![]() |
#241 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój TŻ to tata do bani.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8076629 6]No to dobraliści się idealanie
![]() Ja na szczescie wiem, zeby takich typow jak Ty i Twoja kobita unikać[/QUOTE] Dziwna jest skoro pasuje jej to ze facet ma ja za inkubator ( jesli byłaby w ciazy), kucharke i do seksu jedynie a gdy przekroczy 30 to spada jej atrakacyjnosc. Uwaza że nic wiecej nie ma do zaoferowania. Ja bym czuła sie urażona i byłoby mi zwyczajnie przykro.. ![]() Chociaz według mnie trolluje nie wierze by 40tek miał takie poglady i je wypisywał na damskim forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początku postu nawet nie wiem jak skomentować ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli im taki układ pasuje to spoko. Ja wole takich typów unikać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Zinternalizowany seksizm to niestety częste zjawisko. Kobieta pewnie staje na uszach, żeby udowodnić misiaczkowi, że jest inna niż te inne baby, fajna, przydatna, zna swoje miejsce.
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8076634 6]Moze autorece tez przydalaby sie taka godzinia spokoju, bez obowiazkow, dzieci i meza?[/QUOTE]
No własnie, ale khaki broni jedynie facetow. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma dzieci i obowiązki, ale to autorka pisze że ma problem, więc to w jej interesie jest rozwiązanie go. Może się rozstać, ale z drugiej strony po co, skoro facet i tak nic nie robi? I tak jest sama ze wszystkim i tak. Wystarczy go olać i traktować jak współlokatora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8076659 6]Kalor lubi mężczyzn, tylko nie takich dupków...[/QUOTE]
Niestety dreker za bardzo wyskoczyłes ze swoimi poglądami. Teraz zostało ci tylko braciasamcy.pl czy cos tam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że ktoś nie lubi buców, leniwców, frustratów, szowinistów i idiotów nie znaczy, że nie lubi mężczyzn. Ja mężczyzn lubię bardzo, nie ich wina, że niektórzy przedstawiciele ich płci nadają się do odstrzału.
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Mojemu przyjacielowi i tż jest wstyd za tych dupków, szowinistów i buców, bo psują opinie normalnym facetom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To że się męczy to tylko i wyłącznie jej reakcja. Za reakcje jest odpowiedzialna. Nie musi się przecież nim denerwować i smucić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "Gównoburza" jest o pogladach drekera a nie o watku autorki. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-01-23 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Gdzie się wybielam, skoro napisałam, że wzięłam udział w gownoburzy?
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie nie wiem jak można tak przedmiotowo traktować ludzi. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm a czy w tym przypadku moze byc wspołuzaleznienie ( jak z alkoholikiem) ? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-01-23 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. poczytałam sobie część waszych wypowiedzi i oczywiście na wypowiedź @dreker pojawiło się zwykłe odbijanie piłeczki: "Dlaczego ja mam dziękować, skoro on nie dziękuje?" "A co jak facet nie chce czegoś naprawić?", "Dlaczego ja mam mu mówić co ma robić? To jego zasrany obowiązek" Ble ble ble. Zakładając, że facet NIE JEST zaburzony, nie ma ze sobą żadnych problemów, nie pochodzi z patologii (i nie zdaje sobie sprawy z tego, że to wpływa na jego dalsze życie) itd. Jeżeli facet NIE CHCE czegoś w domu naprawić, czegoś zrobić i pomimo "bręczenia" nad uchem żeby to zrobił ("napraw pralkę", "zajmij się dzieckiem", "pozmywaj naczynia") nadal tego nie robi - prosty i logiczny wniosek jest taki ---> bręczenie nad uchem nic nie daje. Powtarzanie czegoś w kółko z nadzieją na inny rezultat nadaje się do leczenia psychiatrycznego, bo innego rezultatu NIGDY nie będzie. W przypadku gdy facet odmawia zrobienia czegoś, bez podania odpowiedniej przyczyny (zakładamy że nie ma problemów psychicznych, jest z normalnej rodziny) to znaczy, że już na tym etapie coś nie styka i na tym etapie powinno się coś naprawić lub decydować o rozstaniu, a nie robić sobie z nim dzieci. Normalny facet (nie zaburzony, nie uzależniony od czegoś, nie z patologii), jeżeli będzie miał normalną, uśmiechniętą, zdystansowaną do życia, spokojną, potrafiącą jasno komunikować swoje oczekiwania kobietę - będzie za nią biegać i pomagać w każdym możliwym aspekcie życia i nie będzie trzeba go o to prosić (no, może na początku relacji żeby wiedział w czym konkretnie potrzebujemy pomocy, bo dla niego coś może być oczywiste, a dla nas nie koniecznie- chociażby to odkręcenie słoika). Nie oznacza to, że kobieta ma się zgadzać na każde zachowanie faceta. Wtedy trzeba mu ZAKOMUNIKOWAĆ JASNO I WYRAŹNIE, że nie życzy się sobie takich zachowań i jeżeli będą się one powtarzały to będzie musiała zakończyć relację, ponieważ nie wyobraża sobie życia z kimś kto: .... (tu wypisz cechy/zachowania których nie akceptujesz). Podobnie sprawa ma się z dziękowaniem. Jeżeli facet nie dziękuje, to prawdopodobnie nie został tego nauczony, albo uważa to za oczywiste, że cieszy się że kobieta np. ugotowała obiad. W tym momencie znowu wraca JASNE I WYRAŹNE KOMUNIKOWANIE, że może fajnie by było gdyby partner docenił kobietę, bo to dla niej ważne, specjalnie dla niego ugotowała taki obiad itd. Przy czym kobieta sama też powinna mu być wdzięczna za to odkręcenie słoika czy przykręcenie żarówki. Jeżeli mimo wszystko uważacie, że nie będziecie facetowi komunikować, żeby może czasem za coś podziękował (ponieważ tak jak napisałam wyżej- mógł nie wynieść tego z domu lub uważa to za coś oczywistego) i Wy chcecie takiego, który domyśli się co Wy w danym czasie myślicie, to po prostu poszukajcie innego a nie "męczycie się" z "półgłówkiem", któremu trzeba mówić co nas cieszy, a co smuci. Przy zajściu tych warunków czyli: - Facet nie jest z rodziny patologicznej, nie jest zaburzony, toksyczny, uzależniony, zakompleksiony, nie ma większych problemów/stresów w życiu prywatnym; - Kobieta która jest uśmiechnięta, serdeczna, umiejąca KOMUNIKOWAĆ swoje potrzeby, spokojna; Mamy 99% szans na to, że mężczyzna sam z siebie będzie wiedział co i jak ma zrobić, sam będzie wychodził z inicjatywą, będzie ostoją i wsparciem, ale takie rzeczy trzeba wypracować już na początku związku, a nie po 7 latach razem (choć i po tych 7 latach próbować MOŻNA, ale nie TRZEBA) 1% szans jest taki, że facet jest po prostu roszczeniowym półgłówkiem, lub nie zachodzi jakiś z wyżej wymienionych warunków. Ewentualnie jest psychopatą. PS. Jest jeszcze szansa, że facet nie doceni tego co ma i mu się poprzewraca w dupie, ale to tylko człowiek i takie ryzyko jest zawsze. PS2. Dlaczego to Wy powinnyście być tymi "uśmiechniętymi, spokojnymi"? Dlatego, że na swoje zachowanie macie wpływ. Swoim zachowaniem wpływacie na relację (macie 50% odpowiedzialności za nią). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Ale jak można w ogóle PROSIĆ I ZACHĘCAĆ ojca, żeby się WŁASNYM DZIECKIEM zajął? Nie wiem, dziecko ma leżeć w gownie 3 dni, żeby tatuś ogarnął, że trzeba pieluche zmienic? Albo dziecko ma 3 dni nie jeść, żeby tatuś łaskawie wziął butelkę i nakarmił?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli facet zachowuje sie tak jak kobiecie nie odpowiada, ona mówi że to ej nie pasuje a on sie nie zmienia albo zmienia na 3 dni to odechciewa sie chodzic spokojna i wesoła. Tak podkreslasz "jasno i wyraznie komunikowac" jakby facet był jakis niedorozwinięty. Moj tż wie jakos kiedy cos źle zrobi i nie musze mu tłumaczyc drukowanymi literami. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-01-23 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
Btw współczuję twojemu facetowi, i traktujesz go tak, jak opisałaś nam tutaj - czyli jak upośledzone dziecko.
Brakuje tylko, żeby z uśmiechem na twarzy, spokojnie mówić "nie adaś, rączki do buzi fe! Nunu!" Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, nie wiem z jakimi facetami niektóre osoby miały do czynienia, ale dla mnie jest przedziwne traktowanie dorosłych mężczyzn jako emocjonalnie niestabilnych, niekumatych dzieci. I zalatuje to dziwnym seksizmem "w drugą stronę". Mężczyźni to normalni ludzie. Nie trzeba ich głasiać, manipulować "koffanie otwórz mi pwoszę słoicek, jesteś taaaaaaki mooooocny, jeju, dziękuję" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja kolezanka przyznała mi sie kiedys ze mowi tż "jakiś ty silny" gdy podnosi cos co ona sama by podniosła- tak po prostu by sie cieszył. ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.