jestem wysoka i rozmiar 38-40, ale niestety typ jabłka i zawsze wszystko mi idzie głównie w brzuch (nienawidzę tego ), teraz moją podstawową zmianą jest to, że nie mogę brzucha wciągnąć pewnie już nie ma miejsca, gdzie się schować Mam nadzieję, że na święta już będzie troszkę chociaż widać coś okrągłego, w miarę ciążowego, bo marzą mi się takie fotki z mężem na tle choinki i takie tam |
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Ladyroses będzie dobrze, daj znać po wizycie co i jak
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mały ma dopiero 2 i pół roku i jest jeszcze głupiutki nie czai kompletnie mojego stanu. Na szczęście umie się sam sobą zająć i nie jestem mu potrzebna do zabawy. Położy się chwilę ze mną, da całusa, przytuli i biegnie dalej się bawić. |
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam znam.Cytat:
Wszystko siedzi w glowie ![]() I mi sie tak samo myli Zawiecha z Marmoladka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2017-11-21 o 15:37 |
||
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam morszczuka i rozmrażal się w zlewie. Pojechałam do pkola bo młodego a durny pies mi zjadł całą rybę. Jak na nienawidzę czasami tego psa. Codziennie jest karmiony a ciągle kradnie jedzenie. Z szafek, że stolu. Piekarni tez sobie otwiera
Ale mi smutno. Od dawna nie miałam ochoty na normalny obiad. Dizs naszło mnie na rybę i juz po rybie.... a kupiłam kilogram |
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
W ogole u was brzuszki rosna, nawet tym z dalszym terminem od mojego a u mnie plaskosc absolutna. Jeszcze schudlam, wiec tym bardziej, mialabym super brzuch gdyby nie to, ze moje miesnie sa nieuzywane od miesiaca, tyle ze to wcale nie jest ciazowy brzuszek, nikt nie moglby miec najmniejszych podejrzen. Troche zazdroszcze juz! Podejrzewam, ze pozno mi urosnie, tak jak mojej mamie, bo ja jestem patyczak raczej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

pewnie jak się wpisze jarmark nikiszowiec Katowice 2017 to będzie coś już pisało...

tak więc zostało tylko obgadać z tz i zweryfikować jak wtedy pracuje 

U mnie są dwa osobne. Ciekawe czy takie dzieciaki w ogóle obczajaja w brzuchu, ze ktoś drugi tam jeszcze z nimi siedzi

nie sprzątam, nie gotuje, nie zajmuję się dzieckiem i mężem. Tylko leżę i zdycham. Nawet nie wiem w którym jestem tygodniu

a mały nie pyta, co się dzieje? Wie, że będzie miał rodzeństwo?
), szybki obiad i w drogę.