|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
fiolek7317 dziękuję
Cytat:
![]() Majaaaaa ![]() My dzisiaj idziemy na Bexsero, mam nadzieję, że córa dobrze zniesie i nie będziemy mieć takich przeżyć jak ostatnio
|
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Little, dużo siły. Przewalone masz z tymi chorobskami. Podjęliście decyzję co do Stanów?
Ewka, przepraszam, dopiero teraz doczytałam - ja Trójmiasto, wiec do Wrocławia mi nie po drodze Ale dzięki Majaaaa, ale bym się wkurzyła :/ toja_ Ajtra, a co się ostatnio działo? |
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko na kilka dni nad jezioro ale nie wiem, jak długo tam zabawimy, więc na wszelki wypadek muszę spakować milion rzeczy, bo planujemy kilka dni, ale może nam się spodoba i zostaniemy tydzień Pogoda się zepsuła, ma być chłodno i deszczowo No nic grunt, że mąż tydzień będzie na urlopie, to może nieco odpocznę, bo ostatnio mam albo jakiś kryzys, albo pms...
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę nawet pół godziny czy godzina czasu gdy nie będziesz musiała myśleć O Klusce dużo Ci da i mąż to powinien zapewnić. Ja bym nie opuściła i jak przyjedzie koniecznie zadbała o czas wyłącznie dla sobie. Jak będziesz opuszczać to mąż na pewno uzna że świetnie sobie sama radzisz i co on ci się wtrącać będzie... U nas mąż wie że mimo że młody jest dość grzecznym dzieckiem to nawet po prostu cały dzień skupienia na dziecku potrafi wykończyć i zawsze odciaza mnie albo w pracach domowych albo przy dziecku. Cytat:
3/4 rzeczy nie noszona ale też właśnie była niewiadomą pogoda więc wzięłam sporo wszystkiego... Zwłaszcza że młody ma dni że nadal sporo ulewa. Powodzenia w pakowaniu!Ja dziś powinnam mieszkanie ogarnąć bo na weekend nocuja u nas szwagierki a jakoś nie mam weny. Młody drzemie tak że ja 15 minut koło niego a potem mam max 15 dla siebie.. I tak od 2 godzin... A obudzić w sumie też się nie chce... Poplakuje, ja przyjdę, położę się i zaraz śpi... Ale zanim mogę wstać to chwilę mija... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#247 | ||
|
EDUkator
|
Cytat:
Wszystkie paczki mam już w paczkomacie, więc może jutro już będziemy próbować jak popiorę i poschnie ![]() Mi suszarka w ogóle nie przeszkadza, lubię jak pachnie praniem, a salon ma prawie 40m2, więc miejsca trochę na nią się znajdzie ![]() Cytat:
Nieszanowanie Twojej pracy i czasu to jedno, a drugie że tak rzadko widuje własne dziecko, a woli "w spokoju" obejrzeć mecz? My byliśmy dziś u neurologa, że względu na tą strachliwość (nie ma chyba takiego słowa lękliwość?) po szczepieniu, ale obadała i stwierdziła, że nic złego się nie dzieje, odruchy w porządku, napięcie też. Po prostu mamy spokojne i wrażliwe z charakteru dziecko
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Majaaa, ach ci faceci? Mój ostatnio 15 minut przed meczem mnie poinformował, że znajomi przyjeżdżają. Młody akurat powinien mieć swoją długa drzemkę, no i zamiast spać 2 h spał tylko pół. A potem usłyszałam z to moja wina że dziecko marudne bo go spać nie położyłam.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Dzisiaj byliśmy na powtornym pobraniu krwi. Młody akurat powinien drzemac, więc ryku było sporo. Pielęgniarka miała problem ze znalezieniem żyły, bo jak to stwierdziła on taki pulchny że żył nie widać. Mam nadzieje, że już nie będziemy musieli go męczyć pobieraniem krwi i lekarzami w ogóle. Czytałam, że dajecie te plasterki przed szczepieniem. To już można? 11.07 mamy trzecie więc napewno skorzystam. U nas nocka do 2:30 super a potem młody spał z cycem w buzi, pojekiwal, poplakiwal widać że zęby go męczą. Już na dziąsłach dolnych jedynek zrobiły się takie górki i dwie białe kreseczki... długo to jeszcze potrwa? |
|
|
|
#249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj tam nie ma co, ja bardziej samotne mamy podziwiam bo jednak to dopiero wyzwanie
![]() zazdro wielkie! ![]() Cytat:
mam nadzieję, że dzieciaki będą dziś współpracować jak sama jesteś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aj czepiają czepiają ale chyba już przywykłam do nich... oj tak.. Cay tak, lecimy. Stwierdziliśmy, że najwyżej będziemy leczyć się tam i jak coś to spędzimy miesiąc w Chicago gdyby dzieci miały chorować tylko muszę jakieś mega ubezpieczenie kupić
|
|
#250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szkoda, że zaraz wyjeżdża Agaciaaas, udanego wyjazdu, zawsze to kilka dni miłej odmiany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Ewka788- Twoja wina? Mam nadzieję, ze poważna rozmowa była 😉 z mężem. Rozumiem, że on zadowolony oglądał sobie meczyk ze znajomymi, a Ty musiałaś małym się zajmować?
|
|
|
#252 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dzisiejsza szczepionka spoko córa tylko się właściwie skrzywiła, ale pani była inna niż ostatnio ![]() Cytat:
U nas też już tak delikatnie widać ząbki (tak mi się przynajmniej wydaje ), ciekawa jestem ile jeszcze ![]() Z ulotki: "Noworodki i niemowlęta w wieku od 0 do 2 miesięcy: Jeden plaster stosuje się na wybrany obszar skóry. Czas stosowania: 1 godzina, nie dłużej. Tylko jedna dawka pojedyncza powinna być stosowana w dowolnym okresie 24-godzinnym. Rozmiar plastra czyni go mniej przydatnym do stosowania na niektórych częściach ciała noworodków i niemowląt. Niemowlęta w wieku od 3 do 11 miesięcy: Do dwóch plastrów stosuje się na wybrany obszar skóry. Czas stosowania: w przybliżeniu 1 godzina, maksymalnie 4 godziny." Edytowane przez Ajtra Czas edycji: 2018-06-22 o 16:09 |
||
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Ajtra- mam nadzieję, że i u nas te plastry się sprawdza... Bo Iga przy każdym wkłuciu robi histerię nie z tego świata 😣 i przez 5 minut po wkluciu nie można ja niczym uspokoić, łzy lecą jak groszki, warga dolna chodzi... Tak mi jej wtedy szkoda. Tylko muszę najpierw kupić, bo szczepienie w środę.
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem tak sobie głupio pomyślałam, czy jakby posmarować maścią na ząbkowanie Orajel Baby. Moja Nina teraz śpi 3,5 godzinną drzemkę, gdyż nie miała porannej drzemki gdyż byliśmy na zakończeniu roku i mój budyń źle zakodował i przyjechaliśmy godzinę za wcześnie. Ale młoda była bardzo grzeczna pospacerowaliśmy koło szkoły w wózku a na akademii mówiła jak Pan Dyrektor przemawiał Haha ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Ruszyły wyprzedaże np w Reserved czas na nowy strój kąpielowy( tak najpierw trzeba go załatać, gdyż rozszedł się mięsień) . Jak już wspominałam ćwiczę planki itp z DDs, gdyż tu ważna technika oraz spinam mięśnie poprzeczne przy wysiłku i spacerach a wczoraj obkleiłam sobie brzuch kinezjologicznymi taśmami fajne uczucie, gdyż trzyma wszystko.Śmieję się, że skleiłam się jak stara lalka |
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
U nas też po szczepieniu. Malutka tylko przy wkłuciu plakala. Waga 7540
jestem dumna z mojej kuleczki Nie wiecie ile trzeba odczekać do kolejnego szczepienia? Pani doktor powiedziała że możemy przyjść za tydzień. Ale wydaje mi się, ze to za szybko. Ewka oby tym razem z pobraniem bylo w porządku. Toja super się zachował Twój Tż. I w końcu odpoczelas. Agacias zazdroszczę wyjazdu obyś odpoczela.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
My następne szczepienie w połowie lipca. Ostatnio się zdziwiła bo młody nawet nie zaplakal przy wlluciu. Lekko grymas był ale zaraz na ręce wzięłam to się uśmiechnął
odbywa się bez plasterkowWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Tak, z racji tego że nie oglądamy przy młodym tv on z kumplem oglądał meczyk i popijal piwko a ja z jego żona w drugim pokoju z młodym. Ale wiadomo jak to z dzieckiem, w ogóle nie lubię jak mi się ktoś tak wprasza w porze drzemki i nawet nie zapyta czy nie przeszkadza. U nas stan podgorączkowy z powodu zębów. Młody się męczy bidulek, cały czas rączki w buzi i spać nie może co chwilę się wybudza. Oj dużo bym dała żeby go nie bolało
Tz dzisiaj też dużo przy młodym robi. W ogóle młody też mi coś kupkę często robi, to tak przy zabkowaniu może być? W sumie dziś dopiero 3 ale ostatnio robił tylko 1 na dobę |
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajtra, faktycznie, pamiętam
Dobrze, że dziś bez wrażeń Little, no to trzymam kciuki za wyjazd ![]() zori, może być tydzień przerwy. Przy zabitych szczepionkach odstęp może być dowolny, ale większość przychodni wymaga minimum tygodnia przerwy w razie nopów. |
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Doszły moje książki które zamówiłam (domowilam jeszcze 2). Mam "Co to znaczy...", "Co to znaczy cześć 2", "Savoir-vivre dla dzieci" Grzegorza Kasdepke i jeszcze "Jak tata pokazał mi wszechświat" Ulf Stark i Eva Eriksson (to na dzień taty, ale nie wiem czy zasłużył). W każdym razie te 2 książki "Co to znaczy" maja głównego bohatera Bartusia
czyli prezent dla Kluski idealny jak będzie większy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Maja, pokażesz jakie masz to urządzenie do gotowania?
Też nie zasłużył, zdecydowanie. Mam nadzieję że Ci to wynagrodzi. Toja, ale masz męża na medalLittle, dużo zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja mam inny kolor. Bede jeszcze kupować do tego dodatkowy koszyczek, żeby na parze moc przygotować ryz/makaron/kasze ![]() Nawet jak już nie będę robić Klusce papek, to będę mogła na szybko przygotować coś na parze po prostu. A mikser używam też dla siebie, bo innego nie mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-06-22 o 19:54 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo mój by się ucieszył z takiej książeczki "jak tata pokazał mi wszechświat". A ja nie miałam głowy i.nic nie ogarnęłam dla niego może chociaż jakąś laurkę zrobię i odbije na niej małe rączki Od jutra ruszamy z marchewka ze słoiczka
|
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojj, czeka mnie chyba kolejna ciężka noc
Kluska śpi od 19 a już 2 razy obudził sie z płaczem i krzykiem i piskiem. Miał oczy zamknięte więc chyba coś koszmarnego mu się śniło udało mi się go uspokoić, bo cały zesztywnial i tak go mocniej przytulilam i czułam jak odpuszcza i się uspokaja. Na szczęście zasnął, położyłam go na boczku. Ech... Myślałam, że się położę właśnie spać i trochę odpocznę, ale pewnie będę czuwać.U mnie była marchewka/pietruszka/seler i koperek. Kończą mi się pomysły. Muszę sprawdzić jakie jeszcze warzywa mogę zacząć wprowadzać bo zaczyna wiać nuda. Ale tak mnie cieszyło, że z apetytem zjadł brokuła z cukinia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A owoce kiedy wprowadzasz? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Byliśmy dzisiaj w końcu u naszej pediatry. Już mam dość tych z lux medu, nie mam do nich zaufania. Ta nasza mówi żeby słoiczki wpeowadzic chyba że mamy warzywa z dobrego źródła. Niestety nie mamy. No Wiec na początek idzie marchewka, jak będzie ok to najprostsza zupka warzywna przez tydzień. Potem owoce przez tydzień, a na koniec zupki z białym mięsem na zmianę z warzywami. Mamy tak zrobić żeby sloiczkiem zastąpić jeden posiłek z piersi. Równolegle do tego mam wprowadzać gluten - kaszka manna lub 8 zbóż. Dwa razy dziennie po trochę z łyżeczki. No i woda Co do skóry małej - ona mówi że to nie azs ani alergia pokarmowa. Mam jeść wszystko jak dawniej. Dostaliśmy dwie maści do robienia w aptece i będziemy działać
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marchewka była ciekawa ale strasznie farbuje- nawet łyżeczkę mam pomarańczową. A dziś ziemniaczek- chyba nie smakował bo buzię otwierała, mlaskała a potem pluła jak najdalej ![]() PS. zapomniałam się pochwalić moja kluseczka ma już 69 cm i 8,5 kg... |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza ma 67 cm i 8,2 kg. Jest trochę ponad 75 centylem
|
|
|
|
#268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łooo, no to Twoje dziecię waży więcej od Kluska, mój ma 8.2kg i 72 cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Ja od lipca będę mu podawać trochę glutenu. Ale nie mam pojęcia od kiedy mięso. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Nie mam pojęcia jak się te centyle liczy. Nawet nie wiem czy to jest jakieś super istotne? Pediatra nic na ten temat nie mówiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-06-22 o 22:24 |
||
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa właśnie kupiliśmy bilety do Grecji
jeszcze hotel i koniec planowania wakacyjnych wyjazdów. Ale cudownie! Musimy wyrobić małemu dowód osobisty. Długo się czeka?Majaaaaa zgapie sobie od Ciebie te tytuły. Zerkałaś, jak treść? Polecasz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak znalazłam w Google siatki centlowe i wpisalam dane Kluski (72cm, 8200g) to mi wyszło że wzrost między 90-97c a waga trochę ponad 50c. To dobrze?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

mąż i żona
jutro urodziny ale chyba nie odwołuje, sami dorośli będą. Poinformuje dzisiaj ale z tego co wiem to wszyscy ospę mieli więc chyba nie będę przekładać kolejny raz 

Ale dzięki 

ale nie wiem, jak długo tam zabawimy, więc na wszelki wypadek muszę spakować milion rzeczy, bo planujemy kilka dni, ale może nam się spodoba i zostaniemy tydzień
3/4 rzeczy nie noszona ale też właśnie była niewiadomą pogoda więc wzięłam sporo wszystkiego... Zwłaszcza że młody ma dni że nadal sporo ulewa. Powodzenia w pakowaniu!
ja od dawna o tym myślę, ale nie mogę się zdecydować, bo dopiero co pozbylam się wiecznie rozłożonej suszarki kupując suszarkę bębnowa 

dużo zdrowia dla Kubusia 
idę na zakupy 

może chociaż jakąś laurkę zrobię i odbije na niej małe rączki
Kluska śpi od 19 a już 2 razy obudził sie z płaczem i krzykiem i piskiem. Miał oczy zamknięte więc chyba coś koszmarnego mu się śniło
udało mi się go uspokoić, bo cały zesztywnial i tak go mocniej przytulilam i czułam jak odpuszcza i się uspokaja. Na szczęście zasnął, położyłam go na boczku. Ech... Myślałam, że się położę właśnie spać i trochę odpocznę, ale pewnie będę czuwać.